Nederlandse Jihadisten

Hier tref je topics aan over religieuse terroristen, extremistische haatbaarden en andere vormen van georganiseerde terreur.
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24863
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

Opmerkelijk nieuws over Nederlandse jihadistjes onderweg naar Syrië. Volgens onze veiligheids- en inlichtingendienst zouden er namelijk heel wat jihaatbaarden richting het Midden Oosten zijn gegaan om daar deel te nemen aan de strijd tegen Assad. Of zeg ik dat nu verkeerd...?? Vast geronseld door onze eigen AIVD, en nu brengen ze dat naar buiten om weer even flink wat angst te zaaien...Ik weet vrij zeker dat terreur de @1\/|) niet zo heel erg veel kan boeien... Bellen als je wat opvallends hebt gezien is een terreuraanslag op zich... Anyways, lees even het onderstaande stukje dat ik tegen kwam op de website van Powned en U snapt denk ik wel wat ik bedoel...


"Het aantal jihadgangers vanuit Nederland naar Syrië overtreft in de laatste maanden het aantal over het hele jaar 2011." Dat zegt Rob Bertholee, het hoofd van de inlichtingendienst AIVD, vanavond in Nieuwsuur.
Al jaren waarschuwt de AIVD voor de gevaren van strijders uit Nederland. Deze doen ervaring op in conflicthaarden overal ter wereld. Vorig jaar, en dan met name in de laatste maanden van 2012, ziet de geheime dienst ineens een grote toename van hen naar Syrië, meldt het ANP.
Eind november werden drie mannen in Rotterdam gearresteerd, die volgens justitie ook van plan waren om naar Syrië te gaan om te vechten. Het internet speelt een grote rol in de huidige ontwikkelingen, zegt Bertholee. "Via internetpropaganda wordt het vechten in Syrië enorm geromantiseerd. Ik denk dat heel veel van de strijders vrij snel tot de ontdekking komen dat het minder romantisch is dan voorgesteld. Tegelijkertijd komen ze tot de ontdekking dat er geen weg terug meer is, want die kans krijgen ze niet."
Op dit moment zijn er tientallen Nederlandse moslims die meevechten met radicale moslimgroepen in Syrië, stelt Bertholee. Ze sluiten zich volgens hem onder meer aan bij de terroristische organisatie Jabath al-Nusra.

Ik kan er simpelweg niet bij dat dit allemaal erg goed in elkaar gezet is en niet geheel zonder reden juist nu naar buiten wordt gebracht... Interessant voer voor een beetje discussie leek me en daarom dus ook even wat aandacht voor het gebeuren door middel van dit artikeltje... Hieronder in de comments kan het wat mij betreft dus verder gaan... 
1119 AD
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: NoMore
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24863
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

1119 AD
Gebruikersavatar
BL@DE
Knight of the Sun
Knight of the Sun
Berichten: 1547
Lid geworden op: za 09 okt 2010, 09:54

AIVD waarschuwt voor jihadgangers
Jihadstrijder in Syrië Jihadstrijder in Syrië NOS
Toegevoegd: donderdag 7 feb 2013, 15:12
Update: donderdag 7 feb 2013, 20:00

Tientallen moslimjongeren uit Nederland vechten in Syrië aan de kant van radicale terreurorganisaties mee in de strijd tegen president Assad. Rob Bertholee, hoofd van de geheime dienst AIVD, maakt zich grote zorgen.
Ideologie

De jongeren sluiten zich aan bij onder meer de terroristische organisatie Jabath al-Nusra. Rob Berthlee: "Het is in mijn ogen zeer zorgwekkend vanwege de gevechtservaring die ze daar opdoen, vanwege de ideologie die ze daar mee krijgen en het feit dat ze mogelijk getraumatiseerd worden. En dat nemen ze allemaal mee terug, als ze terug naar Nederland komen.
Terreurlijst

Volgens de AIVD is de groeiende groep jihadreizigers naar Syrië wel te verklaren. "Het is makkelijk te bereizen, en het lijkt voor een deel een legitiem doel. Want ook het Westen vraagt zich af hoe we de oppositie daar het beste kunnen steunen", zo zegt Bertholee. "Het vervelende is wel dat deze mensen terecht komen bij clubs als Jabath al-Nusra, dat onlangs door de VS op de terreurlijst is gezet, en wat nou niet direct een plek is waar Nederlanders terecht zouden moeten komen."
Toename

