Monsanto voor beginners

Alles over gezondheid, voeding, lichaamsbeweging het menselijke lichaam en nog veel meer. Wil je gezond leven dan staat hier veel handige informatie.
FreeElectron
Sun God
Sun God
Berichten: 4292
Lid geworden op: vr 12 nov 2010, 22:26

 
 
Monsanto, de wolf in schaapskleren.    Een lesje in manipulatie.
Het grootste bedrijf ter wereld en toch heeft het merendeel van de bevolking er nog nooit van gehoord.  Zo machtig dat het belangrijkste deel van de Obama-administration bestaat uit zijn vertegenwoordigers . Wie is dat bedrijf, wat doet het en hoe heeft het zo'n grote macht kunnen vergaren?
Monsanto startte in 1901 met de productie van een kunstmatige zoetstof (sacharine) voor Coca Cola. Hierna maakte Monsanto ook andere producten voor zowel de farmaceutische en voedselindustrie zoals cafeïne en aspirine.
Tijdens WO II gingen Monsanto en de USA-regering samenwerken wat uiteindelijk leidde tot o.m. de productie van de eerste atoombom. Monsanto heeft ook het ontbladeringsmiddel  'Agent Orange' geproduceerd wat als chemisch wapen werd ingezet tijdens de Viëtnam-oorlog. Er werd 27 miljoen liter van gebruikt met ruim vijf miljoen doden en talloze zieken als gevolg. Tot op de dag van vandaag zijn vele gebieden nog zwaar verontreinigd en worden er misvormde baby's geboren.
PCB's  (sterk kankerverwekkend met negatieve invloeden op de voortplanting, immuunsysteem en embryonale ontwikkeling) en dioxine zijn slechts enkele van de uiterst giftige stoffen die dit bedrijf ook nog op zijn naam heeft staan. Er bestaan talloze gevallen waarbij deze stoffen gewoon in de samenleving werden gedumpt terwijl het bedrijf de schadelijke effecten op de gezondheid kende en het verborgen hield voor de bevolking. Zo werden bijvoorbeeld in Anniston (Alabama) duizenden kilo's PCB's gedumpt gedurende veertig jaar! Het is dan ook niet verwonderlijk dat het sterftecijfer er extreem hoog ligt en de kerkhoven vol liggen met mensen die gestorven zijn aan de nadelen van de vervuiling.
Tegenwoordig is Monsanto de wereldleider in de genetische modificatie van zaden. Met andere woorden heeft het een dikke vinger in de pap met betrekking tot het voedsel wat wij consumeren. Volgens Monsanto wijst wetenschappelijk onderzoek uit dat de consumptie van ggo's (genetisch gemanipuleerde organismen) veilig is voor de menselijke consumptie. Veilig voor hun winst, of veilig voor onze gezondheid? Want het verleden heeft al duidelijk aangetoond dat winst, en niet het welzijn van de bevolking , als uitgangspunt wordt genomen.
Laten we beginnen met Roundup, het herbicide (onkruidverdelger) wat over de hele wereld gebruikt wordt. Roundup heeft de eigenschap dat het ALLE plantenleven vernietigt, BEHALVE Roundup- resistente gewassen. Deze gewassen worden op zo'n manier gemanipuleerd dat ze het product in zich dragen en er dus niet door geveld kunnen worden. Zo moet de boer minder spuiten, maakt meer winst en hebben wij minder vergif op ons voedsel. Althans, dat is wat Monsanto beweert.
In het begin kan het inderdaad misschien zo zijn, maar daar komt al heel snel verandering in. Na een tijd gaat het onkruid zich op natuurlijke wijze aanpassen aan het herbicide waardoor de boer meer moet gaan beginnen spuiten. Op het einde gaat de boer meer uitgeven dan ooit aan herbiciden en wordt hij wanhopig waardoor hij verplicht wordt om de nieuwe generatie gemodificeerde zaden van Monsanto te kopen. Deze nieuwe generatie moet dan weer minder bespoten worden en kan het hetzelfde liedje weer van vooraf aan beginnen.
Oh ja, dan ben ik nog vergeten te zeggen dat de samenstelling van Roundup werd gebaseerd op die van 'Agent Orange' (chemisch wapen Viëtnam). Het zal wellicht toeval zijn dat de symptomen van de mensen blootgesteld aan 'Agent Orange' van dezelfde aard zijn als die van de meest voorkomende aandoeningen in onze huidige samenleving.
Je zou zeggen dat de boer dan maar geen zaad moet kopen van Monsanto, maar die vlieger gaat niet op! Normaal gezien houdt de boer een deel van zijn oogst als zaad voor de zaai van het jaar daarop, maar de zaden van Monsanto zijn steriel! Dat wil zeggen dat ze niet voor nakomelingen kunnen zorgen en de boer dus zaden MOET kopen. Uiteraard zijn deze ook niet bepaald goedkoop.
Ook biologische boeren worden gedwongen om over te stappen op ggo's. Door kruisbestuiving raken hun akkers besmet door de pollen van de ggo's van andere akkers uit de omgeving. Het jaar daarop produceren hun zaden dus ook ggo's en staan de biologische boeren er dus machteloos bij.
Nu neemt de 'genenpolitie' het over. Dat zijn onderzoekers van Monsanto die ZONDER toestemming op akkers van boeren de gewassen gaan controleren op genetische manipulatie. De biologische boer die totaal ongewild en meestal ook nog eens onwetend 'betrapt' wordt op bezit van ggo's zonder toestemming van Monsanto, wordt verplicht een boete te betalen of heel zijn akker laten platbranden. Het is het bedrijf immers gelukt om een patent te krijgen op deze zaden en iedereen die zonder toestemming in het bezit ervan is, moet zich verantwoorden. Een patent op levende organismen, zo ver reikt de macht van deze multinational.
Je kunt je natuurlijk inbeelden hoeveel boeren bankroet gaan terwijl de winst van Monsanto blijft toenemen. In India is de situatie zo ernstig dat er ieder half uur een boer zich berooft van het leven omdat hij totaal geen zicht meer heeft op een degelijke toekomst. Het gaat daar immers heel anders toe dan hier; gewassen kweken zijn voor het grootste deel van de bevolking de enige manier van inkomsten. Maak de zaden en toebehoren duur en je ruïneert heel wat levens.
