Aanslag Luik

Hier tref je topics aan over religieuse terroristen, extremistische haatbaarden en andere vormen van georganiseerde terreur.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24861
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

Tja, en toen was het alweer Woensdag... Een dag na de schokkende berichten uit de Belgische stad Luik... Een of andere mafketel vond het namelijk nodig om gisteren in de Belgische stad Luik een enorm bloedbad aan te richten... Anders Breivik stylo maar dan net iets anders en niet op een eilandje, maar dit keer gewoon midden in de stad op een plein waar vele mensen aanwezig waren op het moment van de aanslag...Als ik aan Luik denk, dan denk ik normaliter aan een dodelijke saaie, grijze, stinkende, suffe kut stad net over de grens bij Maastricht... Nu echter ook aan de ellende die een idioot gister zo nodig aan moest richten... Ik ben in het verleden regelmatig in Luik geweest of er door heen gereden en dat maakt dit alles voor mij persoonlijk nog wat vreemder... De plek waar dit gebeurde, daar ben ik dus wel eens geweest... Enfin, de media was er gisteren al meteen rap bij, maar omdat er in het begin als iets dergelijks net gebeurd is, nog wel eens van alles door de pers naar buiten gebracht wordt heb ik expres even een dagje gewacht alvorens ik in de digitale pen zou klimmen om hier wat aandacht aan te besteden...

In een artikel op de website van Nu.nl staat het volgende te lezen over de ellende die zich dus gisteren voltrokken heeft in Luik... Leest U even mee...???

Na de geweldsexplosie in de Belgische stad Luik zijn dinsdag 123 mensen in ziekenhuizen opgenomen. Zeker vijf mensen kwamen om. Dat meldde aanklager Danièle Reynders. Eerder maakte Reynders bekend dat er 75 gewonden waren. Enkele gewonden zijn er slecht aan toe. Sommigen zouden kogelwonden hebben, anderen zijn in shock geraakt. Een vijfde slachtoffer, een peuter werd bevestigd door het ziekenhuis in Luik waar het kind was opgenomen.

Enkele Belgische media meldden al dat het aantal doden zou zijn opgelopen tot zes. Daaronder was ook de peuter. Volgens de berichten, op basis van medische bronnen, zou het zesde slachtoffer een 20-jarige jongeman zijn die ernstige verwondingen op liep aan zijn hoofd. Zijn dood is niet officieel bevestigd.

Dader

Onder de doden is de dader, een 33-jarige man met de naam Nordine Amrani. Daarnaast kwamen een 15-jarige jongen, een 17-jarige jongen en een 75-jarige vrouw om het leven. Koning Albert II en koningin Paola brachten een bezoek aan Luik. Ook een grote delegatie ministers onder leiding van premier Elio Di Rupo bezocht de stad, waar 's avonds een herdenkingswake werd gehouden.

Granaten

Amrani heeft dinsdag rond half 1 in het centrum van de Belgische stad Luik met granaten van het type thunderflash gegooid. Volgens de lokale krant La Meuse schoot hij daarna zijn kalasjnikov leeg, alvorens zichzelf met een revolver een kogel door het hoofd te schieten Volgens diverse media ligt zijn lichaam aan het begin van de avond nog steeds op straat.

Kerstmarkt

De man gooide zijn granaten naar een bushokje op de Place Saint-Lambert. Daar wordt een van de grootste kerstmarkten van België gehouden. Op het plein zijn verdachte voorwerpen aangetroffen, die worden onderzocht en desnoods onschadelijk gemaakt. Kort na de schietpartij waren er meldingen over een of meer handlangers, maar na enkele uren stelden de autoriteiten dat het een eenmansactie betrof. De situatie in het centrum van de Waalse stad zou inmiddels onder controle zijn, aldus Franstalige media. Het rampenplan werd snel afgekondigd en het centrum van Luik door de politie afgesloten. De politie riep inwoners van Luik op binnen te blijven. Mensen die zich dinsdagmiddag nog op straat bevonden, werd geadviseerd snel te vertrekken.

