De raadsels van Rosslyn Chapel

Alles over de tempeliers, tempelridders, PCCTS en meer.
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23355
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 02 jan 2011, 16:57Omdat Rosslyn Chapel nog geen eigen stekje had hier op QFF, maar Rosslyn Chapel wel tjokvol zit met raadsels en mysterieuze aanwijzingen, bij deze dus een geheel eigen plek voor Rosslyn Chapel hier op QFF.

De Rosslyn Chapel werd opgericht in het jaar 1446 door Sir William St. Clair, Prins van Orkney. Niet geheel per ongeluk en toevallig is de naam Sint Clair een bekende naam in de Priorij van Sion. Zie bijvoorbeeld alleen al de enorme waslijst met namen van de Grandmasters.

Nadat Sir William Sint Clair was overleden, werd hij begraven in de nog in aanbouw zijnde kapel. Sir Williams zoon, Sir Oliver Sint Clair bouwde de kapel verder af naar de wensen van zijn overleden vader.  Tijdens de bouw van de kapel was het al omstreden. Termen als curieus, extravagant en uniek werden door velen gebruikt. In de kerk zijn veel symbolen te vinden die werden gebruikt door de Kruisridders en de huidige Vrijmetselaars. Hoewel beiden organisaties een Christelijke oorsprong hebben, zijn juist die Christelijke symbolen nauwelijks te vinden in de Rosslyn-kapel.

De connectie met de Tempeliers wordt o.a. duidelijk door de graveringen/afbeeldingen van twee ridders op één paard, het oorspronkelijke symbool van de Tempeliers, graveringen van een vijfpuntige ster, rozenkruizen, doodshoofden met daaronder gekruisde beenderen.

In 1650, tijdens de burgeroorlog waren het Cromwell troepen die de kapel gebruikte als stallen voor hun paarden. Op 11 december 1688, kort na de protestante Willem van Oranje in Engeland was gearriveerd en de katholieke James II had verdreven, ging een groep door protestanten opgestookte dorpelingen de kapel binnen en sloeg wat van het interieur nog over was helemaal kort en klein.


{mosmap width='600'|height='430'|lat='55.856455'|lon='-3.160481'|zoom='14'|zoomType='Large'|zoomNew='0'|mapType='Hybrid'|showMaptype='1'|overview='0'|text='Rosslyn Chapel'|lang=''}

De kapel bleef leeg tot 1736 toen St James St Clair voorzichtig met de eerste reparaties begon. Ramen werden gezet en het dak gerepareerd. Nadat de kapel volledig was gerestaureerd werden er iedere zondag weer diensten gehouden. In 1942 was het bijna afgelopen met de kapel. Zondag's zaten er tijdens de dienst meestal maar 2 of 3 mensen bij de dienst. Toen tegen beter weten in werd de kapel toch in dienst gehouden. Nu trekt het weer duizenden bezoekers per jaar.De duizenden graveringen, teksten en tekens in de kapel herbergen volgens velen het antwoord op het geheim van de Tempeliers. Het geheim van wat zij eeuwen eerder vonden in Jeruzalem.  "Het antwoord ligt hier, voor degene die bereid is te zoeken"  Gezocht is er zeker. De beroemde Graal-zoeker, Trevor Ravenscroft, beweerde in 1962 dat hij na een zoektocht van 20 jaar zijn doel had bereikt in  Rosslyn. Helaas heeft hij nooit iets concreets kunnen tonen. Nog steeds bezoeken ieder jaar tussen de 40.000 en 50.000  mensen Rosslyn op zoek naar antwoorden...En aangezien een aantal mensen hier op QFF de nodige ervaring hebben in het oplossen van raadsels, of het vinden van antwoorden op lastige vragen, kunnen we in dit artikel / topic alles aangaande Rosslyn Chapel en de mysteriën die er omheen hangen bespreken, met elkaar delen en bediscussiëren.
1119 AD
Gebruikersavatar
BL@DE
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1547
Lid geworden op: za 09 okt 2010, 09:54

zo 02 jan 2011, 18:02

Kan je mijn gedachten lezen ofwat?
:lachjedood:
Ik was er ook mee bezig...

