Frankrijk gaat strijd met Terreur aan

Hier tref je topics aan over religieuse terroristen, extremistische haatbaarden en andere vormen van georganiseerde terreur.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24854
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

We hebben vandaag allemaal in het nieuws waar kunnen nemen dat Frankrijk ik Afrika behoorlijk huis is gaan houden als we kijken naar de hoeveelheid aan activiteit op het vlak van terreurbestrijding. Heel Frankrijk in rep en roer, en de het waarschuwingssysteem dat moet waarschuwen voor de hoeveelheid kans op terreuraanslagen in Frankrijk, heeft inmiddels het op en na hoogste niveau bereikt. Op zich niets vreemds daar er nu eenmaal veel moslims in Frankrijk wonen, en Frankrijk vandaag gedacht moet hebben: "Kom laten we eens een in het kader van het verrassingseffect starten met militaire acties in Mali... Enfin, U snapt wel waar ik op doel. De instabiele situaties en het machtsvacuüm dat terroristen er toe drijft massaal naar Mali te trekken, hebben er toe geleid dat de Fransen de Malinese regering tegemoet is gekomen door te voldoen aan het verzoek van de Malinese regering om Militair in te grijpen...

Op Nu.nl stond er eerder vandaag het volgende over te lezen... Leest U even mee...???


PARIJS - Het Franse leger in Mali bestookte zaterdag opnieuw posities van islamitische opstandelingen en heeft troepen gestuurd om de hoofdstad Bamako te beschermen. De eerste troepen van Ecowas zullen op zijn laatst maandag arriveren, aldus de regering van Ivoorkust zaterdag.
Vrijdag zette Frankrijk een interventiemacht in om het Malinese leger te helpen. Met behulp van de Franse steun konden Malinese strijdkrachten vrijdag de stad Konna heroveren. De president van Ivoorkust is momenteel roulerend voorzitter van Ecowas. Ecowas zei eerder een troepenmacht van 3500 te willen sturen. De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties vroeg om een snelle inzet van de West-Afrikaanse landen om de opmars van de aan al-Qaeda gelieerde rebellen stuiten.
Bedreigd
Fransen worden bedreigd vanwege de Franse militaire interventie in Mali. Een lid van de extremistische strijdgroep Ansar Dine, Sanda Ould Boumanae zei zaterdag dreigend: ''Er zijn consequenties, niet alleen voor Franse gijzelaars, maar ook voor Franse burgers, waar ze zich ook in de islamitische wereld bevinden''. Ansar Dine is een van de extremistische bendes die het noordoosten van Mali in handen hebben gekregen. Er worden acht Fransen gegijzeld door de extremisten en smokkelaars die een puriteinse versie van de islam als rechtvaardiging voor hun terreur aanvoeren. Anser Dine heeft de streek van Kidal, 1230 kilometer ten noordoosten van Bakamo, de hoofdstad van Mali, in zijn greep. Andere groepen die het noordoosten terroriseren zijn de al-Qaeda in de Islamitische Maghreb (AQIM) en de Beweging voor Eensgezindheid en Jihad in West-Afrika (Mujao). AQIM is vooral aanwezig in de streek van Timboektoe, 700 kilometer ten noordoosten van Bamako, en de Mujao in Gao, 950 kilometer ten noordoosten van Bamako.
Reisadvies
Nederlanders die naar Mali willen gaan, kunnen hun reis beter annuleren of uitstellen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag heeft zaterdag een negatief reisadvies gegeven voor het Afrikaanse land. De Malinese overheid heeft met ingang van zaterdag de staat van beleg uitgeroepen voor het land ten zuiden van de Sahara. ''Alle reizen naar Mali worden ontraden. Naast mogelijk oorlogsgeweld bestaat tevens het voortdurende risico van terroristische aanslagen en ontvoeringen'', aldus een woordvoerder.
Nederlanders die in Mali verblijven krijgen van de Rijksoverheid het advies om de politieke ontwikkelingen goed te volgen en niet na zonsondergang met de auto of het openbaar vervoer te reizen. Om hoeveel mensen het gaat is niet bekend. ''Er zijn weinig georganiseerde reizen naar Mali'', aldus directeur Frank Oostdam van reisbranche-organisatie ANVR. ''Er gaan niet heel veel Nederlanders heen en meestal reizen ze individueel.'' De ANVR probeert de komende dagen te achterhalen waar in Mali zich Nederlanders bevinden en of ze hulp nodig hebben.

