Vigilat Ut Quiescant

Hier vind je tientallen topics over de vele complotten en samenzweringen die de wereld rijk is.
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16023
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Geweld in openbaar vervoer niet altijd juist geregistreerd door politie
02 september 2016 07:48
http://www.nu.nl/binnenland/4315765/gew ... litie.html


De politie laat steken vallen bij de registratie van geweldsincidenten in het openbaar vervoer. Deze incidenten moeten geregistreerd worden met een specifieke code, maar in ongeveer een op de vijf gevallen gebeurt dat niet

Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.
http://www.rtlnieuws.nl/nederland/polit ... ar-vervoer

Mede hierdoor ontstaan grote verschillen in de aantallen geweldsincidenten in de politieregistratie en die in de registratiesystemen van de ov-bedrijven.

De politie zegt in een reactie dat een juist gebruik van de specifieke code intern opnieuw onder de aandacht zal worden gebracht. Het heeft echter geen nadelige invloed op het afwikkelen van de aangifte van geweld in het openbaar vervoer als de code niet wordt aangevinkt. ''Dit gebeurt gewoon zoals personeel in het openbaar vervoer van de politie mag verwachten''.

Ondoenlijke opgave
Volgens RTL riep toenmalig minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) alle partijen in 2013 nog op de cijfers over geweld tegen NS-personeel beter te registreren.

De politie stelt dat het nooit is toegezegd dat dit per beroepstak zou worden gedaan. ''Er zijn zoveel verschillende typen medewerkers in het publieke domein dat dit een ondoenlijke opgave zou zijn en een te versnipperd beeld op zou leveren. Inzicht verschaffen in de aard en omvang van het geweld tegen de te onderscheiden doelgroepen is aan de verschillende organisaties zelf. De cijfers van de politie zijn daarbij niet leidend'', aldus de politie.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16023
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Steeds meer veroordeelden in Nederland ontlopen zware straf
12 september 2016 11:25
http://www.nu.nl/binnenland/4320184/ste ... straf.html


Het aantal Nederlandse veroordeelden dat een straf van meer dan vier maanden cel ontloopt, blijft stijgen.

Op dit moment zijn bij justitie 3.209 zaken bekend van veroordeelden die voor een langere straf op de vlucht zijn. In 2013 waren dat er 2.760 en in 2009 ging het om 2.139 zaken.

Dit blijkt uit interne stukken van het ministerie van Veiligheid en Justitie, die in handen zijn van het actualiteitenprogramma EenVandaag.

Het gaat om veroordeelde moordenaars, drugshandelaren, zedendelinquenten en fraudeurs die een gevangenisstraf dienen uit te zitten.

Actieve opsporing
In totaal zijn bijna 12.000 gevallen bekend van veroordeelden met openstaande straffen die op vrije voeten zijn. Een kwart van deze zaken, zo’n 2.819, komt in aanmerking voor 'actieve opsporing' omdat ze een celstraf van vier maanden of meer hebben uitstaan.

In nog eens 390 zaken staat ook zo’n strafrestant open, maar deze veroordeelden worden niet meegerekend door het ministerie omdat ze vermoedelijk in het buitenland zitten. Naar hen wordt daarom niet meer actief gezocht.

Maatregelen
In 2013 namen toenmalig minister Opstelten en staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie nog een pakket aan maatregelen om deze mensen toch hun straf uit te laten zitten.

Zo kreeg elke eenheid van de Nationale Politie een team dat voortvluchtigen moet opsporen, met als prioriteit het opsporen van daders van zeden- en geweldsmisdrijven.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, blackbox
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16023
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

"Alle bewijzen aangeleverd, maar politie doet niets: 'Je moet het zelf maar oplossen'"
http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenla ... r-oplossen
Tja, weliswaar een oudje hierboven maar :D
Politievakbond ACP niet blij met toename aantal buurtwachters
29 september 2016 08:26
http://www.nu.nl/binnenland/4328785/pol ... hters.html


Politievakbond ACP is niet blij met de toename van het aantal buurtwachters, schrijft Trouw.

