Bankensector reddeloos verloren

Hier tref je topics aan over de economie, banken en zaken die te maken hebben met de financiële wereld.
Gebruikersavatar
Het Dolle Eland
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 2622
Lid geworden op: zo 24 okt 2010, 17:26

[quote=""combi" post=71015"]Storing ING en iDeal door cyberaanval

Een grote internetaanval was vrijdag de oorzaak van de problemen bij ING Bank en betalingssysteem iDeal. De sites werden bestookt met dataverkeer, zodat ze nauwelijks bereikbaar werden. De banken zijn niet gehackt en de veiligheid is niet in gevaar geweest. Dat heeft de Nederlandse Vereniging van Banken laten weten.

http://www.zie.nl/video/algemeen/Storin ... nzcmtfjmau[/quote]

Niet alleen Nederland hoor.
USA had grote problemen. Tevens Zweden had problemen met Facebook én de TV stations hadden problemen met hun ether uitzendingen.

Ach... niets aan de hand mensen, niets te zien, gewoon doorlopen!
“In individuals, insanity is rare; but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.” ~ Friedrich Nietzsche ~
Gebruikersavatar
Dromen
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 5033
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 06:38

Gebruikersavatar
dodeca
Knight of the Sun
Knight of the Sun
Berichten: 1297
Lid geworden op: zo 28 aug 2011, 19:54

na giekenland en cyprus is hier nummer drie: http://www.telegraaf.nl/buitenland/2145 ... een__.html
Gebruikersavatar
fr3bzy
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 2673
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:12

http://www.examiner.com/article/largest ... -customers

ABN AMRO, the biggest Dutch bank, has sent a letter to its clients stating that they will no longer be able to take physical deliveries of the gold they have bought through ABN. Instead they are offered money at the current market rate for gold. Basically, instead of owning a risk free, physical asset (a gold bar or a gold coin), the bank’s clients now own a monetary claim on ABN AMRO, being exposed to the bank's credit risk.

Over the past two months, there has been a concerted effort by the major Western banks to bring down the price of gold and silver, even as countries like Russia, Iran, and China continue to accumulate the physical metal in large quantities. Like the folly of betting against the stock markets when the Fed is pumping up equities with $85 billion per month, going against the J.P. Morgan silver short machine in the futures market has been a losing proposition for silver bulls.

Interestingly for Europe however, since the Eurozone crisis spread from Greece to Spain, Italy, and Cyprus, the fastest growing currency being purchased by retail investors is Bitcoin. Bitcoin is a digital currency that is out of the control of sovereign central banks, and to this point, has not been manipulated by inflationary monetary policy.

In investing circles there is an adage which says, if you don't hold it, you don't own it. Whether it is land, metals, or other hard assets, if it is held in a bank, in a paper instrument, or in a paper currency, the documented owner has management control, but not physical control. And as the world saw last month in Cyprus, the government, or even a major bank like ABN AMRO, can change the terms of a contract at any time, and return to investors asset values set by the bank, and not the customer's intention.
#WWG1WGA #NaClO2
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Permuter 0., BL@DE
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16022
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Alleen pinnen-kassa’s ook voor MKB veilig en betaalbaar
Leidschendam, donderdag 18 oktober 2012
Op steeds meer locaties treffen klanten kassa’s aan waar je alleen met een betaalpas kunt betalen. Meestal zijn het supermarkten die naast combi-kassa’s ook Alleen pinnen kassa’s hebben. Dit soort kassa’s wordt ingevoerd om de veiligheid te verhogen. Maar het overschakelen op Alleen pinnen-kassa’s is ook financieel aantrekkelijk. Ook voor het MKB. Invoeren leidt zeker niet tot hogere kosten; er is zelfs sprake van een besparing variërend van € 40,- tot zelfs € 1500,- per kassa. Dit blijkt uit onderzoek van EIM in opdracht van de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen (SBEB)
http://www.pin.nl/actueel/nieuws/alleen ... etaalbaar/
:lachjedood:
:borg2:

Problemen met het betalingsverkeer door cyberaanvallen op Nederlandse banken moeten zo snel mogelijk opgelost worden. "Het is een onacceptabele situatie. Dit moet echt afgelopen zijn", zei Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB-Nederland, in Eva Jinek op Zondag.
C.N. Brunt

7 apr 2013 12:19
http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/ ... eer_o.html


Biesheuvel had geen cijfers over schade voor het midden- en kleinbedrijf, maar zei wel dat bedrijven deze problemen er nu niet bij kunnen hebben. "Het is waardeloos. Het gevoel van onzekerheid is al groot. Er is geen slechter moment denkbaar."

