Het gedonder in de voortuin van Rusland

Politiek en oorlog zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en alles over politiek en oorlog kun je hier terugvinden.
User avatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Posts: 4249
Joined: Mon 15 Nov 2010, 19:53

Sun 21 Feb 2016, 23:11

Red Oekraïne, stop het associatieverdrag (1): Dierenwelzijn en eerlijke handel

Aanbeveling 1: Schort vrij verkeer van goederen op zolang Oekraïne zich niet aan de Europese normen voor voedselproductie houdt

Doel: Voorkom sociale dumping, oneerlijke concurrentie voor Nederlandse boeren en overtreding van Nederlandse regels met betrekking tot dierenwelzijn voor voedsel in Nederlandse schappen

Relevante artikelen in het associatieverdrag: 59 en 64 (dierenwelzijn) en 29 (afschaffing douanerechten)

Image

Zoals we reeds schreven is het verdrag dat we met Oekraïne hebben gesloten nogal vaag. Er worden veel losse kreten gebruikt die geen juridische lading kennen ('partijen starten een dialoog') terwijl andere artikelen een tijdspad ontberen. De artikelen 29 en 59 bijvoorbeeld. Daardoor is het voor de partijen onmogelijk om de ander aan de afspraken te houden, want die zijn immers niet afdwingbaar. Helemaal vervelend wordt het als de één wel levert en de ander niet. Precies in die situatie zitten we nu gevangen, met alle gevolgen voor onze voedselvoorziening en werkgelegenheid van dien. Nota bene: zo'n vaag verdrag kunnen we beter met niemand sluiten, deze discussie staat dus eigenlijk los van Oekraïne maar gaat meer over de bizarre wijze waarop wetgeving in Brussel tot stand komt.

Al eerder hebben we moeten vaststellen dat de overheid ons verkeerd voorlicht, als het om dit verdrag gaat. Onze MP Rutte claimde in Buitenhof dat het een simpel handelsverdrag is dat ons niets kost. Gelukkig maakte de Europese commissie direct gehakt van deze claim, deze tekening spreekt boekdelen. € 11 miljard hebben we reeds overgemaakt. Verder is er de mythe dat Nederland veel in Oekraïne investeert, wel € 5 miljard. Op papier is dat zo, maar dat zijn geen echte ondernemers, of nauwelijks eigenlijk. Niet minder dan € 2,2 miljard van dit verdrag behoort aan enkele fiscale vluchteling toe, Rinat Akhmetov. Als we zijn kantoor binnenstappen treffen we alleen een kamerplant aan, het is een fiscale constructie om geen belasting te hoeven betalen.

Nu landbouw. Bovenstaande Tweet van onze regering is - daar gaan we weer - onjuist. Dat kunnen we aantonen met cijfers van het Oekraïense CBS. Er staat dat er 'onbenutte kansen voor boeren' liggen. Helaas. Oekraïne is op de kaart heel groot, maar de economie is piepklein, vergelijkbaar met die van Hongarije of Slovenië. Meer is het niet. Bovendien heeft het land al een negatieve handelsbalans (het land importeert nu al teveel, net als Griekenland) dus er valt niet in te zien hoe we hier op korte termijn ook maar iets kunnen verdienen.

Op 22 mei 2014 heeft EU de grenzen voor Oekraïense producten al opengesteld, dat is in artikel 29 geregeld. Dit aspect is glashelder. Veel boeren die wij spreken zijn nogal bang dat hun broodwinning in het gedrang komt. Dat heeft te maken met regels omtrent milieu en dierenwelzijn die wij onze boeren opleggen. Legbatterijen voor kippen zijn spotgoedkoop maar zeer dieronvriendelijk. Daarom hebben we ze verboden, maar in Oekraïne is deze vorm van vleesproductie gewoon toegestaan. Als we dus een verdrag sluiten met betrekking tot het openen van de grenzen is het dus ook noodzakelijk om na te denken over de standaarden die onze nieuwe handelspartners hanteren. Wat zegt het verdrag hierover? Artikel 59:

Image

En daarnaast artikel 64.

Image

Zoals we vreesden zijn beide artikelen weer totaal onduidelijk. Er staat wel dat partijen 'consensus' moeten bereiken als het om dierenwelzijn gaat, maar er staat nergens wanneer dat bereikt moet zijn. Volgend jaar? Volgende eeuw? Volgende ijstijd? Artikel 64 is wel iets duidelijker, vooral lid 1, maar wederom is er geen tijdspad bijgesloten en bestaat het risico van een ambivalente interpretatie. Met andere woorden: Nederland kan hieruit opmaken dat Oekraïne net zo lief voor dieren gaat zijn als wij, terwijl onze nieuwe vrienden vinden dat de legbatterij nog steeds een legitiem middel is: de verplichting in dit verdrag betreft enkel de erkenning dat 'consensus bereiken' nodig is. Dat kan ruzie geven.

Sterker nog, dat gebeurt al. Op de dag dat de EU zijn grenzen opende met Oekraïene, overstroomde de Europese markt met Oekraïense legbatterijkippen. Het effect was dramatisch, zo blijkt uit deze cijfers van het Oekraïense bureau voor de statistiek.

Image

De export naar Nederland was, met tariefmuren, precies nul kilo: dat zien we in 2013. In 2014 gaan de grenzen precies halverwege het jaar open en komt de stroom dieronvriendelijke kippen op gang; Nederland importeert dan 1.800 ton. In 2015 is dat bedrijf bijna verdrievoudigt, naar 5.000 ton. Dat zijn zijn zo'n twee miljoen kippen.

