IS en Islam Terreur

Hier tref je topics aan over religieuse terroristen, extremistische haatbaarden en andere vormen van georganiseerde terreur.
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24854
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

Slechts 1,3% terreur in Europa islamitisch. Maar...

In de nasleep van iets in Parijs wezen een aantal artikelen er "foei" en "ja maar" roepend op dat minder dan 2% van de terroristische aanslagen in Europa gepleegd worden door lieden van Mohammedaanse persuasie. Zelfs Peggol greep de kans aan om even lekker te bagatelliseren, ook al baseert hij zijn stelling voor het gemak op de cijfers van een marxistisch actiegroepje. De meeste artikelen verwijzen ter onderbouwing meestal naar dit artikel op thinkprogress.org, dat zijn bevindingen baseert op het "Interpol terrorisme trendrapport 2014". En het klopt. In 2013 waren er volgens Interpol 2 religieus geïnspireerde aanslagen in EU lidstaten, en dit is 1,3% van de in totaal 152 terroristische aanslagen. Het interpol rapport over 2014 is er nog niet, en 2015 is alvast goed begonnen, maar toch worden de cijfers over 2013 machtig relevant geacht. "Religieus geïnspireerd" is een eufemisme, want er wordt louter over jihadisme gesproken. Maar er schort iets aan het rapport. Bij de categorie "religieus geïnspireerd" terrorisme wordt louter vermeldt dat er in 2013 216 mensen op die basis gearresteerd zijn. Bij de andere categorieën - Ethno-nationalistisch en Separatistisch, Links en Anarchistisch - wordt in grafieken weergegeven hoeveel hoeveel "failed, foiled or completed" attacks er op die basis zijn gepleegd, zie grafieken hier en hier. Voor religieus terrorisme ontbreekt deze data. Er wordt niet vermeldt hoeveel religieuze aanslagen er exact verijdeld zijn. Terwijl dit juist significant is aangezien de grootste groep gearresteerde terrorisme verdachten jihadisten zijn: 40,3% (216). Van hen zijn er 58 veroordeeld. De op een na grootste groep gearresteerden waren vermeende separatisten met 33,6% (180). Van hen werden er 195 veroordeeld, waarvan 151 in Spanje. De notie dat minder dan 2% van het Europees terrorisme door moslims gepleegd is, zegt dus waarschijnlijk meer over de preventieve kundigheid van Europese veiligheidsdiensten dan het gebrek aan geweldsbereidheid onder de islamitische populatie. Ook wordt het aantal doden niet meegenomen om de zwaarte van een aanval te bepalen. Als men dat vanaf 2001 wel zou doen, ziet het beeld er zo uit. Maar goed, het voelt natuurlijk wel fijn, die <2%.
via:->> http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... error.html
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24854
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

16 JANUARI 2015-17:02

JONGENS DREIGEN MET AANSLAG ROOSENDAAL

#TERREUR

De jongens kunnen zware strafeisen tegemoetzien.

Afbeelding

Twee jongens van 18 en 19 jaar oud uit Roosendaal zijn opgepakt omdat ze gisterochtend dreigden een aanslag te plegen op een school.

De jongens belden gisteren met 112 en dreigden met een aanslag op het Roosendaalse Zoomvliet College. Dat meldt het ANP.

De jongens werden gistermiddag aangehouden en zitten nog zeker tot het eind van het weekend vast. Vanwege de gebeurtenissen in Frankrijk en België van de afgelopen tijd werd de dreiging serieus genomen. De politie laat weten dat de daders een zware strafeis tegemoet kunnen zien.
via:-> http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/ ... ag_ro.html
Gebruikersavatar
Arminius
Grand Pontiff
Grand Pontiff
Berichten: 707
Lid geworden op: do 26 aug 2010, 11:10
Contacteer:

Het is wel geen ISIS maar de ideologie komt er wel vandaan
Saoedi-Arabië gaat straf van blogger ‘herzien’

Het dossier over de Saoedische blogger die veroordeeld werd tot 1.000 stokslagen is door de koning doorgestuurd naar het Hooggerechtshof. Dat heeft de BBC vernomen. Raif Badawi’s echtgenote heeft al laten weten dat die beslissing hem de hoop geeft dat de Saoedische autoriteiten zijn straf willen stopzetten. De zaak kreeg de afgelopen weken ruime internationale aandacht.

