Bankensector reddeloos verloren

Hier tref je topics aan over de economie, banken en zaken die te maken hebben met de financiële wereld.
Gebruikersavatar
Het Dolle Eland
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 2622
Lid geworden op: zo 24 okt 2010, 17:26

Europa in de nabije toekomst:

4 unies:

* Great Britain;
* Latin Monetary Union;
* Danube Union;
* Hansa Union.
“In individuals, insanity is rare; but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.” ~ Friedrich Nietzsche ~
Gebruikersavatar
meNsies
Prince(ss) of Jerusalem
Prince(ss) of Jerusalem
Berichten: 477
Lid geworden op: di 01 nov 2011, 18:18

Ben Bernanke (hoezo banker in z'n achternaam..) heeft met zijn speech heel wat bewogen, markten zijn gecrasht!

Ook zo goud en zilver:

http://www.bloomberg.com/news/2013-06-1 ... ments.html
Gebruikersavatar
meNsies
Prince(ss) of Jerusalem
Prince(ss) of Jerusalem
Berichten: 477
Lid geworden op: di 01 nov 2011, 18:18

European Markets Plunge Most In 20 Months

http://www.zerohedge.com/news/2013-06-2 ... -20-months
kwest
QoFFee Slut
QoFFee Slut
Berichten: 328
Lid geworden op: vr 05 apr 2013, 23:12

'Centrale banken hebben werk gedaan, bal ligt nu bij overheden'
23-06-13 18:40 uur - Bron: ANP
Afbeelding
Centrale banken in de wereld kunnen niet door blijven gaan met het losse monetaire beleid. Het is nu aan overheden om hervormingen door te voeren om de groei te stimuleren. Dat heeft de internationale bankenorganisatie Bank for International Settlements (BIS) zondag gezegd bij de bekendmaking van het jaarverslag.

Volgens BIS-topbestuurder Stephen Cecchetti hebben centrale banken al het mogelijke gedaan, waardoor tijd is gekocht voor crediteuren en banken om financieel orde op zaken te stellen, maar ligt de bal nu bij overheden. 'Het zijn anderen die moeten handelen, de moeilijke maar noodzakelijke hervormingen versneld doorvoeren en de productiviteit en werkgelegenheid laten groeien', aldus Cecchetti.

Daarbij moet elk land zijn eigen hervormingen dusdanig aanpassen voor de grootste kans op succes, zonder het economisch herstel te schaden, stelt de topbankier. Volgens hem brengen de recordlage rentestanden in toenemende mate risico's met zich mee, zoals een kapitaalvlucht naar sterk groeiende economieën die valuta's opjaagt.

De BIS gaf aan dat het economisch herstel in de wereld oneven verloopt en dat het herstel gevaar kan lopen door het verslechterende sentiment. Door de bezuinigingen wordt de groei vertraagd en blijven veel ontwikkelde economieën kwetsbaar, aldus de bankenorganisatie.

Ook waarschuwde de BIS dat verstoringen van de financiële markten kunnen optreden als centrale banken hun steunbeleid gaan afbouwen. Het jaarverslag van de BIS lag bij de drukker voordat Federal Reserve-voorzitter Ben Bernanke vorige week aankondigde het steunbeleid mogelijk dit jaar af te bouwen. Dat leidde tot stevige verliezen op de beurzen.
Gebruikersavatar
Mec
Knight of the Sun
Knight of the Sun
Berichten: 1518
Lid geworden op: vr 17 dec 2010, 19:44

My Jekyll doesn't Hide
kwest
QoFFee Slut
QoFFee Slut
Berichten: 328
Lid geworden op: vr 05 apr 2013, 23:12

iemand nog leuke ideeën voor regels? inloggen lukte zojuist iig niet.
Impasse over regels laten omvallen banken
LUXEMBURG (AFN) -

De gesprekken tussen de EU-landen over de regels voor het gecontroleerd laten omvallen van banken zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag afgebroken. Er is extra overleg nodig om EU-brede afspraken te maken over wie er geld verliest en in welke volgorde als een bank niet meer te redden is. Volgende week komen de ministers van Financiën van de 27 EU-landen weer bijeen. Dat maakte Ierland, de huidige voorzitter van de EU, bekend.

