Aanslag Boston

Hier tref je topics aan over religieuse terroristen, extremistische haatbaarden en andere vormen van georganiseerde terreur.
User avatar
combi
Administrator
Administrator
Posts: 16003
Joined: Sat 21 Aug 2010, 21:27

Sun 04 Aug 2013, 11:09

[quote=""Toxopeus" post=74503"]Vliegende pannen, the sequel

vrijdag 2 augustus 2013
Lekker dan. Kloppen op Long Island afgelopen woensdag ineens zes kerels aan bij Michelle Catalano. Bleken lokale snuffelsmurfen te wezen, die in opdracht van de FBI even ernstig kwamen koekeloeren bij Michelle en haar gezinnetje. Wat was er gebeurd? Zij had op het net gekeken of er nog ergens goedkoop een hogedrukpan te versieren was. In diezelfde
Periode was haar echtgenoot op zoek naar een backpack. En tot overmaat van ramp had hun 20-jarige spruit gekeken naar een reportage over de Bostonbabes en hoe je op een baardensite alles kon vinden over het in elkaar draaien van een vliegende pannenbom.
Want kijk, je moest de Tsarnaevs hun gang wel laten gaan in verband met een ingewikkelde operatie van een aanpalende snuffelorganisatie, maar dat wil niet zeggen dat dan iedereen daarna maar zijn goddelijke gang kan gaan. Dus werd voornoemde sixpack op pad gestuurd om uit te vlooien wat de Catalano's uitvraten. En even te laten zien, dat ze echt niet zaten te snurken in de baas zijn tijd. U bent gewaarschuwd!

Dit bericht is verschenen in Kleintje Muurkrant actuee
http://www.stelling.nl/kleintje/actueel ... html#start[/quote]


Vliegende pannen, the sequel (2)
zondag 4 augustus 2013
www.stelling.nl/kleintje/actueel/WSMA1375607005.html


Goddank. Iedereen meteen weer tegen de NSA aan pissen, maar het ligt heel anders. Het ligt zo: Todd Pinnell, de hushpup van Mamma Catalano, had net de zak gehad bij Speco Technologies, een computergrutter. Nadat hushpup aan zijn stutten had getrokken controleerde zijn baasje even wat die de laatste tijd via Goegel naar boven had getrokken. Nou, dat bleek onder andere info te zijn over vliegende pannen en over rugzakken. Baasje meteen in fase oranje en zocht hijgend contact met het lokale smurfenburo. Dat zette meteen een hele fanfare in.

Zes burgersmurfen met een gun tussen hun broekriem op naar het huis van de familie Pinnell/Catalano om te kijken of die een Bostons copycatje aan het fabriceren was. Noppes. Geen bom. Wel een wok. Om een happie quinoa te bereiden.
De smurfen met een lichte pest in hun lijf terug naar het buro. Ook al omdat ze niet wisten wat quinoa was.

Dus niks NSA, niks vlaggen bij Goegel. Gewoon een bezorgde dude bij een computeroutfit.

Hoe vaak komen dit soort gevalletjes van loos alarm voor? Vaak. Maar in 99 van de 100 is er niks aan de hand. En bij dat honderdste gevalletje wil het nog wel eens voorkomen, dat de verdachte zeven burgersmurfenkogels in zijn lijf krijgt als ie per ongeluk met een vliegenklapper staat te zwaaien.
Maar ach, wie zijn pan schendt schendt zijn aangezicht, zullen we maar zeggen.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Top
User avatar
combi
Administrator
Administrator
Posts: 16003
Joined: Sat 21 Aug 2010, 21:27

Tue 13 Aug 2013, 14:15

[quote=""Toxopeus" post=73866"]Bostonse remmen (2)

