Kunst

Alle topics over kunst en cultuur tref je hier aan.
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24869
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

In Parijs gestolen Picasso na jaren teruggevonden in VS

Gepubliceerd: 27 februari 2015 03:43
Laatste update: 27 februari 2015 03:42

Een schilderij van Picasso dat jaren geleden werd gestolen in Parijs, is teruggevonden in New York. Het kunstwerk werd in december vanuit België naar de Verenigde Staten verstuurd als kerstcadeau.
Dat hebben Amerikaanse media donderdag gemeld, waaronder New York Post.

Als dekmantel stond op het label dat de inhoud van het pakket maar 30 euro waard was.

Het kunstwerk 'La Coiffeuse' (de kapper) werd in 2001 meegenomen uit het Centre Pompidou, een toonaangevend kunstcentrum in Parijs.

Het schilderij lag daar opgeslagen en in eerste instantie had het centrum niet eens gemerkt dat het weg was. Pas toen er een uitleenverzoek binnenkwam en het doek nergens te vinden was, werd duidelijk dat het was gestolen.

Het kubistische schilderij uit 1911 is waarschijnlijk miljoenen waard. Het zal worden teruggegeven aan de Franse overheid.

Door: ANP
via:-> http://www.nu.nl/cultuur-overig/4000733 ... in-vs.html

Op SXM hangen ook twee gestolen Picasso doeken prominent aan een muur in een kantoorgebouw dat gerelateerd is aan een aantal van de grootste casino's op het eiland. Zag ze voor het eerst hangen in 2007 en wist gelijk dat die beide doeken gestolen waren...

Zo hangt er wel meer gestolen kunst aan muren in het Caribische gebied...
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24869
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

Tentoonstelling Rothko in Haags Gemeentemuseum breekt record

Gepubliceerd: 01 maart 2015 19:12
Laatste update: 01 maart 2015 19:43

Meer dan 265.000 mensen zijn in de afgelopen maanden naar de tentoonstelling van Mark Rothko in het Haagse Gemeentemuseum geweest.
Dat heeft museumdirecteur Benno Tempel zondag bekendgemaakt op de slotdag van de expositie. Niet eerder trok een tentoonstelling in het museum zo veel bezoekers.

''In 1996 hadden we een tentoonstelling met impressionisten uit het Poesjkin Museum in Moskou. Die liep heel goed. In 1994 en 1995 hadden we een succesvolle Mondriaan-tentoonstelling. Maar dit gaat er flink overheen. Dit succes is ongekend'', aldus Tempel.

De museumdirecteur verklaart de hoge bezoekersaantallen uit de moeilijke tijden in de wereld. ''Het heeft te maken met zingeving. Rothko is troostrijk. In tijden dat het zwaar is, met onzekerheid, is het geruststellend om kunst te zien waarvan je rustig wordt of waardoor je je getroost weet. Dat is de kracht van kunst en de bezoekersaantallen zijn een overwinning voor de kunst. Het geeft aan dat de samenleving behoefte heeft aan kunst.''

Het speelt volgens Tempel ook mee dat er sinds 1972 geen grote tentoonstelling van Rothko in Nederland meer is geweest. ''Rothko is veel minder te zien dan andere kunstenaars. Daar focussen we ons op, op moderne kunstenaars die weinig te zien zijn geweest. Een paar jaar geleden hadden we Cézanne, dat was de eerste expositie in 50 jaar. Bij Kandinsky was het zelfs de eerste Nederlandse expositie ooit.''

Openingstijden

Vanwege de belangstelling had het Gemeentemuseum de openingstijden tot drie keer toe verruimd. De expositie ging op 20 september open. Er hingen vijftig schilderijen en tien tekeningen. De meeste schilderijen op de expositie zijn uitgeleend door de National Gallery of Art in Washington.

Het was voor het eerst sinds 1972 dat er in Nederland een grote tentoonstelling van Rothko (1903-1970) werd gehouden. De Amerikaan, geboren als Marcus Rothkowitz in het huidige Letland, staat bekend om zijn kleurvlakken. Zijn schilderijen leveren op veilingen veel geld op.

Door: ANP
via:->> http://www.nu.nl/cultuur-overig/4002240 ... ecord.html
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24869
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

Kostbare kunstvoorwerpen gestolen uit Chinees Museum bij Parijs

Gepubliceerd: 01 maart 2015 18:50
Laatste update: 01 maart 2015 18:52

Uit het Chinees Museum bij het kasteel Fontainebleau ten zuiden van Parijs zijn zondagochtend vroeg vijftien kunstvoorwerpen gestolen,
Onder de gestolen voorwerpen is ook een replica van de kroon van de koning van Siam die in de 19e eeuw aan keizer Napoleon III werd geschonken.


De dieven hadden volgens het Franse ministerie van Cultuur nog geen zeven minuten nodig om hun slag te slaan.


Een woordvoerder van het kasteel zei dat de gestolen objecten van onschatbare waarde zijn.


