geweld in de polder Alphen a/d rijn

Hier tref je alle overige topics aan met betrekking tot nieuws en discussie over onderwerpen die niet thuis pasten in een van de andere sub-fora.
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16024
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Soort van Columbine Highschool in Alphen aan de Rijn: een nog onbekende gek heeft het magazijn van zijn mitrailleur geleegd in een winkelcentrum. STREETVIEW. Ten minste twee vier zes mensen zijn gedood. Er zou ten minste 30 keer zijn geschoten. Mogelijk loopt de dader nog vrij rond (onbevestigd).

UPDATE: "Ooggetuigen: Dader schiet met groot mitrailleur op winkelend publiek. En daarna zichzelf door het hoofd"...

UPDATE: Grote chaos. Ambulances, politie hebben het centrum afgesloten. Traumaheli's vliegen af en aan. Overal klinkt geschreeuw en rent het publiek.
UPDATE: Dader is blank met blauwe ogen en droeg bomberjack en legerbroek. "Bij de kassa's schoot hij zichzelf door het hoofd. Eerste loste hij heel veel schoten, daarna ontstond er paniek. Ik heb zijn revolver weggeschopt.''

UPDATE: Hier nog een ooggetuigenverslag van winkelier die alles zag gebeuren. "Heel veel schoten, veel gewonden. Het was erg druk. Tussen de 5 en 10 doden". Vloer ligt bezaaid met hulzen.

UPDATE: We zouden graag linken naar een livestream. Maar de meeste media liggen te slapen. Radio 1 heeft wel een leuk muziekje opgezet.
UPDATE: NPO heeft blijkbaar vrij op zaterdag. BNR zendt herhalingen uit. Alphen Stad FM is rampenzender en momenteel als enige LIVE.

UPDATE: Rijnland Ziekenhuis in Alphen kan het grote aantal gewonden niet aan. Worden vervoerd naar ziekenhuizen in de regio.

UPDATE: Volgens lokale media is een SWAT-team het winkelcentrum binnen gegaan. Zelfmoord dader(s) nog niet bevestigd. Er zou iemand zich nog bij WC ophouden. FOTO. Persconferentie volgt om 14:45 HIERRRR.

UPDATE: Er is GEEN tweede schutter. Zo wordt zojuist bevestigd. Zes doden, inclusief de dader. Vier zeer zwaar gewonden. Zeven lichtgewonden.
UPDATE: Volgens onbevestigde geruchten zou het om een ex-militair gaan.

UPDATE: Bomsquad onderzoekt auto op Carmenplein met een verdacht pakketje. Bewoners moeten binnen blijven.

UPDATE: En we staan op NOS affiliate CNN. Twee regels maar liefst.

UPDATE: Ooggetuigen vertellen dat dader in alle rust en kalmte twee magazijnen leegschoot. Hier meer.

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... l#comments
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16024
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

http://news.blogs.cnn.com/2011/04/09/re ... ds/?hpt=T2

Report: 2 killed in mall shooting in Netherlands

Afbeelding
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16024
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

9 April 2011 Last updated at 13:01 GMT

Netherlands shooting 'kills six'

Afbeelding
Dutch police sealed off the shopping centre in Alphen aan den Rijn after the shootings

At least six people have been killed and several others wounded by a gunman in the Netherlands town of Alphen aan den Rijn, Dutch media say.

Another 16 people were wounded in the shootings at a shopping centre in the town, 21km (13 miles) south-west of Amsterdam.

It is not clear what prompted the shooting.

One witness said the attacker had a machine gun. A local government statement said he was also dead.

"The mall has been cleared and a wide area around it is cordoned off," the statement said.
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16024
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Zes doden bij schietpartij winkelcentrum Alphen aan den Rijn

Uitgegeven: 9 april 2011 12:48
Laatst gewijzigd: 9 april 2011 16:19

http://www.nu.nl/binnenland/2488241/zes ... -rijn.html


AMSTERDAM - In Alphen aan de Rijn vond zaterdagmiddag een schietpartij plaats in het winkelcentrum De Ridderhof, waarbij zes doden en vier zwaargewonden zijn gevallen. Dit heeft waarnemend burgemeester Bas Eenhoorn tijdens een persconferentie bevestigd.


Onder de zes doden bevond zich ook de dader, die na de schietpartij een eind aan zijn leven maakte. Verder zijn er vijf middelzwaar gewonden en twee lichtgewonden. Er is geschoten met een automatisch vuurwapen.

