Gezondheid tips!!

Alles over gezondheid, voeding, lichaamsbeweging het menselijke lichaam en nog veel meer. Wil je gezond leven dan staat hier veel handige informatie.
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15954
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

di 06 nov 2012, 22:44

Het Dolle Eland: We hebben namelijk deze olie uit Brazilië meegenomen.

COPAIFERA OFFICINALIS - COPAIBA BALSAM.

http://www.tropilab.com/copaiba.html
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23142
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

vr 18 jan 2013, 02:27

Bumperdebumperdebump!

:bump:
1119 AD
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15954
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

do 24 jan 2013, 13:14

Kantelbare raamtuin
By hansjehuson

22 januari 2013
http://nudgeblogt.wordpress.com/2013/01 ... -raamtuin/


Alsof je je wasrekje buiten hangt, zo kantelen de Parijse ontwerpers Barreau & Charbonnet hun raamtuin met een takel in positie. Deze nieuwe variant van de raamtuin is speciaal ontworpen voor mensen zonder tuin of balkon.

Al die planten voor je raam kunnen behoorlijk wat daglicht weghalen. Door de planten naar buiten te klappen, profiteer je zelf ook nog van de zon in huis. In opgeklapte vorm heb je juist schaduw én kun je je planten makkelijk verzorgen of oogsten.

De ontwerpers maakten hun prototype ‘Volet végétal’ in het kader van een ontwerpwedstrijd. Ze hopen het systeem volgend jaar op de markt te brengen voor zo’n 100 euro. Een belangrijke kwestie is natuurlijk de veiligheid: het is niet de bedoeling dat een voorbijganger door een per ongeluk losgekomen bloempot wordt geraakt.

Afbeelding

www.tuinenbalkon.nl geeft nog meer leuke tips en ideeën!
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: #F#
Omhoog
Gebruikersavatar
Mec
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1518
Lid geworden op: vr 17 dec 2010, 19:44

zo 17 feb 2013, 01:04

http://wakeup-world.com/2013/02/14/b12- ... onnection/

""Try your best to avoid B12 products with the primary ingredient cyanocobalamine. This is a synthetic version that is not found in nature at all; in fact it is made with cyanide, a rather poisonous substance to the human body in high quantities.""

""the highest incidences of B12 deficiency are found among people who consume the highest amounts of meat and dairy. The reason why this is, is that they are consuming a neutered form of B12 that is not usable by the body. Furthermore, the cooking of meat destroys beneficial bacteria (B12).""

Bijvoorbeeld Spirulina of B12 van het Kruidvat enz, bevatten Cyanocobalamine...rotzooi dus.
De enigste die ik slik is Chlorella
Het vitamine B-complex bestaat
uit de volgende vitamines:

• vitamine B1 (thiamine)
• vitamine B2 (riboflavine)
• vitamine B3 (niacine)
• vitamine B4 (choline)
• vitamine B5 (pantotheenzuur)
• vitamine B6 (pyridoxine)
• vitamine B11 (foliumzuur)
• vitamine B12 (cobalamine)....de goeie dus

Btw dit groene algje(Chlorella...een zoetwater alg) bevat meer B12 dan (orgaan)vlees. B12 komt alleen voor in dierlijke producten, dus Chlorella is een belangrijke aanvulling op de dagelijkse voeding van veganisten, vegetariërs...en vleeseters!
My Jekyll doesn't Hide
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Toxopeus, #F#, NoMore
Omhoog
Gebruikersavatar
Dromen
Administrator
Administrator
Berichten: 5033
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 06:38

wo 20 feb 2013, 21:13

Zo, dit topic (de reacties) is echt goud waard!!

Ik ben begonnen met B2 te slikken van Solvar. Dankzij het goede advies van o.a. Pilgrim (pagina 2 dit topic); 's ochtends vitaminen!. Mijn plasje is sindsdien echt (radioactief) geel geworden maar dit schijnt door de vitamientjes te komen. Met wat google zoekwerk kwam ik al heel wat meer reacties tegen 'neon geel' lol: http://www.dokter.nl/index.php/Nieren-b ... urine.html
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: NoMore
Omhoog
Gebruikersavatar
blackbox
Administrator
Administrator
Berichten: 6256
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:09

do 21 mar 2013, 22:01

Why cooking with a microwave destroys cancer-fighting nutrients in food and promotes nutritional deficiencies

Microwaves absolutely decimate the nutritional value of your food, destroying the very vitamins and phytonutrients that prevent disease and support good health. Previous studies have shown that as much as 98% of the cancer-fighting nutrients in broccoli, for example, are destroyed by microwaving.