De AIVD waarschuwt al jaren voor de gevaren van jihadgangers, die ervaring op doen in conflicten overal ter wereld. Vorig jaar, en dan met name in de laatste maanden van 2012 is er een grote toename van jihadgangers naar Syrië dat het aantal over het gehele jaar 2011 overtreft.
Aanslag België

Eind november werden in Rotterdam drie mannen opgepakt, die volgens justitie ook van plan waren naar Syrië af te reizen voor de jihad. De hoofdverdachte, een 24-jarige man van Iraakse afkomst, overwoog om een aanslag in België te plegen. Dat blijkt uit het strafdossier dat Nieuwsuur heeft ingezien. Eén van zijn medereizigers blijkt actief te zijn geweest voor de extremistische organisatie Sharia4Holland.
Aanvalsdoel

De hoofdverdachte had eerder een gezamenlijke reis voor drie personen geannuleerd, omdat hij vlak daarvoor islamitisch was getrouwd. In de nacht voordat de twee medereizigers zouden vertrekken, chatte hij dat hij zijn aanvalsdoel had veranderd. 'Ik heb met die broeders besproken om de bestemming te veranderen in België, een mooi vakantieland.'
Koelbloedig

Hij schrijft dat in een chat met een Belgische moslima, die eerder vertelt dat ze in Antwerpen hardhandig is aangepakt door de politie, omdat ze haar gezichtsmasker niet wilde afdoen bij een controle. Om aan te geven hoe de aanslag in België er uit zal zien, verwijst hij naar een filmpje op internet, waarop te zien is hoe moslimstrijders in Irak een aantal bewakers koelbloedig doodschieten.
Geld ingezameld

Uit het dossier blijkt dat de hoofdverdachte islamitisch is getrouwd met een Marokkaanse vrouw uit Utrecht, die hij enkele weken daarvoor via internet had ontmoet. Het huwelijk werd ingezegend door de Somalische imam van de Dar al Hijra moskee in Rotterdam. Uit chatgesprekken blijkt dat er geld werd ingezameld voor de reis van de drie mannen. Bij de vrouw van de hoofdverdachte werd 26000 euro gevonden, in een wasmand.
Afscheidsbrieven

Volgens justitie hebben de twee medeverdachten, beiden van Turks Koerdische afkomst, voorbereidingen getroffen voor een jihadreis. Zo zegt één van hen zijn kamer in Arnhem op, terwijl bij de andere man in zijn huis in Rotterdam twee afscheidsbrieven worden gevonden. Ook zou deze man spullen hebben aangeschaft via een webshop van een militaire dumpshop. Advocaat Serge Weening, die de 24-jarige hoofdverdachte bijstaat, zegt dat justitie de zaak veel te zwaar opneemt. "Het was vooral grootspraak van mijn cliënt in die chatberichten."
Aankondiging

Eén van de twee medeverdachten is inmiddels op borgtocht vrijgekomen, de andere verdachte kon de borgsom van tienduizend euro niet opbrengen. Een woordvoerder van het Landelijk Parket benadrukt dat het plan van de hoofdverdachte om een aanslag te plegen in België niet verder is gekomen dan zijn aankondiging in het chatgesprek met de Belgische moslima.
Vragen en/of opmerkingen? Mail: Gert.Janssen@Nieuwsuur.nl
Gebruikersavatar
NoMore
Grand Pontiff
Grand Pontiff
Berichten: 825
Lid geworden op: di 16 aug 2011, 21:10

Jaren geleden vertrokken er al meerdere landgenoten richting Irak en Afghanistan. Nothing new. Ik vind het jammer dat ze niet begrijpen dat ze hun eigen broeders omleggen omwille van propaganda om Syrie ook in ellende te laten vervallen en alle rijkdommen vervolgens weer gestolen zullen worden... :muur:
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: abrakadaver
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24863
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

Dat heeft iets met geloof te maken... Geloof ik NoMore...

:P
1119 AD
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: abrakadaver, BL@DE, NoMore
Omhoog
Gebruikersavatar
Toxopeus
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 4297
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

Terreurdreiging Nederland opgeschaald naar substantieel


De terreurdreiging in Nederland is opgeschaald naar de op een na hoogste alarmfase van 'beperkt' naar 'substantieel'.

Dat meldt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), Dick Schoof, woensdag.

