De afbraak-beleidsmaker(s) in actie

Politiek en oorlog zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en alles over politiek en oorlog kun je hier terugvinden.
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16022
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

combi schreef:
do 29 dec 2011, 19:30
Deze troep leiders is er alleen maar voor de rijkere en/of grote bedrijven/banken. Net zoals al eerder gezegd “Same shit, different people” en dat minimaal al vanaf de VOC tijd.

edit:
Mooi voorbeeldje van de man die de Raad van State gaat leiden.

Afbeelding

hier meer


viewtopic.php?f=89&t=49044&p=49046&hilit=donner#p49046
Paus kritisch in middernachtmis over groeiende hebzucht mens
knip
Hij stelde vast dat de mens hebzuchtig en vraatzuchtig is en meer interesse heeft in materiële dingen dan in de zin van het leven. "De mens is hebzuchtig en onverzadigbaar geworden", zei de paus. "Het hebben, de opeenstapeling van dingen lijkt voor velen de zin van het leven te zijn. Terwijl sommigen aanschuiven bij banketten, hebben vele anderen geen brood om van te leven."

bron en meer: https://www.nu.nl/buitenland/5649962/pa ... -mens.html
Laat die paus maar verder lullen, ondertussen:
Piet Hein Donner wordt Minister van Staat
21 december 2018 16:09
https://www.nu.nl/politiek/5645111/piet ... staat.html


Piet Hein Donner wordt benoemd tot Minister van Staat, heeft het kabinet vrijdag besloten. Donner wordt de achtste Minister van Staat.

De titel wordt zelden vergeven, maar Donner is de vierde politicus dit jaar die hem krijgt. Alleen politici met een lange staat van dienst worden Minister van Staat.

Een Minister van Staat vertegenwoordigt het kabinet bijvoorbeeld in het buitenland, zoals onlangs bij de begrafenis van de Amerikaanse ex-president George H.W. Bush.

Donner is onder meer minister van Justitie, van Sociale Zaken en van Binnenlandse Zaken geweest. Tot voor kort was hij vicepresident van de Raad van State.

In juni werden de oud-ministers Sybilla Dekker, Winnie Sorgdrager en Jaap de Hoop Scheffer benoemd tot Minister van Staat.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, blackbox, ninti
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16022
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Onze verkiezings rekenwonders
05 maart 2019 07:21
Het koopkrachtplaatje dat het Centraal Planbureau (CPB) in 2018 voor dit jaar had geraamd, blijft ondanks een hogere energierekening hetzelfde. Huishoudens gaan er nog steeds ongeveer gemiddeld 1,6 procent op vooruit.

Van alle huishoudens gaat nog altijd 96 procent erop vooruit, zoals vorig jaar al bekend werd gemaakt. De stijging is met name te danken aan hogere lonen, meldt het planbureau dinsdag in een raming. Volgend jaar komt daar nog eens 1,3 procent koopkracht bij.

bron en meer: https://www.nu.nl/economie/5772684/rami ... binet.html
@Ronaldo | 05-03-19 | 09:20
Het komt volgens het CPB namelijk helemaal goed met uw koopkracht. Het planbureau houdt vast aan de voorspelling dat de statische mediane koopracht dit jaar met 1,6% stijgt. Komt overigens vooral omdat het CPB ervan uitgaat dat u een flinke loonsverhoging krijgt. Dus als u dat nou even aan uw baas doorgeeft, dan kan die de stijgende ozb, de stijgende energieprijs, de stijgende btw en uiteraard last but not least de stijgende frietprijs compenseren.

bron en meer: https://www.geenstijl.nl/5146572/cpb-ko ... oopkracht/
Zelfde geintje als in 2018 ;)
13-9-2018 00:00
De stijging van de koopkracht in 2017 bleef achter bij de groei van de Nederlandse economie (bijna 3 procent). Een verklaring hiervoor was dat de reële lonen niet stegen in 2017; hoewel de cao-lonen met gemiddeld 1,4 procent toenamen, stegen de consumentenprijzen gemiddeld evenveel.

