NU in het nieuws.

Hier tref je alle overige topics aan met betrekking tot nieuws en discussie over onderwerpen die niet thuis pasten in een van de andere sub-fora.
Gebruikersavatar
Nexion
The One And Only Nexion NWO A.K.A. Next World Order
The One And Only Nexion NWO A.K.A. Next World Order
Berichten: 3017
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:10

What's new?

Afbeelding

EDIT:

Oorspronkelijke post datum: zo 20 mar 2011, 20:55
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24855
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

Dit is wel een apart iets, ik was opzoek naar een topic voor algemeen nieuws, bump ik hier tegen aan, wellicht mooi om dit in de traditie van Nexion voort te zetten? Daar ga ik even over nadenken en mezelf op bezinnen...
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24855
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

Qnoop doorgehaQt enzo... Dit gaat 'm worden, ik wilde kijken of ik de datum aan kon passen en zo op FP kon pleuren, maar dat ging jammerlijk genoeg niet. Wellicht dat Tobi dat kan? :D

Anyways, dit gaat het BreaQing News topic worden / Algemene Nieuws draadje...

Nieuws wat elders op QFF zo even geen plekkie kent of heeft...

:breaqing:
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24855
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

Honderden mensen herdenken slachtoffers treinongeluk Oss

Afbeelding
Foto:ANP

Gepubliceerd: 20 september 2018 20:20
Laatste update: 20 september 2018 21:39

Honderden mensen zijn donderdagavond in Oss bijeengekomen bij een spontaan ontstane herdenking voor de slachtoffers van het treinongeluk met een elektrische bolderkar.
In het kort
Aanrijding tussen elektrische bolderkar (stint) en trein in Oss
Vier kinderen om het leven gekomen
Vrouwelijke begeleider van kinderopvang en vijfde kind zwaargewond
Oorzaak ongeval nog niet bekend
Omgekomen kinderen tussen de vier en acht jaar oud
Bij de herdenking zijn opvallend veel kinderen. De bijeenkomst was het gevolg van oproepen op Facebook eerder op donderdag.

De herdenking is bij station Oss West, waar het ongeluk gebeurde. Vlak bij de spoorwegovergang ontstaat een bloemenzee van door deelnemers aan de herdenking meegebrachte boeketten en losse bloemen.

"We willen elkaar vinden in verdriet", zei burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans. De aangepaste raadsvergadering begon donderdagavond pas om 20.30 uur, een uur later dan voorgenomen. De NS liet passerende treinen uit respect voor de slachtoffers zachtjes rijden langs het station.

Het onderzoek naar het ongeluk is in volle gang. Er worden onder meer beelden die door een camera voorop de trein gemaakt zijn onderzocht.

In heel Oss staan mensen stil bij het ongeval
Diverse winkels in Oss bleven donderdag tijdens de koopavond gesloten, meldde de geëmotioneerde burgemeester Buijs-Glaudeman. Kerken en gebedshuizen in Oss openen zaterdagmiddag hun deuren voor mensen die daar behoefte aan hebben.

Theater De Lievekamp in Oss, dat komend weekend het vijftigjarig bestaan zou vieren, heeft het feestprogramma versoberd en buitenactiviteiten geschrapt. "Dat is Oss", aldus Buijs. "We rouwen samen."

Buijs-Glaudeman, die van de raad lof kreeg voor haar optreden donderdag, sprak van "een echte zwarte dag met onbeschrijflijk leed. Een onverteerbare gebeurtenis. De wereld stond even stil, in heel Nederland."

De gemeente buigt zich vrijdag over een mogelijke herdenkingsplechtigheid of een stille tocht.

Kinderdagverblijf blijft vrijdag gesloten
Het betrokken kinderdagverblijf, Okido, blijft vrijdag dicht. "Vanwege het grote verdriet dat ons is overkomen, is kinderdagverblijf Okido vrijdag gesloten", schrijft de directie in een verklaring. Maandag gaat de opvang weer open.

De directie zegt veel vragen te krijgen die niet beantwoord kunnen worden. "Natuurlijk zijn wij ook op zoek naar antwoorden, maar wat nu overheerst is een enorm verdriet. Wij zoeken steun bij elkaar en wachten tot de autoriteiten het onderzoek hebben afgerond."

Verschillende organisaties die ook gebruikmaken van elektrische bolderkarren hebben aangekondigd de voertuigen voorlopig niet te zullen gebruiken, totdat er meer bekend is over de veiligheid ervan.