Minister Henk Kamp (Economische Zaken) zei in de uitzending dat het aan de banken is om de problemen te verhelpen en dat de overheid hen daarbij zal ondersteunen. Hij noemde het een goede zaak dat ING aangifte doet en dat het Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek begint. (ANP)
Gebruikersavatar
Dromen
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 5033
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 06:38

@ Dolle, lees je mee?

Heeft ING de DDoS-storing zelf veroorzaakt?

Even ING-paarse broek Peter Verhaar boos maken met een ontzettend tendentieus, ongefundeerd en nodeloos technisch stukje. Dat hele storingsverhaal van ING stinkt. Van een DDoS gaan banksaldi niet flipperen, zoals afgelopen week wel gebeurde. Een DDoS is een overload op de servers, die tot onbereikbare diensten en websites leidt, maar die geen inhoudelijke aanpassingen aan die sites of diensten doet. Sowieso is de plotse ophef over (en een justitieel onderzoek naar) een DDoS-aanval een vreemde reactie: banken worden regelmatig ge-DDoS't en de daders zijn zo goed als onvindbaar zolang ze zelf hun aanval niet claimen. De onderbuik zegt: er is meer aan de hand. ING en collega-staatsbank ABN Amro werden deze week ineens genoemd in de Offshore Leaks waar (o.a.) Trouw mee bezig is. De banken zouden reisjes naar belastingparadijzen boeken voor het geld van hun klanten én de eigen bestuurstop. ING wist niet hoe snel ze dat verwijt in een statement moest ontkennen. Terwijl het helemaal geen nieuws is dat ING deze vorm van maatschappelijk onverantwoord ondernemen al jaren hanteert. Want de klant bepaalt zelf hoeveel bank hij wil hebben (aldus CEO Jue). ING werd tien jaar geleden al genoemd als dekmantelfirma voor lucratieve brievenbusklanten (mirror). Een half jaar terug schreef FD nog: 'ABN Amro, ING en Rabobank zijn met tientallen vennootschappen actief in belastingparadijzen'. Hee, zijn dat niet net de drie banken waar afgelopen week 'storingen' waren met websites, internetbankieren en iDeal? Ineens moeten we denken aan wat we in een Belgische (maar geen Nederlandse) krant tegenkwamen: 'Cruciale informatie gewist bij Bank of Cyprus'. In de paar dagen dat die banken dicht waren, is het systeem aardig opgeschoond om ieder spoor van corruptie, machtsmisbruik, witwassen en overige onethische, schimmige of strafbare praktijken uit te wissen. In Nederland kunnen de banken niet zomaar een paar dagen op slot. Maar je kan wel de computersystemen op tilt gooien en in de chaos wellicht een en ander door de digitale shredder halen. En van rommelen in de interne softwarestructuur kunnen banksaldi van klanten wél gaan flipperen. Boze MKB'ers is een klein offer voor een opgeschoond geweten. Bewijs? Nul. Maar ING heeft in de shitstorm rond belastingparadijzen en Offshore Leaks wel een motief om zichzelf van een en ander te willen verschonen. Of het OM bij haar onderzoek naar de vermeende DDoS-aanval dus even niet wil 'vergeten' om de ING-top zelf ook even in de verhoorkamer uit te nodigen. Gewoon, voor koffie en een paar vraagjes.

