The Panama Papers

Hier tref je topics aan over de economie, banken en zaken die te maken hebben met de financiële wereld.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Berichten: 4231
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

di 05 apr 2016, 21:14

Sinds kort veel in het nieuws, de uitgelekte documenten rondom Offshore banking oftewel de Panama Papers. Zie hieronder enkele nieuwsberichten:

Uit gelekte documenten van een juridisch advieskantoor blijkt onder meer dat elf (voormalige) staatshoofden miljoenen wegsluizen.

Afbeelding

Huib De Zeeuw
& Etienne Verschuren
4 april 2016


Uit een groot internationaal onderzoek van 376 onderzoeksjournalisten uit 76 landen, genaamd de ‘Panama Papers’, blijkt onder meer dat elf (deels voormalige) staatshoofden gebruik maken van belastingparadijzen om hun miljoenen weg te sluizen. Belastingdiensten in verschillende landen zijn onderzoeken gestart naar mogelijke belastingontduiking.

Het betreft een database van maar liefst 11,5 miljoen documenten, afkomstig van de interne administratie van het juridisch advieskantoor Mossack Fonseca in Panama. De Duitse krant Süddeutsche Zeitung kreeg de miljoenen documenten in handen.

De belangrijkste onthullingen op een rij:
•Juan Pedro Damiani, lid van de ethische commissie van wereldvoetbalbond FIFA, heeft zaken gedaan met drie personen die worden vervolgd in het FIFA-corruptieschandaal. Damiani werkte onder meer met zijn advocatenkantoor als intermediair voor ten minste vijf offshorebedrijven van Eugenio Figueredo, de voormalig vicevoorzitter van de FIFA. Figueredo werd in mei 2015 in Zürich gearresteerd op verdenking van misleiding en witwassen.
•Uit het onderzoek komen ook Nederlandse brievenbusfirma’s naar voren. Het gaat om Torneos & Traffic Sports Marketing en TyC International. Zij hebben in totaal meer dan 160 miljoen dollar betaald aan sportmarketingbedrijven die televisierechten verhandelen van wedstrijden in de Copa Libertadores; de Zuid-Amerikaanse versie van de Champions League. Dit zouden nepcontracten zijn en bedoeld om geldstromen te rechtvaardigen. Er loopt een gerechtelijk onderzoek bij de Amerikaanse justitie tegen officials van de voetbalbond FIFA waarbij de sportmarketingbedrijven worden genoemd in de aanklacht. Ook De Nederlandsche Bank voert een onderzoek uit naar mogelijke witwaspraktijken in het voetbal.
•De premier van IJsland, Sigmundur David Gunnlaugsson, staat onder druk nadat naar buiten kwam dat hij via een offshorebedrijf obligaties bezit van de drie grootste banken van IJsland. Hij had hierdoor een persoonlijk belang in de overeenkomst die hij sloot met schuldeisers van de in 2008 omgevallen banken. Die overeenkomst zou veel te genereus zijn geweest.
•De entourage rondom de Russische president Poetin beheert meer dan twee miljard dollar in belastingparadijzen. De bekende Russische cellist en dirigent Sergeij Roldoegin, een jeugdvriend van Poetin, speelt hierin een hoofdrol. In de administratie van Mossack Fonseca komt hij voor als eigenaar van een Panamees bedrijf en twee vennootschappen op de Britse Maagdeneilanden. Via die bedrijven kwamen miljoen dollars aan betalingen binnen van andere bedrijven uit belastingparadijzen. Hij staat niet op de internationale sanctielijst van Russische prominenten na de Russische annexatie van de Oekraïense regio de Krim.
De constructie uitgelegd door The Guardian:
•De Oekraïense president Porosjenko is nog steeds actief in belastingparadijzen. Uit onderzoek van het FD en Trouw blijkt dat het bedrijf van Porosjenko, het chocolade- en snoepconcern Roshen waarmee hij rijk is geworden, een aantal schimmige transacties ter waarde van meer dan tweehonderd miljoen dollar heeft uitgevoerd via de Oostenrijkse Raiffeisen Bank.
•Onthullingen van de Spaanse krant El Confidencial: Messi en de tante van de Spaanse koning. Pilar, de zus van de Spaanse ex-koning Juan Carlos, liet veertig jaar lang geld via Mossack Fonseca lopen. Ze stopte hiermee daags nadat Felipe VI haar broer opvolgde. De dag nadat Lionel Messi door de Spaanse fiscus gepakt werd voor vermeende belastingontduiking, stapte de Argentijnse voetballer naar Mossack Fanseca voor een nieuwe constructie. Ook de nieuwe Argentijnse president Macri figureert in de documenten.
•Uit de documenten blijkt dat de vader van de Britse premier David Cameron een belangrijke rol speelde bij de oprichting van een investeringsfonds in Panama. Ian Cameron, die overleed in 2010, hoefde als nauw betrokkene bij dit bedrijf geen belasting te betalen over zijn inkomsten. In 1998 was dit fonds ongeveer 20 miljoen dollar waard.
•De Saoedische koning Salman sluist geld weg via Britse Maagdeneilanden. De koning van Saoedi-Arabië, sinds vorig jaar aan de macht, gebruikt een offshore bedrijf op de Maagdeneilanden voor zijn 34 miljoen dollar tellende hypotheken van zijn luxe woningen in Londen. Verder heeft sjeik Khalifa bin Zayed, president van buurland Verenigde Arabische Emiraten en emir van Dubai zeker dertig bedrijven op de Maagdeneilanden. De sjeik is een van de rijkste mensen ter wereld. Hij gebruikt de bedrijven voor zijn vastgoed in Londen ter waarde van 1,7 miljard dollar.
•De voormalige emir van het andere buurland van Saoedi-Arabië, Qatar maakte ook gebruik van belastingparadijzen. Sjeik Hamad Al-Thani heeft binnen het jaar nadat hij afstand deed van de macht zijn advocaat opdracht gegeven om een offshore bedrijf te kopen op de Britse Maagdeneilanden. Verder was hij sinds september 2013 meerderheidsaandeelhouder van twee bedrijven die een deposit rekening hadden bij de Bank of China in Luxemburg. Een kwart van de aandelen van deze bedrijven was in handen van de voormalig tweede man van Qatar, premier en minister van Buitenlandse Zaken Hamad bin Jassam Al Thani.
•Ook families van (voormalige) Arabische dictators zijn betrokken. Het gaat om de neven van de Syrische president Assad, Rami en Hafez Makhlouf die grote delen van de telecom- en oliesector in Syrië controleerden. Zij hebben 2,6 miljoen dollar gestald op de Britse Maagdeneilanden. Verder komt ook Alaa Mubarak, zoon van de voormalige Egyptische dictator Hosni Mubarak, voor in de documenten.
•Andere figuren uit het Midden-Oosten die circuleren in de documenten zijn de voormalige Iraakse vice-president Ayad Allawi, de voormalig premier van Jordanië, Ali Abu al-Ragheb, en de persoonlijk secretaris van de koning van Marokko.
•Verder had ook Li Xiaolin, dochter van de voormalig Chinese premier Li Peng, contacten met Mossack Fonseca. Andere machthebbers met bedrijfjes via het juridisch advieskantoor uit Panama zijn de voormalige Soedanese premier Ahmad Ali al-Mirghani, die in 2008 overleed, de voormalig premier van Georgië, miljardair Bidzina Ivanishvil, en de gehele familie van de Azerbeidzjaanse president Ilham Aliyev.

