Gezondheid tips!!

Alles over gezondheid, voeding, lichaamsbeweging het menselijke lichaam en nog veel meer. Wil je gezond leven dan staat hier veel handige informatie.
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15953
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

zo 27 nov 2011, 04:42

Leonard Freeke van Oggu heeft omgeving tot wanhoop gedreven
"Ondernemen is een kwestie van opkrabbelen en doorgaan"

http://www.biojournaal.nl/nieuwsbericht ... sp?id=6491


Bloed, zweet en tranen kostte het registeraccountant Leonard Freeke (43) om een geheel biologische frisdrank te maken. "Ik heb mijn omgeving tot wanhoop gedreven."

Het begon allemaal met een bezoek aan een frisdrankenfabriek in 2004. Leonard Freeke was toen interim financieel directeur van een drankenfabrikant en verwachtte fruit te zien bij de productie. "Maar ik zag alleen zakken met doodshoofden erop. Frisdrank bleek gemaakt te worden van vrijwel alleen chemische ingrediënten. Ter plekke besloot ik dat dit anders moest kunnen."

Freeke besloot te onderzoeken of frisdrank ook gemaakt kon worden zonder chemicaliën. Hij kreeg te horen dat het onmogelijk was om tegenwoordig nog een volledig biologische frisdrank te maken. Het motiveerde hem alleen maar meer.

"Het was een weg vol tegenslagen. Vooral de tijd die het kostte om de frisdrank op natuurlijke wijze te conserveren, viel ontzettend tegen. De frisdrankindustrie gebruikt daar conserveringsmiddelen voor." Freeke probeerde alles, deed tienduizenden testen met allerlei verschillende variabelen.

Doorzettingsvermogen
Toen Freeke na anderhalf jaar testen bijna moedeloos begon te worden, kwam de doorbraak: het was gelukt om de frisdrank zelfconserverend te maken, waardoor het twee jaar houdbaar was. "Daarna ging het snel. Ik ben op zoek gegaan naar investeerders en gaan praten met de marketingdirecteur van Heineken-Vrumona. Toen hij mijn verhaal hoorde, nam hij ontslag en kwam bij me werken als commercieel directeur. Daarna volgden professionals van Unilever en Red Bull. Nu heb ik een heel sterk team om me heen."

Freeke, die dit jaar de titel Sprout Challenger in de wacht sleepte, kreeg gelijk en een halfjaar na de introductie ligt Oggu - een samentrekking van de Spaanse woorden organico en gusto, biologisch en smaak - in meer dan duizend Nederlandse en ongeveer honderd Engelse en Belgische supermarkten. En er wordt al gewerkt aan een introductie in Amerika.

"Wij zijn de enige frisdrank in de schappen van de supermarkten die echte citroenen gebruikt. Oggu is honderd procent biologisch, klimaatneutraal, zit in een vijftig procent gerecyclede fles en is maatschappelijk verantwoord geproduceerd. We beheren het inkoopproces van alle biologische ingrediënten zelf. Oggu is echt teruggegaan naar de basis. Bij ons in de fabriek is echt fruit te vinden." Freeke is trots op zijn doorzettingsvermogen. "Ik ben blij dat ik ben doorgegaan met testen. Het bewijst dat ondernemen een kwestie is van steeds weer opkrabbelen en doorgaan."

Bron: Sprout
henkfdgsdfhffgfg
Senior QFF-er
Senior QFF-er
Berichten: 97
Lid geworden op: di 06 dec 2011, 19:06

zo 27 nov 2011, 05:46

Het bericht van Qvic over cosmetica sluit hier prima bij aan.

Gewoon au naturel en je voorkomt een hoop ellende in je lijf, een beetje sterk ruiken moet je dan maar op de koop toe nemen ;)
Gebruikersavatar
Qvic
Senior QFF-er
Senior QFF-er
Berichten: 101
Lid geworden op: za 07 mei 2011, 22:51

ma 28 nov 2011, 02:26

Hier heb ik nog een paar weetjes over gezondheid.

Bij te weinig calcium inname.
Gevoelige tanden zijn een gevolg van te weinig calcium.
Calcium werkt samen met magnesium.
Onverklaarbare spier samen trekkingen.

