Bankensector reddeloos verloren

Hier tref je topics aan over de economie, banken en zaken die te maken hebben met de financiële wereld.
Gebruikersavatar
Orbit
QoFFee Slut
QoFFee Slut
Berichten: 131
Lid geworden op: do 06 jan 2011, 00:00

De berichten vanochtend zijn duidelijk, de Banken zijn niet meer te redden. Ierland drukt nu al zijn eigen geld (Euro neem ik aan) om alles nog een beetje te rekken. Ik bekijk de koers van de Euro nu al een aantal maanden zeer kritisch, en zie dat er enorme schommelingen zijn wat voor mij aangeeft dat ze alles proberen om de waarde van de Euro te behouden. Gaat het nu echt beginnen?Hier een bericht van de geliefde website klokkenluideronline:Bankensector reddeloos verlorenBerichten wijzen op pijlsnelle en complete ineenstorting * ABN Amro haalt telefoonnummers van persvoorlichters van de site: je kunt ze alleen nog mailen * Ierland gaat ZELF GELD BIJDRUKKEN om total collapse nog even uit te kunnen stellen

De berichten die ons bereiken over de toestand van de banken zijn meer dan alarmerend. Reeds begin vorig jaar wezen we onze lezers erop dat ING virtueel failliet is. Enige maanden geleden konden we melden dat deze bank volledige fake-’winst’-cijfers publiceert (net als ABN Amro) en toevlucht moet nemen tot de meest opzichtige vormen van boekhoudfraude. Maar ook Rabobank lijkt te worden meegezogen in de mondiale malaise. Eerst kwam er het absurde bericht over de miljardensteun voor deze bank vanuit de Amerikaanse FED en kort daarop bleek deze bank voor miljarden aan obligaties te hebben weggezet, samen met bijna alle andere banken. In de eerste drie werkdagen van 2011 heeft Rabo 5 miljard aan obligaties uitgezet! DFT-columnist Frank Schaeffers sprak van ‘emissie-geweld in de bankensector’. Wat is er aan de hand?

Banken probeerden als gekken zo veel mogelijk poet uit de markt te trekken voordat bedrijven en ook landen (Portugal, Italie, Spanje, Belgie, etc) de obligatiemarkten gingen betreden. De banken hebben de leencapaciteit dus reeds grotendeels leeggezogen! Als klap op de vuurpijl blijkt Ierland thans zelf geld te moeten gaan bijdrukken [kan niet, mag niet, geeft de uitzichtloosheid aan] om de banken overeind te houden en heeft ABN Amro de telefoonnummers en de namen van de persvoorlichters van de site gehaald nadat bleek dat de interne controle van de bank van Gerrit ‘DSB’ Zalm een grote puinhoop is. Dat deze Zalm desondanks nog durft te spreken van ‘verbeterde communicatie‘ is……. nou ja…..Bron:  http://www.klokkenluideronline.nl/artik ... /6737.html Orbit
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: meNsies
Omhoog
Gebruikersavatar
Dromen
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 5033
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 06:38

Bankensector en de euro zijn wel 2 totaal verschillende onderwerpen btw ;-)
Gebruikersavatar
Orbit
QoFFee Slut
QoFFee Slut
Berichten: 131
Lid geworden op: do 06 jan 2011, 00:00

De waarde van de Euro geeft de geloofwaardigheid aan, en die daalt.....
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24855
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

China Says the End of the Dollar is Near
Quote

BEIJING—Chinese President Hu Jintao emphasized the need for cooperation with the U.S. in areas from new energy to space ahead of his visit to Washington this week, but he called the present U.S. dollar-dominated currency system a “product of the past” and highlighted moves to turn the yuan into a global currency.
“We both stand to gain from a sound China-U.S. relationship, and lose from confrontation,” Mr. Hu said in written answers to questions from The Wall Street Journal and the Washington Post.
Mr. Hu acknowledged “some differences and sensitive issues between us,” but his tone was generally compromising, and he avoided specific mention of some of the controversial issues that have dogged relations with the U.S. over the past year or so—including U.S. arms sales to Taiwan that led to a freeze in military relations between the world’s sole superpower and its rising Asian rival.

http://online.wsj.com/article/SB1000142 ... Collection
1119 AD
Gebruikersavatar
Dromen
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 5033
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 06:38

[quote name="Orbit"]De waarde van de Euro geeft de geloofwaardigheid aan, en die daalt.....[/quote]

Wat een onzin.