Kazachstan heeft inmiddels besloten de toestroom in te dammen en sloot daarom in 2015 de grenzen. Moldavië heeft dat ook gedaan, het vlees bleek niet alleen dieronvriendelijk geproduceerd te zijn, het zat ook nog eens vol met salmonella. Voedselveiligheid en Oekraïne is geen goed huwelijk. Door te lichtzinnig de grenzen open te zetten halen we deze problemen wel binnen. Het gevolg is dat Nederlandse boerenstand kapot gaat. Onze boeren moeten zich immers wel aan regels met betrekking tot voedselveiligheid en dierenwelzijn houden, terwijl de Oekraïense concurrent dat niet hoeft: die is immers al druk met het streven naar 'consensus'. Sharon Dijksma, onze StaS voor landbouw heeft door dit verdrag geen enkel middel om haar Oekraïense collega tot meewerken te dwingen. Ze heeft hem wel gevraagd om onze wetten te respecteren, maar daar heeft hij gewoon geen zin in.

Oleksiy Pavlenko liet zich eerder laatdunkend uit over dierenrechten, maar hij geeft in een interview met Boerderij aan geen haast te willen maken. Dat is het vervelende aan dit verdrag: dat hoeft hij ook niet. 'Wij voeren de dialoog hierover, ook met de Nederlandse regering. Het heeft tijd nodig'. Conclusie: dit verdrag had een afdwingbare voorwaarde moeten bevatten; pas als je aan onze wetten voldoet, mag je onze markt op. Daarom kunt u op 6 april maar beter 'nee' stemmen, om ruimte te laten ontstaan waarbinnen we dit kunnen opnemen.

Stel nu dat we de ramp met MH17 als een reden zien waarom Nederland een morele verplichting heeft, alsof wij schuldig zijn aan onze eigen slachtoffers. En stel nu dat we geen probleem zien in het inslaan van slecht vlees, vol met hormonen en levensbedreigende antibiotica. En stel dat we geen zier geven om onze boeren, die 160.000 FTE's gaan maar wat anders doen. En stel dat we de modernisering van de Nederlandse landbouw, met dierenwelzijn en technologische innovatie, met alle liefde bij het grofvuil gooien omdat we Oekraïne willen helpen. Stel dat we dat als redenering zien om het verdrag doorgang te laten vinden, want we hebben alles voor Oekraïne over.

Zou dit land daar dan rijker van worden? Nee! Het wordt, bizar genoeg, arm van de handel met Nederland. Hoe meer kippen ze verkopen, hoe armer zowel Nederland als Oekraïne worden. Dit is de resultatenrekening van het grootste kippenvleesbedrijf van Oekraïne. Wat valt u op?

Image

Bron: http://925.nl/archief/2016/02/16/red-oe ... currentie/
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: FreeElectron
Top
User avatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Posts: 4249
Joined: Mon 15 Nov 2010, 19:53

Tue 23 Feb 2016, 22:10

Fuck (83)

maandag 22 februari 2016
Ja hallo Fucktoria. Wordt het geen tijd om weer eens naar de bakker te gaan om een zak koekies te kopen? We weten niet of je er erg in hebt, maar je Amerikaanse personeel in het kabinet is bijna helemaal pleite, je gappie Yats zit op de schietstoel, er zijn ongeïdentificeerde snipers in Kiev gesignaleerd en ... er zijn weer tentjes opgezet op het Maidan. Willy Wonka (1) heeft gisteravond als de sodemieterij wat spierballen van de veiligheidsdienst op een cameraploeg van Kanaal 17 afgestuurd. Want die zender zond live beelden uit van die als herdenking van de coup van 2 jaar geleden bedoelde happening. Heel leuk hoor, maar de aanwezige tentbewoners lieten weten graag eens een praatje te willen maken met Willy en Yats. Over wat die coup nou eigenlijk had opgeleverd tot nu toe. En dat kon Willy uiteraard niet hebben. Die verklaarde dat dit gedoe de Russen in de kaart speelde. Sterker nog, die tentbewoners waren oproerkraaiers die door Moskou stiekem betaald werden. Zou je zelf niet weer eens een bezoekje willen brengen aan het Maidan, Fucktoria? Met die zak koekies. Samen met ambassadeur Pyatt. Om een contra-coup te organiseren? Want Oekraine gaat naar de kloten als we Willy en Yats verder hun gang laten gaan. En dat kan toch de bedoeling niet zijn. Hm, Fucktoria? Denk er eens over na. Maar niet lang hè! Die snipers van Kolomoisky staan al klaar. Dus vort met de geit. Oh en by the way, fuck the EU. Stay tuned.

(1) Willy Wonka is de naam die met name in Washington in zwang is als ze het daar over president Poroshenko hebben.
http://www.stelling.nl/kleintje/actueel.html
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: FreeElectron
Top
User avatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Posts: 4249
Joined: Mon 15 Nov 2010, 19:53

Fri 26 Feb 2016, 00:11

Image
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: FreeElectron
Top
User avatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Posts: 4249
Joined: Mon 15 Nov 2010, 19:53