To understand why, you have to understand the nature of vitamins and phytonutrients (plant-based nutrients). These are very delicate molecules which are fragile. They are easily destroyed by heat, which is why raw plant foods contain more plant nutrients than cooked foods. Carotenoids, antioxidants and other molecules like DIM (in broccoli) or anthocyanins (in purple corn) are all easily destroyed by microwave energy.

Microwaves "nuke" your food at a cellular level





Microwaving is the worst way to cook foods because microwaves excite the water molecules inside whatever you're cooking, causing heat to be formed from the inside out. This results in a cell-by-cell "nuking" of the food (such as broccoli, carrots, etc.), causing the near-total molecular decomposition of the vitamins and phytonutrients that promote disease.

Microwaved food is not merely "dead" food at every level, it is food that has been molecularly deconstructed, leaving nothing but empty calories, fiber and minerals. Virtually the entire vitamin and phytonutrient content has been destroyed.

Anybody who says microwaving food is a healthy way to cook is wildly ignorant of nutrition and cooking methods. While steaming vegetables is, indeed, a good method for some veggies to help make certain nutrients more bioavailable, microwaving destroys veggies from the inside out at a cellular level.


Don't be fooled by appearances

What's really deceptive about microwave cooking is that the food still appears to be basically the same, but at the cellular level, it's like a nuclear war has taken place. The actual molecular structure has been decimated. If you could see microwaved foods with a powerful microscope, you'd never eat them again because you would recognize just what a nutritional wasteland they really are.

If you want to eat in a healthy way, make sure a significant part of your diet is raw plants. It's okay to eat some steamed, stir-fried or even grilled veggies, but when grilling foods, avoid burning them because all burned parts contain toxic, cancer-causing chemicals that promote colon cancer.

Personally, I am absolutely astonished that more people don't already know all this. I'm even having to talk with my own staff about these issues, as they don't seem to know the full story on microwave cooking. Spread the word: Microwaves promote death because they turn nutritious, healthy food into empty, decimated calories. I gave up using a microwave well over a decade ago, and I don't even own one.

Remember, a person who cooks a lot of their food with microwaves will inevitably have chronic nutritional deficiencies that promote cancer, diabetes, bone diseases, loss of brain function, heart disease and many other health problems. The least healthy people of any society are typically the ones who frequently use the microwave oven to "nuke" their foods.

http://www.naturalnews.com/039404_micro ... ients.html









http://beforeitsnews.com/watercooler-to ... 32090.html
illuminati of my own reality
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: NoMore
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15954
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

zo 24 mar 2013, 20:21

Venkel
https://www.goedboerenindestad.nl/groen ... el/venkel/

Venkel wordt al sinds de Romeinse tijd door mensen gebruikt in de keuken en als geneeskrachtig kruid. In de middeleeuwen werd venkel naast de twee genoemde toepassingen ook gebruikt om de duivel, heksen en kwade geesten uit te drijven. Hiervoor diende men een bosje venkel aan de deurpost te hangen, bij voorkeur op de avond voor midzomernacht om de heksen buiten de deur te houden.

Venkel werd vroeger ook veel gebruikt om het hongergevoel te verdrijven. Men schrijft deze eigenschap toe aan venkel, omdat de stoffen in venkel op amfetaminen lijken. Ook tegenwoordig wordt venkel nog wel gebruikt om een hongergevoel tegen te gaan, bijvoorbeeld bij een dieet.

Kweken van venkel
Er zijn twee mogelijkheden om venkel te kweken: in het voorjaar en in het najaar. Voor beide zaaiperiodes zijn er echter wel een paar belangrijke verschillen om goede venkel te kweken. Ik zal beide vormen van venkelkweek beschrijven:

Vroege teelt venkel
Voor het telen van venkel tijdens de vroege teelt in de moestuin, kan je vanaf begin april beginnen met het zaaien van het venkelzaad in de zaaigrond. Het beste kan je dit doen in een zaaibakje welke binnen in de vensterbank in de zon gezet wordt.

Na een week of 2 zullen de venkelzaden kiemen en zijn ze gereed om te verspenen (verplanten van de kleine venkelplantjes in potten). Bij het verspenen is het belangrijk om de venkelplantjes in potgrond te plaatsen. De kleine plantjes kunnen buiten in de tuin blijven staan, echter indien de temperatuur onder de 5 graden zakt ’s avonds/’s nachts is het verstanding om de planten af te dekken of binnen te plaatsen. De venkelplantjes zijn gereed om ze in de volle grond van de moestuin te plaatsen na circa 3-4 weken, de venkelplantjes moeten circa 30cm uit elkaar in de tuin geplaatst worden. Het is belangrijk in de gaten te houden dat de venkel genoeg ruimte heeft om te groeien in de pot, indien je het idee hebt dat de venkel te snel groeit, dan is het aan te raden om hem eerder in de moestuin te plaatsen.