Bron: http://www.nrc.nl/nieuws/2016/04/04/pan ... op-een-rij

Veel mkb'ers kiezen voor belastingparadijs

Van onze verslaggevers − 05/04/16, 00:01
© Trouw.


Honderden Nederlanders hebben via een Panamese tussenpersoon bedrijven opgezet in belastingparadijzen. Dat blijkt uit onderzoek van Trouw en Het Financieele Dagblad naar interne documenten van Mossack Fonseca (MF), een financieel-juridisch dienstverlener in Panama-Stad. .

Afbeelding

De Belastingdienst vraagt ondanks het feit dat Nederland verdragen heeft met 28 belastingparadijzen nog maar weinig data bij hen op.

De constructies, voor een groot deel gevestigd op de Britse Maagdeneilanden (BVI), zijn alleen illegaal als de betrokkenen hun bezittingen niet hebben gemeld in hun belastingaangifte. Het is onduidelijk of de klanten van Mossack Fonseca dat hebben gedaan. De Belastingdienst geeft hier geen informatie over, maar blijkt vol gens recente cijfers betrekkelijk weinig navraag te doen naar deze bedrijven in belastingparadijzen, ook wel offshorebedrijven genoemd.

De gevonden feiten zijn opmerkelijk. In de internationale strijd tegen belastingontwijking en -ontduiking door het bedrijfsleven ligt de focus van autoriteiten zoals de Europese Commissie vooral op het aanpakken van fiscale constructies van grote multinationals. Maar uit de documenten van Mossack Fonseca blijkt dat ook in het Nederlandse kleinbedrijf het gebruik van offshorevennootschappen, maar ook stichtingen en trusts, wijdverbreid is.

Zeker tweehonderd offshorebedrijven die via de documenten van Mossack Fonseca aan Nederlanders zijn te koppelen waren eind 2015 nog steeds actief. In de jaren daarvoor hebben Nederlanders ook al honderden bedrijven in belastingparadijzen opgericht en later weer beëindigd. Aangezien het hier om de gegevens van slechts één buitenlandse dienstverlener gaat, is duidelijk dat Nederlandse particulieren op substantiële schaal dergelijke vehikels in belastingparadijzen hebben. .

Informatie afschermen
Door te kiezen voor fiscale constructies via bijvoorbeeld de Britse Maagdeneilanden kunnen Nederlandse belastingplichtigen veel informatie afschermen voor de fiscus, schetst specialist Jan van Koningsveld. 'Een vennootschap op de Britse Maagdeneilanden is vrijgesteld van belastingheffing. Het gevolg hiervan is dat de lokale belastingdienst zelf weinig tot geen informatie heeft en die dus maar beperkt internationaal kan uitwisselen.'

Volgens Van Koningsveld, oud-inspecteur bij de Fiod en gepromoveerd op misbruik van offshorevennootschappen, is het handelsregister op de Britse Maagdeneilanden slecht toegankelijk. 'En met een uittreksel uit het handelsregister kom je niet veel verder. Zo worden de gegevens van de aandeelhouders en bestuurders daar niet op vermeld.'

De Belastingdienst vraagt ondanks het feit dat Nederland verdragen heeft met 28 belastingparadijzen nog maar weinig data bij hen op. In 2015 stuurde de dienst niet meer dan 56 verzoeken om informatie naar belastingparadijzen. Het overgrote deel daarvan ging naar de Britse Kanaaleilanden en het eiland Man. Slechts drie daarvan gingen naar de Britse Maagdeneilanden. .