Het is voorstelbaar dat Nederlandse jihadstrijders die terugkeren uit Syrië een aanslag willen plegen in Nederland, stelt de NCTV. Er zijn echter nog geen concrete aanwijzingen voor een aanslag.
Schoof spreekt van een kleine honderd, van wie tot nog toe een handjevol is teruggekeerd. Deze jongeren met een radicale geloofsovertuiging gaan daar vol idealen heen, maar komen terecht in een vreselijke werkelijkheid waaruit ze niet gemakkelijk meer kunnen terugkeren.

Syrië

Er zijn nog geen berichten dat Nederlandse strijders in Syrië zijn omgekomen, maar ''het is wachten op de eerste mededeling'', zei de NCTV daarover. ''Ze bevinden zich in de frontlinie.''

Het is voor het eerst sinds 2009 dat het niveau 'substantieel' (niveau 3 van 4) van kracht is. Sinds november van dat jaar gold het niveau beperkt (niveau 2 van 4). De burgers op straat merken niets van de verhoging en ze hoeven zich geen zorgen te maken.

De terreurdreiging wordt vier keer per jaar beschreven in het Dreigingsbeeld Terrorismebestrijding Nederland (DTN), een globale analyse van de nationale en internationale terroristische dreiging tegen Nederland, en Nederlandse belangen in het buitenland.

Schoof zegt dat onder meer de geheime dienst AIVD en de politie ''hun alertheid hebben verhoogd en hun inspanningen hebben geïntensiveerd''.

Zorgen

Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie maakt zich zorgen. ''Het hele punt van jihadreizigers is een belangrijk punt van zorg. Met alle diensten zullen we zorgen dat we dit ongelooflijk goed volgen.''

Volgens Opstelten is er geen sprake van concrete dreigingen, maar was er nu wel aanleiding om het dreigingsniveau op te schalen.

''Van tijd tot tijd maken we deze dreigingsanalyse en dan kijk je alles even door. Dan kijk je ook naar de internationale ontwikkelingen. De vorige keer kon het nog net op een niveau lager blijven, maar nu hebben we gezegd dat het echt naar het niveau substantieel moet.''

Troonswisseling

Het verhoogde dreigingsbeeld staat volgens Schoof volledig los van de troonswisseling op 30 april. Dat de NCTV heeft besloten het niveau aan te passen, heeft vooral te maken met de mogelijke dreiging die uitgaat van teruggekeerde jihadreizigers.


Een kleine honderd strijders uit Nederland zijn afgereisd naar oorlogsgebieden, voornamelijk Syrië, maar ook naar diverse landen in Afrika. Volgens de NCTV kunnen de jihadstrijders bij terugkomst door hun strijdervaring een veiligheidsrisico opleveren.

Ze zijn bij terugkomst niet alleen radicaal in hun gedachtegoed, maar kunnen ook getraumatiseerd zijn en mogelijk bereid zijn om geweld te gebruiken.

Deze jihadgangers kunnen ook een risico vormen voor Westerse doelen in de gebieden waar zij naar toe reizen en ''bestaat de mogelijkheid dat zij andere geestverwanten uit Nederland aansporen hen te volgen'', waarschuwt Schoof. Hij noemt het medeleven en het hulp bieden aan de Syrische burgers ''begrijpelijk''. ''Onze zorg zit op degene die gaan strijden.''

Radicalisering

Dick Schoof zegt dat in Nederland signalen zijn die erop duiden dat jihadistische radicalisering van kleine groepen jongeren in ons land is toegenomen. ''Ook blijkt dat de doorradicalisering naar geweldsbereidheid soms zeer snel kan verlopen.''

Het zijn voornamelijk mannen, maar soms ook vrouwen, met diverse etnische achtergronden, die Arabisch spreken. De meeste strijders hebben ook de Marokkaanse nationaliteit, maar ook Somaliërs en Turken reizen richting Syrië voor de heilige strijd. Er zijn ook voorbeelden van poldermoslims, Nederlanders die zich bekeerden tot de islam en radicaliseerden.

De meeste mannen zijn tussen de 20 en 25 jaar oud, werkloos en hebben een laag opleidingsniveau. Moskeeën spelen nauwelijks een rol bij de radicalisering. ''Jongeren ontmoeten elkaar en beïnvloeden elkaar'', stelt de NCTV.
Schoof constateert tegelijkertijd dat de aandacht van de politiek en in de samenleving voor radicalisering de laatste jaren juist is afgenomen.