Te kort aan foliumzuur
Foliumzuur werkt samen met vitamine B12
Haar uitval.

Te kort aan Vitamine B8 of Inositol
Haar uitval stopt bij mannen na 1 maand bij voldoende inname.

Groene thee verminderd ongewenste haargroei bij vrouwen.

Te kort aan jodium
Slecht groeiende nagels.
Aankomen zonder dat je anders bent gaan eten.
S,avonds moeilijk in bed gaan en s,morgens slecht uit bed komen.
Jodium werkt samen met vitamine E

Een te kort aan Magnesium
Trillend ooglid, zonder dat je er controle over hebt.
In stressvolle situaties trekken spieren zich ongecontroleerd samen.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Dromen
Omhoog
Gebruikersavatar
Qvic
Senior QFF-er
Senior QFF-er
Berichten: 101
Lid geworden op: za 07 mei 2011, 22:51

ma 28 nov 2011, 03:55

Drink melk! (en krijg kanker)

Melk is goed voor elk! Melk, de witte motor. Melk moet! Met melk meer mans. Melk is goed voor je botten. Met drie glazen melk per dag word je een grote jongen. Melk is gezond… Melk is gezond? Ja, dat doet de melkmaffia ons geloven. Maar melk en melkproducten zoals kaas en slagroom zijn helemaal niet gezond. Sterker nog, ze veroorzaken talloze ziektes, zoals diabetes en kanker. Wist je niet, hè? Tuurlijk niet, want dan zou de economie instorten. Maar als je echt gezond wilt leven schaf je het eten en drinken van melk vandaag nog af.

Het is bizar hoe de melkmaffia ons heeft doen laten geloven dat melk goed is, gezond voor lijf en leden, dat je botten er sterker door worden en dat je er oud mee kunt worden. Maar de enige reden dat wij melk drinken is om de economie op te krikken. Even terug naar begin jaren dertig. Er was een enorm melkoverschot en het ging slecht met de economie. Dus werd besloten deze twee feiten samen te brengen: wat als er meer melk gedronken zou worden, dan zou én het overschot worden opgeheven én het zou beter gaan met de economie. Dus werd het Zuivelbureau opgericht, een zogenaamd onafhankelijke instantie die melk bij ons moest promoten. Het zat het Zuivelbureau mee, de kids in de jaren dertig waren mager en schraal en melk maakte hen dikker. Een welkom wapen voor het bureau dus. De jeugd werd de doelgroep: ‘Melk moet’, ‘Joris Driepinter’ en de ‘M-brigade’ brachten de kinderen aan de melk. Maar wat niemand door had was dat het Zuivelbureau geen overheidsinstantie was, maar werd gefinancierd door de industrie zelf. Belangenverstrengeling dus, een bedenksel van de Melkmaffia. Drie glazen melk per dag was het devies. En waarom denk je? Juist, om melk te verkopen.

Melk is niet gezond en nooit gezond geweest. In feite is een half glas melk net zo ongezond als twee speklapjes. Melk bevat dierlijke vetten en eiwitten. En waarom drinken wij het eigenlijk? Melk is zuigelingenvoeding, om te zorgen dat een kalf in twee jaar tijd een grote, dikke vette koe wordt. Dat betekent dat hij van 2 kilo ruim 2000 kilo gaat wegen. In twee jaar tijd! De mens is bovendien het enige zoogdier dat melk van een ander zoogdier drinkt. Zelfs gorilla’s - mensapen- drinken geen melk.
Maar je hebt kalk nodig voor je botten, hoor ik jullie denken. Nou, die kalk hoef je niet uit melk te halen. In bladgroente zit bijvoorbeeld meer dan voldoende kalk. Bovendien krijg je van melk geen stevigere botten, onderzoek wees namelijk uit dat melk botbreuken bevordert. Wie teveel eiwitten binnenkrijgt veroorzaakt namelijk verlies van kalk via de nieren!

De Harvard Universiteit deed onderzoek bij 120.000 verpleegsters. Gedurende twaalf jaar werd hun melkconsumptie en hun lichamelijke conditie bijgehouden. Vrouwen die twee of meer glazen melk per dag dronken hadden 45% meer kans op een botbreuk, dan vrouwen die één glas of minder dronken. En deze onderzoeken zijn in meer landen gedaan, allemaal met dezelfde conclusies: melk maakt je botten zwakker.