Onder de Nederlanders op de lijst van Mossack Fonseca zijn enkele bekende personen, zoals voetballer Clarence Seedorf, leden van de ondernemersfamilie Van der Vorm, Mexx-oprichter Rattan Chadha, maar ook bijvoorbeeld John Bredenkamp. Deze Nederlandse ondernemer staat op de sanctielijst van de Verenigde Staten vanwege illegale wapenhandel met Zimbabwe.

Verder duikt in het onderzoek de naam van Bram van der Kolk op. Dat is de Nederlandse programmeur achter het bedrijf Megaupload, die in Nieuw-Zeeland vreest voor uitlevering aan de VS.

Trouw en het FD kregen inzage in de documenten van Mossack Fonseca via de Süddeutsche Zeitung en ICIJ, een Amerikaanse organisatie van onderzoeksjournalisten. .


Onderzoeksteam Panama Papers
Het onderzoek naar de Panama Papers is gezamenlijk uitgevoerd door Trouw en Het Financieele Dagblad. Het team bestaat uit economieredacteur Jan Kleinnijenhuis (Trouw), onderzoeksjournalist Karlijn Kuijpers (bij Trouw gedetacheerd door onderzoeksbureau Somo), onderzoeksjournalist Siem Eikelenboom (FD) en datajournalist Gaby de Groot (FD). Op PanamaPapers.nl staan alle artikelen van het Nederlandse onderzoeksteam en enkele verhalen die door buitenlandse media als de Süddeutsche Zeitung, de BBC, Le Monde en De Tijd zijn gepubliceerd.

Panama Papers is een project van het International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ), een Amerikaanse organisatie van onderzoeksjournalisten, die gefinancierd wordt met subsidiegeld en donaties en valt onder het Center for Public Integrity in Washington. Trouw en het FD ontvangen geldelijke ondersteuning van het Center for Public Integrity/ICIJ voor hun onderzoek naar de Panama Papers.


Bron: http://www.trouw.nl/tr/nl/38754/Panama- ... dijs.dhtml

Opmerkelijk is dat het ICIJ word gesponsord door George Sorros, een miljardair die hier op QFF wel bekend is om zijn dubieuze verleden.

Contrasten

maandag 4 april 2016
Wat een nieuws, die Panamaleaks, voorpagina nieuws en goed voor een dag of wat verder spitten. Spitten? Nou eh, dat zal wel mevallen. Een jaar of twee geleden was er ook zo’n lek en Trouw beloofde artikelen over de Nederlanders die zwart geld geparkeerd hadden. Nooit meer wat van gehoord, trouwens.
Nu dit lek, eigenlijk al een jaar oud, maar ja onderzoek kost tijd zullen we maar denken. De voormalige Britse ambassadeur gaf Over het grootste corruptieschandaal van deze eeuw hebben we nog niet veel gezien in “onze” media. [url=http://www.nakedcapitalism.com/2016/03/ ... naoil.html]Dat betreft UNAOIL.Maar ja, daarbij gaat het om de manier waarop de grote westerse multinationals hun zaken doen. Dat is andere koek dan de russische boeman of oud voetballers.

http://www.stelling.nl/kleintje/actueel.html

Is het uitlekken werkelijke onderzoeksjournalistiek of gewoon een zetje van diegenen die echt de macht in handen hebben?
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, blackbox, ThaViking, BL@DE
Omhoog
Gebruikersavatar
blackbox
Administrator
Administrator
Berichten: 6284
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:09

di 05 apr 2016, 21:56

ze stonden te juichen bij de belastingdienst???....Hallo Koek Koek!

Hoeveel bedrijven hebben wel geen hoofdkantoor in de vorm van een brievenbus hier in NL? Omdat ze van die leuke afspraken met de belastingdienst kunnen maken die wij als gepeupel nooit mogen weten.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, ThaViking, BL@DE, Toxopeus
Omhoog
Gebruikersavatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Berichten: 4231
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

