De doodzieke zorg

Alles over gezondheid, voeding, lichaamsbeweging het menselijke lichaam en nog veel meer. Wil je gezond leven dan staat hier veel handige informatie.
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16023
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

16 mei 2018 06:00
Hoogleraar waarschuwt: 'Meer ziektes en aandoeningen door ontstoken tandvlees'
https://www.rtlnieuws.nl/gezondheid/hoo ... -tandvlees


De helft van de Nederlanders heeft wel eens last van zijn tandvlees. Bij een op de tien Nederlanders is dat zelfs ernstig. Wat veel mensen niet weten, is dat ontstoken tandvlees andere ziektes en aandoeningen kan veroorzaken of verergeren. Daarom moet de behandeling worden vergoed door de zorgverzekering, zegt hoogleraar tandheelkunde Frank Abbas.

"Op het moment dat je ontstoken tandvlees hebt en daar niets aan doet, gaat het dieper zitten. Dat kan leiden tot een chronische ontsteking, parodontitis. Dat is in de eerste plaats slecht en gevaarlijk voor je gebit. Je kan er tanden en kiezen door kwijtraken. Maar het is ook slecht voor je algehele gezondheid", waarschuwt Abbas (foto), die werkt in het UMC in Groningen.

knip

Honderden miljoenen besparen

"Sommige ziekten verergeren dan. Zo is de behandeling van mensen met diabetes lastig in te stellen. Als het tandvlees is behandeld is de suikerziekte beter te behandelen en kan de medicatie meestal omlaag."

Abbas haalt Amerikaanse onderzoeken aan die aantonen dat behandeling van de ontstekingen in de mond leiden tot betere behandelresultaten van diabetes en minder complicaties. "Diabetes leidt tot allemaal andere problemen, zoals oog- en vaatproblemen. Het zorgt voor aantasting van de kwaliteit van leven. Door de behandeling van parodontitis is het de diabetes beter aan te pakken en worden die klachten minder. Dat bespaart in de VS honderden miljoenen dollars. Moet je voorstellen wat dat ook in Nederland kan opleveren. Medisch specialisten zouden ook meer alert moeten zijn om parodontitis op te laten sporen "

meer bij de bron: https://www.rtlnieuws.nl/gezondheid/hoo ... -tandvlees
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Permuter 0.
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16023
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Menzis vergoedt behandeling depressie pas na resultaat
13 augustus 2018 08:17
https://www.nu.nl/gezondheid/5411360/me ... ltaat.html


Zorgverzekeraar Menzis gaat het komende jaar de kosten voor behandeling van depressies en angsten vergoeden op basis van het behaalde resultaat en niet langer op basis van het aantal behandelingen.

Dat zegt een woordvoerder van Menzis na berichtgeving hierover door de Volkskrant.

''We willen belonen op de uitkomsten en niet langer op het aantal behandelingen. Het belang van de patiënt wordt nu meegewogen'', aldus de woordvoerder. ''In de gezondheidszorg is veel geld gemoeid. Dat geld moet worden ingezet om de uitkomst voor de patiënt te verbeteren.''

Volgens hem leidt deze maatregel er niet toe dat nu alleen de ''makkelijke patiënten'' worden behandeld. ''Zware patiënten zijn voor de specialist een grotere uitdaging en hij wordt dan ook zwaarder beloond bij een goed resultaat.''

Het resultaat wordt beoordeeld op basis van meetinstrumenten, zoals bijvoorbeeld klachtvermindering, kwaliteit van leven en tevredenheid van de cliënt.

Menzis heeft afspraken gemaakt met organisaties
De verzekeraar heeft hierover voor de komende drie jaar afspraken gemaakt met achttien organisaties in de geestelijke gezondheidszorg. Het gaat om behandelingen van niet-chronische depressies en angsten die korter dan een jaar duren.

Menzis is naar eigen zeggen de eerste zorgverzekeraar die in de geestelijke gezondheidszorg op resultaat gaat financieren. Dit gebeurde al bij behandelingen voor bijvoorbeeld heupblessures.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, ninti
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16023
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Zeeuwse zorginstelling dicht, maar beloning toezichthouders fors omhoog
Door Jeannette Kras

19 september, 2018 // 9:34
http://www.welingelichtekringen.nl/same ... mhoog.html


Maandag werd bekend dat de Zeeuwse zorginstelling Arduin per direct het behandelcentrum in Aagtekerke moet sluiten, omdat er ‘geen goede en veilige zorg wordt geboden’. Toch vond de raad van toezicht dat ze wel een salarisverhoging hadden verdiend. Vorig jaar, toen er al problemen waren, ging hun beloning met 66 procent omhoog.