Het ergste is dat de melkmaffia kinderen aanzet tot het drinken van melk. Alsof je kinderen op het schoolplein een zakje cocaïne toestopt of paar XTC-pillen. Terwijl het fenomeen schoolmelk niet is weg te denken van het schoolplein. Vreemd, omdat melk een kind kapot maakt. Want melk bevordert onder meer migraine, huidproblemen, astma, bronchitis, voorhoofdsholteontsteking, diaree, hartproblemen, chronische verkoudheid, allergieën en artritis. Sterker nog, je hebt meer kans om kanker of diabetes te krijgen als je melk drinkt.
Deze ziektes zijn niet alleen een gevaar voor kinderen, ook voor volwassenen is het funest. Misschien heb je wel een van bovenstaande klachten en drink je veel melk of eet je veel melkproducten. Je zou het in ieder geval kunnen proberen het te laten staan. Gek he, dat er miljoenen worden gepompt in campagnes om ons te laten stoppen met roken, drinken en ongezond eten en dat er geen een Postbus 51-spotje is dat ons waarschuwt voor melk. Maar intussen kost het miljarden om aandoeningen door het drinken van melk te bestrijden.

Behalve melk om te drinken hebben we ook melk om te eten: kaas, toetjes, yoghurt, slagroom, ijs. Het is allemaal net zo slecht. Maar het is soms zo lekker, zul je zeggen. Dat klopt. Ik ben zelf overgevoelig voor melk(producten) maar ik houd van kaas en slagroom. En ik eet het ook wel eens. Kijk, ik vertel jou niet dat je moet stoppen met het innemen van melkproducten. Mag je helemaal zelf weten. Net zoals jij zelf mag weten of je rookt, blowt, drinkt, slikt of elke dag fastfood eet.
Maar je zou op zijn minst een keer kunnen Googlen om te kijken of melk misschien niet zo goed is als jij dacht. Je hoeft mij en de duizenden onderzoeken die het tegendeel bewijzen echt niet klakkeloos te geloven. Zolang je de Melkmaffia ook maar niet klakkeloos gelooft.

Proost!


http://anarchiel.com/library/read/melk_de_witte_sloper
http://anarchiel.com/stortplaats/toon/melk
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: blackbox, FreeElectron, Vortex
Omhoog
Gebruikersavatar
Qvic
Senior QFF-er
Senior QFF-er
Berichten: 101
Lid geworden op: za 07 mei 2011, 22:51

ma 28 nov 2011, 04:30

Frisdrank: Ontdek de Waarheid
 
Een studie van een Braziliaanse professor van de Matto Grosso Federal University heeft de schokkende waarheid onthuld over de effecten van een glas frisdrank. Ontdek wat er gebeurt in je lichaam in de zestig minuten nadat je je verfrissende, bubbelende drankje tot je hebt genomen. En denk er dan nog eens goed over na.
Na slechts tien minuten komen 10 theelepels suiker op volle kracht je lichaam binnen, 100% van de dagelijks aangeraden hoeveelheid. Je begint niet direct over te geven vanwege de overweldigende zoetheid, omdat het fosforzuur in de frisdrank de smaak nog enigszins neutraliseert.
Na twintig minuten explodeert het suikergehalte in je lichaam, wat een stortvloed van insuline forceert. De lever zet alle suiker om in vet.
Na veertig minuten is alle caffeïne geabsorbeerd. Je pupillen verwijden, je bloeddruk stijgt en de lever pompt meer suiker in je bloedbaan. Adenosinereceptoren in je hersenen worden nu geblokkeerd, wat verhinderd dat je duizelig wordt en wat je een energiestoot geeft.
Na 45 minuten voert je lichaam de dopamineproductie op wat de genotscentra stimuleert. Ditzelfde proces vindt plaats met de consumptie van heroïne, om een voorbeeld te noemen.
50 minuten. Het fosforzuur bindt calcium, magnesium en zink in je ingewanden, wat je stofwisseling opvoert. Hoge doses suiker en kunstmatige zoetstoffen doen de calciumuitscheiding in je urine toenemen. Of in andere woorden; je plast langzaam je botten uit. Eén van de oorzaken van osteoporose, oftewel botontkalking.
60 minuten: een uur na consumptie. De diuretische eigenschappen van caffeïne komen nu in het spel. Je urineert. Dit zal zo goed als zeker calcium, magnesium en zink, wat je botten nodig hebben, uit je lichaam doen verdwijnen. Na verloop van tijd ervaar je een (suiker)inzinking. Je wordt prikkelbaar. Je hebt inmiddels alles wat in je drankje zat uitgescheiden, maar ook essentiële stoffen die je lichaam nodig heeft.
Hierna neem je er weer één.
Geen wonder dat President Vargas cola uit Brazilië verbannen heeft!
Gebruikersavatar
Qvic
Senior QFF-er
Senior QFF-er
Berichten: 101
Lid geworden op: za 07 mei 2011, 22:51