vr 08 apr 2016, 22:31

Panama capers

donderdag 7 april 2016
Zegt vandeweek een giecheltrutje bij het dagvod Trouw: “Ik weet het niet”. Was haar antwoord op de vraag waar al die documenten over de Panama-route ineens vandaan kwamen. Is dat interessant? Ja, dat is interessant. Want er wordt naast een zootje naar verhouding eenvoudige boerenlullen een hele reeks hoge politieke hotemetoten uit allerlei landen publiekelijk geneemd en gesjeemd wegens het ontduiken cq. ontwijken van belasting en andere offshore kunstjes. Wat ons betreft prima de luxe. Maar we missen in die files om eens wat te noemen Amerikaanse en Israëlische hoge politieke hotemetoten. En dat die zulke dingen niet doen lijkt ons op zijn minst wat onwaarschijnlijk. Betekent o.i., dat de oorspronkelijke “source” die een jaartje geleden de Süddeutsche Zeitung zou hebben benaderd met een bult info uit het databestand van de Panamese sluiswachter Mossack Fonseca over een eigen geheime agenda beschikt. Noem het een destabilisatieagenda met verder een duister doel. Merkwaardig is bijvoorbeeld waarom premier Cameron de lul is. Weliswaar via zijn vader, maar toch. Hetzelfde geldt voor president Willy Wonka aka Poroshenko, die blijkbaar niet alleen zijn Joodse afkomst heeft willen wegfoezelen, en misschien de huidige koninklijke koppensneller Salman van Saudi-Arabië (1). Dat de IJslandse premier Gunnlaugsson stevig de sjaak was is ook wat bizar, want juist in zijn land zijn verschillende banksters de kerker ingezwiept wegens hun aandeel in de financiële crisis.
Duister allemaal? Mag je wel zeggen. Het is een flink tikkie duidelijker als de Russische cellist Sergei Roldugin op de brandstapel wordt gedeponeerd. Maestro Sergei zou in de loop van een stevig aantal jaren 2 miljard dollar hebben weggestreken naar weelderige offshore oorden. Mogelijk ten behoeve van zijn close gappie Vlad Putin. Was groot nieuws. Misschien wel het grootste binnen deze context. Dat Kleintje Muurkrant in al zijn bescheidenheid onze eigen internationale maestro Jaap van Zweden in 2014 in verband brachten met het criminele netwerk van strijkhouthandelaar Dietmar Machold trok aanzienlijk minder aandacht (2). Maar verschil moet er zijn.
Ten bewijze van dat laatste nog een amusant voorbeeld. Tot de Nederlanders die Trouw voor de koplampen wist te duwen binnen het Panama complex behoorde ene Robert van de R. Hij werd door het dagvod aangemerkt als een van de grootste faillissementsfraudeurs van Nederland. Mossack Fonseca bleek twee zakelijke vehikels voor deze Robert van de R. te hebben beheerd. Een stichting onder Robertje's eigen naam en Sandhurst Trading S.A. Waarom in een golf van neeming en sjeeming de inmiddels afgestrafte Robert van de R. voor een deel wordt geïnitialiseerd is ons een kruiswoord. Het gaat namelijk om Robert van de Rhee, die wij in onze roemruchte serie Octopussy langdurig achter de vodden hebben gezeten tot ie door de kadi een paar jaartjes werd opgeborgen.
Zo'n Trouw toch. Heel flink als het om Putin gaat. Maar van de Rhee, oei, dat is oppassen geblazen. Jezus. Stay tuned.

(1) Het blijft mogelijk dat Salman wordt afgestraft voor het dumpen van olie om de Amerikaanse fracking beleggers naar Allah te helpen.
(2) Eventjes naar de serie “Frisse deuntjes van de strijkstok” zoeken in Kleintje Actueel

http://www.stelling.nl/kleintje/actueel.html
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, BL@DE
Omhoog
Gebruikersavatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Berichten: 4231
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

vr 08 apr 2016, 22:33

Panama capers (2)

vrijdag 8 april 2016
Zeiden ze vroeger nog wel eens: “Toon me uw boekenkast en ik zeg u wie u bent”. Een variatie daarop bij het doorlichten van het International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ), de gynaecoloog in charge bij de geboorte van de jongste Panamese baby: “Toon ons uw sponsors en we zeggen wie u bent”. Nou, dat is wel even smullen. Want wat denk je van de volgende sponsors?
De Ford Foundation, de Carnegie Endowment, het Rockefeller Family Fund, de W.K. Kellogg Foundation, de David en Lucile Packard Foundation, de Pew Charitable Trusts, de Waterloo Foundation en de Open Society Foundations. Allemaal instellingen van keurige lieden, die altijd netjes en op tijd hun blauwe brief dichtlikken en nog nooit van Maagdeneilanden hebben gehoord. Laat staan dat ze af en toe hun diensten verlenen aan de CIA, de FBI en andere instituten die 24/7 in de weer zijn om onze normen, waarden en levensstijl te verdedigen. Echt niet.
Is dit alles? Nee, er zijn nog wel wat interessante sponsors buiten de USSA op te noemen. Wat denkt u bijvoorbeeld van de Adessium Foundation? Streeft naar een gebalanceerde samenleving, waarin de mens een beetje fatsoenlijk omgaat met de natuur. Opgericht door de Nederlandse familie Van Vliet. Min of meer bekend geraakt door het Kamerlidmaatschap van telg Rudolf Aleida aka Roland. Eerst als lid van de PVV-fractie. Tot ie in 2014 uit balans raakte door de “meer of minder Marokkanen” uitspraak van hopman Wilders en als eenmansfractie verderging.
Naast Adessium treedt ook de Noorse Fritt Ord Foundation voor het voetlicht als sponsor van ICIJ. Die Foundation zorgde in 2013 in zijn thuisland voor nogal wat patat toen bekend werd dat ie naast de ICIJ ook de uiterst rechtse blogger Fjordman aka Peter Jensen stiekte. Een meneer die met graagte aanschurkt tegen het gedachtengoed of gedachtenslecht (doorhalen wat niet gewenst wordt) van onze populistische hopman uit Venlo en het liefst met alle Mo-aanhangers een fjord zou willen dempen. Met als toetje alle homo's. De sponsoring van de Fritt Ord Foundation stelt Petertje momenteel in staat om een boek over zijn “volgeling” Anders Breivik tussen twee kaften te wringen. De subtitel is er al: Peter en de wolf.
Zonder twijfel is er nog meer shit binnen de sponsorclub van ICIJ. Maar voorlopig houden we het hier maar bij. En nou maar afwachten wie die 441 Amerikanen zijn die hun blauwe brievenbrigade hebben genaaid. De Süddeutsche Zeitung heeft ons beloofd ook die te zullen openbaren. Zal het ons toch benieuwen of het alleen maar gaat om American footballers, basketballers, honkballers, ijshockeyers, popidolen, filmsterren en andere rooie loperlopers. Of dat er ook nog wat hoge politieke hotemetoten aan de beurt komen. We laten ons verrassen. Stay tuned.