Er zijn ongeveer zevenhonderd buurtwachters in Nederland; vijf keer zo veel als in 2012. Dat blijk uit onderzoek van socioloog Vasco Lub van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

In bijna de helft van de Nederlandse gemeenten zijn 's avonds buurtwachters actief, die vrijwillig door de straten, parken en over pleinen patrouilleren. Onderzoeker Lub denkt dat het aantal alleen maar gaat toenemen.

Gerrit van de Kamp, voorzitter van de politievakbond ACP is niet blij met toename: "Burgerwachten worden vaak geassocieerd met knokploegen. Ook al patrouilleren ze alleen, het blijft schemergebied. Ze mogen iemand aanhouden. Maar als de dader zich verzet, mag je hem dan vasthouden of vastbinden? Wat is mishandeling? Of wat als een dader je aanvalt, hoe hard mag je je verweren? Gevaarlijke situaties kunnen ontstaan."

In principe mag iedereen buurtwachter zijn, zegt een woordvoerder van de Nationale Politie tegen Trouw. De burgers mogen ook iemand op 'heterdaad' staande houden. Daarnaast is het de taak van buurtwachters om inbraken te signaleren en verdachte situaties te melden.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16023
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Opheldering verzocht: acht op de tien misdrijven in Nederland wordt nooit opgelost

Er is iets vreemds aan de hand met de prestaties van de Nederlandse politie. Van het ministerie van Veiligheid en Justitie komt een constante stroom opgewekt nieuws waarin het ene na het andere succes in de strijd tegen drugs, jeugdbendes of overvallen wordt gemeld.

Vorige week verscheen bijvoorbeeld het statistische jaarboek Criminaliteit en rechtshandhaving 2013, natuurlijk vergezeld van een
Bekijk het persbericht hier.
juichend persbericht.

En wie nu bijvoorbeeld de homepage van het ministerie van Veiligheid en Justitie bezoekt, ziet
Zie de kop hier terug.
als eerste een kop die stelt: ‘Veel minder inbraken in 1e helft 2014. Daling aantal inbraken 2013 zet verder door.’

Eén probleem: het klopt niet. Wie zich verdiept in de cijfers ontdekt al gauw dat het aantal inbraken nauwelijks is gedaald. Dat is natuurlijk een ongemakkelijke waarheid. Met name voor de VVD, de partij die de afgelopen jaren vrijwel onafgebroken aan de macht was en keer op keer campagne voerde met een agenda waarin ‘boeven vangen’ centraal staat. Maar het is natuurlijk pijnlijk voor iedereen die graag ziet dat de rechtsstaat functioneert zoals deze bedoeld is.

Het blijkt maar een van de ongemakkelijke waarheden die er te vertellen zijn over de ophelderingscijfers van de Nederlandse politie. We zetten er zeven op een rij.

bron en meer: https://decorrespondent.nl/2038/ophelde ... 4-474d5e9e
via:
CBS: 'Geen aangifte bij tweederde van alle misdaad'
Van Rossem

15-11-16 12:59
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... ederd.html


Kijk, het CBS maakt nu ook al een soort van tuigvlogs. Een man die verrassend minder autistisch overkomt dan je bij het CBS zou verwachten, voorleest een verhaaltje over 's lands aangiftebereidheid. Die is de afgelopen jaren gelijk gebleven, maar dat maakt het nog geen gezond getal: van de naar schatting 4,4 miljoen delicten in Nederland, is maar 36% bij de politie gemeld en slechts 27% leidde tot een aangifte. Drie op de vier delicten blijft dus sowieso onbestraft. Wij zijn geen rekenmeesters maar bij dat effect zien we wel een zelfversterkend effect: "‘Het helpt toch niet’ https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2016/46 ... ij-politie is de belangrijkste reden geen melding te maken."