di 29 nov 2011, 02:17

http://www.fonteine.com/ Deze site geeft veel informatie over voeding e.d.
Gebruikersavatar
Dromen
Administrator
Administrator
Berichten: 5033
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 06:38

wo 30 nov 2011, 02:10

@ Qvic, discussie over melk was trouwens paar pagina's terug erg diepgaand! Dessalniettemin natuurlijk erg bedankt voor je aanvulling!

Overigens vraag van mij; nog tips voor keelpijn? Heb 'druk' op mn oren, beetje voorhoofd, en voel al wat opgezette keel. Zal komende dagen ook wel keelpijn krijgen ;-) Vrees dat ik koudje heb gevat?

Annyway, tips?!
Gebruikersavatar
ninti
Administrator
Administrator
Berichten: 956
Lid geworden op: di 11 jan 2011, 23:28

wo 30 nov 2011, 02:46

tja, drink al 30 jaar geen cola meer... sinds ik gezien heb hoe goed het is om olie vlekken van garage vloer mee te reinigen *burp* :S
"The presence of those seeking the truth is infinitely to be preferred to the presence of those
who think they've found it."
Sir Terry Pratchett
Gebruikersavatar
Dromen
Administrator
Administrator
Berichten: 5033
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 06:38

wo 30 nov 2011, 15:48

Jahoor, gister tijdens / na het eten vernam ik het steeds meer; mn keel. Daar kwam al snel oorpijn achter weg en vanaf 20:00 was het hopeloos. Snel op bed gegaan (moest vandaag half 5 eraf) en om kwart over 10 verging ik van de pijn. 2 Paracetamol ingenomen wat erg werkte. Rond half 4 werd ik weer wat onrustig, paracetamol zal wel uit gewerkt zijn. Nog uurtje liggen draaien maar al met al is het dus weer helemaal mis.

Gelukkig heb ik van mn iriscopist advies gekregen om de dosis te verhogen zodra ik erg last kreeg. Maar geen idee of dit in samenwerking met keelpijn ook werkt.
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15953
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

zo 04 dec 2011, 05:59

Belgische video uitzending over stevia
Panorama: Het Nieuwe Zoet


http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/m ... /1.1167184

Ik heb hem zitten kijken en stevia komt dat uiteindelijk onder een E nummer in het voedsel. Vooral in frisdranken wat dus weer afgedwongen is door de grote fabrikanten (een nieuw product op de markt mag eerst maar beperkt gebruikt worden in de EU en natuurlijk krijgen de frisdrankboeren weer het meeste toegewezen)


Voorwaarden aan gebruik steviol glycosiden

BRUSSEL - Steviol glycosiden worden vanaf 2 december door de EU toegelaten. Er zijn echter wel eisen rond de zuiverheid en gebruiksvoorwaarden van de zoetstof als additief bepaald.

