Gezondheid tips!!

Alles over gezondheid, voeding, lichaamsbeweging het menselijke lichaam en nog veel meer. Wil je gezond leven dan staat hier veel handige informatie.
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15934
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

vr 02 mar 2012, 22:42

Becel pro-activ is niet zo gezond als wetenschappers beweren
vrijdag 2 maart 2012
Door: Monique Smits
http://www.welingelichtekringen.nl/1885 ... weren.html


Becel pro-activ zou het risico op hart- en vaatziekten verlagen. 'Wetenschappelijk bewezen' en 'aanbevolen door de Hartstichting' meldt de verpakking. De Duitse consumentenorganisatie Foodwatch claimt echter dat de magarine de kans op de ziekten vergroot. De organisatie wil daarom dat het product uit de supermarkten wordt verwijderd.

Unilever, de producent van Becel, beweert dat door toevoeging van plantensterolen in de margarine het cholesterolgehalte omlaag wordt gebracht.
Onder wetenschappers is het middel omstreden. Foodwatch wil daarom dat de margarine op risico's voor de lange termijn wordt onderzocht, meldt de NOS.

Unilever zegt in een reactie dat Becel pro-activ alleen is bedoeld voor mensen die hun cholesterolgehalte willen verlagen. Maar mochten mensen die geen verhoogde cholesterolwaarde hebben het product toch willen gebruiken dan is dit zonder gezondheidsrisico's, zegt het bedrijf.

Foodwatch heeft in Duitsland een zaak aangespannen tegen Unilever. De Nederlandse afdeling van de organisatie zegt de uitspraak van de Duitse rechter af te wachten, maar sluit ook een rechtszaak tegen Unilever in Nederland niet uit.

Bronnen: NOS, Foodwatch
Gebruikersavatar
Har-o-bed
QFF Gold Member
QFF Gold Member
Berichten: 259
Lid geworden op: vr 12 nov 2010, 21:15

za 03 mar 2012, 00:05

Weston Price: waarom een boek uit 1939 allesbehalve achterhaald is.

Focale infectie

Weston Price (1870-1948) was een Canadese tandarts die zijn thuisbasis had in Cleveland in de Amerikaanse staat Ohio.
Hij verloor een kind aan de gevolgen van een wortelkanaalbehandeling die hij zelf had uitgevoerd. Het zette hem aan tot grondig onderzoek naar wortelkanaalbehandelingen, dat hij optekende in een boek genaamd Dental Infections – Oral and Systemic (1923).
In dit boek zet Price uiteen hoe schadelijke bacteriën zich kunnen bevinden in de miniscule tandbuisjes binnenin de tanden en kiezen, die in verbinding staan met het bloed en via die weg gevoed worden.
Juist door een zuurstofarme omgeving te creëren, door de afdichting die wortelkanalen, maar ook vullingen, stiftanden en kronen met zich meebrengen, worden bacteriën die zich in de tandbuisjes bevinden virulenter. Bovendien kunnen ze via het bloed afreizen naar andere organen, waaronder het hart. Dit wordt een ‘focale infectie’ genoemd.
Price was voorzitter van wat nu de American Dental Association heet, maar werd aan de kant gezet vanwege zijn ideeën. Het gevolg is dat de tandheelkunde zich nu nog massaal bedient van verstikkende wortelkanaalbehandelingen, vullingen, kronen en tandprotheses.

