Tempel opgegraven in Jeruzalem

Hier tref je alles aan over archeologie.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23142
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

za 29 dec 2012, 01:54

In Jeruzalem hebben archeologen een bijzondere vondst gedaan. Bij opgravingen is een tempel blootgelegd uit de tijd van Koning David. Interessant dus, en daarom vanzelfsprekend wat aandacht voor deze archeologische vondst. Het gebeurt immers niet elke dag dat men een tempeltje bloot weet te leggen uit een geschiedkundig belangrijke periode...
Het Israël Antiquities Authority (IAA) heeft aangekondigd dat archeologen een tempel op loopafstand van Jeruzalem van ongeveer 2.750 jaar oud opgegraven. Ze hebben onder meer artefacten gevonden in de tempel. Dit suggereert dat ondanks het verbod op afgoderij in die tijd, er in deze tempel wel degelijk aan het verafgoden van beelden werd gedaan...


De tempel werd ontdekt als onderdeel van een opgraving op een site die bekend staat als Tel Motza, vernoemd na de stad van Moza uit het Oude Testament. De site werd voor het eerst ontdekt tijdens de start van de bouw van een ??nieuwe snelweg tussen Jeruzalem en Tel Aviv. Dat gebeurde al in de late jaren negentig. Er werd echter nooit veel aandacht aan besteed omdat archeologen er van waren overtuigd dat het slechts zou gaan om een graanopslag. De nieuwe vondsten suggereren echter dat de nederzetting meer was dan een normale graanopslag. De tempel komt uit de tijd van Koning David die toen de eerste tempel in Jeruzalem al gebouwd had, en aanbidders kregen de expliciete opdracht alleen die tempel te gebruiken en dus niet op andere plaatsen aan verafgoding te doen. De gevonden artefacten in deze tempel doen echter vermoeden dat ze zich er in deze tempel dus wel degelijk mee bezig hielden ondanks het verbod.


De nieuw ontdekte tempel heeft uitzonderlijk dikke muren en ligt op het oosten gericht, om te profiteren van de rijzende zon. De ontdekking van de tempel heeft historici opgewonden omdat er maar weinig uit die tijd bewaard is gebleven. 

Meer over deze vondsten kun je hier lezen...

Hieronder in de comments kan het wat mij betreft verder... 
 
1119 AD
Gebruikersavatar
Dromen
Administrator
Administrator
Berichten: 5033
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 06:38

za 29 dec 2012, 13:29

Heiligdom uit tijd eerste tempel opgegraven bij Jeruzalem

JERUZALEM – In een westelijke buitenwijk van Jeruzalem hebben archeologen de overblijfselen van een 2750 jaar oude tempel blootgelegd. Ook werden beelden en andere voorwerpen opgegraven. Dat meldt de Israel Antiquities Authority (IAA) woensdag.


Volgens de IAA gaat het om een unieke vondst. Er zijn tot nu toe weinig overblijfselen van heiligdommen uit de tijd van de eerste tempel ontdekt. Bovendien bevindt de blootgelegde tempel zich dicht bij de hoofdstad Jeruzalem.
Het heiligdom werd ontdekt bij Tel Motza, waar binnenkort werkzaamheden aan de snelweg van Tel Aviv naar Jeruzalem van start gaan. De plaats wordt in Jozua 18:26 genoemd als een van de steden van de stam van Benjamin.

http://www.refdag.nl/kerkplein/kerknieu ... m_1_702317
Gebruikersavatar
Dromen
Administrator
Administrator
Berichten: 5033
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 06:38

za 29 dec 2012, 13:30

Archeologen: Jezus mogelijk geboren in Galilea


JERUZALEM – Israëlische archeologen zeggen een sterk bewijs te hebben gevonden dat Jezus Christus niet is geboren in Bethlehem maar in een dorpje Bethlehem in Galilea. Ze baseren zich op opgravingen.


Volgens Aviram Oshri, archeoloog bij de Israëlische Oudheidkundige Dienst, heeft het dorp Bethlehem in Galilea waarschijnlijk in het verleden een bijzondere plaats gehad in de geschiedenis. Hij vond er met zijn team resten van een grote kerk. Mogelijk hield de Vroege Kerk dit dorp voor de plaats waar Jezus werd geboren. Ook vond het team resten van dikke muren rond de stad, waarnaar keizer Justinianus (527-565) zou hebben verwezen.
Het dorp Bethlehem in Galilea ligt ongeveer 7 kilometer verwijderd van Nazareth. Volgens Oshri maakt dat de reis van de hoogzwangere Maria een stuk aannemelijker dan de 150 kilometer die Nazareth scheidt van de stad Bethlehem in Juda, op de huidige Westelijke Jordaanoever. Dat schrijft het Amerikaanse medium NPR dinsdag.

In reacties wordt erop gewezen dat in de Bijbel wordt gesproken over de stad van David, de Judese stad Bethlehem.

http://www.refdag.nl/kerkplein/kerknieu ... a_1_702236
Plaats reactie

Terug naar “Archeologie”