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur) zegt dat het lastig is om nu met oordelen over de zogenoemde stints te komen. "Alles moet onderzocht worden. Het is ook aan de kinderdagverblijven om daarin een afweging te maken. Ik snap wel dat ze erover nadenken."

Het is vooralsnog onduidelijk welke rol de stint bij het ongeval had. De politie zegt niet te willen vooruitlopen op de uitkomsten van het onderzoek naar de toedracht van de fatale aanrijding. Dat onderzoek zal "nog geruime tijd in beslag nemen", zo is de verwachting.

Begeleider mogelijk buiten levensgevaar
De pedagogisch medewerker (32) van kinderdagverblijf Okido was donderdagochtend met kinderen van de voorschoolse opvang op weg naar basisschool De Korenaer, toen haar elektrische bolderkar door de slagboom van een bewaakte overweg bij station Oss West reed en werd aangereden door een trein. Vier kinderen overleden. De begeleider en een ander kind raakten ernstig gewond.

De echtgenoot van de begeleider heeft tegen diverse media gezegd dat zijn vrouw buiten levensgevaar is, maar dat kon de politie donderdagmiddag tijdens een persconferentie nog niet bevestigen.
Bron: ->> https://www.nu.nl/binnenland/5473049/ho ... k-oss.html

Vreselijk nieuws wat waarschijnlijk in de media nog wel een tijdje na zal blijven ebben... Maar het allermeest voor de betrokkenen.
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24855
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

PVV: Spoorwegovergangen terug naar Marokko

Afbeelding

Voortaan alleen nog maar tunnels naar het oosten?

Het drama in Oss is nog maar nauwelijks verwerkt of de PVV staat weer klaar om met een debiel plan munt te slaan uit de tragedie. De partij wil letterlijk ALLE SPOORWEGOVERGANGEN doen "verdwijnen". Eh, hoe dan? Natuurlijk, het gaat wel eens mis met een spoorwegovergang of met een vehikel op dezulks, maar om nou te doen alsof die twee incidentjes per jaar tot een miljardenproject moet leiden om een totaal gerubberentegeliseerd spoornet op te leveren... Zucht, de PVV staat weer op standje brulboei, lanceert weer een brandende Hindenburg van een proefballon, appelleert weer aan uw Diepste Angsten en wie er tegen is heeft dode kinderen op zijn geweten. Kan die partij niet ook gewoon eens uitgerangeerd met z'n stomme kleinburgerlijke fear tactics?

Tags: trein, oss, pvv @Zentgraaff | 21-09-18 | 09:30 | 140 reacties
Bron: ->> https://www.geenstijl.nl/5143983/pvv-sp ... r-marokko/
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24855
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

VRIJDAG 21 SEPTEMBER 2018, 08:10
DEEL DIT ARTIKEL:
Medeverdachten Korrewegschutter staan voor de rechter

Afbeelding

Vier medeverdachten in de zaak tegen de Korrewegschutter Azim A. staan vandaag terecht voor de rechtbank in Groningen.

Azim A. hoorde donderdag twaalf jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging tegen zich eisen. Hij schoot in oktober vorig jaar een willekeurige fietser neer op de Korreweg in de stad. De student overleefde dit, maar hij zit wel in een rolstoel.

Verborgen voor de politie
Twee van de mannen die vandaag terechtstaan, waren aanwezig bij de schietpartij. Twee anderen zouden hem na de schietpartij verborgen hebben gehouden voor de politie.
Bron: ->> https://www.rtvnoord.nl/nieuws/199089/M ... de-rechter
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24855
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

'Enorme brand' in centrum Musselkanaal onder controle; 100 bewoners geëvacueerd

DONDERDAG 20 SEPTEMBER 2018, 23:34


Afbeelding

Bij een winkelpand aan de Marktstraat in Musselkanaal woedde een uitslaande brand. De brand brak donderdagavond rond tien over elf uit. Verpleeghuis De Heggerank is geëvacueerd.

De brandweer noemde het 'een enorme brand' en was met meerdere eenheden uitgerukt. Rond één uur in de nacht werd besloten een tweede brandweerpeloton in te zetten.

De brand begon bij een fietsenzaak, maar sloeg over naar andere winkels. Aan het begin van de ochtend was de brand onder controle.