http://www.stelling.nl/kleintje/actueel.html
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, blackbox, ThaViking, BL@DE
Omhoog
Gebruikersavatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Berichten: 4231
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

zo 17 apr 2016, 21:45

Panama capers (5)

dinsdag 12 april 2016
Ze hadden er al lang weg moeten zijn. Barack Hussein O. had het beloofd. Maar die Talibanjers zijn gewoon niet uit te roeien. Zeker niet door het met pleemobiel en andere attributen van Intertoys opgeleide Afghaanse regeringsleger. Dus zitten die Amerikaanse soldiers who wanne be a hero nog steeds in Kabul en wijde omgeving. De nieuwe termijn loopt in september dit jaar af, maar John Heinz Kerry heeft al laten doorschemeren, dat die termijn niet heilig is. Dus wordt de strijd vrolijk voortgezet. In de hoop dat ze dankzij de samen met de NSA en zijn Britse compagnon opgestelde hitlist zowel de strijd tegen de Afghaans/Pakistaanse terroristen als hun sponsors uit de lokale drugsindustrie alsnog in hun voordeel kunnen beslissen.
Deze geheime hitlist bestaat uit de namen van tientallen leiders uit voornoemde categorieën, die in de ogen van de Brits/Amerikaanse speurneuzen uitgeschakeld moeten worden. Dead or alive. Liefst dead, dan heb je er geen omkijken meer naar. Hoort het zo in een democratische rechtzaak? Nee, maar als je het stiekem doet kan niemand erover vallen. Alleen jammer nou als je een onschuldige baard en een stel van zijn familiebaarden en hun koters van de aarde droont. Dan komt dat voor de kadi en dat is altijd linke geitensoep.
Het is overigens niet voor het eerst dat terroristen en drugsjongens op een hoopje ellende worden geveegd. Ten tijde van de Iran/Contra-affaire in de jaren tachtig kruisten de verhalen van drugshandel en wapenleveranties elkaar ook en verdienden luitjes met nauwe CIA-banden onvoorstelbare vermogens. Daarvan werden later de sporen teruggevonden bij banken als de Nugan Hand en de BCCI. Maar waar kwam de Süddeutsche Zeitung een paar dagen geleden mee aankakken? Dat figuren uit die roemruchte periode, onder wie Adnan Khashoggi, ook hun zaken afwikkelden bij Mossack & Fonseca. En dat logischerwijs zelfs verschillende geheimediensten daar frontfirma's hadden gevestigd. Verrassend? Nee, eigenlijk niet. Je moet ergens je rotzooi kwijt. En het zal een stief jaartje duren voor de eilie rond het Panamese shithole is geluwd, maar daarna zal zonder twijfel als het sein daartoe wordt gegeven opnieuw zo'n outfit boven water worden getild. Behalve in Nevada. In het zicht van de casino's. Daar hebben de Rothschilds het voor het zeggen en dan weet u het wel. Dus mocht u over wat losse poen beschikken en u vindt het zonde om een deel ervan aan de blauwe brievenbrigade te schenken, op naar Nevada. The Rothschild state. Veiliger kan niet. Stay tuned.

http://www.stelling.nl/kleintje/actueel.html
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, blackbox
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23355
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

di 19 apr 2016, 04:53

En ik voel me nu natuurlijk extra verdacht hier op het eiland waar de RBC via Panama haar bankzaken doet... ::)

Wat ik in ieder geval wel weet is dat SXM wel voorbij komt in de Panama Papers... ;)
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Toxopeus
Omhoog
Gebruikersavatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Berichten: 4231
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

ma 25 apr 2016, 22:59

Hill goes Delaware

woensdag 20 april 2016
Hoop gefuck. Over brievenbusfirma's en andere linkigheden om de blauwe brievenbrigade het enge bos in te sturen. Maagdeneilanden, Kanaaleilanden, Bahama's, Panama, Belize en Nederland zijn oorden die in dat verband vaak worden genoemd. Maar het is sinds de vroege oudheid bekend, dat je in de Amerikaanse staat Delaware ook helemaal gebamzaaid zit. Heel wat bewindslieden en hoge prollen betoonden zich “geschokt” door de moreel zo kwalijke praktijken van de rijke stinkers in de wereld. Ook de Amerikaanse presidentskandidate Hellary Clinton vond het een schande. Nou stond ze via haar vriendenkring binnen de Clinton Foundation al in de Panamese wc-eendenlucht (1). Maar naar nu op het net is geslingerd hebben de Clintonnetjes twee brievenbusjes laten registreren in Delaware. De eerste dateert uit 2008 en kreeg op het geboortekaartje de naam mee van WJC LLC. Diende om de belasting op de inkomsten uit Bill's consultancy arbeid te minimaliseren. Begin 2013 liet Hill zelf, een week nadat ze het ministerie van Buitenlandse Zaken achter zich had gelaten, de firma ZFS Holding LLC in Delaware inschrijven. Om van de 5,5 meloen dollar die ze beurde voor haar boek Hard Choices zoveel mogelijk in de tas te houden. Legaal. Sure. Moreel in orde? Moreel? Moreel? Wat is dat? Stay tuned.

(1) Zie “Hill goes Panama” van gisteren.

http://www.stelling.nl/kleintje/actueel.html
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, ThaViking, combi
Omhoog
Gebruikersavatar
Tobi
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1872
Lid geworden op: wo 21 aug 2013, 18:13

do 26 mei 2016, 19:53The Panama Papers leak is looked at with Libertarian presidential candidate and cybersecurity expert John McAfee. McAfee explains why the US government has the most to gain from the hack and argues that the privacy of American citizens will be non-existent if we don’t stand up and fight for our freedoms, in this uncensored Antidote interview hosted by Michael Parker.