dinsdag 9 juli 2013
Alleen de naam al. Sir Ranulph Twisleton-Wykeham-Fiennes. Een ouwe nulnul van de beruchte Britse Special Air Service (SAS), die zich in zijn latere leven overgaf aan het volkalken van boeken. We hebben deze geheimschrijver in deel 1 van deze miniserie al eens eerder voor het voetlicht gesleept, omdat ie schreef dat duisterlingen mogelijk een rol hebben gespeeld bij het dodelijk verongelukken van het Britse BB-duo Di en Dodi en het Oostenrijkse fenomeen Jörg Haider (1). Hoe ze dat deden? Volgens Ranulph door zogenaamde “Boston brakes” aan te brengen in de bolides van hun slachtoffers in spe. Een remote control-apparaatje waarmee je een auto dingen kan laten doen die de bestuurder helemaal niet wil.
Nou weten we niet of ie uit dezelfde ruif heeft staan smikkelen, maar een ouwe Amerikaanse collega van Ranulph in de wereld van cloak and dagger, Richard Clarke, verkondigde een tijdje daarna idem dito met 50 sterretjes (2). Aanleiding om die woorden weer eens op te halen was de dood van journalist Michael Hastings op 18 juni van dit jaar, toen hij in Los Angeles met full speed probeerde met zijn Mercedes Coupé de top van een boom te bereiken.
Michael had in 2010 de gramschap van het Witte Ziekenhuis en het Pentagon gewekt toen hij in het magazine Rolling Stone een gedetailleerd artikel had geschreven over generaal Stanley McChrystal (“The Runaway General”), waarin zowel Stanley als diens stafleden hun diepe afkeer van hun civiele meerderen niet onder hun pukkels en veldbedden staken. Er ontstond zoveel deining dat McChrystal, die op dat moment in Afbaardistan rondhing als bevelhebber van de NATO-lentebrigade, zich genoodzaakt zag zijn plunjebaal voorgoed in te leveren (3).
Als een journalist in de USSA, waar Baracketeer en zijn aanhang het vrije woord onder het mom van baardbestrijding steeds een stukje verder in het vriesvak schuiven, eenmaal stevig in de schoenen van de autoriteiten heeft staan pissen kan daarna beter missverkiezingen of rodeo's op zijn programma zetten. Maar net als bijvoorbeeld Gary Webb en Danny Casolaro (4) was Michael uit het goeie hout gesneden en hij zette zijn onderzoeken voort. Op 17 juni van dit jaar liet hij per mail aan zijn personeelsleden bij BuzzFeed weten, dat ie weer iets groots op het spoor was en dat ie beter een tijdje kon onderduiken, omdat de FBI achter hem aanzat. Veertien uur na het verzenden van de mail ging hij via een boom zijn schepper tegemoet. Vermoord met een paar “Boston brakes”? Voor degene die van conspiracy houdt en met zijn voeten in een bakkie water hebben we dit nog in de aanbieding
hebben we dit nog in de aanbieding. Nog een prettige dag verder. Stay tuned.

(1) Zie deel 1 dd. 13 januari 2013.
(2) Richard verscheen al eens eerder in ons voetlicht. Zie daarvoor aflevering 4 van “Extreme prejudice” dd. 12 augustus 2011.
(3) Hij werd opgevolgd door generaal David Petraeus ...
(4) Roer voor de activiteiten van de Amerikaanse deep state bij de dood van deze twee journalistieke kanjers eens flink in de goegelpot.

Dit bericht is verschenen in Kleintje Muurkrant actueel
http://www.stelling.nl/kleintje/actueel ... html#start[/quote]


Bostonse remmen (3)
dinsdag 13 augustus 2013
www.stelling.nl/kleintje/actueel/XVYW1376383292.html


Een intern mailtje van de Howdy-beveiligingsfirma Stratfor, die zo lekkere dikke mik is met de officiële Amerikaanse snuffelorganisaties. Komt ie:

“Brennan zit achter de heksenjacht op onderzoekjournalisten die hun info krijgen uit welingelichte kringen in Washington.
Noot: Er is een speciale opdracht van het Witte Huis om achter iedereen aan te gaan die negatieve dingen publiceert over de Obama-agenda (oh jee). Zelfs de FBI is ervan ondersteboven. De Wonder Boys moeten de vloer onder zich voelen wegzakken”.

Die mail werd gelanceerd op 21/9/2010 en Brennan was John Brennan, op dat moment Obomba's topadviseur op het terrein van baardbestrijding. In 2008 had de yes-we-can-prez geprobeerd hem tot hoofd van de CIA te bombarderen, maar dat moest even op de lange baan omdat zijn kandidaat al te enthousiast was geweest over het ontvoeren en roosteren van verdachte Mo's. Begin dit jaar kreeg Brennan uiteindelijk toch de gladiolen in zijn armen gedrukt, na een uiterst rommelige eindsprint.

Uiteraard werd de inhoud van de bovenstaande mail door de leiding van het Witte Ziekenhuis met klem tegengesproken. Meneer Brennan had helemaal geen opdracht, laat staan plannetjes om al te nieuwsgierige journalisten de berm in te wurmen.

Nou het leuke. Zoals we al eerder meldden reed vermaard onderzoekjournalist Michael Hastings op 8 juni op half vijf 'sochtends met een lekker gangetje een boom in. Aanvankelijk werd de theorie van de Bostonse remmen het conspiratieve circuit ingeslingerd (1). Aan de hand van camerabeelden gaat nu de story rond dat in de wagen van Michael eerst iets ontplofte voordat ie de boom inging.
Hoe dit ook zij, Michael was definitief naar boven. De dag ervoor liet hij zijn gappies weten dat ie met iets heel groots bezig was en dat daarom de FBI op zijn achterbumper zat. Hij kondigde aan dat ie zich even gedeisd zou houden, maar dat werd dus wat langer dan ie gedacht had.