Vorige week vrijdag kreeg Badawi al 50 stokslagen. Een tweede reeks van stokslagen, oorspronkelijk voorzien voor vrijdag, is om ‘medische redenen’ uitgesteld. Badawi werd ook veroordeeld tot 10 jaar gevangenis en een boete van ongeveer 191.000 euro.

De blogger richtte in 2008 het Liberal Saudi Network op, een nu afgesloten online forum dat het debat over religieuze en politieke kwesties in Saoedi-Arabische wilde aanmoedigen. In 2012 werd hij opgepakt en aangeklaagd voor ‘het beledigen van de islam via elektronische weg’ en ‘het overschrijden van de grenzen van gehoorzaamheid’.

Ook in ons land werd de voorbij twee weken op donderdag actie gevoerd voor de Saoedische ambassade, door Amnesty International.

Tegenstanders van de straf hekelen vooral de hypocriete houding van het regime in Riyad, dat wel de aanval op Charlie Hebdo veroordeeld heeft, maar in eigen land geen persvrijheid toestaat.


http://www.standaard.be/cnt/dmf20150116_01477839
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24854
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

16 JANUARI 2015-23:56

'CHEF JIHADI'S BELGIË IN GRIEKENLAND'

#VERVIERS

Gedetineerde uit Luik stond in contact met Syriëstrijder die naar Griekenland was gegaan.

De terreurcel die aanslagen in België voorbereidde, werd vanuit Griekenland aangestuurd door een teruggekeerde Syriëstrijder.

Dat heeft een terreurdeskundige vandaag gezegd tegen de Belgische zender VTM Nieuws, aldus het ANP. Terreurdeskundige Faroek Özgunes zei dat het onderzoek naar de terreurgroep tussen Kerstmis en Nieuwjaar is geopend na een tip aan de politie over het telefoonverkeer van een gedetineerde in een gevangenis in Luik.

Uit het telefoonverkeer bleek volgens Özgunes dat de gevangene in contact stond met een Syriëstrijder die naar Griekenland was gegaan. Daarnaast telefoneerde de Luikse gedetineerde vaak met zijn broer, een van de verdachten die gisteren in Verviers is gedood.

Veiligheidsdiensten zouden het plan voor een aanslag op de Belgische politie ontdekt hebben door de gesprekken af te luisteren. De man in Griekenland was de opdrachtgever en leidde de operatie. Hij zou de terreurcel ook hebben gefinancierd.
via:->> http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/ ... vanui.html
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24854
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

16 JANUARI 2015-23:37

JOOD GAAT IS SLOPEN

#ISIS

Koerden trainen voor de strijd Hij traint de dappere Koerden in de Israëlische vechtstijl Krav Maga.

Afbeelding

Het verzet tegen terreurbeweging IS groeit. Zo is er de Duitse motorclub Median Empire MC die in Europa opgegroeide Koerden aanmoedigt om richting het Midden-Oosten te reizen om er de strijd aan te gaan met de soennitische haatbaarden.

Volgens Joods.nl telt de motorclub ook een Jood. Rafi traint de dappere Koerden in de Israëlische vechtstijl Krav Maga.

De site meldt dat hij zich onlangs bij de MC aansloot. "Het mooie aan Median Empire is dat we alle nationaliteiten en geloven herbergen", stelt voorzitter Azad van de Koerdische motorclub in de video. "We strijden allemaal voor tolerantie, liefde en respect."

via:->> http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/ ... lopen.html
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Arminius, Toxopeus
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24854
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

16 JANUARI 2015-23:03

'ZWARE AANVAL OP KOBANI'

#ISIS

Er stierven 23 jihadisten en acht leden van een Koerdische strijdgroep.

Afbeelding

De meedogenloze Islamitische Staat (IS) doet verwoede pogingen Koerdische troepen uit de Noord-Syrische stad Kobani te verdrijven. Het zou gaan om de zwaarste gevechten in het gebied sinds een maand.

Volgens de Libanese nieuwssite The Daily Star viel IS de verdedigers van de stad vrijdag op vier verschillende plekken aan. Lokale bronnen maken melding van 23 gedode jihadisten, terwijl acht leden van de Koerdische vigilantes (YPG) zouden zijn omgekomen.