Volgens minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) kwamen de EU-landen vrijdag dichtbij een oplossing. ,,Helaas hebben we de discussie nog niet helemaal kunnen afronden. Ik heb er alle vertrouwen in dat we snel tot een akkoord zullen komen", liet de bewindsman na het overleg weten.

Zijn Ierse evenknie Michael Noonan toonde zich na de vergadering minder optimistisch. ,,Er staan nog steeds belangrijke kwesties open'', waarschuwde hij. Volgens Noonan is er geen garantie dat de EU-landen er volgende week wel uitkomen.

De ministers vergaderden in Luxemburg ongeveer 19 uur over de redding van banken. De EU wil voorkomen dat de belastingbetaler in de toekomst de rekening krijgt gepresenteerd voor het wanbeleid van financiële instellingen, maar landen steggelen nog over de vraag wie als eerste moet opdraaien voor de kosten als banken omvallen. De ministers willen op 26 juni verder praten.
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16022
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

"maar landen steggelen nog over de vraag wie als eerste moet opdraaien voor de kosten als banken omvallen."


:whistle: En wie zal dat gaan worden denk je. Dijsseldinges heeft toen zijn mond al voorbij gepraat. Cyprus was simpelweg een voorbode voor wat in de rest van Europa gebeuren gaat. :pope:
Banken-Rettung: Deutschland verlangt 8 Prozent Zwangsabgabe von den Sparern
Deutsche Wirtschafts Nachrichten | Veröffentlicht: 23.06.13, 00:45 | Aktualisiert: 23.06.13, 10:56

Die EU diskutiert, wie die Bürger am effizientesten an der Rettung der Banken beteiligt werden sollen. Mehrere Länder fürchten einen Bank-Run, wenn die von Wolfgang Schäuble geforderte Zwangsabgabe von 8 Prozent beschlossen würde.

meer en bron: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten ... n-sparern/
De EU overweegt om private rekeninghouders voor 8% gedwongen te laten bijdragen om de Zuid Europese banken overeind te houden. Diverse landen zouden echter bang zijn dat dit besluit massale bankruns teweegbrengt. Noord Europa wil dat de Fransen de Franse banken redden en de Spanjaarden de Spaanse, maar Zuid Europa wil álle Europese belastingbetalers daarvoor laten opdraaien
=================Geldpaniek! Europese noodpot ESM nu al halfleeg
VanLeeuwen

24-06-13 08:58
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... fleeg.html

Kent u het ESM nog, het Europees Stabiliteitsmechanisme? U weet wel, dat vreselijk ambtenareske monster van een noodpot dat op de been werd gebracht om zwakke Eurolanden van noodsteun te voorzien? Die pot met geld waarvan de bazen juridisch onschendbaar zijn? Die noodpot is nu dus al halfleeg. Werd u eerst beloofd dat de verzamelde poen niet gebruikt zou worden voor directe bankensteun, nu blijkt dat de onlangs gereserveerde directe bankensteun (jep, ze hebben tegen u gelogen) van 60 miljard wegens (gelukkig) strenge regels maar liefst 180 miljard van de leencapaciteit van het noodfonds afhaalt. Omdat Spanje en Cyprus ook al een miljard of 50 uit het potje hebben gehaald zit er nu, nog geen jaar na de officiële oprichting van het verdrag, nog maar 270 van de 500 miljard in de pot. Halfleeg.

