RIP Vrij Internet!/ Censuur blokkeren kun je leren!

Alles over computers en het web kun je hier bespreken.
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16022
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Het Europese Hof vindt dat Nederland een downloadverbod moet invoeren.
V. van den Broek

10 apr 2014 11:04
http://www.powned.tv/nieuws/tech/2014/0 ... or_nl.html


Elektronicawinkels en -fabrikanten, waaronder Sony en Philips, hadden een rechtszaak aangespannen over de hoogte van de thuiskopieheffing. Die zou veel te hoog zijn.

Volgens Nederland is het downloaden van muziek en films uit illegale bron hetzelfde als het kopiëren van een cd of dvd en daarom legaal. Het Europese Hof is echter een andere mening toegedaan: een wet die "geen enkel onderscheid maakt tussen kopieën uit geoorloofde bronnen en kopieën uit vervalste bronnen" kan niet worden gedoogd, omdat dergelijke wetgeving auteursrechtinbreuk kan bevorderen.

Gebruikers gestraft
Volgens een eerdere uitspraak van de advocaat-generaal van het Europese Hof wekt Nederland "de massale verspreiding van illegaal materiaal in de hand". Om de schade te beperken zou de thuiskopieheffing verhoogd kunnen worden, stelde hij. Volgens het Hof worden dan echter ook nette gebruikers bestraft.

Het Europese Hof heeft nu bepaald dat bij de berekening van de hoogte van de thuiskopieheffing geen rekening mag worden gehouden met illegaal downloaden. "Dat betekent in feite dat er een downloadverbod moet worden ingevoerd", aldus een woordvoerder van het Europese Hof tegenover Tweakers.

Het downloaden van illegale games en software is al illegaal in ons land, evenals het uploaden van films en muziek.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
FreeElectron
Sun God
Sun God
Berichten: 4292
Lid geworden op: vr 12 nov 2010, 22:26

Nou, eens kijken of Teeven nu ook zo flink is om schijt aan de EU te hebben, net als met het opslaan van gegevens zoals hier staat beschreven:
viewtopic.php?f=147&t=696&p=80445#p80445
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16022
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

FreeElectron schreef:Nou, eens kijken of Teeven nu ook zo flink is om schijt aan de EU te hebben, net als met het opslaan van gegevens zoals hier staat beschreven:
viewtopic.php?f=147&t=696&p=80445#p80445
:D ja de regering is er voor de burgers. Teeven legt net zoals de verboden bewaarplicht dit naast zich neer en ... eeeehhh kan niet eens deze sarcastische bedoelde opmerking afmaken het is al verboden. VPN weer aanzet.
Het is in Nederland per direct verboden om auteursrechtelijk beschermd materiaal te downloaden uit illegale bron, bijvoorbeeld via torrentsites en nieuwsgroepen. Dat stelt het kabinet in een reactie op een uitspraak van het EU-hof.

http://tweakers.net/nieuws/95335/kabine ... erbod.html
en lees dan vooral dit:
De wet hoeft niet te worden aangepast om een downloadverbod in te voeren: er is op dit moment geen wet die het downloaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal uit illegale bron toestaat: het kabinet en Nederlandse rechters waren enkel van mening dat de auteurswetgeving op die manier kan worden uitgelegd. Het Europese Hof heeft nu vastgesteld dat dat niet kan. Het Europese Hof staat boven de nationale rechtbanken, en dus heeft de uitspraak van donderdag meer gewicht.
Niet voor de verboden bewaarplicht natuurlijk ;) daar zegt Teeven:
Nederlandse providers moeten voorlopig nog metadata van klanten bewaren, waaronder gegevens over waar ze waren, met wie ze belden en met wie ze mailden. Dat zegt staatssecretaris Teeven. Het Europese Hof veegde dinsdag de vloer aan met de Europese bewaarplicht.

knip

Het Europese Hof van Justitie verklaarde die richtlijn dinsdag per direct onwettig, omdat die de privacy van Europeanen te veel zou schaden. Nederland zou de wet in stand kunnen houden, maar de wet zou bij een rechtszaak over de kwestie wellicht geen standhouden.

http://tweakers.net/nieuws/95290/nederl ... slaan.html
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, FreeElectron
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16022
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Downloadverbod
http://www.leren-downloaden.nl/downloadverbod/


Downloadverbod in Nederland?