Amrani

Amrani kwam in 2007 achter slot en grendel wegens handel in drugs en wapenbezit. Hij bleek niet alleen 2800 cannabisplanten, maar ook een heel arsenaal thuis te hebben, waaronder een raketwerper en een AK-47 (kalasjnikov). Een rechter veroordeelde hem tot 58 maanden en 11.000 euro boete. Hij gold als zware jongen, ook wegens zedenfeiten en heling. De politie zou Amrani nog steeds in de gaten hebben gehouden. Hij had zich dinsdag opnieuw moeten melden in het paleis van justitie aan het plein voor een verhoor.

Maastricht

Zes slachtoffers van de aanslag in Luik zijn in het Academisch Ziekenhuis Maastricht opgenomen. Het merendeel van hen mag dinsdag nog naar huis. Hun verwondingen vallen mee. Dat heeft een woordvoerder van het ziekenhuis gezegd. De woordvoerder verwacht niet dat zich nog nieuwe gewonden zullen melden. Dat heeft hij begrepen na overleg met de autoriteiten in Luik. Drie slachtoffers zijn met Nederlandse ambulances vervoerd. Die waren naar Luik gereden om assistentie te verlenen. De meldkamer ambulancezorg in Luik had daarom gevraagd.

Nederlanders

Er zijn geen Nederlanders onder de doden en gewonden. Dat heeft een woordvoerder van de Belgische autoriteiten gezegd.

Veiligheidsmaatregelen

De aanval leidt vooralsnog niet tot extra veiligheidsmaatregelen in Nederland. "Het is nog te vroeg om te concluderen dat er een veiligheidsrisico is voor Nederland, maar we houden een vinger aan de pols", zegt een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Over de motieven voor de aanval is nog niets bekend. "We houden direct contact met onze Belgische collega's, maar die hebben op het moment meer aan hun hoofd dan ons op de hoogte houden. De dodelijke aanslag kort voor Kerstmis is de tweede grote klap voor Luik in nog geen 2 jaar. Begin vorig jaar was in de buurt van het plein nog een gasontploffing in een huis, waarbij 14 doden vielen.

Tja... Wat een ellende! Gaat het hier om een echte terrorist? Een geloofs-haatbaard? Een extremist? Of gewoon om een doorgesnoven / doorgeflipte crimineel die in een waan leefde en er op deze manier voor zichzelf en tal van anderen een einde aan maakte? Allemaal vragen, en daarop gaan natuurlijk vast en zeker ook antwoorden komen... En daarom dus ook aandacht voor deze gebeurtenissen van gisteren in Luik... Laten we proberen om hieronder in de comments een vergaarbak met informatie te creëren over de gebeurtenissen in Luik... U snapt het inderdaad goed, hieronder in de comments kan en gaat het dus verder...


1119 AD
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16022
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Lijk ontdekt in huis van Amrani - Dodentol ligt op vijf

meer: http://www.gva.be/nieuws/binnenland/aid ... mrani.aspx
Gebruikersavatar
Dromen
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 5033
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 06:38

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... _amra.html

WAARSCHUWING: Link naar o.a. zeer gruwelijke beelden!
Gebruikersavatar
Namm
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 22
Lid geworden op: wo 15 jun 2011, 07:07

is de reden al bekend?
Gebruikersavatar
8Lou1
Knight of the Sun
Knight of the Sun
Berichten: 1106
Lid geworden op: zo 22 aug 2010, 01:59

mijn eerste reaktie was: ik ken die naam ergens van!!! nog niet kunnen vinden waarvan, maar stinken doet t
We dont do victim, we grow and rule our kindom.
Gebruikersavatar
Neut
Knight of the Sun
Knight of the Sun
Berichten: 1499
Lid geworden op: di 10 mei 2011, 15:32