Vraag was wat dat “iets heel groots” eigenlijk was. Daarover heeft zijn echtgenote nu wat licht verschaft. Michael had iets vervaarlijks opgedoken over John Brennan. Het CIA-opperhoofd dat noch opdracht, noch plannetjes had om al te nieuwsgierige journalisten de berm in te wurmen. Jason Bourne? Dit is spannender. Dit gaat om het echie. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 2 dd. 9 juli 2013
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, ninti
Top
User avatar
BL@DE
Super QFF-er
Super QFF-er
Posts: 1547
Joined: Sat 09 Oct 2010, 09:54

Sat 31 Aug 2013, 16:39

De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Top
User avatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Posts: 4252
Joined: Mon 15 Nov 2010, 19:53

Tue 24 Sep 2013, 23:00

Shoppen

maandag 23 september 2013
Ben je lekker aan het shoppen in Nairobi. Wordt je gezellige dagje ineens ernstig verstoord door Al Shabaab (1). Een stel Somalische baarden die ooit eens een fillempie hebben gezien over de Bende van Nijvel en naar verluidt wraak wilden nemen op de inval van het Keniaanse leger in hun vaderland in 2011. Je moet het geloven willen. Vooral nu is gebleken dat het merendeel van deze schutterij Somaliërs waren die in het verleden naar de USSA, de UK, Canada, Zweden en Finland zijn vertrokken en zich daar gesetteld hebben. De overval was tiptop voorbereid en gezien de mogelijkheden waarover met name de Amerikaanse en Britse snuffelaars tegenwoordig beschikken is het haast ondenkbaar, dat deze jongens van een beruchte club als Shabaab onopgemerkt hun voorbereidingen konden treffen. Nou kan het zijn dat de NSA, de GCHQ, de CIA, MI6 en hoe ze allemaal ook mogen heten de boot hebben gemist. Maar het kan ook zijn, dat ze die boot helemaal niet hebben gemist en gewoon stiekem aan boord waren om de missie van de goed getrainde Shababjes te begeleiden. Gladio? Alive and kicking.

Dit bericht is verschenen in Kleintje Muurkrant actueel
http://www.stelling.nl/kleintje/actueel ... html#start

Waar hebben we dit eerder gezien?

Und so weiter...

Shoppen (2)

dinsdag 24 september 2013
Toch sneu voor Frank Lowy. Runt ie als baasje van de firma Westfield America een keurig winkelcentrum in Nairobi, maakt een Shahaab-posse er een mausoleum van. Moet je toch effe slikken. En als het nou de eerste keer was, maar op 9/11 hielp een oudere Mo-lichting zijn nering op Manhattan al volledig naar de kloten (1). Tuurlijk, de verzekering was er goed voor en Frank werd er financieel niet slechter van. Maar het doet toch wel wat met je. En je krijgt niet eens de tijd om het allemaal fesoendelijk te verwerken, want die klootzakken laten je geen moment met rust. Bijna elk jaar wordt er wel gedreigd om een van je hotels op te blazen en net als je denkt dat ze bluffen, pats, worden er in 2008 in Islamabad en Djakarta bommen geserveerd in je Marriott bunkers. Fuck!
En nou weer Nairobi. Volgens ooggetuigen stond die posse onder leiding van een Brits vrouwtje. Het zou gaan om ene Samantha Lewthwaite, de weduwe van de donkerbruine Jermaine Lindsay. De pappa van Samantha's koters was geen onbekende van de Britse smurfen en deed wat in verwarrende middelen. Tot ie op 7/7/2005 internationale bekendheid verwierf door op rigoureuze wijze het openbaar vervoer in Londen plat te leggen. Hij legde daarbij zelf het loodje. Zijn onschuldige blanke vrouwtje verdween een tijdje in een safe house van de Engelse nulnullenvereniging om bij te komen.
Toen zij terugkeerde in de maatschappij kreeg ze de bijnaam “de witte weduwe” en werd het even stil om haar heen. Tot ze in Mombassa ineens achter de vodden werd gezeten als brein van een bomaanslag op een bar. Een lokale snuffelbrigade klopte aan bij haar villa, maar ze was niet thuis. En haar vriend Habib ook niet.
Toch eigenaardig allemaal. Een streng orthodoxe Somalische Mo-groep Al-Shabaab met leuke shariaplannen voor hun thuisland stuurt een zwaar bewapende, goed getrainde posse, waarvan het grootste deel uit de UK en de USSA kwam, naar Nairobi. Onder leiding van een blanke vrouw, die ooit “zijdelings” betrokken was bij 7/7 en daarna gepamperd werd door Britse geheimschrijvers. Het doel was een winkelcentrum van de van joodse afkomst zijnde Frank Lowy, die op 9/11 zijn nering op Manhattan in vlammen zag opgaan en daarna talloze malen werd geconfronteerd met bomboodschappen. Wat denkt u? Zullen we de valse vlag maar weer eens hijsen? Nou vooruit met de geit. Daar gaat ie. Stay tuned.

(1) Die nering runde hij samen met zijn gap Larry Silverstein.