Van de deskundige Dodeca (reactie op de Chapel op Grenswetenschap):
dodeca:

Tuurlijk wisten die knights (ridders) precies waarover het gaat.
Nu nog!

De ridderzaal met zijn glas in lood. Wat is lood? Wat is het symbool van lood? Yep saturnus ons zwarte vierkantje.Waar al die islamietjes omheen tiefelen! De Kaaba is het zelfde het stelt saturnus voor. De kaaba is de hexahedron,dat heeft saturnus ook.De kaaba heeft een visica pisces,yep die groote kut op de hoek.
Saturnus heeft een soort alziend oog op de zuidpool die uitwaaiert in twee phi-ratio spiralen. De islamiet loopt er zeven keer omheen dus da kaaba heeft een ring dat heeft saturnus ook. Deze ring is de electrische dame. Om de kaaba ligt het PHI-LIPS sybool wat squaring of the circle voorstelt.PHI-LIPS is de kut van de zuidpool van saturnus. Moeilijk hey allemaal, maar niet voor die ridders daar benne de ECHTE ridders voor de rest benne gewoon conform CSM kutapen,realtime kutapen.

Gaan we weer. Twee pilaren met daar tussen de boog.(dome)

Hier het raam van de ridderzaal met veel zwarte vierkanten:

Afbeelding

Weet je wat PHI-LIPS ook is? De cult van ISIS onze electrische dame die die fakkel vast houdt, zij maakt het vierkant rond. Philips het artificiele licht die fakkel,het is ook wel het kruis van de ridder.Lucifers kruis.De ridder wist precies wat het kruis inhield.Het is het kruis van vuur-rood lucht-geel aarde-groen en water-blauw.

De ene pilaar is EL(saturnus) en die andere is RA(zon) je ziet ze in het raam van de ridderzaal.Die boog ertussen is ISIS.

Alle maar dan ook alle heilige huizen zijn twee pilaren en een boog dat maakt RAEL met ISIS. Dus starschip enterprise is ISRAEL capice!! Wie is kapitein van de enterprise? Precies. De Currency de stroom van lucifer onze electrische dame.

Isis voedt de zon.Hoe doet ze dat? Wel met de fusie van die TWEE pilaren. De waterstof bom is de paddestoel en dat is HATHOR die bijzondere initiator van je derde oog.

ISIS is general electric, de truc van saturnus.

Deze hebben die ridders respect voor:
Afbeelding

In de wereld van dodeca is er maar een regel en die zegt: er is meer er is altijd meer....

Dus twee pilaren en een dome. Daar gaat het om.Het omvat de essentie van de gnostiek. De essentie van de gnostiek is omvat in drie hoofd culten.

- De cult van de paddestoel(amanita muscaria/rood met witte stippen)
- De cult van de vruchtbaarheid (voortplanting dus dat betekend dus gewoon neuken, wat ze sex noemen en zo,het wordt ook wel de maan/lunar cult genoemd)
- De cult van de sterren/hemellichamen (zon en saturnus)

Aangezien de gehele zooi ommekaar heen draait krijg je de cult van de draaiende sterren en hemellichamen en dat noemen ze de cult van de astrologie of Siderale cult.

Ik zei al dat de twee pilaren en de dome een wisselwerking voorstelt in de matrix die wissel werking is gewoon jou wezen.

Daar hebben sjamen en andere zielen duizenden jaren over nagedacht en in ene zagen ze het, maar dan in het geheel wat ze "zo boven zo beneden" noemen.

Even herhalen wat benevelde dodeca in zijn vorige post alzei.Die ene pilaar is EL (saturnus) en die andere is RA (zon).Tussen die twee bestaat een boog een soort van deal die we ookwel contract noemen. De joden mannetjes noemen die deal de ark van het contract. Ark van het convenant zo mag je het ook noemen en dat stelt jouw wezen in de stroom voor,het is het ware jouw film die voorbij gaat en dat wordt de stroom van de zee genoemd.Het is namelijk een vortex en die egyptenaren gingen ontiegelijk hard op die vortex dus hebben ze die vortex nagebootst en dat noemden ze de MER wat dus gewoon zee is want we hebben het over de stroom van jou wezen en dat is electrische tijd. Mer is dus de oorspronkelijke naam voor pyramide want dat is de griekse naam.Dus die vortex is currency en de zetel van jouw electische golf zit in je pijnappel klier.

