H1N1 in de herhaling...

Alles over gezondheid, voeding, lichaamsbeweging het menselijke lichaam en nog veel meer. Wil je gezond leven dan staat hier veel handige informatie.
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24854
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

26 JANUARI 2015-21:37

GEVAARLIJK GRIEPVIRUS NU OOK IN CANADA

#VOGELGRIEP

WHO: "Virus een van de meest dodelijke die we tegenkwamen, relatief makkelijk over te dragen van vogel op mens."

Voor het eerst is het gevaarlijke H7N9-griepvirus opgedoken in Noord-Amerika. Iemand die vanuit China naar Canada is gereisd, is opgenomen met de ziekte. Dat meldden Canadese media vandaag.

H7N9 is een variant van de vogelgriep en dook vooralsnog vooral op in Azië. In China werd in 2013 voor het eerst een besmetting bij een mens ontdekt. Sindsdien kregen zo'n vijfhonderd mensen het virus. Een derde van hen overleed.

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO liet vorig jaar weten dat het virus een van de meest dodelijke was die medici de afgelopen jaren zijn tegengekomen. Het is makkelijker over te dragen van vogels - met name pluimvee - naar mensen dan het bekendere en eveneens voor mensen dodelijke H5N1-virus. (ANP)

via:->> http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/ ... ook_i.html
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24854
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

Griepepidemie houdt aan in Nederland

De griepepidemie die Nederland sinds december in de greep houdt, is nog niet voorbij. Afgelopen week meldden zich 142 op de 100.000 mensen bij de huisarts met griepachtige klachten.
Dat blijkt dinsdag uit cijfers van onderzoeksinstituut Nivel (pdf).

Het aantal nieuwe griepgevallen is gestegen ten opzichte van de week ervoor. Toen meldden zich nog 119 op de 100.000 mensen met griep.

Er is dit seizoen veel meer griep dan vorig jaar rond de dezelfde tijd. Volgens een woordvoerster van Nivel lijkt het erop dat er een 'mismatch' is tussen de griepvariant die nu heerst en de variant in het griepvaccin. Daardoor worden relatief veel ouderen die doorgaans de griepprik krijgen geveld door griepachtige klachten.

Door: ANP
via:-> http://www.nu.nl/binnenland/3980689/gri ... rland.html
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24854
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

Luchtwegvirus mogelijk oorzaak verlammingsverschijnselen kinderen Amerika

Gepubliceerd: 01 februari 2015 21:25
Laatste update: 01 februari 2015 21:22

Het EV-D68-virus dat in 2014 uitbrak in Amerika, verklaart wellicht een reeks verlammingsverschijnselen bij een aantal kinderen.
Dat schrijven wetenschappers en artsen van het Childrens Hospital in Colorado deze week in The Lancet.

Het afgelopen jaar dook plotseling het voorheen zeldzame EV-D68-virus op in Amerika. Duizend mensen raakten in 2014 besmet met het virus, dat kan leiden tot een ernstige luchtweginfectie. Ook in Frankrijk waren een aantal gevallen. EV-D68 is een zogeheten enterovirus dat verwant is aan poliovirus.

Tegelijk met de EV-D68-uitbraak, melden er zich ook een honderdtal kinderen met verlammingsverschijnsel in hun armen en benen. Omdat polio niet meer voorkomt in de VS is verlamming een zeldzaamheid geworden. Deze plotselinge stijging in het aantal gevallen, was daarom erg opvallend.

Omdat de twee uitbraken overlapten, dachten de artsen al snel aan het EV-D68-virus als oorzaak. Om biologisch bewijs hiervoor te verzamelen, onderzochten de Amerikanen in de studie twaalf kinderen die met verlammingsverschijnselen op hun poli kwamen.

Uit monsters die de artsen uit de neuzen van de kinderen namen, detecteerden ze in vijf gevallen het EV-D68-virus. In drie anderen vonden ze een gerelateerd virus. Uit MRI-scans bleek bovendien dat de kinderen schade hadden in hun hersenen en ruggenmerg, die vergelijkbaar is met de gevolgen van polio. Beiden zijn goede aanwijzingen dat EV-D68 inderdaad de aanstichter is.