Armani lijkt er wel op.
Gebruikersavatar
8Lou1
Knight of the Sun
Knight of the Sun
Berichten: 1106
Lid geworden op: zo 22 aug 2010, 01:59

hehehe das wel heel makkelijk. nee t was de gehele naam. maar goed ik zal wel weer gek zijn. what else is new:P
We dont do victim, we grow and rule our kindom.
Gebruikersavatar
dodeca
Knight of the Sun
Knight of the Sun
Berichten: 1297
Lid geworden op: zo 28 aug 2011, 19:54

deu trois
Gebruikersavatar
mesa
Antonaki
Antonaki
Berichten: 36
Lid geworden op: do 27 okt 2011, 15:45

hij zou zich marrokaan gevoeld hebben en geen moslim geweest zijn. het zoou wraak op de maatschappij geweest zijn. het zou in ieder geval niets met terrorisme te maken hebben!! zou.:rambo:
dit zaakje stinkt naar mijn gedacht.:stikkie:

en ninti, bedoel je niet onze beste vriend nordin benallal?

http://nl.wikipedia.org/wiki/Nordin_Benallal

Nordin Benallal (Sint-Gillis, 1979), ook De Paling genoemd, is een Belgische misdadiger van Marokkaanse afkomst, die een vijftigtal overvallen pleegde. Hij staat bekend om het feit dat hij reeds 4 keer uit de gevangenis wist te ontsnappen.

Jeugd
Nordin Benallal was het zesde kind in een gezin van elf. Tot zijn 17de leidde hij een normaal leven en wilde trapezeacrobaat worden. In 1992 figureerde hij in een reclamefilmpje van de Duitse spoorwegen en speelde een rolletje in de film "La tête à l' envers" van Violaine de Villers. In 1997 werd hij van school gestuurd omdat hij een leraar mechanica zou hebben bedreigd. Het zou echter om een andere jongen van Marokkaanse afkomst zijn gegaan, gezien Benallal geen mechanica studeerde. Hij vond dat hem groot onrecht was aangedaan en hing voortaan rond op straat in plaats van op school.
[bewerken]Eerste veroordeling
Hij begon met diefstallen en werd op 30 oktober 1998 door de correctionele rechtbank te Brussel tot vijf jaar cel effectief veroordeeld wegens diefstal met geweld.
[bewerken]Tweede veroordeling
In 2000 pleegde hij samen met een bende een hele reeks gewapende overvallen. Op 2 mei 2000 werd een juwelier in Ittre zo hevig verwond met een pistool in zijn oog, waardoor hij er levenslang gezichtsverlies aan over hield. In de nacht van 11 op 12 juni 2000 gijzelde hij met enkele vrienden 30 gasten in een restaurant in Kasteel Brakel. Toen iemand de sleutels van een auto trachtte af te pakken schoot Benallal de man door de kuit. De man zou in januari 2003 na vele operaties aan deze verminking bezwijken.
Op 26 september 2000 werd Benallal opnieuw opgepakt. Hij ontkende zelf gevuurd te hebben, maar weigerde zijn handlangers te verklikken. Hij ontsnapte een eerste maal op 2 oktober en nog eens in december. Door te doen alsof hij een voetletsel had strompelde hij 5 dagen lang op krukken rond. Tijdens zijn overbrenging naar de raadkamer maakte hij zijn handboeien los, smeet zijn krukken weg en ontsnapte uit de boevenwagen. Hij stal een vrachtwagen en vluchtte eerst naar Spanje en vervolgens naar Tanger, Marokko.
[bewerken]Derde veroordeling
Op 9 januari 2001 keerde hij terug naar België en werd prompt opnieuw ingerekend. Dankzij zijn 15-jarige jongere broer, Younes, die hem in de gevangenis opzocht wist Benallal in een vermomming te ontsnappen. Nordins ouders waren razend op hun zoons vanwege deze ontsnapping. Zes weken later werd Benallal opnieuw gearresteerd en in een isoleercel geplaatst.
Op 13 februari 2004 werd hij opnieuw in beroep veroordeeld tot 12 jaar cel wegens 53 inbraken, overvallen en diefstallen. Amper enkele maanden later, op 8 augustus, ontsnapte hij via een touw dat van buitenaf over de gevangenismuur van Nijvel was gegooid. Het was eigenlijk voor een andere gevangene bestemd maar Benallal greep zijn kans, klom erover en nam de vluchtauto die vlakbij was geparkeerd.
[bewerken]Vierde en vijfde veroordeling
De man werd op 13 augustus 2004 weer opgepakt na een chaotische achtervolging, waarbij hij twee agenten in Sint-Jans-Molenbeek zou hebben beschoten en verwond. Men veroordeelde hem op 5 januari 2007 tot nog eens 12 jaar cel. Benallal ging hierop in hongerstaking, maar onderbrak deze weer na een week.
Op 28 oktober 2007 ontsnapte Benallal voor de vierde keer en op spectaculaire wijze: per helikopter. Hij vluchtte naar Nederland waar hij in Den Haag een overval pleegde en in 2008 ter plekke werd gearresteerd. Hij kreeg hiervoor 54 maanden celstraf. Zijn mededader, Yasin Mejnoun, kreeg voor deze overval 42 maanden celstraf. Op 19 oktober 2010 is Benallal weer uitgeleverd aan België.
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16022
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