Monsanto maakt het boeren ook vrijwel onmogelijk om biologisch zaaigoed te verkrijgen door de 'gewone' zaadproducenten op te kopen.  In Amerika is het zelfs zo ver gekomen dat men de biologische boeren tegenwerkt om hun eigen zaad te verzamelen. Dat gebeurt doordat de regering belachelijke regels en voorwaarden oplegt voor de teelt van biologisch gewassen waardoor deze boeren wel ggo's MOETEN kweken. Hoe dat gebeurt?  Functionarissen van de regeringen worden omgekocht door Monsanto door ze hopen smeergeld aan te bieden of ze een hoge positie in het bedrijf verzekeren met een belachelijk hoog loon na hun termijn in de politiek. Zo worden bijvoorbeeld in het ministerie van landbouw wetten goedgekeurd in het voordeel van Monsanto of zal de voedselveiligheid een product veilig stellen voor de menselijke consumptie terwijl dat in werkelijkheid helemaal niet zo is.
Ook hoge piefen van Monsanto streven naar een positie in de politiek, maar  natuurlijk alleen voor plaatsen die het bedrijf wat kan opleveren. Veel geld voor de verkiezingcampagnes en insiders maken het dan ook niet moeilijk om verkozen te worden. Nadat onze Monsanto- politieker enkele wetten heeft doorgekregen in het voordeel van Monsanto,  keert hij gewoon terug naar zijn oude functie in het bedrijf. Dit fenomeen noemt men de 'draaideurpolitiek'.
En hoe zit het dan met de studies die beweren dat ggo's veilig zijn? Twee maal raden wie dat hoofdzakelijk financiert? Resultaten van experimenten worden ook vervalst, weggemoffeld of men voert ze niet deskundig uit. Zo herinner ik mij een studie waarbij een ggo werd goedgekeurd door de voedselveiligheid, nadat slechts enkele laboratoriummuizen gedurende twee maanden dat gewas te eten kregen. Na twee maanden kwam men dus tot de conclusie dat er totaal geen gevaar was voor de volksgezondheid. Natuurlijk waren die muizen nog gezond, het was pas na een jaar dat ze hun kankergezwellen zouden rondslepen in hun kooi. Gezwellen die groter waren dan de muizen zelf!
Veel ggo's zien er dan ook misvormd uit, bij maïs zie je bijvoorbeeld dikwijls meerdere kolven in een enkele bladoksel terwijl dat maar één hoort te zijn. De planten groeien krom en vertonen vele soorten kankers.  Vele insecten sterven bij het eten van ggo's; nooit afgevraagd waarom de bijen verdwijnen? En de effecten bij de mens?  Die zijn hetzelfde zoals bij de planten en dieren, bij ons duurt het gewoon wat langer voordat de gevolgen zichtbaar zijn.
Naast de herbiciden worden ook nog eens insecticiden gespoten op een akker. Maar wacht eens, dat hoeft niet meer met de Bt-gewassen van Monsanto! Deze gewassen zijn op dusdanige wijze gemanipuleerd zodat ze hun eigen insecticide aanmaken. Vierentwintig op vierentwintig, zeven op zeven scheiden de planten een insectengif af. Deze gifbommen komen uiteindelijk gewild of ongewild op ons bord.
Bij ons in Europa mogen de ggo's er (nog) niet in, maar is dat ook werkelijk zo? Wie van ons kan aan zijn voedsel zien of er op microscopisch niveau mee geknoeid is? Daarbij is het ook een feit dat het in Europa wel toegelaten wordt om het vee te voederen met ggo's. Veel dieren worden ziek en dus ook de biefstuk die op ons bord komt. En dan heb ik nog niets eens gepraat over de hormonen die de dieren ingespoten krijgen door Monsanto. Zo heb je bijvoorbeeld Posilac waarmee de melkkoeien worden behandeld opdat ze meer melk zouden produceren. Ik dacht dat we nu al een overschot hadden aan boter, melk en kaas?
Eerder vermeldde ik al dat Monsanto een patent heeft op ggo's en hoe 'gezonde' planten worden geïnfecteerd door kruisbestuiving. Doordat gewassen na een tijd allemaal geïnfecteerd zullen geraken en dus genetisch gemanipuleerd, wil het zeggen dat Monsanto de eigenaar ervan wordt. We leggen dus de globale voedselproductie in de handen van één multinational. Voedsel staat gelijk aan macht en wanneer je de touwtjes in handen hebt kun je de wereld sturen naar je persoonlijk beeld.
Monsanto heeft iets in de natuur losgelaten wat straks niet meer valt tegen te houden. Hoe kun je er voor zorgen dat een pollenkorrel van een ggo niet op de stamper van een 'gezond' gewas valt? Wanneer de mensen niet meer langs de gevolgen heen kunnen kijken, zullen ze smeken om biologische gewassen. Door de toenemende vraag en schaarste zullen de prijzen explosief toenemen, in het geval er nog biologische gewassen zijn.
Maar geen nood, de 'originele' zaden van alle planten op de wereld worden bewaard in de streng bewaakte Svalbard Seed Vault met het oog op toekomstige catastrofes. Het zal je dan ook niet verwonderen dat Monsanto en de Rockefeller Foundation de grootste investeerders zijn. Zij weten al te goed dat in tijden van chaos voedsel en geneesmiddelen de enige vorm van betaling zullen zijn.
Er bestaat tegenwoordig heel wat informatie op het web over de wanpraktijken van Monsanto; doe de moeite om je te informeren want het gaat tenslotte over je eigen gezondheid en van degenen die je dierbaar zijn. Je moet niet naar mij luisteren, mij niet op mijn woord geloven, maar onderzoek het zelf en je zult zien dat mijn waarheid ook de jouwe zal worden...
Bron: Earthwatcher - Hypnos
Meer en diepgaander informatie over Monsanto vind je >>hier<<
 