Voeding en fysieke degeneratie

Net als alle tandartsen kon Weston Price veel geld verdienen, want er was (en is) geen gebrek aan patiënten. Weston Price durfde echter buiten de kaders van de reguliere tandheelkunde te denken.
Hij vroeg zich af hoe het mogelijk is dat de moderne mens verstandskiezen krijgt, maar met onvoldoende ruimte in de kaakstructuur voor deze kiezen. Ook is de ligging van alle 32 tanden en kiezen bij lang niet iedereen even symmetrisch, waardoor bepaalde tanden en kiezen in de verdringing kunnen komen en scheef gaan staan.
Het onderzoek van Price wees steeds meer richting de voeding. Aangezien 99% of meer van de Amerikaanse bevolking in meer of mindere mate aan tandbederf leed, moest hij buiten Amerika op zoek naar personen zonder cariës.
Price besloot het ene gedeelte van het jaar te werken als tandarts en zo voldoende geld te verdienen om zijn expedities te bekostigen, die hij het andere gedeelte van het jaar ondernam, samen met zijn vrouw.
Zijn onderzoek naar 14 natuurvolkeren over de hele wereld nam bijna 10 jaar in beslag en resulteerde in het boek Nutrition and Physical Degeneration (1939). In samenwerking met de Nederlandse chapter van de Weston A. Price Foundation (www.westonprice.nl) en succesboeken.nl vond in februari 2012 de eerste en tot nu toe enige buitenlandse vertaling van deze definitieve studie naar het effect van voeding op de gezondheid het licht onder de titel Voeding en fysieke degeneratie.
Hoewel Price als tandarts een bijzondere belangstelling had voor gebits- en kaakstructuren kwam hij al snel tot de conclusie dat de staat van het gebit een graadmeter is voor de algehele lichamelijke gezondheid. Niet voor niets kijkt men traditioneel paarden ook in de mond om een idee te krijgen van de gezondheid van het paard.
Price ontdekte dat tandbederf geen genetische oorzaak heeft, want de mensen die hij onderzocht beschikten over voortreffelijke genen. Deze genen zetten een blauwdruk voort die vele duizenden jaren oud was en die nooit eerder verstoord was, zo bleek uit studies van oude schedels. Dit maakt tandbederf op de massale schaal waarop het vandaag de dag voorkomt een relatief nieuw verschijnsel, dat rechtstreeks verband houdt met moderne industrialisatie en daarmee dus ook de industrialisatie van voedsel.
Zodra deze levende afstammelingen van jager-verzamelaars, landbouwers, veehouders en nomaden het voedsel van blanke missionarissen en handelaars gingen eten, veranderde de genetische uitdrukkingsvorm van hun nageslacht. Price zag deze verzwakking binnen één generatie optreden, een verschijnsel dat hij ‘fysieke degeneratie’ noemde.
Voor Weston Price betekende het begrip ‘erfelijkheid’ dat de genetische expressie 100% volledig is. Nageslacht dat van het rassenpatroon afweek, viel voor hem onder de noemer ‘verstoorde erfelijkheid’. Deze verstoring zat hem in onvoldoende reserves aan voedingsstoffen bij zowel de vader als de moeder, omdat deze hun traditionele natuurvoeding inruilden voor zwaar bewerkt, blank gemaksvoedsel.
Price was nieuwsgierig naar de voedingsfactoren die deze volkeren zo gezond en sterk maakten en het ontbreken daarvan in modern voedsel. Er moest iets zijn wat deze volkeren aten dat niet of onvoldoende in supermarktvoedsel aanwezig was.
Het antwoord op deze vraag was nog niet zo eenvoudig te vinden, omdat de voedingsgewoontes van de door Price bestudeerde mensen aanzienlijk uiteenliepen, afhankelijk van het klimaat en het ecosysteem waarin ze zich bevonden.
Toen hij terug in Amerika de meegenomen voedselmonsters onder de microscoop onderzocht, ontdekte hij de grote gemene deler: de natuurvolkeren consumeerden minimaal 10 keer zoveel vetoplosbare vitamines (A, D, E en K) dan de gemiddelde Amerikaan van zijn tijd en hun voeding was zeer rijk aan mineralen.
Andersom was de moderne, bewerkte voeding juist zeer arm aan vetoplosbare vitamines en mineralen. Hierdoor vielen deze ooit zeer vitale en robuuste natuurvolkeren ten prooi aan ziekten die ze nooit eerder hadden gekend: griep, verkoudheid, tuberculose, cholera, reuma en kanker.
De vetoplosbare vitamines en mineralen haalden de door Price onderzochte natuurvolkeren grotendeels uit dierlijke bron. Weston Price identificeerde drie dierlijke superfoods, die een hoge concentratie vetoplosbare vitamines en mineralen bevatten: rauwe melk, orgaanvlees en vis.
Hieruit blijkt het belang van een hoge consumptie van dierlijke vetten van de allerbeste kwaliteit. Voor vegetariërs is het nog eens extra belangrijk om voldoende dierlijke vetten te consumeren.
Weston Price identificeerde ook de volgende voedselverteringsketen: vetten – mineralen – vitamines. De een fungeert als een sleutel in het contactslot van de ander. Met andere woorden: vetten zijn nodig voor de mineraalopname en mineralen zijn nodig voor de opname van vitamines. Opnieuw staan vetten aan de basis. Niet voor niets verwees Price naar vetoplosbare vitamines als ‘activators’.
Price deed zijn onderzoek precies op het juiste moment, want de modernisering van deze oervolkeren was in de jaren ’30 van de vorige eeuw al volop in gang. Soms bleek een stam slechts enkele kilometers verderop al geheel of gedeeltelijk gemoderniseerd te zijn.
Weston Price was een uitstekende amateurfotograaf en zijn boek staat dan ook vol met fotomateriaal waaruit heel duidelijk het positieve gezondheidseffect van traditionele natuurvoeding en het negatieve gezondheidseffect van moderne, bewerkte voeding blijkt.

Tijdloos
Zowel met zijn onderzoek naar focale gebitsinfecties als zijn onderzoek naar voeding en fysieke degeneratie was Weston Price een pionier, iemand die zijn tijd ver vooruit was. Zo ver vooruit dat zijn boek, dat hij in 1939 voor het eerst publiceerde, anno nu nog steeds mag worden beschouwd als de definitieve studie naar het effect van voeding op de menselijke gezondheid.
Zowel de tandheelkunde als de voedingsleer hebben zich echter in de tegengestelde richting ontwikkeld. De voedingsrichtlijnen van westerse overheden zijn juist gericht op de consumptie van zo weinig mogelijk dierlijk, verzadigd vet en cholesterol en een hoge consumptie van granen en andere plantaardige producten als groente en fruit.
Hierdoor maakt de moderne mens de waarschuwing die uitgaat van het werk van Weston Price helaas maar al te waar en vertonen we een alsmaar verdergaande degeneratie. Dit maakt het onderzoek en de bevindingen van Price tijdloos. Willen wij het tij keren, dan zullen we beduidend andere voedselkeuzes moeten maken, op basis van de inzichten van Weston Price.
Vanwege de kijk die Weston Price ons biedt op de erfelijkheidsleer wordt hij wel de ‘Darwin van de voeding’ genoemd. Deze benaming doet Price echter tekort. Price ging niet uit van ‘toeval’ of ‘vergissingen van de natuur’, maar juist van oorzaak en gevolg. In de woorden van Price zelf:

Er is een voedingsbasis voor moderne fysieke, mentale en morele degeneratie.

Price moet eerder gezien worden als een pionier van een recente wetenschappelijke discipline die ‘epigenetica’ wordt genoemd en die in zijn tijd niet bestond. ‘Epigenetica’ verwijst naar iets dat boven de genen staat, de genen overstijgt.
De epigenetica gaat uit van verandelijke genen met een ‘aan-knop’ en ‘uit-knop’, die positief of negatief reageren, al naar gelang de kwaliteit van de omgeving. De omgeving van de cellen is het bloed en de lymfevloeistof. Als deze omgeving schoon is en boordevol voedingsstoffen, zullen de genen hun optimale expressie vinden (erfelijkheid, volgens de definitie van Weston Price). Is deze echter vervuild en vergiftigd, dan zullen de genen niet hun optimale expressie vinden en is ziekte en zwakheid het gevolg (verstoorde erfelijkheid, volgens de definitie van Weston Price).
Het goede nieuws is dat als onze genen niet leidend zijn, maar volgend, er tegenover degeneratie ook regeneratie staat en dat ziekteprocessen dus omkeerbaar zijn door verbetering van de voeding. Ook regeneratie is binnen één generatie te bewerkstelligen en het is het beste geschenk dat we onszelf en ons nageslacht kunnen meegeven.
Vandaag de dag is de Amerikaan Bruce Lipton een van de bekendste verkondigers van de epigenetica. In plaats van ‘de Darwin van de voeding’ zouden we Weston Price dus eerder moeten zien als de ‘Bruce Lipton van de voeding’