[quote=""combi" post=48425"]Nutty new year (2)
woensdag 14 december 2011
http://www.stelling.nl/kleintje/actueel ... 59540.html


Hebben we net de gevalletjes Van der Vlis en Breivik een plekje gegeven, gaat ene Nordine Amrani in Luik op het dak van een bakkerij zitten en laat een buitje granaten en kogels neerdalen op een Kerstmarkt. In september 2008 was hij nog voor bijna vijf jaar achter het gaas gefrummeld wegens het in bezit hebben van 10 vuurwapens, 9500 wapenonderdelen en 2800 geurende cannabisjes. Handel is handel, zelfs als ie verboden is.

Wegens goed gedrag mocht Nordine eerder buiten gaan spelen, maar moest zich af en toe wel melden bij de gezagssmurfen. Dat stond ook nu op het programma, maar als we het verhaal mogen geloven had Amrani daar niet veel puf in.

Hij keelde zijn huishoudster, die mogelijk iets teveel gezien had, stapte in zijn auto en reed naar de markt om een zak vol loden snoepgoed te laten neerdalen. Daarna sloeg hij de hand aan zichzelf of er ontplofte iets te vroeg nog een granaat. Daar zijn de geleerden het nog niet over eens.

Raar verhaal. Goed, Nordine was een gekend expert op wapengebied en kon allerlei spuiten blind in en uit elkaar rommelen.
Dus echt een wonder dat hij opnieuw dodelijke turf in zijn ransel had, nou nee. Maar interessant is wel wie hem die turf heeft geleverd.

Een gewone handelaar uit het circuit? Een jihadjememaar? Een Nijvelaar? Alles is mogelijk. En wat dat laatste betreft: Van der Vlis en Breivik mogen dan zoals gebruikelijk als lone nuts zijn weggezet, in beide gevallen was er sprake van enge rechtse connecties.