Gebruikersavatar
Toxopeus
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 4298
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

Goed artikel! Dit soort rotzooi is ook verantwoordelijk voor allerlei geslachtsproblemen zoals bij jongetjes het niet neerdalen van de teelballen en borstkanker bij vrouwen. Het zorgt dus voor een negatieve aantasting van de hormonale huishouding. Volgens een gynaecoloog die ik goed ken veroorzaakt het ook veel miskramen.
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
Gebruikersavatar
Dromen
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 5033
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 06:38

Theo

Wikileaks op dit onderwerp:

http://www.earth-matters.nl/5/1789/gezo ... el-vs.html

PS: even off-topic.
Doe eens wat aan de snelheid van deze website, na 3 klikken ben ik het hier wel weer zat; zo ongeloofelijk traag ....
FreeElectron
Sun God
Sun God
Berichten: 4292
Lid geworden op: vr 12 nov 2010, 22:26

Klopt Theo, het is een slepend iets maar er wordt aan gewerkt!
FreeElectron
Sun God
Sun God
Berichten: 4292
Lid geworden op: vr 12 nov 2010, 22:26

Farmers and Seed Producers Launch Preemptive Strike against Monsanto

March 30th, 2011

Lawsuit Filed To Protect Themselves from Unfair Patent Enforcement on Genetically Modified Seed

Action Would Prohibit Biotechnology Giant from Suing Organic Farmers and Seed Growers If Innocently Contaminated by Roundup Ready Genes

NEW York: On behalf of 60 family farmers, seed businesses and organic agricultural organizations, the Public Patent Foundation (PUBPAT) filed suit today against Monsanto Company challenging the chemical giant’s patents on genetically modified seed. The organic plaintiffs were forced to sue preemptively to protect themselves from being accused of patent infringement should their crops ever become contaminated by Monsanto’s genetically modified seed.