Voorkomen

De autoriteiten proberen te voorkomen dat jongeren naar jihadistische trainingskampen of strijdgebieden afreizen en houden teruggekeerde strijders in de gaten. ''Het gaat daarbij onder meer om inlichtingen en onderzoek, opsporing en vervolging.''

Zo verhoogt de marechaussee de controles aan de grenzen. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft minister Ivo Opstelten dat ook de burgemeesters van de 4 grote steden al op de hoogte zijn gebracht van de ontwikkelingen.

In Europa gaat het om vele honderden strijders. Andere Westerse landen hebben daarom ook hun zorgen geuit en hebben maatregelen genomen.

Door: NU.nl/ANP

http://www.nu.nl/binnenland/3367813/ter ... tieel.html
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
Gebruikersavatar
dodeca
Knight of the Sun
Knight of the Sun
Berichten: 1297
Lid geworden op: zo 28 aug 2011, 19:54

allemaal voor het project
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16022
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

En als je dan op 28 februari al leest dat men twee weken later de teurreur dreiging gaat verhogen denk er dan werkelijk niemand in de journalistiek na waarom dan pas na twee weken en niet gelijk? Of zijn de jihadisten eerst twee weken op wintersport gegaan.
Als men altijd wacht totdat het uitkomt om te melden zal het vast wel mee vallen is het niet. :wodan:

Sluit ramen en deuren want de terreurdeskundingen in ons land slaan alarm: volgens hen is de kans op een aanslag in Nederland reëel. Er worden op grote schaal jihadisten geworven.
R. De Vries
28 feb 2013 08:59
http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/ ... aansl.html


Over twee weken zal het nieuwste Dreigingsbeeld Terrorismebestrijding Nederland verschijnen. De Telegraaf meldt dat in dit rapport waarschijnlijk zal staan dat het dreigingsniveau in Nederland gestegen is.

Het officiële dreigingsniveau in ons land zal worden verhoogd van 'beperkt' naar 'substantieel'. Dit is de op één na hoogste alarmfase.
Gebruikersavatar
Toxopeus
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 4297
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

[quote=""combi" post=69879"]En als je dan op 28 februari al leest dat men twee weken later de teurreur dreiging gaat verhogen denk er dan werkelijk niemand in de journalistiek na waarom dan pas na twee weken en niet gelijk? Of zijn de jihadisten eerst twee weken op wintersport gegaan.
Als men altijd wacht totdat het uitkomt om te melden zal het vast wel mee vallen is het niet. :wodan:

Sluit ramen en deuren want de terreurdeskundingen in ons land slaan alarm: volgens hen is de kans op een aanslag in Nederland reëel. Er worden op grote schaal jihadisten geworven.
R. De Vries
28 feb 2013 08:59
http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/ ... aansl.html


Over twee weken zal het nieuwste Dreigingsbeeld Terrorismebestrijding Nederland verschijnen. De Telegraaf meldt dat in dit rapport waarschijnlijk zal staan dat het dreigingsniveau in Nederland gestegen is.

Het officiële dreigingsniveau in ons land zal worden verhoogd van 'beperkt' naar 'substantieel'. Dit is de op één na hoogste alarmfase.
[/quote]

Nee daar denken ze niet aan, komt niet in hun op.
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16022
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Spanning
donderdag 14 maart 2013
www.stelling.nl/kleintje/actueel/OFZG1363255772.html


Hoe doorzichtig kan het allemaal wezen. Eerst stuur je een zootje baarden op pad om na Libië ook Syrië een frisse lente te bezorgen. Die lente is een ander woord voor democratie. Althans voor het domme klootjesvolk in de USSA en ons eigen Vierte Reich. Wij weten wel beter.

Tot eerder vermeld domme klootjesvolk behoren ook jonge vlasbaardjes, die zaterdagavondpretjes als het in elkaar hengsten van een eenzame boerenlul op weg naar de volgende kroeg, het gangbangen van een toevallig passerende juffrouw op een fiets en/of het rammen van vuile poten wel eens willen inruilen voor een echt jihadje. Nou dat komt goed uit, in Syrië is het toevallig kermis. Haaaaaaaa, denkt een oppersmurf van de AIVD. Daar kunnen we lekker gebruik van maken en in het spoor van oud-Reichsbouwer Juncker zet ie het gas onder het spanningspannetje wat hoger. Hij toetert tegen een stelletje hijgende mainstreamers, dat die vlasbaardjes als ze van de kermis terugkomen best voor eilie achter de duinen kunnen zorgen. Gewapende eilie. En de dagvodden en de glazen tiet doen trouw hun werk.