Denk je dat ze zich in Afrika, V.S., China of Midden Oosten druk maken om de Euro?!
Gebruikersavatar
Arminius
Grand Pontiff
Grand Pontiff
Berichten: 707
Lid geworden op: do 26 aug 2010, 11:10
Contacteer:

China leent meer dan Wereldbank

PEKING - China heeft de afgelopen twee jaar meer geld geleend aan ontwikkelingslanden dan de Wereldbank. Dit blijkt uit eigen onderzoek dat de zakenkrant Financial Times dinsdag heeft gepubliceerd.

http://www.parool.nl/parool/nl/30/ECONO ... bank.dhtml
Gebruikersavatar
Orbit
QoFFee Slut
QoFFee Slut
Berichten: 131
Lid geworden op: do 06 jan 2011, 00:00

Ja je hebt gelijk Dromen, daar maken andere landen zich niet druk over. De echte waarde gaat pas naar beneden als er veel geld geprint wordt, zoals het in Amerika gebeurt. Voor de export is een lage Euro wel weer goed.
We zullen zien wat er gebeurt deze week.
Gebruikersavatar
Orbit
QoFFee Slut
QoFFee Slut
Berichten: 131
Lid geworden op: do 06 jan 2011, 00:00

Assistance to developing countries: China overtakes World Bank as a lender

http://article-trend.com/2011/01/assist ... -lender-2/

http://www.spiegel.de/wirtschaft/sozial ... ml#ref=rss

:-*
Gebruikersavatar
lostaname
QoFFee Slut
QoFFee Slut
Berichten: 291
Lid geworden op: ma 06 sep 2010, 18:23

ff nog Tros Radar aanhalen van gisteraaf:
Rente op rood staan
Uitzending 17-01-2011
Rood staan is duur. De ING rekent 17,7 %. ABN AMRO maakt het helemaal bont: 20,3 % op jaarbasis. De banken passen de percentages regelmatig aan. Doorgaans in het nadeel van de klant. Erg helder is de communicatie hierover niet. Wie wil weten hoeveel debetrente hij betaalt, moet regelmatig zijn afschriften controleren.
De sites van banken zijn op dit punt vaak niet duidelijk. Pas na eindeloos doorklikken kom je erachter wat je uiteindelijk betaalt: niet alleen debetrente, maar ook bijkomende kosten. Bijvoorbeeld ABN AMRO rekent 15 % debetrente PLUS 5,3 % bijkomende kosten. Totaal: 20,3 %.

De groene banken ASN en Triodos zijn het goedkoopst: 12% debetrente INCLUSIEF bijkomende kosten. ASN heeft nog een ander opmerkelijk voordeel. Als enige bank geven zij 1 % rente als je in de plus staat op je betaalrekening.


En KUT als ING werkelijk loopt te kutten met de cijfers want ik zit bij die bank. :-x
Gebruikersavatar
blackbox
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 6356
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:09

Run op de banken
Dit weekeinde was Ierland weer in het nieuws en het was geen goed nieuws. Kort gezegd komt het erop neer dat Ierland momenteel een run op de banken van ongekende omvang meemaakt. Het is overduidelijk dat de Ieren geen enkele vertrouwen meer hebben in de overlevingskansen van hun banken. Dus weghalen dat geld en elders onderbrengen, bijvoorbeeld in Zwitserland. Want veel vertrouwen in de Euro hebben de Ieren niet en daar hebben ze geen ongelijk in.

Stemmen met de voeten
Ierland gaat in maart naar de stembus en dan is de kans groot dat het hele Europese reddingspakket in de prullenmand terecht komt of in ieder geval nadrukkelijk gewijzigd zal worden, uiteraard ten gunste van de Ieren. Voor de Ieren is de maat vol nu vooral Frankrijk erop blijft aandringen dat de gunstige vennootschapsbelasting van het land in lijn wordt gebracht met het Europese gemiddelde. Daarmee haal je de laatste pk’s uit de Ierse economische motor. Wie wil er dan nog investeren?

Gelddrukken door Ierland?
Echt bizar is dat de Ierse Centrale Bank een noodkrediet aan de aangesloten bank verstrekt ter hoogte van ruim 50 miljard euro en dat doet –nu komt het bizarre- door zelf geld bij te drukken. Even bij stilstaan. Zelf geld bij drukken? Dat mag toch alleen de ECB doen? Maar nee hoor, de ECB heeft er geen problemen mee zolang het maar niet gaat om hoeveelheden die ‘systemically significant’ zijn.

Inflatie
Bij mij brak de klomp. Ook omdat de ECB brutaal genoeg was om niet duidelijk te maken hoeveel geld er dan mag worden bijgedrukt. Hoeveel is nog acceptabel? Niet verbaasd ben ik over de waarschuwing van ECB-president Trichet voor mogelijke inflatie. Op deze manier ontstaat die gemakkelijk én –nog belangrijker- hou je inflatie niet in de hand. Kunnen we dat in Nederland ook niet doen? Een koud kunstje: ie, wie, waai weg zijn onze schulden.