Monsanto has sued farmers in the United States and Canada, in the past, when their patented genetic material has inadvertently contaminated their crops.

A copy of the lawsuit can be found at:
(http://www.pubpat.org/assets/files/seed ... plaint.pdf)

The case, Organic Seed Growers & Trade Association, et al. v. Monsanto, was filed in federal district court in Manhattan and assigned to Judge Naomi Buchwald. Plaintiffs in the suit represent a broad array of family farmers, small businesses and organizations from within the organic agriculture community who are increasingly threatened by genetically modified seed contamination despite using their best efforts to avoid it. The plaintiff organizations have over 270,000 members, including thousands of certified organic family farmers.

“This case asks whether Monsanto has the right to sue organic farmers for patent infringement if Monsanto’s transgenic seed or pollen should land on their property,” said Dan Ravicher, PUBPAT’s Executive Director. “It seems quite perverse that an organic farmer contaminated by transgenic seed could be accused of patent infringement, but Monsanto has made such accusations before and is notorious for having sued hundreds of farmers for patent infringement, so we had to act to protect the interests of our clients.”

Once released into the environment, genetically modified seed can contaminate and destroy organic seed for the same crop. For example, soon after Monsanto introduced genetically modified seed for canola, organic canola became virtually impossible to grow as a result of contamination.

Organic corn, soybeans, cotton, sugar beets and alfalfa also face the same fate, as Monsanto has released genetically modified seed for each of those crops as well.

Monsanto is currently developing genetically modified seed for many other crops, thus putting the future of all food, and indeed all agriculture, at stake.

“Monsanto’s threats and abuse of family farmers stops here. Monsanto’s genetic contamination of organic seed and organic crops ends now,” stated Jim Gerritsen, a family farmer in Maine who raises organic seed and is President of lead plaintiff Organic Seed Growers and Trade Association. “Americans have the right to choice in the marketplace – to decide what kind of food they will feed their families.”

“Family-scale farmers desperately need the judiciary branch of our government to balance the power Monsanto is able to wield in the marketplace and in the courts,” said Mark A. Kastel, Senior Farm Policy Analyst for The Cornucopia Institute, one of the plaintiffs. “Monsanto, and the biotechnology industry, have made great investments in our executive and legislative branches through campaign contributions and powerful lobbyists in Washington.”

In the case, PUBPAT is asking Judge Buchwald to declare that if organic farmers are ever contaminated by Monsanto’s genetically modified seed, they need not fear also being accused of patent infringement. One reason justifying this result is that Monsanto’s patents on genetically modified seed are invalid because they don’t meet the “usefulness” requirement of patent law, according to PUBPAT’s Ravicher, the plaintiffs’ lead attorney in the case.

“Evidence cited by PUBPAT in its opening filing today proves that genetically modified seed has negative economic and health effects, while the promised benefits of genetically modified seed – increased production and decreased herbicide use – are false,” added Ravicher who is also a Lecturer of Law at Benjamin N. Cardozo School of Law in New York.

Ravicher continued, “Some say transgenic seed can coexist with organic seed, but history tells us that’s not possible, and it’s actually in Monsanto’s financial interest to eliminate organic seed so that they can have a total monopoly over our food supply,” said Ravicher. “Monsanto is the same chemical company that previously brought us Agent Orange, DDT, PCB’s and other toxins, which they said were safe, but we know are not. Now Monsanto says transgenic seed is safe, but evidence clearly shows it is not.”

