Algemeen Dieren Topic

Alles puur natuur nier ;-)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23142
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 23 sep 2018, 14:59

Op QFF hebben we al heel wat verschillende draadjes, maar nadat ik las over het feit dat men in Nepal de populatie van de bedreigde tijger door middel van een speciaal programma (gebaseerd op het TX2 akkoord) in de afgelopen jaren (vanaf 2009) in aantal heeft weten te verdubbelen (In Nepal is het aantal tijgers sinds 2009 toegenomen van 121 tot ongeveer 235), ging ik op zoek naar een draadje over dieren in z'n algemeen, om vervolgens tot de conclusie te komen dat hiervoor nog helemaal geen enkel draadje / topic / vergaarbak bestond.

Afbeelding

Uiteraard was er wel een draadje over huisdieren, en ook een over de aanhoudende slechte staat waarin onze aarde verkeerd mede dankzij toedoen van de mens, ook was er wel een draadje over bomen, en ja verder natuurlijk nog onnoemelijk veel andere draadjes in het natuur-forum @ QFF...

En vanaf heden dus ook een over dieren en diersoorten in z'n algemeenheid, hehehe...

Enfin, even terugkomend op die populatie tijgers in Nepal en dat speciale beschermings-programma dat gebaseerd is op het zogeheten TX2 akkoord. Leest U even mee???
Nepal lijkt het eerste land ter wereld te worden dat de zogeheten TX2-doelstelling haalt: een verdubbeling van de wildetijgerpopulatie in 2022. TX2 is een akkoord dat dertien landen in 2010 sloten om de schrikbarende terugloop van deze dieren in het wild actief tegen te gaan.
In Nepal is het aantal tijgers sinds 2009 toegenomen van 121 tot ongeveer 235. Dit heeft het Wereld Natuur Fonds (WNF) zondag bekendgemaakt.

De toename heeft te maken met de grote politieke wil van de regering in Kathmandu om de tijger te beschermen. "Het beschermen van tijgers heeft hoge prioriteit voor de overheid", zegt Bishwa Nath Oli van het ministerie van Bossen en Milieu.

"Onze toewijding aan het wereldwijde tijgerprogramma zal alleen maar groter worden nu de populaties in Nepal groeien en onze maatregelen goed uitpakken."

Noodplan van dertien landen moet stroperij en ontbossing bestrijden
Het WNF en de dertien landen stelden in 2010 het noodplan op omdat het aantal tijgers in het wild in honderd jaar tijd van 100.000 tot slechts 3.200 was gezakt. Maatregelen die sinds de jaren zeventig waren genomen om dit tegen te gaan, hadden niet geholpen.

De belangrijkse oorzaken van de snelle terugloop van het aantal tijgers zijn onder meer hardnekkige stroperij en ontbossing om plaats te maken voor nieuwe infrastructuur of landbouw. Dit heeft het essentiële levensgebied van tijgers in het wild drastisch verkleind.

De dertien landen die mee doen aan het project zijn Bangladesh, Bhutan, Cambodja, China, India, Indonesië, Laos, Maleisië, Myanmar, Nepal, Rusland, Thailand en Vietnam. Het doel is een verdubbeling van het aantal tijgers in deze landen voor 2022, het volgende Chinese Jaar van de Tijger.
via @ el hiero

En zo kom ik elke week eigenlijk wel een paar keer iets tegen dat gaat over dieren, diersoorten, uitgestorven dieren en ga zo maar door... Alleen tot op heden plaatste ik dat nooit omdat we nooit echt een vast plekkie hadden voor al dit soort berichtjes. (Vandaar dat U mij de laatste weken al de nodige verzameldraadjes zag openen op QFF en dit zal ik ook in de toekomst blijven doen)...

Anyways, vanaf vandaag is er dus verandering gebracht in het gegeven feit dat er tot op heden geen dierendraadje was op QFF, hetgeen simpelweg betekend dat ik en andere QFFerts vanaf heden dus hier hun berichtgeving over dieren heen kunnen plempen...

Hieronder in de comments kan het wat mij betreft dus verder...

:jumpjump:
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: snickers
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23142
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 23 sep 2018, 15:14

Twee tijgerhaaien gedood na aanval op toeristen in Australië

Afbeelding

Foto: Getty Images

Gepubliceerd: 22 september 2018 08:16
Laatste update: 22 september 2018 14:38

De Australische autoriteiten hebben twee tijgerhaaien gedood nadat toeristen waren gebeten bij de Whitsunday-eilanden.
Het is onduidelijk of deze dieren ook verantwoordelijk waren voor de aanvallen op een 46-jarige toerist uit Tasmanië en een twaalfjarige scholier, bericht omroep ABC.