Zonder enige onderbouwing verhoogde voorzitter Jan Geluk zijn beloning van 10.620 euro naar 17.672 euro. De andere leden gingen van ongeveer 7.000 euro naar gemiddeld 12.000 euro. Dat staat in de jaarrekening. Ondertussen vindt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd dat de instelling geen goede zorg biedt aan cliënten die worden beperkt in hun vrijheid.

Volgens de inspectie speelt de dood van cliënt Mohameddien Salarbux (30) mee bij het besluit om de instelling per direct te sluiten. Hij liep weg uit het behandelcentrum en nam waarschijnlijk een overdosis. Op 28 juni werd hij dood gevonden.

De raad van toezicht moet het beleid van de instelling en de dagelijkse gang van zaken in de gaten houden. Ze mogen zelf hun beloning bepalen mits ze zich houden aan de Wet Normering Topinkomens. Daar voldoen de toezichthouders van Arduin wel aan, maar vergeleken met andere Zeeuwse zorginstellingen is hun beloning erg hoog.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24869
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

Menzis begint rechtszaak tegen farmaceut om prijs geneesmiddel

Afbeelding
Foto: ANP

Gepubliceerd: 20 september 2018 06:55
Laatste update: 20 september 2018 08:06

Menzis begint een rechtszaak tegen farmaceut Astra Zeneca. De zorgverzekeraar stelt lang te veel voor medicijnen te hebben betaald, omdat de geneesmiddelenfabrikant het patent te lang heeft 'gerekt'.
De verzekeraar eist namens zijn klanten een schadevergoeding van ruim 4 miljoen euro. De zaak dient vrijdag voor de rechtbank in Den Haag.

"Het is voor het eerst dat een zorgverzekeraar zo'n zaak aanspant tegen een farmaceut", aldus Henk Eleveld, adviserend apotheker (niet praktiserend) bij Menzis. "Wij doen dit natuurlijk mede vanuit ethisch oogpunt: farmaceuten houden kunstmatig de prijs van medicijnen hoog. En daar draait de premiebetaler voor op, want we betalen in Nederland met zijn allen de zorg."

De zaak draait om het geneesmiddel Seroquel. Dit medicijn helpt bij wanen en psychoses. Toen het patent op een van de varianten van dit middel in 2012 afliep, probeerde Astra Zeneca dit volgens Menzis te rekken.

Farmaceuten maken volgens Menzis misbruik van positie
Dat zou tot 2014 hebben geduurd. In die periode kon het geneesmiddel niet goedkoper door andere farmaceuten worden gemaakt.

Volgens Menzis maken grote farmaceuten zoals Astra Zeneca misbruik van hun positie en de vertragende werking van patentbescherming, om zodoende een onnodig hoge prijs voor medicijnen te kunnen vragen.

De zorgverzekeraar hoopt dat hier door de rechtszaak een einde aan komt.

Door: ANP
Bron: ->> https://www.nu.nl/binnenland/5471471/me ... redirect=1
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16023
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

‘De Zorgverzekeringswet deugt niet, dus ik doe er niet aan mee’
oktober 8, 2018
https://eunmask.wordpress.com/2018/10/0 ... t-aan-mee/


Wat gebeurt er als je jezelf aan de verplichte zorgverzekering probeert te onttrekken? Jordi Zwarts van de Bond voor Overheidszaken weigert al twaalf jaar om mee te doen aan het zorgstelsel. De Zorgverzekeringswet deugt niet, stelt hij, want de overheid mag een burger niet dwingen tot een contract met een zorgverzekeraar. Toen Zwarts zich begin dit jaar voor de rechter moest verdedigen tegenover verzekeraar VGZ, stelde de rechter hem in het gelijk! Wat betekent dat?

Zwarts: ‘Je kunt niet gedwongen worden om zonder wilsverklaring, artikel 3.33 van het Burgerlijk Wetboek, een persoonlijke dienstbaarheid aan te gaan, zoals in artikel 1.1 BW omschreven staat. En een contract dat tot stand is gekomen onder bedreiging, door bedrog of door misbruik van omstandigheden is onrechtmatig, strafbaar en vernietigbaar.’