Evacuatie
Rond half één in de nacht is een begin gemaakt met de ontruiming van woonzorgcomplex De Heggerank, dat vlak bij de brand ligt. 88 bewoners, van wie een groot aantal bedlegerig is, moeten eruit. De rook trok volledig over het complex. Naast het zeven verdiepingen tellende gebouw werden ook een flatgebouw met appartementen en 28 aanleunwoningen geëvacueerd. Ze worden opgevangen in de A-Horst.

'De ontruiming is puur vanwege de rook', zegt woordvoerder Harmen Kuijer van de brandweer. 'Er zit een plein van zo'n honderd meter tussen het vuur en het verzorgingshuis, dus het is onwaarschijnlijk dat het overslaat.' De directeur van het woonzorgcomplex vertelt dat er in totaal 100 mensen zijn overgebracht naar de A-horst. Een aantal van hen is vannacht later met familie mee naar huis gegaan.

'Er is een groot aantal ambulances opgeroepen om de bewoners weg te krijgen', zegt verslaggever Steven Radersma, die in Musselkanaal was. Bewoners die nog wat beter ter been zijn, werden met bussen weggebracht.

De hoek van het complex waarin naast de fietsenzaak ook een filiaal van Kruidvat zit, is volgens de brandweer waarschijnlijk niet meer te redden. 'De brand trekt naar binnen toe, het winkelcentrum in. Naar plekken waar we niet helemaal bij kunnen', zegt Kuijer. 'We proberen het met man en macht te redden.'

De brandweer richtte zich op het voorkomen van het overslaan van de brand naar het naastgelegen blok gebouwen. De brandweer verwacht zeker tot in de loop van vrijdagochtend bezig te zijn met nablussen.

Afbeelding

Meetploeg
De brandweer bestreed het vuur met tien tot twaalf brandweerwagens en een meetploeg was aanwezig om de rook te monitoren. Rond half zes in de ochtend begonnen een aantal brandweerwagens met inpakken.

Bij de brand kwam veel rook vrij. Omwonenden kregen het advies ramen en deuren gesloten te houden. Vanwege de rookontwikkeling was rond middernacht een NL-Alert verstuurd naar mensen in de omgeving. Naast het 'dringende advies' ramen en deuren te sluiten werd daarin ook gevraagd de ventilatie uit te schakelen.
Bron: ->> https://www.rtvnoord.nl/nieuws/199106/E ... eevacueerd
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24855
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

President Vietnam Tran Dai Quang (61) overleden

Afbeelding

Foto: AFP

Gepubliceerd: 21 september 2018 06:56
Laatste update: 21 september 2018 07:52

Tran Dai Quang, de president van Vietnam, is vrijdag op 61-jarige leeftijd overleden aan een nog niet bekendgemaakte oorzaak. Hij was sinds 2016 staatshoofd van het land.
Volgens staatsmedia zou hij ernstig ziek zijn opgenomen in het ziekenhuis, waar hij ondanks de inzet van artsen in de ochtenduren is bezweken.

Voor zijn presidentschap was Quang minister van Openbare Veiligheid van 2011 tot 2016. Hij was sinds de jaren tachtig lid van de Communistische Partij van Vietnam.

De dagelijkse leiding van Vietnam ligt grotendeels in handen bij de premier en de leider van de Communistische Partij. Volgens experts is de rol van de president voornamelijk ceremonieel.
Bron: ->> https://www.nu.nl/buitenland/5473337/pr ... leden.html
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24855
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

Slachtoffer schietpartij Korreweg: De spontaniteit is uit mijn leven (+ complete verklaring)

Afbeelding
De politie voert onderzoek uit na de schietpartij op de Korreweg in Groningen. Foto: Archief ANP

Gisteren om 13:10 Gisteren om 16:47 Rob Zijlstra en Roelof van Dalen Groningen

Student Sidney Ruiter die in oktober vorig jaar werd neergeschoten op de Groningse Korreweg richtte zich in zijn slachtofferverklaring donderdag rechtstreeks tot schutter Azim A. ,,Ik denk vaak aan de fatale dag’’, zegt hij. ,,De spontaniteit is uit mijn leven.’’ Lees hier de complete spreekrechtverklaring.

https://issuu.com/dvhn/docs/scannable

Deze verklaring is met uitdrukkelijke toestemming van Sidney Ruiter geplaatst.