Ongeveer 80% van Kobani is in handen van YPG. De Koerden krijgen zo nu en dan geallieerde luchtsteun om de fanatieke islamisten te bestrijden.
via:-> http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/ ... obani.html
Gebruikersavatar
Arminius
Grand Pontiff
Grand Pontiff
Berichten: 707
Lid geworden op: do 26 aug 2010, 11:10
Contacteer:

Ik vind eigenlijk dat deze docu`s hier niet mogen ontbreken

The Power of Nightmares

http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/3755686.stm

Blijkbaar staat deze ruim 3 uur durende docu niet meer op joetroep

The Power of Nightmares is een driedelige documentaire van de Engelse filmmaker Adam Curtis die de simultane opkomst van de neoconservatieve beweging in de Verenigde Staten en het moslimfundamentalisme in (voornamelijk) het Midden-Oosten sinds de jaren '50 in beeld brengt. De documentaire laat vervolgens de ontwikkeling van en interactie tussen beide stromingen zien, cumulerend in de terroristische aanslagen op 11 september 2001 en de huidige 'Oorlog tegen het terrorisme'. De drie delen werden eind oktober 2004 voor het eerst door de BBC uitgezonden en in januari 2005 herhaald.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
Arminius
Grand Pontiff
Grand Pontiff
Berichten: 707
Lid geworden op: do 26 aug 2010, 11:10
Contacteer:

Dat u het even weet
'Politie kan terreuraanslag in Nederland niet aan'

De beveiliging van politiebureaus, maar ook die van agenten op straat is, als er een terreuraanslag plaatsvindt in Nederland, ondermaats. Dat zegt de politiebond ANPV.

De Nederlandse politie is volgens de bond totaal niet voorbereid op een aanslag van het kaliber zoals die donderdag werd verijdeld in het Belgische Verviers.

"Wij zijn het niet eens met de uitspraak van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie en de korpsleiding van de Nationale Politie dat alles onder controle is en vinden dat we beslist onvoldoende zijn uitgerust en bewapend om zulk buitenproportioneel geweld het hoofd te bieden", zegt vicevoorzitter Hans Schoones van de ANPV in De Telegraaf.

Dat geldt volgens hem voor de beveiliging van politiebureaus, maar ook voor de mannen en vrouwen op straat. "Het is de verantwoordelijkheid van de overheid om snel en veel extra maatregelen te treffen. Geld mag daarbij geen enkele rol spelen."

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenla ... d-niet-aan
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
Arminius
Grand Pontiff
Grand Pontiff
Berichten: 707
Lid geworden op: do 26 aug 2010, 11:10
Contacteer:

'Slapende terreurcellen bedreigen Nederland'

In West-Europa zouden zo'n 20 'sleeper'-terreurcellen wachten op een moment om aanslagen te plegen in Nederland, Frankrijk en België. Het zou gaan om zo'n 120 tot 180 terroristen, meldt CNN.

CNN baseert zich op bronnen van Westerse inlichtingendiensten. Volgens de Amerikaanse nieuwszender zouden de Europese Unie en veiligheidsdiensten uit het Midden-Oosten zijn gestuit op een 'directe dreiging' voor België en mogelijk Nederland.

Volgens de CNN-bron maken autoriteiten in West-Europa zich grote zorgen over groepen terroristen die 'kopieergedrag' zullen vertonen na de aanslagen in Parijs. De groep die in het Belgische Verviers voorbereidingen trof voor aanslagen op politiemensen, zou zo'n 'slapende' terreurcel zijn.

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenla ... -nederland
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24854
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

17 JANUARI 2015-08:10

JIHADI NL WILDE OOK POLITIE DODEN

#TERREUR

"De huidige situatie is als een auto-ongeluk dat zich in slowmotion voor onze ogen voltrekt."

Afbeelding

Ook in ons land wilde een jihadist een aanslag plegen op politieagenten.

De politie arresteerde in oktober vorig jaar in Amsterdam een illegaal uit Marokko die politiemensen wilde doden, zo meldt De Telegraaf. De arrestatie volgde na een ambtsbericht van de geheime dienst AIVD. De man zit vast en zal komende donderdag voor het eerst verschijnen voor de rechtbank Dordrecht.

Plan
"De aanklacht luidt: voorbereiding voor een terroristische aanslag, mogelijk op politiemensen in Amsterdam", aldus een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie.

