Raadselachtige grotten in Nepal

Hier tref je alles aan over archeologie.
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24869
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

Vandaag even wat aandacht voor een paar prachtige en best wel vage Nepalese grotten die vrij recent zijn ontdekt en deels in kaart zijn gebracht. De raadselachtige grotten die verborgen liggen ergens in de Himalaya zijn vermoedelijk vele duizenden jaren oud.

Afbeelding

Sommige grotten zijn uitgekerfd op een hoogte van meer dan 100 meter.

De grotten bevinden zich in de in het zogeheten voormalige Koninkrijk van Mustang dat ligt in delen van Noord- en Midden-Nepal. Deze grotten zijn zonder twijfel een van 's werelds grootste archeologische mysteries.

In totaal zijn er meer dan 10.000 grotten ontdekt en het is nog steeds onbekend hoe de mensen de grotten inklommen.

Degenen die de mysterieuze grotten hebben gezien zeggen dat het effect ervan op de rotswand enigszins lijkt op een soort zandkasteel. Maar dan zeg maar gerust héél erg gigantisch groot als het ware!

Avontuur fotograaf Cory Richards ging samen met bergbeklimmer Pete Athans, archeoloog Mark Aldenderfer en een heel team van ontdekkingsreizigers op pad naar Nepal om deze bijzondere grotten in kaart te brengen en deels uit en op te graven om alles archeologisch vast te kunnen leggen.

Zij hebben een reeks opmerkelijke en prachtige foto's en video's gemaakt die in mijn optiek een mooi plekje hier op QFF verdienen. Daarom dus even een topic over deze recent ontdekte grotten!De locatie waar de grotten zich bevinden heeft archeologisch de naam Forte gekregen, maar het project luistert naar de naam Project Mustang.

Enfin, kijkt U maar gewoon even verder:

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Bron: ->> http://messagetoeagle.com//skycavesnepal.php


Hieronder kan het wat mij betreft verder gaan...
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: combi
Omhoog
Plaats reactie

Terug naar “Archeologie”