bron en meer: https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2018/37 ... lf-procent
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, Permuter 0., Toxopeus
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16022
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

26-03-2019 • 13:09
https://tweakers.net/nieuws/150760/euro ... ktaks.html

Het Europees Parlement heeft tijdens de plenaire zitting in Straatsburg ingestemd met het voorstel voor de vernieuwde EU-auteursrechtrichtlijn. Dat betekent dat het veelbekritiseerde artikel 13, wat tot uploadfilters gaat leiden, van kracht wordt. Hetzelfde geldt voor het artikel over de 'linktaks'.

knip

Het voorstel voor de EU-auteursrechtrichtlijn kwam er uiteindelijk nadat Duitsland en Frankrijk een compromis hadden bereikt. Door toedoen van Duitsland kwam er een beperkte uitzonderingsregeling voor kleine platforms. De steun van Duitsland is overigens merkwaardig, omdat in het huidige Duitse regeerakkoord staat dat het instellen van uploadfilters wordt afgewezen. De Duitse krant FAZ heeft onlangs sterke aanwijzingen gevonden dat Duitsland heeft ingestemd met de door Frankrijk gewenste auteursrechtrichtlijn, in ruil voor Franse steun voor Nord Stream 2, een gasproject waarbij Russisch gas naar Duitsland en Europa komt.

bron en meer: https://tweakers.net/nieuws/150760/euro ... ktaks.html
Tja figuurlijk dan, 'u kunt aan het gas'. Russisch gas ;)
dodeca schreef:
do 21 jun 2012, 03:21
..en daarom is er inter nep ze benne het alweer vergeten die red bull motherfuckers!

nog een keer komme die:

"Er is een reden dat het onderwijs nergens op lijkt. En het is dezelfde reden waarom er nooit iets aan zal worden gedaan. Het gaat niet beter worden, reken er niet op. Wees blij met wat je hebt. Want de eigenaren van dit land willen dat niet. Ik heb het nu over de echte eigenaren. De echte eigenaren: de grote, rijke zakenbelangen, die de dingen controleren en alle belangrijke beslissingen nemen.

Vergeet de politici. Politici zijn er om jullie de illusie te geven dat jullie vrij kunnen kiezen. Dat kunnen jullie niet. Jullie hebben niets te kiezen. Jullie hebben eigenaren. Jullie zijn hun eigendom. Alles is hun eigendom. Ze bezitten al het belangrijke land. Ze bezitten en controleren de bedrijven. Ze hebben lang geleden de senaat, het congres, de parlementen van de staten, de gemeentehuizen omgekocht, ze hebben de rechters in hun achterzak, en ze bezitten alle belangrijke media en bepalen zo ongeveer al het nieuws en de informatie die jullie te horen krijgen.

Ze hebben jullie bij je ballen!

Ze geven elk jaar miljarden uit om te lobbyen en te krijgen wat ze willen. Wel, we weten wat ze willen. Ze willen meer voor zichzelf en minder voor alle anderen.

Maar ik zal jullie vertellen wat ze niet willen. Ze willen geen bevolking van burgers die in staat zijn kritisch te denken. Ze willen geen goed geïnformeerde, hoog opgeleide mensen die in staat zijn kritisch te denken. Daar zijn ze niet in geïnteresseerd. Daar zijn ze niet mee geholpen. Dat druist in tegen hun belangen. Zo is het. Ze willen geen mensen die slim genoeg zijn om rond de keukentafel te zitten en uit te vogelen hoe hard ze worden genaaid door een systeem dat hen dertig jaar geleden overboord heeft gegooid. Dat willen ze niet.