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... verbe.html
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Het Dolle Eland
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16022
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

zo 07 apr 2013, 07:11
Volgens een geplande nieuwe Europese richtlijn kunnen spaarders en beleggers aansprakelijk worden gesteld in het geval van een faillissement of een herstructurering van een bank, aldus Rehn. Hij benadrukte wel dat Cyprus een uitzonderlijk geval was en dat het alleen om grote spaarders gaat. De limiet van 100.000 euro is heilig, zei Rehn.

meer hier: http://www.telegraaf.nl/buitenland/2145 ... 00___.html
Gebruikersavatar
Toxopeus
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 4297
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

Inderdaad, een DDOS aanval betekent dat de servers worden overbelast, niet dat de inhoud verloren gaat. Hooguit "bankverkeer" staat stil en klanten kunnen idd. niet bij de online diensten.
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
Gebruikersavatar
dodeca
Knight of the Sun
Knight of the Sun
Berichten: 1297
Lid geworden op: zo 28 aug 2011, 19:54

zo weer nieuwe slaven erbij deze keer spreken ze portugees.

Leven Portugezen "wordt zwaarder"

De Portugese premier Coelho heeft in een televisietoespraak gezegd dat het kabinet verder moet ingrijpen in de publieke voorzieningen nu de rechter sommige maatregelen heeft verboden die ambtenaren, uitkeringsgerechtigden en gepensioneerden treffen. Coelho kondigde aan dat het leven voor de Portugezen zwaarder zal worden, hoewel hij hogere belastingen uitsluit.

Nu zal meer bezuinigd worden op sociale zekerheid, onderwijs, gezondheidszorg en staatsbedrijven.

Portugal moet zijn financiën op orde krijgen na een lening van 78 miljard in 2011.

http://nos.nl/tekst/493158-leven-portug ... arder.html

ps. de bankieren worden ook op rantsoen gezet nu nog maar drie flessen cognac per dag meer niet!
Gebruikersavatar
Toxopeus
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 4297
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

Lekkage (2)
zondag 7 april 2013

Tot u toe blijven de bijdrages van de twee Nederlandse ICIJ-leden bij het dagvod Trouw aan de koele kant. Zo schreven ze vandeweek dat ING en ABN-AMRO wat dure klantjes hebben geholpen bij het vinden van de weg naar het paradijs. Maar volgens de betrokken spaarvarkenhoeders zijn ze netjes binnen de internationale voorschriften gebleven. Net als hun buitenlandse collega's. Wie die klantjes waren weten de twee Trouw-boys trouwens wel, maar ze vinden het waarschijnlijk een beetje zonde om in dit vroege stadium al in aanvaring te komen met allerlei gebefte en/of handlangers van het ministeriële handhavingsduo Ivo en Fredje en blijven daarom liever nog even op hun troefkaarten zitten.
Elders is er al driftig met namen gejokerd. Voor ons is bijvoorbeeld leuk om te weten dat de zich in Londen ophoudende Russische geldwolf Vladimir Antonov de nodige poen op een schateiland heeft begraven. Want Vladje kwam prominent voor in onze serie “De baas van Saab”. Samen met onze bloedeigen Spykerfakir Victor Muller. Hoe de wegens een giga-bankfraude op een Lets verlanglijstje terechtgekomen Antonov aan zijn geheime plekje op voornoemd eiland is gekomen vermeldt de story (nog) niet. Maar de gids zou zomaar het in Londen gevestigde Pendragon Management geweest kunnen zijn. Een illusionistische onderneming van de Nederlandse jurist en voormalig luchtmachtsmurf Gerard Kelderman. En dan is er nog de good old Equity Trust uit Amsterdam, dat in 2009 zo goed was om de Londense toverdoos Commonwealth Trust Limited over te nemen. Omdat CTL steeds verder wegzakte in het schandaal rond het eveneens vanuit Londen opererende Hermitage Capital Management en de 230 meloen dollar aan Russische overheidsgelden. Beter bekend als de Magnitsky-affaire, naar de in een Moskouse kruipruimte overleden bef. Equity Trust en de Magnitsky-affaire, hmmmm lekker. Maar zonder twijfel serveren de jongens van Trouw daarover binnenkort meer. Stay tuned.

Dit bericht is verschenen in Kleintje Muurkrant actueel

http://www.stelling.nl/kleintje/actueel ... html#start
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
Gebruikersavatar
Het Dolle Eland
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 2622
Lid geworden op: zo 24 okt 2010, 17:26

Inderdaad... gaf ik al eerder aan.
Zo gaat het van eilandje naar eilandje (IJsland, Cyprus, Maagden Eilanden). Verder speelt de Griekse situatie een sleutelrol in het dominospel en gebeurde er bij de Zwitserse banken ook eea in het geniep.