Dit bericht is verschenen in Kleintje Muurkrant actueel
http://www.stelling.nl/kleintje/actueel ... html#start
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Top
User avatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Posts: 4252
Joined: Mon 15 Nov 2010, 19:53

Fri 27 Sep 2013, 22:48

Shoppen (4)

vrijdag 27 september 2013
Waar hebben we dat meer gehoord? Een zwaar bezwangerde Keniaanse heeft tegenover een lokale bromsmurf een verklaring afgelegd die ons bekend in de schelpen klinkt. Haar broer zou haar hebben aangeraden afgelopen zaterdag niet naar het Westgate winkelcentrum te gaan. Daar stond namelijk iets te gebeuren wat gegeven haar conditie fataal zou kunnen aflopen. Haar broer is als speursmurf werkzaam bij de NIS, de Keniaanse geheimedienst.
Nou is dit een gevalletje dat officieel is vastgelegd. Maar er gieren geruchten door de sloppen van Nairobi, dat meer mensen vooraf gewaarschuwd waren en ergens anders zijn gaan shoppen. En al zijn wij doorgeroeste leken, wij denken bij dit soort bimbam wel degelijk terug aan 9/11, toen heel wat joodse werknemers binnen de Twin Towers een dagje vrijaf hadden genomen toen het Flying Circus zijn eenmalige voorstelling gaf (1).
Inmiddels hebben twee andere NIS-snuffelaars naar buiten getild, dat ze niet hebben zitten te ronken. Volgens hullie zou zowel de grote smurf van de Nationale Politie als die van de Criminele Inlichtingendienst vantevoren zijn gewaarschuwd. Maar die waarschuwing viel blijkbaar op rotsige bodem.
Als een likje mosterd na een bord grauwe erwten zijn nu Israëlische (!), Duitse, Britse en Amerikaanse experts bezig met het zeven van de afgebrande rotzooi en heeft Interpol de Witte Weduwe, die jarenlang op haar gemakkie en met een vals paspoort in Zuidafrikaanse optrekjes bivakkeerde, op de internationale opsporingslijst gezet. Gossie. Stay tuned.

(1) Bijvoorbeeld de werknemers van de Israëlische IT-firma Odigo. Zie voor deze interessante club de serie official&client=firefox-a&gws_rd=cr&ei=V19FUoWdFee_0QXUmoCwCQurl" class="postlink">“Valt er nog wat te putten?” uit 2006.

Dit bericht is verschenen in Kleintje Muurkrant actueel
http://www.stelling.nl/kleintje/actueel ... html#start
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Top
User avatar
Het Dolle Eland
Administrator
Administrator
Posts: 2605
Joined: Sun 24 Oct 2010, 17:26

Sun 29 Sep 2013, 12:55

Toxopeus wrote:Shoppen (4)

vrijdag 27 september 2013
Waar hebben we dat meer gehoord? Een zwaar bezwangerde Keniaanse heeft tegenover een lokale bromsmurf een verklaring afgelegd die ons bekend in de schelpen klinkt. Haar broer zou haar hebben aangeraden afgelopen zaterdag niet naar het Westgate winkelcentrum te gaan. Daar stond namelijk iets te gebeuren wat gegeven haar conditie fataal zou kunnen aflopen. Haar broer is als speursmurf werkzaam bij de NIS, de Keniaanse geheimedienst.
Nou is dit een gevalletje dat officieel is vastgelegd. Maar er gieren geruchten door de sloppen van Nairobi, dat meer mensen vooraf gewaarschuwd waren en ergens anders zijn gaan shoppen. En al zijn wij doorgeroeste leken, wij denken bij dit soort bimbam wel degelijk terug aan 9/11, toen heel wat joodse werknemers binnen de Twin Towers een dagje vrijaf hadden genomen toen het Flying Circus zijn eenmalige voorstelling gaf (1).
Inmiddels hebben twee andere NIS-snuffelaars naar buiten getild, dat ze niet hebben zitten te ronken. Volgens hullie zou zowel de grote smurf van de Nationale Politie als die van de Criminele Inlichtingendienst vantevoren zijn gewaarschuwd. Maar die waarschuwing viel blijkbaar op rotsige bodem.
Als een likje mosterd na een bord grauwe erwten zijn nu Israëlische (!), Duitse, Britse en Amerikaanse experts bezig met het zeven van de afgebrande rotzooi en heeft Interpol de Witte Weduwe, die jarenlang op haar gemakkie en met een vals paspoort in Zuidafrikaanse optrekjes bivakkeerde, op de internationale opsporingslijst gezet. Gossie. Stay tuned.

Dit bericht is verschenen in Kleintje Muurkrant actueel
http://www.stelling.nl/kleintje/actueel ... html#start

Inderdaad en lijkt nu dus al snel bevestigd te worden...:

Kenyan intelligence warned of Al-Shabaab threat before mall attack
From David McKenzie and Antonia Mortensen, CNN
September 29, 2013 -- Updated 0549 GMT

...Nairobi, Kenya (CNN) -- A number of Kenya's Cabinet members and defense officials were warned about the possibility that the terror group Al-Shabaab was planning to carry out a Westgate-style attack a year before gunman stormed the Nairobi mall, according to several police and intelligence sources.

The warnings were made by the country's National Intelligence Service as part of regular situational reports given to cabinet members, the inspector general of police, members of the National Security Advisory Council and military intelligence.

CNN has seen an electronic version of those reports, which contain an extensive list of terror threats from several regions across Kenya over an extended period, but they also specify Al-Shabaab posed a threat to several targets, including Westgate Shopping Mall.

The news about the intelligence warnings come amid revelations that the mall favored by Westerners and tourists was long-considered a possible terror target....

....Members of Parliament are expected Monday to begin grilling intelligence bosses, including the head of the National Intelligence Service, over the apparent intelligence failures....

