RIP Vrij Internet!/ Censuur blokkeren kun je leren!

Alles over computers en het web kun je hier bespreken.
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16024
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Dutch FilmWorks wil Nederlandse torrentdownloaders opsporen
01 augustus 2017 14:52
http://www.nu.nl/internet/4864544/dutch ... poren.html


De Nederlandse filmmaatschappij Dutch FilmWorks wil torrentdownloaders opsporen.

Dat blijkt https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/n ... ursrechten uit een document van de privacywaakhond Autoriteit Persoonsgegevens (AP), die toestemming moet geven voor de verwerking van gegevens bij het initiatief. Dutch FilmWorks is een Nederlandse uitgever van veel internationale films.

De AP zegt zegt het verzamelen van gegevens van downloaders toe te willen staan. Belanghebbenden krijgen tot 25 augustus om op dit besluit te reageren.

Het filmbedrijf wil op zoek gaan naar Nederlandse ip-adressen die worden gebruikt om films illegaal te downloaden. Deze ip-adressen kunnen door een internetprovider worden gekoppeld aan een fysiek adres, zodat de locatie van een downloader kan worden opgespoord.

De filmdistributeur wil niet zeggen of ze bijvoorbeeld boetes gaan uitdelen. "Dit is de eerste stap in dit proces", vertelt een woordvoerder van Dutch FilmWorks aan NU.nl. "We gaan na 25 augustus verder kijken wat we gaan doen."

Vermoedelijk zullen providers niet zonder meer meewerken aan het opsporen van downloaders. Ze zijn "in veel gevallen niet bereid de NAW-gegevens vrijwillig af te staan", aldus een document dat Dutch FilmWorks indiende bij de AP. Eerder zeiden diverse providers al dat ze een oordeel van de rechter nodig achten, voordat persoonsgegevens kunnen worden overhandigd.

Vijf jaar
Dutch FilmWorks wil een onafhankelijke organisatie inzetten die gespecialiseerd is in het traceren van IP-adressen bij torrentdownloads. Daarbij worden alleen Nederlandse adressen bewaard. Die moeten volgens de filmorganisatie maximaal vijf jaar worden opgeslagen, in verband met de juridische stappen die daarna volgen.

Stichting Brein strijdt in Nederland al langer tegen internetpiraterij, maar doet dit vooral door illegale aanbieders van films en series aan te pakken. Bij het initiatief van Dutch FilmWorks komen Nederlandse downloaders centraal te staan.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Permuter 0., Toxopeus
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16024
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

"Usenetprovider Eweka wilde de gegevens vrijwillig delen" Niet dus lees bericht. Het belang van "het bedrijf" is gewoon groter dan het individu, niks nieuws dus ;)
Brein schikt met uploader na afgifte adres van usenetprovider
09 augustus 2017 17:16
http://www.nu.nl/internet/4874453/brein ... vider.html


Een man uit Harderwijk trof met Stichting Brein een schikking van 4.800 euro voor illegaal uploaden. Zijn adresgegevens werden afgegeven door zijn usenetprovider.

Dat schrijft Stichting Brein op zijn website. https://stichtingbrein.nl/nieuws.php?id=467

Usenetprovider Eweka wilde de gegevens vrijwillig delen. De rechter dwong de provider van de 44-jarige uploader adresinformatie te geven nadat Stichting Brein daarvoor een verzoek had ingediend.

Het is onbekend wat de uploader aan illegele content online heeft gezet. Brein trof een schikking van 4.800 euro met de man, waarbij rekening werd gehouden met persoonlijke omstandigheden. Ook tekende de man een onthoudingsverklaring met een dwangsom van 2.000 euro per dag voor toekomstige inbreuken, tot een maximum van 50.000 euro.
Verzoeken

Vorig jaar bepaalde de rechtbank in Haarlem dat twee Nederlandse usenetproviders gebruikersgegevens van uploaders moesten afstaan. De uploaders deelden grote aantallen e-books illegaal. De rechter besloot toen dat het belang van Stichting Brein zwaarder weegt dan dat van usenetproviders.