Thu 03 Mar 2016, 23:00

Fuck (87)

dinsdag 1 maart 2016
Is het u gisteravond ook opgevallen? Bij de avonddienst van de Huyskerk? Daarin ging een item voorbij over de noeste strijd in Kiev tegen de enorme corruptie, die daar nog steeds heerst na de coup tegen de democratisch gekozen president Yanukovich. Er verschenen binnen dat kader lieden in een hansopje van Zeeman in beeld met een ijsmuts en een klapperpistooltje, die ferm werden geïnstrueerd hoe ze bij een inval in het perceel van een flessentrekker moesten optreden. Zo indrukwekkend. Geweldig. Daarnaast kwam ook de in staat van aftreding verkerende minister van Economische Zaken Aivaras Abromavicius aan het woord. De uit Litouwen weggeplukte bewindsman heeft de zak genomen, omdat in zijn ogen voornoemde corruptiebestrijding een doodgeboren kind is. Op laag niveau wil je misschien nog wel eens een guppie vangen, maar op hoog niveau kan je het gewoon schudden. Hoe hoog? Nou, volgens Aivarassie zitten de zwaarste onverlaten in het parlement en ... in regeringskringen. Op de vraag wie dat dan wel waren perste ie er nog uit, dat ze posities innamen rond de president.
Hij wilde nog net niet zeggen Willy Wonka zelf. Maar als het om lieden gaat die dagelijks bij Willy aanschuiven, dan mag je toch verwachten dat die chocoladeboer ook weet dat ze niet deugen. Maar dumpen ho maar. En dat meisje van Lagarde en de junta van Neutje Juncker de boel maar stieken van onze belastingcenten. Nee, Oekraine is echt een land om geaso-cieerd mee te zijn. Stemmen hoor op 6 april! Al moet je op een Hannie Schaftfiets naar het stemhokkie tien kilometer verderop. Gaan met die banaan. Stay tuned.

http://www.stelling.nl/kleintje/actueel.html
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: FreeElectron
Top
User avatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Posts: 4249
Joined: Mon 15 Nov 2010, 19:53

Wed 16 Mar 2016, 22:38

Regering zuigt voordelen van handel met Oekraïne uit dikke duim omdat ze er niet zijn en beschermt daarmee een grote boef


Weet u het nog, drie weken geleden? 'Nederland heeft € 5,2 miljard in Oekraïne geïnvesteerd'. Dat moest een reden zijn om 'ja' te stemmen bij het nakende referendum. Volgens ons heeft de regering dat cijfer uit de dikke duim gezogen, om het gepeupel richting een ja op 6 april te imponeren.We ontdekten dat van die € 5,2 miljard niet minder dan € 2,2 miljard, dat is 44 procent, voor rekening van één enkele Oekraïense schavuit kwam, ene Rinat Akhmetov. Volgens zijn eigen Openbaar Ministerie heeft hij zichzelf onrechtmatig verrijkt bij de privatisering van energiebedrijven. Daarmee is zijn thuisland voor miljarden benadeeld en dat geld is (kortweg) overgeboekt naar Nederland. Ons land wordt dus een vluchthaven voor fout geld.

Image

Er werden Kamervragen gesteld, want het is een beetje vreemd dat Nederland als administratiekantoor fungeert voor een Oekraïense fiscale vluchteling, terwijl we juist van plan zijn het land te helpen in de strijd tegen corruptie. Er kwam slechts een ontwijkend antwoord omdat de wet vereist dat de regering de privacy van dit soort oligarchen respecteert. Tegen de eigen burger is de fiscus wat minder aardig, maar dat terzijde. De beschamende score van 44 procent, daar veranderde evenwel niets aan.

Als we nu op dezelfde pagina kijken dan zien dat onze regering wat met de cijfers heeft gerommeld. Plotseling is er geen € 5,2 miljard maar bijna het dubbele, wel € 9,8 miljard, in Oekraïne geïnvesteerd! Dat gaat snel.

Image

Ook is de export naar dat land ineens afgenomen. Die cijfers, die verzint onze regering dus gewoon ter plekke. Maar het goede nieuws is wel dat het aandeel van Akhmetov in dit getal halveert naar minder dan een kwart, namelijk dezelfde € 2,2 miljard op - ineens - € 9,8 miljard.

Totdat we eind vorige week nog een schimmige vennootschap van hem boven water krijgen, dankzij een tip van een insider. Het complete energiebedrijf van Oekraïne is even op de Zuidas gestald, onder bezielende leiding van zijn (dan) 25-jarige zoon Damir. Het balanstotaal bedraagt 106 miljard Hryvnia, op het moment van overboeken zo'n € 3,7 miljard. We kunnen de kop van het vorige artikel aanpassen. Waar eerst 44 procent staat, mag u nu 60 procent invullen. Nederland is gereduceerd tot een vluchthaven van fout Oekraïens geld en elke andere economische relatie is verwaarloosbaar klein. Stem 'nee', dat is de enige manier om deze stinkende beerput eens compleet open te trekken en de arme Oekraïeners hun ontvreemde geld terug te geven. De relatie en onze regeringen zijn te gecorrumpeerd voor een verdrag waarin vrij verkeer van kapitaal is opgenomen (artikel 145).

Image

Tot slot mag niet onvermeld blijven dat het onmogelijk is om van Oekraïne rijk te worden. Het land heeft sinds 2004 een dalende handelsbalans (dat komt dus niet door Rusland maar enkel door de eigen verouderde industrie) die langdurig negatief is. Het land exporteert te weinig om de reeds bestaande import te financieren. Op korte termijn is een verbetering niet waarschijnlijk dus we gaan hier niets aan kunnen verdienen, op de fee voor het stallen van een berg zwart geld na.

source: tradingeconomics.com

Bron: http://925.nl/archief/2016/03/14/regeri ... rote-boef/
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, blackbox, FreeElectron
Top
User avatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Posts: 4249
Joined: Mon 15 Nov 2010, 19:53

