De afbraak-beleidsmaker(s) in actie

Politiek en oorlog zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en alles over politiek en oorlog kun je hier terugvinden.
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15919
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

di 25 dec 2018, 09:54

combi schreef:
do 29 dec 2011, 19:30
Deze troep leiders is er alleen maar voor de rijkere en/of grote bedrijven/banken. Net zoals al eerder gezegd “Same shit, different people” en dat minimaal al vanaf de VOC tijd.

edit:
Mooi voorbeeldje van de man die de Raad van State gaat leiden.

Afbeelding

hier meer


viewtopic.php?f=89&t=49044&p=49046&hilit=donner#p49046
Paus kritisch in middernachtmis over groeiende hebzucht mens
knip
Hij stelde vast dat de mens hebzuchtig en vraatzuchtig is en meer interesse heeft in materiële dingen dan in de zin van het leven. "De mens is hebzuchtig en onverzadigbaar geworden", zei de paus. "Het hebben, de opeenstapeling van dingen lijkt voor velen de zin van het leven te zijn. Terwijl sommigen aanschuiven bij banketten, hebben vele anderen geen brood om van te leven."

bron en meer: https://www.nu.nl/buitenland/5649962/pa ... -mens.html
Laat die paus maar verder lullen, ondertussen:
Piet Hein Donner wordt Minister van Staat
21 december 2018 16:09
https://www.nu.nl/politiek/5645111/piet ... staat.html


Piet Hein Donner wordt benoemd tot Minister van Staat, heeft het kabinet vrijdag besloten. Donner wordt de achtste Minister van Staat.

De titel wordt zelden vergeven, maar Donner is de vierde politicus dit jaar die hem krijgt. Alleen politici met een lange staat van dienst worden Minister van Staat.

Een Minister van Staat vertegenwoordigt het kabinet bijvoorbeeld in het buitenland, zoals onlangs bij de begrafenis van de Amerikaanse ex-president George H.W. Bush.

Donner is onder meer minister van Justitie, van Sociale Zaken en van Binnenlandse Zaken geweest. Tot voor kort was hij vicepresident van de Raad van State.

In juni werden de oud-ministers Sybilla Dekker, Winnie Sorgdrager en Jaap de Hoop Scheffer benoemd tot Minister van Staat.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: blackbox, ninti
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15919
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

di 05 mar 2019, 10:48

Onze verkiezings rekenwonders
05 maart 2019 07:21
Het koopkrachtplaatje dat het Centraal Planbureau (CPB) in 2018 voor dit jaar had geraamd, blijft ondanks een hogere energierekening hetzelfde. Huishoudens gaan er nog steeds ongeveer gemiddeld 1,6 procent op vooruit.

Van alle huishoudens gaat nog altijd 96 procent erop vooruit, zoals vorig jaar al bekend werd gemaakt. De stijging is met name te danken aan hogere lonen, meldt het planbureau dinsdag in een raming. Volgend jaar komt daar nog eens 1,3 procent koopkracht bij.

bron en meer: https://www.nu.nl/economie/5772684/rami ... binet.html
@Ronaldo | 05-03-19 | 09:20
Het komt volgens het CPB namelijk helemaal goed met uw koopkracht. Het planbureau houdt vast aan de voorspelling dat de statische mediane koopracht dit jaar met 1,6% stijgt. Komt overigens vooral omdat het CPB ervan uitgaat dat u een flinke loonsverhoging krijgt. Dus als u dat nou even aan uw baas doorgeeft, dan kan die de stijgende ozb, de stijgende energieprijs, de stijgende btw en uiteraard last but not least de stijgende frietprijs compenseren.

bron en meer: https://www.geenstijl.nl/5146572/cpb-ko ... oopkracht/
Zelfde geintje als in 2018 ;)
13-9-2018 00:00
De stijging van de koopkracht in 2017 bleef achter bij de groei van de Nederlandse economie (bijna 3 procent). Een verklaring hiervoor was dat de reële lonen niet stegen in 2017; hoewel de cao-lonen met gemiddeld 1,4 procent toenamen, stegen de consumentenprijzen gemiddeld evenveel.

bron en meer: https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2018/37 ... lf-procent
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Permuter 0., Toxopeus
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15919
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

di 26 mar 2019, 15:31

26-03-2019 • 13:09
https://tweakers.net/nieuws/150760/euro ... ktaks.html

Het Europees Parlement heeft tijdens de plenaire zitting in Straatsburg ingestemd met het voorstel voor de vernieuwde EU-auteursrechtrichtlijn. Dat betekent dat het veelbekritiseerde artikel 13, wat tot uploadfilters gaat leiden, van kracht wordt. Hetzelfde geldt voor het artikel over de 'linktaks'.

knip

Het voorstel voor de EU-auteursrechtrichtlijn kwam er uiteindelijk nadat Duitsland en Frankrijk een compromis hadden bereikt. Door toedoen van Duitsland kwam er een beperkte uitzonderingsregeling voor kleine platforms. De steun van Duitsland is overigens merkwaardig, omdat in het huidige Duitse regeerakkoord staat dat het instellen van uploadfilters wordt afgewezen. De Duitse krant FAZ heeft onlangs sterke aanwijzingen gevonden dat Duitsland heeft ingestemd met de door Frankrijk gewenste auteursrechtrichtlijn, in ruil voor Franse steun voor Nord Stream 2, een gasproject waarbij Russisch gas naar Duitsland en Europa komt.

bron en meer: https://tweakers.net/nieuws/150760/euro ... ktaks.html
Tja figuurlijk dan, 'u kunt aan het gas'. Russisch gas ;)
dodeca schreef:
do 21 jun 2012, 03:21
..en daarom is er inter nep ze benne het alweer vergeten die red bull motherfuckers!

nog een keer komme die:

"Er is een reden dat het onderwijs nergens op lijkt. En het is dezelfde reden waarom er nooit iets aan zal worden gedaan. Het gaat niet beter worden, reken er niet op. Wees blij met wat je hebt. Want de eigenaren van dit land willen dat niet. Ik heb het nu over de echte eigenaren. De echte eigenaren: de grote, rijke zakenbelangen, die de dingen controleren en alle belangrijke beslissingen nemen.