Onfatsoenlijk
Nee, natuurlijk. Het is een onfatsoenlijke manier van omgaan gaan met naderende faillissementen van lidstaten. Dat het voor Ierland een noodgreep is begrijp ik. Maar helpen zal het niet. Want Ierland stort gewoon verder in. Eerst moet namelijk de weg naar beneden volledig worden afgelegd, voordat er weer bergtoppen in zicht kunnen komen. Ondertussen loopt het normale steunprogramma van de ECB richting Ierland op volle toeren verder. De meter staat momenteel op ruim 136 miljard euro. Dat is een smak geld en het einde is nog niet in zicht.

Besmetting
Is het lokaal bijdrukken van geld iets om je zorgen over te maken? Om drie redenen vind ik van wel. Ten eerste is er sprake van spelvervuiling als iedere lidstaat gewoon geld mag bijdrukken, maar niet alle lidstaten dat doen en er ook geen openheid is. Ten tweede ben ik benieuwd naar Griekenland. Daar verdwijnt ook heel wat geld naar het buitenland. Draaien de geldpersen ook in Athene? Ten derde ben ik bezorgd over de rekening. Die komt uiteindelijk bij de bevolking terecht, zowel linksom (via falende steunfondsen), als rechtsom (via inflatie en hogere rentes).

Protesteren?
Zal het Ierse beleid van geldverruiming de aandacht van de Europese bevolking trekken? Ik hoop het. Want dit kan echt niet. Tegelijkertijd zal niemand er iets aan kunnen doen en dat maakt sociaal onrustig. Want het gaat over ons persoonlijke lot. Dat is in handen van de duivel. De geldduivel.

René Tissen
Business Universiteit Nyenrode

LINK
illuminati of my own reality
Gebruikersavatar
Dromen
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 5033
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 06:38

Wat mij opvalt is dat RTL Z echt énorm vaak doemscenario's / negatieve aandacht geeft rondom de Euro / Dollar.
Gebruikersavatar
blackbox
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 6356
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:09

ING en ABN Amro presenteren 100% fake-winstcijfers


Wie is de uitvinder van het begrip ‘onderliggende winst’?

Door Micha Kat

Vorige week presenteerde ABN Amro in het Q3-bericht 2010 een ‘onderliggende nettowinst’ over Q3 van 443 mio Euro. ING meldde over het jaarresultaat 2009 dat een underlying net profit of EUR 748 million werd geboekt. Mooie cijfers.

Zeker voor ABN Amro daar het hier immers gaat om het eerste ‘gecombineerde’ kwartaal (met Fortis) als staatsbank. De markt wachtte vol spanning op dit cijfer. Maar wacht eens even… ‘onderliggende winst’? Underlying profit? Wat is dit nu weer? Waarom niet de ‘gewone’ cijfers gepresenteerd?


Uitvinding
Het blijkt hier te gaan om een volstrekt willekeurig en door de onderneming zelf bepaald winstcijfer dat compleet los staat van de door de accountant geaccordeerde cijfers! Het begrip blijkt te zijn ‘uitgevonden’ (door wie is niet bekend) als reactie op IFRS en fair value-accounting om via een ‘omweg’ te kunnen ontsnappen aan allerlei –vaak enorme- afboekingen.

Het werkt als volgt: de ‘bovenliggende’ officiële cijfers zijn –volgens de ondernemingen- ‘vervuild’ door allerlei onvoorziene, ongewenste dan wel eenmalig optredende omstandigheden. Vlakken we al deze –uiteraard nadelige- omstandigheden uit, dan bereiken we het ‘onderliggende’ cijfer dat –volgens de ondernemingen- het ‘juiste’ dan wel ‘echte’ cijfer is. Dat deze ‘onderliggende’ cijfers door ABN Amro en ING als leading worden gepresenteerd naar de markt kan bedrog worden genoemd.

Verschil van 1,7 mrd
Zeker als we de kloof in acht nemen tussen ‘onderliggend’ en ‘bovenliggend’ cijfer: voor ING een verschil van 1,7 mrd (volgens de officiële cijfers werd in 2009 een verlies geleden van bijna 1 mrd) en voor ABN Amro 1,4 mrd (volgens de officiële cijfers leidde 2010 tot en met Q3 tot een verlies van 627 mio; ‘onderliggend’ werd echter een positief resultaat geboekt van 768 mio). Wat is hier in godesnaam aan de hand?

Stel je voor: Ajax verliest van 3-0. Vervolgens zegt de trainer op de persconferentie: als de scheidsrechter niet partijdig was geweest en we niet zes keer tegen de paal hadden geschoten, hadden we gewonnen. Daarom bepaal ik de uitslag op 4-3 winst. Heeft de complete waanzin de accountancy in de greep genomen?