Het Europese Hof van Justitie verbiedt het downloaden van copyright beschermd materiaal. Sinds vandaag, 10 april 2014, is het niet langer toegestaan om copyright beschermd materiaal, zoals films, games, albums te downloaden.

Wat betekend de uitspraak van het Europese Hof van Justitie voor downloaders?
Eigenlijk helemaal niets. Het is niet bij te houden wie, waar, wat download.
Er zijn miljoenen Nederlanders die materiaal uit nieuwsgroepen downloaden.
Internet en usenet providers doen niets met het verbod.

Ben ik veilig?
Als je een download programma, zoals Grabit of SabNZB, gebruikt, kan je SSL inschakelen.
Middels SSL kan bijna niemand zien wat je download, zelfs je internet provider niet.
Indien je echt zeker wilt zijn dat je privacy is gewaarborgd, kan je gebruik maken van een VPN. https://www.ipvanish.com/?a_aid=downloa ... d=db34761b Een VPN stelt je in staat om een ander IP adres aan te nemen.
Niet alleen handig als je gewoon anoniem wilt downloaden, middels een VPN kan je ook anoniem surfen.
Wat veranderd er dankzij het downloadverbod?

Ondanks het downloadverbod, opgelegd door het Europese Hof van Justitie, http://curia.europa.eu/jcms/upload/docs ... 0058nl.pdf veranderd er in praktijk dus niets. Usenet bestaat al talloze decennia.
Het is amper tot niet te controleren, het downloadverbod is niet te handhaven.
Er zijn simpelweg teveel mensen die downloaden.

Verschil tussen Usenet en Torrents
Downloaden uit nieuwsgroepen, dus Usenet, betekend dat je alleen download.
Het is bijna onmogelijk om waar te nemen wie wat download uit welke usenet nieuwsgroepen.
Wie SSL gebruikt of een VPN is praktisch onzichtbaar.

Download met torrents is riskanter, je IP adres is immers zichtbaar voor andere downloaders en uploaders. Als je torrents download kunnen andere mensen, die een bestand delen, je IP adres zien. Met een VPN kan je een ander IP adres aannemen, waardoor je werkelijke IP niet zichtbaar is.

Het Download verbod in de toekomst
Verschillende politieke partijen beschouwen het downloadverbod als een mogelijke inbreuk op de privacy van internet gebruikers.
Het is de vraag wat de Tweede kamer en Justitie gaan doen met het downloadverbod.

Het downloadverbod is niet te handhaven en geeft talloze instanties inzage in het internetgebruik van alle Nederlanders.
Waarschijnlijk is het downloadverbod mede daarom in strijd met de Nederlandse grondwet en zal dus nooit worden doorgevoerd.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
Mec
Knight of the Sun
Knight of the Sun
Berichten: 1518
Lid geworden op: vr 17 dec 2010, 19:44

De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16022
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Mec schreef:What is “Heartbleed”?

http://www.salon.com/2014/04/09/what_is ... newsletter

All good, quofataferunt.com seems fixed or unaffected!
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16022
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Artiesten zijn binnenkort op internet niet meer afhankelijk van de tussenkomst van auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra. De artiesten krijgen de keuze de online auteursrechtenvergoeding zelf te regelen.
K. van den Berg

15 apr 2014 13:25
http://www.powned.tv/nieuws/media/2014/ ... er_op.html


Dat meldt de de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Op het moment worden de auteursrechtenvergoedingen op radio, tv en internet allemaal ondergebracht bij Buma/Stemra. De ACM wil dat artiesten nog dit jaar de keuze krijgen om in elk geval op internet de auteursrechtenvergoeding zelf te regelen, zonder bemoeienis van Buma/Stemra. Volgens een woordvoerder van de ACM heeft niet alleen de artiest, maar ook de luisteraar hier profijt van.