De 41-jarige Hagenaar Jordy Zwarts is een man met een missie: het herstel van de democratie en het beëindigen van ‘het corrupte ondemocratische wanbeleid’. In 2016 richtte hij de Nationale Bond tegen Overheidszaken op en daarna ook de politieke partij Forum voor Den Haag. Eind augustus dit jaar bracht zijn missie Zwarts op het politiebureau aan de Gevers Deynootstraat in Den Haag. Daar deed hij aangifte van onder meer stalking, gijzeling, vrijheidsberoving, valsheid in geschrifte en geestelijke mishandeling.

knip

Die strijd bereikte in april een voorlopige climax in de rechtszaal. Zwarts werd gedaagd door de VGZ, de verzekeraar waar hij door het CAK als onverzekerde werd ondergebracht. Hij stelde voor de rechtbank niet verzekerd te zijn bij de VGZ omdat er nooit sprake was geweest van een overeenkomst tussen hem en de verzekeraar. De rechter gaf hem gelijk, omdat de VGZ niet kon aantonen dat het tegendeel het geval was: ‘Nu VGZ niet in staat is de door haar gestelde overeenkomst te overleggen en zij bovendien geen uiteenzetting heeft gegeven omtrent de wijze waarop die door haar gestelde overeenkomst tot stand is gekomen, dient naar het oordeel van de kantonrechter in deze procedure er vanuit te worden gegaan dat de door VGZ gestelde overeenkomst niet tot stand is gekomen.’

bron en meer: https://eunmask.wordpress.com/2018/10/0 ... t-aan-mee/
Nationale Bond tegen Overheidszaken & politieke partij Forum voor de Vrijstaat / Den Haag : http://bondoverheidszaken.nl/
Erg belangrijk om te weten: ga nooit zelf een gerechtelijke procedure starten, aangezien u een “verplichte” bestuursrechtelijke premie moet betalen komt u als aanklager bij een bestuursrechter te staan die de rechtszaak altijd toetst op bestuursrecht. Deze zaak verlies u altijd!

De truc is om u als burger voor de rechter te laten dagen door de eisende partij. U bent namelijk een burger en komt u altijd voor een burgerrechter (Civiel) te staan, die alleen maar mag toetsen op het Burgerwetboek. Dan kunt u zich beroepen op Art. 1.1 & 3.33 BW, daarnaast is dwang=verplichting van commercieel contract strafbaar Art. 285 Strafrecht en vernietigbaar Art. 3.44 & 3.50 BW.

http://bondoverheidszaken.nl/rechtszaak ... index.html
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, blackbox, #F#, ninti
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16023
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Leeg geroofd ? met behulp van de politiek en wie mag straks het te kort weer ophoesten ;)
Flevoland: 'Verdwijnen ziekenhuis kan leiden tot levensbedreigende situaties'
24 oktober 2018 19:10
https://www.nu.nl/economie/5532341/flev ... aties.html


Sluiting van het ziekenhuis in Lelystad zou onacceptabel zijn en tot levensbedreigende situaties kunnen leiden. Dat melden de provincie Flevoland en de gemeenten in reactie op de financiële problemen bij de MC IJsselmeerziekenhuizen.

De hoofdvestiging van de MC IJsselmeerziekenhuizen staat in Lelystad. De ziekenhuisgroep kreeg woensdag uitstel van betaling.

In een verklaring wijzen de provincie en de gemeenten erop dat Flevoland een uitgestrekt gebied is en dat het halen van de wettelijke aanrijtijden van ambulances nu al lastig is.

"Met het wegvallen van het ziekenhuis en hiermee de acute zorg, wordt dit nog moeilijker en kan dit leiden tot levensbedreigende situaties", aldus de overheden.

Verder is het voor veel patiënten in Lelystad lastig om naar een ander ziekenhuis te rijden. "Een deel is niet in het bezit van een auto en kan ook de vervoerskosten naar andere ziekenhuizen, voor bijvoorbeeld het bezoeken van een ziek kind, niet betalen."
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: ninti
Omhoog
Gebruikersavatar
Toxopeus
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 4298
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

De Treant Zorgroep staat er ook niet al te best voor:

Treant lelijk eendje onder noordelijke ziekenhuizen: voor vierde jaar achter elkaar verlies

Topvrouw van Treant, Carla van de Wiel, in de hal van het Scheperziekenhuis in Emmen.
De ziekenhuizen van de Treant Zorggroep hebben vorig jaar 5,2 miljoen euro verlies geleden. Alle andere ziekenhuizen in het Noorden maakten winst.

Dat blijkt uit de jaarrekeningen over 2017. Zorginstellingen in Nederland mogen hun winst niet uitkeren aan aandeelhouders maar de winst- en verliesrekening maakt wel duidelijk hoe gezond de organisatie is.