Te uwer informatie: Nederland heeft al 4,5 miljard in het potje gedaan en staat garant voor 40 miljard. Van die veertig zijn we de helft voorlopig dus kwijt. Overigens, 'bankensteun' is ook maar een eufemisme voor 'UW GELD helemaal gratis en voor niks naar een Zuid-Europese faalbank'. Dat u 't weet. Nu maar hopen dat die banken alles keurig netjes terug betalen. Met rente.
Gebruikersavatar
Toxopeus
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 4297
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

Hebbes!
maandag 24 juni 2013

We zijn het bijna vergeten, maar een paar jaar geleden moest Ierland gered worden. Als dat niet zou gebeuren dan brak de pleuris uit. Inmiddels heeft dat reddingslied een wat belegen klank, maar... het gaat maar door. Niet te stoppen zoveel moet er nog gered worden. Je zou bijna vergeten dat al die reddingen nodig waren om banken overeind te houden. Banken, geen mensen. De Ierse krant Independent (niet te verwarren met de Engelse variant), had vandaag 24 juni, een aardige primeur. Opgenomen gesprekken van de directie van de Anglo Irish Bank, van toen de crisis net begon. Je hoort John Bowe in gesprek met Peter Fitzgerald. John vertelt lachend hoe hij de staat zover gekregen had om de bank met een paar miljard euries te “helpen”. Lachen gieren brullen, want we weten dat dat niet genoeg is, maar als ze eenmaal over de brug komen is er geen weg terug. De bankiers in actie. Later stopte de Ierse staat zo'n 30 miljard euries in de bank. Hoe kwam je aan dat bedrag (steun van 7 miljard) vroeg Peter. Nou zei John: “I picked it out of my arse”. En schaterend zeggen dat er geen enkele kans is dat dat geld ooit terugbetaald wordt. Nog zin in wat extra steun aan de financiële sector in de EU? Kijk, hierover valt niet te kiezen, dat is te belangrijk om aan het stemvee over te laten.

Dit bericht is verschenen in Kleintje Muurkrant actueel
http://www.stelling.nl/kleintje/actueel ... html#start
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
kwest
QoFFee Slut
QoFFee Slut
Berichten: 328
Lid geworden op: vr 05 apr 2013, 23:12

[quote=""Toxopeus" post=73468"]Hebbes!
maandag 24 juni 2013

We zijn het bijna vergeten, maar een paar jaar geleden moest Ierland gered worden. Als dat niet zou gebeuren dan brak de pleuris uit. Inmiddels heeft dat reddingslied een wat belegen klank, maar... het gaat maar door. Niet te stoppen zoveel moet er nog gered worden. Je zou bijna vergeten dat al die reddingen nodig waren om banken overeind te houden. Banken, geen mensen. De Ierse krant Independent (niet te verwarren met de Engelse variant), had vandaag 24 juni, een aardige primeur. Opgenomen gesprekken van de directie van de Anglo Irish Bank, van toen de crisis net begon. Je hoort John Bowe in gesprek met Peter Fitzgerald. John vertelt lachend hoe hij de staat zover gekregen had om de bank met een paar miljard euries te “helpen”. Lachen gieren brullen, want we weten dat dat niet genoeg is, maar als ze eenmaal over de brug komen is er geen weg terug. De bankiers in actie. Later stopte de Ierse staat zo'n 30 miljard euries in de bank. Hoe kwam je aan dat bedrag (steun van 7 miljard) vroeg Peter. Nou zei John: “I picked it out of my arse”. En schaterend zeggen dat er geen enkele kans is dat dat geld ooit terugbetaald wordt. Nog zin in wat extra steun aan de financiële sector in de EU? Kijk, hierover valt niet te kiezen, dat is te belangrijk om aan het stemvee over te laten.

Dit bericht is verschenen in Kleintje Muurkrant actueel
http://www.stelling.nl/kleintje/actueel ... html#start[/quote]
http://www.independent.ie/videos/irish- ... 66828.html
Gebruikersavatar
meNsies
Prince(ss) of Jerusalem
Prince(ss) of Jerusalem
Berichten: 477
Lid geworden op: di 01 nov 2011, 18:18

Gebruikersavatar
blackbox
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 6356
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:09

Via Fr uut de shout...