GUEST BIO:
John McAfee is a world-famous computer scientist, activist, hacktivist, and the developer of the first commercial anti-virus program. The cybersecurity legend and privacy advocate is running in the 2016 Presidential Election as a member of the Libertarian Party.

EPISODE BREAKDOWN:
00:01 Welcoming John McAfee to Antidote.
00:25 Who leaked the Panama Papers?
08:10 The FBI iPhone hack and the end of privacy.
10:50 US government secrecy.
16:25 Thank you and goodbye.
Moraliteit ∝ Vrijheid
Real eyes realize real lies!!
Natural Law: The REAL law of attraction | The end of all evil
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Berichten: 4231
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

do 26 mei 2016, 20:39

Steckt Putin hinter den
„Panama Papers“?


Vergrößern Brisante These des wichtigsten US-Thinktanks | Steckt Putin hinter den „Panama Papers“?

Die „Panama Papers“ schlagen weltweit Wellen. Die ursprüngliche Quelle liegt weiter im Dunkeln. Stecken womöglich russische Geheimagenten dahinter?

In den 11,5 Millionen Dokumenten tauchen die Namen von unzähligen teils prominenten Personen und Politikern auf, die Geld über Briefkastenfirmen transferiert haben sollen. Islands Ministerpräsident Sigmundur Davíð Gunnlaugsson musste wegen der Enthüllungen bereits zurücktreten.

Nun stellt die wichtigste Denkfabrik der USA eine brisante These auf: Ein angesehener „Brookings“-Experte zieht die Frage in den Fokus, woher das Material wirklich stammt und ob es vor der Übergabe an die Journalisten frisiert wurde.

► Wichtiger als die Frage, wer in den Papieren steht, sei die, wer nicht mehr drin steht! Die wirklich wertvollen Namen und Informationen seien aussortiert worden, bevor Journalisten das Material bekamen …

Der Autor glaubt: Die „Panama Papers“ sind womöglich das Produkt einer Operation von Wladimir Putins Geheimdiensten.

Der Autor

„Brookings“ ist DIE Denkfabrik in Washington; kaum ein ausländischer Staatsmann oder Minister, der nicht einen Abstecher in das unscheinbare Bürohaus am Dupont Circle in der US-Hauptstadt macht. Wer dort reden und sich danach hart befragen lassen darf, ist wichtig. Das „Brookings Institute“ ist eine „unabhängige Organisation für Forschung, Bildung und Publikation mit Fokus auf öffentliche Politik in den Gebieten Wirtschaft, Auslandspolitik und Staatsführung“. Sie wurde 1916 gegründet und gilt als einflussreichste Denkfabrik im Westen. Clifford G. Gaddy, Russland-Experte des Instituts., analysiert die „Panama Papers“ in einem umfangreichen Artikel für „Brookings“.

Die Argumente

Gaddy untermauert seine These mit folgende Argumenten und Indizien:

► Putin hätte die technische Möglichkeit und die Macht, sich so eine gigantische Datenmenge illegal – und unbemerkt – zu besorgen.

► Putin selbst kommt nicht in den Dokumenten vor, steht vor seinen Russen mit weißer Weste da. Dass stattdessen Staatschefs westlicher Demokratien (siehe Island) in den „Panama Papers“ auftauchen, könnte das Bild vom korrupten Russland aufweichen.


DER GEHEIME ​PUTIN-CLAN

Putin hat ein Milliarden-Vermögen angehäuft – über Strohmänner und Freunde: Den „Putin-Clan“. Bild stellt die wichtigsten Mitglieder vor.

Der Gedankengang

★ „Brookings“-Experte Clifford G. Gaddy gibt in seiner Analyse zunächst zu, dass Wladimir Putin sehr wohl Aufhänger zahlreicher Berichte über die „Panama Papers“ ist. Das aber auch nur, weil viele seiner Freunde in den Enthüllungen genannt werden. Einen Beweis für kriminelle Handlungen Putins liefern die Dokumente nicht. Stattdessen sehen sich Staatschefs westlicher Demokratien Korruptionsvorwürfen gegenüber und geraten in Erklärungsnöte.

Laut Gaddy nutzt das Russland – und der, dem etwas nutzt, steckt möglicherweise auch dahinter ...

★ Wichtiger als die Frage, wer in den Papieren genannt wird, sei die Frage, wer nicht drin steht: Wer fehlt? Auffällig: Große Namen aus den USA fehlen komplett (aus Deutschland und Frankreich was Prominente, große Wirtschaftsbosse und Politiker angeht im Wesentlichen auch).

★ Die Quelle, die die Papiere geliefert hat, sei unklar. Es sei schon aus technischen Gründen auszuschließen, dass es sich um einen Insider aus der Firma gehandelt hat.

★ Laut der „Süddeutschen Zeitung“ (SZ) wollte die Person, die ihr die gehackten Datensätze vor mehr als einem Jahr angeboten hat, anonym bleiben. Angebliches Motiv der Quelle laut SZ: „Ich will, dass diese Straftaten öffentlich werden.“ Der „Brookings“-Mann gibt hier zu bedenken, dass es enorme Selbstsicherheit verlange, so viele Dokumente herauszugeben, ohne selbst enttarnt zu werden. Und dass es enormen Speicherplatz erfordere, mit so großen Datensätzen (2,6 Terabytes) zu hantieren.