En dat klopt ook wel: van de geregistreerde misdrijven, wordt landelijk gemiddeld maar een kwart opgelost. Zelfs de waansdenkbode van Bob Rijndwerg kon dat niet mooier maken dan het is. Maar ja. Zolang de Justitietop zelf zo rot als een mispel is, hoeft de burger ook niet veel te verwachten natuurlijk.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, blackbox
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16023
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

'Nederlandse criminaliteit groter dan uit officiële cijfers blijkt'
13 januari 2017 08:54
http://www.nu.nl/binnenland/4385133/ned ... lijkt.html


De criminaliteitscijfers in Nederland liggen hoger dan uit officiële cijfers blijkt. Dat meldt Trouw vrijdag op basis van een vertrouwelijke notitie van de politie en het Openbaar Ministerie aan het aankomende kabinet, dat na de Tweede Kamerverkiezingen in maart aantreedt.

Door capaciteitsgebrek bij opsporingsdiensten en de mindere bereidheid om aangifte te doen bij burgers en bedrijven, geven de cijfers niet de werkelijke omvang weer. Ook is de capaciteit bij de politie op een niveau gekomen dat de burger dreigt het vertrouwen te verliezen in de rechtshandhaving. De opstellers vermelden niet hoeveel capaciteit politie en OM tekortkomen.

Volgens de notitie dreigt een "onoverbrugbare achterstand" van politie en OM op plegers van criminaliteit. Criminelen zouden handelen alsof ze onaantastbaar zijn.

Trouw meldt op basis van het document dat bij politie, justitie en burgemeesters steeds vaker signalen binnenkomen dat de ontwikkeling van de criminaliteit minder rooskleurig is dan uit officiële cijfers blijkt. Veel criminaliteit blijft onzichtbaar. Er zou een verschil van 3,5 miljoen delicten zitten tussen de officiële en de geschatte criminaliteit. Over 2015 werden bij de politie 960.000 misdrijven geregistreerd, het merendeel op basis van een aangifte.

De auteurs van de notitie stellen dat mensen vaak al geen aangifte meer doen bij braak en diefstal, omdat ze het als een maatschappelijk verschijnsel zijn gaan accepteren. De aangiftebereidheid nam de laatste tien jaar met ruim 23 procent af.

OM
De bereidheid om aangifte te doen nam mogelijk ook af omdat er vaak weinig mee wordt gedaan. Van de 960.000 misdrijven nam de politie er uiteindelijk 412.000 in behandeling. 177.000 daarvan sloten zonder verdachte. Het OM bekeek vervolgens 225.000 dossiers, waarvan 37.000 eindigden zonder dat eventuele verdachten voor de rechter verschenen.

Volgens de krant gingen er zo'n 170.000 dossiers het vervolgingsproces in, wat 18 procent is van de totale geregistreerde criminaliteit.
PANIEK. Nederland is een ultracriminele vrijstaat
Mosterd

13-01-17 10:19
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... ineel.html


"Meest verrassende nieuws van de dag! De capaciteit bij politie en het Openbaar Ministerie is op een dusdanig laag niveau gekomen dat de burger het vertrouwen verliest in de rechtshandhaving. En criminelen zijn vogelvrij. Goh. Trouw is in het bezit van een ultrageheime notitie van politie en OM die na 15 maart aangeboden gaat worden aan het nieuwe kabinet. http://www.trouw.nl/tr/nl/39681/nbsp/ar ... niet.dhtml

De wérkelijke criminaliteitscijfers zijn vijf keer zo hoog. Er is een 'onoverbrugbare achterstand' op criminaliteit. We doen geen aangifte meer van criminaliteit, want zaken als struikroverij en fietsenjatterij accepteren we simpelweg als maatschappelijk verschijnsel. We doen geen aangifte meer van criminaliteit, want de politie doet er in 57 procent van de gevallen toch helemaal niks mee. In Den Haag loopt iedereen al jaren met boter op het hoofd rond en Arglist van der Steur (vuistdik dossier hiero http://www.geenstijl.nl/fastsearch?quer ... &zoek=zoek ) propt en vormt criminaliteitscijfers naar zijn eigen gading in alle kieren en gaten om maar te kunnen roepen ‘daling, daling’.