Wed 30 Mar 2016, 22:17

Fuck (89)

woensdag 30 maart 2016
6 april komt rapido dichterbij. Kunnen we ja of nee zeggen tegen dat asoverdrag met Oekraïne. Volgens de aanhangers van het Vierde Rijk onder ons helpt het verdrag de onderdanen van Willy Wonka aka Poroshenko aka Waltman onder andere om van de corruptie en de justitiële puinhoop af te komen. En wat dat betreft zich in de toekomst te kunnen meten met keurige landen als Italië, Spanje of Portugal. Om eens iets te noemen. Nou is dat niet iets van simsalabim en hoppekee. Want Oekraïne is zo rot als een mispel uit 1789. Een leuk voorbeeld. Een paar dagen geleden werd op het erf van een verlaten boerderij het lijk van ene Yuri Grabovsky gevonden. Terugpuzzelend bleek ie begin maart in Kiev door twee heren met vervalste smurfenpasjes in slaap te zijn geholpen en vervolgens te zijn overgebracht naar Odessa, waar onze stropdassenvreter Mikkel Saakashvili nog steeds tot nader order het gouverneursstokje zwaait. Wat daar met Yuri geschiedde is nog duister, maar korte tijd daarna werd ie naar voornoemde boerderij 150 kilometer ten zuiden van Odessa geëxpedieerd, voor zijn klus geschoten en begraven. Waarom? Nou, Yuri was de bef van een van de twee hoge Russische miliciens die ooit in rebels gebied waren gearresteerd door luitjes uit het Oekrainse nazi-assortiment. Blijkbaar was dat bij iemand in Kiev in de luchtpijp geschoten. Een Rus verdedigen hoort niet. Wie dat in de nabije toekomst nog in zijn malle harses mocht krijgen is bij deze gewaarschuwd. Maffioos? Dat mag je wel zeggen. Een volwassen octopus. Met bijvoorbeeld een minister die in gestolen schilderijen doet, een andere minister die in de USSA flinke flessen heeft getrokken en net als voor de coup een oligarch als president. Kan je heen en weer vliegen tot je denkt dat je Martijn Fischer bent, Oekraïne blijft zoals het is. Een land waarmee je niet geasocieerd wil wezen. Stay tuned.

http://www.stelling.nl/kleintje/actueel.html
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, FreeElectron
Top
User avatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Posts: 4249
Joined: Mon 15 Nov 2010, 19:53

Sun 03 Apr 2016, 00:06

Tientallen doden bij grensconflict Armenië en Azerbeidzjan

Gepubliceerd: 02 april 2016 2016

Een plotseling weer opgelaaide strijd tussen Armenië en Azerbeidjzan in Nagorno-Karabach heeft zaterdag tot tientallen doden en gewonden geleid.

Rusland en Duitsland hebben de strijdende partijen gemaand de wapenstilstand uit 1994 te blijven naleven.

Azerbeidzjan en Armenië beschuldigen elkaar om het hardst van het schenden van de wapenstilstand. De betwiste regio ligt in Azerbeidzjan, maar wordt sinds een bittere afscheidingsoorlog door etnische Armeniërs bestuurd met financiële steun van Armenië.

Het ministerie van Defensie van Azerbeidzjan zei zaterdag dat het leger strategische heuvels en nederzettingen in het gebied had ''bevrijd''. Zes Armeense tanks werden daarbij vernietigd en meer dan honderd Armeense militairen gedood of verwond.

Aan Azerbeidzjaanse kant vielen na het neerhalen van een helikopter twaalf doden. Armenië sprak van 18 doden en 35 gewonden.

Poetin

De Russische president Vladimir Poetin riep beide partijen op zelfbeheersing te betrachten. Minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov en minister van Defensie Sergej Sjoigoe telefoneerden met hun Armeense en Azerbeidzjaanse ambtgenoten.

Ook de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Frank-Walter Steinmeier, riep de partijen op de strijd onmiddellijk te staken.

De secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-Moon, heeft zijn zorgen geuit over het schenden van het staakt-het-vuren. Hij zegt erg bezorgd te zijn "over het gebruik van zware wapens en de vele slachtoffers, waaronder burgers".

In de strijd om Nagorno-Karabach zijn sinds de jaren negentig ongeveer 30.000 mensen omgekomen. Azerbeidzjan dreigt regelmatig het gebied met geweld in te nemen. Vorige maand werd er ook gevochten. De oplopende spanningen voeden de vrees voor een uitgebreider conflict in de zuidelijke Kaukasus.

Door: ANP/NU.nl
http://www.nu.nl/algemeen/4240686/tient ... dzjan.html
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, blackbox, FreeElectron
Top
User avatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Posts: 4249
Joined: Mon 15 Nov 2010, 19:53

Fri 08 Apr 2016, 22:26

Fuck (90)