Brein stuurt nu en dan gemotiveerde verzoeken aan providers om adresgegevens. De provider wordt daarbij verzocht om de uploader in de gelegenheid te stellen zich vrijwillig bij Brein te melden. Gebeurt dat niet, dan wordt een eventuele schikking duurder.
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16024
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

EU wil dat internetbedrijven illegale content harder aanpakken
13 september 2017 15:53
https://www.nu.nl/tech/4920842/eu-wil-i ... akken.html


Europese richtlijnen moeten bedrijven als Google en Facebook aansporen om beter in de gaten te houden wat er op internet gezet wordt.

Dat schrijft Reuters, dat een conceptversie van de nieuwe EU-richtlijnen heeft ingezien. Daarin staat beschreven hoe internetbedrijven hun inspanningen moeten uitbreiden om illegale berichten te verwijderen.

Met illegale content worden bijvoorbeeld berichten bedoeld die inbreuk maken op auteursrecht of berichten die terrorisme aansporen. Bestaande wetten van de EU beschermen online platforms, door te stellen dat ze niet verantwoordelijk zijn voor content die op hun websites wordt geplaatst.

In de conceptrichtlijnen van de EU staat dat "platformen significant meer maatregelen moeten treffen om illegale content aan te pakken". Zo kunnen de bedrijven bijvoorbeeld samenwerken met gespecialiseerde partijen om zulke berichten te vinden. Ook zouden ze het bepaalde prioriteit moeten geven om van dit soort berichten melding te maken bij de autoriteiten.

De richtlijnen worden waarschijnlijk eind september gepubliceerd en zijn niet bindend. Verdere wetgeving is in het voorjaar van 2018 niet uitgesloten, afhankelijk van de progressie die de bedrijven hiermee boeken.
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16024
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Ziggo en XS4ALL moeten The Pirate Bay in Nederland voorlopig blokkeren
22 september 2017 12:28
https://www.nu.nl/internet/4933520/zigg ... keren.html


De providers Ziggo en XS4ALL moeten voorlopig toegang tot The Pirate Bay blokkeren voor gebruikers.

Dat heeft de rechter op vrijdag bepaald https://uitspraken.rechtspraak.nl/inzie ... 2017:10789 in een kort geding tussen Stichting Brein en de providers.

De rechter beveelt beide providers om binnen tien dagen toegang tot The Pirate Bay "te staken en gestaakt te houden, door middel van het blokkeren en geblokkeerd houden van de toegang van hun klanten tot de domeinnamen, subdomeinen en IP-adressen via welke The Pirate Bay opereert".

Dwangsom
Werken de providers niet mee, dan moeten ze per dag een dwangsom van 2.000 euro betalen. Dat bedrag kan oplopen tot maximaal 1 miljoen euro.

De blokkade moet in stand blijven totdat de Hoge Raad zich heeft uitgesproken in de rechtszaak, waarin zal worden bepaald of de blokkade definitief moet worden gemaakt.

2012
De zaak tussen de providers en Stichting Brein loopt al sinds 2012, toen de rechtbank in Den Haag besloot dat The Pirate Bay geblokkeerd moest worden. De rechtbank oordeelde toen dat The Pirate Bay op grote schaal auteursrechten schendt.

In een beroepszaak werd de blokkade in 2014 teruggedraaid door het gerechtshof, omdat uit onderzoek bleek dat de blokkade niet effectief was.