The Irish People take on the banks

700 Irish people are taking a case against their banks for 1 million euro per head. If you wish to learn more you can find out about them at http://www.debtoptionsireland.com or Facebook Debt Options Ireland. Directed and edited by Marcus Howard. A collection of dead plain, ordinary Irish citizens have united under the banner of Debt Options Ireland (www.debtoptionsireland.com) to provide a free service to help people file their cases in the high court. This is an independent educational documentary about Debt Options Ireland and contains interviews with some of the people involved.
illuminati of my own reality
Gebruikersavatar
Toxopeus
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 4297
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

Zwangsabgabe: Ab 1. August steigt das Risiko für Bank-Kunden erheblich

Vielen Banken in Europa spekulieren auf Teufel komm raus mit dem Geld der Sparer und weigern sich, die Risiken offenzulegen. Alle hoffen unverändert auf die Rettung durch den Steuerzahler. Doch die EU hat nun still und leise ein Gesetz beschlossen, demnach ab 1. August die Bank-Kunden als erste enteignet werden müssen, wenn eine Bank in die Krise gerät.

Allein im Euroraum gibt es 6.400 Banken. Viele davon sind Großbanken, die durch das Prädikat „too big to fail“ vom Steuerzahler geschützt werden. Durch immer mehr Zusammenschlüsse und gegenseitige Aufkäufe wuchsen die sogenannten „systemrelevanten“ Banken zu immer größeren, unüberschaubaren Konglomeraten. Stets im Bewusstsein, dass bei möglichen Schieflagen der Staat oder der Steuerzahler einspringen würde.

Die gesamten Verbindlichkeiten der Banken der Eurozone betragen 250 Prozent des BIP der Eurozone.

250 Prozent all dessen, was die Euro-Bürger in einem Jahr schaffen, ist von den Banken bereits verwettet.

Das sind unerfreuliche Zahlen.

Daher hat die EU-Kommission nun in aller Stille eine Verordnung erlassen, die für die Steuerzahler einen gewissen Schutz bieten sollen – die aber in voller Härte den Bank-Kunden treffen können.

Diese Verordnung ist deshalb von Bedeutung, weil für Inkrafttreten nicht mehr die Zustimmung der nationalen Parlamente erforderlich ist, in denen die Banken über Lobbying die Regelung noch weiter verwässern könnten.

Es handelt sich um eine Vorschrift, die am 1. August 2013 in Kraft tritt.

Mit diesem Tage sollten sich Bank-Kunden genau überlegen, welcher Bank sie ihr Geld anvertrauen.

Die EU-Kommission verlangt zu diesem Zeitpunkt:

„Banken mit einer ausgewiesenen Kapitallücke müssen dafür sorgen, dass Anteilseigner wie auch Inhaber nachrangiger Schuldtitel einen angemessenen Beitrag zur Deckung des Kapitalbedarfs leisten, bevor sie staatliche Rekapitalisierungen oder Maßnahmen zum Schutz ihrer wertgeminderten Vermögenswerte in Anspruch nehmen können. Auf diese Weise werden gleiche Wettbewerbsbedingungen für ähnliche Banken mit Sitz in verschiedenen Mitgliedstaaten geschaffen und der Fragmentierung des Finanzmarkts vorgebeugt. Ausnahmen sind möglich, wenn die Finanzstabilität auf dem Spiel steht oder wenn eine Bank bereits einen großen Teil des Kapitalbedarfs selbst aufgebracht hat und der Restbetrag, der mit staatlichen Mitteln gedeckt werden soll, im Vergleich zu der Bilanzsumme der betreffenden Bank gering ist.“

Das bedeutet: Banken müssen künftig zuerst ihre Kunden und Aktionäre zur Kasse bitten, bevor sie den Staat in Anspruch nehmen können. Die Inhaber „nachrangiger Schuldtitel“ sind zwar im engen Sinn Inhaber von verbrieften Schuldverschreibungen, wie das bei der spanischen Sparkassen der Fall gewesen ist. Doch nach Kreditwesengesetz können darunter im Grunde alle Bank-Kunden verstanden werden, weil ihre Guthaben bei den Banken Klein-Kredite sind, für die die Kunden von der Bank nichts anderes erhalten als das Recht, für Dienstleistungen der Bank saftige Gebühren zu bezahlen.