Mooi niet, er heerst anarchie in misdaadland en iedereen is het zat. Met pappen en nathouden bleef het Haagse Jengahuis wonderwel overeind, maar langzaam maar zeker is de boel in elkaar aan het donderen. Hé Van der Steur, hoe vond je het zelf gaan, twee jaartjes MinJus? En verder geen zorgen. Als je een stukje over de stoep fietst, je achterlamp het heeft begeven of je dol bent op motoren ben je uiteraard wél aan de beurt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16023
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Vader nog vast na wraakactie
23 januari, 2017 // 16:31
http://www.welingelichtekringen.nl/anp/ ... wraakactie


DEN BOSCH (ANP) - De 51-jarige vader uit Helmond die vorige week het heft in eigen hand nam door de belager van zijn dochtertje op te zoeken en te mishandelen, blijft vastzitten. De rechter-commissaris verlengde zijn voorarrest maandag met veertien dagen.

Mario H. was met oproepen op internet en in de regionale pers op zoek gegaan naar de voormalig tbs'er die zijn dochter online had lastiggevallen. En terwijl de man ook gezocht werd door de politie wist de Helmonder hem donderdag als eerste te vinden in Eindhoven. Hij alarmeerde de politie nog maar wachtte de komst van agenten niet af. Zijn opponent werd geslagen en werd met letsel aan zijn hoofd en armen opgenomen in het ziekenhuis. De aanklager verdenkt Mario H. van poging tot moord.

De 46-jarige Jack S. was voorwaardelijk vrij in afwachting van de behandeling van zijn strafzaak voor vergelijkbare feiten. Omdat hij afspraken met de reclassering aan zijn laars lapte, werd hij gezocht door de politie. De man werd donderdag in het ziekenhuis aangehouden en zit ook weer in voorarrest.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16023
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Politie betaalde 3 miljoen te veel aan Microsoft door administratieblunder
01 februari 2017 18:46
http://www.nu.nl/internet/4434684/polit ... under.html


De politie heeft in 2008 per ongeluk bijna 3 miljoen euro te veel betaald aan Microsoft, voor exemplaren van het softwarepakket Office die helemaal niet gebruikt zouden worden.

De administratieblunder werd door de politie niet opgemerkt, totdat het al te laat was en een bedrag van 2.961.029,11 euro (inclusief btw) via een wederverkoper was overgemaakt aan Microsoft.

Dat blijkt uit rechtbankdocumenten in handen van NU.nl. De politie probeert het bedrag terug te vorderen met een rechtszaak tegen Microsoft. Donderdag vindt een zitting plaats in de rechtbank Den Haag.

Misverstand
In 2002 sloot de politie een licentieovereenkomst met Microsoft voor het afnemen van software, waaronder Microsoft Office, het pakket dat bestaat uit onder meer Word en Excel. Elk jaar daarna maakte de politie vervolgens een overzicht waarop te zien was hoeveel medewerkers bepaalde softwarepakketten in gebruik hadden, zodat Microsoft kon worden betaald voor nieuwe gebruikers.

Bij het maken van dat overzicht ging het in 2008 mis. Een medewerker van het Verzorgingsgebied Midden, een regionale politie-organisatie waar ook het Korps Landelijke Politiediensten onder viel, vulde in dat 13.656 medewerkers de software Microsoft Office Pro Work At Home gebruikten. Die thuiswerkversie van Office was niet daadwerkelijk in gebruik, maar verscheen wel op de factuur, naast de bestaande licenties voor de kantoorversie van Office.

Door het misverstand viel de factuur van de politie een veelvoud hoger uit dan de facturen van de voorgaande zes jaar. In die jaren werd nooit meer dan een miljoen euro betaald.