Steviol glycosiden worden geëxtraheerd uit de blaadjes van de Stevia rebaudiana Bertoni (de steviaplant). Afhankelijk van de samenstelling kunnen steviol glycosiden verschillen in zoetkracht en nasmaak. De nieuwe zoetstof krijgt het E-nummer E960.

meer: http://www.evmi.nl/nieuws/product-ontwi ... siden.html
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15953
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

di 06 dec 2011, 00:42

Salie in de tuin en je zal een lang leven hebben
04 dec 2011
http://www.ziezozon.com/zo-gezond/salie ... ven-hebben


Dat salie kalmerend is, is algemeen bekend. Maar wist je dat de Grieken en Romeinen salie zagen als een middel tegen álle kwalen. In de middeleeuwen werd het zelfs als magisch gezien om zijn brede werking bij verkoudheid, hoest, astma, insectenbeten, zenuwzwakte, uitblijvende menstruatie, steriliteit, het stimuleren van de spijsvertering, pijn door kramp te verminderen en het uitdrijven van gasvorming. Je kunt het dus maar beter in huis hebben.

Salie, ofwel salvia officialis, is afgeleid van salvia, dat weer is afgeleid van het Latijns woord salvere (gezond zijn, genezen of redden) en betekent 'heilzaam kruid.' Officinale betekent: kruid voor de apotheker.

Hiëronymus Bock (1498 – 1554) schreef in zijn kruidenboek het volgende over salie: "Onder alle kruiden overtroeft nauwelijks een gewas de salie, want ze dient de arts, de kok, armen en rijken. Alleen al de aanwezigheid van de salie in de tuin zou de eigenaar een lang leven geven.'

De kruidkundige Gerard schreef in 1597: 'Salie is bij uitstek goed voor het hoofd en hersenen, het maakt de zintuigen en het geheugen kwieker, versterkt de zenuwen en herstelt de gezondheid.'

Folklore
Lang geleden gingen maagden op de avond van de langste dag van het jaar (midzomernacht) in groepjes naar een park. Ieder maagd had een takje van salie bij zich. Met deze salie moesten de vrouwen enkele rituelen uitvoeren. Als alles goed verliep, verscheen precies om middernacht de toekomstige echtgenoot.

Nog niet zo lang geleden was saliemelk een zeer bekende drank in het Nederlandse Veenendaal. De saliemelk werd gedronken op het einde van lampgietersavond. Op lampgietersavond werd voor het eerst na de zomerperiode de straatlantaarns weer aangestoken. Het was een volksfeest met lichtjes in pompoenen en het zingen van liederen. Aan het einde van de avond kreeg iedereen een beker met warme saliemelk en kon men heerlijk slapen.

De symbolische waarden van salie in een boeket dat je geeft aan een vriend staat voor waardering en vriendschap, het geeft hen kracht en een lang leven.

Afbeelding

Psyche: weerstand – wilskracht – zuiverend
Salie geeft weerstand en wilskracht en heeft een stimulerende, opwekkende, versterkende en verwarmde invloed. Verdampen van salie werkt bij mensen die lusteloos zijn, die een vertrouwenscrisis doormaken of die geestelijk overspannen zijn. Salie heeft ook een sterke antibiotische werking (antibacterieel, antiviraal en schimmeldodend).

Waterige en alcoholische aftreksels van salie worden gebruikt in gorgelmiddelen bij mondontsteking, tandvleesontsteking en amandelontsteking. Saliethee helpt ook bij bloedend tandvlees en keelpijn. Het is verder een goed spoelmiddel bij wonden en zweren. Salie-thee en salie-wijn kalmeren het zenuwstelsel en zijn goed bij lage bloeddruk. Het bevorderd de spijsvertering, helpt bij winderigheid en diarree.

Het salieblad bevat fyto–oestrogenen die helpen bij onregelmatige menstruatie en bij overgangsklachten. Bij opvliegers en transpiratie werkt koude salie-thee het best. Let op: salie niet gebruiken tijdens de zwangerschap.

Salie vermindert ook hoest en kou, het helpt tegen vermoeidheid voor en na een virusziekte. Het wordt ook gebruikt als een versterkend middel voor het hart. Het is opwekkend, samentrekkend, krampwerend en helpt bij onrustig slapen, leverziekten, reguleert de galstroom en zuivert het bloed. Het helpt ook bij nervositeit, angst , vergeetachtigheid en verwardheid bij oudere, verzwakte mensen.

Enkele weetjes:
Salierook verdrijft dier- en kookluchtjes.

Salie-damp desinfecteert de kamer.

