Alles over ARAMCO

Politiek en oorlog zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en alles over politiek en oorlog kun je hier terugvinden.
Gebruikersavatar
Het Dolle Eland
Administrator
Administrator
Berichten: 2546
Lid geworden op: zo 24 okt 2010, 17:26

ma 26 nov 2018, 12:45

Zo.... niets aan de hand mensen, allemaal graag even doorlopen... dank u!

Tja, een na-onderzoekje loopt nog op de vermoorde 'journalist', maar inmiddels zijn wij zijn naam al weer snel aan het vergeten.

Inmiddels is het weer business as usual bij ARAMCO én ook gezellig aan de thee met BOSKALIS. Lees maar:

'Impact Saudi-deal Boskalis op termijn'
Amsterdam - De impact van de deal die baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis sloot met Saudi Aramco zal pas op termijn duidelijk te zien zijn in de financiële prestaties. De directe effecten zijn volgens analist Bart Cuypers van KBC Securities niet supergroot. Evengoed is er sprake van erkenning voor de kennis en kunde van het bedrijf. Bij ING spreken ze van een belangrijke mijlpaal.

Cuypers spreekt van goed nieuws, maar ziet nog geen reden om nu aan het koersdoel van 31,50 euro voor Boskalis te tornen. KBC blijft ook bij zijn koopadvies. Boskalis is niet de enige maritiem dienstverlener die van de Saudi's een voorkeursbehandeling krijgt. Cuypers legt uit dat er zeker nog negen partijen zijn die mee kunnen dingen naar bepaalde opdrachten, waar ook Boskalis voor zal intekenen.

Volgens ING ondersteunt het contract met de Saudi's de ingezette koers van Boskalis. Het bedrijf mikt er onder meer op een volwaardige transport en installatiebedrijf te zijn voor de offshore-industrie.

Aantrekkelijk contract
De koers van Boskalis kan verder vooruit worden geholpen door de overeenkomst die het sloot voor de offshore netverbinding Ostwind 2, het grootste kabelinstallatiecontract dat ooit door Boskalis is verworven. KBC wijst op de potentie die Boskalis heeft voor dergelijke klussen. Volgens ING is sprake van een aantrekkelijk contract, dat meer zichtbaarheid biedt voor dergelijke activiteiten op de langere termijn.

ING houdt vast aan zijn hold-advies met een koersdoel van 26 euro. Het aandeel Boskalis was maandag de grote winnaar op het Damrak. Het aandeel stond omstreeks 09.30 uur 5,5 procent hoger op 25,94 euro.

BRON: https://www.telegraaf.nl/financieel/284 ... op-termijn

Tja... Ostwind1 en Ostwind 2. Iemand daar ooit iets overgehoord. MEGA-GROOT!.

Gewoon in de Baltische zee tussen Noord Duitsland-, Zuid-Oost Denemarken én Zuid Zweden.... GIGA-GROOT-ELECTRANETWERK voor windenergie.

Afgezien dat er een dode Autobot/Falcon/Wave Raider op de Baltische zeebodem ligt blijkt de Baltische zee blijkt nogal fascinerend te zijn voor de rijktse investeerders onder ons, zéfs heulemaal in Arabland...

Ow ja Ostwind 1 en 2:
https://www.50hertz.com/en/News/Fullart ... hertz-grid

Verder wordt er door de NATO flink wat afgeoefend in het gebied van de Baltische zee. Met name op effectieve bliksem acties uit te kunnen oefenen (QRA's).

Hoe dan ook, houdt rekening met wijzingen van de bestaande landgrenzen op de wereldkaart in de nabije toekomst...

Hejdå!
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: blackbox
Omhoog
Gebruikersavatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Berichten: 4225
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

zo 15 sep 2019, 00:31

In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Het Dolle Eland
Omhoog
Gebruikersavatar
Het Dolle Eland
Administrator
Administrator
Berichten: 2546
Lid geworden op: zo 24 okt 2010, 17:26

di 17 sep 2019, 23:49

Jonguh! Je weet toch dat zo'n aanslag daarzo in Jalabbaland juist goed is voor de olie industrie in Europa. Noorwegen ligt nu heerlijk met de knietjes opgetrokken te schuddebuiken in de sauna.

De koopkracht in Europa gaat toch al niet zo lekker, dus een impulsje winst maken door andermans leed is een welkome extra borrel tijdens de komende kerst.

Evenals de oliepompeilandjes van de Britten Brent & Co in de Noordzee hebben de productie alweer stilletjes opgeschroeft. Wellicht brengen die (door Soros ingekochte) rebelletjes in zandkastelenland hiermee wel een gouden redding voor een minder treurige Brexit. Iedereen in GB kan weer rustig ademhalen en achter het stuur kruipen van Englands icoon.... dé nieuwe Land Rover Defender! Nee, géén hybride, want dat electraspul werkt niet in dat koude natte land >:D

ARAMCO zal tevens dankbaar gebruik maken van nieuwe thee visites bij Alex en Max en ze zullen natuurlijk hun jerry can meenemen om wat olie te halen uit hun eigen reserves in Rotjeknor.

Evenals USA zich géén reet zorgen maakt omdat de dichtgemetselde overvolle oliebronnen overborrelen van het abiotische goedje. En het was al zo stil, de US-NAVY heeft wel weer zin in een beetje actie.

Wellicht kan het straatarme en ontregelde Venuzuela weer meedoen op de oliebeurs.

Verder een bijzonder feit is dat er flinke fikkies worden gestookt in de BRIC landen. Brazilië wordt in de hoek van de klas geduwt omdat ze de bossies in de hens zetten. In Rusland zijn de protestgangers ook niet meer zomaar van de straat te plukken 'en zijn er recentelijk een aantal munitiedepots gesabbed.
In India..... euh of moet in Iran zeggen.... We zullen nog even in spanning moeten wachten of Trump of de Saoedies zélf de rode knop indrukken. En last but nog least; de protesten in Hong Kong zijn nog lang niet over.

Jahman!

'Africa Unite' O0
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: blackbox
Omhoog
Gebruikersavatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Berichten: 4225
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

wo 18 sep 2019, 16:35

Maar de fik in de Westerse landen is veel groter...
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
Plaats reactie

Terug naar “Politiek / Oorlog”