Je pijnappel klier heeft zijn naam te danken aan de appel van de pine tree.Op de wortel van de pine tree ( naaldbomen dus met name de den en lariks) groeien de sporen van de amanita dus de amanita is het vruchtje van deze boom. Vandaar dat we nog steeds met de kerst het paddenstoeltje, rood met witte stippen in ons boompje hangen.

Deze pijappel is ons derde oog de zetel van de vortex van ons wezen,het ziet er precies uit als het oog van horus.

De sjamanen die de hoogste priester waren kende het gebruik van de paddenstoel op hun duimpje. Vandaar dat je de levite priest, die de kennis van het alziendoog(pijnappel klier) onder de knie heeft, altijd ziet afgebeeld met een soort tulband en die tulband stelt de paddenstoel voor. Tijdens het feest van de paddestoel (kerstfeest) geven we elkaar daarom ook altijd een tulband mmmmmmm... lekker smullen van die heerlijke tulband.

Dus die pyramide met het alziend oog stelt niet anders voor dan de de activatie van je innerlijk derde oog.Zeh maar jou persoonlijke derde oog.

Dat wordt samen gevat in de cult van ISIS daarom heeft isis die heilige koe op want ze gaat hard op haar eigen vortex die ze voorstelt. Dus we hebben EL en Ra die twee pilaren met daar tussen die stroom die ik electricladyland noem.Ik ben wat moderner dan die geweldige egyptenaren want die noemden haar ISIS.

Dat geheel is een ISRAELLETJE gewoon twee pilaren en een boog.

Die electrische dame is dus in staat om dat vierkant (wat die twee pilaren voorstelt) rond te maken.Zij geeft dus draai aan alles zij maakt alles rond.

Als je dit snapt snap je israel ook.Dit is waar ISRAEL voor staat in de gnostic. (dat we er een puinhoop van maken is een geheel ander verhaal en daar hou ik me allang niet meer mee bezig,nou ja af en toe)

Dus als je van egypte aan komt bij de grens van israel in eilat zie je het wezen van je zelf:

Afbeelding
De ringen mogen nu duidelijk zijn.

probeer dit document eens: http://www.egodeath.com/WassonEdenTree.htm

In hildesheim is er een kerkje met een bijzondere plafond beschildering: http://images.g...TF-8&sa=N&tab=wi

Zit er zo uit:
Afbeelding

Ook deze afbeelding van adam en eva heet een israelletje.

Die middelste is isis (klinkt als slang) die boom maakt alles rond.Links en rechts ervan die andere giganten van een pilaren.

By the way er is een blogje elders die een foto laat zien van een dame die een trap afkomt.Haar bovenlijf is bloot en op de trap liggen dieren vellen ook dat is een israelletje kijk nog maar eens goed naar die pic.

Afbeelding

Als je nog meer duiding wilt moet je maar verder speuren naar deze bouwmarkt hobbyisten.
pas op: in de symbolen van deze club kan je met veel lees en kijkwerk bijkant de gehele historische, allegoristische, hermetische, alchemistische, you name it, terug vinden. Zelfs een aantal kaarten uit het tarotspel (vermoed te zijn een handboek van en voor de Kartharen) tonen deze symbolen. Leef je uit.
Gebruikersavatar
BL@DE
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1547
Lid geworden op: za 09 okt 2010, 09:54

zo 02 jan 2011, 18:15

Wiki:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Rosslyn_Chapel

Door de vormen op kunstig gebeitelde kubussen te analyseren kwamen een RAF codekraker en zijn zoon tot een muziekstuk van 11 minuten dat 'The Rosslyn Motet' werd gedoopt.Afbeelding
Rosslyn Motet-kubussen in Rosslyn Chapel te Schotland

Afbeelding
Speelt deze Engel met vreemd instrument het Rosslyn Motet?