De auteursorganisatie wordt door de ACM beticht van het misbruiken van de monopoliepositie. Dit was voor Buma/Stemra dan ook de reden om dit besluit te nemen. "De toezegging van Buma/Stemra neemt mogelijke concurrentieproblemen direct weg en vergroot de kansen en keuzes voor componisten, tekstschrijvers én consumenten", aldus Chris Fonteijn, bestuursvoorzitter van de ACM.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16022
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Hallo providers. KAP EENS MET DATA OOGSTEN
Van Rossem

16-04-14 10:30
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... met_d.html


Ooit bouwden ze de teleport naar een nieuwe, vrije en onontgonnen digitale wereld vol ongemodde scheldfora, html kleitabletten in grassroots geocities en low res plaatjes van mensen die dingen doen in slaapkamer & buitengebied waarvan je niet eens wist dat het kón. Maar nu? Geldbeluste grootbedrijven die keurig aan de leiband van de overheid lopen - óók als die aan hen illegaal verklaarde wetgeving opleggen, zoals over het oogsten & opslaan van telecomdata. De bewaarplicht van telecomgegevens werd vorige week door het Europese Hof ONWETTIG verklaard.

De overheid mag geen digitale gebruikersdata van burgers meer (laten) opslaan om er in te kunnen neuzen.
Maar in tegenstelling tot het downloadverbod, dat per direct werd ingevoerd na een andere uitspraak van het EuroHof, negeert het kabinet deze uitspraak.

In Zweden stopten de providers wél meteen met het verzamelen van data, en daar kon de overheid gezien de uitspraak van het Hof dus niks tegen doen. En in Nederland? De Piratenpartij deed een belrondje langs XS4ALL, Tele2 en Ziggo: "Deze providers zijn allemaal in overleg met het ministerie, maar meer niet. Het lijkt er dus op dat de Nederlandse providers zich gedwongen zien een vonnis van het Europese Hof van Justitie te negeren, zolang het ministerie van Veiligheid een wet blijft handhaven waarvan de juridische basis is verdwenen."

Wel godverdomme zeg. HALLO UPC, ZIGGO, XS4ALL, KPN, TELE2 en alle andere ISP's! Volg het voorbeeld van de Zweedse kleega's en doe eens waarvoor je bent opgericht: een vrije, open en beschermde internetverbinding leveren aan je betalende klanten. En hallo klanten, de Piratenpartij heeft een goeie suggestie voor de pro-actieve burgerT: JE PROVIDER TELEFOONSTALKEN en vragen waarom ze goedverdoeme nog steeds luisteren naar de hoogst onbetrouwbare Opstelten en illegaal je data oogsten.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, FreeElectron
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16022
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

maandag 28 april 2014, 12:36

Het Witte Huis doet onderzoek naar een authenticatiesysteem waarbij gebruikers één identiteit voor het hele internet krijgen, vergelijkbaar met een rij- of identificatiebewijs. Verschillende Amerikaanse staten en overheidsdiensten zouden al allerlei systemen testen om mensen online te authenticeren.

bron en meer: https://www.security.nl/posting/385931/ ... nvoeren%27
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
Mec
Knight of the Sun
Knight of the Sun
Berichten: 1518
Lid geworden op: vr 17 dec 2010, 19:44

Stick it to the Man With These Four Awesome New Gadgets
July 8th, 2014
Afbeelding
It seems that daily, we are faced with a new technological threat against our freedoms. The development and proliferation of drones and other robots has been ceaseless. The expansion of the NSA and the wider surveillance state continues to invade our lives in ways that past tyrants could have never imagined. The development of the internet of things http://www.wired.com/2012/03/petraeus-tv-remote/ will take this spying to a place we may never be able to return from.

After watching the governing and corporate bodies of the world throw unbelievable amounts of money at these projects, it’s easy to forget that technology is a purely neutral thing. Depending on whose wielding it and their intent, it has the potential for good rather than evil. There is a technological arms race going on as we speak, and it is being waged between those who want freedom and those who want control of our lives. Fortunately we have a few tricks up our sleeve as well.

