De doodzieke zorg

Alles over gezondheid, voeding, lichaamsbeweging het menselijke lichaam en nog veel meer. Wil je gezond leven dan staat hier veel handige informatie.
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15845
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

do 17 mei 2018, 09:16

16 mei 2018 06:00
Hoogleraar waarschuwt: 'Meer ziektes en aandoeningen door ontstoken tandvlees'
https://www.rtlnieuws.nl/gezondheid/hoo ... -tandvlees


De helft van de Nederlanders heeft wel eens last van zijn tandvlees. Bij een op de tien Nederlanders is dat zelfs ernstig. Wat veel mensen niet weten, is dat ontstoken tandvlees andere ziektes en aandoeningen kan veroorzaken of verergeren. Daarom moet de behandeling worden vergoed door de zorgverzekering, zegt hoogleraar tandheelkunde Frank Abbas.

"Op het moment dat je ontstoken tandvlees hebt en daar niets aan doet, gaat het dieper zitten. Dat kan leiden tot een chronische ontsteking, parodontitis. Dat is in de eerste plaats slecht en gevaarlijk voor je gebit. Je kan er tanden en kiezen door kwijtraken. Maar het is ook slecht voor je algehele gezondheid", waarschuwt Abbas (foto), die werkt in het UMC in Groningen.

knip

Honderden miljoenen besparen

"Sommige ziekten verergeren dan. Zo is de behandeling van mensen met diabetes lastig in te stellen. Als het tandvlees is behandeld is de suikerziekte beter te behandelen en kan de medicatie meestal omlaag."

Abbas haalt Amerikaanse onderzoeken aan die aantonen dat behandeling van de ontstekingen in de mond leiden tot betere behandelresultaten van diabetes en minder complicaties. "Diabetes leidt tot allemaal andere problemen, zoals oog- en vaatproblemen. Het zorgt voor aantasting van de kwaliteit van leven. Door de behandeling van parodontitis is het de diabetes beter aan te pakken en worden die klachten minder. Dat bespaart in de VS honderden miljoenen dollars. Moet je voorstellen wat dat ook in Nederland kan opleveren. Medisch specialisten zouden ook meer alert moeten zijn om parodontitis op te laten sporen "

meer bij de bron: https://www.rtlnieuws.nl/gezondheid/hoo ... -tandvlees
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15845
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

ma 13 aug 2018, 08:27

Menzis vergoedt behandeling depressie pas na resultaat
13 augustus 2018 08:17
https://www.nu.nl/gezondheid/5411360/me ... ltaat.html


Zorgverzekeraar Menzis gaat het komende jaar de kosten voor behandeling van depressies en angsten vergoeden op basis van het behaalde resultaat en niet langer op basis van het aantal behandelingen.

Dat zegt een woordvoerder van Menzis na berichtgeving hierover door de Volkskrant.

''We willen belonen op de uitkomsten en niet langer op het aantal behandelingen. Het belang van de patiënt wordt nu meegewogen'', aldus de woordvoerder. ''In de gezondheidszorg is veel geld gemoeid. Dat geld moet worden ingezet om de uitkomst voor de patiënt te verbeteren.''

Volgens hem leidt deze maatregel er niet toe dat nu alleen de ''makkelijke patiënten'' worden behandeld. ''Zware patiënten zijn voor de specialist een grotere uitdaging en hij wordt dan ook zwaarder beloond bij een goed resultaat.''

Het resultaat wordt beoordeeld op basis van meetinstrumenten, zoals bijvoorbeeld klachtvermindering, kwaliteit van leven en tevredenheid van de cliënt.

Menzis heeft afspraken gemaakt met organisaties
De verzekeraar heeft hierover voor de komende drie jaar afspraken gemaakt met achttien organisaties in de geestelijke gezondheidszorg. Het gaat om behandelingen van niet-chronische depressies en angsten die korter dan een jaar duren.