Weet je wat ze willen? Ze willen gehoorzame arbeiders! Gehoorzame arbeiders! Mensen die net slim genoeg zijn om de machines te bedienen en de administratie bij te houden, en net dom genoeg om zonder weerstand al die steeds kloterigere jobs, met een steeds lager salaris, de langere werkdagen, de slechtere arbeidsvoorwaarden, geen betaalde overuren meer en een pensioen dat verdwenen is op het moment dat je er recht op hebt te accepteren. En nu willen ze je je werkloosheidsuitkering afpakken. Ze willen je AOW. Ze willen het terug, zodat ze het aan hun criminele vriendjes op Wall Street kunnen geven. En weet je wat? Ze zullen het krijgen ook. Ze zullen het je allemaal afpakken, vroeg of laat. Want ze bezitten dit land.

Het is een grote club. En jullie zijn er geen lid van. Jullie en ik zijn geen lid van die grote club. Overigens is het dezelfde club waar ze je de hele dag mee om de oren slaan als ze je vertellen wat je moest geloven. De hele dag slaan ze je om je oren in hun media met wat je moet geloven, wat je moet denken en wat je moet kopen.

De tafel staat scheef mensen, ze spelen vals. En niemand lijkt het te merken, niemand kan het wat schelen. Goede, eerlijke, hardwerkende, mensen; witte boorden, blauwe boorden, maakt niet uit welke kleur je hemd heeft. Goede, eerlijke, hardwerkende, mensen blijven maar - dit zijn mensen met beperkte middelen - blijven maar op die rijke hufters stemmen die geen reet om hen geven. Ze geven geen reet om jullie. Ze geven geen reet om jullie. Jullie kunnen hen niets schelen. Helemaal niets! Helemaal niets!!

Weet je. En niemand lijkt het te merken, niemand kan het wat schelen. En daar rekenen de eigenaren op: het feit dat Amerikanen vrijwillig onwetend zullen blijven over de grote rood-wit-blauwe pik die elke dag in hun gat geramd wordt.

Want de eigenaren van dit land kennen de waarheid.

Het heet de American Dream.

Want alleen als je slaapt zul je het geloven."
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, ExNex
Omhoog
Gebruikersavatar
ExNex
The One And Only Nexion NWO A.K.A. Next World Order
The One And Only Nexion NWO A.K.A. Next World Order
Berichten: 20
Lid geworden op: vr 04 jan 2019, 10:37

Prima berichtgeving! Had ik zelf geschreven kunnen hebben ;) Well done.
I pledge allegiance to the Light so I am ready for this Fight.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16022
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Woningschaarste als verdienmodel.
27 maart 2019 14:05
https://www.nu.nl/economie/5812689/zwee ... ingen.html

De Zweedse investeerder Heimstaden AB neemt een portfolio van onder meer 9.544 Nederlandse woningen over. De projectontwikkelaar betaalt 1,39 miljard euro voor de gehele portefeuille aan de Britse investeerder Round Hill Capital.

knip

Heimsteden spreekt in een persbericht over de erg gunstige omstandigheden op de Nederlandse woningmarkt met een sterk economisch fundament en een tekort aan woningen.

bron en meer: https://www.nu.nl/economie/5812689/zwee ... ingen.html
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, fr3bzy
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16022
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Meer emissie, meer betalen, meer centjes voor de politiek. Ergens anders gaat het niet (meer) om.
Nieuwe auto’s stoten steeds meer CO2 uit
Door Jeannette Kras

27 juli, 2019 // 9:42

knip

Er zijn drie redenen waarom Nederlandse auto’s steeds vervuilende worden. Ten eerste is door de nieuwe Europese CO2-emissietest de CO2-uitstoot op papier toegenomen. Daardoor zijn nieuwe auto’s duurder geworden. Vooral kleine (en zuinige) modellen hebben daar last van en worden dus minder verkocht, aldus de RAI Vereniging.

bron en meer: https://www.welingelichtekringen.nl/nat ... 2-uit.html
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, blackbox, Permuter 0.
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16022
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

16 september 2019 02:17
'Ministerie bemoeide zich met onderzoek kindertoeslag Belastingdienst'