Ruiter richtte zich rechstreeks tot A. die kort daarvoor tegen de officier van justitie zei te weten dat het slachtoffer in de zaal zit.

Nadat Ruiter de gevolgen opnoemde zei hij tegen A.: ,,Dit is nog maar een deel van wat je mij hebt aangedaan. Ik hou van reizen, ik wilde de jungle in gaan, steden ontdekken.’’

ADVERTENTIE
Learn more
Bang
De student omschrijft dat hij bang is, schrikt van geluiden. En dat hij zijn studie weer heeft opgepakt, maar dat dat moeilijk gaat met de concentratie van een 2-jarige.

Ruiter noemt dat hij nooit meer een normale stapavond zal kunnen beleven in Groningen.’’

Na het verhaal richtte de rechtbank zich tot A. ,,Wat is uw reactie hierop?’’

A: ,,Zwijgrecht.''

De zaak volgen? Kijk in dit liveblog.
Bron: ->> https://www.dvhn.nl/groningen/Slachtoff ... 57505.html
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24855
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

Justitie gaat uit van gezinsdrama Papendrecht, sporen van geweld

Gepubliceerd: 22 september 2018 16:16
Laatste update: 22 september 2018 20:36

Het Openbaar Ministerie (OM) denkt dat zaterdag een gezinsdrama heeft plaatsgevonden in een woning in Papendrecht, waar de lichamen van twee jonge kinderen en een man en vrouw zijn gevonden.
Het gezin is aangetroffen nadat rond 10.30 uur een melding binnenkwam van een woningbrand, meldt het OM tijdens een persconferentie in Papendrecht.

Er zijn sporen van geweld aangetroffen op de lichamen. "Ze zijn mogelijk niet bij de brand omgekomen", aldus justitie, dat naar meerdere scenario's kijkt. "Het meest aannemelijk is dat er binnen het gezin iets gebeurd is." Het onderzoek is nog in volle gang.

Het gezin was sinds de zomer van vorig jaar na incidenten in beeld gekomen bij zowel de politie als bij zorginstanties. Dit ging om overlast en huiselijke ruzies.

De kinderen waren vier en zes jaar oud, de man en de vrouw beiden 32.

Afbeelding

Onderzoek bij de woning waar het gezin is omgekomen (foto: ANP)

'We hebben nog veel vragen'
Burgemeester Aart-Jan Moerkerke zegt op dit moment nog veel vragen te hebben, maar het onderzoek af te wachten. Volgens Moerkerke is de buurt erg aangedaan. Omwonenden hebben veel gezien van het drama. Voor hen is Slachtofferhulp ingeschakeld.

De brandweer is na de brandmelding massaal uitgerukt en trof de lichamen aan na het forceren van de deur. Reanimatie mocht niet meer baten.

Het huis ligt in de wijk Westeind in Papendrecht en is een tussenwoning.

Door: Nu.nl
Bron: ->> https://www.nu.nl/binnenland/5475518/ju ... eweld.html
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24855
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

Afbeelding
Foto: ANP

Al 200.000 euro binnen voor slachtoffers treinongeluk Oss

Gepubliceerd: 23 september 2018 14:27
Laatste update: 23 september 2018 14:42

Met de inzamelingsactie voor de slachtoffers en nabestaanden van het ongeluk in Oss is zondag al meer dan 200.000 euro opgehaald. Nick Nietveld uit Almere zette de actie vrijdag op.

Hij was zo geraakt door het overlijden van de vier kinderen dat hij besloot in actie te komen. Zijn streven was om 60.000 euro op te halen, maar dat bedrag was na al een dag ruimschoots gehaald.

Het geld is bedoeld om de uitvaart van de omgekomen kinderen te financieren en ook voor de mogelijk aanpassingen in en om het huis van het meisje en de begeleidster die zwaargewond in het ziekenhuis liggen.

Nietveld heeft contact gehad met de gemeente Oss. Die krijgt de donaties volgende maand overgemaakt via de inzamelingssite Doneeractie.nl. Mensen kunnen nog tot vrijdag geld overmaken voor de actie met de naam 'Slachtoffers treinongeval Oss'.

De officiële herdenking van de slachtoffers die zijn omgekomen bij het treinongeluk in Oss vindt op 8 oktober plaats.

Op plaats van het ongeluk ligt zee van bloemen en knuffels
Na het ongeluk is een herdenkingsveld tot stand gekomen nabij de plaats van het ongeluk. Hier hebben veel mensen al bloemen, knuffels en kaarsjes neergezet.