Meeste ziekenhuizen draaien prima

De meeste ziekenhuizen in het Noorden hebben vorig jaar prima gedraaid. Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen boekte een positief resultaat van 3,8 miljoen euro. Het Wilhelmina behaalt al jaren mooie winstcijfers. Ook de Groningse ziekenhuizen boekten winst; het Martini maar liefst 13,5 miljoen euro, het Ommelander Ziekenhuis 3,5 miljoen euro. De cijfers van het UMC Groningen waren zondag nog niet gepubliceerd maar de voorlopige prognoses waren zelfs beter dan begroot. Het Meppeler Diaconessenhuis maakt sinds enkele jaren deel uit van het Zwolse Isala Ziekenhuis. Dat boekte vorig jaar 4,1 miljoen euro winst.

Minder zonnig

Alleen bij de Treant Zorggroep ziet het er financieel wat minder zonnig uit. De zorggroep als geheel behaalde nog wel een bescheiden winst van 419.000 euro. Maar dat komt doordat de langdurige zorg-poot (ouderenzorg) het verlies bij de ziekenhuizen goed maakte. De drie ziekenhuizen, Scheper Emmen, Bethesda Hoogeveen en Refaja Stadskanaal, leden vorig jaar 5,2 miljoen euro verlies. Daar stond een winst bij de ouderzorg van 5,6 miljoen euro tegenover.


Poot-ouderenzorg maakte verliezen bij Treant-ziekenhuizen goed

Het is alweer het vierde jaar op rij dat de ouderenzorgpoot het verlies bij de ziekenhuizen van Treant moet goedmaken. In 2016 boekte de Treant Zorggroep nog een klein positief resultaat van 807.000 euro, en was het verlies bij de ziekenhuizen 5,3 miljoen euro. Met een omzet van 458 miljoen euro is Treant veruit de grootste zorgorganisatie van Drenthe.

Hoop op positief resultaat over dit jaar

Bestuursvoorzitter Carla van de Wiel voorspelde vorig jaar al dat er dat lopende jaar weer verlies geleden zou worden bij de ziekenhuizen. De hoop is dat er na bezuinigingsmaatregelen in 2018 wel weer een positief resultaat gehaald wordt.

De Treant Zorggroep nam eind 2016 afscheid van twee bestuurders. Marcel Kuin stapte op Guus Bruins werd ontlagen.

In de jaarrekening over 2017 staan geen grote bedragen als afkoopsom. Bestuursvoorzitter Van de Wiel verdiende volgens de jaarrekening 229.000 euro, Bruins verdiende nog 78.000 euro en Kuin 36.000 euro.

Bron: https://www.dvhn.nl/drenthe/Ziekenhuize ... 42198.html

In Stadskanaal (verloskunde en kinderafdeling) en Hoogeveen zijn er al afdelingen gesloten. Volgens geruchten die ik hoor gaat ook deze ziekenhuisgroep omklappen...
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: ninti
Omhoog
Gebruikersavatar
Toxopeus
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 4298
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

Oh ja, het Ommelander Ziekenhuis wordt ook fors gefinancierd door UMCG Groningen en door Siemens.
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16023
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Afbeelding
25 oktober 2018, 12:40
Volgens de zorgverzekeraar is de spoedzorg "op geen enkele wijze in gevaar", ondanks dat de spoedeisende hulp van het MC Slotervaart inmiddels dicht is.

bron : https://www.parool.nl/amsterdam/-sloter ... ~a4606512/
Verdeel en heers
Het is financieel allemaal niet meer te bolwerken voor die arme organisaties en als zoiets gebeurt moet er snel een schuldige worden aangewezen en gelukkig hebben we die gevonden: de zzp'er!
bron: https://www.daskapital.nl/5152270/de-zz ... lkrachten/
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Permuter 0., ninti
Omhoog
Gebruikersavatar
Toxopeus
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 4298
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: blackbox
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16023
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

06 november 2018 07:55
'IJsselmeerziekenhuizen kochten bewust onvergoed medicijn in'

De bestuurders van de ziekenhuizen, onder wie Loek Winter, zouden hebben geweten dat de medicijnen niet vergoed zouden worden. Dat schrijft FTM op basis van eigen onderzoek.

