Extreemrechtse politicus Jair Borsonaro wint Braziliaanse presidentsverkiezingen

Politiek en oorlog zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en alles over politiek en oorlog kun je hier terugvinden.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
nova
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 511
Lid geworden op: zo 22 aug 2010, 16:36

ma 29 okt 2018, 12:32

Afbeelding

'Extreemrechtse' Policitus Jair Bolsonaro heeft de Braziliaanse presidentsverkiezingen gewonnen (nu.nl, 2018).

Wie is deze man? is hij zo extreem als MSM wil doen overkomen? Door het volk gekozen? Is er een 'shift' gaande van links naar rechts.. is dit het principe van dualiteit/oppositie en het principe van ritme wat hier van invloed is als in: '' the measure of the swing to the right is the measure of the swing to the left; rhythm compensates."--The
Kybalion''

Of is hier iets anders gaande...
We kunnen er in ieder geval niet omheen dat rechts meer een meer een ''trend'' lijkt te worden op het politiek vlak en zo ook onder burgers in meerdere delen van de wereld.

Lees hieronder en deel uw mening.

De extreemrechtse politicus Jair Bolsonaro (63) heeft zondag de tweede ronde van de Braziliaanse presidentsverkiezingen gewonnen. De omstreden Bolsonaro wordt daarmee het nieuwe staatshoofd van het Zuid-Amerikaanse land.
Bolsonaro heeft 55,7 procent van de stemmen behaald, meldt de Braziliaanse kiescommissie. Hij heeft daarmee met ruime afstand gewonnen van zijn linkse uitdager Fernando Haddad van de Arbeiderspartij (PT).
De oud-burgemeester van São Paulo kreeg 44,3 procent van de stemmen. In totaal mochten ongeveer 147 miljoen Brazilianen een stem uitbrengen.

"Brazilië!", schrijft de nieuwe president op Twitter, gevolgd door een emoticon van de Braziliaanse vlag en een duimpje. "Vanaf nu wordt niet meer geflirt met socialisme, communisme, populisme en links-extremisme. Nu zullen we leiden met God" zei hij in een boodschap op zijn Facebook-account. "We wisten waar Brazilië naar op weg was en nu weten we waar we naartoe willen."
Haddad liet na zijn nederlaag weten het als een verplichting te zien om de "nationale belangen" te verdedigen. Zijn partij had eigenlijk de populaire oud-president Lula da Silva als presidentskandidaat gewild, maar daar staken rechters een stokje voor. Lula is vanwege corruptie veroordeeld en zit in de gevangenis.
BRASIL! 🇧🇷👍🏻

Bolsonaro vertoont overeenkomsten met Trump en Duterte
Bolsonaro is een oud-paratroeper, die al bijna dertig jaar actief is in de Braziliaanse politiek. Hij heeft voor een tiental partijen in het parlement gezeten.
In westerse media wordt de rechts-populistische politicus vaak omschreven als een 'tropische Trump'. Zijn denkbeelden vertonen ook veel overeenkomsten met die van de Filipijnse president Rodrigo Duterte.

In tegenstelling tot zo'n drie kwart van zijn collega-parlementariërs, wordt Bolsonaro niet verdacht van betrokkenheid bij het enorme corruptieschandaal dat de Braziliaanse politiek al jaren in zijn greep houdt.
Hij belooft de corruptie hard te zullen aanpakken, onder meer door militairen te benoemen in zijn kabinet en het aantal ministeries en parlementariërs te verminderen.
Fotoserie: Presidentsverkiezingen in Brazilië


Kiezer gevoelig voor beloftes over aanpakken criminaliteit
Brazilië kampt ook met een moordcijfer dat vorig jaar een recordhoogte bereikte en veel andere vormen van criminaliteit. Voor Braziliaanse kiezers was dat het belangrijkste verkiezingsthema. Bolsonaro belooft dat de politie nog vaker op criminelen zal schieten. "De enige goede crimineel is een dode crimineel", is een van zijn motto's. Net als: "Een politieman die niemand doodt, is geen politieman".

Minder strenge wapenwetten moeten er daarnaast voor zorgen dat elke Braziliaan een vuurwapen kan kopen om zich tegen criminelen te beschermen.
De populistische politicus staat niet welwillend tegenover de lhbt-gemeenschap. In het verleden stelde Bolsonaro al eens dat hij liever een dode, dan een homoseksuele zoon zou hebben.

"Ik ben geen homofoob, maar als ik twee mannen op straat zie kussen, krijgen ze klappen van me", zei hij onlangs.
Ook heeft hij racistische uitlatingen gedaan. Over mensen met een donkere huid zei hij: "Zwarten zijn dom en lui."