Vrijdag is een condoleanceregister geopend op het gemeentehuis in Oss. Zaterdag hadden honderden mensen dit al getekend. Donderdagavond is al een spontane herdenking ontstaan en een dag later hebben leraren de slachtoffers herdacht.

Ministerie wil toelatingseisen van licht gemotoriseerd tegen licht houden
De politie, de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV), Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), de NS en ProRail onderzoeken hoe het ongeluk kon gebeuren.

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat zei vrijdag dat de toelatingseisen van licht gemotoriseerde voertuigen tegen het licht worden gehouden. Tot die categorie voertuigen behoort de stint ook. De stints mogen nog wel de weg op.

Door: Nu.nl / ANP
Bron: ->> https://www.nu.nl/binnenland/5476406/al ... k-oss.html
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24855
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

Is het recycled of recyclet? (laat maar, is dus met een T op het einde, kijk er door 3 jaar amper NL praten gewoon wat raar tegen aan. En met de kleine die in met name Engels opgevoed wordt, denk ik zelfs in het Engels, daarom dat het zo raar leek).

Afbeelding
Zeer grote brand in Dongen bij bedrijf dat kunstgrasmatten recyclet

11 oktober 2018 18:49
Laatste update: 3 minuten geleden

In de Brabantse plaats Dongen is een grote brand uitgebroken bij het bedrijf TUF Recycling dat kunstgrasmatten recyclet. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio zijn er grote rookwolken zichtbaar en "slaan de vlammen uit het dak".

Het bedrijf is gevestigd aan De Schacht en de brandweer heeft opgeschaald naar "zeer grote brand". De brand veroorzaakt erg veel zwarte rook en stank en de brandweer geeft het advies om uit de rook te blijven.

De veiligheidsregio meldt dat de rook over de A59 richting Geertruidenberg trekt. Het kost de hulpdiensten volgens de veiligheidsregio moeite om bij de brand te komen. Het roept omstanders dan ook op om ruimte te maken voor de brandweer.

TUF Recycling kwam volgens Omroep Brabant in het verleden in opspraak doordat het meerdere wetten en milieuwetten overtrad. Het zou meer kunstgrasmatten opslaan dan toegestaan en er zouden illegaal matten naar het buitenland zijn vervoerd.

De gemeente had het bedrijf meerdere dwangsommen opgelegd omdat het zich niet aan afspraken hield. Donderdagavond zou volgens de agenda van de gemeenteraad over het bedrijf gepraat worden.
via: ->> https://www.nu.nl/binnenland/5509316/ze ... yclet.html
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24855
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

Dit topic verdient best een reboot... Thanks ExNex for creating this one! Ik zal Qubo nieuw laten droppem hier... BreaQing shizzle zeg maar...
Gebruikersavatar
QuBo
Rotterdamse Boksert: Berend Botje
Rotterdamse Boksert: Berend Botje
Berichten: 6715
Lid geworden op: wo 15 apr 2020, 21:56
Locatie: 010

21 oudere posts niet geplaatst, want we gaan niet spammen

----------------------------------

The country's major cities will remain under strict restrictions, with some relaxation elsewhere.

Bron: https://www.bbc.co.uk/news/world-asia-india-52698828

----------------------------------

Crews tackling a blaze are hit by a fireball and have to run through a wall of flame to safety.

Bron: https://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-52696269

----------------------------------

Ashraf Ghani will stay on as president, while Abdullah Abdullah will lead talks with the Taliban.

Bron: https://www.bbc.co.uk/news/world-asia-52699158

----------------------------------

Jorge Armenta, director of Medios Obson, had received threats and was under government protection.

Bron: https://www.bbc.co.uk/news/world-latin-america-52698127

----------------------------------

Staff at Brussels' Saint-Pierre Hospital stage a protest during a visit by Prime Minister Sophie Wilmès.

Bron: https://www.bbc.co.uk/news/world-europe-52699962

----------------------------------

Initial findings suggest there was no foul play in the death of Du Wei at his home near Tel Aviv.

Bron: https://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-52696833

----------------------------------

The teenage Pakistani girls were reportedly killed by a relative after video showed them with a man.

Bron: https://www.bbc.co.uk/news/world-asia-52696032

----------------------------------

The former US president says top officials "aren't even pretending to be in charge" amid the crisis.