donderdag 7 april 2016
Hep u het gisteravond een beetje gevolgd? Op de glazen tiet. De Oekraïense Hoogmis in de Sint Toine Kathedraal onder leiding van Zijne Heiligheid zelve. Met nerveus gekakel over dat aso-verdrag waaronder 27 Länder binnen het Reich al een krabbel hadden gezet maar die Niederlande nog niet. Over de vraag of die dertig procent wel of niet gehaald zou worden. Wat een affront een “Nein” zou zijn voor der heutigen Vorsitzender des Reiches. Wat een avond hè? En waar ging het nou helemaal om? Want als de corruptie in Kiev en ommelanden de kop werd ingedrukt zou Oekraïne met onze onbaatzuchtige hulp een uitstekende handelspartner worden aan deze kant van de demarcatielijn. Met voor beide partijen roosachtige gevolgen. Zelfs een Monsantoboertje ergens achter in de Oekraïense graanschuur zou op termijn ten volle de geneugten ervaren waarmee Das Reich ons nu al vijftien jaar blij maakt. Tuurlijk, er moet nog een hele Brusselse kermis aan neo-liberale hervormingen, lees bezuinigingen, worden doorgevoerd. En ja, dat wordt jaren en jarenlang sappelen op het niveau van de Tweede Wereldoorlog. Want alle potjes voor de oude dag, de gezondheidszorg, de ww-uitkeringen etcetera moeten helaas worden leeggehaald en jammer nou, de hele infrastructuur moet met onze welwillende assistentie worden geliberaliseerd. Net zoals bijvoorbeeld in ons Rutteknusse referendumland, waar we al aardig op weg zijn om die nieuwe Heilstaat te realiseren. Maar wat wil je met lieden als neo-nali (staat voor neo-nationaal liberaal, u mocht eens denken) Wilders, liberaal Rutte, liberaal Pechtold en een liberaal beleid ondersteunend “socialistisch” stoppelveld, dat zijn stembiljet niet zelf in de gleuf durfde te duwen uit angst dat later zijn vingerafdrukken tegen hem worden gebruikt.
Dus er staan nogal wat onaangename potjes op het vuur voor eerder genoemd Monsantoboertje en diens landgenoten, maar aan het eind van Der Prozess hebben ze dan ook wat. Een 1 procent oligarchinale elite, een niet al te grote categorie tussenkrabbers en een gigantisch overschot aan in wezen overbodig materiaal, dat heel vroeger proletariaat werd genoemd en de vrijheid heeft om -liefst zachtjes- “boe” te roepen.
Opvallend was overigens dat tijdens de dienst van Zijne Heiligheid geen woord, maar dan ook geen woord werd gerept over het probleem van de neo-nazi's. Terwijl die in Oekraïne toch menig touwtje in handen hebben na de door hen met volle steun van dat teringwijf van Nuland cs. gepleegde coup. Als Yanukovich nou gewoon dat aso-verdrag had ondertekend was er niks aan de hand geweest. En had het bloedbad op het Maidan, dat door Zijne Heiligheid en zijn kruisdragers godbeterhet voor de zoveelste keer in de klossen van Yanu's handhavers werd geschoven, nooit plaatsgevonden. Nou zijn er pogingen onderweg om die Bandera-nachwuchs te “embedden” in het reguliere houtje touwtje leger, dat ooit het “door de Russen bezette” zuidoosten van het land zal moeten heroveren. Al was het alleen maar uit economische en militaire overwegingen. Dat ze in dat zuidoosten Russisch spreken en voor ons part Russisch denken zal iedereen in Brussel en Washington een Bratwurst wezen. Die crypto-communisten hebben geen recht op een eigen keuze wat hun toekomst betreft. De neo-nazistisch angehauchte muslims in Kosovo met hun mafiose regeringskliek wel. Maar dat lag anders.
Kortom, het is wel een beetje kut, dat het referendum zo ongelukkig is afgelopen. Maar ach, hoe lang duurt het voor die rimpel weer is glad gestreken? Zullen we er een jaartje voor uittrekken? Max? Zijn we net zo'n beetje aan nieuwe verkiezingen toe en heeft misschien niemand door dat ie weer genaaid wordt door de Haagse plucheclub. Herstel van vertrouwen? Our ass. Stay tuned.

http://www.stelling.nl/kleintje/actueel.html

=============================================================================================

Fuck (91)

vrijdag 8 april 2016
Is het vooruitverdedigen? Dat niet weer iemand hem in zijn kruis grijpt om hem het parlement uit te mieteren. Van Baalen mag het weten. Maar de Oekraïense premier Yatsenyuk heeft een ferm besluit genomen. Het kind van koekjesmonster Nuland heeft het ministerie van Economische Zaken en een meneer die over de buitenlandse handel gaat tot vandaag de tijd gegeven om een plan te baren. Jawel. En dat plan moet de weg banen voor het uitbannen van de import van alle Russische olieprodukten. Dat is er tot nu toe namelijk niet van gekomen en binnen de huidige verhoudingen kan dat natuurlijk niet. Hoe de bevolking dan zijn olie- of gaspitje onder zijn schrale soep moet aansteken? Nou, die klootzakken van GeenPeil mogen dan dat aso-verdrag hebben getorpedeerd, dat wil natuurlijk niet zeggen dat Yats' country niks kan invoeren. Misschien is er tegen een speciaal Nuland-prijsje wel wat gefrackte olie en gas uit de USSA binnen te halen. Als dat al nodig is, want Yats kan ook zijn energie betrekken van Bennie Kolomoisky en die jongen van Biden. Die willen desnoods tegen een vriendschappelijke Euro-subsidie heel Oekraïne wel open fracken om Yats in staat te stellen zijn eigen broek op te houden. Morgen weten we meer. Dan is het plan er. Nou ja, het begin ervan. Dus stay tuned.

http://www.stelling.nl/kleintje/actueel.html
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, FreeElectron
Top
User avatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Posts: 4249
Joined: Mon 15 Nov 2010, 19:53

Sat 09 Apr 2016, 14:20

Nederlandse lente
Apr 8, 2016 by Bart

Als onze elite naar het buitenland kijkt is het opmerkelijk hoe enthousiast zij altijd zijn over oppositionele krachten: Arabische lente, Maidan opstand of de paraplu revolutie van Hong-Kong. In deze gevallen wordt het woord ‘oppositie’ met veel eerbied uitgesproken en wordt benadrukt dat de heersers naar het volk moeten luisteren. Er wordt ook hoog opgegeven van de internet-generatie die het voortouw neemt in de organisatie van deze revoltes.

In Nederland is echter precies het omgekeerde het geval. Er wordt flink afgegeven op de buitenparlementaire oppositie. Geenstijl, dat zijn hoegenaamd clowns, kwade jongensstreken en buitenlandse agenten (van Poetin!). Dan wordt vanuit het establishment alles uit de kast getrokken om de democratie, in de vorm van een directe volksraadpleging nota bene, in de wielen te rijden: oproepen om niet te gaan stemmen, het aantal stemlokalen verminderen, dreigementen uiten, stempassen niet opsturen, etc. Dit referendum heeft duidelijk gemaakt dat de Nederlandse regering alles doet wat men normaal gesproken aan het verre ondemocratische buitenland toeschrijft.