...But an immense amount of work remains to learn how Al-Shabaab, a terror group thought to be badly bruised by recent losses in its Somalian homeland, was able to pull off such a well-coordinated and brazen attack....

Nog meer bla bla bla: http://edition.cnn.com/2013/09/28/world ... ?hpt=hp_t1

Wat werkt dat toch goed hé... dat "terreurbestrijding" ...
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Top
User avatar
BL@DE
Super QFF-er
Super QFF-er
Posts: 1547
Joined: Sat 09 Oct 2010, 09:54

Mon 07 Oct 2013, 02:08

De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Top
User avatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Posts: 4252
Joined: Mon 15 Nov 2010, 19:53

Sun 30 Mar 2014, 01:27

'Aanslagpleger Boston beoogd informant FBI'

De FBI wilde Tamerlan Tsarnajev, een van de daders van de aanslagen tijdens de Boston Marathon vorig jaar, ronselen als informant.
De omgekomen aanslagpleger zou de FBI van informatie uit de Tsjetsjeense moslimgemeenschap hebben moeten voorzien.
Dat zeggen advocaten van zijn jongere broer Dzjochar, die terechtstaat voor de aanslag.
De verdediging in de rechtszaak denkt dat de oudere Tamerlan, die door de FBI ook is ondervraagd over zijn extremistische ideeën, verder geradicaliseerd is door de benadering van het federale onderzoeksbureau.
In zijn paranoia zou hij als dominante broer veel invloed hebben uitgeoefend op Dzjochar. Mogelijk willen zijn advocaten met die lezing voorkomen dat hun cliënt de doodstraf krijgt.
Door de aanslagen in Boston kwamen vorig jaar drie mensen om het leven. Tamerlan stierf na een vuurgevecht met de politie, Dzjochar werd later opgepakt.

Door: ANP
http://www.nu.nl/buitenland/3738822/aan ... t-fbi.html
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Top
User avatar
baphomet
Administrator
Administrator
Posts: 23836
Joined: Sat 21 Aug 2010, 16:08

Wed 02 Apr 2014, 02:16

"FBI wilde aanslagpleger Boston als informant"

Bewerkt door: redactie − 29/03/14, 01u51 − Bron: ABC News, AP

Image
© epa. Een rechtbanktekening van Dzjochar Tsarnajev, tijdens zijn voorgeleiding in juli 2013.

De Amerikaanse federale politie FBI heeft Tamerlan Tsarnajev, een van de verdachten van de aanslag bij de Boston-marathon, gevraagd als informant. De dienst zou hem willen hebben gebruiken als informant voor de Tsjetsjeense en islamitische gemeenschappen. Dit beweren de advocaten van Dzjochar Tsarnajev, de broer van Tamerlan, die terechtstaat voor de bomaanslag.

Persbureau AP heeft dit kunnen opmaken uit de ingediende rechtbankstukken. De advocaten eisen dat enig bewijs hiervan zou moeten worden overhandigd aan de rechtbank. Zij menen dat het kan helpen de jury ervan te overtuigen dat Dzjochar niet de doodstraf verdient.

Volgens de advocaten bestaan er gegevens over het contact tussen de FBI en Tamerlan. Zij baseren zich op informatie van de familie en anderen. Onlangs werd duidelijk dat de Amerikaanse veiligheidsdienst Tamerlan heeft afgeluisterd.

Tamerlan Tsjarnajev werd tijdens een klopjacht, daags na de aanslag in april 2013, door de politie neergeschoten en overleed. Dzhokhar raakte zwaargewond.

Bij de aanslag nabij de finishlijn van de marathon op 15 april 2013 kwamen drie toeschouwers om het leven. Ruim 260 mensen raakten gewond. Bij de klopjacht op de daders kwam een politieagent om; hij is vermoedelijk doodgeschoten door Tamerlan Tsjarnajev.
Bron: ->> http://www.demorgen.be/dm/nl/16298/Aans ... mant.dhtml
User avatar
combi
Administrator
Administrator
Posts: 16003
Joined: Sat 21 Aug 2010, 21:27

Mon 21 Apr 2014, 22:10

Kan me niet van de indruk onttrekken dat missie geslaagd is >:( weer meer wapens verkocht, vrijheden ingeleverd en verdeeldheid gezaaid.
Marathon Boston onder zware beveiliging van start
21 april 2014 17:31
http://www.nu.nl/buitenland/3757011/mar ... start.html


Iets meer dan een jaar na de dubbele bomaanslag in het finishgebied van de marathon van Boston gaat de hardloopwedstrijd maandag weer van start.

De beveiliging is zwaarder dan ooit in de geschiedenis van het evenement, dat al 117 keer is gehouden. De opvallendste verandering is het grote aantal agenten dat op de been is.

"Er zijn fors meer agenten aanwezig", zei de gouverneur van de staat Massachussetts Deval Patrick zondag al. "Maar we willen ook niet dat er een soort van wedstrijd door een gemilitariseerd gebied wordt gehouden. Het gaat er dus om de balans te vinden en ik denk dat we die hebben gevonden."