Het verijdelde plan lijkt sterk op de plannen die de Belgische terreurverdachten hadden: een aanslag te plegen "op agenten op de openbare weg en in politiebureaus", aldus het Belgische Openbaar Ministerie. De arrestant in Nederland heeft echter geen link met de in België gedode en gearresteerde terreurverdachten, aldus het ANP.

Vizier
Nederland is sowieso nadrukkelijk in beeld als mogelijk doelwit van een aanslag, schrijft De Telegraaf. West-Europa zou op dit moment zo'n twintig slapende terreurcellen tellen die op elk moment kunnen toeslaan in Nederland, België, Duitsland of Frankrijk.

Het gaat om tussen de 120 en 180 terroristen. "De zorg over deze slapende cellen in Europa is op dit moment enorm groot", aldus een Westerse hoogwaardigheidsbekleder tegen CNN. De twee jihadi's die donderdag gedood werden zouden banden hebben met IS-terreurcellen in andere Europese landen.

De leden zouden elkaar na willen apen en zo voor een golf aan aanslagen zorgen. "De huidige situatie is als een auto-ongeluk dat zich in slowmotion voor onze ogen voltrekt", aldus de bron.
via:-> http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/ ... ie_do.html
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24854
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

Als ik de Nederlandse overheid was, zouden er een paar dingen zijn die ik wat beter in de gaten ging houden.

Wat te denken van bijvoorbeeld die verdomde chloortrein die elke nacht op een ander tijdstip vanuit Delfzijl naar het Westen dendert over de rails... Blaas je die op op het spoor bij ik noem maar wat, Assen, of zo, dan heb je gewoon 10.000 doden of meer door de gifwolk die dan ontstaat.

Euh of wat te denken van overheidsgebouwen. In Groningen staat bijvoorbeeld dat nieuwe enorme gebouw van DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs), daar werken ook nog afdelingen van de Belastingdienst en de Douane heeft er ook een groot administratief onderdeel. Dat gebouw is zo slecht beveiligd, maar er werken duizenden mensen. Als daar een paar haatbaarden in kogelwerende vesten, met AK-47's en ander wapentuig naar binnen gaan, dan maakt die beveiliger (ik ken die gast nota bene, stelt geen ruk voor, duurt al een minuut voordat ie uit een stoel is opgestaan) geen schijn van kans. En zouden terroristen echt in een mum van tijd dood en verderf kunnen zaaien en daarnaast in een gebouw dat enorm is nog eens tientallen mensen gegijzeld kunnen houden.

En zo zijn dijken en sluizen op kritieke plekken in Nederland ook makkelijke doelwitten. Maar ook de aardgasinstallaties her en der. Alleen heb ik niet de indruk dat dit soort doelen ook daadwerkelijk extra bewaking krijgen momenteel.

Dat van die sluizen, tja dat verhaal heb ik al eens afgestoken. Jaren terug ook op QFF ergens uitgetikt. Dat ik lui in witte gewaden in Assen in een QoFFeeshop zag die prints bij zich hadden uit overheidsarchieven met tekeningen en kaarten van locaties met sluizen en dijken. Toen ik dit wilde melden bij de politie en tiplijn terreur, werd er lacherig over gedaan en nam men mij niet serieus. 2 jaar later zaten een aantal van die lui in Syrië. Dus zo serieus neemt Nederland de veiligheid van haar burgers.

Ik heb dit ook later nog eens door middel van correspondentie met de tweede kamer verder willen uitzoeken. Heb er NOOIT echt NOOIT een reactie op gehad. Zoveel schijt hebben ze in Den Haag aan ons leute!!!
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Arminius
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24854
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

België zet militairen in om veiligheid te vergroten

In België worden vanaf zaterdag militairen ingezet om de veiligheid in het land te vergroten.
Het kernkabinet van premier Charles Michel besloot in de nacht van vrijdag op zaterdag dat tot driehonderd gewapende militairen bepaalde plaatsen zullen bewaken in onder meer Brussel, Antwerpen en Verviers.

Afbeelding

Het kernkabinet kwam bijeen naar aanleiding van de antiterreuracties in onder andere Verviers donderdag, waarbij twee jihadgangers werden gedood en waardoor volgens justitie aanslagen op de politie werden verijdeld

In Antwerpen waren zaterdagochtend de eerste militairen op straat te zien. Ze stonden onder andere in de Joodse buurt en de Diamantwijk, aldus Belgische media. De militairen staan op bepaalde plaatsen, maar patrouilleren niet.