Na het plaatsen van de venkel in de moestuin moet je goed in de gaten houden dat de bladeren en bloemen niet doorschieten. Indien dit het geval is moet je deze afknippen om zoveel mogelijk voedingsstoffen naar de knol te laten gaan. In principe is het mogelijk om de venkel vanaf medio juli te oogsten. Een eventueel hete zomer kan de groei van de venkel vertragen, indien de temperaturen te hoog worden is het dus aan te raden om eerder te oogsten in plaats van de venkel nog ‘door te laten groeien’ (wat dus eigenlijk niet gebeurt).

Herfst teelt van venkel
Eigenlijk is de herfstteelt van venkel de makkelijkste periode op venkel te kweken. Je kan beginnen met het zaaien van de venkelzaadjes direct in de volle grond van de moestuin vanaf begin juni. Bij het plaatsen van de venkelzaadjes in de volle grond moet je ongeveer 30cm ruimte tussen de zaadjes aanhouden. Al is het aan te raden om de zaadjes dichter op elkaar te plaatsen, omdat mogelijk niet alle zaadjes goed kiemen. Indien na het opkomen blijkt dat de venkelplantjes te dicht bij elkaar staan, dan kan je deze op een later moment altijd nog verplaatsen.

Net als bij de vroege teelt zullen de venkelzaadjes ongeveer na circa 2 weken kiemen. Na het kiemen kan je de venkelplantjes gewoon in de moestuin laten staan, indien de temperaturen te veel oplopen is het aan te raden de venkelplanten af te dekken om zo uit de zon te houden en de temperatuur niet te veel op te laten lopen. Dit is ook het moment om de venkelplantjes te verplaatsen die te dicht bij elkaar zijn opgekomen. Na circa 80-100 dagen zijn de venkelbollen voldoende volgroeid om te oogsten.

Qua plaatsing in de moestuin is het aan te raden om de venkel niet in de buurt van tomaten, paprika en aardappelen te zetten – al moet ik wel eerlijk zeggen dat dit niet bewezen is.

bron: https://www.goedboerenindestad.nl/groen ... el/venkel/
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: blackbox
Omhoog
Gebruikersavatar
Mec
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1518
Lid geworden op: vr 17 dec 2010, 19:44

ma 29 apr 2013, 23:52

Goedkope superfood? broccoli scheuten eten dus

""
A compound in broccoli, glucosinolate, produces a metabolite called sulforaphane that is responsible for many of broccoli’s health-promoting properties.

Sulforaphane has been shown to have anti-diabetic and antimicrobial properties, and also kills cancer stem cells, which strikes to the heart of tumor malignancy. It can also significantly improve your blood pressure and kidney function, among other benefits.

Broccoli Sprouts – Another Way to Increase Your Intake of Glucoraphanin

Small quantities of fresh broccoli sprouts actually contain as much cancer protection as larger amounts of the mature vegetable.

According to researchers at Johns Hopkins University. Just 5 grams (0.17 ounces) of sprouts contain concentrations of the compound glucoraphanin equal to that found in 150 grams (5.2 ounces) of mature broccoli.

In fact, their research showed that 3-day-old sprouts of both broccoli and cauliflower may contain anywhere from 10 to 100 times higher levels of glucoraphanin than the corresponding mature plants!2

So if you’re looking for an inexpensive superfood, sprouts are it. ""

...meer
http://articles.mercola.com/sites/artic ... 9ProdTest1
My Jekyll doesn't Hide
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: NoMore
Omhoog
Gebruikersavatar
NoMore
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 813
Lid geworden op: di 16 aug 2011, 21:10

vr 31 mei 2013, 14:20

De geneeskracht van radijs

Radijsjes bevat veel vezels. Deze helpen andere voedingsstoffen beter te verteren. De nutriënten worden gelijkmatiger door het bloed opgenomen. Daardoor werkt de radijs goed tegen elke ziekte maar met name tegen diverticulitis, hartziekten, diabetes en darmkanker. Je kunt hart- en vaatziekten voorkomen door inzicht in de juiste voeding. Radijsjes zijn daar een voorbeeld van. Hetzelfde geldt voor suikerziekte. Diabetes mellitus is te voorkomen met voeding. Er zitten antioxidanten in groente en fruit. De radijs kan door de vele antioxidanten die het bezit, welvaartsziekten buiten de deur houden.