Volgens het journalistieke onderzoeksplatform zadelde deze praktijk de ziekenhuizen op met een verliespost van tussen de 3 miljoen en 5 miljoen euro.
knip
De medicijnen werden ingekocht bij een Duitse leverancier. Volgens FTM hebben Winter en medebestuurder Tim Roldaan belangen bij dit bedrijf.
bron en meer: https://www.nu.nl/economie/5555462/ijss ... jn-in.html
Het was toch de schuld van de ZZP'er ;)
@J. van Wensen | 05-11-18 | 17:00
U weet dat de directies van het Slotervaart en de IJsselmeerziekenhuizen de schuld van het bankroet neerlegden bij de zzp'ers. Hun tarieven zijn hoog, dus hadden de ziekenhuizen hoge loonkosten schreef de Volkskrant (hihi). Voor de Tweede Kamer bood het artikel echter genoeg stof tot vragen aan onze minister. Zijn zzp'ers echt de veroorzakers van de faillissementen en zit er verschil tussen de behandeling die patiënten krijgen van zorg-zzp'ers en zorg-werknemers? De minister kalkt vandaag vier A4-tjes vol om weinig te zeggen.
bron en meer: https://www.daskapital.nl/5152352/woei- ... ingdienst/
De Politiek met hun marktwerking in de zorg, die het allemaal mogelijk maakte dat tijdens de crisis zorgmensen praktisch gedwongen werden om als zzp'ers aan de slag te gaan omdat geen zorgbedrijf hen in dienst wilde nemen. Die politiek, links en rechts om als men in de regering zit, wast zijn handen in onschuld en gaat stug door.
06 november 2018 00:16
Zeker tien partijen hebben interesse om de zorg in de failliete IJsselmeerziekenhuizen geheel of gedeeltelijk over te nemen. Dat zei minister Bruno Bruins (Medische Zorg) maandagavond na overleg met onder meer de medische staf van de ziekenhuizen.
bron en meer: https://www.nu.nl/economie/5555237/mini ... uizen.html
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: #F#
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16023
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Bronovo sluit. Weer een ziekenhuis dicht
@Van Rossem

24-01-19 | 08:55
https://www.geenstijl.nl/5145937/pleister-er-op/

knip

Maar verder alles prima in de zorg.

Kom er maar in, liberalen en overige mensen met een hobbyportefeuille aan aandelenkapitaal, en roep maar dat het logisch is dat 'onrendabele' ziekenhuizen moeten sluiten. Maar wij zijn slechts simpele boerenbloggers en wij kunnen er met onze 1 +1 = geen -2 breintjes niet bij dat een ziekenhuis in dichtbevolkt gebied moet sluiten omdat het niet rond komt. https://www.omroepwest.nl/nieuws/376040 ... tief-dicht
Het Bronovo is bovendien een historisch hospitaal (je denkt, BroNoVo is afkorting, maar het is de naam van een verpleegster) dat sinds 1865 bestaat maar in 2017 nog een nieuwe spoedeisende hulp bij bouwde. De 112-route wordt echter iets verlegd, evenals de spoedeisende verloskunde en nou ja, alle andere zorgtaken. Te beginnen met een weekendsluiting vanaf 1 juli. Het personeel weet er van - sinds vanmorgen... Het voelt niet lekker, dit soort verhalen.

bron: https://www.geenstijl.nl/5145937/pleister-er-op/
keuzes keuzes keuzes ;)
Blok opent ziekenhuis in Irak: ‘Nederland zet in op wederopbouw na verslaan ISIS’
17-12-2018 | 17:55
bron en meer: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/ni ... slaan-isis
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16023
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

qltel 13-09-2019 07:29
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft de curatoren van MC IJsselmeerziekenhuizen B.V. een last onder dwangsom opgelegd. De curatoren hebben informatie die door de inspectie is gevorderd niet verstrekt. De last onder dwangsom bedraagt 5.000 euro per dag, met een maximum van 50.000 euro.

bron en meer: https://frontpage.fok.nl/nieuws/822078/ ... uizen.html
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16023
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

"Toch fantastisch nieuws voor onze beleidsmakers dat er mensen overlijden, de kosten die daarmee bespaard worden" #sarcasme aan

04 januari 2020 11:28
Het tekort aan verpleegkundigen in de zorgsector leidt tot gevaarlijke situaties voor patiënten, schrijft RTL Nieuws zaterdag op basis van eigen onderzoek. Het personeelstekort zou ertoe leiden dat er verkeerde medicijnen worden toegediend en dat er meer ongekwalificeerd personeel aan de bedden staat. Ook zeggen een aantal verpleegkundigen dat er zelfs patiënten zijn overleden als gevolg van het personeelstekort.

knip

Ook zeggen enkele tientallen respondenten dat er patiënten om het leven zijn gekomen door de gevolgen van het personeelstekort. RTL Nieuws kan deze claims echter niet bewijzen, omdat de verpleegkundigen dit alleen anoniem wilden delen en zij geen meldingen of rapporten wilden overhandigen uit angst om hun baan kwijt te raken.

bron en meer: https://www.nu.nl/economie/6021668/geva ... -zorg.html
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, blackbox
Omhoog
Plaats reactie

Terug naar “Gezondheid / Voeding”