The plaintiffs in the suit represented by PUBPAT are: Organic Seed Growers and Trade Association; Organic Crop Improvement Association International, Inc.; OCIA Research and Education Inc.; The Cornucopia Institute; Demeter Association, Inc.; Navdanya International; Maine Organic Farmers and Gardeners Association; Northeast Organic Farming Association/Massachusetts Chapter, Inc.; Northeast Organic Farming Association of Vermont; Rural Vermont; Ohio Ecological Food & Farm Association; Southeast Iowa Organic Association; Northern Plains Sustainable Agriculture Society; Mendocino Organic Network; Northeast Organic Dairy Producers Alliance; Canadian Organic Growers; Family Farmer Seed Cooperative; Sustainable Living Systems; Global Organic Alliance; Food Democracy Now!; Family Farm Defenders Inc.; Farm-to-Consumer Legal Defense Fund; FEDCO Seeds Inc.; Adaptive Seeds, LLC; Sow True Seed; Southern Exposure Seed Exchange; Mumm’s Sprouting Seeds; Baker Creek Heirloom Seed Co., LLC; Comstock, Ferre & Co., LLC; Seedkeepers, LLC; Siskiyou Seeds; Countryside Organics; Cuatro Puertas; Interlake Forage Seeds Ltd.; Alba Ranch; Wild Plum Farm; Gratitude Gardens; Richard Everett Farm, LLC; Philadelphia Community Farm, Inc; Genesis Farm; Chispas Farms LLC; Kirschenmann Family Farms Inc.; Midheaven Farms; Koskan Farms; California Cloverleaf Farms; North Outback Farm; Taylor Farms, Inc.; Jardin del Alma; Ron Gargasz Organic Farms; Abundant Acres; T & D Willey Farms; Quinella Ranch; Nature’s Way Farm Ltd.; Levke and Peter Eggers Farm; Frey Vineyards, Ltd.; Bryce Stephens; Chuck Noble; LaRhea Pepper; Paul Romero; and, Donald Wright Patterson, Jr.

MORE:

Dr. Carol Goland, Ph.D., Executive Director of plaintiff Ohio Ecological Food & Farm Association (OEFFA) said, “Consumers indicate, overwhelmingly, that they prefer foods made without genetically modified organisms. Organic farms, by regulation, may not use GMOs, while other farmers forego using them for other reasons. Yet the truth is that we are rapidly approaching the tipping point when we will be unable to avoid GMOs in our fields and on our plates. That is the inevitable consequence of releasing genetically engineered materials into the environment. To add injury to injury, Monsanto has a history of suing farmers whose fields have been contaminated by Monsanto’s GMOs. On behalf of farmers who must live under this cloud of uncertainty and risk, we are compelled to ask the Court to put an end to this unconscionable business practice.”

Rose Marie Burroughs of plaintiff California Cloverleaf Farms said, “The devastation caused by GMO contamination is an ecological catastrophe to our world equal to the fall out of nuclear radiation. Nature, farming and health are all being affected by GMO contamination. We must protect our world by protecting our most precious, sacred resource of seed sovereignty. People must have the right to the resources of the earth for our sustenance. We must have the freedom to farm that causes no harm to the environment or to other people. We must protect the environment, farmers’ livelihood, public health and people’s right to non GMO food contamination.”

Jim Gerritsen, a family farmer in Maine who raises organic seed and is President of lead plaintiff Organic Seed Growers and Trade Association based in Montrose, Colorado, said, “Today is Independence Day for America. Today we are seeking protection from the Court and putting Monsanto on notice. Monsanto’s threats and abuse of family farmers stops here. Monsanto’s genetic contamination of organic seed and organic crops ends now. Americans have the right to choice in the marketplace – to decide what kind of food they will feed their families
- and we are taking this action on their behalf to protect that right to choose. Organic farmers have the right to raise our organic crops for our families and our customers on our farms without the threat of invasion by Monsanto’s genetic contamination and without harassment by a reckless polluter. Beginning today, America asserts her right to justice and pure food.”

Ed Maltby, Executive Director of plaintiff Northeast Organic Dairy Producers Alliance (NODPA) said, “It’s outrageous that we find ourselves in a situation where the financial burden of GE contamination will fall on family farmers who have not asked for or contributed to the growth of GE crops. Family farmers will face contamination of their crops by GE seed which will threaten their ability to sell crops as organically certified or into the rapidly growing ‘Buy Local’ market where consumers have overwhelmingly declared they do not want any GE crops, and then family farmers may be faced by a lawsuit by Monsanto for patent infringement. We take this action to protect family farms who once again have to bear the consequences of irresponsible actions by Monsanto.”

David L. Rogers, Policy Advisor for plaintiff NOFA Vermont said, “Vermont’s farmers have worked hard to meet consumers’ growing demand for certified organic and non-GE food. It is of great concern to them that Monsanto’s continuing and irresponsible marketing of GE crops that contaminate non-GE plantings will increasingly place their local and regional markets at risk and threaten their livelihoods.”

Dewane Morgan of plaintiff Midheaven Farms in Park Rapids, Minnesota, said, “For organic certification, farmers are required to have a buffer zone around their perimeter fields. Crops harvested from this buffer zone are not eligible for certification due to potential drift from herbicide and fungicide drift. Buffer zones are useless against pollen drift. Organic, biodynamic, and conventional farmers who grow identity-preserved soybeans, wheat and open-pollinated corn often save seed for replanting the next year. It is illogical that these farmers are liable for cross-pollination contamination.”

