Aanslag Boston

Hier tref je topics aan over religieuse terroristen, extremistische haatbaarden en andere vormen van georganiseerde terreur.
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16023
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Bombs away (28)
vrijdag 31 oktober 2014
www.stelling.nl/kleintje/actueel/QERA1414741297.html


Komende zondag de marathon van New York. En nou maar hopen, dat de firma Craft International niet toevallig rondom het circuit een veiligheidsoefeningetje organiseert (1). Net als in 2013 in Boston. Brengt ons bij hot news. Ons is altijd door de strot geduwd dat de gebroeders Tamerlan en Dzhokhar Tsarnaev verantwoordelijk waren voor het explosief laten rondvliegen van twee pannen. Dat leverde een flink aantal slachtoffers op, die met veel verve in beeld werden gebracht. Sommigen bleken later voor die rol te zijn ingehuurd, maar laten we daarover verder niet mauwen. Shit happens.

Na de voorstelling werd naar goed gebruik een zwaarbewapende posse bij elkaar geharkt om jacht te maken op de veronderstelde daders. De oudste van de Tsarnaev-brothers sneuvelde, de jongste werd gewond uit een woonark gevist en kreeg een proces aan zijn trousers. Om hem en zijn omgelegde broer van een extra likje criminele verf te voorzien werd Tamerlan al vrij snel daarna ook beschuldigd van de moord op drie heren uit de aanpalende gemeente Waltham in verband met een rip-deal. Bij die operatie zou hij zijn geassisteerd door een boksgappie, ene Ibrahim Todashev. Die kreeg thuis bezoek van FBI-smurf Aaron MacFarlane en twee supertroopers Curtis Cinelli en Joel Gagne. Tijdens het verhoor van Ibra zouden Curtis en Joel zich even hebben afgezonderd en schoot Aaron in gangsterstyle de verdachte overhoop. Die zou hem ernstig hebben bedreigd (2). Later kwam er een andere versie in omloop. Ibra zou een van de troopers hebben bedreigd, waarna Aaron zijn gun liet smoken. Dat maakte een betere indruk. Er kwam ook een bloederig vodje boven water, waarin Ibra erkende de moorden te hebben gepleegd. Samen met Tamerlan. Iedereen blij. Dat wil zeggen, aan de law and orderkant.

Nou het mooie. Tijdens het proces tegen Dzhokhar Tsarnaev ging het OM deze maand door de vloer. Er was geen spoor van bewijs voorhanden, dat Tamerlan Tsarnaev betrokken was bij de moorden in Waltham. Huh? En dat vodje dan? En al dat forensisch materiaal dat was verzameld?
Blijkbaar durfde het OM het niet aan. Of deze zeperd ook betekent dat Dzhokhar de rol van Barbertje misloopt is nog lang niet zeker. En dat deze winstpartij meteen de revisie van de hele vliegende pannenaffaire inluidt, nou nee. Maar je krijgt er wel een triomfantelijk gevoel van. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 8 http://www.stelling.nl/kleintje/actueel ... 95881.html van deze serie dd. 24 april 2013 en het artikeltje “Snipers” http://www.stelling.nl/kleintje/actueel ... 36282.html dd. 20 augustus 2014.
(2) Zie aflevering 27 http://www.stelling.nl/kleintje/actueel ... 32686.html van deze serie dd. 16 mei 2014.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: BL@DE
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16023
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Hoppa 2015 gelijk beginnen met angst ...

Proces tegen verdachte aanslag Boston begonnen
05 januari 2015 11:52
http://www.nu.nl/buitenland/3966624/pro ... onnen.html


In Amerika is met de selectie van de jury het proces tegen Dzjochar Tsarnajev begonnen. Tsarnajev wordt verantwoordelijk gehouden voor de bomaanslag tijdens de marathon van Boston op 15 april 2013.

Bij die aanslag kwamen drie mensen om het leven. Meer dan 260 mensen raakten gewond. Als de jury uiteindelijk tot de conclusie komt dat Tsarnajev schuldig is, moet bepaald worden of hij de doodstraf krijgt.