Hardlopers die dit jaar deelnemen moeten hun spullen in doorzichtige tasjes opbergen en fans die bij de finishlijn de lopers willen toejuichen mogen geen tassen of kinderwagens meenemen.

In de ochtend, om 07.30 uur lokale tijd, liep de spanning al even op. Politie-eenheden rukten uit voor een verdachte oranje rugzak die "zonder toezicht'' in Public Garden lag. En dat zal bepaald niet de laatste keer zijn, voorspelde de krant Boston Globe maandagochtend.

Camera's
Langs de route zijn meer dan honderd camera's geïnstalleerd en er zijn zo'n vijftig 'observatieposten' opgezet rond de finish zodat 'het publiek in de gaten kan worden gehouden', aldus de Boston Athletic Association, de organisatie die de marathon organiseert.

Volgens gouverneur Patrick zijn er vooralsnog geen specifieke dreigingen geuit. "We zien dat echter niet als een teken om achterover te leunen. We zijn voorbereid en we verzekeren mensen dat het zowel een gezellige als een veilige dag wordt."

Ongeveer 36 duizend lopers hebben zich ingeschreven voor de wedstrijd, onder wie 56 Nederlanders.

Doden
Tijdens de marathon van vorig jaar vielen drie doden en 264 gewonden toen bommen tot ontploffing werden gebracht. Deze waren in rugzakken achtergelaten in prullenbakken in Boylston Street.
Police shut down Boylston after barefoot male walks toward finish line screaming "Boston Strong" carrying a huge black backpack.
User avatar
combi
Administrator
Administrator
Posts: 16003
Joined: Sat 21 Aug 2010, 21:27

Wed 23 Apr 2014, 22:20

Bombs away (26)
woensdag 23 april 2014
www.stelling.nl/kleintje/actueel/SPML1398242836.html


Gelukkig. Niks gebeurd. Geen pan te zien. Iedereen kon op zijn gemakkie van meet naar meet in Boston. Maar de discussies over de bizarre gebeurtenissen van vorig jaar zijn nog niet verstomd. En dan met name over het op het oog krakkemikkige optreden van de FBI. Op 18 april, drie dagen na de voorstelling, publiceerden de federale smurfen een stel foto's van de Tsarnaev-brothers en vroegen Hank en Ingrid om te reageren als ze de boys meenden te herkennen. Huh? Maar ze hadden toch begin 2011 een paar gesprekjes met de brothers gehad? Naar aanleiding van berichten uit Moskou dat de oudste met foute mensen had rondgedalverd in Dagestan? En ook al vind je dan niks alarmerends, allicht dat je een dossiertje aanlegt met wat fotootjes erbij.

Nou zat aan dat toenmalige verhoor van Tamerlan al een eigenaardig luchtje. Wat doe je namelijk als je een oekaze krijgt van collega's aan de andere kant van het IJzeren Gordijn over een meneer uit een gevlucht Tsjetsjeens gezinnetje met een speciale verblijfsvergunning? Ga je eerst kijken naar de marbles die je al over hullie hep en ... legt ze af. Wat doen de Feds? Die gaan meteen effe knus babbelen met Tamerlan en laten het daarna lopen. Als je dat verhaal geloven mag, want later siepelde naar buiten dat ze geprobeerd hebben om de bokser als informant te recruteren. Maar Tamerlan zou geweigerd hebben. Alsof je als vluchteling in de positie bent om een dergelijk verzoek naast je neer te leggen.
Goed, stel dat al die verhalen net zoveel waarheid bevatten als die van de RVD. Dan nog is het ondenkbaar dat de Tsarnaev-brothers wat de Feds betrof net zo goed de Dikke en de Dunne of Bessie and Adrian konden wezen. No way, Danny Kaye. Na de publicatie van de foto's beschikten ze namelijk dankzij talloze reacties in no time over hun namen plus een paar scheppen persoonlijke details. Denk je als leek “hatseflats”, maar het duurde vijf uur voordat de Feds achter hun bureaus vandaan kwamen om samen met de lokale handhavers de jacht te openen. Maar toen was een lokale sergeant handhaver al endgültig voor zijn klus geschoten. Is dat raar?
Dat is raar.

Nog raarder. Volgens een collega van de dooie sergeant wist de FBI om den donder wel wie de act van de vliegende pannen hadden uitgevoerd. Verschillende federale teams hingen in de uren voor de dodelijke schietpartij al om het adres van de Tsarnaevs heen. En zo duidelijk, dat ze werden gespot door patrouillerende petten. Maar verder deden de FBI-smurfen geen hol. Betekent dat shit? Dat betekent shit. En shit komt altijd boven drijven.
Stay tuned.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: BL@DE
Top
User avatar
baphomet
Administrator
Administrator
Posts: 23836
Joined: Sat 21 Aug 2010, 16:08

Mon 26 May 2014, 17:24

User avatar
combi
Administrator
Administrator
Posts: 16003
Joined: Sat 21 Aug 2010, 21:27

