Elektrosmog en aanverwante straling

Alles over gezondheid, voeding, lichaamsbeweging het menselijke lichaam en nog veel meer. Wil je gezond leven dan staat hier veel handige informatie.
Gebruikersavatar
NoMore
Grand Pontiff
Grand Pontiff
Berichten: 825
Lid geworden op: di 16 aug 2011, 21:10

Op 5 december is er door de overheid een openbare internetconsultatie gestart over het voorgenomen beleid voor de frequentieveiling van de 700-, 1400- en 2100 MHz-band. Deze frequentiebanden zijn vastgesteld als de eerste frequenties die gebruikt zullen gaan worden voor 5G. De Europese Commissie streeft naar een snelle uitrol van 5G en heeft alle lidstaten verplicht gesteld om uiterlijk 30 juni 2020 de 700 MHz-band al in gebruik te hebben gegeven aan de telecomproviders.

De volgende stap in het proces naar de uitrol van 5G is hiermee ingezet. Het is treurig dat de overheid blind de dictaten van Europa blijft uitvoeren en alle waarschuwingen van onafhankelijke wetenschappers, signaleringen van burgers die nu al (ernstige) gezondheidsklachten ervaren, petities, demonstraties, etc. blijft negeren. Binnenkort zal er daarom een kort geding tegen de overheid worden aangespannen om 5G te stoppen. Het is volstrekt onverantwoord om technologie uit te rollen waarvan de effecten op de volksgezondheid nog niet bekend zijn. Het is dan ook belangrijk om deze internetconsultatie te benutten om nogmaals een duidelijk signaal af te geven aan de overheid. Je kunt nog tot en met 15 januari 2020 je reactie indienen op de plannen.
Overheid ontvangt minimaal 914 miljoen

De Nederlandse overheid heeft een concept regeling met toelichting opgesteld omtrent de verdeling van de vergunningen in de 700-, 1400- en 2100 MHz-band via een frequentieveiling. (MHz = Megahertz. Een ‘band’ is een groep van frequenties in hetzelfde frequentiegebied.) De uitgifte van deze frequentiebanden zal voor 20 jaar plaats vinden, waarmee zekerheid aan de telecomproviders wordt gegeven over de uitrol van de nieuwe 5G-netwerken. Het voornemen is nu om in totaal 26 vergunningen te veilen met een looptijd tot 31 december 2040. Voor deze vergunningen zijn minimale prijzen vastgesteld:

700 MHz-band: 6 vergunningen (genoemd vergunning K) -> minimale prijs € 75.180.000 x 6 vergunningen = € 451.080.000
1400 MHz-band: 8 vergunningen (genoemd vergunning L) -> minimale prijs € 5.030.000 x 8 vergunningen = € 40.240.000
2100 MHz-band: 12 vergunningen (genoemd vergunning M) -> minimale prijs € 35.279.000 x 12 vergunningen = € 423.348.000

Dat betekent dat de overheid in totaal minimaal € 914.668.000 aan inkomsten tegemoet kan zien. En dit betreft minimumbedragen. Het is aannemelijk dat er uiteindelijk wel een miljard aan inkomsten zal gaan zijn........

https://stralingsbewust.info/2019/12/28 ... zx8ypfoB58


Of klik gelijk hier en vul wat in;

https://www.internetconsultatie.nl/multibandveiling
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: blackbox, Toxopeus, ninti
Omhoog
Gebruikersavatar
NoMore
Grand Pontiff
Grand Pontiff
Berichten: 825
Lid geworden op: di 16 aug 2011, 21:10

De 5G-mast heeft vele vijanden: ‘Mobiele straling is slecht voor bijen’

...KPN ervaart dezelfde weerstand als bij de komst van 3G, vijftien jaar geleden. ,,Je moet locaties bekijken, een voorkeursplek aanwijzen, gesprekken met gemeenten voeren, bezwaarprocedures doorlopen”, vertelt KPN-woordvoerder Stijn Wesselink. Stappen bewoners naar de rechter of de Raad van State en dan loopt de duur op tot drie jaar of langer. ,,In een extreem voorbeeld bij Nieuw-Vennep kostte het ons zelfs twaalf jaar. We hebben dat toen opgegeven. Het houdt een keer op.” ;D

De providers wijzen erop dat ze om de zoveel jaar honderden miljoenen tot miljarden euro's moeten betalen in frequentieveilingen. ,,Het kan niet zo zijn dat we diep in de buidel moeten tasten om vervolgens lokaal op talloze plekken te worden tegengewerkt”, zegt Rob Bongenaar, directeur van Monet. Dat is de vereniging waarin providers het plaatsen van antennes afstemmen met de overheid.

De weerstand onder bewoners uit zich ook in een dalend aantal woningbouwcorporaties dat nog masten op hun daken toestaat. ,,Contracten worden regelmatig niet verlengd”, aldus Bongenaar. ,,Het is niet onze core business, zeggen corporaties. Vaak willen ze ook geen gedoe met bewoners.”

Bij elkaar is het volgens mobiele operators al een uitdaging om het huidige aantal van bijna 18.000 antennes overeind te houden. ,,Laat staan om de voor 5G noodzakelijke uitbreiding te realiseren.” Bongenaar stelt namens providers dat in het uiterste geval een plicht voor corporaties moet gelden om antennes op hun daken toe te laten. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat schiet overigens te hulp. Onlangs hebben Monet en het ministerie gemeenten in zeven bijeenkomsten bijgepraat over 5G ...

https://www.ad.nl/binnenland/de-5g-mast ... ~a7795a25/

Providers: Burgers proberen komst van 5G-masten tegen te houden

...Belangenclub Monet, de schakel tussen providers en de overheid, zegt dat telecombedrijven miljarden euro's aan de overheid betalen voor mobiele frequenties. "Het kan niet zo zijn dat we enerzijds diep in de buidel moeten tasten en vervolgens lokaal op talloze plaatsen worden tegengewerkt", zegt directeur Rob Bongenaar tegen het AD. :P

Providers vragen meer steun van overheid

Zowel Bongenaar als KPN hoopt op meer medewerking van de overheid. Het kabinet vraagt in het veilingplan voor 5G-netwerken om een dekkingsgraad van 98 procent. "Daar zijn we voor, alleen moet het ons dan ook mogelijk gemaakt worden om voor die dekking te zorgen", zegt KPN-directeur Joost Farweck.

De veiling van 5G-frequenties vindt in Nederland binnen enkele maanden plaats. De 5G-verbinding belooft niet alleen hogere internetsnelheden, maar is ook nodig om het groeiende aantal apparaten online te houden.

https://www.nu.nl/tech/6033370/provider ... ouden.html
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: #F#
Omhoog
Plaats reactie

Terug naar “Gezondheid / Voeding”