De ambtenaren kregen conceptverslagen onder ogen en mochten passages aanpassen en schrappen.

knip

De onderzoekers gaven echter in een tussentijdse rapportage aan dat hun onderzoek werd gefrustreerd door medewerkers van de Belastingdienst die mogelijk documenten hadden gewijzigd, verplaatst of zelfs vernietigd. Deze tussentijdse rapportage werd echter door ambtenaren aangepast, stellen Trouw en RTL Nieuws.

knip

Staatssecretaris Snel stelde vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer dat het onderzoek naar deze autorisaties "geen toegevoegde waarde" zou hebben en "na afstemming met de onderzoekers buiten beschouwing is gelaten".

bron en meer: https://www.nu.nl/politiek/5993209/mini ... ienst.html
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, Permuter 0.
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24863
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

Voor de EU met hun kattenbinnenhoudverplichtingsaandrang: -> Eet dit!Check vooral KAtdolf even op 0:38 LOL (German Commercial)

Dreigen met katten gaat nog eens heel 'biemend' dik worden in de 2020's... Schrijf maar op:

Dreigen Met Katten, Katbedreigingen, Dreigkatten, de Dreigkater, etc.

Ik heb het zelf vernomen van 't kattenvrouwtje in een regenjas... Ik schijt U (er) Niet (onder)...
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Permuter 0.
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24863
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

Vandaag de katten, morgen de honden en zondag onze varkens...

Wel godverdomme!

Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24863
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

Nog meer snode plannen...Geloof me, die oorlog / revolutie / opstand waar we op QFF al zo veel aandacht aan geschonken hebben, die is nu dichterbij dan ooit... Je kan iemand steeds verder duwen, maar op een gegeven ogenblik is het genoeg... EN ik geloof oprecht dat er inmiddels 'GENOEG' mensen meer dan 'GENOEG' van hebben...
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16022
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

;D de firma 'lieg en bedrieg' heeft nu eenmaal geld nodig om het plebs te leiden
05 februari 2020 15:37
Ook burgers moeten er rekening mee houden dat ze op termijn moeten betalen om belastingaangifte te kunnen doen. Dat zei minister Raymond Knops van Binnenlandse Zaken vandaag in de Tweede Kamer.

bron en meer: https://www.rtlnieuws.nl/economie/artik ... ing-gratis?
06 februari 2020 15:17
Dat het kabinet de Tweede Kamer onjuist en onvolledig geïnformeerd heeft over de Kunduzmissie vindt de Tweede Kamer onacceptabel, maar wat VVD, CDA, D66, GroenLinks en PvdA betreft is dat voor de minister van Defensie of minister van Buitenlandse Zaken geen reden om daar politieke consequenties aan te verbinden.

bron en meer: https://www.nu.nl/politiek/6028908/twee ... issie.html
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, blackbox
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16022
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Tja je zou je af kunnen vragen wat of wie dodelijker is het SARS-CoV2 virus of de afbraak-beleidsmakers ?
30 maart, 2020 // 10:03
Topman van Philips, Frans van Houten, gaf gisteravond bij Op1 schoorvoetend toe dat Nederland pas twee weken geleden om extra beademingsapparatuur vroeg. Toen was de voorraad al op.

bron en meer: https://www.welingelichtekringen.nl/eco ... atuur.html
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24863
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

SNOTNEUS19 niet zo erg als die tweede:

De afbraak-beleidsmaker(s) in actie
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16022
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

tja wie wil er nu nog een huis toch ?
Nieuwsbericht | 16-04-2020 | 21:10

Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asiel en Migratie) heeft gemeenten en provincies donderdag gevraagd om de tweede helft van dit jaar 6.500 asielzoekers met een verblijfsvergunning van een woning te voorzien. De zogeheten taakstelling werd besproken aan de Landelijke Regietafel Migratie en Integratie, waar ook de zoektocht naar nieuwe locaties voor asielzoekerscentra op de agenda stond.