Het samenstellen van de jury neemt waarschijnlijk enkele weken in beslag. Aanklagers stellen dat de 21-jarige Dzjochar en zijn 26-jarige broer Tamerlan, Tsjetsjenen die al meer dan tien jaar in Amerika woonden, de aanslagen in Boston uitvoerden uit protest tegen de Amerikaanse militaire operaties in islamitische landen.

Tamerlan stierf in een vuurgevecht met de politie. Dzjochar werd daarna opgepakt.

De verdediging van Tsarnajev zal volgens persbureau AP proberen om de gemoedstoestand van Dzjochar inzichtelijk te maken en uit te leggen hoe hij tot zijn wanhoopsdaad kwam.

Advocaten van Tsarnajev hebben tevergeefs om uitstel van het proces gevraagd. Ze worden naar eigen zeggen overstelpt met duizenden documenten en bewijsstukken.

Snelkookpannen
Op 15 april 2013 ontploften kort achter elkaar twee in rugzakken verstopte snelkookpannen. De broers zouden ook een politieagent op een universiteit in Boston hebben gedood.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, blackbox
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24869
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

#podcast52
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24869
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

'Advocaten verdachte Boston willen juryselectie uitstellen'

Afbeelding

De advocaten van de Boston Marathon-verdachte Dzhokhar Tsarnaev willen de juryselectie voor de rechtszaak uitstellen door de aanslag in Parijs.
Dat meldt AP.

Het uitstel zou tijd geven om "de vooroordelen" en de vergelijking tussen de aanslag afgelopen week in Parijs en de aanslag in Boston in 2013 af te laten nemen.

De selectie voor de jury begon afgelopen week en gaat donderdag weer verder. Het proces werd eerder al twee maanden uitgesteld tot 5 januari.

Bommen

Het openbaar ministerie stelt dat de 21-jarige Tsarnajev en zijn later overleden oudere broer vorig jaar bij de eindstreep van de marathon twee bommen hebben laten ontploffen. Door de explosies kwamen drie mensen om het leven en raakten meer dan 260 gewond.

Als hij schuldig wordt bevonden kan Tsarnajev de doodstraf krijgen.

Door: NU.nl
via:-> http://www.nu.nl/buitenland/3972085/adv ... ellen.html
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16023
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Bombs away (30)
woensdag 03 mei 2017
https://www.stelling.nl/kleintje/11018-bombs-away-30


Nog even en hij gaat zijn broer achterna. Dzhokhar Tsarnaev. In mei 2015 werd hij ter dood veroordeeld. Wegens zijn aandeel in de vlucht van twee hogedrukpannen boven het parcours van de marathon in Boston en het overlijden van een veiligheidssmurf in 2013. Hij ging in hoger beroep en dat nadert inmiddels de finish. Nou het lullige. Om een beetje fesoendelijk pleidooi in elkaar te kunnen draaien zouden Dzhokhar's beffen graag nog 13 documenten aan het dossier willen toevoegen. Die zijn wel in handen van het OM en de betrokken kadi heeft ze ingezien, maar voor hullie blijven ze gesloten. Staatsgeheim.

Wie deze serie heeft gevolgd kan op zijn vingerkootjes natellen waaruit dat geheim bestaat. Zowel de CIA als de FBI hebben zich in deze affaire soms op onnavolgbare wijze gemanifesteerd. Ondermeer door getuigen à décharge uit de weg te ruimen. Een bezigheid die door de msm meestal exclusief wordt toegeschreven aan autoriteiten in Rusland, China, Erdoganistan, Argentinië, Italië en andere landen die wat slordig omgaan met normen en waarden. Dzhokhar? Die kan het schudden. Hij mag eigenlijk van geluk spreken dat ie nog het leven heeft. Want het lag in de bedoeling om hem na de pannendemonstratie te kelen. Net als zijn broer. Alleen, dat lukte niet. Met alle publicitaire gevolgen vandien. Dus moet het nu maar langs deze onsympathieke weg.

En die geheimen? Die blijven geheim. Stay tuned.

En verder zijn we van mening dat Ashburn verwoest moet worden.
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24869
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

Plaats reactie

Terug naar “Haatbaarden / Terroristen”