Terugvordering
Later in 2008 ontdekte de politie dat er een fout was gemaakt en nam een vertegenwoordiger contact op met Microsoft. Dat contact werd in de volgende jaren voortgezet, maar Microsoft weigerde de 3 miljoen euro terug te betalen. Pas in oktober 2014 heeft een advocaat van de politie Microsoft formeel gesommeerd om het geld terug te betalen, door een conceptdagvaarding te versturen. Dat heeft uiteindelijk geleid tot de rechtszaak, die nu pas aan het licht komt.

Uit de rechtbankdocumenten blijkt dat de politie in 2005 al een vergelijkbare blunder heeft gemaakt. De details daarvan zijn niet precies bekend, maar uiteindelijk is in dat geval ruim 765.000 euro teruggestort aan de politie, na overleg met Microsoft en wederverkoper Insight.

Trendbreuk
Een woordvoerder van Microsoft zegt niet op lopende zaken te kunnen reageren. Uit de rechtbankdocumenten blijkt dat het bedrijf aan de politie heeft gezegd niet verantwoordelijk te zijn voor het controleren van de jaarlijkse update over het aantal softwaregebruikers.

Bovendien heeft een medewerker van Microsoft in een e-mail aan de politie een vraag gesteld over de bestelde thuiswerklicenties, voordat de factuur was opgesteld en betaald. "Heb jij een achtergrond mbt tot Office WAH-licenties maw waarom gebruiken ze deze vorm van licenties", schreef de medewerker. De politie reageerde volgens Microsoft niet op die vraag.

De politie vindt dat de Amerikaanse softwaremaker de "zeer opmerkelijke trendbreuk" in het aantal licenties had moeten opmerken en deze niet zomaar in rekening had moeten brengen. Bovendien stelt de politie dat de thuiswerksoftware nooit in gebruik is genomen, en dat Microsoft dat ook moet kunnen verifiëren.

CD-ROM
Op zijn beurt claimt Microsoft dat de politie ook over een 'mastercopy' van de software op CD-ROM beschikt en dat niet kan worden gecontroleerd of die in gebruik is genomen. De politie ontkent dat er ooit een CD- of DVD-versie van de software is geleverd door Microsoft of Insight, de reseller. De politie had het Office-pakket alleen via internet in gebruik kunnen nemen en dat is niet gebeurd.

Ook wijst de politie erop dat de thuiswerklicenties voor Office 2007 waren, terwijl de politie op kantoor nog werkte met Office 2003. Ook dat had voor Microsoft duidelijk moeten maken dat de licenties per ongeluk werden besteld, vindt de politie.

Een woordvoerder van de korpsleiding van de politie zegt dat een vergelijkbare adminstratieblunder in 2017 niet meer zou kunnen voorkomen, door een reorganisatie. Daarbij is de ICT gecentraliseerd en is een Expertisecentrum Licenties opgericht, dat "te allen tijde over de juiste gebruikscijfers" beschikt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, blackbox
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16023
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

'Politie gaat slecht om met interne kritiek'
08 sep 2017
http://www.binnenlandsbestuur.nl/ambten ... 0790.lynkx


Bij de komst van de Nationale Politie, in 2013, is ontdekt dat er bijna 3000 agenten ziek thuis zitten die nauwelijks contact hebben met hun werkgever. Dat zei voorzitter Jan Struijs van de Nederlandse Politiebond (NPB) donderdag in EenVandaag. Het gaat vaak om mensen die kritiek hebben geuit. Volgens hem deelt het UWV jaarlijks boetes uit aan de Nationale Politie voor het niet goed omgaan met zieke werknemers.

Niet serieus
De politieorganisatie gaat nog steeds niet goed om met interne kritiek, vinden de NPB en collega-politievakbond ACP. Politiemensen die zich kritisch uitlaten worden niet altijd serieus genomen, gepest of hun wordt het leven op een andere manier zuur gemaakt. Vooral de ACP ziet een structurele houding en wil daarover in gesprek met korpschef Erik Akerboom en eventueel minister Stef Blok van Veiligheid en Justitie.