De zaak ligt inmiddels bij de Hoge Raad, die eerder naar het Hof van Justitie van de Europese Unie stapte. Die zei in juni dat de site zich schuldig maakt aan auteursrechtenschending en dat een blokkade mogelijk was. In het kort geding is deze blokkade nu daadwerkelijk opgelegd.
Europarlementariër van de Piratenpartij, Julia Reda, vroeg een onderzoek op dat de Europese Commissie al in 2015 uitvoerde. Het werd niet door henzelf gepubliceerd, maar werd pas vrijgegeven na meerdere verzoeken van Reda. Uit het onderzoek blijkt dat er alleen bij nieuwe kaskrakerfilms een negatief effect op de omzet is door illegaal downloaden. Reda vraagt zich af waarom het onderzoek niet gepubliceerd werd. Ze kwam erachter dat het onderzoek bestond, nadat ze gewezen werd op de investering die gedaan was.

bron en meer: https://www.vpngids.nl/nieuws/onderzoek ... terij-aan/
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16024
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Piraterijrapport verzwegen door EU want boevennest
@Zentgraaff

23-09-17 12:55
https://www.geenstijl.nl/5138642/pirate ... oevennest/


Hoi EU, wat ben je toch weer een antidemocratische haatclub. De Europese Commissie betaalde de consultants van Ecorys een flinke som van uw taxpoetjes geld om uit te zoeken wat het verband is tussen illegale downloads en de legale verkoop van media. Het resultaat? Een rapport waaruit blijkt dat de twee zaken weinig verband houden (bij bepaalde mediatypes). Kortom, illegaal downloaden leidt NIET tot lagere verkoop en bij games is het juist andersom:
mensen downloaden een spel, proberen het uit en kopen dan de officiële versie.
Niet de gewenste uitkomst, want de EU wordt keihard belobbied door de Bumae/Stemrae rn bovendien haten eurocraten internet. Internet is namelijk Rusland, populisme en niet te reguleren met verbindende staatsomroepen.

De commissie is al jaren bezig met het opstellen van nieuwe copyrightregels, dus is het bijzonder raar dat er zo'n belangrijk rapport onder in de la terechtkomt. De maatregelen die nu ter tafel liggen zijn fors: de plicht voor internetproviders om filters te installeren om alleen maar door de lobbyclubs toegelaten content door te laten. Kortom, dingetjes die vooral heel goed zijn voor de lobbies van rechthebbenden, maar niet voor de burgerrechten van de gewone Europeaan. Kortom, keiharde repressie op een misdaad die volgens het onderzoek dus helemaal niet zo erg is. Het is maar goed dat Julia Reda (parlementpiraat) het onderzoek heeft gewobd zodat u het https://juliareda.eu/2017/09/secret-cop ... ent-study/ kan inzien. Toch is het raar dat met uw geld betaalde rapporten in de la verdwijnen als de uitkomst niet volgens het eisenlijstje is. Oh EU, wat ben je toch een ademocratische haatclub.

Ohja. EN FUCK TIM KUIK!
25 augustus 2017
Dutch Filmworks gaat in oktober illegale downloaders opsporen en laten betalen
Filmdistributeur Dutch Filmworks heeft aangekondigd illegale downloaders van films vanaf oktober op te sporen en te laten betalen via een schikkingsvoorstel. Mensen die een vpn gebruiken tijdens het downloaden, blijven buiten schot.

bron en meer: https://tweakers.net/nieuws/128783/dutc ... talen.html

Bewijslast
Wat Dutch Filmworks betreft, ligt de bewijslast overigens bij de consument. Als die stelt niet zelf te hebben gedownload, maar dat iemand anders van zijn netwerk gebruik heeft gemaakt, moet hij dat zelf kunnen bewijzen, vindt de organisatie. De Autoriteit Persoonsgegevens, wiens toestemming de filmdistributeur nodig heeft om downloaders te kunnen aanpakken, heeft met het plan ingestemd.

bron en meer: https://nos.nl/artikel/2189737-illegaal ... talen.html
;) kuch
De voorzitter van de Autoriteit persoonsgegevens,
Meester A. Wolfsen is volgens de Autoriteit Persoonsgegevens ook:
Nevenfuncties
2010 - heden: Voorzitter raad van toezicht Jantje Beton/NUSO
2014 - heden: Voorzitter raad van toezicht muziekrechtenorganisatie Sena
knip

zie nevenfucties:
https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/n ... mr-wolfsen
That One Privacy Site
Welcome to the VPN Section!
https://thatoneprivacysite.net/vpn-section/
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: #F#
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16024
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Ziggo blokkeert wederom The Pirate Bay op last van rechter
04 oktober 2017 14:43
https://www.nu.nl/internet/4949843/zigg ... chter.html


Telecomprovider Ziggo heeft op last van de rechter torrentwebsite The Pirate Bay weer geblokkeerd.