Terwijl Jan de Gewone man slechts 100 euro kon pinnen op Cyprus werden miljarden-, zoniet biljarden verplaatst en wordt de wereld "vermaakt" door een prachtig gedirrigeerd internationaal bankhack-episode.

Zélfs Israel mocht meedoen, ondanks dit érg netjes vooraf werd aangekondigd door de criminele hackersbende Anomynous... (ja we geloven het allemaal direct).

Kortom, de angst zit er lekker in mensen...
:knap:
DIT ís essentieel...:

'Crisis Cyprus toont dat banken kunnen worden opgeheven'
De crisis in Cyprus toont dat banken kunnen worden opgeheven, ook al gaat dat niet probleemloos.

"We kunnen probleembanken niet altijd redden met belastinggeld. Het gaat erom dat we ze op zo'n manier failliet kunnen laten gaan dat het financiële systeem niet in gevaar komt", aldus Weidmann. (Note: Hoe zegt hij nóg niet).

In maart inde Cyprus een flinke heffing op spaartegoeden boven de 100.000 euro. In eerste instantie zouden ook tegoeden van minder dan een ton geraakt worden, maar dat idee werd teruggedraaid. Eurocommissaris Olli Rehn benadrukte zaterdag dat tegoeden van minder dan 100.000 euro 'heilig' blijven. (Note: "vooralsnog :whistle: )

BRON
******************
Mensen... onthoud de rode text het komende jaar maar goed! Want "probleembanken" ofwel de diverse banken, zijn én blijven nog altijd eigendom van de Centrale bank en wat daar boven staat. Dezelfde structuur geldt natuurlijk ook voor de centjes die worden beheerd van de klanten.


Verder... een nieuwe knuppel in het hoenderhok...:

"Protest in Kroatië tegen Servische naamborden"
Tienduizenden Kroatiërs hebben zondag in de Kroatische hoofdstad Zagreb geprotesteerd tegen de invoering van het Servisch cyrillisch schrift op naamborden in Vukovar.

BRON


Zéér gevoelige plek nog steeds in die gebieden. Bedenk dat Cyprus heel veel geld heeft verstouwt voor piepeltjes uit oa. Servië, Kroatië, maar ook Oekraine.

Ik zeg.... "Wordt vervolgd"...

:(
“In individuals, insanity is rare; but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.” ~ Friedrich Nietzsche ~
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Toxopeus, meNsies
Omhoog
Gebruikersavatar
Toxopeus
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 4297
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

"Protest in Kroatië tegen Servische naamborden"
Tienduizenden Kroatiërs hebben zondag in de Kroatische hoofdstad Zagreb geprotesteerd tegen de invoering van het Servisch cyrillisch schrift op naamborden in Vukovar.

BRON

Zéér gevoelige plek nog steeds in die gebieden. Bedenk dat Cyprus heel veel geld heeft verstouwt voor piepeltjes uit oa. Servië, Kroatië, maar ook Oekraine.
Ja want dat geld kon niet op de banken in Zwitserland of Liechtenstein dus maar naar Cyprus. Maar er zijn veel rare geldstromen vanuit Europa via voormalig-Joegoslavie richting Cyprus gegaan. Wapenhandel etc. Slovenie begint ook al te rommelen...
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Het Dolle Eland
Omhoog
Gebruikersavatar
Toxopeus
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 4297
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