Naast de inzet van het leger krijgen de Belgische inlichtingendiensten meer mogelijkheden om af te luisteren en wordt een reis naar het buitenland voor terroristische doeleinden strafbaar.

Geld vastzetten

De regering wil verder het geld van vermoedelijke terroristen vastzetten. Ook moet het makkelijker worden om de nationaliteit van extremisten af te nemen en de identiteitspapieren af te pakken van personen die zich bijvoorbeeld in de burgeroorlog in Syrië willen mengen.

België wil ook de radicalisering van moslims in gevangenissen proberen te voorkomen door onder meer personeel te trainen en door zogenoemde 'islamconsulenten' in te zetten.

via:->> http://www.nu.nl/buitenland/3974349/bel ... roten.html
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24854
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

VNL: POLDERJIHADISTEN OP OPSPORINGSLIJST

Afbeelding

Goedemorgen Nederland! We liggen er vredig en groen bij op bovenstaand kaartje. Terwijl in België Alarmfase Paars van kracht is, in Duitsland Alarmphase Giftgrün en in Frankrijk Panique Jaune is er hier voorshands nog geen enkele reden om werkelijk ongerust te zijn. Zegt ook MinPres Mark Rutte tegen de NPO: "Nederland moet gewoon huizen kopen, gewoon auto's kopen en gewoon boodschappen doen, want dan verslaan we het Centraal Planbureau en komen we sterker uit de crisis." [LINK] En dat is dan juist weer reden om in opperste staat van paraatheid te geraken. Zeggen ook de paniekzaaiers bij CNN. West-Europa en dus ook Nederland zit tjokvol sleeper cells en copy cats die elk moment kunnen toeslaan. Bij soft targets als treinstations, winkelcentra, PvdA-congressen en Marqt-filialen. Voorzichtige schatting: 20 sleeper cells of between 120 and 180 members. U bent bij dezen gewaarschuwd. Vertrouw niemand. Vooral als ze wel of geen baard hebben.

Afbeelding

UPDATE: Kamervragen. VNL pleit voor een Nationale Opsporingslijst met alle teruggekeerde jihadisten. Name & shame de sleeper cells! AVRO'S Opsporing Verzocht, kom er maar in.
via:->> http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... an_he.html
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24854
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

17 JANUARI 2015-09:51

POLITIE: 'WE KUNNEN NIKS'

#POLITIE

Niet voorbereid op grote aanslagen. TwitsElders

Afbeelding

De vaderlandse hermandad is in het geheel niet voorbereid op een aanslag zoals die donderdag werd voorkomen in Verviers.

Dat stelt politiebond ANPV in De Telegraaf. "Wij zijn het niet eens met de uitspraak van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie en de korpsleiding van de Nationale Politie dat alles onder controle is en vinden dat we beslist onvoldoende zijn uitgerust en bewapend om zulk buitenproportioneel geweld het hoofd te bieden", zegt vicevoorzitter Hans Schoones van de ANPV.

Dat geldt volgens hem voor de beveiliging van politiebureaus, maar ook voor de mannen en vrouwen op straat. "Het is de verantwoordelijkheid van de overheid om snel en veel extra maatregelen te treffen. Geld mag daarbij geen enkele rol spelen."
via:->> http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/ ... _niks.html
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24854
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

17 JANUARI 2015-11:22

JIHADI'S OPGEPAKT OP SCHIPHOL

#JIHADGANGERS

Drie stuks.

Afbeelding

De Marechaussee heeft donderdag drie mannen opgepakt die onderweg waren naar Syrië om daar deel te nemen aan de gewapende jihad.

Dat melden goed ingevoerde bronnen aan De Telegraaf. De drie werden bij het passeren van de paspoortcontrole opgepakt en vervolgens afgevoerd door de KLPD. De aanhoudingen moesten van het ministerie van Justitie en Veiligheid onder de pet gehouden worden.

Opstelten, de baas van Justitie en Veiligheid, zei recent nog tijdens een Kamerdebat dat hij het wel zag zitten om mensen te verbieden uit te reizen naar Syrië en Irak. Hij had het dan wel alleen over mensen met "terroristische bedoelingen". Afgelopen jaar werden al van diverse potentiële jihadisten de paspoorten afgepakt.
via:-> http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/ ... iphol.html
Plaats reactie

Terug naar “Haatbaarden / Terroristen”