Ziggo-klanten die The Pirate Bay proberen te bezoeken, worden vanaf woensdag doorverwezen naar ziggo.nl/yarrr. Daar staat uitgelegd waarom de site is geblokkeerd.

Zowel het hoofddomein als alternatieve adressen voor The Pirate Bay zijn door de blokkade niet langer toegankelijk. XS4ALL wil op donderdag zijn blokkade doorvoeren.

De rechter bepaalde afgelopen maand bij een kort geding dat The Pirate Bay voorlopig geblokkeerd moet worden door Ziggo en XS4ALL.

Beide providers kregen tien dagen om de sluiting weer door te voeren. De blokkade moet gehandhaafd worden totdat de Hoge Raad zich heeft geoordeeld in de zaak. Die bepaalt of de site permanent geblokkeerd moet worden, of mag worden bezocht door klanten van de providers.
Eerder geblokkeerd

In 2012 stapte Stichting Brein naar de rechter, om The Pirate Bay te laten blokkeren bij de providers. Stichting Brein stelt dat The Pirate Bay op grote schaal auteursrechten schendt. Bij de zaak werd toen al een voorlopige blokkade ingevoerd, die in 2014 werd teruggedraaid.

Het Europees Hof mengde zich in de kwestie, waarna de Nederlandse rechter bepaalde dat de blokkade wederom ingevoerd moest worden.
Gebruikersavatar
#F#
Prince(ss) of Jerusalem
Prince(ss) of Jerusalem
Berichten: 502
Lid geworden op: vr 17 dec 2010, 23:04

Teken voor een referendum over de sleepnetwet die al ons datverkeer wil bijhouden en opslaan...

https://sleepwet.nl

En stap over op Signal in plaats van WhatsApp. Werkt precies het zelfde maar is wel open source en veilig!
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16024
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Wel, niet, wel, niet ::)
'Proces over blokkade Pirate Bay moet over'
16 maart 2018 14:13
https://www.nu.nl/internet/5180090/proc ... -over.html


De rechtszaak over de blokkade van The Pirate Bay bij Ziggo en XS4All moet volgens de advocaat-generaal over.

Dat heeft de advocaat-generaal op vrijdag bekendgemaakt. De zaak zou teruggestuurd moeten worden naar het gerechtshof. Op het moment ligt de kwestie bij de Hoge Raad.

Het advies van de advocaat-generaal is niet bindend. Het is nog niet bekend of de Hoge Raad de suggestie gehoor zal geven en de zaak ook echt opnieuw zal starten.

Brein
De zaak was aangespannen door Stichting Brein, die opkomt voor de houders van auteursrechten. Gebruikers van The Pirate Bay kunnen illegaal films, muziek en games downloaden.

In 2012 besloot een rechter dat Ziggo en XS4ALL The Pirate Bay moesten blokkeren. In hoger beroep werd dat teruggedraaid. Daarna ging de zaak naar de Hoge Raad. In afwachting van een beslissing daar moesten de providers The Pirate Bay alvast blokkeren, totdat er een definitieve uitspraak is.

Het is nog niet bekend wanneer de Hoge Raad de knoop doorhakt.
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16024
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

"Ook stemde de commissie voor de 'link tax'-bepaling."
Commissie Europarlement stemt voor controversieel 'uploadfilter'
Door Sander van Voorst

20-06-2018 • 11:40
https://tweakers.net/nieuws/140025/comm ... ilter.html


De commissie voor Juridische Zaken van het Europarlement heeft woensdag voor een controversiële bepaling in de Auteursrechtrichtlijn gestemd, die volgens critici neerkomt op een 'uploadfilter'. Ook stemde de commissie voor de 'link tax'-bepaling.