Salieblaadjes wrijven over een insectenbeet vermindert pijn en zwelling.

Kauwen van salieblaadjes helpt bij pijnklachten.

Blaadjes tussen het linnengoed verjagen insecten.

Salieblaadjes die gedrenkt zijn in azijn zijn goed voor omslagen rond pijnlijke gewrichten en bij reumatische aandoeningen.

Als je met salieblaadjes over je tanden wrijft, krijg je wittere tanden.

Gezicht-stoombaden met salie hebben een samentrekkende werking.

Salie in vetrijke voeding verbetert de spijsvertering.

Recepten
Kruidenwijn: een fijne manier om versterkende kruiden op te nemen en de spijsvertering te verbeteren. Doe 200 gram gedroogde of 100 gram verse bladeren samen met 1 liter witte wijn in een glazen pot. Laat deze 2 tot 6 weken trekken. Zeef de salieblaadjes uit het mengsel en de kruidenwijn is klaar. Geniet van deze versterkende kruidenwijn.

Kruidenthee: 1 theelepel gedroogde of 2 theelepels verse salie overgieten met gekookt water, 7 minuten laten trekken. De thee verder op smaak brengen met honing.

Saliemelk: 5 salieblaadjes in 1 liter melk laten koken. De drank zoeten met honing. De melk zeven zodat de salie blaadjes worden verwijderd. Slaap lekker.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Dromen
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15953
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

wo 14 dec 2011, 06:52

Poeptransplantatie geneest doodzieke vrouw
http://www.hetkanwel.net/2011/12/13/poe ... eke-vrouw/

Toen Lara Thompson 26 jaar oud was, stortte haar wereld in. Ze kreeg last van diarree, die niet meer ophield. Ze verloor zo’n 20 pond in 3 weken. Het bleek dat ze geïnfecteerd was met de bacterie Clostridium difficile, ook bekend als C. Diff, een hardnekkkig bacterie dat lastig te behandelen is.

Jaarlijks worden 250.000 Amerikanen met C. diff besmet en 20.000 daarvan overlijden binnen 5 jaar. Ook in Nederlandse ziekenhuizen en verpleeghuizen komt besmetting vaak voor. Vooral bij ouderen kan de infectie, die gepaard gaat met heftige diarree, fataal zijn.

De dokter schreef Lara Thompson uiteenlopende medicijnen voor, maar wat met pillen niet lukte, dat lukte wel met een andere remedie: poep transplantatie. Het inbrengen van verdunde uitwerpselen van iemand met een gezonde darm via een sonde in haar twaalvingerige darm bleek de verwoeste bacterie-kolonie die daar leefde te vervangen door een verse nieuwe.

Gastro-entroloog Colleen Kelly voerde de transplantatie uit als een poliklinische behandeling. Lara’s vriendje was de donor. Het resultaat bleek een doorslaand succes: binnen 2 uur knapte Lara al op, en in drie jaar is de C. Diff bacterie niet weer teruggekeerd.

De ontdekking van een geweldig nieuw medicijn zou je op basis van dit verhaal denken, maar Wired en Kennislink melden dat dit helaas niet het geval is. Poep transplantatie blijft een niche operatie, die alleen wordt uitgevoerd door gastro-entrologen die werken voor ruim denkende ziekendhuizen.

Om als klinische ingreep serieus genomen te worden moet er eerst hard bewijs komen op basis van wetenschappelijk onderzoek. Dat ontbreekt, want er zijn geen farmaceutische bedrijven die dat onderzoek willen sponsoren, omdat ze er niets aan kunnen verdienen. Het is tenslotte lastig om patent op poep aan te vragen.

Wel is het zo dat de Amerikaanse gastro-entroloog Lawrence Brandt de behandeling nu al meer dan 10 jaar toepast en zijn behandeling slaagt in nagenoeg 100% van de gevallen. Ook in Nederland is de methode al eens succesvol toegepast in het AMC bij een patiënt met een langdurige en steeds terugkerende C. diff-infectie die niet reageerde op antibiotica.

Jammer dat de farmaceutische industrie zijn handen niet vies wil maken aan deze behandeling. Zouden we het wetenschappelijke onderzoek hiervoor daarom niet kunnen crowd funden?