Arbeidsconflict
Volgens de bonden klopt de politie zich op de borst over de richtlijnen voor kritiek en klachten, maar gaat het er in de praktijk anders aan toe. Ze reageren op een situatie waarover het programma EenVandaag bericht: een agente krijgt na een kritisch geluid een arbeidsconflict waarna de politie haar op medische gronden zou willen ontslaan. Zowel de bonden als de politie willen niet op deze individuele zaak ingaan.

Wanpraktijken
De ACP ziet echter meer van deze wanpraktijken ‘waarbij kunstgrepen worden toegepast om iemand de organisatie uit te krijgen’. Oorzaken van het gedoe zijn volgens de bond de veranderingen door de reorganisatie, de druk op leidinggevenden en de toegenomen werkdruk.

Hiërarchische organisatie
Volgens de NPB is kritiek leveren binnen de politie nooit makkelijk geweest, omdat het een hiërarchische organisatie is. De bond constateert vooral problemen met mensen die (mentaal) ziek worden. De politie heeft daar weinig compassie mee en maakt het deze mensen nogal eens lastig, zegt een woordvoerder. ‘Helaas hebben alle politievakbonden hun handen vol om mensen goed te begeleiden die kritiek hebben binnen de politieorganisatie’, beaamt NPB-voorman Struijs.

Arbeidsconflicten onvermijdelijk
De politie laat weten dat arbeidsconflicten in elke organisatie onvermijdelijk zijn, maar dat de politie die probeert op te lossen met gesprekken, mediation, vertrouwenspersonen, een meldpunt voor misstanden en andere regelingen, onder meer voor klokkenluiders. (ANP)
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16023
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Echt :steiner: Als 'wij' als soort zo ongelofelijk stom zijn dat 'wij' belastinggeld rond pompen in het zelfde potje een boete noemen en denken dat 'wij' iets aan de privacy verbeterd hebben, diepe zucht ! Dan verdienen we op zijn minst een steen van een paar ton uit de ruimte op onze harses om het opnieuw te proberen.
Politie dokt 40.000 euro vanwege overtreding privacywet
Monique

20-09-2018 10:08
https://frontpage.fok.nl/nieuws/802847/ ... cywet.html


De politie heeft dit jaar een dwangsom van 40.000 euro moeten betalen vanwege een overtreding bij het gebruik van het Nationaal Schengen Informatiesysteem (N.SIS II). Inmiddels heeft de politie haar werkwijzen aangepast om tegemoet te komen aan de bezwaren van de Autoriteit Persoonsgegevens.

De Autoriteit Persoonsgegevens stelde in 2015 en 2016 een onderzoek in naar het gebruik van N.SIS II door de politie. In dit Europese systeem worden inkomende en uitgaande personen en goederen in het Schengengebied gecontroleerd. Uit het onderzoek bleek in februari 2017 dat de politie op een aantal punten handelt in strijd met de privacywetgeving.

Proactief controleren
Zo controleerde de politie niet proactief op het onbevoegd en ongeoorloofd gebruik van N.SIS II. Wanneer politiemedewerkers van dit systeem gebruik maken, moet dat worden gemonitord. Daartoe waren de systemen en procedures van de politie onvoldoende ingericht. Het ontbreken van deze specifieke beveiligingsmaatregel betekende overigens niet dat de betreffende gegevens niet goed beveiligd waren.

Termijn
De politie heeft hard gewerkt om deze en vier andere geconstateerde overtredingen binnen de gestelde termijn van zes maanden op te lossen. De Autoriteit Persoonsgegevens legde de politie een zogenoemde ‘last onder dwangsom’ op van 12.500 euro per week zolang de overtredingen zouden voortduren. Het maximale bedrag van de dwangsom werd vastgesteld op 200.000 euro.