http://www.westonprice.nl/bbpress/topic.php?id=693
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Neut
Omhoog
Gebruikersavatar
Neut
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1499
Lid geworden op: di 10 mei 2011, 15:32

za 03 mar 2012, 00:41

Ik noem het devolutie. In your face veggies..
Gebruikersavatar
Tobi
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1854
Lid geworden op: wo 21 aug 2013, 18:13

za 03 mar 2012, 01:21

Gevaarlijke voeding volgens Weston A. Price

[ul]
[*]Eet geen commerciëel verwerkt voedsel zoals koekjes, cakes, crackers, tv-hapjes, soft drinks, sausmixen in pakjes, etc. Lees tevens de etiketten
[*]Vermijd alle geraffineerde zoetmakers zoals suiker, dextrose, glucose en hoog fructose-houdende ahornsirooop.
[*]Vermijd witte bloem-producten en witte rijst.
[*]Vermijd alle gehydrogeneerde of gedeeltelijk gehydrogeneerde vetten en olie.
[*]Vermijd alle plantaardige olie die gemaakt is van soya, mais, saffloer, canola of katoenzaad.
[*]Gebruik geen meervoudig verzadigde vetten om mee te koken, sauteren of bakken.
[*]Vermijd gebakken voedsel, in het bijzonder voedsel wat gebakken is in meervoudig onverzadigde olie of gedeeltelijk gehydrogeneerde olie.
[*]Voer geen strikt vegetarisme door (veganisme); dierlijke producten voorzien in vitale voedingsstoffen die niet worden gevonden in plantaardig voedsel.
[*]Vermijd producten die proteine-poeders bevatten omdat deze gewoonlijk carcinogenen bevatten die gevormd worden gedurende het verwerken er van. De consumptie van proteine zonder de co-factoren die er in de natuur in voorkomen, kan leiden tot gebreken, in het bijzonder aan de vet-oplosbare vitamines.
[*]Vermijd gepasteuriseerde melk; drink geen ultrapasteuriseerde melkproducten, weinig vet bevattende melk, afgeroomde melk, poedermelk of immitatiemelkproducten.
[*]Vermijd eieren die uit de batterij afkomstig zijn en industriëel gekweekte vlees en vis.
[*]Vermijd hoog verwerkt luncheon vlees en sausages.
[*]Vermijd ranzige en onjuist bereidde zaden, noten en granen die in granolas worden gevonden, vlug rijzende broodjes en uitgeperste ontbijtgranen, omdat deze de mineralen-absorbatie blokkeren en problemen in de darm veroorzaken.
[*]Vermijd ingeblikt en bespoten, opgeboend of bestraald fruit en groenen.
[*]Vermijd genetisch veranderd voedsel (wordt in de meeste soya-, canola- en mais-producten gevonden)
[*]Vermijd kunstmatige voedseladditieven, in het bijzonder MSG, gehydroliseerde plantaardige proteine en aspartaam, wat neurotioxines zijn. De meeste soepen en boullionmixen en commerciële condimenten bevatten MSG, zelfs als het niet op het etiket staat.
[*]Personen die gevoelig zijn voor koffie en gelijkende substanties, zouden koffie, thee en chocolade moeten vermijden.
[*]Vermijd aluminium bevattende voedselsoorten zoals commerciëel zout, bakpoeder en antaciden. Gebruik geen aluminium kookpannen etc., of deodoranten die aluminium bevatten.
[*]Drink geen gefluorideerd water.
[*]Vermijd synthetische vitamines en voedsel wat deze bevatten.
[*]Drink geen gedistileerde liqueur.
[*]Gebruik geen magnetron.
[/ul]
http://www.fonteine.com/weston_price.html

Helaas moet ik al deze troep eten zolang ik thuis woon, m'n ma ontwijkt wel MSG, indien het aangegeven staat op de verpakking en ik eet niks uit de magnetron, maar voor de rest kan ik dat hier thuis niet ontwijken.
Moraliteit ∝ Vrijheid
Real eyes realize real lies!!
Natural Law: The REAL law of attraction | The end of all evil
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: NoMore
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15934
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

zo 04 mar 2012, 02:15



In deze aflevering ziet u dat het gehakt wat in de super ligt tot wel 2 jaar oud kan zijn en al die tijd bevroren was voor het in de super terecht komt.

Zo is het met vele andere zaken, met wijn word ook veel gesjoemeld en ga zo maar door.
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15934
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

ma 12 mar 2012, 03:41

Het voorgenomen besluit over de afschaffing van de RUB (Regeling Uitzondering Bestrijdingsmiddelen) impliceert onder meer dat u een vergunning moet aanvragen om insecten uit uw moestuin te houden met bijvoorbeeld een knoflookpreparaat. Echter, bespuiten van uw rozen met middelen als Luizen en Witte Vlieg, te koop in het tuincentrum (met daarin het voor bijen zo dodelijke Imidacloprid) mag u wel gebruiken. (lees HIER de officiële bekendmaking in de Staatscourant)

In plaats van het gebruik van deze milieuvriendelijke middelen te stimuleren wordt het gebruik moeilijk zo niet onmogelijk gemaakt. Het gevolg zal zijn dat biologische teelt moeilijker wordt en chemische middelen meer in plaats van minder gebruikt gaan worden.
De producenten van de milieuvriendelijke middelen staan met de rug tegen de muur. Tot 14 maart kunnen ze bezwaar maken tegen deze afschaffing. Als deze maatregel straks definitief is (verwacht juli 2012) dan zijn dit soort middelen verboden. Om deze legaal te mogen verkopen dient een toelatingsprocedure binnen de gewasbeschermingswetgeving te worden aangevraagd.
Ten eerste is dat te duur (al snel 300.000 euro) voor de kleine bedrijven. Daarnaast is het bijna onmogelijk om een toelating te krijgen. De wet gaat n.l. uit van toetsing van een werkzame stof.
En om welke werkzame stof gaat het nu eigenlijk bij bijvoorbeeld een knoflookpreparaat? Er zitten wel honderden stoffen in die allemaal mogelijk werkzaam zijn. Dus toetsing is onmogelijk.