Jill Davies, Director of plaintiff Sustainable Living Systems in Victor, Montana, said, “The building blocks of life are sacred and should be in the public domain. If scientists want to study and manipulate them for some supposed common good, fine. Then we must remove the profit motive. The private profit motive corrupts pure science and increasingly precludes democratic participation.”

David Murphy, founder and Executive Director of plaintiff Food Democracy Now! said, “None of Monsanto’s original promises regarding genetically modified seeds have come true after 15 years of wide adoption by commodity farmers. Rather than increased yields or less chemical usage, farmers are facing more crop diseases, an onslaught of herbicide-resistant superweeds, and increased costs from additional herbicide application. Even more appalling is the fact that Monsanto’s patented genes can blow onto another farmer’s fields and that farmer not only loses significant revenue in the market but is frequently exposed to legal action against them by Monsanto’s team of belligerent lawyers. Crop biotechnology has been a miserable failure economically and biologically and now threatens to undermine the basic freedoms that farmers and consumers have enjoyed in our constitutional democracy.”

Mark Kastel, Senior Farm Policy Analyst for plaintiff The Cornucopia Institute said, “We need the court system to offset this power and protect individual farmers from corporate tyranny. Farmers have saved seeds since the beginning of agriculture by our species. It is outrageous that one corporate entity, through the trespass of what they refer to as their ‘technology,’ can intimidate and run roughshod over family farmers in this country. It should be the responsibility of Monsanto, and farmers licensing their technology, to ensure that genetically engineered DNA does not trespass onto neighboring farmland. It is outrageous, that through no fault of their own, farmers are being intimidated into not saving seed for fear that they will be doggedly pursued through the court system and potentially bankrupted.”

ABOUT PUBPAT

The Public Patent Foundation (PUBPAT) is a not-for-profit legal services organization affiliated with the Benjamin N. Cardozo School of Law.
PUBPAT protects freedom in the patent system by representing the public interest against undeserved patents and unsound patent policy. More information about PUBPAT is available from www.pubpat.org.

CONTACT

Daniel B. Ravicher
Executive Director
PUBLIC PATENT FOUNDATION
Benjamin N. Cardozo School of Law
+1-212-545-5337
press@pubpat.org


Bron:
http://www.cornucopia.org/2011/03/farme ... -monsanto/
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: langeharry
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16024
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Monsanto Tops Profit Estimates as Modified-Seed Sales Gain

By Jack Kaskey -
Apr 6, 2011
http://www.bloomberg.com/news/2011-04-0 ... -1-84.html


Monsanto Co. (MON), the world’s largest seed company, posted second-quarter earnings that topped analysts’ estimates as sales of genetically modified corn and cotton seed gained.

Net income climbed 15 percent to $1.02 billion, or $1.88 a share, in the three months ended Feb. 28, from $887 million, or $1.60, a year earlier, St. Louis-based Monsanto said today in a statement. Per-share earnings excluding discontinued operations were $1.87, topping the $1.84 average estimate of 18 analysts in a Bloomberg survey. Sales rose 6.1 percent to $4.13 billion.

U.S. farmer incomes are forecast by the Department of Agriculture to increase to a record in 2011. Corn and cotton prices have doubled in a year, boosting planted acres and demand for Monsanto’s herbicides and herbicide-resistant seeds.

“Between cotton and corn, that’s 6 million more acres than last year that they have to sell seed into,” Chris Shaw, a New York-based analyst at Monness Crespi Hardt & Co. who rates the shares “neutral,” said yesterday in an interview. “That’s a plus for them because corn acres are more profitable than soybeans.”

Gross profit from Monsanto’s seeds business gained 5.9 percent in the quarter, Monsanto said. Profit at the agricultural chemicals unit doubled.

Monsanto dropped 45 cents to $73.60 yesterday in New York Stock Exchange composite trading. The shares have climbed 5.7 percent this year.

Profit excluding some items will rise to $2.72 to $2.82 per share in the 2011 fiscal year, from $2.41 a year earlier, Monsanto said, reiterating a forecast first made in October. The average estimate of 21 analysts surveyed by Bloomberg was $2.85.

