Pagina 1 van 1

'Vliegdekschip VS besmet met straling'

Geplaatst: ma 14 mar 2011, 13:14
door baphomet


Na alle ellende in Japan (waar ik overigens oprecht NU persoonlijk heen zou willen gaan om mijn hulp aan te bieden aan de Japanse bevolking), blijft de rampspoed zich maar verder en verder ontwikkelen als gevolg van de zware aardbeving van afgelopen vrijdag. Vanmorgen las ik een bericht in de New York Times dat in direct verband staat met de ramp van afgelopen vrijdag, over de USS Ronald Reagan (vliegdekschip van de Amerikaanse marine), die gisteren door een radio-actieve wolk gevaren zou zijn waardoor de bemanning in een uur tijd geconfronteerd werd met de straling waaraan je als mens normaliter gesproken in een maand nog niet blootgesteld word.

Op zich zou er volgens experts van de Amerikaanse marine niet zo heel veel aan de hand zijn, maar is dit wel zo? Bestaat er op deze manier geen kans dat de verspreiding van radio-actieve straling die is ontsnapt n.a.v. de ellende met de nucleaire reactoren in Japan, nog sneller verspreid en dus zo wereldwijd meer schade aan kan richten? Zo zouden helikopters afkomstig van de USS Ronald Reagan op nog geen 60 km afstand van een van de kernreactoren gevlogen hebben en daar in aanraking met radio-actieve deeltjes zijn gekomen, die bij terugkeer op het schip er af gewassen moesten worden.

Volgens specialisten en experts zou er niemand aan boord van de USS Ronald Reagan ziek geworden zijn, maar houden ze de situatie nauwlettend in de gaten. Er loopt inmiddels een zeer interessante draad met de laatste informatie over dit gedonder op GLP, die zeker de moeite van het in de gaten houden waard is. En ook op ATS is er een topic met de laatste berichtgevingen omtrent de USS Ronald Reagan en de eventuele besmetting van mensen aan boord van dit fregat.

Als we kijken naar de website van AccuWeather.com, dan zegt men daar niet letterlijk dat men zich in de VS zorgen moet gaan maken, maar als we het kaartje bekijken in dit artikel zouden de Amerikanen zich toch best eens zorgen moeten / mogen gaan maken als de wind echt in kracht toe zal nemen.Daarnaast hebben de Britse autoriteiten, de Britten in Japan gewaarschuwd om de Japanse hoofdstad Tokio zo snel mogelijk te verlaten in verband met het dreigende gevaar van een nucleaire wolk die Tokio zou kunnen bereiken en verstrekkende gevolgen zou kunnen hebben voor de in Tokio aanwezige mensen. De Franse autoriteiten verzochten Franse staatsburgers al een dag eerder (op zaterdag) om Tokio zo snel mogelijk te verlaten in verband met het dreigende gevaar van een nog grotere aardbeving en de eventuele gevolgen van een nucleaire ramp.

Laten we de comments van dit artikel gebruiken om zo veel mogelijk informatie omtrent dit gebeuren met de USS Ronald Reagan en de radio-activiteit te verzamelen en daarmee een soort vergaarbak van informatie te creëren.


'Vliegdekschip VS besmet met straling'

Geplaatst: ma 14 mar 2011, 14:57
door Nexion
Bloedlink word ik er van!!! @ reactoren ontploft, mensen en materieel besmet.maar neeeeuuuhhhhh niets aan de hand, ach!

Iets met een kluitje het riet worden ingestuurd. DENK zelf mensen. In tijden als deze is de waarheid ver te zoeken in datgene wat er ons wordt verteld.

! Damn!

'Vliegdekschip VS besmet met straling'

Geplaatst: ma 14 mar 2011, 15:29
door wodan
Op zich zou er volgens experts van de Amerikaanse marine niet zo heel veel aan de hand zijn, maar is dit wel zo?
Collega experts van de landmacht zeiden ook dat er in de jaren '90 niks aan de hand was met de veteranen van de (tweede) Golfoorlog ...

edit: Golfsyndroom

'Vliegdekschip VS besmet met straling'

Geplaatst: ma 14 mar 2011, 17:28
door Dromen
Ik word soms zo moe van GPS hé. Volgens mij vinden die mensen het alleen maar erg omdat het nu lijkt dat er nuclaire shit richting hun komt.En die reacties dan ook op GPS :wodan:

'Vliegdekschip VS besmet met straling'

Geplaatst: ma 14 mar 2011, 17:32
door Dromen
'Marine fregat VS besmet met straling'


Het is eigenlijk:
'Marine fregat VS meet lage hoeveelheid radioactieve straling'

'Vliegdekschip VS besmet met straling'

Geplaatst: ma 14 mar 2011, 18:18
door StijlvolRechts
De Japanse overheid houd zelf ook belangrijke info en beelden achter hé. Vergeet dat niet. http://www.parool.nl/parool/nl/38/MEDIA ... -weg.dhtml Sterker nog zover ik weet hebben ze nog niet officieel om hulp gevraagd.