Wat toevallig
maandag 8 april 2013

In mei 2010 werd Griekenland gered, een jaar later nog eens. Banken op Cyprus zaten in 2010 met zo'n 12 miljard aan Griekse obligaties. Nog niks aan de hand, maar na die “redding” van 2011 waren diezelfde obligaties nog maar 1 miljard waard, zeg maar dag tegen 11 miljard euries.
Je zou dan denken: kunnen die Cypriotische banken wel een verlies van 11 miljard hebben? Als simpele ziel verwacht je dat de ECB of de Nationale Bank daar wel zou weten of er problemen waren. Of dat er artikelen in de pers zouden verschijnen. Maar zoals gebruikelijk met toezichthouders: niks aan de hand. Nee, in die zomer van 2011 was alles nog echt OK. Eén jaar later: oef ellende, grote verliezen op Griekse obligaties. In de Duitse media verschenen berichten over de Russische mafia die hun geld op Cyprus had gestald. Schurken meneer, die gaan we als Duitsers toch niet redden met ons geld?
Wat niet in die media verscheen was het volgende: Duitse banken zaten in 2009, 2010 met veel poen, die nauwelijks uitgeleend kon worden. De rente voor deposito's in Duitsland lag rond de 0,55%, maar ... op dat vakantie eiland in de Middellandse Zee lag de rente voor 1 jaars deposito's op 4,9 %. Effe rekenen: 4.9 ./. 0,55 = 4,35% winst, pakken die hap!
En zo gebeurde dat in de zomer van 2011 Duitse en Franse banken 60 miljard euries op Cyprus hadden gestald, tegen die leuke rente voor één jaar, winstje van 2,6 miljard per jaar. Maar ... je moet dat geld wel na één jaar terug zien te krijgen. En er moet vooral geen ellende in de media verschijnen, dat zou het tijdschema in de war schoppen. Eind 2012 stond er dan ook nog maar 10 miljard (en zo goed als zeker niet bij de twee bedreigde banken), de rest was Heim ins Reich dan wel dans la France. In maart 2013 waren de rapen eindelijk gaar voor de media: Cypriotische banken hebben enorme tekorten, Cyprus moet gered worden, maar de rekeninghouders moeten meebetalen. Ja ja. De rest heeft de buit binnen, business as usual.

Dit bericht is verschenen in Kleintje Muurkrant actueel

http://www.stelling.nl/kleintje/actueel ... html#start
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Het Dolle Eland
Omhoog
Gebruikersavatar
Tobi
Fnord
Fnord
Berichten: 1960
Lid geworden op: wo 21 aug 2013, 18:13

Moraliteit ∝ Vrijheid
Real eyes realize real lies!!
Natural Law: The REAL law of attraction | The end of all evil
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: meNsies
Omhoog
Gebruikersavatar
Het Dolle Eland
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 2622
Lid geworden op: zo 24 okt 2010, 17:26

[quote=""Toxopeus" post=71095"]
"Protest in Kroatië tegen Servische naamborden"
Tienduizenden Kroatiërs hebben zondag in de Kroatische hoofdstad Zagreb geprotesteerd tegen de invoering van het Servisch cyrillisch schrift op naamborden in Vukovar.

BRON

Zéér gevoelige plek nog steeds in die gebieden. Bedenk dat Cyprus heel veel geld heeft verstouwt voor piepeltjes uit oa. Servië, Kroatië, maar ook Oekraine.
Ja want dat geld kon niet op de banken in Zwitserland of Liechtenstein dus maar naar Cyprus. Maar er zijn veel rare geldstromen vanuit Europa via voormalig-Joegoslavie richting Cyprus gegaan. Wapenhandel etc. Slovenie begint ook al te rommelen...[/quote]

:sick:

Kijk eens wat er in Servië gebeurd!
..."Startschot" ??? - of "incident" ???


Serviër schiet dertien mensen dood

Een 60-jarige man in Servië heeft dertien mensen doodgeschoten en daarna geprobeerd zijn vrouw en zichzelf van het leven te beroven.

Dat melden diverse media op basis van de autoriteiten. Het motief van de man is niet bekend.

De slachting vond plaats in het dorp Velika Ivanca, ongeveer 50 kilometer ten zuiden van hoofdstad Belgrado.

De man, die is geïdentificeerd als Ljubisa B., schoot eerst zijn eigen zoon dood. Daarna bracht hij zijn echtgenote levensgevaarlijke verwondingen toe.

De schutter ging vervolgens langs vier huizen in de buurt en vermoordde daar twaalf buren: vijf mannen, zes vrouwen en een jongen van 2.

Hij schoot daarna negen keer op zichzelf met zijn handvuurwapenwapen, dat hij waarschijnlijk legaal bezat. De man is samen met zijn vrouw in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht.

Ljubisa B. was naar verluidt nooit eerder gewelddadig geweest. Hij heeft ook geen geschiedenis van mentale problemen

BRON
“In individuals, insanity is rare; but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.” ~ Friedrich Nietzsche ~
Plaats reactie

Terug naar “Economie / Banken / Financieel”