The iCloak Stik

One of the most secure ways to explore the internet is with the Tor Browser. This program allows you to log onto the internet with a newly generated IP address that is relayed and encrypted through a random series of computers from around the world. Now with the iCloak,http://techcrunch.com/2014/07/01/icloak-stik/ you can essentially take Tor with you anywhere. The device is a small usb stick that you can boot from your computer, instantly making any device a Tor browser.

The usb stick boots from your RAM, so all activity is separate from the rest of your hard drive. You can boot from Windows, Linux, or Mac, and it will work on 32bit and 64bit systems. After you’re done surfing the internet you can turn your computer off and remove the iCloak, and all browsing history will be erased. When the device reaches the market it will be selling for 50-100 dollars. If you’d like to support the iCloak you can help them reach their Kickstarter goal here. https://www.kickstarter.com/projects/ic ... f=category

Greenhouse App

The news is about to take on a whole new dimension with this app. Sometimes we see our Congressman voting in baffling and disturbing ways, and one can only assume there is money behind those decisions. While I imagine most readers of the Daily Sheeple are informed enough to see through the rhetoric of their politicians, most people don’t care to take the time and effort to research the machinations of the American power base. Those people will soon have very little excuse, if they ever had any to begin with.

Greenhouse http://www.vice.com/read/greenhouse-app ... -rubin-201 is a political app developed by 16 year old Nick Rubin. It’s a simple program that allows any user to view the campaign contributions of every member of congress (I refuse to capitalize that word anymore). While you’re reading any news article, the app highlights the name of any member of congress that is listed in the piece. You can then see the top ten industries that the politician is getting his money from. You can download the app for free on Nick’s website.http://allaregreen.us/

Drone Detection

Here’s another https://www.kickstarter.com/projects/53 ... nav_search Kickstarter project that reveals the full potential of crowd sourcing. There have been numerous drone projects on this website before, but this is the first time I’ve seen someone try to build anti-drone technology. As I stated before, this is a technological arms race, and the democratization of drone tech in all of its forms is crucial to winning. It’s about time the ability to detect these aircraft joined that race as well.

As you can see from the Kickstarter page, this is pretty limited. It’s not designed to alert you to military drones or anything like that. It’s only for aircraft that are within 50 ft of the device, like if someone was trying to spy on you from close range and at window level. But that doesn’t mean the technology won’t be scaled at up at some point. It had to start somewhere, and I’m glad it finally did.

MOTA 3d Printer
Need I say more? It’s common knowledge now that 3D printers are a game changer with the potential to deliver advanced production and design to everyone. Things that once could only be built with a factory can now be brought to life from your living room. The means of production will no longer be in the hands of global corporations and governments, and the time is drawing near when anyone can build nearly anything. The only missing ingredient is affordability. Fortunately the price of these machines is finally dropping in a really big way. The MOTA is one of the first 100 dollar 3d printers, but it certainly won’t be the last. https://www.kickstarter.com/projects/mo ... f=category

No matter what bizarre or terrifying technology our controllers come up with, there will always be a solution waiting in the wings. We are reaching an age when technology cannot be monopolized and hidden away. None of these devices would have been possible ten or twenty years ago, and it’s not just because of technological limits. It was the limits of knowledge and communication that has kept everyday people from building whatever they could imagine. It is a liberating feeling to see such a populist proliferation of technology.

http://www.thedailysheeple.com/stick-it ... ets_072014
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, #F#
Omhoog
Gebruikersavatar
ninti
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 1063
Lid geworden op: di 11 jan 2011, 23:28

UK snooping powers are too weak, says crime agency boss
Exclusive: National Crime Agency’s director general says he needs to persuade public to reduce digital freedoms
Britons must accept a greater loss of digital freedoms in return for greater safety from serious criminals and terrorists in the internet age, according to the country’s top law enforcement officer.

Keith Bristow, director general of the National Crime Agency, said in an interview with the Guardian that it would be necessary to win public consent for new powers to monitor data about emails and phone calls.

Warning that the biggest threats to public safety are migrating to the internet and that crime fighters are scrambling to keep up, the NCA boss said he accepted he had not done a good enough job explaining to the public why the greater powers were necessary.