Menzis is naar eigen zeggen de eerste zorgverzekeraar die in de geestelijke gezondheidszorg op resultaat gaat financieren. Dit gebeurde al bij behandelingen voor bijvoorbeeld heupblessures.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, ninti
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15845
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

do 20 sep 2018, 07:57

Zeeuwse zorginstelling dicht, maar beloning toezichthouders fors omhoog
Door Jeannette Kras

19 september, 2018 // 9:34
http://www.welingelichtekringen.nl/same ... mhoog.html


Maandag werd bekend dat de Zeeuwse zorginstelling Arduin per direct het behandelcentrum in Aagtekerke moet sluiten, omdat er ‘geen goede en veilige zorg wordt geboden’. Toch vond de raad van toezicht dat ze wel een salarisverhoging hadden verdiend. Vorig jaar, toen er al problemen waren, ging hun beloning met 66 procent omhoog.

Zonder enige onderbouwing verhoogde voorzitter Jan Geluk zijn beloning van 10.620 euro naar 17.672 euro. De andere leden gingen van ongeveer 7.000 euro naar gemiddeld 12.000 euro. Dat staat in de jaarrekening. Ondertussen vindt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd dat de instelling geen goede zorg biedt aan cliënten die worden beperkt in hun vrijheid.

Volgens de inspectie speelt de dood van cliënt Mohameddien Salarbux (30) mee bij het besluit om de instelling per direct te sluiten. Hij liep weg uit het behandelcentrum en nam waarschijnlijk een overdosis. Op 28 juni werd hij dood gevonden.

De raad van toezicht moet het beleid van de instelling en de dagelijkse gang van zaken in de gaten houden. Ze mogen zelf hun beloning bepalen mits ze zich houden aan de Wet Normering Topinkomens. Daar voldoen de toezichthouders van Arduin wel aan, maar vergeleken met andere Zeeuwse zorginstellingen is hun beloning erg hoog.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23115
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 23 sep 2018, 14:25

Menzis begint rechtszaak tegen farmaceut om prijs geneesmiddel

Afbeelding
Foto: ANP

Gepubliceerd: 20 september 2018 06:55
Laatste update: 20 september 2018 08:06

Menzis begint een rechtszaak tegen farmaceut Astra Zeneca. De zorgverzekeraar stelt lang te veel voor medicijnen te hebben betaald, omdat de geneesmiddelenfabrikant het patent te lang heeft 'gerekt'.
De verzekeraar eist namens zijn klanten een schadevergoeding van ruim 4 miljoen euro. De zaak dient vrijdag voor de rechtbank in Den Haag.

"Het is voor het eerst dat een zorgverzekeraar zo'n zaak aanspant tegen een farmaceut", aldus Henk Eleveld, adviserend apotheker (niet praktiserend) bij Menzis. "Wij doen dit natuurlijk mede vanuit ethisch oogpunt: farmaceuten houden kunstmatig de prijs van medicijnen hoog. En daar draait de premiebetaler voor op, want we betalen in Nederland met zijn allen de zorg."

De zaak draait om het geneesmiddel Seroquel. Dit medicijn helpt bij wanen en psychoses. Toen het patent op een van de varianten van dit middel in 2012 afliep, probeerde Astra Zeneca dit volgens Menzis te rekken.

Farmaceuten maken volgens Menzis misbruik van positie
Dat zou tot 2014 hebben geduurd. In die periode kon het geneesmiddel niet goedkoper door andere farmaceuten worden gemaakt.

Volgens Menzis maken grote farmaceuten zoals Astra Zeneca misbruik van hun positie en de vertragende werking van patentbescherming, om zodoende een onnodig hoge prijs voor medicijnen te kunnen vragen.

De zorgverzekeraar hoopt dat hier door de rechtszaak een einde aan komt.