Toch is het verband nog niet 100 procent zeker. Het lukte de Amerikanen niet om het virus aan te tonen in hersen- en ruggenmergvloeistof van de patienten, terwijl juist daar de schade optreedt. Het zou echter kunnen dat niet het virus zelf, maar de immuunreactie die het opwekt, de oorzaak is van de verlamming. Daar wordt op dit moment onderzoek naar gedaan.

Op dit moment is er nog geen medicijn tegen het virus. Bij het gros van de kinderen lijkt de verlamming in de loop van de tijd minder te worden, maar of er sprake is van permanente schade, is nog onbekend.

Door: NU.nl/Hidde Boersma
via:->> http://www.nu.nl/gezondheid/3984138/luc ... erika.html
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24854
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

Q-koortspatiënten houden lang klachten

Gepubliceerd: 02 februari 2015 13:22
Laatste update: 02 februari 2015 13:56

Een op de drie Q-koortspatiënten heeft twee jaar na de infectie nog ernstige gezondheidsklachten. Ze hebben vooral last van ernstige vermoeidheid.
Gezondheidswetenschapper Joris van Loenhout schrijft dat in onderzoek waar hij vrijdag op promoveert.

Tijdens de Q-koortsuitbraak tussen 2007 en 2011 werd bij meer dan vierduizend mensen in Nederland Q-koorts vastgesteld. Officieel overleden 25 mensen aan Q-koorts

Van ruim driehonderd patiënten die meewerkten aan het onderzoek had 37 procent na twee jaar nog klachten. Een op de vijf patiënten werd na een jaar nog beperkt in zijn werk.

Onderzoeker Van Loenhout meent dat patiënten extra steun verdienen. Behalve medische zorg denkt hij aan psychologische hulp en hulp bij alledaagse zaken zoals werk en opleiding.

Door: ANP
via:->> http://www.nu.nl/gezondheid/3984432/q-k ... chten.html
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24854
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

07 FEBRUARI 2015-08:55

GRIEPPRIK IS FAAL

#GRIEPPRIK

Het aantal sterfgevallen onder zwakke ouderen zal dit jaar dan ook hoger zijn.

Afbeelding

De griepprik doet dit jaar niet echt wat ie moet doen. Een groot deel van de bijna drie miljoen Nederlanders die de prik kregen, is namelijk maar voor 10 tot 20 procent beschermd tegen het heersende virus.

Dat meldt De Telegraaf (paywall). Het huidige vaccin bevat drie virusstammen, maar niet die van het virus dat nu rondwaart. Dat H3N2-influenzavirus dook vorig jaar onverwacht op, en zette het vaccin buitenspel.

Adam Meijer, viroloog bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), noemt de situatie zorgwekkend. Professor Ab Osterhaus zegt dat het vaccin een "mismatch" is. "De bescherming had zeker 70 tot 80 procent moeten zijn."

Momenteel zijn er 1,1 miljoen mensen ziek, meer dan vorig jaar tijdens het griepseizoen. Naar verwachting zal het aantal sterfgevallen door het griepvirus dit jaar ook hoger zijn.
via:-> http://www.powned.tv/nieuws/tech/2015/0 ... _faal.html
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24854
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

Griepepidemie in Nederland houdt onverminderd aan

Gepubliceerd: 10 februari 2015 17:02
Laatste update: 10 februari 2015 17:13

De griepepidemie die Nederland sinds begin december in de greep houdt, is nog niet ten einde. Afgelopen week meldden 154 op de 100.000 mensen zich bij de huisarts met griepachtige klachten.
Dat is een stijging ten opzichte van de week daarvoor. Toen ging het om 139 zieken. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van onderzoeksinstituut Nivel.

Er is dit seizoen veel meer griep dan vorig jaar rond dezelfde tijd. Het griepvaccin dat mensen in risicogroepen krijgen, is dit jaar niet goed werkzaam tegen de griepvariant die op dit moment rondwaart.

Mensen die doorgaans de griepprik krijgen, worden daardoor geveld door griepachtige klachten.

Als twee weken achterelkaar meer dan 51 op de 100.000 mensen griep hebben, is er sprake van een epidemie.