Volgens het Leidsch Dagblad vluchtte het winkelende publiek voor zijn leven. Het centrum is door de politie afgesloten en er heerste grote chaos.

Het Openbaar Ministerie sluit ''honderd procent uit’’ dat er een tweede dader of schutter betrokken was bij de schietpartij in Alphen aan den Rijn, meldde de gemeente via Twitter. Er deden speculaties de ronde dat dit wel het geval zou zijn.

Weerga

De schietpartij is een ramp die zijn weerga niet kent, zei Eenhoorn. Er waren heel veel mensen in het winkelcentrum op het moment van de schietpartij, benadrukte Eenhoorn.

''Er waren ouders en kinderen. Het is bijna niet te begrijpen dat dit is gebeurd. Het is te verschrikkelijk voor woorden, een schok voor allemaal'', aldus de burgemeester.

''Er wordt alles gedaan om familie, vrienden en bekenden op dit moment zo goed mogelijk op te vangen. ''We wensen iedereen die hiermee te maken heeft heel veel sterkte en we leven met ze mee.''

Psychologische opvang


Eenhoorn liet weten dat de mensen die getuigen van de bloedige schietpartij zijn geweest, worden opgevangen in een kerk in de buurt van het winkelcentrum. Daar is inmiddels psychologische opvang geregeld.

Politie en justitie zijn een strafrechtelijk onderzoek begonnen. De burgemeester wilde nog niet ingaan op de identiteit van de dader. Er is niets gezegd over een eventueel motief. Ook andere informatie kon Eenhoorn nog niet geven. Hij verwacht dat later op de dag wel te kunnen. Dat gebeurt waarschijnlijk in een persconferentie in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn.

Daar zit nu ook een crisisteam onder leiding van de burgemeester, politie en justitie. Zij proberen het onderzoek naar de gebeurtenissen en de opvang van betrokkenen zo goed mogelijk te sturen en te organiseren.

Telefoonnummer

De gemeente heeft een speciaal telefoonnummer opengesteld waarop het publiek vragen kan stellen over de schietpartij. Het nummer is 0172-465073.

Het politiebureau aan de Kees Mustersstraat 2 is ingericht als opvanglocatie voor familie van slachtoffers.

Hoofd

De dader, een blanke man die rond de 25 jaar zou zijn, schoot zich volgens een getuige na zijn daad door zijn hoofd met een ander wapen. Hulpdiensten reden af en aan om gewonden te vervoeren, vermoedelijk ook naar andere ziekenhuizen dan het Ziekenhuis Rijnland in Alphen aan den Rijn. Daar was niemand voor commentaar bereikbaar.

Het beleidsteam van de gemeente, met waarnemend burgemeester Bas Eenhoorn is was bijeengekomen op het stadhuis.

Opvang

Ooggetuigen van de schietpartij zijn opgevangen in het nabijgelegen kerkelijk centrum De Bron. Dat liet een medewerkster van het centrum weten.

''Er zijn hier naar schatting honderd mensen aanwezig'', aldus de medewerkster. Volgens haar is de sfeer onrustig, omdat veel mensen zijn geschokt door het geweld. De politie is aanwezig om de mensen te vragen wat zij gezien hebben.

Groene Hart Ziekenhuis

Drie gewonde slachtoffers zijn opgenomen in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Dat heeft een zegsman gemeld. Zij verkeren buiten levensgevaar.

Het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden laat desgevraagd weten geen slachtoffers te behandelen van de schietpartij.

Het Rijnland Ziekenhuis in Alphen aan den Rijn, waar vermoedelijk de meeste slachtoffers zijn opgevangen, was zaterdagmiddag niet voor commentaar bereikbaar.

Ooggetuigen

Volgens een ooggetuige schoot de dader met een grote mitrailleur om zich heen. "Er zijn veel gewonden. Ik denk zeker vijf tot tien doden", zegt hij op Radio 1.

Lokale media spraken ook met ooggetuigen. ''Bij de kassa's schoot hij zichzelf door het hoofd. Eerste loste hij heel veel schoten, daarna ontstond er paniek. Ik heb zijn geweer weggeschopt'', aldus de 34-jarige Ramon Vleerlaag tegen alphen.cc.

Annemarie de Bruin (82) was in de Albert Heijn toen de schietpartij plaatshad: ''Rennen! Dat is het eerste wat ik dacht toen er werd geroepen dat er iemand lag. Ik hoorde zoveel schoten, het leek wel een klapperpistool. Ik heb mijn boodschappen laten staan en ben meteen weggerend.''