Een andere opmerkelijke conclusie is dat de scheidslijn in de politiek niet meer tussen links en rechts loopt, maar tussen de elite en het volk. Het waren de mainstream partijen die zich verenigden in het ja-kamp, variërend van VVD tot GroenLinks. Het nee-kamp werd vooral ondersteund door PVV en SP. Links en rechts bevinden zich in beide kampen. Op de uitslagenkaart is de tweedeling van Nederland des te duidelijker: de elite stemde voor, en de rest van Nederland tegen. Met de elite worden de mensen met de hoogste inkomens en opleiding bedoeld. Het waren de universiteitssteden (Amsterdam, Leiden, Utrecht, Groningen en Nijmegen) die overwegend ja stemden, alsmede de gemeenten waar de superrijken wonen (Bloemendaal, Heemstede, Haren, Rozendaal, de Bilt).

In Nederland heeft zich met dit referendum een ware revolutie voltrokken: het volk heeft de beslissing van de elite succesvol aangevochten in een referendum. De bestuurders zijn teruggefloten door het volk. En dat ondanks dat alle mainstream media, academia en politieke partijen zich achter de bestuurders schaarden. Het is te hopen dat er op dit referendum nog velen mogen volgen. De potentie is nu aanwezig nu het volk het succes heeft geproefd. Tientallen procenten sceptici die thuisbleven omdat het toch niets zou uitmaken of omdat ze dachten dat de kiesdrempel niet werd gehaald kunnen nog worden overgehaald om wél te stemmen. Nederland kan Zwitserland navolgen in de schepping van een referendumcultuur, dat de deur kan openzetten voor de terugwinning van volksinspraak en wellicht zelfs onze souvereiniteit.

http://vrijetribune.nl/2016/04/nederlandse-lente/
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, FreeElectron
Top
User avatar
blackbox
Administrator
Administrator
Posts: 6317
Joined: Sat 21 Aug 2010, 16:09

Sat 09 Apr 2016, 19:07

Image
illuminati of my own reality
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, Toxopeus
Top
User avatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Posts: 4249
Joined: Mon 15 Nov 2010, 19:53

Mon 25 Apr 2016, 23:01

Fuck (96)

vrijdag 22 april 2016
Een nieuwe lente, een nieuw geluid? Niet in Oekraïne. Wel met veel poeha gepresenteerd als de jonge, frisse premier die het land nodig had. Die Volodimir Groysman. Maar als je op Volodja inzoemt blijkt het toch weer tegen te vallen. Tien jaar geleden werd hij benoemd tot burgemeester van Vinnytsja. Een stad in het westen van Oekraïne met zo'n 350.000 inwoners. Hij was toen 28 jaar en dan ben je toch wel knap jong voor zo'n ketting om je nek. Maar gelukkig had ie zijn vader nog. Die had in de gemeenteraad gezeten en wist hoe de hazen liepen. Er was nog iemand die hem graag terzijde stond: Pietje Poroshenko aka Willy Wonka. Laten we het op een goeie kennis van de familie Groysman houden. Want Willy mag dan heel warm overkomen als ie Reichsführer Juncker staat te tongen, maar dat is meer een gevolg van de liters jajem die beide heren dagelijks nodig hebben om hem in zijn derde versnelling te krijgen dan een centiliter empathie. Dit gezegd hebbende, Pietje had zijn confectieimperium Roshen in Vinnytsja gevestigd en dan is het donders makkelijk als je in het gemeentebestuur je eigen Pinocchio heb zitten. Als dank voor de kranige inspanningen van zijn pupil ten behoeve van Willy's confectievehikel schonk de huidige president de stad een enorme fontein voorzien van muziek, licht en laser. Kon ook wel, want Willy maakte gebruik van de Panamaroute om de jongens van de blauwe brievenbrigade te naaien en onthield daarmee onder andere Vinnytsja van een hele stoot belastingcentjes.
Na de Maidancoup in februari 2014 bezette Groysman eerst een paar ministerpostjes om alvast wat in te lopen in Kiev. In november van dat jaar werd ie tot landdagvoorzitter benoemd als vertegenwoordiger van Willy's politieke rariteitenblok en vanaf die tijd was het een kwestie van tijd.
Alleen Yats lag wat dwars, maar na een stevige greep in zijn kruis ging die uiteindelijk toch gestrekt.
Dat er gezien de onderlinge verhouding tussen Willy en Volodja op korte termijn iets zal veranderen in Oekraïne en een gevecht met de olifanten cq. oligarchen zal ontbranden is hoogst twijfelachtig. Wil overigens niet zeggen dat het gras niet wordt platgetrapt. Integendeel. Stay tuned.

http://www.stelling.nl/kleintje/actueel.html
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, FreeElectron
Top
User avatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Posts: 4249
Joined: Mon 15 Nov 2010, 19:53

Tue 03 May 2016, 00:22

Hoe associatieverdrag Oekraïense leger in staat stelde oorlogsmisdaden te plegen
Ostpolitik van de EU
02-05-2016, 17:37


Tijdens de Tweede Tsjetsjeense Oorlog (hoogtepunt 1999-2002) stelde de vers aangetreden Russische President Vladimir Poetin met keiharde hand orde op zaken in Tsjetsjenië. In die ‘antiterroristische operatie’ maakte het Russische leger zich op grote schaal schuldig aan oorlogsmisdaden jegens de Tsjetsjeense bevolking. De verhouding tussen het Westen en Rusland was nog niet bekoeld en Westerse leiders prezen Poetins doortastende optreden terwijl leningen van de door het Westen gedomineerde economische instanties, als het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Wereldbank, de Russische oorlogsinspanningen financieel mogelijk maakten.