Ob die Einlagensicherung für Einlagen unter 100.000 Euro etwas wert ist, kann niemand sagen.

Vorrangige Gläubiger sind in der Regel offizielle Institutionen wie die KfW oder die EZB, die sich ihre Kredite von den Banken in der Regel besichern lassen.

Die EU-Regel ist natürlich schwammig. Es ist keine strenge Vorschrift zur Beteiligung, sondern eher die Einführung eines Procedere.

Und dieses entspricht der Zwangs-Angabe in Zypern: Die Bank-Kunden müssen beteiligt werden. Die EU zieht damit vor allem die Lehren aus dem fortgesetzten Griechenland-Desaster und dem für die Bevölkerung besonders verheerenden Irland-Desaster.

Konkret bedeutet die Regel: Wenn eine Bank in Schieflage gerät, muss sie die Guthaben ihrer Kunden als Pflicht-Element in den Topf werfen, um einen Deal mit der Bankenaufsicht, der nationalen Regierung und der EU zu erreichen.

Die ab 1. August gesetzlich zwingend vorgeschriebene Beteiligung der Bank-Kunden war notwendig geworden, weil die Banken in den vergangenen Jahren nichts unternommen haben, um ihre Risiken abzubauen.

Tatsächlich haben sich nämlich viele Institute durch Verluste im risikoreichen Investmentbanking selbst in Krisen gestürzt. Und die Staaten haben bereits Milliardenbeträge in die Rettung von Zombiebanken investiert. Eine Zombiebank wird definiert als ein Institut, das eigentlich insolvent ist, jedoch weiterhin Bankgeschäfte ausübt.

Im Jahr 2008, als die sogenannte Finanzkrise hochkochte, gingen der damalige Finanzminister Steinbrück und Kanzlerin Merkel vor die Mikrophone und sicherten der Bevölkerung zu, alle Einlagen in den deutschen Banken seien sicher. Hätte es dennoch einen „Bank-Run“ gegeben, hätten Merkel und Steinbrück ihre Zusage natürlich nicht einhalten können (hier).

In Deutschland wurde im November 2008 ein Bankenrettungsfonds (SoFFin) gegründet, ausgestattet mit 500 Milliarden Euro. Vier deutsche Banken wurden aufgefangen: Die Commerzbank und die Landesbanken NordLB, Helaba und WestLB.

Indessen wurde der Bankenrettungsfonds SoFFin bis Ende 2014 verlängert, um damit „einen nahtlosen Übergang zu einem Rettungsfonds auf europäischer Ebene ermöglichen“, wie es damals noch etwas unbestimmt hieß.

Auf europäischer Ebene, insbesondere in der Peripherie, gibt es nach wie vor die Möglichkeit eines Bank-Runs. Deshalb laufen nun die verschiedenen Maßnahmen auf EU-Ebene an, um eine Bankenunion zu gründen, wobei insbesondere der Abwicklungsmechanismus SRM („Single Resolution Mechanism”) hoch umstritten ist.

Ebenfalls geplant ist ein gemeinsamer Einlagensicherungsfonds, der jedoch wegen der bevorstehenden Bundestagswahl aufgeschoben ist (hier).

Tatsache ist: Nach wie vor ist der Bankensektor im Euroraum zu groß und risikoreich, die Banken verfügen über zu wenig Eigenkapital und berechnen dazu noch ihre Eigenkapitalquote häufig falsch (Details hier).

Die Gesamtverbindlichkeiten der Banken in der Eurozone betragen 250 Prozent der gesamten Wirtschaftsleistung. Faule Kredite werden verlängert, anstatt sie abzuschreiben. Verbindlichkeiten sind höher als vermeintliche Assets (Vermögenswerte).

Doch die Forderungen, die konkreten Zahlen der Altlasten der Banken offenzulegen, sind halbherzig und verhallen immer wieder schnell.