“What we have needs to be modernised … we are losing capability and coverage of serious criminals.”

But the boss of the organisation known informally as Britain’s FBI warned that support must be gained from the public for any new powers that would give the state greater access to communications data, dubbed the “snoopers’ charter” by critics.

He said: “If we seek to operate outside of what the public consent to, that, for me, by definition, is not policing by consent … the consent is expressed through legislation.”

He added that it was necessary to win “the public consent to losing some freedoms in return for greater safety and security”.

Last week the home secretary, Theresa May, backed the introduction of greater mass surveillance powers, and committed the Conservatives to implementing the communications data bill that had been blocked by the Liberal Democrats amid protests over civil liberties.

Bristow warned it would be wrong to grant the greater powers to access email and call data without public agreement. Some may see that as an implicit criticism of how previous secret mass surveillance powers, revealed by the US whistleblower Edward Snowden, were enacted.

The NCA boss said Snowden’s leaks, principally to the Guardian, were a betrayal. He said he thought the concerns about excessive government invasion of privacy and secret mass surveillance programmes were legitimate. But he thought once the need for greater surveillance was explained, the public would understand. Bristow said loss of privacy concerned him too: “I recognise there is a tension and a balance.”

Bristow accepted that it would be harder now to win support for greater surveillance powers. “The Snowden revelations have damaged public confidence in our ability, whether it’s law enforcement or the intelligence agencies, to access and use data in an appropriate and proportionate way.”

The National Crime Agency was set up by the coalition to spearhead the national response to serious and organised crime. It has been called Britain’s version of America’s FBI with ministers considering giving it even greater powers and handing it the lead role in counter terrorism. It replaced the Serious and Organised Crime Agency, which was beset by problems from its birth.

Bristow’s seniority as head of the NCA is such that he has the power in law to direct the work of other police chiefs, including Sir Bernard Hogan-Howe, the Metropolitan police commissioner.

Bristow insisted his agency had got off to a strong start. In the interview he told the Guardian that:

• A series of scandals such as allegations of corruption in the handling of the Stephen Lawrence case had left policing’s reputation damaged and lower than it had been in years. “I think our stock … the esteem in which we are held … is in my judgment not where it was a few months or years ago,” he added.

• He could see “advantages” if the government stripped Scotland Yard of its leadership of the fight against terrorism, as the capabilities and tactics in fighting organised criminals and terrorists are often the same.

• The US pullout from Afghanistan was predicted by his experts to lead to an increase in the amount of heroin heading to Britain’s streets.

Speaking before the home secretary’s conference speech, Bristow argued that cybercrime posed a threat to Britain’s national security and way of life, and that powers he had to investigate criminals using modern technology were inadequate and needed boosting.

Bristow said law enforcement organisations investigating suspected paedophiles and drug and human traffickers were now operating in a digital world, and needed the ability to prove a communication took place between idenfy to prove a communication took place between identified persons at a particular time and place. “We are running some very serious risks. This is about public safety – we need the powers to do our job in a digital age. We need to set out our case,” he added.

Bristow said cybercrime posed a direct threat to national security, and even to Britain’s way of life. The NCA was leading new ways to tackle cybercrime: ”Some of the cybercriminals we are dealing with, it’s not as easy as finding a door that we can kick in.”

The NCA launched in October last year, led by Bristow. He was for some a surprise choice of the job, having previously been the chief constable of the small Warwickshire force.The government is considering stripping the Met of its national lead in counter-terrorism and handing it to the NCA. In the interview Bristow for the first time commented on the advantages of such a radical shake up, which Scotland Yard is resisting. He said terrorists and organised criminals often operate in the same way and that “the tactics of law enforcement to tackle these people are often the same”.

Bristow, formerly chief constable of the small Warwickshire force, said that in a time of austerity it would be sensible to look at shared capabilities with Scotland Yard to tackle the twin threats. “The judgment that will need to be made is how do we get best effect out of our collective effort against terrorists and organised criminals … the strategic national threats that can’t be tackled in isolation.”