Tja... En eerder vanavond lees je dan opeens het onderstaande in een ander artikel op Nu.nl, leest U weer even mee...???
 
PARIJS - Frankrijk zal zijn militaire operaties in Mali voortzetten ter voorbereiding van een door Afrika geleide interventiemacht om islamitische rebellen te verdrijven. Tevens gaat Frankrijk in eigen land de antiterroristische veiligheidsmaatregelen verhogen, zei president François Hollande zaterdag. Hollande zei opdracht te hebben gegeven dat de enkele honderden Franse militairen in Mali hun acties strikt beperken tot het ondersteunen van de West-Afrikaanse interventiemacht van Ecowas-landen.
Deze landen sturen troepen naar het noorden van Mali om het regeringsleger te helpen in de strijd tegen de islamitische rebellen. De eerste troepen van Ecowas zullen op zijn laatst maandag arriveren. 

Opmars
''We hebben de opmars van onze tegenstanders al tegengehouden en hen zware verliezen toegebracht. Maar onze missie is nog niet voorbij'', aldus Hollande een dag nadat Franse troepen de eerste luchtaanvallen lanceerden. Hierbij kwam een Franse piloot om het leven. Bij de luchtaanvallen en gevechten om de stategische stad Konna zouden meer dan 100 mensen zijn omgekomen, onder wie rebellen en regeringssoldaten, zeiden Malinese militaire bronnen en getuigen.
Doden
Volgens een legerofficier waren ''meer dan 100 rebellen'' gedood. Een winkelier in Konna zei dat hij 148 lichamen had geteld, onder wie enkele tientallen regeringssoldaten. Frankrijk verloor ook een commando en een sinds 2009 gegijzelde geheim agent bij een inval in Somalië zaterdag. De bevrijdingsoperatie was enkele dagen eerder al voorbereid, zei Hollande.
Gijzeling
''Deze operatie bevestigt de vastbeslotenheid van Frankrijk niet toe te geven aan chantage van terroristen'', aldus de Franse president. Eerder was nog onduidelijkheid over het lot van de geheim agent Denis Allex. Bezorgd over mogelijke represailles op Franse bodem, kondigde Hollande een verscherping aan van de veiligheid in openbare gebouwen en die in openbaar vervoer.

Logisch gevolg lijkt me dus, die verhoogde dreiging... Verder natuurlijk ook een kat en muis spel. Dat nu mijns inziens oprecht al veel te lang duurt. Het terreur van de Haatbaarden, of ook wel de mannen met baarden die luisteren naar namen als Abdullah, Yusuf en Ali, leek in de jaren '90 op wat slechte grappen na, grotendeels wel voorbij te zijn...
Op 11 september 2001 moest het echter om een of andere totaal geschifte reden opnieuw geïntroduceerd worden. Met als grote verschil dat het terreur gevoel dit keer vele malen groter en breder moest worden uitgedragen. En dat is dus iets dat we tot op de dag van vandaag aan de levende lijve kunnen ondervinden... En ja het verhaal heeft ook hier meerdere zijden die lang niet voor iedereen even makkelijk te analyseren zijn. En dat is lastig... We moeten ons echter wel beseffen dat die Franse militairen daar voornamelijk heen gestuurd zijn met als doel de plaatselijke bevolking en autoriteiten te beschermen...

Het is allemaal zo dubbel... Burgers die noodlijdend toe moeten zien hoe terroristen hun land en bezittingen afnemen, kapot maken... Verkrachte vrouwen, lijken van kinderen en ga zo maar door... Het is triest, maar niet minder waar... Het gebeurt, en gelukkig wordt er ingegrepen... MAAR...MAAR...MAAR... Het was allemaal niet nodig geweest als men jaren geleden zaken anders aangepakt had...

Enfin, aandacht voor deze materie, en hopelijk kunnen we hieronder in de comments de ontwikkelingen een beetje bijhouden en zo een vergaarbak creëren met meer informatie en achtergronden over deze Franse interventie in Afrika...

Hieronder kan het dus verder...
 
1119 AD
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16022
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Honi soit qui Mali pense (2)
zondag 13 januari 2013
www.stelling.nl/kleintje/actueel/WAHL1358080660.html


Je denkt van niet, maar er zit echt wel logica in. Toen de grote jongens van de NATO indertijd besloten Libië plat te democratiseren maakten ze op de grond gebruik van fanatieke Allahfans om hun doel te bereiken. Nadat Khadaffi een mes in zijn reet had gekregen en zwaar beschadigd naar de bovenverdieping was verhuisd hesen diezelfde Allahooligans in Benghazi de Al Qaidavlag. Sindsdien is het in Libië een zootje.