In plaats van een duurzame, dier- en milieuvriendelijke ontwikkeling te stimuleren worden we straks geconfronteerd met alleen maar méér chemische bestrijdingsmiddelen in of op ons voedsel! Daar worden de bijen, maar ook de mens, niet blijer noch gezonder van!
Laat het niet zover komen en kom NU in actie. Hoe? lezen op http://www.bijenstichting.nl
Geacht kamerlid,

Graag roep ik u op bijgaand stuk aandachtig te lezen en de minister op te roepen het voorgenomen besluit over afschaffing van de RUB (Regeling Uitzondering Bestrijdingsmiddelen) te herroepen. Ik maak mij grote zorgen over het voorgenomen besluit om de verkoop en het gebruik van al eeuwen in gebruik zijnde - dus onschuldig gebleken - natuurlijke middelen in de land- en tuinbouw per 1 Juli a.s. te verbieden. Dit verbod dwingt producenten deze middelen te laten registreren als bestrijdingsmiddelen, eufemistisch gewasbeschermingsmiddelen genoemd. Producten als melk, bijenwas, zeewier-extract, e.d. worden dan gelijkgeschakeld aan synthetisch geproduceerde chemische producten. De consequenties van het voorgenomen besluit zijn duidelijk niet goed overwogen. De effecten van een verbod blokkeren reële opties om op een meer milieu-verantwoorde en gezondere wijze ons voedsel te produceren, dus voedsel zonder chemische residuen. Deze ontwikkelingen zijn volop gaande in de Nederlandse tuinbouw en verschaffen deze sector een groot onderscheidend vermogen ten opzichte van buitenlandse concurrenten. Het besluit druist ook in tegen beleidsvoornemens en wetgevingen die streven naar een groenere economie met meer duurzaamheid en minder uitstoot van CO2, Nitraat, en chemische residuen. Last but not least, de economische consequenties van het besluit zullen zijn dat tal van vooral midden- en kleinbedrijven en biologische voedselproducenten de deuren zullen moeten sluiten, niet iets waar wij in deze zware economische tijden nu direct op zitten te wachten.

Wij vertrouwen op uw gezond verstand en uw verantwoordelijkheidsgevoel dit besluit aan te vechten met de mogelijkheden die u hebt.

Met vriendelijke groeten,

Email-adressen leden van de Tweede Kamer:

m.agema@tweedekamer.nl; n.albayrak@tweedekamer.nl; c.aptroot@tweedekamer.nl; k.arib@tweedekamer.nl; m.azmani@tweedekamer.nl; f.bashir@tweedekamer.nl; w.vanbeek@tweedekamer.nl; h.beertema@tweedekamer.nl; j.vbemmel@tweedekamer.nl; m.berndsen@tweedekamer.nl; i.besselaar@tweedekamer.nl; j.biskop@tweedekamer.nl; e.blanksma@tweedekamer.nl; s.blok@tweedekamer.nl; b.vbochove@tweedekamer.nl; b.dboer@tweedekamer.nl; hvbommel@sp.nl; h.vbommel@tweedekamer.nl; l.bontes@tweedekamer.nl; m.bosma@tweedekamer.nl; a.bosman@tweedekamer.nl; l.bouwmeester@tweedekamer.nl; b.braakhuis@tweedekamer.nl; h.brinkman@tweedekamer.nl; hantenbroeke@tweedekamer.nl; h.bruins-slot@tweedekamer.nl; brigitte.vdburg@tweedekamer.nl; i.dcaluwe@tweedekamer.nl; m.celik@tweedekamer.nl; j.cohen@tweedekamer.nl; C.Coruz@tweedekamer.nl; m.vdam@tweedekamer.nl; t.vdekken@tweedekamer.nl; i.dezentjehamming@tweedekamer.nl; t.dibi@tweedekamer.nl; t.vdijck@tweedekamer.nl; jasper.vdijk@tweedekamer.nl; jvdijk@sp.nl; e.dijkgraaf@tweedekamer.nl; k.dijkhoff@tweedekamer.nl; s.dijksma@tweedekamer.nl; p.dijkstra@tweedekamer.nl; j.dijsselbloem@tweedekamer.nl; s.dikkers@tweedekamer.nl; w.dille@tweedekamer.nl; j.driessen@tweedekamer.nl; a.eijsink@tweedekamer.nl; a.elfassed@tweedekamer.nl; t.elias@tweedekamer.nl; m.vhasselt@tweedekamer.nl; a.elissen@tweedekamer.nl; k.ferrier@tweedekamer.nl; s.fritsma@tweedekamer.nl; w.vgent@tweedekamer.nl; k.gerbrands@tweedekamer.nl; h.vgerven@tweedekamer.nl; s.gesthuizen@tweedekamer.nl; r.grashoff@tweedekamer.nl; d.graus@tweedekamer.nl; e.groot@tweedekamer.nl; w.hachchi@tweedekamer.nl; s.buma@tweedekamer.nl; b.vham@tweedekamer.nl; m.hamer@tweedekamer.nl; m.harbers@tweedekamer.nl; m.haverkamp@tweedekamer.nl; p.heijnen@tweedekamer.nl; l.helder@tweedekamer.nl; j.hennis-plasschaert@tweedekamer.nl; m.hernandez@tweedekamer.nl; e.vhijum@tweedekamer.nl; m.hilkens@tweedekamer.nl; j.houwers@tweedekamer.nl; m.huizing@tweedekamer.nl; e.irrgang@tweedekamer.nl; l.jacobi@tweedekamer.nl; t.jadnanansing@tweedekamer.nl; p.jansen@tweedekamer.nl; leon.djong@tweedekamer.nl; .karabulut@tweedekamer.nl">S.karabulut@tweedekamer.nl; skarabulut@sp.nl; j.klaver@tweedekamer.nl; j.vklaveren@tweedekamer.nl; j.klijnsma@tweedekamer.nl; r.knops@tweedekamer.nl; n.kooiman@tweedekamer.nl; w.koolmees@tweedekamer.nl; g.Koopmans@tweedekamer.nl; a.koppejan@tweedekamer.nl; w.kortenoeven@tweedekamer.nl; f.koserkaya@tweedekamer.nl; a.kuiken@tweedekamer.nl; r.leegte@tweedekamer.nl; r.leijten@tweedekamer.nl; b.dliefde@tweedekamer.nl; h.lodders@tweedekamer.nl; e.lucassen@tweedekamer.nl; a.lucas-smeerdijk@tweedekamer.nl; a.marcouch@tweedekamer.nl; a.vmiltenburg@tweedekamer.nl; j.monasch@tweedekamer.nl; r.dmos@tweedekamer.nl; a.mulder@tweedekamer.nl; h.nepperus@tweedekamer.nl; c.vnieuwenhuizen@tweedekamer.nl; pieter.omtzigt@tweedekamer.nl; h.ormel@tweedekamer.nl; c.ortega@tweedekamer.nl; e.ouwehand@tweedekamer.nl; a.pechtold@tweedekamer.nl; m.peters@tweedekamer.nl; r.plasterk@tweedekamer.nl; r.vraak@tweedekamer.nl; j.recourt@tweedekamer.nl; e.roemer@tweedekamer.nl; r.deroon@tweedekamer.nl; s.derouwe@tweedekamer.nl; d.samsom@tweedekamer.nl; j.sap@tweedekamer.nl; afke.schaart@tweedekamer.nl; c.schouten@tweedekamer.nl; g.schouw@tweedekamer.nl; a.slob@tweedekamer.nl; p.smeets@tweedekamer.nl; m.Smilde@tweedekamer.nl; m.smits@tweedekamer.nl; j.snijder@tweedekamer.nl; h.spekman@tweedekamer.nl; c.vdstaaij@tweedekamer.nl; m.sterk@tweedekamer.nl; a.vdsteur@tweedekamer.nl; secretariaat.vdsteur@tweedekamer.nl; k.straus@tweedekamer.nl; j.taverne@tweedekamer.nl; m.thieme@tweedekamer.nl; f.timmermans@tweedekamer.nl; l.vtongeren@tweedekamer.nl; sabine.uitslag@tweedekamer.nl; p.ulenbelt@tweedekamer.nl; e.vdveen@tweedekamer.nl; s.vveldhoven@tweedekamer.nl; t.venrooy-vanark@tweedekamer.nl; g.verburg@tweedekamer.nl; k.verhoeven@tweedekamer.nl; r.vermeij@tweedekamer.nl; r.vvliet@tweedekamer.nl; j.voordewind@tweedekamer.nl; l.voortman@tweedekamer.nl; m.vdwerf@tweedekamer.nl; e.wiegman@tweedekamer.nl; g.wilders@tweedekamer.nl; j.dewit@tweedekamer.nl; jdewit@sp.nl; a.wolbert@tweedekamer.nl; e.ziengs@tweedekamer.nl; voorzitter@tweedekamer.nl; secretariaat@d66.nl; vvdvoorlichting@tweedekamer.nl; info@vvd.nl; pvda_voorlichting@tweedekamer.nl; info@pvda.nl; pvv@tweedekamer.nl; webmaster@pvv.nl; info@pvv.nl; cda.publieksvoorlichting@tweedekamer.nl; kamer@sp.nl; info@sp.nl; sp@sp.nl; GroenLinks@tweedekamer.nl; D66@tweedekamer.nl; info@d66.nl; christenunie@tweedekamer.nl; sgp@tweedekamer.nl; fractie@partijvoordedieren.nl; info@partijvoordedieren.nl; info@tweedekamer.nl; contact@tweedekamer.nl;

2e kamer vaste commissie voor Financiën

Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink
Pierre Heijnen
Arie Slob
Pieter Omtzigt
Ewout Irrgang
Raymond Knops
Elly Blanksma-van den Heuvel
Tony Dijck
Helma Neppérus
Hans Spekman
Marianne Thieme

Farshad Bashir
Jolande Sap
Mark Harbers

Jhim van Bemmel
Bruno Braakhuis
Elbert Dijkgraaf

Ed Groot
Wouter Koolmees

Ronald Plasterk
Kees Verhoeven
Roland van Vliet
Matthijs Huizing


Plaatsvervangers ( http://www.tweedekamer.nl/kamerleden/commissies... )