De voorwerpen werden in 1863 door keizerin Eugenie verzameld voor haar museum. De replicakroon werd twee jaar eerder door de ambassadeurs van Siam, het huidige Thailand, tijdens een officieel bezoek aan Frankrijk geschonken.

Door: NU.nl/AP
via:->> http://www.nu.nl/buitenland/4002231/kos ... arijs.html
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24869
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

Kunstenaar Carel Visser (86) overleden

Gepubliceerd: 01 maart 2015 13:12
Laatste update: 01 maart 2015 13:16

In zijn woonplaats Le Fousseret in Zuid-Frankrijk is in de nacht van zaterdag op zondag de kunstenaar Carel Visser overleden.
Dit heeft galerie Borzo in Amsterdam laten weten, waar in mei de tentoonstelling ''Carel Visser - Counterbalance'' zal worden geopend. Visser is 86 jaar geworden.

Visser was volgens Borzo ''een onconventionele beeldhouwer, staande op de schouders van zijn grote voorbeeld Brancusi''.

Hij werkte met staal en glas, eieren en veren, wol en leer. In de jaren 50 en 60 bouwde hij voort op de principes van Mondriaans Nieuwe Beelding met robuuste ijzeren sculpturen in geometrische vormen.

In het naoorlogse Nederland was de abstracte beeldtaal van Visser volgens Borzo een novum. Naast beelden maakte hij ook tekeningen, collages en houtsneden.

'Visser nestor Nederlandse beeldende kunst'

Door: ANP
via:-> http://www.nu.nl/cultuur-overig/4001994 ... leden.html
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24869
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

'Visser nestor Nederlandse beeldende kunst'

Gepubliceerd: 01 maart 2015 13:14
Laatste update: 01 maart 2015 13:14

Toen Carel Visser in 2004 de oeuvreprijs Wilhelminaring kreeg, werd hij door de jury afgeschilderd als nestor van de Nederlandse beeldende kunst van de afgelopen eeuw.
Zijn onderwerpen, stijl en materialen wisselden door zijn hele loopbaan heen. Plant en dier bleven zijn grote bronnen van inspiratie. Visser overleed dit weekend in Zuid-Frankrijk, waar hij woonde. Hij was 86 jaar.

Zijn eerste beelden waren expressionistisch (zoals Stervend paard, 1949). Daarna abstraheerde hij natuurmotieven in ijzer (waaronder Parende vogels, 1953) en vervolgens vervaardigde hij totaal abstracte 'dubbelvormen' en 'salamibeelden'. De kubus was in de jaren 60 zijn belangrijkste houvast, in allerlei materialen.

Twintig jaar later liet hij de geometrische vormen voor wat ze waren en ging over op beelden van veren, schelpen, wol, zand, touw en hout. Ook ging hij gebruik maken van gevonden voorwerpen als autobanden, ruiten en balken. Werk van Carel Visser is opgenomen in de collecties van musea in binnen- en buitenland.

Door: ANP
via:-> http://www.nu.nl/cultuur-overig/4001997 ... kunst.html
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24869
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

LOL Het internet kent rare kostgangers... En dan doel ik op de persoon die een of andere vage Engelstalige / Japanse pagina heeft aangemaakt over de kunstenaar Baphomet Sceafa... Proest! Ik kwam oprecht niet meer bij na het lezen van dat epistel...

Dus mensen vooral niet geloven wat de overheid euh ik bedoel het internet u verteld... He verdomme wat was het nou? Overheid? Internet? Keuzes...

Zucht... Enfin... Komt ie dan...
Baphomet Sceafa

Baphomet Sceafa is a Dutch artist and painter, and most likely an anonymous pop-art artist, who's real name seems to be one of the best kept secrets in the modern art movement. His works seem to be heavily influenced by artists like Alessandro Mendini, Andy Warhol, Maurizio Cattelan, Jheronimus Bosch, Herman Brood, Willem de Boer van Groningen, Mickey and many others. Also the Dutch art collective de Ploeg and the Cobra art movement are of big influence on the work of Baphomet Sceafa.Painting Uut Grunn Series - Part VI (screen print with acrylic paint) 80 cm x 135 cm
Education and Early Life

According to information that was released by the artist himself, the artist was born in 1978 in the city of Groningen in the North of the Netherlands. He grew up in a town called Assen and he went to a school named Dr. Nassau College (Quintus). He also revealed that he lived in Zwolle where he attended a school in advertising and design. The name of the school at the time he attended the school was CIBAP.

Skills

A lot of the skills he learned, he reveals, were learned by watching his father who had a expo and in-store company where his father gave him the opportunity to learn a lot of different creative processes and techniques. But as the artist stated in several interviews and podcast episodes of the QFF Podcast Series, creativity was within him from the beginning. He stated that he always wanted to have pencils, paint and paper for his birthdays ever since he was able to draw and create.

Personal Life

The The artist also reveals that he lived and worked as a graphic designer or creative art-director at several advertising agencies around the world for almost a decade. In his role as a professional designer he was responsible for several big projects for some of the world's biggest companies. According to multiple sources he lived and worked on the Caribbean island of St. Martin where he lived in Philipsburg for a couple of years. At this moment the artist seems to be working and living in the city of Groningen again.

