De Oertijdcode

Alles over gezondheid, voeding, lichaamsbeweging het menselijke lichaam en nog veel meer. Wil je gezond leven dan staat hier veel handige informatie.
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23142
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

do 13 okt 2011, 23:56

De afgelopen week had ik nog een mooie discussie met iemand over genetisch gemanipuleerde groenten en fruit... De man met wie ik een discussie voerde is overtuigd moslim en ik wees hem op het feit dat gemanipuleerd fruit (hij vertelde dat hij graag druiven zonder pit at) eigenlijk helemaal niet goed is en daarnaast in strijd is met zijn religie... Hij vroeg me wat ik daarmee bedoelde en ik wees hem op het feit dat als hij alleen de machtige Allah als de ware god erkend dat je dan geen groente en of fruit moet gaan eten die zijn gemaakt door mensen die voor god lopen spelen (genetische manipulatie)...Mijn doel was bereikt daar hij me bedankte en nogal schrok van het geen dat ik zei... Na een minuut of vijf bedankte hij me nogmaals oprecht en zei dat het stom van hem was geweest dat hij zich had laten misleiden...

Tja, en toen las ik vandaag een interessant artikel op de website van Argusoog.org dat best goed aansloot op de discussie die ik hierboven benoemde... Leest U even mee...???

Aan het einde van de jaren `80 deden twee Zwitserse onderzoekers van de farmaceutische gigant “Ciba-Geigy”, een sensationele ontdekking welke de landbouw zou kunnen revolutioneren. Door deze ontdekking zou niet alleen het wereldwijde voedselprobleem op een uiterst eenvoudige manier worden opgelost, maar ook zou het gebruik van pesticiden en genetische manipulatie niet meer de moeite waard zijn om inkomsten te vergroten.
Tijdens laboratorium experimenten, hadden de onderzoekers Guido Ebner en Heinz Schürch de kiemcel van een normale ‘varen’ blootgesteld aan een elektrostatisch veld, een eenvoudig hoogspanningsveld (zonder stroom), waarna het gezaaid werd. Maar hun ongeloof was nogal groot toen er uit de varen een uitgestorven soort opgroeide, welke nu alleen nog maar in fossielen terug te vinden zijn! Blijkbaar werd er door het E-veld in het zaad iets geactiveerd waardoor het zich weer aan de genetische oercode herinnerde, aan een slapende genetische eigenschap dus, waarvan de werking eerder was stilgelegd.

Zonder dat de beide heren het effect konden verklaren, namen de twee onderzoekers deze kiemcellen en plantte ze, zonder ze eerst aan het E-veld bloot te stellen. De daaruit ontstane planten leken steeds meer op de varen. De kiemcellen die vervolgens weer daaruit gewonnen werden, nog meer. Hoe vaker het proces herhaald werd, des te meer de plant de vorm van de huidige varen aannam, tot er uiteindelijk weer een normale varen uit groeide.

Vervolgens stelden de onderzoekers tarwe korrels bloot aan een elektrostatisch veld. En wederom was de verrassing groot. Eén enkele korrel groeide uit, zonder het gebruik van kunstmest, tot een complete struik met meerdere korenaren, en het groeide ook nog zo snel, dat het na slechts zes weken klaar was voor de oogst. Planten, die in dit tempo opgroeien, hebben natuurlijk nog maar weinig te vrezen voor ongedierte. De toegesnelde plantkundigen keken hun ogen uit. Blijkbaar was er weer een Oervorm van de gezaaide plant opgegroeid, in dit geval een primitieve vorm van tarwe, die, als we deze zouden telen, niet alleen een veelvoud van de tarwe van vandaag zou opbrengen, maar ook nog eens uiterst resistent zou zijn.

Aangemoedigd door de veelbelovende resultaten vervolgden Schürch en Ebner hun onderzoek met maïs en vis-eieren. Het resultaat: uit individuele maïskorrels, waaruit meestal maar één tot maximaal drie maïskolven ontstonden, groeiden met de E-veld methode, maïs stengels, die tot aan twaalf maïskolven aan hun stengels droegen – een soort, zoals die ooit eerder in Zuid-Amerika voorkwam; uit de eieren van normale regenboog kweekforellen ontstond een bijna uitgestorven reuzen-soort, die een derde groter waren en rode kieuwen hadden, die ook nog eens veel schuwer bleken te zijn dan de gekweekte forellen.

Het concern Ciba beoordeelde de sensationele ontdekkingen van de wetenschappers, patenteerde het proces en stopten het onderzoek onmiddellijk. Waarom? De reden ligt voor de hand. Oer-gewassen die behandeld werden met het elektrische veld, waren in vergelijking met het moderne zaadgoed bestand tegen ongedierte, en vereisten dus minder pesticiden – pesticiden, zoals die door Ciba op de markt worden gebracht.