Een groot deel van de burgerbevolking verlangt terug naar de rustige dictatuur die ze hadden voor ze door de NATO werden beschermd, de ashes van Amerikaans ambassadeur Chris Stevens zijn al twee maanden to ashes, maar de olie stroomt met zo’n rotgang in de richting van de westerse opslagtanks, dat je bijna zou denken dat er bij Benghazi ook een Woudagemaal staat te pompen.

Toen de democratische baasjes in Brussel besloten om ook Syrië ablaze te setten ter wille van de overname van de aanwezige vloeibare en gasvormige carbonades trok een deel van voornoemde Allahooligans richting Turks-Syrische grens. In afwachting van een dosis zwaar militair materieel uit de voorraadschuur van Chris Stevens in Benghazi. Na ontvangst wipten ze de grens over en gooiden de beuk erin. Onder de naam Jabhat al-Nusra, maar what’s in a name? Ondertussen hebben ruim 50 landen aan Bankie gevraagd om Syrië op de zwarte lijst van het Vredespaleis te zetten. Kunnen Assad cs. na het klaren van de klus de Scheveningse nor in wegens het begaan van oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid en als ze daar erg veel babbels hebben een verkeerde medicatie van de dokter krijgen.

Die boys van Al-Nusra? Nou, de democratische kruistocht is nog lang niet afgelopen, dus die worden weer ergens anders heengestuurd. Misschien naar hun maatjes in het noorden van Mali.
Ook daar is een deel van de zware Libische wapens terechtgekomen om de boel op scherp te zetten en Frankrijk en de USSA in de gelegenheid te stellen om de Malinese goudvoorraden definitief in “onze” invloedsfeer te brengen. Uiteraard roept de oh zo socialistische president Hollande, dat het militaire ingrijpen niks te maken heeft met economische motieven.
Maar hé, over logica gesproken. Stay tuned.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
Dromen
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 5033
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 06:38

Paniek..
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24854
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

Afbeelding
Ook kinderen willen Sharia voor Mali

Kijk nou, lieve kindertjes op de Bas Heijne fanclub-dag in Londen (opklik voor de hele familie). Ze protesteren tegen de Fransen die de laatste paar dagen bezig zijn met het tot pulp verbombarderen van agressieve haatbaarden in Mali. Vooral de rancuneuze exemplaren rond Gao hebben het zwaar te verduren, meldt AP in hun Big Story. Zit je net een beetje tof in je gloednieuwe Toyota zuidwaarts te toeren, komen er van die Franse combat-choppers voorbij vliegen, dan ben je dus fucked. Aluhoedjes-alert: niet olie, niet islamisering maar uranium is de ware reden voor de Fransen om in te grijpen, die de veiligheidsraad van de Verenigde Naties inmiddels bij elkaar hebben geroepen. Te midden van alle politiek en militaire actie is het voor Sjaak Rijke te hopen dat er in het geniep wat supergeheime rauwdauwers van het Korps Mariniers in de kofferruimte van die straaljagers zijn gekropen, hij is namelijk al een paar maanden gegijzeld door Al-Qaida. Bindende volgtip voor uw frontlinie-intel: @joepenney. Hup Frankrijk!
Bron: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... l#comments
1119 AD
Gebruikersavatar
Het Dolle Eland
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 2622
Lid geworden op: zo 24 okt 2010, 17:26

[quote=""baphomet" post=65578"]Afbeelding
Ook kinderen willen Sharia voor Mali

Kijk nou, lieve kindertjes op de Bas Heijne fanclub-dag in Londen (opklik voor de hele familie). Ze protesteren tegen de Fransen die de laatste paar dagen bezig zijn met het tot pulp verbombarderen van agressieve haatbaarden in Mali. Vooral de rancuneuze exemplaren rond Gao hebben het zwaar te verduren, meldt AP in hun Big Story. Zit je net een beetje tof in je gloednieuwe Toyota zuidwaarts te toeren, komen er van die Franse combat-choppers voorbij vliegen, dan ben je dus fucked. Aluhoedjes-alert: niet olie, niet islamisering maar uranium is de ware reden voor de Fransen om in te grijpen, die de veiligheidsraad van de Verenigde Naties inmiddels bij elkaar hebben geroepen. Te midden van alle politiek en militaire actie is het voor Sjaak Rijke te hopen dat er in het geniep wat supergeheime rauwdauwers van het Korps Mariniers in de kofferruimte van die straaljagers zijn gekropen, hij is namelijk al een paar maanden gegijzeld door Al-Qaida. Bindende volgtip voor uw frontlinie-intel: @joepenney. Hup Frankrijk!
Bron: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... l#comments[/quote]

LOL... leuke comment...:

"...Wat is het toch een mooi land.
Zelfs die kleine meisjes kunnen al engels. Dat is hier bij ons wel anders
..."

