Uw Ziel op de foto! 'Kirlian fotografie'

Alle wetenschappelijke topics tref je hier aan.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Het Dolle Eland
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 2622
Lid geworden op: zo 24 okt 2010, 17:26

Afbeelding
Zo zat ik een beetje rond te neuzen en te lummelen in de Shout Box van QFF. Waardoor weet ik niet meer, maar ik stuitte op de interessante materie van Konstantin Korotkov.

Tja.... een Rus, dan zal het wel niets zijn. Want tenslotte zijn wij in het Westen allen maar Übermachtig! Maar die beste Konstantin beweerd een techniek in handen te hebben waarmee hij dus de ziel kan fotograferen zo vlak na het uitblazen van onzer laatste adem. Maar er is meer, door middel van een electrostatische techniek weet hij de 'energievelden' in beeld te brengen van al het levende organisme....

Ik heb mij er niet in verdiept en de tijd ontbreekt mij er nu weer eens aan. Dus even wat knip en plakwerk over het fotografen van uwer ziel......:

..."Kirlianfotografie (sinds 1939!!!) is het fotograferen van objecten in een hoogfrequent hoogspanningsveld met een spanning van meer dan 1000 volt. Deze methode is genoemd naar het Armeens-Russische echtpaar dat deze manier van fotografie 'ontdekte': Semjon en Valentina Kirlian, twee Russische technici, die in de jaren 1930 toevalligerwijze deze manier van fotograferen ontdekten.

Het (eventueel geaarde) te fotograferen object wordt dicht bij de elektrode gebracht, waardoor het blootgesteld wordt aan een sterk elektrisch veld. Door de hoge veldsterkte ontstaan er ionisaties van de aanwezige (gas)moleculen. Daardoor ontstaan er rondom dit object kleine zwakke zichtbare kleurige ontladingen. Deze kunnen gefotografeerd worden indien het omgevingslicht afgeschermd wordt. In de praktijk kiest men vaak de volgende opstelling: op een vlakke metalen plaat die als elektrode fungeert, plaatst men de fotofilm en daar direct bovenop (of vlakbij) het te fotograferen object.

Fysieke, emotionele en mentale energie
Er wordt verondersteld dat een Kirlianfoto een doorsnede laat zien van fysieke, emotionele en mentale energie. Deze energie vormt de aura van alle levende wezens. Deze methode werd verder ontwikkeld en verfijnd door Peter Mandel, een Duitse homeopaat/acupuncturist. Hij vergeleek gedurende jaren ruim 1 miljoen kirlianfoto's van zieke mensen met de uitslagen van regulier laboratoriumonderzoek. Aan bepaalde kleuren die op de foto aldus zichtbaar zijn, worden door sommigen bepaalde persoonlijke eigenschappen gekoppeld, maar ook ziekten of aandoeningen.

Aurafotografie
Kirlianfotografie wordt ten onrechte ook wel aurafotografie genoemd. De enig bekende mogelijke reden om de Kirlianfoto met de aura te associëren, is een oppervlakkige uiterlijke gelijkenis tussen de stralingspatronen op de Kirlianfoto en de uitstralingen die de helderziende meent waar te nemen als aura.

Ieder object heeft een grensvlak met de omgeving waarin het zich bevindt. In de lucht ontstaat daarop een grenslaag met een mengsel van verschillende gassen. Deze grenslaag wordt dynamisch beïnvloed door het uitgassen van het object. Dit uit zich voornamelijk bij levende objecten. Anderzijds worden gassen in de grenslaag opgenomen uit de atmosfeer door affiniteit of adhesie met het object.

Door ionisatie kan deze dynamische gasgrenslaag zichtbaar worden gemaakt.

Vaak zijn bij levende objecten een soort kleurige "fonteinen" of "uitstralingen" zichtbaar. Bij een afgesneden plant, is dit goed zichtbaar. Het is te verklaren doordat vloeistof verdampt die zich in een vezel bevindt. Een afgesneden plant verdroogd en raakt dus door verdamping zijn vloeistoffen met een deel van de daarin opgeloste stoffen kwijt.

Bij de huid van mens of dier vindt ook uitgassen in de vorm van met kirlian zichtbaar gemaakte "uitstralingen" plaats. Het zal voornamelijk ontstaan bij zweetklieren. Eenvoudig is vast te stellen dat de verdamping ook sterk plaatsvindt bij de zogenaamde "acupunctuurpunten" Dit kan verklaard worden doordat de acupunctuurmeridianen te beschouwen zijn als vloeistofkanalen voor lichaamsvochten. In die lichaamsvochten zijn verschillende chemische (vloeistof)ionen opgelost. De aard van die ionen geeft een bepaalde kleur, en de doorlaatbaarheid van het weefsel voor de lichaamsvloeistoffen (de meridianen) geven de intensiteit van de uitstraling"....

Aldus Wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Kirlianfotografie

Maar.....

De Engelse Wiki toont ook namen als 'Georg Christoph Lichtenberg' én 'Nikola Tesla' die zich ook met dit onderwerpen wisten bezig te houden....:

...."The underlying physics (which makes xerographic copying possible) was explored as early as 1777 by Georg Christoph Lichtenberg (see Lichtenberg figures). Later workers in the field included Nikola Tesla; various other individuals explored the effect in the later 19th and early 20th centuries...."

Daarom dus ook de Engelstalige link, met veel spit en graafwerk...: http://en.wikipedia.org/wiki/Kirlian_photography


Goed, hierbij dan ook even een paar filmpjes....:

[video][/video]


[video][/video]


[video][/video]En een linkje...:

http://www.imagesco.com/articles/kirlian/01.html


Nou wellicht bekende materie voor de geesten uitdrijvers onder ons. Dus.... kom maar op met de commentaren....
“In individuals, insanity is rare; but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.” ~ Friedrich Nietzsche ~
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: FreeElectron
Omhoog
Gebruikersavatar
Nexion
The One And Only Nexion NWO A.K.A. Next World Order
The One And Only Nexion NWO A.K.A. Next World Order
Berichten: 3018
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:10

NOW we're getting somewhere.B)

It's ALL about Light.

:peasjo:

"LÉÉF wat je Hart je leert".
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Het Dolle Eland, FreeElectron
Omhoog
Gebruikersavatar
Neut
Knight of the Sun
Knight of the Sun
Berichten: 1499
Lid geworden op: di 10 mei 2011, 15:32

Too bad I'm a sucker for love.. :)
Plaats reactie

Terug naar “Wetenschap”