Aanpassingen
De vier andere overtredingen van de privacywetgeving konden wel tijdig worden verholpen. Omdat de vereiste aanpassingen rondom monitoring van N.SIS II ingewikkeld waren, kon de politie dit niet binnen de door de Autoriteit Persoonsgegevens gestelde termijn realiseren. Vanaf eind augustus heeft de politie haar werkwijze zo ingericht dat gecontroleerd wordt op onrechtmatige toegang tot en het onrechtmatig gebruik van N.SIS II.

40.000 euro
In april van dit jaar kreeg de politie voor de overtreding van de privacywetgeving een dwangsom van 40.000 euro opgelegd. Dit is een vijfde van het maximale bedrag omdat de vier overig geconstateerde overtredingen wel waren opgelost. Het bedrag is direct betaald.
oh ja Autoriteit Persoonsgegevens en privacy! dus even niet als er weer geld moet worden binnen geharkt.
21-09-2018
Elke auto op de weg wordt straks heel precies bekeken door de Belastingdienst. Miljoenen foto’s van automobilisten stromen vanaf komend jaar maandelijks bij de dienst binnen, op jacht naar een kleine groep ontduikers van de motorrijtuigenbelasting.

Dat staat in de Prinsjesdagstukken, enigszins weggestopt in het wetsvoorstel 'Overige Fiscale Maatregelen'.
knip

Het voorstel van de Belastingdienst is toch goedgekeurd door de Autoriteit Persoonsgegevens. Woordvoerder Martijn Pols: "De Belastingdienst heeft duidelijk aangegeven wat zij met de camerabeelden willen en waarom het nodig is.

bron en meer: https://www.rtlnieuws.nl/economie/artik ... trole-foto
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, Permuter 0.
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24869
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

ZONDAG 23 SEPTEMBER 2018, 13:00

Politie trekt wapenstokken om groep jongeren in Roden rustig te krijgen

De politie heeft vannacht in Roden in de buurt van de kermis een jongen aangehouden wegens verstoring van de openbare orde. Rond middernacht gedroeg een groep jongeren zich vervelend tegenover de politie.

"Kort ervoor troffen we een jongere onder invloed aan", vertelt een politiewoordvoerder. "De jeugd eromheen wilde voorkomen dat hij meegenomen zou worden." Volgens de woordvoerder ging het om tientallen jongeren. "Agenten hebben een paar onruststokers apart genomen en ze aangesproken op hun agressieve gedrag", vervolgt ze. Daarna werd een jongen uit die groep aangehouden.

Politiehond en wapenstokken
Volgens de politiewoordvoerder hadden agenten de jongeren meerdere malen gevraagd weg te gaan. "Toen vonden de agenten dat ze moesten handhaven", vertelt ze. "De politiehond werd erbij gehaald en ook de wapenstokken werden getrokken. Maar het was uiteindelijk niet nodig om ze in te zetten." Na de aanhouding vertrok de groep en werd het weer rustig op het terrein.
Bron: ->> https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/139017 ... te-krijgen
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16023
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

donderdag 01 november 2018 | 20:38
Hoofdcommissaris: handgranaat kost nu tussen de 5 en 20 euro

De politie denkt dat het toenemende aantal handgranaten dat in de stad wordt gevonden, is te wijten aan de lage prijs. Op dit moment worden de explosieven verhandeld voor bedragen tussen de 5 en 20 euro.

Dat zegt hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg vanavond in het AT5-programma Het Verhoor. 'Ze liggen gelukkig nog niet op de markt, maar het is voor ons ook een zorgwekkende trend', aldus de Amsterdamse korpschef.