Goed gezien, ik ben benieuwd welke regie achter deze "protesten zit ;-)
“In individuals, insanity is rare; but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.” ~ Friedrich Nietzsche ~
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
Dromen
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 5033
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 06:38

De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16022
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Franse troepen in Mali
http://olympiczion.nl/index.php/militai ... ka-binnen/

Sinds vrijdag 11 jan 2013 voeren de Fransen bombardementen uit in noord-Mali op stellingen van islamitische rebellen. De Fransen dringen de rebellen terug naar het noorden van het land. Meteen na de Franse interventie besloot het West-Afrikaanse bondgenootschap Ecowas ook troepen naar Mali te sturen. Volgens militaire bronnen in Mali zijn op de eerste dag al zeker honderd rebellen omgekomen. Hoeveel burgers zouden er omgekomen zijn als ‘collateral damage’, of nevenschade. Deze term is als eufemisme bedacht door de United States tijdens de Vietnamoorlog.
Je zult op dit moment maar een burger zijn in een van de steden van noord- Mali.
‘Mensen en kinderen die vluchten voor de bommen verdronken in de rivier, anderen kwamen om bij hun huizen en de infrastructuur is flink beschadigd’, schreef een van de Engelse kranten.

Natuurlijk staat de VN veiligheidsraad vierkant achter de Franse actie om de rebellen te verdrijven. Ban Ki-Moon gaf aan dat de Franse inmenging overeenkomt met de internationale wetgeving.

Waarom vindt deze inmenging plaats?

Waar liggen de Franse belangen in Mali?
Mali bestaat voor 70% uit woestijn of semiwoestijn. Dit beslaat voornamelijk het noordelijke gedeelte van het land. In het zuidwesten liggen ook enkele grote rivieren, namelijk de Niger, Sénégal en de Bani. Het land is voornamelijk vlak, het hoogste land is de Adrar des Iforhas aan de grens met Algerije. Dit hoogland in de Sahara bevat veel wadi‘s (droge valleien) waar vroeger rivieren vloeiden.

Mali heeft verschillende grondstoffen. Vooral zout en goud worden op grote schaal ontgonnen. Sinds het einde van de jaren negentig hebben een aantal multinationals hun goudmijningsoperaties uitgebreid en de regering van Mali verwacht dat het land één van de belangrijkste goudexporteurs in Afrika beneden de Sahara zal worden.

Daarnaast is er de Mali-Toeareg uranium connectie want in noord-Mali bevinden zich bij de stad Arlit de mijnen Arlit en Akouta waar uranium gedolven wordt door Franse bedrijven.
Dit Artikel globalresearch.ca/mali-s-tuareg-uranium-conspiracy beschreef een jaar geleden al dat deze interventie zou komen in Mali.
Wat de landelijke media ook beweren, dit is opnieuw een oorlog die een land onder druk zet om zijn natuurlijke bronnen, grondstoffen uit te leveren aan internationale corporaties.
Lijst van grondstoffen die in Mali gedolven worden.

Zorg voor rebellen en oproer en de VN steunt de tegenaktie.

Uranium en goudmijnen dus……..

Tot zover ook weer de Nobelprijs voor de vrede voor de EU.


Meer hier: http://olympiczion.nl/index.php/militai ... ka-binnen/
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16022
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

WAAROM IS EEN TRAININGSMISSIE NAAR MALI “BUITENGEWOON ZINVOL”?
22 januari 2013
http://herstelderepubliek.wordpress.com ... on-zinvol/


Oproep tot oorlogvoering ook buitengewoon zinvol?

PvdA-Europarlementariër Thijs Berman vindt dat de missie zeker wat voorstelt. “Er zijn bijna 200 trainers die begeleid worden door 250 soldaten om ze te beschermen. Ze gaan Malinese soldaten trainen, die dat hard nodig hebben. Mali zal toch echt op een dag voor z’n eigen veiligheid moeten zorgen, dus die 15 maanden durende trainingsmissie lijkt mij buitengewoon zinvol.”