Rouvoet, A. (CU) André a.rouvoet@tweedekamer.nl
Gent, W. van (GL) Ineke W.vGent@tweedekamer.nl
Staaij, C.G. van der (SGP) Kees C.vdStaaij@tweedekamer.nl
Haverkamp, M.C. (CDA) Maarten M.Haverkamp@tweedekamer.nl
Smeets, P.E. (PvdA) Pauline P.Smeets@tweedekamer.nl
Hijum, Y.J. van (CDA) Eddy E.vHijum@tweedekamer.nl
Koser Kaya, F. (D66) Fatma f.koserkaya@tweedekamer.nl
Bouwmeester, L.T. (PvdA) Lea l.bouwmeester@tweedekamer.nl
Broeke, J.H. ten (VVD) Han hantenbroeke@tweedekamer.nl
Gesthuizen, S.M.J.G. (SP) Sharon s.gesthuizen@tweedekamer.nl
Graus, D.J.G. (PVV) Dion d.graus@tweedekamer.nl
Ouwehand, E. (PvdD) Esther esther.ouwehand@tweedekamer.nl
Pechtold, A. (D66) Alexander a.pechtold@tweedekamer.nl
Veen, E. van der (PvdA) Eelke e.vdveen@tweedekamer.nl
Vermeij, R.A. (PvdA) Roos r.vermeij@tweedekamer.nl
Beertema, H.J. (PVV) Harm h.beertema@tweedekamer.nl
Jong, L.W.E. de (PVV) Léon leon.djong@tweedekamer.nl
Schaart, A.H.M. (VVD) Afke afke.schaart@tweedekamer.nl
Ziengs, E. (VVD) Erik e.ziengs@tweedekamer.nl
Leegte, R.W. (VVD) René r.leegte@tweedekamer.nl
Grashoff, H.J. (GL) Rik r.grashoff@tweedekamer.nl
Werf, M.C.I. van der (CDA) Marieke
Gebruikersavatar
blackbox
Administrator
Administrator
Berichten: 6247
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:09

za 14 apr 2012, 18:53

Afbeelding
De meeste mensen ontslaan ze als garnering of als een aantrekkelijke aanvulling op een Griekse salade, maar zwarte olijven hebben veel te bieden vanuit een oogpunt van gezondheid. Dit zout smakend vruchten geplukt van de wijngaarden van de olijfboom kan worden genoten groen of toegestaan om te rijpen tot de meer ingetogen, minder samentrekkende zwarte olijven geworden. Hoewel niet iedereen heeft een voorliefde voor de smaak van dit mediterrane lekkernij, kunnen degenen die niet profiteren van een aantal mooie indrukwekkende voordelen. Wat zijn de voordelen voor de gezondheid van zwarte olijven

Je hebt nodig:?
Patience.
Vastberadenheid.
Een positieve Outlook
Afbeelding
spaghetti. Lekker pittig met veel chili en olijven.
1
Voordelen van de Gezondheid van zwarte olijven:. . Gezonde vetten
Zwarte olijven zijn een goede bron van onverzadigde vetten, dezelfde type vet dat maakt noten zo gezond is. Enkelvoudig onverzadigde vetten helpen om LDL (het slechte cholesterol) als bescherming tegen hart-en vaatziekten. Enkelvoudig onverzadigde vetten, samen met meervoudig onverzadigde vetten worden geacht te zijn "goede" vetten in termen van algehele gezondheid. Er is ook voorlopig bewijs dat de enkelvoudig onverzadigde vetten helpen met gewichtsbeheersing, eventueel door een verhoging van het verzadigingsgevoel.

2
Voordelen van de Gezondheid van zwarte olijven:. Cell Protection
Zwarte olijven zijn een goede bron van vitamine E, een sterke antioxidant vitamine die helpt om cellen te beschermen tegen schade door vrije radicalen. Een kopje van olijven levert bijna een kwart van de behoefte van de dag voor vitamine E. Het beschermt ook tegen oxidatie van cholesterol kan schade aan de bloedvaten, wat leidt tot een verhoogd risico op een hartaanval
. Combineer dit met de enkelvoudig onverzadigde vetten in zwarte olijven en je hebt een winnende combinatie voor een gezond hart.

3
Voordelen van de Gezondheid van zwarte olijven:. meer antioxidante bescherming
Zwarte olijven zijn een goede bron van polyfenolen, antioxidanten die het risico van hart-en vaatziekten kan verminderen en kanker. Het combineren van de meervoudig onverzadigde vetten, vitamine E en polyfenolen in zwarte olijven voegt tot een krachtige combinatie van een voeding en gezondheid
oogpunt-en te denken dat je het allemaal te krijgen van een portie van zwarte olijven

4.
een woord van waarschuwing
Sommige blik, zwarte olijven zijn kunstmatig gerijpt waardoor er minder van hun polyfenol inhoud. Plus, sommige producenten gebruik maken van kunstmatige chemicaliën en zelfs kleurstoffen te geven zwarte olijven een donkere pigment, dus koop altijd van een betrouwbare bron. Olijven, in het algemeen, zijn hoog in natrium, omdat ze gepekeld gedurende het proces. Vanwege dit, moeten ze worden gegeten met mate, met name door mensen met hoge bloeddruk. Olijven, omwille van hun hoger vetgehalte, zijn ook relatief rijk aan calorieën in vergelijking met sommige groenten en fruit. Een kopje zwarte olijven heeft ongeveer 150 calorieën.

5.
De bottom line? Geniet van de voordelen voor de gezondheid van zwarte olijven, maar eet niet te veel van hen als je op een natriumarm dieet.


http://www.ziektefaq.info/N2/10/2011/12 ... ijpen.html
illuminati of my own reality
Gebruikersavatar
NoMore
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 811
Lid geworden op: di 16 aug 2011, 21:10

zo 15 apr 2012, 18:57

Er is nu zo veel voedsel wat ik beter kan laten staan, maar wat zijn nu producten wat ik wel kan eten? Is het geen idee daar een lijst van te maken?
Gebruikersavatar
fr3bzy
Administrator
Administrator
Berichten: 2571
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:12
Contacteer:

zo 15 apr 2012, 19:10

alles wat rechtstreeks uit je eigen [strike]tuin[/strike] kas komt (ivbm alu-dumps en zaken zoals fukoshima)
water wat je zelf hebt gedistilleerd :whistle:

qua commerciële producten denk ik niet dat er veel te vinden is...wat ECHT goed voor je is.
[YES]Equality of Opportunity - [NO]Equality of Outcome
Gebruikersavatar
blackbox
Administrator
Administrator
Berichten: 6247
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:09

di 24 apr 2012, 06:15

BBC documentaire uit 2009 over de wereldwijde voedsel- en landbouwcrisis, m.m.v. Martin Crawford (Agroforestry Research Trust), Fordhall Farm, Richard Heinberg en anderen.