Sun 17 Aug 2014, 18:39

Toxopeus wrote:Shoppen

maandag 23 september 2013
Ben je lekker aan het shoppen in Nairobi. Wordt je gezellige dagje ineens ernstig verstoord door Al Shabaab (1). Een stel Somalische baarden die ooit eens een fillempie hebben gezien over de Bende van Nijvel en naar verluidt wraak wilden nemen op de inval van het Keniaanse leger in hun vaderland in 2011. Je moet het geloven willen. Vooral nu is gebleken dat het merendeel van deze schutterij Somaliërs waren die in het verleden naar de USSA, de UK, Canada, Zweden en Finland zijn vertrokken en zich daar gesetteld hebben. De overval was tiptop voorbereid en gezien de mogelijkheden waarover met name de Amerikaanse en Britse snuffelaars tegenwoordig beschikken is het haast ondenkbaar, dat deze jongens van een beruchte club als Shabaab onopgemerkt hun voorbereidingen konden treffen. Nou kan het zijn dat de NSA, de GCHQ, de CIA, MI6 en hoe ze allemaal ook mogen heten de boot hebben gemist. Maar het kan ook zijn, dat ze die boot helemaal niet hebben gemist en gewoon stiekem aan boord waren om de missie van de goed getrainde Shababjes te begeleiden. Gladio? Alive and kicking.

Dit bericht is verschenen in Kleintje Muurkrant actueel
http://www.stelling.nl/kleintje/actueel ... html#start

Waar hebben we dit eerder gezien?

Und so weiter...

Shoppen (2)

dinsdag 24 september 2013
Toch sneu voor Frank Lowy. Runt ie als baasje van de firma Westfield America een keurig winkelcentrum in Nairobi, maakt een Shahaab-posse er een mausoleum van. Moet je toch effe slikken. En als het nou de eerste keer was, maar op 9/11 hielp een oudere Mo-lichting zijn nering op Manhattan al volledig naar de kloten (1). Tuurlijk, de verzekering was er goed voor en Frank werd er financieel niet slechter van. Maar het doet toch wel wat met je. En je krijgt niet eens de tijd om het allemaal fesoendelijk te verwerken, want die klootzakken laten je geen moment met rust. Bijna elk jaar wordt er wel gedreigd om een van je hotels op te blazen en net als je denkt dat ze bluffen, pats, worden er in 2008 in Islamabad en Djakarta bommen geserveerd in je Marriott bunkers. Fuck!
En nou weer Nairobi. Volgens ooggetuigen stond die posse onder leiding van een Brits vrouwtje. Het zou gaan om ene Samantha Lewthwaite, de weduwe van de donkerbruine Jermaine Lindsay. De pappa van Samantha's koters was geen onbekende van de Britse smurfen en deed wat in verwarrende middelen. Tot ie op 7/7/2005 internationale bekendheid verwierf door op rigoureuze wijze het openbaar vervoer in Londen plat te leggen. Hij legde daarbij zelf het loodje. Zijn onschuldige blanke vrouwtje verdween een tijdje in een safe house van de Engelse nulnullenvereniging om bij te komen.
Toen zij terugkeerde in de maatschappij kreeg ze de bijnaam “de witte weduwe” en werd het even stil om haar heen. Tot ze in Mombassa ineens achter de vodden werd gezeten als brein van een bomaanslag op een bar. Een lokale snuffelbrigade klopte aan bij haar villa, maar ze was niet thuis. En haar vriend Habib ook niet.
Toch eigenaardig allemaal. Een streng orthodoxe Somalische Mo-groep Al-Shabaab met leuke shariaplannen voor hun thuisland stuurt een zwaar bewapende, goed getrainde posse, waarvan het grootste deel uit de UK en de USSA kwam, naar Nairobi. Onder leiding van een blanke vrouw, die ooit “zijdelings” betrokken was bij 7/7 en daarna gepamperd werd door Britse geheimschrijvers. Het doel was een winkelcentrum van de van joodse afkomst zijnde Frank Lowy, die op 9/11 zijn nering op Manhattan in vlammen zag opgaan en daarna talloze malen werd geconfronteerd met bomboodschappen. Wat denkt u? Zullen we de valse vlag maar weer eens hijsen? Nou vooruit met de geit. Daar gaat ie. Stay tuned.

(1) Die nering runde hij samen met zijn gap Larry Silverstein.

Dit bericht is verschenen in Kleintje Muurkrant actueel
http://www.stelling.nl/kleintje/actueel ... html#start
Shoppen (11)
vrijdag 15 augustus 2014
www.stelling.nl/kleintje/actueel/GMQW1408107491.html


Waar vind je dat nog? Gisteren moest een Keniaans smurfenteam op het matje komen bij een kadi in Mombasa. Die was namelijk nieuwsgierig naar de vorderingen in het onderzoek naar Samantha Lewthwaite aka “de witte weduwe”. De 30-jarige Britse muslima die mede-verantwoordelijk wordt gehouden voor de bommenregen die een paar jaar terug Kenia teisterde, waarbij ondermeer het Westgate-winkelcentrum in Nairobi in een kruip-door-sluip-door veranderde. De opgeroepen smurfen bleken geen flauw idee te hebben waar Sam uithing. Dat kwam volgens hullie, omdat ze naar alle waarschijnlijkheid plastisch had laten rommelen aan haar face. Ja, zo lusten we er nog wel eentje. Doe maar met een genetische klodder van Heinz.