Waarom is een trainingsmissie zo zinvol in de ogen van een kantoorklerk, die nog nooit een klap heeft uitgevoerd en er NIET namens mij zit en al helemaal niet voor mij SPREEKT. Ik heb er niet op gestemd, hij zit daar dus maar wat illegaal te ouwehoeren, de zoveelste oorlogshitser in streepjespak gaat carriere maken. Mali wordt met bommen bestookt en net als Libië onderhorig aan het financiele kartel gemaakt. Net zoals Griekenland, Ierland en Portugal via het financiele wapen worden leeggeroofd, gebeurt dat ook met Mali, met als bijkomend voordeel, dat er van alles wordt verwoest, wat “we” later weer kunnen opbouwen met mega-contracten. Libië pompt immers de eerste 20 jaar alleen maar olie op om de kosten van de “bevrijding” te vergoeden.

Waarom die missie nou zo verdomde zinvol is, dat hebben we even voor u een rijtje gezet.

Die oorlog in Mali is voor uranium, goud, olie en wat andere zaakjes die de moeite waard zijn.

Frankrijk stuurt minimaal 2.500 man naar Mali. Het doel van de operatie een vreedzaam en gepacificeerd Mali achter te laten, met een legitieme regering, vrije verkiezingen en gezuiverd van terroristen.

Dit is de officiële Franse verklaring die natuurlijk luid en duidelijk door de ether wordt geschald.

Frankrijk krijgt als NATO lid uiteraard automatisch steun van andere NATO landen en ook de VS hebben Inlichtingendiensten gestuurd om de Fransen te ondersteunen. De eersten die de Fransen steun toe hebben gezegd zijn Duitsland, België, Denemarken en Canada. Ook Nederland is niet achtergebleven, dus er moet wat te halen zijn voor de VOC-directie….dat kan niet missen.

Grondstoffen.

Goud

Mali is de derde goudproducent van Afrika. Al sinds de 14e eeuw is bekend, dat Mali een goudland is. Er zijn momenteel 7 goudmijnen in exploitatie en er komen binnenkort nog eens zoveel bij. Zonder hulp van het buitenland is dat niet mogelijk. Als de grote Westerse goudproducenten aan goud ruiken, is er direct een probleem. Er ontstaan etnische zuiveringen en grensconflicten, oude stamoorlogen steken de kop weer op. Hetgeen uiteraard schreeuwt om ingrijpen, zeker als de “islamisten” zich ermee gaan bemoeien.

Er zijn voorts grote voorraden uranium aangetroffen, het zou gaan omtienduizenden tonnen vrij gemakkelijk te winnen uraniumerts.

Diamanten worden ook in grote hoeveelheden aangetroffen, evenals edelstenen, zeldzame metalen, magnetische metalen, etc.

Voorts zijn er grote voorraden ijzererts, bauxiet en mangaan aanwezig, maar nog niet geëxploiteerd. Gefluisterd wordt over meer dan 2 miljoen ton van ieder erts.

Maar er is meer, wat de moeite waard is:

kalksteen
koper
marmer
aluminium-silicaat
gips
fosfaten
lood
zink
lithium
bitumen
bruinkool
kali-zout

Er is een enorm potentiëel olie aangetoond en de oliemaatschappijen staan te popelen het land leeg te pompen. Maar dan moet het wel veilig zijn en hier komt uiteraard Total in beeld. Dolie- en gasleidingen moeten door Algerije worden aangelegd om Europa te bevoorraden. U begrijpt waarom uitegerekend de terroristen een Algerijns gasstation hebben aangevallen. U begrijpt ook, waarom de Algerijnse regering nergens doekjes om windt en korte metten maakt met terroristen en gijzelaars. De prijs voor de toekomstige doorvoer moet uiteraard wel hoog worden gehouden. Dat lukt namelijk niet als het land uit elkaar valt. De Tuareg zijn het kind van de rekening, ook dat zult u begrijpen.

Olie zal er worden geboord in de regio’s Taoudeni, Tamesna, Ilumenden, Ditch Nara and Gao, allemaal gelegen in het door de Tuareg beheerste Noordelijke gebieden van Mali. Om de Tuareg te mangelen worden er door het Westen gesponsorde terroristen ingezet, die uiteindelijk zullen verdwijnen, zodat de Tuareg er alleen voor staan.