Rebecca Hosking, boerendochter die documentaire-filmer werd, gaat in op het energiegebruik in de landbouw, dat in de komende jaren kritiek zal worden, zonder in paniek te vervallen. Aan de hand van voorbeelden in Engeland verkent ze de mogelijke perspectieven, zoals een milieuvriendelijke land en tuinbouw die ons leven zou kunnen veranderen. Ze kiest ervoor om terug te keren naar de boerderij waar ze opgegroeid is en gaat die van haar vader overnemen. Maar HOE gaat ze boeren? Er komen wetenschappers van naam aan het woord: Patrick Whitefield, Rob Hopkins, Rosie Boycott, Richard Heinberg, Tim Lang e.a.. Niet alleen permacultuur-enthousiastelingen komen hier aan hun trekken: elk weldenkend mens kan zijn/haar voordeel doen met deze documentaire.

Nederlands ondertiteld
illuminati of my own reality
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: NoMore
Omhoog
Gebruikersavatar
blackbox
Administrator
Administrator
Berichten: 6247
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:09

do 26 apr 2012, 01:31

Why Did Russia Ban The Use of Microwave Ovens?

Consumers are dying today in part because they continue to eat dead foods that are killed in the microwave. They take a perfectly healthy piece of raw food, loaded with vitamins and natural medicines, then nuke it in the microwave and destroy most of its nutrition. Humans are the only animals on the planet who destroy the nutritional value of their food before eating it. All other animals consume food in its natural, unprocessed state, but humans actually go out of their way to render food nutritionally worthless before eating it. No wonder humans are the least healthy mammals on the planet.

In Russia, microwave ovens were banned in 1976 because of their negative health consequences as many studies were conducted on their use. The ban was lifted after Perestroika in the early 90’s.Numerous documents can be found online relating to this topic.


The invention of the microwave and its mass adoption by the population coincides with the onset of obesity in developed nations around the world. Not only did the microwave make it convenient to eat more obesity-promoting foods, it also destroyed much of the nutritional content of those foods, leaving consumers in an ongoing state of malnourished overfeeding. In other words, people eat too many calories but not enough real nutrition. The result is, of course, what we see today: Epidemic rates of diabetes, cancer, heart disease, depression, kidney failure, liver disorders and much more.

These diseases are all caused by a combination of malnutrition and exposure to toxic chemicals (plus other factors such as emotional trauma, lack of exercise, etc.). Microwaves make malnutrition virtually automatic, and being exposed to toxic chemicals is easy to accomplish by simply eating processed foods (which are universally manufactured with the addition of toxic chemicals that act as preservatives, colorings, flavor enhancers and so on).

http://www.apparentlyapparel.com/upload ... idered.pdf

Afbeelding

Microwaving is, technically, a form of food irradiation. I find it interesting that people who say that would never eat "irradiated" food have no hesitation about microwaving their food. It's the same thing (just a different wavelength of radiation). In fact, microwaves were originally called "radar ranges." Sounds strange today, doesn't it? But when microwaves were first introduced in the 1970's, they were proudly advertised as radar ranges. You blast your food with high-intensity radar and it gets hot. This was seen as some sort of space-age miracle in the 1970's. Perhaps someday an inventor will create a food heating device that does not radically alter the nutritional value of the foods in the process, but I'm not holding my breath on this one. Probably the best way to heat foods right now is to simply use a countertop toaster oven, and keep the heat as low as possible.

The microwave does work as advertised, by the way. It makes your food hot. But the mechanism by which heat is produced causes internal damage to the delicate molecular structures of vitamins and phytonutrients. Minerals are largely unaffected, however, so you'll still get the same magnesium, calcium and zinc in microwaved foods as you would in non-microwaved foods, but the all-important B vitamins, anthocyanins, flavonoids and other nutritional elements are easily destroyed by microwave ovens.

The microwave is the appliance of the living dead. People who use the microwave on a regular basis are walking down a path towards degenerative disease and a lifelong battle with obesity. The more you use the microwave, the worse your nutritional state gets, and the more likely you are to be diagnosed with various diseases and put on pharmaceuticals which, of course, will create other health problems that lead to a grand spiraling nosedive of health.



Here are some of recent scientific findings on microwaving food:

1. Microwaved foods lose 60 ~ 90% of the vital-energy field and microwaving accelerates the structural disintegration of foods.

2. Microwaving creates cancer-causing agents within milk and cereals.

3. Microwaving alters elemental food-substances, causing digestive disorders.

4. Microwaving alters food chemistry which can lead to malfunctions in the lymphatic system and degeneration of the body’s ability to protect itself against cancerous growths.

5. Microwaved foods lead to a higher percentage of cancerous cells in the bloodstream.

6. Microwaving altered the breakdown of elemental substances when raw, cooked, or frozen vegetables were exposed for even a very short time and free radicals were formed.

7. Microwaved foods caused stomach and intestinal cancerous growths, a general degeneration of peripheral cellular tissues, and a gradual breakdown of the digestive and excretive systems in a statistically high percentage of people.

8. Microwaved foods lowered the body’s ability of the body to utilize B-complex vitamins, Vitamin C, Vitamin E, essential minerals and lipotropics.

9. The microwave field next to a microwave oven caused a slew of health problems as well.

10. Heating prepared meats in a microwave sufficiently for human consumption created:
* d-Nitrosodiethanolamine (a well-known cancer-causing agent)
* Destabilization of active protein biomolecular compounds
* Creation of a binding effect to radioactivity in the atmosphere.
* Creation of cancer-causing agents within protein-hydrosylate compounds in milk and cereal grains.

11. Microwave emissions also caused alteration in the catabolic (breakdown) behaviour of glucoside – and galactoside – elements within frozen fruits when thawed in this way.

12. Microwaves altered catabolic behavior of plant-alkaloids when raw, cooked or frozen vegetables were exposed for even very short periods.

13. Cancer-causing free radicals were formed within certain trace-mineral molecular formations in plant substances, especially in raw root vegetables.