Aus gutem Grund: Wären die Fakten bekannt, käme es womöglich zu einem Bank-Run, bevor der gemeinsame Einlagensicherungsfonds steht. Es drohte ein Crash, der befürchtete Domino-Effekt wäre die Folge.

In Spanien sind die harten Realitäten der Banken längst offenbar. Überschuldungen durch Ausfälle von nicht rückzahlbaren privaten und öffentlichen Krediten. Die Immobilienblase machte aus Banken alsbald marode Banken. Ein Großteil der Hypothekendarlehen wird daher in den Bilanzen über die EZB finanziert. Doch „auf die billige (Re-) Finanzierung der Zentralbank angewiesen zu sein, ist kein tragfähiges Geschäftsmodell“, schreibt Daniel Gros auf dem Blog des „Project-Syndicate“.

Auch in Italien, Portugal und Griechenland sind die Anteile der „faulen Kredite“ in den Bankbilanzen angestiegen. Griechenlands Banken halten sich nur noch mit Notkrediten der EZB über Wasser. Sie betrugen Ende Juni 61,14 Milliarden Euro.

Italien hatte Ende April 133 Milliarden Euro faule Kredite in den Büchern, Spanien etwa 200 Milliarden Euro.

Zwar soll Anfang 2014 eine Bankenaufsicht etabliert werden, die die tatsächlich vorhandenen Assets der Banken im Euroraum überprüfen soll. Ob diese Aufsicht auch die Überlebensfähigkeit der einzelnen Institute einschätzen kann, bleibt fraglich. Zudem werden sich die Banken gegen zu strikte Auflagen zur Wehr setzen. Und welche nationale Behörde (die mit am Verhandlungstisch sitzen wird) kann eingestehen, dass eine ihrer systemrelevanten Bank an kein zukunftsfähiges Modell besitzt? Und wie viele Banken wird man – je nach nationalem Interesse – als „systemrelevant“ einstufen? Um damit wiederum faule Kredite in Büchern zu belassen und verlängern?

Bis der gemeinsame Einlagensicherungsfonds kommt?

Denn die EZB wird diese Herausforderung alleine nicht meistern.

Deshalb wurde eine – bisher – gedeckelte Summe von 60 Milliarden zur (Re-) Kapitalisierung für Banken aus dem ESM beschlossen.

Ferner soll ein Bankenabwicklungsfonds gegründet werden, der über zehn Jahre hinweg durch Einzahlungen der Banken im Euroraum pro Jahr etwa fünf Milliarden einsammeln soll. Dabei ist ein Zeitrahmen von zehn Jahren angedacht, um auf eine Summe von 50 Milliarden Euro zu kommen.

Das ist bei weitem zu wenig, um eine in Bedrängnis geratene Großbank zu retten. Außerdem haben die Banken Widerstand angekündigt: Sie wollen nicht in einen solchen Fonds einzahlen, weil sie der Meinung sind, dass sei keine weiteren Belastungen mehr übernehmen können.

Tatsächlich erleben wir einen Wettlauf mit der Zeit: Die Banken wissen, dass sie nur eines retten kann: Das Prädikat „Too big to fail“. Deshalb betreiben jene Banken, die die Politik beraten, einen radikalen Konsolidierungskurs. Es soll weniger Banken in Europa geben, die sollen größer sein und systemrelevant (mehr zu diesem bemerkenswerten Vorgang – hier).

Denn eines ist allen Beteiligten klar: Wegen der gigantischen Risiken können weder die Staaten die Banken noch die Banken sich selbst retten.

Daran haben die ganzen hektischen „Rettungs“-Bemühungen der vergangenen Monate nichts geändert, im Gegenteil: Das einzige, was Banken und Politiker retten wollen, ist ihre eigene Haut.

Der Sparer hat, im Unterschied zum Steuerzahler, zwei Vorteile: Er kann die Bank wechseln, während der Steuerzahler in der Regeln den Staat nicht wechseln kann. Und der Sparer weiß nun, dank des EU-Gesetzes, dass er ab dem 1. August 2013 höllisch auf der Hut sein muss. Sein Risiko, über Nacht enteignet zu werden, steigt dramatisch an.