Nog wat: hoe is het mogelijk, dat er in Luik aanvankelijk sprake was van drie tot vier schutters en later maar van één? Krijgt Nordine Amrani misschien de Edgar Davids Trofee? We zullen er nog van horen. Zeker is in ieder geval, dat we ook in het komend jaar meer van dit soort angstaanjagende gebeurtenissen zullen meemaken.
En dat als gevolg daarvan onze vrijheden verder beperkt zullen worden. Het is wat vroeg, maar alvast een nutty new year toegewenst. Stay tuned.[/quote]
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16022
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Afbeelding
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16022
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Justitie was tegen vrijlating dader Luik
Laatste update: 15 december 2011 16:15
http://www.nu.nl/buitenland/2694572/jus ... -luik.html


LUIK/BRUSSEL - Het Belgisch Openbaar Ministerie heeft zich verzet tegen de voorwaardelijke vrijlating van de dader van de aanslag dinsdag in Luik.

Ook de directie van de gevangenis waar Nordine Amrani vastzat, gaf een negatief advies.

Dat meldde de Vlaamse publieke omroep VRT donderdagmiddag. Volgens justitie en directie waren er niet genoeg garanties dat Amrani op het rechte pad zou blijven. Het OM stelde elektronisch toezicht voor.

Maar de Luikse veelpleger kwam eind vorig jaar toch vrij wegens een positief psychiatrisch rapport. Amrani vermoordde dinsdag 5 mensen voordat hij zichzelf een kogel door het hoofd joeg.
lijkt me dan niet zo moeilijk om te kijken wie er voor heeft getekend om hem toch vrij te laten al of niet goedgekeurd door rechter ? van het gladioadvies buro iets :whistle:
Gebruikersavatar
Neut
Knight of the Sun
Knight of the Sun
Berichten: 1499
Lid geworden op: di 10 mei 2011, 15:32

Oei lees net van die kiddie, omg telt voor 10 i.m.o...
Gebruikersavatar
Dromen
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 5033
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 06:38

Gerechtsgebouw Luik ontruimd na bommelding
Laatste update: 19 december 2011 14:56

LUIK - Het paleis van justitie in de Belgische stad Luik is maandagmiddag ontruimd na een anonieme bommelding.
Op het plein voor het gebouw was vorige week de dodelijke aanslag waarbij vier personen en de dader om het leven kwamen.

Het telefoontje kwam omstreeks 13.00 uur binnen, meldden Franstalige Belgische media. De aanwezigen in het paleis van justitie en de aangrenzende gebouwen werden meteen geëvacueerd.

Na het bomalarm stelde de politie een veiligheidszone in rond het gebouw. Winkels, kantoren en de kerstmarkt in de buurt bleven toegankelijk, meldde het Belgische persbureau Belga.

Verdachten die voor de rechter hadden moeten verschijnen, werden overgebracht naar cellen in een politiekantoor.

http://www.nu.nl/buitenland/2697258/ger ... lding.html
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16022
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Bommelding Luik uit wraakactie bloedbad
Laatste update: 19 december 2011 17:29
http://www.nu.nl/buitenland/2697258/bom ... edbad.html


LUIK - Het paleis van justitie in de Belgische stad Luik is maandagmiddag een aantal uur ontruimd geweest na een anonieme bommelding die verband had met de aanslag vorige week.

De oproep kwam omstreeks 13.00 uur binnen met de mededeling dat er twee bommen lagen in het gerechtshof. Deze bommen zouden ontploffen ''om Nordine te wreken'', aldus het persbureau Belga.

Op het plein voor het gebouw zaaide Nordine Amrani vorige week dood en verderf. Vier personen kwamen om en tientallen raakten gewond. De dader, die voor zijn daad al een vrouw bleek te hebben omgebracht, pleegde zelfmoord.

De politie nam maandag geen risico en ontruimde het paleis van justitie en de aangrenzende gebouwen.

Uitkammen
Na het uitkammen van de panden werden ze rond 16.00 uur vrijgegeven. De politie is nog op zoek naar de eigenaar van de mobiele telefoon waarmee de anonieme bommelding is gedaan.

Amrani had vorige week dinsdag in het paleis van justitie moeten verschijnen voor een verhoor wegens zedendelicten.
Plaats reactie

Terug naar “Haatbaarden / Terroristen”