Schürch en Ebner deden er echter alles aan om hun onderzoeksresultaten te kunnen publiceren. Zonder succes. Er was geen enkel wetenschappelijk tijdschrift te vinden die bereid waren om het te publiceren. Dus benutten de twee onderzoekers uiteindelijk als een aller laatste redmiddel een tv-talkshow om het publiek grootschalig op hun ontdekkingen te attenderen. De respons van de bevolking was groot, de professionele collega’s echter, negeerde het grootste gedeelte van de resultaten volledig, of maakte hen belachelijk. De ontdekking, werd uiteindelijk weer snel vergeten – zonder dat de wereldwijde wetenschappelijke gemeenschap er enige kennis van had genomen. Dit moet snel veranderen.


Het boek “Der Urzeit-Code”

De journalist Luc Burgin, die de ondertussen gestorven onderzoekers Ebner en Schuch persoonlijk kende en hen begeleid had met hun werk, bracht de ontdekkingen in het boek “der Urzeit-code” in 2007 weer in de openbaarheid. Tijdens zijn onderzoek ontdekte hij ook nog, dat de ontdekking van Ebner en Schürch inmiddels op twee Duitse universiteiten in Mainz en Freiburg, gereproduceerd en bevestigd waren, de drie profesoren van dat onderzoek staan inmiddels achter hem, waaronder de Nobelprijswinnaar prof. dr. Werner Arber. Ook kon het patent van de zonen van Schürch en Ebner terug worden gekocht – wat inmiddels gratis ter beschikking wordt gesteld. Voor de teelt van ‘prehistorische planten” staat in principe dus de weg vrij. Met minimale kosten, kunnen ze door iedereen gekweekt worden. In het kader van een “hulp project” moet nu de technologie van het “elektrische veld” naar Afrika worden geëxporteerd om het aldaar aan de hongerende lokale boeren gratis ter beschikking te stellen  - als een ecologisch alternatief voor de genetisch gemodificeerde gewassen van de internationale agro-multinationals.

Uitspraken:

“Ik kon destijds met de test serie van Ciba persoonlijk meekijken en was echt onder de indruk. Sindsdien laat het me dan ook niet meer los. Ik ben me er dan ook zeker van: dat op een gegeven moment, iemand dit opnieuw zal ontdekken … “(Prof. dr. Werner Arber, Nobelprijswinnaar)

“Toen Guido Ebner en Heinz Schürch van Ciba-Geigy hun onderzoeksresultaten aan mij bekend maakten, toen was ik in het begin sceptisch, even later verbaasd, en na wat overleg met andere wetenschappers overtuigd, van het feit dat hier een alternatief voor “genetisch onderzoek” ontdekt was. (Dr. Franz Alt, ecoloog)

Filmpjes zijn Duits gesproken:
Bron: Luc Burgin: Der Urzeit-Code. Het milieuvriendelijke alternatief voor de omstreden genetische manipulatie. München 2007.

Bron document: Luc Burgin: Der Urzeit-code. Het milieuvriendelijke alternatief voor de omstreden genetische manipulatie. München 2007.

Zie ook:
http://www.urzeit-code.com

Originele artikelen:
http://derhonigmannsagt.wordpress.com/2 ... chnologie/

http://franchiseeverybody.blogspot.com/ ... -code.html

http://hetuurvandewaarheid.info/?p=15684

Het Patent:

http://www.freepatentsonline.com/5048458.html

http://www.freepatentsonline.com/5048458.pdf

http://userpage.fu-berlin.de/~gerbrehm/nw/sch%FCrch.pdf
Tja, mooi artikel met een aantal interessante links en daarom dus ook wat aandacht hiervoor! Hieronder in de comments kan het wat mij betreft verder... 
 
1119 AD
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: FreeElectron
Omhoog
Gebruikersavatar
Het Dolle Eland
Administrator
Administrator
Berichten: 2543
Lid geworden op: zo 24 okt 2010, 17:26

vr 14 okt 2011, 14:09

WOW!
Interessant zeg!
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
Neut
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1499
Lid geworden op: di 10 mei 2011, 15:32

vr 14 okt 2011, 16:49

Ja, idd. Ik ga ook maar is me telefoon hierop aan passen en weer een pre-devolutie mens proberen te worden ermee. :) Echt vreemd dat al die oudere rudimentairdere vormen zoveel potenter en nuttiger zijn zonder aanwijsbaar verlies in nut.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
joop
Antonaki
Antonaki
Berichten: 1
Lid geworden op: za 15 okt 2011, 12:58

za 15 okt 2011, 20:01

Wat een onzin. Genetisch gemanipuleerde druiven. Die zijn er dus niet ... pitloze druiven is gewoon variatie die je in de natuur ook ziet (maar dan zich niet kan verspreiden, wel via stekjes zoals ALLE druivenplanten). Jammer voor die moslim, die dit rustig had kunnen eten...
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15954
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

za 15 okt 2011, 20:14

[quote=""joop" post=43403"]Wat een onzin. Genetisch gemanipuleerde druiven. Die zijn er dus niet ... pitloze druiven is gewoon variatie die je in de natuur ook ziet (maar dan zich niet kan verspreiden, wel via stekjes zoals ALLE druivenplanten). Jammer voor die moslim, die dit rustig had kunnen eten...[/quote]