Antikanker groente
Volgens onderzoek, uitgevoerd door de Jawaharlal Nehru Universiteit in New Dehli, India, bleek dat stoffen in radijsjes de ontwikkeling van kankercellen beïnvloeden wat leidt tot apoptose, de plotselinge dood van kankercellen. Radijsjes zijn dus een prima groente voor een dieet tijdens de chemokuur. Er zitten allerlei anthocyaninen in die ervoor zorgen dat gifstoffen uit het lichaam verwijderd worden. Vitamine C werkt als antioxidant die vrije radicalen bestrijdt. Deze vrije radicalen kunnen schade aanrichten in cellen. Ze kunnen ook het DNA van cellen vernietigen wat de weg vrij maakt voor het ontstaan van kanker. Met name kankers in de ingewanden worden tegen gegaan. Het is ook goed tegen mondkanker en nierkanker.

Radijsjes tegen overgewicht
Radijzen herbergen geen vet en zeer weinig calorieën. Er zitten wel enorm veel voedingsstoffen in. Van radijs ga je snel vol zitten. Het wordt daarom aangeprezen als een groente die goed is om te eten als je wilt afvallen. Wanneer je afvalt, is het ook belangrijk om te weten dat er allerlei in vetten ingekapselde gifstoffen vrij komen in het lichaam. Daarom moet afvallen altijd gepaard gaan met detoxen. Radijsjes zorgen voor een goede detoxificatie van het lichaam. In een biologische winkel kun je zaadjes van radijs kopen om zelf kiemgroenten te maken. Deze zaadjes zijn na 5 dagen eetbaar als kiemgroente.

Detoxen met radijs
Radijs is goed voor de spijsvertering omdat er veel vezels in zitten. Radijs gaat constipatie tegen. Het voert alle overbodige toxinen uit het lichaam.Het stimuleert ook de werking van de nieren. In de nieren worden gifstoffen opgeslagen zodat ze geen schade kunnen aanrichten in het lichaam. Door radijsjes te eten, gaan de nieren harder werken om gifstoffen af te voeren. Om de spijsverteringsbevorderende en nierfunctiestimulerende werkingen is de radijs een uitstekende detoxgroente.

Radijs, goed voor de nieren
Radijsjes helpen gifstoffen uit de nieren af te voeren. Radijsjes werken als natuurlijk diureticum. Er wordt ook gesynthetiseerd diureticum verkocht als medicijn, meer bekend onder de naam plaspil. Radijzen zijn een natuurlijk middel dat uitscheiding van water door de nieren bevordert. Een plaspil heeft dezelfde werking. Wanneer gifstoffen zich ophopen in de nieren, kan dat leiden tot nierziekten. Regelmatig radijsjes eten werkt dus preventief tegen nierziekten.

Voedingswaarde radijs
Zo klein als de radijs is, bulkt hij van de vitamientjes. In radijzen zit veel vitamine C en vitamine K. Het vitamine B-complex is goed vertegenwoordigd met B3(niacine), B5(pantotheenzuur), B6(pyridoxine) en B11(foliumzuur). Er zitten allerlei mineralen in, zij het niet in grote hoeveelheden. Mineralen zitten gelukkig in veel verschillende groente. Kalium, calcium, magnesium, ijzer, zink en mangaan huizen er in het kleine radijsje. Dat is een flinke hoeveelheid fytonutriënten voor zo'n klein stukje groente.

http://www.agf.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=96249
kwest
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 328
Lid geworden op: vr 05 apr 2013, 23:12

vr 07 jun 2013, 11:56

zijn er nog normale scheermesjes te vinden, zonder eugenic-lubrastrip-meuk?

sloop die troep er altijd af maar is tijdrovend klusje.
What ingredients are in the lubricating strip on a Gillette Fusion Razor?
Answer:
Lubricating strips are made of polyurethane, or other similar materials, that is impregnated with acrylic polymers. These strips are mounted on the head of the razor, in front of the blades. The polymer film absorbs water and becomes very slippery, thus creating a lubricating surface that helps the blade glide across the surface of the face without snagging or cutting the skin.
PS: This is not Natural at all, polymers are thought to be cancerous and are not healthy for your skin. So why use this stuff? This is to make a razor expire early. not because the razors are worn out, but because the strip is worn out making it uncomfortable to shave and discarded. Its all about selling more razors... Not to mention more garbage... :(
Lubricating strips are made of polyurethane mixed with acrylic polymers, sometimes with added vitamin E and aloe. The polymer film absorbs water and becomes slippery, creating a lubricating surface that helps the blade glide across the skin.
However, the use of the lubricating strip (the polymers) causes the blade coating (the teflon) to wear out faster, so you need to replace the blades more often.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Har-o-bed, Mec
Omhoog
kwest
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 328
Lid geworden op: vr 05 apr 2013, 23:12

do 20 jun 2013, 17:39

http://www.gezondverstandavonden.nl/201 ... VERDIE.pdf

catsclaw en zilverwater kunnen helpen bacterie te bestrijden.