Asked if he sees advantages for terrorism and organised crime fighting being led by the same organisation, Bristow said: “I can see advantages for shared capability.”

Bristow said NCA experts were also predicting a spike in heroin heading to the UK from Afghanistan after US forces pull out from the war-torn country later this year. Heroin from Afghanistan accounts for 90% of the class A drug on Britain’s streets: “We are predicting … that the availability and purity of Afghan heroin may well go up.” The director general is answerable directly to Theresa May – leading some in the police to suggest that in effect the NCA is a national police force directly under the control of government. But Bristow said he was not under government’s control, saying the home secretary had a democratic mandate to set the NCA’s priorities and budget, and he directed its operations.

http://www.theguardian.com/uk-news/2014 ... m-crime-uk

Well of course he would bloody say that :P
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Toxopeus, Mec
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16022
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

De politie gebruikt spyware om op afstand uw computer binnen te dringen. Hiermee wordt de wet volgens deskundigen wel heel erg opgerekt.
N. Hesse

8 okt 2014 09:02
http://www.powned.tv/nieuws/tech/2014/1 ... yware.html


Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft volgens de Volkskrant een brief aan de tweede kamer gestuurd, waarin hij deze praktijken erkent. Volgens Opstelten mag de politie "op afstand een computersysteem betreden en gegevensbestanden in beslag nemen". Dat is inmiddels al een paar keer voorgekomen. In die gevallen ging het om "zeer ernstige feiten." Hoe het proces exact in zijn werk gaat wil de minister niet onthullen.

Tot op heden was het voor de politie alleen toegestaan in een computer te snuffelen bij het geval van een huiszoeking. Ter plekke mogen er dan bestanden van harde schijven en usb-sticks worden gehaald. Volgens Opstelten klopt dat niet helemaal. Hij zegt dat artikel 125i van het Wetboek van Strafvordering best kan worden geïnterpreteerd op een manier die het toestaat om van een afstandje de boel te doorzoeken.

ComputerCOP: internet safety software distributed by police turns out to be spyware
By Lee Mathews

Oct. 2, 2014 11:04 am
http://www.geek.com/news/computercop-in ... e-1605842/


If your local police department offered you a piece of free software claiming it helps protect your kids online, that should be a good thing. In reality, saying ComputerCOP is safety software is like saying that a peeping Tom is someone’s personal night watchman.

The Electronic Frontier Foundation has done extensive digging and discovered that nearly 250 law enforcement agencies in 35 US states have purchased ComputerCOP over the years, typically buying thousands of copies at a time. They generally turn around and give them away to the public for free, though technically you’ve paid for it anyways, as they’re making the purchases with public funds, of course.

It seems as though there’s been very little (if any) due diligence done before the money was spent, either. Apart from peddling a program that’s pitifully out of date, the Company behind ComputerCOP has also been using a fraudulent endorsement from the Suffolk County Sheriff’s Department and lying about having received another one from the ACLU. If you know anything about the ACLU, you’ll know that they’re not all that keen on things like surveillance software that infringes upon your civil liberties.

Despite the lies, agencies kept on buying ComputerCOP. Why? It may have had a little to do with what looks a bit like a creative rebate program. In the case of Suffolk county, sheriff Vincent DeMarco’s campaign happened to receive about $1,500 in donations from ComputerCOP’s makers. They’ve also bought 43,000 copies of the software to give away.

That’s 43,000 copies of a keylogger that stores usernames, passwords, bank card information, and other confidential information in plain text. It’s bad enough that police departments aren’t following their own advice when it comes to caving in to ransomware demands, but distributing spyware to an unsuspecting public? That’s truly mind-blowing.

Making matters worse is the fact that the EFF couldn’t find an evidence that anti-malware apps are flagging ComputerCOP as malicious. Fortunately, if it’s on your computer it’s not that hard to get it off — and you should do it immediately. Just follow the EFF’s handy guide.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: BL@DE
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16022
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Embedden maakt geen inbreuk op copyright
26 oktober 2014 11:03
http://www.nu.nl/internet/3912530/embed ... right.html


Het embedden van auteursrechtelijk beschermd materiaal, zoals Youtube-video's, maakt geen inbreuk op het auteursrecht.