Europarlementariër Julia Reda, een tegenstander van de bepalingen, heeft bekendgemaakt dat de commissie met een meerderheid van vijftien tegen tien stemmen voor de bepaling in artikel 13 van de richtlijn heeft gestemd. Deze bepaling verplicht internetplatforms om inhoud die gebruikers uploaden, te filteren en te blokkeren als er sprake is van een inbreuk op auteursrechten.

De bepaling heeft veel kritiek losgemaakt. Zo sloegen verschillende internetpioniers onlangs alarm dat een dergelijke verplichting een serieuze bedreiging voor het open internet is. Onder meer Nederland en België uitten eerder kritiek, omdat de bepaling mogelijk in strijd is met de vrijheid van meningsuiting. Volgens Reda is het nog niet te laat om alsnog wijzigingen door te voeren, maar dan in de plenaire sessie van het Europarlement.

Volgens Reda heeft de juridischezakencommissie ook gestemd voor een bepaling die ze aanduidt als 'link tax'. Daarmee doelt ze op artikel 11 van de richtlijn, die nieuwsuitgevers aanvullende rechten geeft om nieuwsberichten openbaar te maken en te reproduceren. Deze bepaling heeft ook de nodige kritiek aangetrokken, onder meer van een groep academici. Reda legt uit dat deze bepaling gevolgen kan hebben voor korte news snippets, waarvoor dan een licentievergoeding betaald zou moeten worden.

De burgerrechtenorganisatie EDRi heeft een overzicht gepubliceerd van de stappen die nu nog nodig zijn om tot een andere uitkomst te komen. Zo kunnen er nog onderhandelingen plaatsvinden en volgt de uiteindelijke stemming van het Europarlement waarschijnlijk in december dit jaar of januari volgend jaar.
EU verbiedt linken en citeren en eist uploadfilters
https://frontpage.fok.nl/nieuws/797592/ ... lters.html


Vandaag is het internet grotendeels gestorven. De commissie voor Juridische Zaken van Europarlement heeft namelijk gestemd vóór een verplicht uploadfilter voor websites én voor een 'link-tax'. Die laatste geeft uitgevers het recht eenzijdig te bepalen waar hun content verschijnt en gelinked wordt.

Eerder berichtten we al over het Europese censuurplan waarbij het voor websites verplicht wordt alle door gebruikers geplaatste content door een copyrightfilter te halen en automatisch te weren als er sprake is van inbreuk. Daar werd in de comments door sommigen wat lacherig over gedaan, maar de werkelijkheid komt naderbij. Bij de stemming stemden 15 mensen voor en 10 tegen de nieuwe auteurswet.

Artikel 13 van de richtlijn verplicht het internetplatformen om álle inhoud die door gebruikers wordt geüpload te filteren op auteursrechtelijk beschermd materiaal. Dat geldt niet alleen veel videobestanden, audiobestanden en foto's, maar ook voor teksten. Elke comment zal door een filter gehaald moeten worden en worden gecontroleerd op rechtmatigheid.

Daarnaast geeft artikel 11 perspublicaties het exclusieve recht op reproductie en publicatie. Dit artikel wordt ook wel de link-tax of google-tax genoemd. Het komt erop neer dat je - om een bericht te citeren, parafraseren of zelfs hyperlinken - verplicht bent hiervoor bij de aanbieder een licentie af te nemen.

De wet zorgt voor een mate van opgedrongen zelfcensuur waar China en Noord-Korea nog een puntje aan kunnen zuigen.

Burgerrechtenorganisatie EDRi is een campagne gestart om de wet alsnog tegen te houden voordat het EU-parlement er, waarschijnlijk ergens in december of januari, definitief over gaat stemmen.
Press release: MEPs ignore expert advice and vote for mass internet censorship
By EDRi

In a vote today, 20 June, the Legal Affairs Committee of the European Parliament voted for a Copyright Directive, which includes measures to monitor and filter virtually all uploads to the internet.

