High On Nano

Alle topics over wetenschap, techniek, vrije energie en nog veel meer, tref je aan in dit deel van het QFForum.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Albert Heijnstein
Antonaki
Antonaki
Berichten: 79
Lid geworden op: zo 08 sep 2013, 22:39

http://www.nanopaprika.eu/group/poster2013/page/p13-33
What if marijuana could help us fight artherosclerosis, the common underlying cause of cardiovascular diseases?

In a 2005 Nature publication, the anti-atherosclerotic effect of cannabis was demonstrated, but typical limitations subdued further research. Willem Mulder, a bio-engineer (working in NYC and Amsterdam), is now developing nanoparticle formulations of cannabis to overcome these limitiations.

Recently some science groupies founded ’High On Nano’ to create awareness around this project.

Rupture of atherosclerotic plaques are the underlying cause of most cardiovascular related deaths. Statins and cannabis have shown potent anti-inflammatory properties, but also both have their typical limitions.

To better exploit both drug classes in atherosclerotic disease, nanoparticle formulations offer significant advantages, including the reduction of systemic or psychotropic effects, while simultaneously increasing the efficacy and bioavailability through local atherosclerotic plaque drug delivery.
extra informatie
http://www.highonnano.com/
Tandem pax alma triumphat ?
Gebruikersavatar
Albert Heijnstein
Antonaki
Antonaki
Berichten: 79
Lid geworden op: zo 08 sep 2013, 22:39

De campagne van High on Nano is gestart.

De campagne wordt ingezet om het werk van nanowetenschapper Willem Mulder, en zijn teams in New York en Amsterdam, met een groter publiek te delen. Hiervoor is de Stichting High on Nano opgericht met als doel een (serie) documentaire(s) te produceren en verspreiden.
https://www.facebook.com/HighonNano

De documentaire zal gaan over het onderzoek waarbij marihuana in de vorm van nano-deeltjes ingezet wordt om hart- en vaatziekten te bestrijden.
Een waanzinnig onderzoek dat plaatsvindt in het AMC en waar de stichting High on Nano zo veel mogelijk mensen bij wil betrekken! Jou dus ook!
Zoals Richard Branson laatst zei: "The first step in making an idea a reality is often simply sharing it!" en daar is het nu tijd voor.

Het benodigde budget proberen ze door crowdfunding bij elkaar te krijgen, waarbij in eerste instantie wordt gefocust op één van hun meest aansprekende onderzoeksprojecten. Dit is het onderzoek waarbij actieve ingrediënten van marihuana worden ingezet voor de ontwikkeling van een mogelijke therapie tegen aderverkalking, de onderliggende oorzaak van veel hart- en vaatziekten.

Een werkelijke donatie natuurlijk heel fijn zijn. Dit kan sinds vandaag via onze site
zie http://www.highonnano.com/#!fund/c21kz

Het aangetrokken budget zal worden gebruikt voor productie van de eerste aflevering van een serie korte documentaires (‘shorts’). Als alles beetje volgens planning verloopt, starten we de productie in februari 2014, de post productie gedurende de lente, om de eerste short afgerond te hebben voor de start van toonaangevende zomer/herfst filmfestivals.

Het ultieme doel is dat dit hele proces er toe leidt dat mensen in een vroeg stadium betrokken kunnen raken bij de ontwikkeling van medicijnen.

Tandem pax alma triumphat ?
Plaats reactie

Terug naar “Wetenschap / Techniek”