14. Due to chemical alterations within food substances, malfunctions occurred in the lymphatic system, causing degeneration of the immune systems’ capacity to protect itself against cancerous growth.

15. The unstable catabolism of micro-waved foods altered their elemental food substances, leading to disorders in the digestive system.

16. Those ingesting micro-waved foods showed a statistically higher incidence of stomach and intestinal cancers, plus a general degeneration of peripheral cellular tissues with a gradual breakdown of digestive and excretory system function.

17. Microwave exposure caused significant decreases in the nutritional value of all foods studied, particularly:
* A decrease in the bioavailability of B-complex vitamins, vitamin C, vitamin E, essential minerals and lipotrophics
* Destruction of the nutritional value of nucleoproteins in meats
* Lowering of the metabolic activity of alkaloids, glucosides, galactosides and nitrilosides (all basic plant substances in fruits and vegetables)
* Marked acceleration of structural disintegration in all foods.

Afbeelding

MEER:

http://www.apparentlyapparel.com/2/post ... ovens.html
illuminati of my own reality
Gebruikersavatar
Neut
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1499
Lid geworden op: di 10 mei 2011, 15:32

do 26 apr 2012, 22:38

Ik eet al een jaar lang magnetron, vrijwel zonder gezondheid klachten, nog nooit zo fit geweest, ik heb tegenwoordig wel zo'n beetje chronische keel ontsteking, maar rook ondertussen ook al 13 jaar. Ik kan me goed voorstellen dat onderliggende propaganda een factor kan zijn bij de russische onderzoeken. Ook heb ik uit degelijke bronnen vernomen dat bakken nog slechter is gezien de oxi-cholesterollen die er door ontstaan, en dat de magnetron een degelijk alternatief is voor warm eten, gezien het interne koken ervan, waardoor er minder externaliseerd, verdampt. Ik ga de komende tijd wel keihard aan het onverwarmde vreten, wat natuurlijk is overigens, rauw, en dus wel weer beter zal zijn, als m'n keelpijn oplost zal de magnetron waarschijnlijk wel een factor zijn.
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15934
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

za 05 mei 2012, 06:07

over de wildplukwijzer

Waar in Nederland vind je fruit, noten of groente in het wild? De Wildplukwijzer weet raad. Het is een handige Google Map die, met jouw hulp, alle openbare fruitbomen en -struiken, notenbomen en verdwaalde komkommerplanten bij jou om de hoek en in de rest van Nederland in kaart brengt.

http://wildplukwijzer.nl/blog/overdewildplukwijzer/

De wildplukwijzer is een initiatief van meneer Wateetons en kwam tot stand in samenwerking met de werkgroep Oogsten zonder Zaaien van Slowfood Nederland. Elke plukplek op de wildplukwijzer bevat een link naar een uitgebreide beschrijving van deze boom of plant in de Wildplukwiki van Oogsten zonder Zaaien. Andersom kun jij in de wildplukwiki direkt doorklikken naar plukplekken bij jou in de buurt.

Nieuwe functionaliteit:

Alle plukplekken in één overzicht
Zoeken op soort, bijvoorbeeld appels, pruimen of walnoten
Zoeken op seizoen, alleen plukplekken laten zien waar op dit moment wat te plukken valt
Per soort een verwijzing naar de betreffende lemma van de Wildplukwiki van Oogsten zonder Zaaien. Én andersom, vind bij elke beschrijving op de wildplukwiki onmiddellijk een plukplek bij jou in de buurt
Foto’s van plukplekken, daardoor nog makkelijker terug te vinden
Zoeken op adres
Een android app, waardoor je ook op de fiets plukplekken kunt vinden én markeren.(Handig met iOS, wildplukenthousiast, tijd over? Laat van je horen!)



Voor meer informatie over de wildplukwijzer: meneer@wateetons.com of 06-83319742

www.wateetons.com
www.oogstenzonderzaaien.nl
www.oogstenzonderzaaien.nl/wiki/

Het technisch ontwerp van de site is van de hand van C.H. Bos, de grafische vormgeving werd gedaan door Ewout Fernhout.

http://wildplukwijzer.nl/blog/overdewildplukwijzer/


via: http://www.anarchiel.com/stortplaats/to ... _petteflet
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15934
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

ma 07 mei 2012, 03:11

http://www.krispijn.org/

Steun de binnenlandse economie, koop rechtstreeks bij uw boer
april 28th, 2012

Koop hier (klik) de aardappels van Krispijn, de uien van Michiel of de wortels van Anton. Alles voor 50 ct per kg, alles direct van de boer, alles biologisch, Skal en/of Demeter gecertificeerd.

In overleg kunt u de producten zelf bij ons ophalen te Ens (8307 PP, zwijnsweg no. 5). Als u gelukt heeft krijgt u een rondleiding over het bedrijf of een lekker kopje koffie of thee, misschien wel een vers bereide maaltijd. Ook kunt er ook voor kiezen om uw product op te laten sturen. Echter komen er dan wel verzendkosten bij. Wilt u grote hoeveelheden bestellen? Bent u een consumentengroep, buurtvereniging, restaurant of ander soortig collectief? neem dan contact op met Krispijn om uw wensen kenbaar te maken. e-mail: krispijn@krispijn.org telefoon 06-18643705

Alvast bedankt voor uw bestelling! Wij hopen dat het u smaakt! En horen graag van uw!
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: NoMore
Omhoog
Gebruikersavatar
Neut
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1499
Lid geworden op: di 10 mei 2011, 15:32

wo 09 mei 2012, 22:43

Update: Na m'n vorige post niks anders meer dan maaltijd salades gegeten als avondeten en ik kan onderhand wel zeggen dat m'n keelpijn aan het afnemen is, yay. Dit betekent dus dat er iets is met onze magnetron of magnetrons in het algemeen. Die van ons is wel erg gortig.. Kan ook wel nadelige effecten hebben... Ga het i.i.g. niet ervoor schoonmaken, voel me prima zo.
Plaats reactie

Terug naar “Gezondheid / Voeding”