bron en meer: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/ni ... tushouders
Dit zijn de keuzes die onze rekenmeesters maken, sterf maar bevolking !
"Dat de ouderenzorg het wekenlang zonder beschermingsmiddelen moest stellen, was een bewuste keuze van het kabinet. Begin maart meldde Bruno Bruins, toenmalig minister voor Medische Zorg, dat hij het ROAZ (Regoinaal Overleg Acute Zorg) had ingeschakeld voor de verdeling van schaarse beschermingsmiddelen. Nederland telt twaalf ROAZ-regio’s, die zich al vóór de coronacrisis bezighielden met het verdelen van acute zorg over het land. Verpleeghuizen vallen daar niet onder."

bron en meer: https://www.geenstijl.nl/5152994/zorg-v ... ondkapjes/
Nee hoor combi je hebt het mis 'we' hoeven niet dood te gaan van onze reken- en handels-meesters. eehhh oohhww .
Frank Hendrickx en Huib Modderkolk11 april 2020, 5:00
Nederland heeft op 10 februari meegeholpen om een vliegtuig vol mondkapjes, handschoenen, overalls en andere medische hulpmiddelen met een ‘humanitaire vlucht’ via Schiphol naar het Chinese Wuhan te sturen.

knip

Een Nederlandse handelaar kocht naar eigen zeggen ‘5 tot 6 miljoen mondkapjes, 100.000 overalls en tien beademingsmachines’ in Nederland, Duitsland en Turkije op.

bron en meer: https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~b15ecd46/
Als het goed gaat komt het door ons beleid als het fout gaat komt het altijd door een ander ;)
Nederland heeft zélf steken laten vallen bij de aankoop van 600.000 ondeugdelijke mondkapjes uit China. Uit onderzoek van BNR blijkt dat het Chinese bedrijf waar een deel van die mondkapjes door de Nederlandse overheid is gekocht, niet gecertificeerd is om deze producten te maken. Deskundigen bevestigen dat de overheid had kunnen weten dat het beter was om niet met dit bedrijf in zee te gaan.

knip

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ontkent noch bevestigt het verhaal. Op de vraag of het klopt dat Putian Jinli LAISI Clothing Weaving Co. niet gecertificeerd is voor productie en verkoop van medische mondkapjes, antwoordt een woordvoerder dat over het aantal leveringen, exacte inhoud van leveringen en het wel of niet aankomen van leveringen geen uitspraken worden gedaan.

bron en meer: https://www.bnr.nl/nieuws/gezondheid/10 ... mondkapjes
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16022
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

22/4/2020 - 10:17
Het is onduidelijk of Utrechters in de toekomst al hun afval blijven scheiden. De gemeente schrijft dat het een optie is om te stoppen met het apart inzamelen van plastic, blik en pak (PBP). Binnenkort wordt dit besloten. De gemeente stopt alvast tijdelijk met het uitgeven van speciale kliko’s voor PBP. De gemeente Amsterdam heeft ook onlangs aangekondigd ermee te stoppen omdat het efficiënter en effectiever bleek om afval pas in de verwerkingsfabriek te scheiden.

In Utrecht gooien veel inwoners PBP in een aparte kliko of ondergrondse container, dit wordt bronscheiding genoemd. Maar er loopt ook een proef waarbij het PBP uit het restafval gefilterd wordt in de fabriek, dat heet nascheiding.

Onder andere op basis van de uitkomsten van deze proef wordt besloten welke van de twee methodes we blijven toepassen in de stad. De gemeente zegt alle opties open te houden. “Ook het geheel stoppen met bronscheiding van PBP is hierbij een optie.”