Het doel van deze “vredesmissie” is dus om een land leeg te roven en te ontdoen van al haar winbare grondstoffen. Bijkomend gevolg daarvan is het verwijderen van obstakels en dat gaat het best door middel van etnische zuivering, ten koste van vele tienduizenden slachtoffers. Migratie, vluchtelingenproblemen, hongersnoden en droogte staat hen te wachten. Wat nu in Mali gebeurt met bommen en kogels, is hetzelfde wat er gebeurt in Griekenland zonder wapens.

Als het om olie gaat, is Nederland er als de kippen bij om diensten te verlenen, “humanitair” of “trainingen”. Het maakt geen klap uit welke kleur kabinet de loopjongetjes levert. De regering van amsberg I (1980-2013) bepaalt het beleid. Dat doet die “regering” zoals we hebben gezien via de Shell kanalen, in het belang van het staatshoofd. Wij Nederlanders kunnen straks aan de pomp met bloed doordrenkte brandstof blijven tanken. Dat hebben we te danken aan het vermeende staatshoofd, die reglmatig een traantje laat als de stortvloed van miljarden euro’s haar weer eens te veel dreigt te worden. Hare schijnheiligheid gaat over lijken – letterlijk. Maak uzelf maar niets wijs, ook op 30 april a.s. niet.

Nog even over die woordvoerder, die “te wapen” schreeuwt en straks voor de troepen uit de woestijn gaat pacificeren door het even voor te doen, Thijs Berman (PvdA). Wat kan dit mannetje eigenlijk en zouden we hem alleen op pad durven sturen? Bewapend met acteer-diploma, doctoraal psychologie in de woestijn moet het helemaal in orde komen met Thijs.

Hij gaat ze als het ware psycho-analyserend acterend hypnotiseren, onze Thijs. Thijs is nu al goed voor een lintje – we weten het 100% zeker. En een leuke baan – dat weten we ook 100% zeker.

voortgezet onderwijs

Openbaar “Praedinius Gymnasium” te Groningen, tot 1977

hoger beroepsonderwijs

Toneelacademie te Maastricht, van 1977 tot 1979

academische studie

psychologie, Rijksuniversiteit Utrecht, van 1980 tot juli 1983
filosofie en psychoanalyse, Université Paris VIII, Saint Denis, van 1983 tot 1984
ontwikkelingspsychologie, Universiteit van Amsterdam, van 1984 tot augustus 1987

HUP THIJS, ZET HEM OP!!
Gebruikersavatar
Har-o-bed
QoFFee Slut
QoFFee Slut
Berichten: 259
Lid geworden op: vr 12 nov 2010, 21:15

De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: #F#
Omhoog
Gebruikersavatar
Toxopeus
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 4297
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

Honni soit qui Mali pense (6)
dinsdag 12 maart 2013

En wij maar denken dat de Amerikanski's al jarenlang in Mali present zijn vanwege de bult goud en andere interessante hebbedingen die daar onder de mollen en wurmen verborgen liggen. Blijkt niet zo te zijn. Mali ligt namelijk vlakbij Highway Ten. Een route die vernoemd is naar de tiende breedtegraad met aan de ene kant van de Atlantische Oceaan Colombia en Venezuela en aan de andere kant Nigeria en Guinée. Zelfs een beginnend snorkelaar kan raaien wat daarlangs wordt vervoerd. Na aankomst op het Afrikaanse continent werden de verwarrende heerlijkheden meestal via Mauretanië, Mali en Marokko richting Europa gedirigeerd. Tot die Franse krielhanen zonodig moesten laten horen hoe goed ze konden kukelen en de smokkelaars al dan niet tijdelijk moesten uitwijken naar Angola, Congo en het ”bevrijde” Libië. Praten we inmiddels zeker over tien procent van het belangrijkste Colombiaanse exportartikel.
Gezien de grote economische en vooral bancaire belangen bij deze handel houden de Amerikaanse snuffeldiensten graag een paar vingers in de snorkelpap. En dus kunnen we nu even beter inschatten wat de werkzaamheden waren van dat stel Special Forces-klungels, die in april 2012 samen met een drietal Marokkaanse snollen van een brug aflazerden met hun Toyota Land Cruiser. Een bericht waar indertijd schielijk een grauwsluier overheen werd gemieterd. Snuift u hem? Juist. Stay tuned.

Dit bericht is verschenen in Kleintje Muurkrant actueel

http://www.stelling.nl/kleintje/actueel ... html#start
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
Plaats reactie

Terug naar “Haatbaarden / Terroristen”