Brazilianen vieren massaal winst extreemrechtse president
Geen 'speciale behandeling' voor minderheden
Minderheden moeten volgens Bolsonaro niet denken dat ze aanspraak kunnen maken op een speciale behandeling. Dat geldt ook voor vrouwen, mensenrechten- en milieuactivisten, kritische journalisten en mensen in de culturele sector, zoals kunstenaars.

"Dit land is van ons, niet van hen", zei hij daarover, waarmee hij doelde op de meerderheid van "normale Brazilianen" die hij zegt te vertegenwoordigen. De nieuwe president heeft tijdens zijn campagne meermaals gezegd met weemoed terug te denken aan de militaire dictatuur.

Amazonegebied open voor landbouw, mijnbouw en industrie
Bolsonaro gelooft niet in klimaatverandering en wil zijn land terugtrekken uit het klimaatakkoord van Parijs. Milieuwetgeving in het algemeen is ook niet belangrijk, meent hij.

Het ministerie van Milieu moet onder zijn regering opgaan in het ministerie van Landbouw. Bedrijven moeten toestemming krijgen om economische activiteiten, zoals houtkap en mijnbouw, te ontplooien in beschermde gebieden in het Amazonegebied. De inheemse volken die daar wonen, moeten verkassen, vindt Bolsonaro.

Daarnaast moet de Braziliaanse economie volgens hem worden gestimuleerd met lagere belastingen, minder bureaucratie en de privatisering van zeker vijftig staatsbedrijven.

Bron: NU.nl/Reuters | Beeld: ANP

(edit Fr3bzY : plaatje toegevoegd ivbm veurpagina)
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: blackbox, ninti
Omhoog
Gebruikersavatar
fr3bzy
Administrator
Administrator
Berichten: 2329
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:12
Contacteer:

ma 29 okt 2018, 21:12

Het is sowieso de schuld van Trump...

Hij zal best dingen gezegd hebben, maar waarschijnlijk wel iets genuanceerder als in dit artikel wordt gebracht

Maar goed...het blijft Brazilië natuurlijk
Daar gebeuren wel gestoorde dingen over het algemeen
Misschien is het wel een gigantische mafklapper.
sowieso werkt democratie niet in een gesticht.

en betreft 'links'...
#walkaway
٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ♪ ┏(°.°)┛ ┗(°.°)┓ ♪٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
Gebruikersavatar
Het Dolle Eland
Administrator
Administrator
Berichten: 2503
Lid geworden op: zo 24 okt 2010, 17:26

ma 29 okt 2018, 22:33

'Total Control' is wederom een stapje dichterbij, ofwel een wereld van Equilibrium.

Maar er zal altijd weerstand blijven ;-)

Goeie film overigens!

https://www.youtube.com/watch?v=jvIwGEa6oXg
Gebruikersavatar
Permuter 0.
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1701
Lid geworden op: zo 22 aug 2010, 09:30

di 30 okt 2018, 00:07

Zijn kop spreekt boekdelen...
Gebruikersavatar
ninti
Administrator
Administrator
Berichten: 921
Lid geworden op: di 11 jan 2011, 23:28

di 30 okt 2018, 20:38

Permuter 0. schreef:
di 30 okt 2018, 00:07
Zijn kop spreekt boekdelen...
Mee eens, brrrr! Roept bij mij zelfde gevoelens op als dieeene Paus (weet niet meer zo goed hoe hij heet..) Ratzinger?
Dat van zijn plannen om restricties van exploitatie Amazone gebied op te heffenis in een woord rampzalig. :(
Gebruikersavatar
nova
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 511
Lid geworden op: zo 22 aug 2010, 16:36

vr 02 nov 2018, 12:29

Ik begrijp iig. iets beter waar zijn ''koloniale'' 'mind set' betreffende het Amazonegebied en diens bewoners vandaan komt.

Bron Wiki:

Bolsonaro was born on 21 March 1955 in the town of Glicério, São Paulo,[17] in the southeast region of Brazil, to Percy Geraldo Bolsonaro and Olinda Bonturi.[18][19] Jair Bolsonaro is of mostly Italian with some German ancestry. On his father's side, he is the great-grandson of Italians from Veneto and Calabria.[20] His paternal grandfather's family comes from Veneto, more precisely the city of Anguillara Veneta, in the province of Padua. His great-grandfather, Vittorio Bolzonaro (the surname was originally written with a Z), was born on April 12, 1878. Vittorio's parents emigrated to Brazil when he was ten, together with his little sister Giovanna and his little brother Tranquillo.[21][20] His German ancestry came from his father's maternal grandfather, Carl "Carlos" Hintze, who was born in Hamburg around 1876 and immigrated to Brazil in 1883.[20] His maternal grandparents were born in the Italian city of Lucca, Tuscany, and immigrated to Brazil in the 1890s.[20]
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Permuter 0., #F#, ninti
Omhoog
Plaats reactie

Terug naar “Politiek / Oorlog”