Omdat dit besluit binnenkort genomen gaat worden stopt de gemeente nu al tijdelijk met het uitgeven van kliko’s voor PBP in wijken waar nascheiding plaatsvindt. Het gaat hierbij om duizenden kliko’s.

bron en meer: https://www.duic.nl/algemeen/blijven-ut ... -nog-niet/
Tja :o milieu of ordinair geld verdienen
" Volgens die afspraak ontvangt een gemeente voor een ton gerecycled plastic bijna 700 euro."

combi schreef:
vr 13 jan 2017, 14:53
"Het is volgens Gradus en Dijkgraaf opvallend dat de Europese liberalen inmiddels amendementen op de richtlijn hebben ingediend, die zelfs iedere vorm van nascheiding willen verbieden. "


Vooraf scheiden plastic afval relatief duur
Hans Bekkers

12 jan 2017
http://www.binnenlandsbestuur.nl/ruimte ... 5916.lynkx


Grofweg de helft van de plastic verpakkingen wordt momenteel gerecycled in ons land. De kosteneffectiviteit van kunststofrecycling — in termen van kosten per ton CO2-reductie — is volgens de economiehoogleraren Raymond Gradus (VU) en Elbert Dijkgraaf (EUR) laag vergeleken met het terugwinnen van energie uit kunststof. Ze baseren zich op een binnenkort te verschijnen studie.

De manier waarop we in Nederland plastic recyclen is relatief duur. Volgens de economiehoogleraren Raymond Gradus (VU) en Elbert Dijkgraaf (EUR) levert nascheiding van plastic afval een groter voordeel op.

Grofweg de helft van de plastic verpakkingen wordt momenteel gerecycled in ons land. De kosteneffectiviteit van kunststofrecycling — in termen van kosten per ton CO2-reductie — is volgens beide economen laag vergeleken met het terugwinnen van energie uit kunststof. Ze baseren zich op een binnenkort te verschijnen studie. ‘Een besparing van een ton CO2 middels kunststofrecycling uit huishoudelijk afval kostte in 2015 178 euro’, aldus de hoogleraren. Dat is fors hoger dan andere alternatieven om CO2 te besparen. ‘Met andere woorden als we hetzelfde geld aan windenergie of het afvangen van CO2 zouden besteden dan kunnen we veel meer CO2 besparen.’

Hogere milieuwinst
Die lage kosteneffectiviteit is volgens Gradus en Dijkgraaf voor een belangrijk deel een gevolg van een afspraak tussen de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de verpakkingsindustrie. Volgens die afspraak ontvangt een gemeente voor een ton gerecycled plastic bijna 700 euro. Dat bedrag is gebaseerd op de geschatte kosten die gemeenten maken voor het aan de voordeur ophalen van plastic afval. Op termijn goedkopere alternatieven zoals nascheiding van plastic worden daarbij niet meegenomen. ‘Dat is jammer, ook omdat de consument via een opslag op de boodschappen met plastic verpakkingsmateriaal gewoon deze hogere kosten betaalt, terwijl daar geen hogere milieuwinst tegenover staat’, aldus de hoogleraren.

Betere resultaten
Uit pilots zoals die met name in het noorden van Nederland worden gehouden, zou volgens hen zelfs blijken dat er ruim 8 kilo meer per huishouden gescheiden wordt bij nascheiding en er dus meer CO2-opbrengst voor een euro is. ‘Gemeenten die bronscheiding en gedifferentieerde afvalstoffenheffing combineren, komen daarbij in de buurt, maar die methode is duurder en in gemeenten met veel hoogbouw onmogelijk.’

Het is volgens Gradus en Dijkgraaf opvallend dat de Europese liberalen inmiddels amendementen op de richtlijn hebben ingediend, die zelfs iedere vorm van nascheiding willen verbieden. ‘Dat terwijl uit de praktijk blijkt dat nascheiding tot steeds betere resultaten leidt en er in diverse plaatsen, zoals Amsterdam, juist plannen voor een nascheidingsinstallatie ontstaan.’ In het belang van de burgers en het milieu zou de deur voor nascheiding, die in de huidige richtlijn op een kier staat, volgens hen veel verder open moeten.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, blackbox, Permuter 0.
Omhoog
Plaats reactie

Terug naar “Politiek / Oorlog”