Het Oekraïense leger paste in de oorlog tegen de eigen bevolking in het oosten van Oekraïne dezelfde tactieken toe als de Russen destijds in Tsjetsjenië. En ook nu weer droeg het IMF zijn steentje bij aan de oorlogsinspanningen. De leningen die het IMF na de Maidan-revolutie aan Oekraïne heeft verstrekt zijn onlosmakelijk verbonden met het op 27 juni 2014 ondertekende associatieverdrag tussen de Europese Unie (EU) en Oekraïne. Het is de grote verdienste geweest van het GeenPeil-referendum dat deze en andere duistere zaken waar de EU bij is betrokken, nu eindelijk aan het licht zijn gekomen.

Poetin een kopje kleiner maken

De Verenigde Staten (VS) zijn een warm voorstander van de EU zolang deze de Amerikaanse agenda volgt, dat wil zeggen meewerkt aan het behouden en versterken van de Amerikaanse dominantie in de wereld en, als uitvloeisel daarvan, aan het verkleinen van de Russische invloedsfeer. Het associatieverdrag sluit naadloos aan bij dit streven en draagt volgens de NAVO bij aan de Europees Atlantische veiligheid. Maar het belang van het associatieverdrag is er vooral in gelegen dat het de Oekraïense economie minder afhankelijk maakt van Rusland en meer van het Westen. Het door de VS en EU gedomineerde IMF, dat zijn invloed direct na de Maidan-revolutie aanzienlijk heeft vergroot, vervult een vergelijkbare rol.

De Oekraïense economie moet zich – zoals uitvoerig staat beschreven in het associatieverdrag – volledig onderwerpen aan de Europese normen en betaalt daar de komende tien jaar naar schatting een prijs voor van 170 tot 180 miljard euro. Waarom heeft Oekraïne ingestemd met deze eenzijdige deal? Vermoedelijk omdat vooral de oligarchen – de feitelijke machthebbers – zullen profiteren van de handelsmogelijkheden die het verdrag biedt. Zij bezitten de grootste Oekraïense bedrijven die het best in staat zijn om aan de Europese standaarden te voldoen.

De economische hervormingen die de EU verlangt komen overeen met de eisen die het IMF verbindt aan de verstrekking van leningen. De EU laat haar financiële bijdrage aan Oekraïne dan ook afhangen van de totstandkoming van IMF-leningen. Op dit moment is het IMF feitelijk de drijvende kracht achter de pijnlijke hervormingen in Oekraïne die hebben geleid tot een sterke daling in uitgaven op onderwijs, gezondheidszorg en sociale zekerheid. De defensie-uitgaven stegen daarentegen wel. Hoewel er twijfel bestaat of de financieringspakketten de economie zullen versterken hebben ze in ieder geval het Oekraïense leger op de been gehouden in de Donbass.

Maidan en russofobie

Inmiddels ontstaat er steeds meer duidelijkheid over de ware aard van de Maidan-revolutie. Deze begon in november 2013 wellicht als een spontaan volksprotest tegen de alom aanwezige corruptie maar werd uiteindelijk gekaapt door aan VS en EU onderhorige oligarchen met financiële belangen in het Westen. Zij zagen eind februari 2014 de kans schoon om zich met behulp van gewelddadige extreemrechtse milities te ontdoen van de oligarch die weigerde het associatieverdrag te ondertekenen, president Janoekovitsj. Het resultaat is dat Oekraïne van een min of meer neutrale stabiele oligarchie is veranderd in een instabiele oligarchische satellietstaat van de EU en Amerika.

Voorts is van belang dat de Maidan-beweging, die niet op de steun van een duidelijke meerderheid van de bevolking leunde, een overwegend nationalistisch en russofoob karakter kende en een vijandige houding aannam tegen een groot deel van de eigen bevolking, de Russische minderheid in het zuiden en het oosten van het land. Dit was de belangrijkste oorzaak voor het ontstaan van de burgeroorlog die al snel het karakter kreeg van een proxyoorlog tussen Amerika en Rusland.

Proxy-oorlog

Na de ‘regime-change in Kiev en de daarop volgende hereniging van de Krim met Rusland nam de onrust in met name de Donbass toe. De bewoners aldaar rebelleerden met behulp van Russische vrijwilligers tegen het nieuwe regime in Kiev. In navolging van de Oekraïense ultranationalistische milities tijdens de Maidan-revolte plunderden zij wapenopslagplaatsen en bezetten overheidsgebouwen. In plaats van te streven naar een vreedzame oplossing besloot het nieuwe regime in Kiev in april 2014 tot een ‘antiterroristische operatie’ tegen de eigen bevolking. De VS voorzag daarbij in financiële en technische ondersteuning en stuurde de CIA en Amerikaanse huurlingen naar Oekraïne.

De betrokkenheid van de NAVO, die in september 2014 met het Oekraïense leger in de buurt van Lvov oefeningen hield, lag in de lijn der verwachting. Pas nadat de vrijheidsstrijders in de Donbass het onderspit dreigden te delven verleende Rusland hen aanzienlijke militaire steun.

Beide strijdende partijen schonden de mensenrechten maar vooral het Oekraïense leger maakte zich schuldig aan oorlogsmisdaden. Dat is het beeld dat naar voren komt in rapporten van organisaties als Human Rights Watch, Amnesty International, Unicef en het Rode Kruis. Het Oekraïense leger paste een wrede militaire tactiek toe die ten doel had de civiele infrastructuur van de Donbass te vernietigen en daarmee de burgerbevolking op de knieën te krijgen. Het gebruik van brand- en clusterbommen maakte daarbij veel burgerslachtoffers.