Nou zijn wij van huis uit geen gokkers, maar als het gemor over het knijpbeleid van neo-nali Rutte en kapitaal-socialist Samsom nog wat verder zwelt is het niet denkbeeldig, dat de AIVD opnieuw een pandje huurt voor een paar naïeve vlasbaardpupillen, ze voorziet van wat fout gelabelde eitjes en ze vervolgens met veel misbaar voor het oog van dezelfde mainstreamers van een paar ijzeren manchetten voorziet en in hun pyjama een gevechtswagen inramt. Bibi Wilders ziet meteen zijn kans schoon en flikkert de sequel van Fitna het publieke domein in en wie heeft dan de gore moed nog om bij Rutte en Samsom door de brievenbus te pissen? Je kijkt wel uit. Voor je het weet hangt die oppersmurf van de AIVD een droon voor je raam.
Das Reich staat voor niets.
Houzee.
Gebruikersavatar
dodeca
Knight of the Sun
Knight of the Sun
Berichten: 1297
Lid geworden op: zo 28 aug 2011, 19:54

Afbeelding
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16022
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Dreigings niveau omhoog werkte niet mensen blijven morren tegen de EUSSR dan maar een gladiooltje ?


Utrecht Centraal ontruimd om verdacht pakketje
16 maart 2013 22:25

Station Utrecht Centraal is zaterdagavond ontruimd, omdat er een verdacht pakketje is gevonden.

meer hier: http://www.nu.nl/binnenland/3371537/utr ... ketje.html
Gebruikersavatar
dodeca
Knight of the Sun
Knight of the Sun
Berichten: 1297
Lid geworden op: zo 28 aug 2011, 19:54

haha wist dat het ging gebeuren.

ergens van de week moesten de hollelanders weer heel bang gemaakt worden,die kut geintjes werken altijd,dus allemaal naar de hakken bar zou weer eens kunnen toe slaan!

Doc is bijna dagelijks op Utrecht centraal en wat zag doc gisteren avond rond een uur of negen in de hal?

Fokking veel politie idioten EN fokking van die kutislamssholes allemaal naar de hakken bar gastjes en ze hadden allemaal een grote plastic zak in handje.

De politie naar die kutgastjes kijken en die kutgastjes naar de politie kijken, het zag er allemaa zo amateuritisch uit!

Normaal geef ik er geen aandacht aan maar dacht nu oh ze zijn weer lekker bezig,zoiets voel je van een kilometer afstand, nou komme dat ik paranoide schrizofreen adha asper dddpddnos benne met veel steekjes los en dat is een uitkomst want je proeft de velden.

De zogenaamde spannings velden in de matrix noem ik dat, als je normaal benne zoals een pau pau en wittemanm en paul de leeuw of een mathijs of jan mulder ruttie de puttie en sappie der flappie en rolstoellie dan gaat dat allemaal aan je voor bij en....zo hoort dat ook!

Benne blij dat de hollelander weer veel in zijne broek kanne schijten en weer veel geld gaat uitgeven aan der CONTROL.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Dromen, BL@DE, #F#
Omhoog
Gebruikersavatar
wodan
Grand Pontiff
Grand Pontiff
Berichten: 900
Lid geworden op: ma 30 aug 2010, 15:08

Er zijn al enkele 'Nederlanders' gestorven daar .. op een gegeven moment ging er elke dag eentje dood .. zo roeit de Nederlandse tak van Al Qaida zichzelf wel heel snel uit.

Het ligt er overigens weer dik bovenop dat de propaganda machine weer overuren draait .. aan alle kanten moet de aandacht afgeleid worden van de afbraak van de westerse wereld door politici en bankiers, dus horen we dingen over Syrië, Iran en Noord-Korea, die 'ons' 'bedreigen'. Kunnen we hen straks mooi de schuld geven als ons land naar de klote is gegaan.
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24863
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

Ik ben benieuwd of de net vrijgelaten Samir Aarsjelik zichzelf ook nog naar de eeuwige jachtvelden gaat sturen in naam zijn kinderneuken-aanbevelende profeetje. Hij zou naar het buitenland gaan... Als de NL staat nu gewoon een ticket (enkele reis) naar Syrië voor die haatbaard koopt, dan is ook dat probleem weer opgelost.

;D

Fuck Jihad! Varkens aaien is veel leuker!
Plaats reactie

Terug naar “Haatbaarden / Terroristen”