Vuurwerk

Een omwonende zag volgens alphen.cc vanaf haar balkon naast het winkelcentrum hoe de dader schietend naar buiten kwam. ''Ik hoorde iets dat op vuurwerk leek, ik zag mensen naar buiten rennen, mensen vielen, boodschappen vielen.

"Ik zag een man in een bomberjack en legerbroek met een machinegeweer. Hij laadde zijn geweer door en ik hoorde binnen weer schieten. Er gaan nu al geruchten over minimaal zeven doden. Ambulances rijden af en aan.''
Gebruikersavatar
blackbox
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 6358
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:09

Schietpartij Nederland: man schoot met mitrailleur

Zaterdag 9 April 2011 | 2 u. | powered by
(Belga) Een winkelier in het winkelcentrum de Ridderhof in het Nederlandse Alphen aan den Rijn denkt dat zaterdagmiddag door een schietpartij tussen de vijf en tien doden zijn gevallen. Dat zei hij in een interview met de NOS.

"Ik zag de dader aan komen lopen en toen ben ik naar binnen gegaan. Ik zag hem schietend met een mitrailleur langslopen", aldus een woordvoerder van de dierenwinkel. "De dader heeft zich door het hoofd geschoten". Volgens de winkelier zijn veel schoten gelost op een zeer druk moment in het winkelcentrum. Er ontstond paniek. "Er zijn veel gewonden. Ik hoop dat er niet meer dan tien doden zijn". (ROJ)

http://www.skynet.be/nieuws-sport/nieuw ... ?id=763012
illuminati of my own reality
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16024
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24872
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

Heb het topic even verplaatst naar forum
1119 AD
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16024
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

[quote=""baphomet" post=30209"]Heb het topic even verplaatst naar forum[/quote]


:huh: stond het daar niet dan ?
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16024
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16024
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16024
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Persconferentie Burgemeester Alphen aan den Rijn;


Ooggetuige verslag;
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16024
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

ooggetuige verslag van RTL nieuws:
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16024
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Mall shooting kills six in the Netherlands
Gunman opened fire at a Dutch shopping mall, killing five people before shooting himself through the head, police say.


Last Modified: 09 Apr 2011 12:32
http://english.aljazeera.net/news/europ ... 02422.html

Afbeelding
At least six were killed including the gunman at Ridderhof mall in Alphen aan den Rijn [Peter van der Panne/twitpic]

A gunman has opened fire at a Dutch shopping mall, killing at least five people before shooting himself through the head, police in the Netherlands said.

The gunman, believed to be an ex-soldier, shot himself near the exit of supermarket in the Ridderhof mall in the town of Alphen aan den Rijn, 21km southwest of Amsterdam on Saturday.

A police statement said he randomly shot several people with a machine gun while calmly walking through the mall, killing at least six - including himself - and wounding 16, some of them critically.

Maart Verbeek, a witness, said he had seen at least five people he believed were killed and numerous people wounded; however, the city government issued a statement saying it could not yet confirm the number of victims.

"There are dead and wounded; the number cannot yet be determined," the statement said. "The mall has been cleared and a wide area around it is cordoned off."

Some witnesses said another gunman might still be roaming the shopping mall, as a group of heavily armed police officers was seen getting ready to enter the shopping complex.

Hours after the shooting, residents continued to walk past the mall, some of whom appeared to be in a daze.

Investigators were trying to determine the shooter's identity, Bas Eenhoorn, the mayor of Alphen aan den Rijn, said.

Eyewitnesses said the gunman had long blond hair, appeared to be about 25 years old, and wore a leather jacket with camouflage pants.

"It's hardly credible that our town could experience such slaughter, and on a day as beautiful as this," Eenhoorn said, adding that he was deeply shocked and offering his condolences to relatives of the victims.

On April 2, the Ridderhof mall was the scene of another deadly shooting in which two people were killed and two wounded. The reason behind that shootout is still unclear.
Gebruikersavatar
combi
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 16024
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24872
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

Het EOD heeft een brief uit een auto gehaald achter de Ridderhof, waarin mogelijk stond dat er in ALLE winkelcentra in Alphen een bom ligt!!

Bron:

Doet me meteen aan de film Die Hard denken, dan vinden ze ook een brief en moet er van alles en nog wat ontruimd en gecheckt worden...
1119 AD
Plaats reactie

Terug naar “Overig Nieuws”