Bronnen: Wired, Kennislink, ZIPnet.
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15953
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

di 17 jan 2012, 00:08

Energiedrankjes als Red Bull en V worden een steeds groter gevaar voor de volksgezondheid. Op blikjes moeten daarom waarschuwingen komen te staan. Dat schrijven Australische onderzoekers in het wetenschapsblad Medical Journal of Australia.
O. Oost
16 jan 2012 | 16:44
http://www.powned.tv/nieuws/tech/2012/0 ... rlijk.html


De artsen keken naar de oproepen voor de alarmnummers van de Australische staat New South Wales in de afgelopen jaren. In 2010 werden de hulpdiensten ruim vijf keer zo vaak gebeld als in 2004. De meeste oproepen kwamen ’s avonds en ’s nachts en meestal ging het om jongeren die energiedrankjes hadden gemengd met bijvoorbeeld wodka.

Volgens de onderzoekers kunnen de energiedrankjes een overdosis cafeïne veroorzaken. Dat leidde in sommige gevallen tot hallucinaties en epileptische aanvallen.



[quote=""Qvic" post=47556"]Frisdrank: Ontdek de Waarheid
 
Een studie van een Braziliaanse professor van de Matto Grosso Federal University heeft de schokkende waarheid onthuld over de effecten van een glas frisdrank. Ontdek wat er gebeurt in je lichaam in de zestig minuten nadat je je verfrissende, bubbelende drankje tot je hebt genomen. En denk er dan nog eens goed over na.
Na slechts tien minuten komen 10 theelepels suiker op volle kracht je lichaam binnen, 100% van de dagelijks aangeraden hoeveelheid. Je begint niet direct over te geven vanwege de overweldigende zoetheid, omdat het fosforzuur in de frisdrank de smaak nog enigszins neutraliseert.
Na twintig minuten explodeert het suikergehalte in je lichaam, wat een stortvloed van insuline forceert. De lever zet alle suiker om in vet.
Na veertig minuten is alle caffeïne geabsorbeerd. Je pupillen verwijden, je bloeddruk stijgt en de lever pompt meer suiker in je bloedbaan. Adenosinereceptoren in je hersenen worden nu geblokkeerd, wat verhinderd dat je duizelig wordt en wat je een energiestoot geeft.
Na 45 minuten voert je lichaam de dopamineproductie op wat de genotscentra stimuleert. Ditzelfde proces vindt plaats met de consumptie van heroïne, om een voorbeeld te noemen.
50 minuten. Het fosforzuur bindt calcium, magnesium en zink in je ingewanden, wat je stofwisseling opvoert. Hoge doses suiker en kunstmatige zoetstoffen doen de calciumuitscheiding in je urine toenemen. Of in andere woorden; je plast langzaam je botten uit. Eén van de oorzaken van osteoporose, oftewel botontkalking.
60 minuten: een uur na consumptie. De diuretische eigenschappen van caffeïne komen nu in het spel. Je urineert. Dit zal zo goed als zeker calcium, magnesium en zink, wat je botten nodig hebben, uit je lichaam doen verdwijnen. Na verloop van tijd ervaar je een (suiker)inzinking. Je wordt prikkelbaar. Je hebt inmiddels alles wat in je drankje zat uitgescheiden, maar ook essentiële stoffen die je lichaam nodig heeft.
Hierna neem je er weer één.
Geen wonder dat President Vargas cola uit Brazilië verbannen heeft![/quote]
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15953
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

za 28 jan 2012, 00:59

Smakelijk
vrijdag 27 januari 2012
http://www.stelling.nl/kleintje/actueel ... 70092.html


De Amerikaanse smulpaleizen MacDonalds, Burger King en Taco Bell hebben bekendgemaakt, dat ze per direct hun hapklare brokken niet langer zullen mixen met chemische shit.

Onlangs maakte topkokkereller Jamie Oliver bekend, dat ze onder andere ammonia in de brokken stopten om allerlei jolige ziektekiemen te kelen. Maar volgens de smulpaleizen is er geen connectie tussen Oliver's revelatie en hun besluit. Nee, nee.