Celebrity Connections

The artist also became befriended with the famous Dutch - Moroccan stand-up comedian Najib Amhali while living in the Caribbean. He also designed some merchandise products for Najib Amhali's best of tour back in the year 2009. Besides that he also designed some t-shirts for Najib Amhali personally that Najib Amhali wore during shows. Some of the prints were very controversial and were picked up by different media. The artist also seems to be befriended with Dutch millionaire and former business tycoon Jacob Gelt Dekker. According to multiple sources he also is befriended with former professional football player Evgeniy Levchenko from the Ukraine. They know each other because Baphomet Sceafa is a supporter of football club FC Groningen where Evgeniy Levchenko played for a number of seasons.

Work

The earliest works that are known to the public were made around 1994 and are very rare pieces of art that are mostly part of private art collections. In the early years of the 21st century the artist worked on a series of life size Lego figures that were painted in metallic colors. These Lego figures were part of the Legoman Series. The Legoman Series featured a number of paintings, silkscreen prints and 3D objects. They were on display at an art expo in Philipsburg (St. Maarten) in the year 2004.196 cm high life-size lego figure from the Legoman Series (2004)
Some insiders have connected Baphomet Sceafa to Ego Leonard as maybe being the same artist. This is obviously the result of the fact that both artists have used Lego figures in their works.

Hoax Art

Baphomet Sceafa is also the artist behind a number of very famous internet hoaxes. One of these hoaxes was a website that looked like it was the new website of the old Knights Templar. Connected to the website there was a map of the United States showing information about an impending nuclear attack. It looked bizarre but very real at the same time, it fooled a lot of people. It even fooled the Norwegian terrorist Anders Breivik because he used images from the hoax website in his manifest and he even had a link in the manifest linking to the hoax website. After Breivik's terror attack, Newspapers and websites all around the world were writing about the Knights Templar website. The website was taken down by the artist shortly after the Norwegian terror attacks.Painting by Baphomet Sceafa with the name "The Boogie Man - Part I" (screen print technique with acrylic paint) 110 cm x 80 cm
The True Sons Of The Fallen / Jahbulonian Project

Another successfully planned and created hoax was the True Sons Of The Fallen project that the artist launched in 2013. With this art hoax project the artist was trying to show people not to believe everything they see or read. Again a lot of people were fooled by the hoax, because they thought it was the new Cicada 3301 riddle, which it was not.

Peoples Army of Groningen

In the same period as the period that withheld the time frame within the Jahbulonian Hoax took place, the artist also hoaxed the Dutch media with a video about some terrorist army from the North of the Netherlands (Gronings Volksleger) that were about to fight for an independent new country of their own. The video was shown on several news shows on Dutch national television.Cartoons

Baphomet Sceafa was also the creator of a number of cartoons that were released throughout a Youtube channel from an advertising company that also seems to have a strong connection to the artist. Some people even suggest the advertising agency was part of another art hoax project. The series of cartoons that were released by Baphomet Sceafa seem to be a funny reference to the local football subculture of die hard supporters from the local football club from the city of Groningen.
Commercial work as a designer at advertising agencies

As a graphic designer and creative art director at different advertising agencies, Baphomet Sceafa was responsible for many different projects. He worked on projects for companies like Red Bull, Honda Racing, Castrol, Continental, Heineken, Grolsch, Philips, Total, RBTT, Marlboro, Puma, FC Groningen, BMW and many others. In 2014 he was responsible for designing the home and away kits for professional football club FC Groningen. In the designs he reintroduced the city's crest on the right chest-side of the shirts. In 2008 he was involved in the introduction advertising campaign for the new Heineken Premium Light beer bottles.


The Occult

The artist also seems to have a strong connection to the occult and according to the artist himself he is an alchemist. Other sources also claim that Baphomet Sceafa is member of a number of brotherhoods and that he is heavily involved in freemasonry. Looking at some of his silkscreen prints, people could easily recognize the masonic influences.

Music

According to the artist self he also makes music using the name TheMaBop. The musician TheMaBop has made a lot of music, of which a lot was made in cooperation with Dutch musician Robin GrownTear. They seem to be connected to a record label with the name Sensor City Records.


You can download the clip or download a player to play the clip in your browser.

bron:-> http://wpedia.goo.ne.jp/enwiki/Draft:Baphomet_Sceafa

Ja dus echt iets .jp en dat is Japan volgens mij... Maakt ook niet uit, grappig om te lezen was het wel...
Gebruikersavatar
Permuter 0.
Fnord
Fnord
Berichten: 1936
Lid geworden op: zo 22 aug 2010, 09:30

LOL ;D
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24869
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

RECHTERMUISKNOP -> AFBEELDING WEERGEVEN (VOOR GROTE VERSIE)


Anubis Si Buna!

Afbeelding


Ustated Nites Part 17

Afbeelding
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24869
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24869
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

William Kurelek's The Maze (1953)

Afbeelding

Bijpassend muzaQje:

Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24869
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

Afbeelding
Plaats reactie

Terug naar “Kunst / Cultuur”