Beides deute daraufhin, dass hinter dem Leak ein Nachrichten- oder Geheimdienst stehe.

★ Nach Ansicht des Autoren können die USA nicht dahinter stecken, weil Putin durch die Veröffentlichung keinen Schaden nehmen kann. Putin als Drahtzieher mache Sinn, weil nun weltweit Politiker demaskiert wurden und die Enthüllungen westliche Länder destabilisieren. In Russland könne argumentiert werden: Seht her, das machen die alle
Die ganze Welt verlangt Auskunft über einen der größten Finanzskandale aller Zeiten. In BILD packt einer der Protagonisten aus.

Wie könnte Putin an die Daten gekommen sein?

Laut der panamaischen Kanzlei Mossack Fonseca, der die Datensätze geklaut worden sind, steht kein Kanzlei-Mitarbeiter unter Verdacht, die Quelle zu sein. Laut „Brookings“-Experte Gaddy kommt eine Hacker-Abteilung als „Täter“ infrage – konkret hat er Russlands staatlichen Finanzüberwachungsdienst (FRM) im Verdacht. Diese dem Kreml direkt unterstellte – außerhalb des normalen Geheimdienstes agierende – Cyber-Einheit wurde 2001 von Putin ins Leben gerufen und berichtet ausschließlich an ihn. Sie sammelt vor allem Informationen über weltweite Geldflüsse, Geldwäsche-Vorgänge und Offshore-Zentren.

► Über eine solch professionelle, schlanke, flexible und mächtige Cyber-Einheit verfüge keine andere Nation, deshalb sei Russland wie kein anderes Land in der Lage, sich in geheime Dokumente zu hacken.


Wurden die Datensätze manipuliert?


In den Datensätzen kommen die Namen von rund 3500 US-Amerikanern vor. Aber bislang ist darunter offenbar kein Prominenter. Das verwundert den „Brookings“-Mann sehr und lässt ihn an der Vollständigkeit der veröffentlichten Datensätze zweifeln. Möglicherweise, so Gaddy, habe jemand die Datensätze „bereinigt“, bevor sie den Journalisten übergeben wurden.

Was hätte Putin davon?

In den Augen des Russland-Experten erfüllen die „Panama Papers“ also einen ganz speziellen Zweck: Sie versetzen die Quelle in die Lage, jene Mächtigen dieser Welt zu erpressen, die in den „Panama Papers“ nicht vorkommen, obwohl sie kriminell gehandelt haben. Die Botschaft laute: „Wir haben Informationen über deine finanziellen Vergehen. Und du weißt, dass wir sie haben. Wir können sie gerne für uns behalten – wenn du mit uns zusammenarbeitest.“

Mit anderen Worten: Die Personen, deren Namen in den Dokumenten auftauchen, sind gar nicht das Ziel der Enthüllungen – es sind die Personen, die darin nicht auftauchen, aber etwas zu verbergen haben.

Bron: http://www.bild.de/politik/ausland/wlad ... .bild.html
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Berichten: 4231
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

ma 06 nov 2017, 01:12

Regering Trump gelinkt aan schoonzoon Poetin in 'Paradise Papers'

Gepubliceerd: 05 november 2017 19:53

De Amerikaanse minister van Handel Wilbur Ross doet zaken met vertrouwelingen van de Russische president Vladimir Poetin. Dat is één van de opvallendste zaken die naar voren komt in de Paradise Papers, waarin tal van nieuwe onthullingen staan over belastingparadijzen.

De Paradise Papers bestaan uit meer dan 13 miljoen bestanden, die gelekt zijn aan de Süddeutsche Zeitung. Die krant heeft ze via een internationaal samenwerkingsverband gedeeld met media in 67 landen. In Nederland behoren Trouw en het FD tot dat consortium.

De belangrijkste zaak die uit hun onderzoek naar voren komt, is de band die de Amerikaanse minister Ross heeft met de schoonzoon van Poetin. De 79-jarige Ross heeft belangen in scheepvaartbedrijf Navigator dat zaken doet met het Russische bedrijf Sibur. Dat bedrijf is deels in handen van de schoonzoon van Poetin.

Het betreft een van de weinige investeringen die Ross niet heeft afgestoten bij zijn aantreden als minister begin dit jaar. Ross kan persoonlijk gewin halen uit zijn investeringen als het goed gaat met het bedrijf Navigator. In totaal heeft Ross een belang van 31 procent in het transportbedrijf.

Opmerkelijk

Het Amerikaanse Navigator verdient miljoenen dollars per jaar door gas te vervoeren voor Sibur, meldt The New York Times. Sommige Russische belanghebbenden binnen dat bedrijf staan op een Amerikaanse sanctielijst.

De banden zijn opmerkelijk, mede omdat er loopt al maanden een onderzoek naar Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen. Verschillende analisten noemen de banden van Ross met het bedrijf "problematisch", schrijft The Guardian. President Donald Trump heeft verhalen over banden tussen zijn regering en Rusland altijd afgedaan als nepnieuws.

Navigator werkt niet alleen samen met het Russische Sibur, maar ook het Venezolaanse PDVSA is een grote klant. Dit is een oliebedrijf in bezit van de Venezolaanse staat, aangestuurd door de regering van Nicolas Maduro. De regering van Trump heeft afgelopen zomer sancties opgelegd aan PDVSA.