Door: ANP
via:->> http://www.nu.nl/binnenland/3990020/gri ... nderd.html
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24854
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

27 FEBRUARI 2015-09:06

DOKTOREN STAKEN TIJDENS VARKENSGRIEPEPIDEMIE

#INDIA

Indiase artsen eisen betere veiligheid.

Afbeelding

In New Delhi zijn doktoren aan het staken, terwijl in de stad een grote varkensgriepepidemie heerst.

Dat meldt het ANP. Nu betreft het nog maar een deel van de artsen, maar gevreesd wordt dat maandag alle artsen zullen staken.

De artsen pleiten voor "betere veiligheid, meer levensreddende medicatie en duidelijkheid over de inzet van uitzendkrachten", aldus een woordvoerder van de artsenfederatie. De overheid vindt de staking overbodig, maar de artsen eisen duidelijkheid. Die duidelijkheid ontbreekt volgens hen in een antwoord van de overheid op een brief met zeventien eisen.

De staking komt op een slecht moment, aangezien de varkensgriep al minstens 15.000 mensen in India heeft besmet en 900 levens heeft geëist. Hoewel de overheid deze week nog opriep tot kalmte, lijkt de aanpak niet toereikend om de epidemie te stoppen.
via:->> http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/ ... arken.html
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16022
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Van zoem naar knor (2)
donderdag 11 februari 2016
www.stelling.nl/kleintje/actueel/QEDB1455195128.html


Als er ergens een virus zijn kopje opsteekt is het Pentagon nooit ver weg. Zou je haast zeggen. Voorbeelden? Bij de enerverende outbreak van Ebola in westelijk Afrika wiemelde het van de Pentagoneske bollebozen en hulpverleners (1). En op 2 februari jl. hingen wij het verhaal op over het door de vijfhoek in Arlington en de ouwe baas van prinses Mabel van Oranje-Wippe Smit gestiekte Lugar Bio laboratorium in Georgië. Het voormalige thuisland van Mikkel Saakashvili, waar al een tijdje een zo stil mogelijk gehouden H1N1-epidemie voortwoekert (2).

Nog een leuke in deze context is een van de filialen van de Amerikaanse firma Baxter BioScience International in Oekraine. Het huidige thuisland van Mikkel Saakashvili. Baxter's outfit in de USSA kwam in het eerste decennium van deze eeuw al eens makrelig in het nieuws toen de afdeling Goochem een heel stel met HIV besmette bloedsempeltjes in de handel bracht. En het aroma werd er niet beter op toen diezelfde afdeling op een kwaad moment levendige strengetjes H1N1 en seizoensgriepjes naar allerlei labo's buiten de USSA stuurde. "Per ongeluk". Eén van die workshops was voornoemd filiaal van Baxter in Oekraine. Nou, niks aan het handje zal u zeggen.
Maar wat gebeurde augustus 2009? Toen drukte ene Joseph Moshe zijn neus aan het matglasvenster. De Amerikaans-Israëlische professor in de micro-biologie beweerde, dat er bij het Baxter-filiaal in Willy Wonkaland (3) met die H1N1 gerotzooid werd.
De afdeling Griezel zou bezig zijn om aan het virus een snufje Spaanse griep toe te voegen om de mix dan als vaccin de wijde wereld in te sturen. Met een lichte voorkeur voor de Russische buren en de seculiere Menalanden. Dat kostte Moshe zijn bewegingsvrijheid. Drie maanden na zijn matglas-erlebnis werd hij met veel misbaar in L.A. gearresteerd en in een kerker gesmeten. Hij zou ondermeer gedreigd hebben het Witte Ziekenhuis op te blazen en stiekem in de weer zijn voor de Mossad. Sindsdien is er nooit meer iets van Joseph vernomen.

In Oekraine is er momenteel sprake van een zo stil mogelijk gehouden H1N1-epidemie. Makreel? Veel erger. Stay tuned.

(1) Zie onze serie Ebolalalalala http://www.stelling.nl/kleintje/actueel2014.html op de pagina van 2014 na Christus (op die pagina zoeken naar "ebolala").
(2) Zie aflevering 1 van deze serie http://www.stelling.nl/kleintje/actueel ... 15529.html dd. 2 februari 2016.
(3) Bijnaam van president en chocoladegarch Poroshenko in de Amerikaanse high society.
Plaats reactie

Terug naar “Gezondheid / Voeding”