De Borrelia is een ‘slimme’ bacterie. Hij kan zich overal in het lichaam verbergen (hart, blaas, gewrichten, hersenen…), kan vele vormen aannemen en is vrijwel onzichtbaar voor de reguliere onderzoeksmethoden. Je krijgt alleen last van deze bacterie als je niet goed in balans bent; als je immuunsysteem verstoord is. ‘Lyme’ gaat schuil achter 300?400 andere ziektebeelden.
Twee Amerikaanse vrouwelijke onderzoekers, Dr. JoAnne Whitaker (foto boven) en Dr. Lida Mattman (foto onder), hebben heel veel onderzoek gedaan naar de Borrelia. De resultaten van dit onderzoek en een methode om Borrelia op te sporen zijn na het overlijden van beide dames, met een tussenpoos van zes maanden, in 2008 – 2009 stilletjes verdwenen. Beide dames kwamen met hun onderzoek te dicht bij wat zich allemaal achter de schermen afspeelde. En dat werd hen niet in dank afgenomen.
Het boek van Lida Mattman: Cell Wall Deficient Forms ? Stealth Pathogens is overigens nog wel verkrijgbaar.
Een betrouwbare onderzoeksmethode om Borrelia vast te stellen is er niet meer, aldus Frits, zodat we het nu moeten doen met een primitieve versie ervan.
Wel kan gebruikt worden gemaakt van de ‘Levend Bloed Analyse’, die in de orthomoleculaire hoek wel gebruikt wordt, maar in de reguliere niet. Sterker nog, velen in de reguliere hoek beschouwen dit als kwakzalverij en zullen niet meewerken aan dergelijke onderzoeken. Overigens kent Frits slechts enkele adressen in Nederland waar dit gebeurt.
Iedereen die bloedanalyses doet, MOET het volgende weten:
Je neemt een druppel bloed af en legt deze op een microscoopglaasje. Doe hier een dekglaasje overheen en leg het onder de microscoop. Je zult zo de Borrelia bacterie niet zien. Plet vervolgens de druppel bloed door op het dekglaasje te tikken met een pen of een paperclip en leg het weer onder de microscoop. Als de bacterie wel in het bloed aanwezig is, zal deze vrijkomen uit het geplette rode bloedlichaampje.
Gebruikersavatar
Dromen
Administrator
Administrator
Berichten: 5033
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 06:38

zo 23 jun 2013, 12:19

Iemand toevallig een goede shampoo?! Niet agressief, zonder E-nummers ....
Gebruikersavatar
dodeca
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1297
Lid geworden op: zo 28 aug 2011, 19:54

zo 23 jun 2013, 12:33

dromen deze gasten hebben goed spul: http://beterbio.nl/verzorging-c237/?limit=60

krijg elke week pakket van die gasten inclusief bijbestellen kost een fortuin maar het lekkerste eten sinds jaren.

Voorbeeld onlangs asperges bij die gasten besteld (15 euro de kilo dus nee niet voor zuinige krenterige asshollelanders want voor die guppen is alles te duur,die kloothommels vinden any how de kist en het crematorium te duur,dus dood gaan vinden ze te duur dus ook het leven).

Eet regelmatig bij ster gasten maar deze gasten hebben nooit kunnen tippen aan de aspergers van deze lui!

Knooflook is goddelijk enz enz maar niet bedoelt voor asshollelanders want fokking te duur!
Gebruikersavatar
Permuter 0.
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1712
Lid geworden op: zo 22 aug 2010, 09:30

zo 23 jun 2013, 21:29

@ Dromen


Aloxxi kreeg ik laatst van mijn kapster en dat is fijn spul, volgens haar zat er ook wel erg veel troep in supermarktshampoo en vooral heel veel zout.

Flesje is wel 20 euro, maar ik doe er aan half jaar mee.

Ik denk dat je gewoon even bij je kapster langs moet, die hebben dat wel.
het is niet wat het lijkt,... het is veel erger
Plaats reactie

Terug naar “Gezondheid / Voeding”