To contact the reporter on this story: Jack Kaskey in New York at jkaskey@bloomberg.net

To contact the editor responsible for this story: Simon Casey at scasey4@bloomberg.net
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16024
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Vanuit het dumpje naar hier geplaatst

[quote=""@ok4u2?" post=31480"]Monsanto hired mercenary Blackwater to infiltrate anti-GMO groups

Posted by gaianarchaos on May 5, 2011 · Leave a Comment

Documents reveal that Blackwater has been busy expanding its corporate reach by providing intelligence services for agencies such as the Canadian Military, Netherlands Police and corporations like Monsanto.

Blackwater is a private, mercenary army. They’ve been called the ‘shadow army,’ and most notoriously worked for the United States in Iraq, where the company courted controversy. Journalist Jeremy Scahill, who wrote a book about Blackwater, wrote an exclusive for The Nation, revealing general details of the extent of the Blackwater business operations. Scahill managed to obtain documents that, according to Scahill, show “… entities closely linked to the private security firm Blackwater have provided intelligence, training and security services to US and foreign governments as well as several multinational corporations, including Monsanto, Chevron, the Walt Disney Company, Royal Caribbean Cruise Lines and banking giants Deutsche Bank and Barclays, according to documents obtained by The Nation. Blackwater’s work for corporations and government agencies was contracted using two companies owned by Blackwater’s owner and founder, Erik Prince: Total Intelligence Solutions and the Terrorism Research Center (TRC). Prince is listed as the chairman of both companies in internal company documents, which show how the web of companies functions as a highly coordinated operation.”

A spokesperson for Monsanto, reached by Scahill, first denied the relationship with Blackwater, but then admitted that Monsanto had paid Total Intelligence for intelligence reoprts “… about the activities of groups or individuals that could pose a risk to company personnel or operations around the world which were developed by monitoring local media reports and other publicly available information. The subject matter ranged from information regarding terrorist incidents in Asia or kidnappings in Central America to scanning the content of activist blogs and websites.”

via Monsanto hired mercenary Blackwater to infiltrate anti-GMO groups.[/quote]
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24872
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

LOL OMFG ROFL! Check dit!!

EPIC WIN!!! ANONYMOUS TAKES DOWN MONSANTO SITE

[video][/video]

Check it yourself at:
http://www.downforeveryoneorjustme.com/monsanto.com
Thanks to http://www.youtube.com/user/StrikerPrototype for the video.

LOL!

Hier meer:

http://www.godlikeproductions.com/forum ... 525288/pg1

Tja... ;)
1119 AD
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24872
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

New Life Form Unwittingly Created By Monsanto Unleashed : A Follow-Up.

[video size=100 width=425 height=344 type=vimeo]22997532[/video]

The above video is twenty minutes of your time that will have been well spent, I promise. A special hat tip to GreenWarrior of FireDogLake for adding the link in my post of 6/8/’11 on this topic “If You Are Human, And Eat Food; You Probably Ought To Read This.” here:

http://my.firedoglake.com/tucsonrobert1 ... read-this/

Despite emphatic warnings by well credentialed experts, and overwhelmingly vehement opposition by the majority of the farming community the USDA and Secretary of Agriculture Tom Vilsack and therefore President Obama’s administration have “fully deregulated genetically engineered alfalfa ” which is our predominant feed crop for livestock. The implications of this decision are huge. It is predicted by Dr. Huber in the above video that within only five years there will no longer exist any alfalfa that is not genetically engineered. This is a decision from which there may be no way to turn back, irreversible. “Big AG” has won again. But what they have won, besides obscene relatively short term profits, is questionable to say the very least. As documented by Sarah Parsons at Change.org here:

http://news.change.org/stories/usda-app ... fanow-what

and also here:

http://news.change.org/stories/on-the-h ... ugar-beets

If Monsanto’s genetically engineered alfalfa (glyphosate resistant) sprayed with Monsanto’s Roundup herbicide prove to be as conducive to the spread of this new pathogenic life form discussed in my above cited post, as is Monsanto’s GMO corn and soy, we are all in trouble. We may then have enabled this new organism to flourish and spread beyond our ability to recall.

Perhaps its very existence already delineates a point too far?

As described by Dr. Huber in the above video, in the livestock herds studied to date, infertility rates of 15% have been observed and combined spontaneous abortion+still birth rates as high as 35% are evident in livestock exposed to and infected by this new virus/fungus by Monsanto’s roundup ready corn and soy crops. If you are a farmer or rancher, and 50% of your herd is unable to reproduce, very shortly you will no longer have a herd.

If all of this so far weren’t enough, the USDA and Secretary Vilsack, and President Obama, have also partially deregulated Monsanto’s genetically engineered sugar beets. The sugar beet crop provides as much as half of our sugar here in the U.S. and will of course give this nasty little critter that has been unleashed yet another frontier in which to flourish and spread.