De connectie tussen de Britse geheimdiensten en de weduwe van een van de broodroosters, die volgens het nijveliaanse sprookje op 07/07/2005 van de Londense metro een zoekplaatje maakten en een etagebus lieten vliegen, is blijkbaar nog steeds geen onderwerp van gesprek in Mombasa. En zal het ook niet worden. Maar bij ons wel. Van meet af aan. Als u houdt van gekruide onderwerpen kunt u terecht bij eerdere berichten uit deze serie. Het is geen Alphen aan de Rijn, maar toch zeker de moeite waard.
Stay tuned.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: BL@DE, Toxopeus
Top
User avatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Posts: 4252
Joined: Mon 15 Nov 2010, 19:53

Wed 20 Aug 2014, 23:52

Snipers

woensdag 20 augustus 2014
Het leek een beetje over the top. De laatste alinea uit aflevering 39 van de serie Fuck (1). Maar er zijn nu in Texas een paar documenten naar boven gekrikt die aantonen, dat het gebruik van snipers en gunslingers uit de Oekrainse blauwe en groene smurfsfeer nauw aansluiten bij de praktijken in Joe Biden's USSA. Zo blijken een flink aantal cluppies die de orde moeten handhaven les te hebben gehad in sniperen bij de firma Craft International in Houston. Een beveiligingsfirma die zo graag een snuifje Navy Seals aan zijn recepten toevoegt en die zich bijvoorbeeld zo indrukwekkend manifesteerde bij de vlucht van de vliegende pannen tijdens de Bostonse marathon in 2013. (2)
Gezellig, zo'n cursusje, maar heb je daar in de praktijk wat aan? Nou, als een menigte ergens binnen of buiten de Amerikaanse landsgrenzen erg vervelend gaat doen en knuppelen niet helpt, dan kan je als handhaver overgaan tot het inzetten van snipers. Niet zomaar van zijn hatseflats, maar volgens de richtlijnen die bijvoorbeeld zijn terug te vinden in het hoofdstuk Civil Disturbances uit het handboek US Army Techniques uit april van dit jaar. Onder het hoofdje “Lethal response” prijkt het lieflijke subhoofdje “Sniper response”. En daar staat het volgende onder:

"Ensure that target leaders or troublemakers are targeted. Use the minimum response necessary. Exploit the psychological effect of an attack".

En die boeiende respons kan niet alleen worden ingezet als een paar kloothommels hun sociale verontwaardiging kracht willen bijzetten met een gun, maar ook bij ongewapende demonstranten. Uiteraard kan je daar een hoop gezeik mee krijgen. Dus is het wel makkelijk als een of andere duistere groepering die bij zijn meergranenontbijt elke ochtend wat law-and-order-druppeltjes doet het vuile werk opknapt. Zo was er ten tijde van de Occupy-beweging (2010/2011) een klaverjasvereniging die het volgende plan had opgevat. Kwootje uit een vrijgegeven FBI-document:

"An identified [deleted] as of October planned to engage in sniper attacks against protesters in Houston, Texas if deemed necessary. An identified [deleted] had received intelligence that indicated the protesters in New York and Seattle planned similar protests in Houston, Dallas, San Antonio and Austin, Texas. [Deleted] planned to gather intelligence against the leaders of the protest groups and obtain photographs, then formulate a plan to kill the leadership via suppressed sniper rifles".

Normaliter vlieg je bij het aan elkaar lijmen van zulke terroristische plannetjes minimaal met een Boltgang achter het gaas, maar in dit geval ging het kennelijk om een vereniging met dezelfde bloedgroep als die van de handhavers in kwestie en dan wil men in die kringen nog wel eens twee oogjes dichtknijpen.
Mag u denken, och de USSA en zelfs och Oekraine, dat is allemaal retteketet ver ons bed. Nou, dan zouden wij u graag nog eens willen herinneren aan de serie “Zwarte smurfen” uit de jaargang 2010. Ging over de bestrijding van allerlei maatschappelijk ongerief in Nederland en de cursus die Nederlandse smurfen hadden doorlopen bij een dochteronderneming van ... Blackwater. In de USSA. Moeten we nog meer zeggen? Niet hè?

(1) Die aflevering dateert van 19 augustus 2014. Er slaat dus nog een beetje damp af.
(2) Zie aflevering 8 van de serie “Bombs away” dd. 24 april 2013.

Dit bericht is verschenen in Kleintje Muurkrant actueel
http://www.stelling.nl/kleintje/actueel ... html#start
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: BL@DE, Mec
Top
User avatar
blackbox
Administrator
Administrator
Posts: 6327
Joined: Sat 21 Aug 2010, 16:09

Fri 22 Aug 2014, 01:00

Via Ninster uut de shout.....late night shout...


Friend of Boston Marathon bombing suspect pleads guilty to conspiracy

http://www.theguardian.com/world/2014/a ... -fireworks
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: BL@DE, Toxopeus
Top
Post Reply

Return to “Haatbaarden / Terroristen”