The Copyright Directive includes the controversial Article 13, which mandates the mass monitoring and censorship of internet uploads. The vote comes after widespread criticism of these measures and against the advice of civil society, of leading academics and universities, of research institutions, the United Nations Special Rapporteur on Freedom of Opinion and Expression and even the inventors of the internet and of the world wide web.

bron en meer: https://edri.org/press-release-meps-ign ... ensorship/
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Permuter 0.
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24872
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

Google aangeklaagd voor volgen gebruikers ondanks privacyinstellingen

Afbeelding

Google is aangeklaagd voor het volgen van gebruikers, zelfs als een privacyinstelling is ingeschakeld om dit te voorkomen.
Een instelling op de website van Google laat gebruikers de locatiegeschiedenis uitschakelen. Het uitschakelen van de optie zorgt er echter niet voor dat de zoekgigant stopt met het volgen van locaties. Daarvoor moet ook een tweede optie worden uitgezet, die dieper in de instellingen verborgen zit.

Eerder in augustus kwam de onduidelijke privacyschakelaar al aan het licht. Nu wil een aanklager in San Francisco met een rechtszaak afdwingen dat Google hier iets aan gaat doen.

"Google beweerde dat een gebruiker de locatiegeschiedenis op ieder moment kan uitschakelen", leest de aanklacht. "Daar is geen woord van waar."

Volgens de aanklager heeft Google op "illegale wijze zijn Android-telefoon gevolgd". Later zou het bedrijf hetzelfde op zijn iPhone hebben gedaan, waarop hij Google-apps had geïnstalleerd.

Schadevergoeding voor gevolgde gebruikers
De aanklager eist een schadevergoeding van de zoekgigant. Hij hoopt daarnaast van de rechtszaak een zogeheten class-action wordt, waarbij andere gedupeerden zich kunnen aansluiten. Iedereen die de privacy-optie had uitgezet en toch is gevolgd, kan zich voegen bij de zaak.

Google heeft sinds de ophef rond de onduidelijke schakelaar de beschrijvende teksten binnen de instellingen veranderd, in een poging om duidelijker te maken wat ze precies uitzetten.
Bron: ->> https://www.nu.nl/internet/5423306/-goo ... ingen.html'Google is niet duidelijk over verzamelen locatiegegevens op smartphones'

Afbeelding

Google-gebruikers die niet willen dat Google hun locatiegegevens verzamelt, moeten meer doen dan alleen het uitschakelen van de functie locatiegeschiedenis.
Dat blijkt maandag uit een onderzoek van persbureau AP. Met de functie locatiegeschiedenis houdt Google bij welke plaatsen een gebruiker bezoekt met zijn Google-account dat bijvoorbeeld aan een smartphone is gekoppeld.

Maar Googles functie web- en appactiviteit verzamelt ook informatie over de locatie van een gebruiker, zelfs als de gebruiker de functie locatiegeschiedenis heeft uitgeschakeld.

Computerwetenschapper Jonathan Mayer van de Princeton University zegt tegen AP dat Google in dit geval fout zit. "Als je gebruikers in staat stelt om de locatiegeschiedenis uit te schakelen, dan zouden alle plaatsen waar de locatiegeschiedenis bewaard wordt, uitgeschakeld moeten zijn", zegt Mayer.

Google zegt helder te zijn in het onderscheid tussen de locatiegeschiedenis en web- en appactiviteit.

Instellingen beheren
Gebruikers kunnen hun locatiegeschiedenis beheren in de Tijdlijn-pagina van Google Maps. Het beheren van de web- en appactiviteit kan via de pagina Activiteitsopties in de privacyinstellingen van Google.

Google gebruikt de locatiegegevens niet alleen voor het aanbieden van gepersonaliseerde diensten, zoals weer- en verkeersinformatie, maar ook voor zijn advertentiedoeleinden.
Bron: ->> https://www.nu.nl/internet/5412167/goog ... hones.html
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24872
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

Plaats reactie

Terug naar “Computers / Web”