Das ist keine gute Nachricht.

Aber wenigstens eine, auf die man reagieren kann.

Bron: http://www.thule-gesellschaft.org/index ... das-risiko
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten ... erheblich/
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
Gebruikersavatar
Het Dolle Eland
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 2622
Lid geworden op: zo 24 okt 2010, 17:26

Het lijkt erop dat het stille Scandinavië aan het potten is....:

9 Miljard winst voor Zweedse banken (1.084 miljoen Euro)

Orgineel artikel
“In individuals, insanity is rare; but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.” ~ Friedrich Nietzsche ~
Gebruikersavatar
blackbox
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 6356
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:09

Bernanke Signals What Is Coming

It looks like Ben Bernanke is getting ready to exit. That is Mr. Bernanke, not the Federal Reserve. He is leaving before the roof caves in.

Bernanke is getting ready to vacate his position. Apparently Janet Yellen is dumb enough to replace him, although that is not yet confirmed. What kind of a person steps in front of a speeding train when there is nothing that can be done to stop it?


http://www.economicnoise.com/2013/07/20 ... is-coming/
illuminati of my own reality
Gebruikersavatar
meNsies
Prince(ss) of Jerusalem
Prince(ss) of Jerusalem
Berichten: 477
Lid geworden op: di 01 nov 2011, 18:18

Bankers Own The World

hele artikel hier http://www.zerohedge.com/news/2013-07-2 ... -own-world


The top 50 of the 147 superconnected companies

1. Barclays plc

2. Capital Group Companies Inc (Investment Management)

3. FMR Corporation (Financial Services)

4. AXA (Investments & Life Insurance)

5. State Street Corporation (Investment Management)

6. JP Morgan Chase & Co (Bank)

7. Legal & General Group plc (Investments & Life Insurance)

8. Vanguard Group Inc (Investment Management)

9. UBS AG (Bank)

10. Merrill Lynch & Co Inc (Bank)

11. Wellington Management Co LLP (Investment Management)

12. Deutsche Bank AG (Bank)

13. Franklin Resources Inc (Investment Management)

14. Credit Suisse Group (Bank)

15. Walton Enterprises LLC

16. Bank of New York Mellon Corp (Bank)

17. Natixis (Investment Management)

18. Goldman Sachs Group Inc (Bank)

19. T Rowe Price Group Inc (Investment Management)

20. Legg Mason Inc (Investment Management)

21. Morgan Stanley (Bank)

22. Mitsubishi UFJ Financial Group Inc (Bank)

23. Northern Trust Corporation (Investment Management)

24. Société Générale (Bank)

25. Bank of America Corporation (Bank)

26. Lloyds TSB Group plc (Bank)

27. Invesco plc (Investment mgmt) 28. Allianz SE 29. TIAA (Investments & Insurance)

30. Old Mutual Public Limited Company (Investments & Insurance)

31. Aviva plc (Insurance)

32. Schroders plc (Investment Management)

33. Dodge & Cox (Investment Management)

34. Lehman Brothers Holdings Inc* (Bank)

35. Sun Life Financial Inc (Investments & Insurance)

36. Standard Life plc (Investments & Insurance)

37. CNCE

38. Nomura Holdings Inc (Investments and Financial Services)

39. The Depository Trust Company (Securities Depository)

40. Massachusetts Mutual Life Insurance

41. ING Groep NV (Bank, Investments & Insurance)

42. Brandes Investment Partners LP (Financial Services)

43. Unicredito Italiano SPA (Bank)

44. Deposit Insurance Corporation of Japan (Owns a lot of banks' shares in Japan)

45. Vereniging Aegon (Investments & Insurance)

46. BNP Paribas (Bank)

47. Affiliated Managers Group Inc (Owns stakes in 27 money management firms)

48. Resona Holdings Inc (Banking Group in Japan)

49. Capital Group International Inc (Investments and Financial Services)

50. China Petrochemical Group Company
Plaats reactie

Terug naar “Economie / Banken / Financieel”