De twee slachtoffers overleefden de aanvallen deze week ternauwernood. Ze waren binnen 24 uur van elkaar gebeten en verloren veel bloed. Dat gebeurde terwijl de vrouwen aan het zwemmen waren bij het paradijselijke Cid Harbour.

De autoriteiten plaatsten vervolgens speciale haaienvallen, die onder meer bestaan uit een haak met aas. De twee gedode dieren hapten binnen vijf minuten van elkaar.

Een van de tijgerhaaien was 2 meter lang, de andere 3,3 meter. Onderzoekers gaan nog kijken naar de maaginhoud van de dieren.

Door: ANP
Bron: ->> https://www.nu.nl/dieren/5475029/twee-t ... ralie.html
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: snickers
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23142
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 23 sep 2018, 15:48

ZONDAG 23 SEPTEMBER 2018, 11:49


Orka Morgan bevallen van kalfje

Afbeelding

Orka Morgan, die in 2010 uit de Waddenzee bij Lauwersoog werd gered, is in een dierenpark op het Spaanse eiland Tenerife bevallen van haar eerste kalfje. Het geslacht van de jonge orka is nog onbekend. Dat meldt dierenpark Loro Parque.

De orka werd in 2010 ernstig verzwakt gevonden in de Waddenzee en naar het Dolfinarium in Harderwijk gebracht om te herstellen.

Discussie
Nadat het dier was opgeknapt brandde een felle discussie los over de vraag of de orka zich weer zou kunnen redden in de vrije natuur. Het dier verhuisde uiteindelijk met instemming van het kabinet naar Tenerife.

Loro Parque zegt dat bij Morgan een ernstige gehoorafwijking is aangetroffen. Dat riep volgens het dierenpark de vraag op of dat gevolgen zou kunnen hebben voor de bevalling. Maar die verliep uiteindelijk heel normaal, zo liet het park weten. Ook de jonge orka maakt het goed.
Bron: ->> https://www.rtvnoord.nl/nieuws/199177/O ... van-kalfje
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: snickers
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23142
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

do 27 sep 2018, 00:02

Twintig slecht behandelde roofvogels uit woning Breda gehaald

Afbeelding
Foto: NU.nl/Mark Bolder

Gepubliceerd: 26 september 2018 22:35
Laatste update: 26 september 2018 23:16

​Inspectiediensten hebben twintig roofvogels en een raaf uit een Bredase woning gehaald.
De eigenaar was al eerder gewaarschuwd en wist dat de huisvesting van de vogels niet in orde was. Hij moest dinsdag toezien dat de dieren in beslag werden genomen, omdat de inspectiediensten geen verbetering zagen, zo maakte de Dierenbescherming woensdag bekend.

De vogels - onder meer uilen, valken en buizerds - zaten in vuile, veel te kleine kooien en konden hun vleugels niet strekken.

"Dit kon zo niet langer", aldus een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) op de site van de Dierenbescherming. Medewerkers van de dierenpolitie, de LID en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waren bij de actie betrokken.

De vogels zijn bij een opvang ondergebracht.

Bron: ->> https://www.nu.nl/dieren/5481140/twinti ... haald.html
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: snickers
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23142
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 07 okt 2018, 20:39

Voorbijganger vindt leeuwenwelp langs weg in Tienhoven

Afbeelding
Foto: Politie Stichtse Vecht

07 oktober 2018 13:29
Laatste update: 5 uur geleden

Een voorbijganger heeft zondagochtend in de Utrechtse plaats Tienhoven een leeuwenwelp gevonden. Het dier zat in een hondenbench in een weiland. De leeuw is inmiddels opgevangen door Stichting Leeuw op Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna.

Dierenarts Peter Klaver had zich in Tienhoven samen met de politie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) over de welp ontfermd. Klaver, die een dierenkliniek in Dodewaard heeft, was door de politie gevraagd om het dier eventueel te verdoven.

"De kooi was niet heel stevig en de mogelijkheid bestond dat het welpje zou ontsnappen. Maar uiteindelijk lukte het om de leeuw met kooi en al in de wagen te schuiven. Het verdoven bleek dus niet nodig", zei Klaver. Hij schat dat het dier ongeveer vier maanden oud is.

Volgens de dierenarts komt het nauwelijks voor dat een gedumpte jonge leeuw wordt gevonden. De politie en de NVWA doen onderzoek naar de herkomst van het dier.

Door: ANP
Via: ->> https://www.nu.nl/dieren/5500796/voorbi ... hoven.html
Plaats reactie

Terug naar “Natuur”