Door: ANP
Bron: ->> https://www.nu.nl/binnenland/5471471/me ... redirect=1
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15845
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

wo 10 okt 2018, 09:22

‘De Zorgverzekeringswet deugt niet, dus ik doe er niet aan mee’
oktober 8, 2018
https://eunmask.wordpress.com/2018/10/0 ... t-aan-mee/


Wat gebeurt er als je jezelf aan de verplichte zorgverzekering probeert te onttrekken? Jordi Zwarts van de Bond voor Overheidszaken weigert al twaalf jaar om mee te doen aan het zorgstelsel. De Zorgverzekeringswet deugt niet, stelt hij, want de overheid mag een burger niet dwingen tot een contract met een zorgverzekeraar. Toen Zwarts zich begin dit jaar voor de rechter moest verdedigen tegenover verzekeraar VGZ, stelde de rechter hem in het gelijk! Wat betekent dat?

Zwarts: ‘Je kunt niet gedwongen worden om zonder wilsverklaring, artikel 3.33 van het Burgerlijk Wetboek, een persoonlijke dienstbaarheid aan te gaan, zoals in artikel 1.1 BW omschreven staat. En een contract dat tot stand is gekomen onder bedreiging, door bedrog of door misbruik van omstandigheden is onrechtmatig, strafbaar en vernietigbaar.’

De 41-jarige Hagenaar Jordy Zwarts is een man met een missie: het herstel van de democratie en het beëindigen van ‘het corrupte ondemocratische wanbeleid’. In 2016 richtte hij de Nationale Bond tegen Overheidszaken op en daarna ook de politieke partij Forum voor Den Haag. Eind augustus dit jaar bracht zijn missie Zwarts op het politiebureau aan de Gevers Deynootstraat in Den Haag. Daar deed hij aangifte van onder meer stalking, gijzeling, vrijheidsberoving, valsheid in geschrifte en geestelijke mishandeling.

knip

Die strijd bereikte in april een voorlopige climax in de rechtszaal. Zwarts werd gedaagd door de VGZ, de verzekeraar waar hij door het CAK als onverzekerde werd ondergebracht. Hij stelde voor de rechtbank niet verzekerd te zijn bij de VGZ omdat er nooit sprake was geweest van een overeenkomst tussen hem en de verzekeraar. De rechter gaf hem gelijk, omdat de VGZ niet kon aantonen dat het tegendeel het geval was: ‘Nu VGZ niet in staat is de door haar gestelde overeenkomst te overleggen en zij bovendien geen uiteenzetting heeft gegeven omtrent de wijze waarop die door haar gestelde overeenkomst tot stand is gekomen, dient naar het oordeel van de kantonrechter in deze procedure er vanuit te worden gegaan dat de door VGZ gestelde overeenkomst niet tot stand is gekomen.’

bron en meer: https://eunmask.wordpress.com/2018/10/0 ... t-aan-mee/
Nationale Bond tegen Overheidszaken & politieke partij Forum voor de Vrijstaat / Den Haag : http://bondoverheidszaken.nl/
Erg belangrijk om te weten: ga nooit zelf een gerechtelijke procedure starten, aangezien u een “verplichte” bestuursrechtelijke premie moet betalen komt u als aanklager bij een bestuursrechter te staan die de rechtszaak altijd toetst op bestuursrecht. Deze zaak verlies u altijd!

De truc is om u als burger voor de rechter te laten dagen door de eisende partij. U bent namelijk een burger en komt u altijd voor een burgerrechter (Civiel) te staan, die alleen maar mag toetsen op het Burgerwetboek. Dan kunt u zich beroepen op Art. 1.1 & 3.33 BW, daarnaast is dwang=verplichting van commercieel contract strafbaar Art. 285 Strafrecht en vernietigbaar Art. 3.44 & 3.50 BW.

http://bondoverheidszaken.nl/rechtszaak ... index.html
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, blackbox, #F#
Omhoog
Plaats reactie

Terug naar “Gezondheid / Voeding”