Toevlucht
Is de paniek bij ING en ABN Amro zo groot dat toevlucht moet worden genomen tot dergelijke absurde kunstgrepen om positieve cijfers naar de markt te kunnen blijven communiceren? Waar zijn KPMG (ABN Amro) en Ernst & Young (ING) in hemelsnaam mee bezig dat ze dit laten gebeuren waarbij niet eens duidelijk is of zij wel een rol spelen in het ‘onderliggende’ verhaal?

Deloitte deed onderzoek
Deloitte Australie blijkt begin dit jaar onderzoek te hebben gedaan naar de opmars van het naast de –slechte- officiële en door de accountant afgetekende cijfers presenteren van juichende underlying winstcijfers.

Dit lezen we in een Deloitte-rapportage: The application of fair value accounting and recent economic volatility has led to a larger number of companies report underlying profit, to offer shareholders and analysts a clearer view on business performance by stripping out non-recurring adjustments from the statuary profit figure. This adjusted figure is increasingly being used as the key indicator for reviewing a company’s performance.

Deloitte A&A-partner Rod Smith said: Considering the economic climate we’re not surprised that more companies are providing the earnings that they believe more accurately reflect the company’s underlying financial performance. However, there is concern among audit committees about the type of adjustments that are made to the statuary profit figure and the lack of consistency and comparability between companies.

68%
Geinig, toch? Het complete werk van de externe accountant wordt gewoon overboord gezet en de onderneming past de cijfers naar eigen inzicht aan tot een presenteerbaar resultaat is bereikt!

Overigens ontdekte Deloitte dat inmiddels 68% van de Australische ASX-100 ondernemingen underlying resultaten als leading rapporteren.

Paniek in Nederland
De ‘rage’ lijkt derhalve te zijn ontstaan in Australie. Maar hoe alarmerend is het dat van de Nederlandse bedrijven juist de banken (ook SNS Reaal blijkt zich van deze trucage te bedienen) ‘onderliggende’ cijfers communiceren terwijl niemand in de markt en in de financiele pers zich afvraagt wat er aan de hand is?

Heel alarmerend. Zo blijkt de Q3-rapportage van ABN Amro voor een bezorgde Nederlander aanleiding via de site vraagde2ekamer.nl de volgende vraag te stellen aan de kamerleden Blanksma (CDA) en Huizing (VVD):

Zowel ABN Amro als ING geven aan dat ze een ‘onderliggende winst’ hebben geboekt, maar dat ze uiteindelijk een verlies hebben geleden. Wat willen ze precies aangeven met de term ‘onderliggende winst’? Kunt u me aangeven wat de betekenis is van deze nieuwe kijk op de kosten en baten-verantwoording door de banken?

Problemen
Rabobank maakt geen gebruik van dit ‘onderliggende wapen’. Verder werden er ook internationaal (vooralsnog) geen andere ‘systeembanken’ gevonden die de cijfers op deze wijze naar eigen inzicht aanpassen alvorens ze naar buiten te brengen. De indruk ontstaat dat ABN Amro en ING in enorme problemen zitten.

Deloitte nogmaals in de Australische rapportage: Audit committe chairs expressed concern about the growing prevalence of reporting underlying profit and the fact that the figure was often un-audited and not required to undergo the same scrunity as the statutory accounts.

Het einde van de accountancy
Met het terzijde schuiven van de statutory accounts ten faveure van naar eigen inzicht bij elkaar gefantaseerde ‘onderliggende cijfers’ heeft de accountancy zijn laatste station bereikt.

Met name de rapportage van ABN Amro is onthutsend: de complete reorganisatie- en integratiekosten alsmede het enorme verlies op de verkoop van HBU zijn ‘weggetoverd’ uit het resultaat en andere resultaten zoals het terugkopen van eigen obligaties met verlies voor de bondholders worden bij de winst geteld.

Ook haalde KPMG de helft terug uit de reserverings-pot voor distressed loans, een half miljard, om de winst een extra boost te geven. Onderliggende winst is voor onderliggende ondernemingen. Ondernemingen die spoedig onder de groene zoden zullen liggen.

http://www.accountingweb.nl/cgi-bin/ite ... rmat=%o-%B
illuminati of my own reality
Gebruikersavatar
blackbox
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 6356
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:09

illuminati of my own reality
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16022
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Afbeelding
Gebruikersavatar
Metalfyre
QoFFee Slut
QoFFee Slut
Berichten: 102
Lid geworden op: do 02 sep 2010, 12:15

lol Combi! Die is leuk, en maar al te waar. :P
Dus? Moet ik nu mijn iets meer dan 8 K euro die op de ABN/AMRO spaarrekening staat er dan maar vanaf halen en hetzij in een ouwe sok onder mijn matras bewaren, of op een Zwitserse rekening gaan zetten? Of goud/zilver voor kopen?
Plaats reactie

Terug naar “Economie / Banken / Financieel”