Dat heeft het Hof van Justitie van de Europese Unie bepaald (pdf).

Eerder bepaalde het Europese Hof dat ook linken naar auteursrechtelijk beschermd materiaal is toegestaan http://www.nutech.nl/internet/3701054/e ... l-toe.html . De nieuwe uitspraak over embedden is grotendeels op deze zaak gebaseerd.

Het verschil tussen embedden en linken is dat het auteursrechtelijk beschermd materiaal bij embedden direct op een andere website wordt getoond, terwijl een link juist naar de originele bron verwijst. Embedden gebeurt veelal bij video's.

Youtube
De embed-uitspraak komt na een geschil tussen Bestwater, een Duits bedrijf dat water filtert, en twee mannen. Bestwater beschuldigde de mannen van het zonder toestemming embedden van één van hun Youtube-video's op de website van een concurrent.

Volgens het Europese Hof maakt embedden geen inbreuk op het auteursrecht zolang het materiaal niet wordt aangepast of aan een nieuw publiek wordt getoond. De video was echter al op Youtube beschikbaar, waardoor het embedden niet als een 'nieuwe vorm van communicatie' wordt gezien.

Buma/Stemra
In februari van dit jaar trok auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra zijn omstreden 'embedheffing' in. Door deze heffing zouden websites moeten betalen voor het embedden van auteursrechtelijk beschermd materiaal.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Mec
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16022
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Verkiezingen komen eraan dus er zullen vast wel wat partijen voor een vrij internet zijn ;)
'Europese netneutraliteit opnieuw ter discussie'
20 november 2014 21:15
http://www.nu.nl/internet/3934132/europ ... ussie.html


Het voorstel van eurocommissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) voor Europese netneutraliteit wordt herzien, waardoor netneutraliteit opnieuw ter discussie staat.

Dat blijkt uit gelekte documenten van de Raad van de Europese Unie, die door European Civil Digital Rights, de Europese waakhond voor digitale rechten, zijn gepubliceerd.

In april van dit jaar stemde het Europees Parlement in met een voorstel van Kroes voor Europese netneutraliteit, dat tevens een einde aan roamingkosten binnen Europa maakt. Netneutraliteit bepaalt dat providers geen diensten of toepassingen op het internet mogen belemmeren. Alle data moeten gelijk worden behandeld.

Nadat het Europees Parlement over het plan heeft besloten, buigt de Raad van de Europese Unie zich over het voorstel. De Raad van de Europese Unie, die bestaat uit vertegenwoordigers van de Europese landen, wil naar verluidt het voorstel herzien en wijzigingen doorvoeren.

Nieuw voorstel
Uit de gelekte documenten blijkt dat de Raad van de Europese Unie belangrijke aanpassingen wil doorvoeren in het huidige voorstel, waarbij het wegens "noodzakelijke flexibiliteit" mogelijk moet worden om internetdiensten te laten "blokkeren, vertragen, veranderen of stopzetten".

Daarnaast is in het herziende voorstel de term netneutraliteit minder duidelijk gedefinieerd en wordt er weer ruimte geboden voor "gespecialiseerde diensten" die voorrang zouden kunnen krijgen op het internet.

Ook het afschaffen van roamingkosten in Europa zou opnieuw ter discussie staan.

Nederland
"Het is een slechte zaak dat internetaanbieders meer vrijheid krijgen om diensten te blokkeren en voor burgers bepalen wat zij wel en niet mogen zien. Het is een klap in het gezicht van de Europese burger", laat Floris Kreiken van Bits of Freedom aan NU.nl weten.

Netneutraliteit werd in 2012 in de Nederlandse wet verankerd, nadat KPN had voorgesteld om het gebruik van diensten als Whatsapp en Skype alleen nog tegen betaling mogelijk te maken.

"Daarnaast kan deze nieuwe Europese regelgeving de Nederlandse wet onder druk zetten", aldus Kreiken. Zo zou het voor Nederlandse internetaanbieders bijvoorbeeld mogelijk zijn om naar de Nederlandse rechter te stappen en zich te beroepen op de Europese regelgeving.