Verdrievoudiging
Werden er in 2014 nog vier handgranaten in Amsterdam neergelegd, dit jaar zijn het er al veertien. Vanmorgen nog was het raak op het Bijlmerplein in Zuidoost. Daar werd voor de tweede keer in een week tijd een handgranaat gevonden.

bron en meer: https://www.at5.nl/artikelen/187979/hoo ... n-20-euro-


"Burgemeester Halsema besloot daarop zowel een restaurant als een beschoten kledingwinkel te sluiten. "

Tja Nederlandse politiek van slachtoffer aanpakken i.p.v. de dader en roepen dat de oorzaak in een (te) goedkope prijs zit :-[
3 april 1998, 0:00
Joegoslavische handgranaten eenvoudig te koop

Een groot aantal handgranaten van Joegoslavische makelij heeft zijn weg gevonden naar criminelen in Europa, sinds acht jaar geleden oorlog uitbrak in het voormalige Joegoslavië....

AMSTERDAM
Portiers in het uitgaansleven in Amsterdam zeggen handgranaten voor een tientje per stuk te kunnen leveren. De politie schat het gemiddelde verkoopbedrag iets hoger: 25 gulden.

knip

De handgranaat behoort volgens politiebronnen steeds vaker tot de standaarduitrusting van criminele groepen, voornamelijk als dreigmiddel of voor het plegen van aanslagen op auto's en woningen.

bron en meer: https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b3dcc0e4/
Dreiging, afpersing en dus betalen of (in Nederland) sluit de politiek je zaak of winkel)

Uit het artikel van AT5:
'Maar het is niet zo dat ze zomaar worden neergelegd. Tot nu toe zien we in al die zaken dat ze doelgericht ergens neergelegd worden en waarschijnlijk toch onderdeel zijn van een soort dreiging op die locatie, gelegenheid of de eigenaren achter die gelegenheid.'
https://www.at5.nl/artikelen/187979/hoo ... n-20-euro-
Prioriteiten stellen
@Pritt Stift | 02-11-18 | 20:30
Er mag weer voor & tegen Zwarte Piet gedemonstreerd worden in PvdA-gemeente Zaanstad, en de pliesie mag weer opdraven om de puinzooi op te ruimen. Liefst ZESHONDERD (600) polities zijn hun vrije zaterdag kwijt, omdat ze bij OM/overheid vinden dat het Sinterklaasfeest bloedig mag verlopen, teneinde de Intochten voor altijd af te schaffen.
bron en meer: https://www.geenstijl.nl/5144668/liever ... -zaanstad/
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, Permuter 0.
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16023
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

27 december 2019
Inbrekers slaan meer dan honderd keer per dag toe in Nederlandse woningen. En in de donkere dagen rond kerst ligt dat aantal nog hoger. De politie beschouwt inbraken als criminaliteit met een hoge impact voor gedupeerden, maar daden blijven daar al jaren bij achter. Zo werd in 30 gemeenten geen enkele inbraak uit de afgelopen drie jaar opgehelderd.

bron en meer: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel ... -onderzoek
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16023
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

::)
31-12-2019 12:12
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft wederom per ongeluk een foto van kroongetuige Nabil B. verspreid. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Woordvoerder Wim de Bruin van het Landelijk Parket bevestigt tegenover AT5 dat dit inderdaad gebeurd is. De foto stond op een DVD die vorige week naar de advocaten van de betrokkenen in de zaak en naar de rechtbank is verstuurd.

bron en meer: https://frontpage.fok.nl/nieuws/827456/ ... bil-b.html
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16023
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

02 januari 2020 18:47

Openbaar Ministerie: 'We kunnen de zorgfraude niet aan'

Frauderen in de zorg is simpel, en het probleem wordt alleen maar erger. Er zijn veel meer fraudeurs dan het Openbaar Ministerie (OM) aankan, en het wordt nieuwe fraudeurs te makkelijk gemaakt, zegt officier van justitie Laurien van Haeringen in het programma Nieuwsuur, dat donderdagavond uitgezonden wordt.

bron en meer: https://www.nu.nl/economie/6021388/open ... t-aan.html
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Plaats reactie

Terug naar “Complotten Algemeen”