As a corollary aside to this discussion, Monsanto’s Corporate “ethics” are being looked askance at in other parts of the world as well. Sonali Kolhatkar reporting for Alternet here:

http://www.alternet.org/world/147825/bo ... _in_india/

tells us that in India “the vast majority of the world’s second most populated country still farms for a living……… and nearly 150,000 farmers have committed suicide in the past ten years.”

That’s 15,000 farmers per/year folks. Committing suicide. After having gotten involved with Monsanto.

If all you’ve heard me rant about in these last two posts on this topic sounds alarmist, try not to forget that these are the good people who gave us “agent orange”.

Better living through chemistry indeed.

Bron: http://my.firedoglake.com/tucsonrobert1 ... follow-up/
1119 AD
Gebruikersavatar
blackbox
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 6358
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:09

Kan hier goed geplaatst worden...

Killing fields: the true cost of Europe's cheap meat

[video][/video]
illuminati of my own reality
Gebruikersavatar
Neut
Knight of the Sun
Knight of the Sun
Berichten: 1499
Lid geworden op: di 10 mei 2011, 15:32

As far as I can recall the mirroring of the engineered cells as aposed to the natural symmetry fucked up in anti septics as softenon.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Thalidomide

Steven Tellinger, from The Netherlands went there from here to the US.. he must have been invaded enough by rouge 1/16pth certile d.n.a configurtions. To bad for some weak quantum mechanical drawbacks for me..
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16024
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Think-in-out : heb hier een erg interessante link mbt dit onderwerp. Met daarnaast nog veel meer nuttige(én betrouwbare, niet door farma/unilever e.d beïnvloede) info: «link» x

http://www.natuurdietisten.nl/detail.ph ... 488&page=9
Gebruikersavatar
blackbox
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 6358
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:09

Gifstoffen van genetisch gemanipuleerde gewassen gevonden in menselijke bloedbaan


A new study is causing fresh doubts about the safety of genetically modified crops. The research found Bt toxin, which is present in many GM crops, in human blood.

Bt toxin makes crops toxic to pests, but it has been claimed that the toxin poses no danger to the environment and human health; the argument was that the protein breaks down in the human gut. But the presence of the toxin in human blood shows that this does not happen.

India Today reports:

“Scientists ... have detected the insecticidal protein ... circulating in the blood of pregnant as well as non-pregnant women. They have also detected the toxin in fetal blood, implying it could pass on to the next generation.”

Sources:

http://indiatoday.intoday.in/site/story ... 37728.html

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21338670


BRON:

Earth Matters
illuminati of my own reality
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16024
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Wildlife Refuges to be Planted with GMOs

By Barbara H. Peterson

http://farmwars.info/?p=6266

It is becoming increasingly difficult to find animals that haven’t been force-fed GMO grain. To top it all off, even Alfalfa, which is a staple cattle feed in America, will be genetically engineered thanks to Land O’ Lakes, Forage Genetics and Monsanto. But that isn’t enough for this administration. Now they are going after wildlife too.

Washington, DC — The Obama administration has endorsed genetically engineered agriculture on more than 50 National Wildlife Refuges, with more GE-refuge approvals in the works, according to Public Employees for Environmental Responsibility. (PEER)

It is clear that we need to wean ourselves off mass-produced food and start getting serious about growing our own veggies and fruit, and raising our own animals. We are literally being surrounded with weapons of mass destruction in the form of DNA-altering GMOs (genetically modified organisms) that cause infertility, severe health problems, and premature death.

The proposal for the Midwestern Refuges would allow more than 20,000 acres to be cultivated with no limits on how many acres could be GE crops. The public comment deadline for that plan is today [Feb. 14, 2011]. In its comments, PEER argues that the GE operations risk harm to wildlife, refuge plants and soil, while contending that there is no refuge purpose for which GE crops are essential, as required by FWS policy.

“These plans are based on the curious notion that wildlife benefit from having the small slivers of habitat set aside for them covered by genetically engineered soybeans,” stated PEER Executive Director Jeff Ruch, noting the Midwest refuges are already surrounded by row crops, most of which are now GE. “To boost U.S. exports, the Obama administration is forcing wildlife refuges into political prostitution.” (PEER)

So, say goodbye to GMO-free wild game, courtesy of your friendly neighborhood mass murderers in charge of our government. Too strong of a statement? I don’t think so. Look up the Georgia Guidestones, then think again…
Plaats reactie

Terug naar “Gezondheid / Voeding”