Schoonzoon

Een andere naam die opduikt in het onderzoek is die van Jared Kushner, schoonzoon en belangrijke adviseur van Trump. Die verkocht zijn vastgoedbedrijf voor 850.000 dollar aan de Russische miljardair Yuri Milner. Die zakenman zorgde er op zijn beurt voor dat de Russische statsbank VTB Bank en energiereus Gazprom grote bedragen konden investeren in Facebook en Twitter. De beursgangen van de sociale mediabedrijven zorgden voor grote winsten.

Ook andere bewindslieden van de regering van Trump worden genoemd, zoals Gary D. Cohn, economisch adviseur en Rex Tillerson, minister van Buitenlandse Zaken. Er is echter geen bewijs dat zij iets illegaals hebben gedaan, volgens de documenten.

Het consortium van kranten dat de Paradise Papers in handen heeft, bericht zondag uitvoerig over tal van zaken die in de documenten naar voren komen. Verhalen over verschillende wereldbedrijven, staatshoofden en prominenten in de wereldpolitiek, entertainment en sport die hun vermogen hebben geparkeerd in belastingparadijzen komen in de openbaarheid.

Koningin Elizabeth II en Bono

Zo staat beschreven hoe de Britse koningin Elizabeth II miljoenen ponden heeft geïnvesteerd in een fonds op de Kaaimaneilanden. Met onder andere dat geld verkoopt een bedrijf huishoudapparaten op afbetaling tegen enorme rentepercentages aan Britse consumenten.

Zanger Bono van U2 wordt in verband gebracht met belastingontduiking in Litouwen en Stephen Bronfman, de fondsenwerver van de Canadese premier Justin Trudeau, zou betrokken zijn geweest bij het wegsluizen van miljoenen dollars naar de Kaaimaneilanden, schrijft Trouw.

Ook worden bedrijven als Apple en Nike genoemd in de bestanden, die de opvolger van de wereldwijd bekende Panama Papers zijn.

In totaal hebben meer dan 380 journalisten ruim een jaar lang de data onderzocht. Sommige bestanden zijn zeker zeventig jaar oud.

Door: NU.nl/ANP/Reuters

Bron: https://www.nu.nl/buitenland/4994117/re ... apers.html
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, blackbox
Omhoog
Gebruikersavatar
Tobi
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1872
Lid geworden op: wo 21 aug 2013, 18:13

ma 17 sep 2018, 02:49

Toine Manders held!!

kreeg ineens dit tussen mn aanbevelingen te zien:


post dit met name ook voor mezelf omdat ik morgen de volledige hoorzitting wil bekijken en het nu al veel te laat is:

Moraliteit ∝ Vrijheid
Real eyes realize real lies!!
Natural Law: The REAL law of attraction | The end of all evil
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23355
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

ma 17 sep 2018, 10:27

Hehehehe the Panama Papers... Een van de redenen dat ik mijn WIB, First Caribbean en BECM bank cards & credit cards hier in NL niet kan gebruiken. Voor WIB en First Caribbean moet ik naar Mofrika om flappen te tappen en voor BECM moet ik zelfs naar Frankrijk.

Bizar, want ik als persoon en mijn NV's en LLC's hebben niets fout gedaan, maar vanwege die papers en het feit dat al mijn banken betrokken zijn geweest bij the Panama Papers en het wegsluizen van geld, zijn al die banken in NL geblacklist door andere NL banken. En dat terwijl banken als de ING en ABN Amro zelf ook bij nog veel grotere schandalen betrokken zijn geweest.

Panama! I love it!

Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23355
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

ma 17 sep 2018, 10:45

H. Minnaar Sint Maarten (Dutch part)
N. A. Minnaar-Pietersz Sint Maarten (Dutch part)
R. T. A. Baetsen Sint Maarten (Dutch part)
A.E. van Healen Bronsema (Dutch part)
J.A.E. Kelderman (Dutch part)
E. Musolino (Dutch part)
H. Haar (Dutch part)
R. Marlin (Dutch part)
R. Gibson Sr. (Dutch part)
A.J. Bishop Sint Maarten (Dutch part)
B. Moon Sint Maarten (Dutch part)
A. Pomata Sint Maarten (Dutch part)
Sceafa Studios NV (Dutch part)
Sceafa ASE Productions NV (Dutch part)
TRI Enterprises NV (Dutch part)
Telem NV (Dutch part)
BK NV (Dutch part)
Multi Ventures 1 Fund NV Sint Maarten (Dutch part)
Oeps!!
Gebruikersavatar
Tobi
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1872
Lid geworden op: wo 21 aug 2013, 18:13

ma 17 sep 2018, 16:11

Tobi schreef:
ma 17 sep 2018, 02:49
Toine Manders held!!

kreeg ineens dit tussen mn aanbevelingen te zien:


post dit met name ook voor mezelf omdat ik morgen de volledige hoorzitting wil bekijken en het nu al veel te laat is:

Toine Manders.. echt een held.. stemmen is niet iets om trots op te zijn, maar mijn eerste stem ging uit naar hem en daar schaam ik me zeker niet voor. de laatste verkiezing heb ik op het laatste moment ook nog besloten te stemmen, maar volgens mij stond hij niet op de lijst en heb ik waarschijnlijk wie anders er op nr1 op de lijst stond gestemd.

"Scheiße schmeckt gut, millionen Fliegen konen kein Unrecht haben. Daar geloof ik niet in" - Toine Manders.
Moraliteit ∝ Vrijheid
Real eyes realize real lies!!
Natural Law: The REAL law of attraction | The end of all evil
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Plaats reactie

Terug naar “Economie / Banken / Financieel”