Minsk-akkoord

De in februari 2015 – tegen de wil van de Amerikanen – gesloten Minsk II-vredesakkoorden, die na bemiddeling van Angela Merkel, François Hollande en Vladimir Poetin tot stand kwamen, hebben er voor gezorgd dat de oorlog is geluwd, hoewel er nog steeds schermutselingen plaatsvinden.

Inmiddels is de Donbass grotendeels verwoest, zijn er meer dan een miljoen mensen naar Rusland gevlucht en ongeveer 160.000 naar Wit-Rusland, terwijl er in Oekraïne zelf zo’n anderhalf miljoen ontheemden zijn. Het aantal doden, militairen en burgers, is naar schatting opgelopen tot 50.000.

Referendum over een ‘niemendalletje’

Oorlog, tienduizenden doden, miljoenen vluchtelingen, een verwoeste regio, verloren grondgebied en een ingestorte economie. Het zijn bepaald niet te veronachtzamen zaken die sterk samenhangen met de Ostpolitik van de EU en het daaruit voortvloeiende associatieverdrag.

Wat zegt dit over de voorstanders van het verdrag die het GeenPeil-referendum van 6 april jongstleden hebben afgedaan als een grap dan wel een uiting van cynisme? Die zijn of volstrekt onnozel of ronduit kwaadaardig.

Bron: http://politiek.tpo.nl/2016/05/02/hoe-h ... te-plegen/
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, FreeElectron
Top
User avatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Posts: 4249
Joined: Mon 15 Nov 2010, 19:53

Mon 23 May 2016, 23:14

Fuck (99)

dinsdag 17 mei 2016
Toch leerzaam. Dat Eurosongfestival. Nu weten we tenminste allemaal dat Jozef Snorremans in 1944 een diaspora van de Krim-Tataren verzorgde. Onder de ogen van Jamala's overopoe. Dat op 2 januari 1942 diezelfde Tataren zich aansloten bij de toenmalige aanvoerder van de Europese Unie avant la lettre en op passende wijze huishielden onder de uit Russen, Oekrainers, Joden en Roma bestaande lokale bevolking werd wijselijk weggemoffeld. Niet dat daarmee alle wreedheden van Jozef worden witgewassen, maar gezien de enorme verliezen die de Russen in WO II hebben geleden wordt die gedwongen uittocht wel een tikkie begrijpelijker. Uiteraard paste dat niet in de door de USSA en Brussel in gang gezette Goebbelsoperatie om Rusland nog zwarter te maken dan Piet aan het eind van het jaar. Mocht u binnen deze culturele ambiance de behoefte hebben aan een antiserum dan kan u hier terecht. Nee, wordt niet doorberekend door uw zorgverzekeraar. Stay tuned.

Bron: http://www.stelling.nl/kleintje/actueel.html
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: FreeElectron
Top
User avatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Posts: 4249
Joined: Mon 15 Nov 2010, 19:53

Thu 09 Jun 2016, 22:37

Agressie

donderdag 9 juni 2016
Vind u het ook zo fijn? Dat we Vlad Poetin onze spierballen laten zien in onze Europese buitengewesten. En dat we de sancties tegen die kutrussen handhaven. Eigen schuld. Moeten ze maar niet zo agressief wezen. Je kan niet zomaar een heel stuk losknippen uit Oekraine en denken dat je ermee weg komt. Ook al lijken die Krimski's zelf heel tevreden.
Nou willen wij als vertegenwoordigers van het precariaat niet voor de zoveelste keer op dat lieflijke Kosovo wijzen. Die Mo's daar wilden indertijd graag zelfstandig zijn onder hun eigen mafiose regering. Nou, dat was heel legitiem en uiteraard heeft de NATO een handje toegestoken toen Belgrado dwars lag. Maar Kosovo is natuurlijk heel wat anders dan de Krim. En dat geldt ook voor de Golan hoogte. Israël heeft dat strategische Syrische plekkie in 1967 na een spannende zesdaagse bezet. En hoewel de VN al een paar keer heeft gezegd dat die bezetting illegaal is zitten de Mosjes daar nog steeds. Gekker nog, Bibi heeft ons in april van dit jaar laten weten dat we de landkaarten zullen moeten veranderen: Golan blijft bij Israël. Al was het alleen maar omdat Bibi's own country het water dat daar in de grond zit prima kan gebruiken. Om nog maar te zwijgen over het gas en de olie. Hadden we daar wat op? Nou nee. Eigenlijk niet. Bibi is onze gap in de regio en Adolf Assad kan de pleuris krijgen. Die Syrische boertjes in dat gebied? Oprotten. Agressie? Het hangt ervan af waar die vandaan komt.

http://www.stelling.nl/kleintje/actueel.html
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: FreeElectron
Top
User avatar
fr3bzy
Administrator
Administrator
Posts: 2588
Joined: Sat 21 Aug 2010, 16:12
Contact:

Mon 27 Jun 2016, 23:50This is a non-traditional Veritas discussion with Russell "Texas" Bentley, an American from Texas who is fighting side by side with the Russian-backed rebel Ukrainian forces in Donesk against the U.S. backed fascists Ukrainian military forces. This is the truth from the front line of the conflict - not the mainstream media version. A friendly debate on capitalism versus communism ensued throughout the conversation.
[YES]Equality of Opportunity - [NO]Equality of Outcome
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: blackbox, FreeElectron, Toxopeus
Top
Post Reply

Return to “Politiek / Oorlog”