VVD en D66
Tweede Kamerlid Bart de Liefde van de VVD is kritisch op het gewijzigde voorstel: "Er worden veel mooie woorden gebruikt, maar het voorstel komt er op neer dat elk land zijn eigen lijn kan blijven trekken. We blijven dus veel te veel betalen aan de Spaanse kusten."

"En het internet wordt minder open en vrij. De consument en ondernemer zijn slechter af. We maken Europa niet welvarender en sterker, maar juist zwakker", aldus De Liefde.

Ook Tweede Kamerlid Kees Verhoeven van D66 uit kritiek op het voorstel. Hij noemt het "alarmerend" en spreekt over "nepneutraliteit". Volgens Verhoeven moet Minister Kamp van Economische Zaken daarom "vol aan de bak voor een echt vrij en open internet".
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: blackbox, Mec
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16022
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Kabinet moet per direct handhaving bewaarplicht stopzetten
Door Rejo Zenger

1 december 2014
https://www.bof.nl/2014/12/01/kabinet-m ... topzetten/


De regering heeft met het doordrukken van de bewaarplicht in 2009 een enorme blunder begaan. Reken maar na: een enorme inbreuk op de vrijheid van onverdachte burgers en een grote schadepost voor providers. Dat is maar op één manier recht te zetten: de wet moet helemaal teruggedraaid worden.

De minister van Veiligheid en nog iets schreef anderhalve week geleden het volgende aan het parlement:

“De [Raad van State] stelt vast […] dat toetsing van de [bewaarplicht] aan het Handvest van de grondrechten tot de conclusie leidt dat deze wet […] in strijd is met de artikelen 7 en 8 van het Handvest van de grondrechten. […] De Nederlandse regering kan deze zienswijze onderschrijven.”

Heldere woorden van een minister die anders makkelijk in wollig taalgebruik verzandt. Eén heel belangrijk aspect verzweeg hij. In onze Grondwet is geregeld dat een wet die strijdig is met internationale verdragen, zoals dat Handvest, niet wordt uitgevoerd. De wet mag dan wel in een wetboek staan, maar niemand hoeft er zich iets van aan te trekken. Niemand niet. Nooit niet.

Wat moet er nu dus gebeuren?

1. Agentschap Telecom moet per direct de handhaving staken
Het Agentschap Telecom, een onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken, moet zo snel mogelijk bevestigen dat zij de wet niet meer handhaaft. Immers, een wet handhaven die niet meer mag worden uitgevoerd, is onrechtmatige. Sterker nog: providers kunnen de Nederlandse Staat aansprakelijk stellen voor de schade. En zolang de overheid vaag blijft over de gevolgen, hangt het Agentschap Telecom als een zwaard van Damocles boven het hoofd van providers.

2. Providers moeten stoppen met uitvoeren bewaarplicht
Providers moeten stoppen met het langdurig bewaren van gegevens over hun klanten in het kader van de bewaarplicht én tegelijkertijd de overheid ter verantwoording roepen. Want begrijp ons niet verkeerd: ook de providers zijn de dupe van het gepruts van onze regering. Toen de wet in 2009 van kracht werd, zijn providers lang in onzekerheid gelaten over de implementatie. En zij hebben grote investeringen moeten doen voor een wet waarvan nu ook de regering bevestigt dat deze in strijd is met mensenrechtenverdragen. Een enorme schadepost voor providers.

3. Parlement moet kabinet ter verantwoording roepen
Deze epische blunder kan politiek ook niet zonder consequenties blijven. Het parlement moet minister Opstelten snel ter verantwoording roepen. De bevestiging van de regering dat de huidige bewaarplicht in strijd is met internationale mensenrechtenverdragen heeft enorme consequenties. Daarom roept Bits of Freedom het kabinet en het parlement op de handhaving van de bewaarplicht per direct op te schorten en de Wet bewaarplicht telecommunicatiegegevens zo snel mogelijk ongedaan te maken.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Mec
Omhoog
Plaats reactie

Terug naar “Computers / Web”