Pitloze druiven zijn een complot van wijnboeren en druiventelers! :woohoo:

Overigens smaken ze prima en eet ik ze graag dat dan weer wel :cheer:
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, FreeElectron
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23142
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

za 15 okt 2011, 20:52

Onzin? Volgens mij zijn de pitloze druiven in bij de Appie wel degelijk beïnvloed door middel van een proces dat we ook wel genetisch manipuleren noemen...

Ik kan me nog vrij helder voor de geest halen hier recentelijk een heel item over te hebben gezien op een van de BBC kanalen...

* start zoektocht *
1119 AD
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: FreeElectron
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23142
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

za 15 okt 2011, 21:01

Het verhaal dat pitloze druiven zijn ontstaan door het reduceren van de pitten is een fabeltje.
De eerste pitloze druivenstruik was een toevallige mutant.
Deze mutant is gestekt (dit is ook gelijk het antwoord op de vraag hoe je meer pitloze druiven planten krijgt) en daarna genetisch gemodificeerd. Dit omdat pitten Gibbereline produceren, dit zorgt o.a. voor de groei van de vruchten dus er een te kort aan gibbereline en er hele kleine druiven aan de plant komen te hangen.

mvg,

J.C. Bakker
Student Biologie
Bron: http://dier-en-natuur.kwero.nl/natuur/2 ... druif.html
1119 AD
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: FreeElectron
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23142
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

za 15 okt 2011, 21:04

Een pitloze druif is een genetisch gemodificeerde druif, die artificieel wordt gekweekt. Oftewel, hij wordt door de mens voortgeplant.
Bron: http://www.goeievraag.nl/vraag/pitloze- ... weken.6167

Maar goed Joop, jij hebt gewoon gelijk! Omdat het zulk mooi weer is krijg je van mij gelijk! Al heb je het niet, dan nog geef ik je gelijk, en heb je dan nog geen gelijk gaat regel twee in werking en krijg je alsnog vanzelf gelijk... Je hebt dus gewoon gelijk Joopie!

:pinch:

En ik heet Rudolf Steiner...

:sick:
1119 AD
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: FreeElectron
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23142
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

za 15 okt 2011, 21:06

PITLOZE druiven zijn meestal genetisch gemanipuleerd, en bevatten deze stof veel minder.
Bron: http://www.warenwelenwee.nl/supplemente ... enpit.html

Maar goed, over tot de orde van de dag...

:silly:
1119 AD
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: FreeElectron
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15954
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

za 15 okt 2011, 21:24

STEINER WAAR ????????? :evil:


In samenwerking met de University of British Colombia ontwikkelt First Venture Technologies vier genetisch gemodificeerde giststammen voor de productie van wijn, brandy en sake. Aan een specifieke stam van gewone wijngist (Saccharomyces cerevisae) is een gen uit een andere Saccharomyces-stam toegevoegd. Het betreft het zogeheten DUR1,2 gen, dat zorgt voor de aanmaak van extra urea amidolyase (de oorspronkelijke giststam bevat ook al een DUR1,2 gen; de toevoeging van het gen uit een andere stam zorgt voor verhoogde expressie)
http://www.lisconsult.nl/nieuwsarchief- ... ude-zakken

Afbeelding
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, FreeElectron
Omhoog
FreeElectron
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 4292
Lid geworden op: vr 12 nov 2010, 22:26

do 15 mei 2014, 18:35

BUMPZ

Iets voor de podcast?
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23142
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

vr 27 jun 2014, 18:52

#podcast39
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: FreeElectron
Omhoog
Gebruikersavatar
blackbox
Administrator
Administrator
Berichten: 6256
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:09

do 20 jul 2017, 00:32

BUMP!
Gebruikersavatar
Permuter 0.
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1712
Lid geworden op: zo 22 aug 2010, 09:30

vr 21 jul 2017, 10:02

Tesla spoeltje ?
Gebruikersavatar
#F#
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 464
Lid geworden op: vr 17 dec 2010, 23:04

vr 21 jul 2017, 10:07

Of gewoon tussen twee koperen platen..
Plaats reactie

Terug naar “Gezondheid / Voeding”