Gebruikersavatar
BL@DE
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1547
Lid geworden op: za 09 okt 2010, 09:54

zo 02 jan 2011, 18:21

The Secret Rosslyn Lightbox

This is a visual description of what we found in Rosslyn Chapel.When we were researching our new book Rosslyn Revealed showing that Dan Brown should have done more research for the Da Vinci Code,and that the truth is stranger than the fiction.

Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23355
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 02 jan 2011, 18:22

Thanks Bl@de!! Ik mis Dodeca hier echt!
1119 AD
Gebruikersavatar
BL@DE
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1547
Lid geworden op: za 09 okt 2010, 09:54

zo 02 jan 2011, 18:24

[quote name="Baphomet"]Thanks Bl@de!! Ik mis Dodeca hier echt![/quote]

Dat zou een waardevolle aanvulling zijn @Bapho, door hem ben ik toch wel veel geleerd...
Gebruikersavatar
Har-o-bed
QFF Gold Member
QFF Gold Member
Berichten: 259
Lid geworden op: vr 12 nov 2010, 21:15

zo 02 jan 2011, 18:25

Kun je hem niet hierheen halen Baphomet?

Ik mis ook echt en paar posters van Niburu. Zoals ook James. Heb ik jou ook al aan zien geven ;-)
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23355
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 02 jan 2011, 18:32

James zou zich weer melden, heeft al een account hier volgens mij. Ik heb zijn e-mail wel en zal eens een mail sturen. Dodeca's e-mail heb ik niet, maar misschien is er iemand die hem persoonlijk kent?? Anders openen we gewoon een opsporing verzocht topic voor Dodeca en anderen! ;-)
1119 AD
Gebruikersavatar
blackbox
Administrator
Administrator
Berichten: 6284
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:09

ma 03 jan 2011, 05:31

Just north of Penrith the Belinus line connects with one of the finest stone circles in Britain, Long Meg and her Daughters.
The line continues into Scotland and passes through sites such as Carlisle, Langholm, Eskdale near to Rosslyn Chapel (Knights Templar centre)

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
illuminati of my own reality
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23355
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

ma 03 jan 2011, 05:48

EN dan opeens tref je dit aan op een website van een loge van de M3t2...

http://www.groot-nederland.org/roslin_chapel.html

En dan zijn er nog mensen die betwisten of betwijfelen dat er een band zou bestaan tussen de M3t2 en de Tempeliers...
1119 AD
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23355
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

ma 03 jan 2011, 05:59

EN euh... Templar Wood:

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
1119 AD
Gebruikersavatar
Dendorion
Senior QFF-er
Senior QFF-er
Berichten: 156
Lid geworden op: za 27 nov 2010, 15:29

ma 03 jan 2011, 07:04

Mmmm sorry bapho maar dit zijn 2 verschillende templar woods die jij nu aantoont .

De bovenste ligt idd nabij rosslyn enkel de onderste ligt in Argyll.

This afternoon, I am posting information on the prehistoric, Temple Wood circles which form part of the Kilmartin Glen prehistoric landscape in Argyll, West of Scotland.

This site has a long history dating back to 3500 BC and was in use for about 2000 years. The site comprises two circles of which the northern site (image immediately below this text) was erected first, probably using wood. Like many stone circles it may have had an observatory function.

Afbeelding

Wel intressant natuurlijk :)
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Het Dolle Eland
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23355
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

ma 03 jan 2011, 07:07

oke mijn fout, klopt ook, want die onderste foto kwam van een andere website...

Thanks dat je het even op hebt geklaard!

:-)
1119 AD
Gebruikersavatar
CVDP
Junior QFF-er
Junior QFF-er
Berichten: 5
Lid geworden op: zo 02 jan 2011, 20:18

ma 03 jan 2011, 07:31

Interresant!
Gebruikersavatar
Merkabah
QFF Gold Member
QFF Gold Member
Berichten: 248
Lid geworden op: wo 08 dec 2010, 14:32

zo 12 aug 2012, 07:53

Plaats reactie

Terug naar “Tempeliers”