Vraag is nu wel wat ze in plaats van ammonia gaan gebruiken om te voorkomen, dat je een salmonellaatje oploopt of iets anders uit de vrolijke toverdoos van het RIVM.
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15953
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

za 11 feb 2012, 00:34

Zeldzaam maar het bestaat: natuurlijk immuun voor dodelijke ziektes
http://www.nujij.nl/algemeen/zeldzaam-m ... 2656.lynkx


natuurlijk immuun voor dodelijke ziektes
Het vermoeden bestond al een tijdje, en nu is het bevestigd: een bepaald deel van de populatie heeft een natuurlijke immuniteit voor dodelijke infectieziekten. Voor anthrax is de immuniteit ongeveer 1 procent, genetisch bepaald en erfelijk. Dat bleek uit een onderzoek bij 234 personen aan de Amerikaanse universiteit Stanford.
De personen betrokken bij het onderzoek hadden een verschillende etnische achtergrond: 84 Nigerianen, 63 Americanen met west- of noord-Europese voorouders, 44 Japanners and 43 Chinezen. Ze werden blootgesteld aan de bacterie bacillus anthracis, die anthrax veroorzaakt maar ook op natuurlijke wijze (een weinig) voorkomt in onze omgeving.

3 van de 234 proefpersonen bleken ruim duizend keer meer bestand tegen de bacterie, allen van Europese afkomst. Anderen hadden pech: zij bleken wel honderd keer meer dan gemiddeld ontvankelijk voor de bacterie.

Die variatie in sensitiviteit is normaal, maar de kloof tussen de extremen verbaasde de wetenschappers wel: zelfs zonder de immune samples, bleken sommige cellen 250 keer meer bestand tegen de bacterie dan andere cellen.

Genetisch en erfelijk
De verantwoordelijke vonden ze ook: proteïne CMG2. De mate waarin het eiwit tot uiting komt bepaalt hoever de anthrax-bacterie de cellen kan binnendringen.

Cellen van ouders en kinderen reageerden op een gelijkaardige manier, wat het vermoeden doet ontstaan dat de gevoeligheid genetisch bepaald is, zo staat te lezen in het wetenschappelijke magazine Proceedings of the National Academy of Sciences.

Anthrax
De meeste vormen van anthrax zijn dodelijk voor mensen. Het verspreidt zich via de lucht, en wordt door immune cellen vervoerd naar de lymfeklieren. Daar kunnen de bacteriën zich beginnen vermenigvuldigen en dringen ze de bloedstroom binnen. Op dat moment kunnen de bacteriën de gifstof beginnen afscheiden, dat cellen binnendringt en vermoordt.

Onbehandeld kan anthrax zware schade toebrengen aan weefsels, met ernstige bloedingen en/of de dood tot gevolg. Het goede nieuws is dat er vaccins en antibiotica tegen bestaat. Maar met de bekende variatie in gevoeligheid is nog maar de vraag of die voor iedereen toepasselijk zijn.

Mogelijkheden
De bevindingen scheppen in elk geval mogelijkheden voor de toekomst: wie immuun is, kan 'in de eerste lijn' ingezet worden bij een aanval met biologische wapens, bijvoorbeeld om besmette mensen te vervoeren of te verzorgen. Tegelijk schept het mogelijkheden om een vaccin te ontwikkelen dat de werking van de bacterie tout court blokkeert.

Dit onderzoek heeft nog maar eens aangetoond dat de mate waarin genen tot uiting komen effect heeft op de mate waarin ziektes zich kunnen ontwikkelen. Veel ziektekiemen zijn nu eenmaal afhankelijk van interactie met gastgenen om een lichaam te kunnen infecteren en zich te kunnen vermenigvuldigen.

AIDS
Bovenstaande geldt dus niet alleen voor anthrax maar hoogstwaarschijnlijk ook voor HIV, lepra, malaria en hepatitis. Vooral voor aids bestond al langer een vermoeden dat bepaalde mensen het gewoonweg niet 'kunnen' krijgen. Tot nog toe is nog niet precies uitgevist wat daarvoor verantwoordelijk is. Verder onderzoek zal hopelijk uitsluitsel brengen.
Plaats reactie

Terug naar “Gezondheid / Voeding”