Mokèlé Mbèmbé

Hier vind je tientallen topics over de vele complotten en samenzweringen die de wereld rijk is.
Gebruikersavatar
baphomet
S.G.I.G. Temple Admin
S.G.I.G. Temple Admin
Berichten: 24863
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

Op deze prachtige donderdag wil ik nu de zon ons weer verlaten heeft even aandacht schenken aan iets dat ik eerder vandaag tegen kwam tijdens het rond surfen over het wereldwijde web. Waar ik het dan over wil hebben? Nou gewoon over Mokèlé Mbèmbé. Wie of wat Mokèlé Mbèmbé dan wel niet is? Nou dat ga ik zo uitleggen...

Afbeelding

We hadden op QFF al een topic over het legendarische monster van Loch Ness:

http://quofataferunt.com/viewtopic.php?f=146&t=67170

En zo is er ook een draadje over de legende van de Ogopogo:

http://quofataferunt.com/viewtopic.php?f=63&t=728

Maar over Mokèlé Mbèmbé was er nog helemaal niets te vinden op QFF. Maar wie of wat is nu Mokèlé Mbèmbé? Nou de meesten zullen inmiddels al wel door hebben dat dit gaat over een soort van monster en dat is helemaal juist. Dit is het monster van Loch Ness van Afrika. Enfin, er is zelfs een Nederlandstalige Wikipediapagina over Mokèlé Mbèmbé. Leest U even mee...???
De mokele-mbembe, letterlijk "hij die de rivierstroming stopt" in het Lingala, is een cryptozoölogisch dier uit legenden en folklore in de moerasssen van het stroomgebied van de Kongo in Afrika. Het wordt soms beschreven als een levend wezen, soms als een geest. Het wezen kan worden vergeleken met het monster van Loch Ness in de Westerse cultuur.

Afbeelding

Uiterlijk

De meeste ooggetuigen beweren dat de mokele-mbembe, roodbruin is en bedekt is met gepantserde schubben. Hij zou ongeveer 10 meter lang zijn en een zeer lange stevige nek hebben. Hij heeft pilaarachtige poten maar de mokele-mbembe zou zich vooral in het water voortbewegen.

Legende

De legende bestaat al meer dan twee eeuwen. De pygmeeën fluisterden over wezens, half draak en half olifant die plots uit het water opdoken. De eerste gedrukte vermelding van de enorme schijfvormige sporen van een dergelijk wezen verschenen in 1776 in een verhaal over Franse missionarissen in West-Centraal-Afrika. In de daaropvolgende twee eeuwen kwamen missionarissen, koloniale autoriteiten, jagers, onderzoekers en inboorlingen met verbazingwekkend consistente beschrijvingen van de dieren die verantwoordelijk werden verondersteld voor sporen van deze soort. Recente ooggetuigenverslagen zijn beperkt tot de moerassige en afgelegen Likouala streek van de Kongostroom.

Expedities

Ieder jaar vertrekken er verschillende expedities naar het gebied om het bestaan van de mokele-mbembe te bewijzen. De inspanningen zijn beschreven in een aantal boeken en televisie-documentaires. Onder andere cryptozoöloog dr. Richard Greenwell ging naar het gebied. In 1980 en 1981 leidde Roy P. Mackal, bioloog van de Universiteit van Chicago, twee expedities naar het gebied. De eerste in gezelschap van herpetoloog James H. Powell Jr., die verhalen over de mokele-mbembe had gehoord tijdens onderzoek naar krokodillen in West-Centraal-Afrika. Geen van de expedities leidde tot het zien van de dieren, hoewel Mackal en zijn metgezellen een aantal lokale ooggetuigen hebben geïnterviewd. Gezegd werd dat de zeer gevreesde wezens in de moerassen en rivieren leefden. Een groep pygmeeën zou er een hebben gedood bij het Tele-meer rond 1959.

Hoewel de Mackalexpedities er niet in slaagden het vrijwel ontoegankelijke Tele te bereiken, maakte een concurrerende groep, geleid door de Amerikaanse ingenieur Herman Regusters, de reis met succes. In een periode van twee of drie weken beweerden hij en zijn vrouw Kia Van Dusen dat enorme dieren met een lange nek verscheidene malen in zicht kwamen, zowel in het water als in de moerassige gebieden rond het meer. De Congolese overheidsbioloog Marcellin Agagna, die had deelgenomen aan Mackals tweede expeditie, kwam daar aan in de lente van 1982 en rapporteerde een enkele verschijning. Zowel Regusters als Agagna zeiden dat camera-problemen hun pogingen tot het verkrijgen van bewijsmateriaal hadden verhinderd. Vier volgende expedities, een Engelse, twee Japanse en een Nederlandse (deze laatstgenoemde in 1986, geörganiseerd door de Nederlandse bioloog Ronald Botterweg), leidden niet tot positief resultaat.
Bron: ->> http://nl.wikipedia.org/wiki/Mokele-mbembe

Op Youtube is er ook het een en ander te vinden... Kijkt U even mee...??
Tja... En omdat dit dus best een vaag verhaal is en moeiteloos past in het lijstje van andere vage monsters, was ik van mening dat de Mokele-mbembe een apart plekje hier op QFF verdiende.

Hieronder kan het wat mij betreft verder...

:)
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Mec
Omhoog
Plaats reactie

Terug naar “Complotten Algemeen”