Bron: https://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-52694872

----------------------------------

The government says if a vaccine trial is successful the UK will have 30 million doses by September.

Bron: https://www.bbc.co.uk/news/uk-52699483

----------------------------------

The Latin American nation now has more than 230,000 infections - the world's fourth highest number.

Bron: https://www.bbc.co.uk/news/world-latin-america-52699165

----------------------------------

De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
QuBo
Rotterdamse Boksert: Berend Botje
Rotterdamse Boksert: Berend Botje
Berichten: 6715
Lid geworden op: wo 15 apr 2020, 21:56
Locatie: 010

Koningin Máxima is jarig en trakteert, en dat doet ze met het recept van haar favoriete koekjes. Het is volgens de koningin een typisch Argentijnse lekkernij: zogeheten alfajores van dulce de leche. Op de socialemediakanalen van het Koninklijk Huis legt ze het recept van haar moeder stap voor stap uit.

Bron: https://www.nu.nl/achterklap/6051891/ja ... oeder.html

----------------------------------

De Chinese stad Wuhan komt op stoom wat betreft het voornemen om alle elf miljoen inwoners van de stad te testen op het coronavirus. Zaterdag zijn 222.675 mensen getest. Donderdag en vrijdag werd in totaal al bij 186.400 mensen wat keel- of neusslijm afgenomen, aldus de lokale gezondheidsautoriteiten.

Bron: https://www.nu.nl/coronavirus/6051877/h ... ensen.html

----------------------------------

Voor het eerst sinds 11 april is het aantal coronapatiënten op de intensive care gestegen. Het aantal patiënten nam zondag ten opzichte van zaterdag met drie patiënten licht toe van 346 naar 349, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Bron: https://www.nu.nl/coronavirus/6051889/v ... op-ic.html

----------------------------------

Israël heeft na zeventien maanden eindelijk een nieuwe regering. Benjamin Netanyahu, de leider van de rechtse Likud-partij, kreeg zondag van het parlement het vertrouwen om weer minister-president te worden. Zijn voormalige rivaal Benny Gantz wordt plaatsvervangend premier en minister van Defensie.

Bron: https://www.nu.nl/buitenland/6051902/is ... ering.html

----------------------------------

Een man uit Arnhem heeft zaterdag een vogelspin ontdekt in een bakje Chileense druiven die hij bij de Albert Heijn in zijn stad had gekocht. Hij zag het dier toen hij thuis een trosje druiven uit de bak wilde pakken.

Bron: https://www.nu.nl/opmerkelijk/6051908/m ... heijn.html

----------------------------------

De exploitanten van strandtenten aan de Haagse kust openen woensdag weer hun deuren. Zij vinden het onterecht dat exploitanten in andere gemeenten wel alweer open mogen en stellen dat veel faillissementen dreigen als zij niets doen.

Bron: https://www.nu.nl/coronavirus/6051911/h ... start.html

----------------------------------

Italië en het Verenigd Koninkrijk melden zondagavond allebei kleine toenames in het aantal sterfgevallen door het coronavirus. In Italië gaat het om de kleinste stijging sinds 9 maart en in het VK om de kleinste toename sinds 24 maart, een dag nadat het land in lockdown ging.

Bron: https://www.nu.nl/coronavirus/6051918/i ... anden.html

----------------------------------

De Belgische premier Sophie Wilmès kreeg niet bepaald een warm onthaal in Brussel. Het personeel van het Sint-Pieterziekenhuis in Brussel vormde een bijzondere 'erehaag'. Ze stonden allen met de rug gekeerd naar premier Wilmès en haar delegatie.

Bron: https://www.nu.nl/buitenland/6051920/be ... ezoek.html

----------------------------------

De wethouders van de vier grote steden doen een dringend beroep op het kabinet om de cultuursector te redden. Zij stellen dat het Rijk geld moet vrijmaken omdat de gemeenten niet genoeg reserves hebben om alle podia, musea en gezelschappen te steunen in de coronacrisis.

Bron: https://www.nu.nl/coronavirus/6051919/g ... risis.html

----------------------------------

De politie heeft zondag een foto vrijgegeven van de surfplank van de 23-jarige vermiste man uit Delft, die maandag om het leven kwam in de zee bij Scheveningen.

Bron: https://www.nu.nl/den-haag/6051901/poli ... ingen.html

----------------------------------

De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Plaats reactie

Terug naar “Overig Nieuws”