Vergeet de politici. Politici zijn er om jullie de illusie te geven dat jullie vrij kunnen kiezen. Dat kunnen jullie niet. Jullie hebben niets te kiezen. Jullie hebben eigenaren. Jullie zijn hun eigendom. Alles is hun eigendom. Ze bezitten al het belangrijke land. Ze bezitten en controleren de bedrijven. Ze hebben lang geleden de senaat, het congres, de parlementen van de staten, de gemeentehuizen omgekocht, ze hebben de rechters in hun achterzak, en ze bezitten alle belangrijke media en bepalen zo ongeveer al het nieuws en de informatie die jullie te horen krijgen.

Ze hebben jullie bij je ballen!

Ze geven elk jaar miljarden uit om te lobbyen en te krijgen wat ze willen. Wel, we weten wat ze willen. Ze willen meer voor zichzelf en minder voor alle anderen.

Maar ik zal jullie vertellen wat ze niet willen. Ze willen geen bevolking van burgers die in staat zijn kritisch te denken. Ze willen geen goed geïnformeerde, hoog opgeleide mensen die in staat zijn kritisch te denken. Daar zijn ze niet in geïnteresseerd. Daar zijn ze niet mee geholpen. Dat druist in tegen hun belangen. Zo is het. Ze willen geen mensen die slim genoeg zijn om rond de keukentafel te zitten en uit te vogelen hoe hard ze worden genaaid door een systeem dat hen dertig jaar geleden overboord heeft gegooid. Dat willen ze niet.

Weet je wat ze willen? Ze willen gehoorzame arbeiders! Gehoorzame arbeiders! Mensen die net slim genoeg zijn om de machines te bedienen en de administratie bij te houden, en net dom genoeg om zonder weerstand al die steeds kloterigere jobs, met een steeds lager salaris, de langere werkdagen, de slechtere arbeidsvoorwaarden, geen betaalde overuren meer en een pensioen dat verdwenen is op het moment dat je er recht op hebt te accepteren. En nu willen ze je je werkloosheidsuitkering afpakken. Ze willen je AOW. Ze willen het terug, zodat ze het aan hun criminele vriendjes op Wall Street kunnen geven. En weet je wat? Ze zullen het krijgen ook. Ze zullen het je allemaal afpakken, vroeg of laat. Want ze bezitten dit land.

Het is een grote club. En jullie zijn er geen lid van. Jullie en ik zijn geen lid van die grote club. Overigens is het dezelfde club waar ze je de hele dag mee om de oren slaan als ze je vertellen wat je moest geloven. De hele dag slaan ze je om je oren in hun media met wat je moet geloven, wat je moet denken en wat je moet kopen.

De tafel staat scheef mensen, ze spelen vals. En niemand lijkt het te merken, niemand kan het wat schelen. Goede, eerlijke, hardwerkende, mensen; witte boorden, blauwe boorden, maakt niet uit welke kleur je hemd heeft. Goede, eerlijke, hardwerkende, mensen blijven maar - dit zijn mensen met beperkte middelen - blijven maar op die rijke hufters stemmen die geen reet om hen geven. Ze geven geen reet om jullie. Ze geven geen reet om jullie. Jullie kunnen hen niets schelen. Helemaal niets! Helemaal niets!!

Weet je. En niemand lijkt het te merken, niemand kan het wat schelen. En daar rekenen de eigenaren op: het feit dat Amerikanen vrijwillig onwetend zullen blijven over de grote rood-wit-blauwe pik die elke dag in hun gat geramd wordt.

Want de eigenaren van dit land kennen de waarheid.

Het heet de American Dream.

Want alleen als je slaapt zul je het geloven."
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: ExNex
Omhoog
Gebruikersavatar
ExNex
Junior QFF-er
Junior QFF-er
Berichten: 14
Lid geworden op: vr 04 jan 2019, 10:37

di 26 mar 2019, 15:34

Prima berichtgeving! Had ik zelf geschreven kunnen hebben ;) Well done.
I pledge allegiance to the Light so I am ready for this Fight.
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15919
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

wo 27 mar 2019, 15:39

Woningschaarste als verdienmodel.
27 maart 2019 14:05
https://www.nu.nl/economie/5812689/zwee ... ingen.html

De Zweedse investeerder Heimstaden AB neemt een portfolio van onder meer 9.544 Nederlandse woningen over. De projectontwikkelaar betaalt 1,39 miljard euro voor de gehele portefeuille aan de Britse investeerder Round Hill Capital.

knip

Heimsteden spreekt in een persbericht over de erg gunstige omstandigheden op de Nederlandse woningmarkt met een sterk economisch fundament en een tekort aan woningen.

bron en meer: https://www.nu.nl/economie/5812689/zwee ... ingen.html
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: fr3bzy
Omhoog
Plaats reactie

Terug naar “Politiek / Oorlog”