Baphomet

Alles over de tempeliers, tempelridders, PCCTS en meer.
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23162
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

ma 26 dec 2011, 19:25

Tja en op deze tweede kerstdag ook wat aandacht voor mezelf! Want daar ik belangrijk ben, verdien ik natuurlijk wat aandacht! * cynische en sarcastische modus uit * Geintje natuurlijk! Maar indirect wel een beetje aandacht voor de naam van het beestje... Er bestaan vele misverstanden over de naam die ik koos als gebruikersnaam, mede ontstaan door de Taxil Hoax... De naam Baphomet dus...Maar waar komt die naam nu vandaan? Wie of wat was Baphomet? Volgens Wikipedia zou Baphomet een god zijn die door de Tempeliers zou zijn aanbeden... Leest u maar even mee...

Baphomet was een afgod, die door de Tempeliers zou worden aanbeden. Tijdens het proces tegen de Tempeliers werd er meerdere keren over deze zogenaamde afgod gesproken. De Tempeliers zijn onder meer veroordeeld voor het vereren van afgoden, terwijl het nog maar de vraag is of deze Baphomet echt bestaan heeft. Zo zou het kunnen zijn dat verschillende Tempeliers bekenden dat ze een afgod vereerden, onder de zware druk van de martelingen die ze ondergingen.

Baphomet zou het hoofd hebben van een bok en het lichaam van een vrouw. Ook zou hij gespleten hoeven hebben. Volgens andere bronnen zou hij echter de vorm van een kat hebben. Op het internet zijn verschillende plaatjes van Baphomet te vinden. Het bekendste is het vrouwenlichaam met bokkenhoofd en met hoeven. Een plaatje van Baphomet met een kattenlichaam is er niet.

Sommigen denken dat de naam Baphomet van het woord Mahomet zou komen, wat de Franse naam voor de moslimprofeet Mohammed is. Maar Baphomet is waarschijnlijk een verbastering van het Arabische woord abufihamet, dat in het Noords-Spaans werd uitgesproken als bufihamat. Abufihamet betekent “Vader van het Begrip” of “Vader van de Wijsheid”. Het woord vader betekent in het Arabisch tevens “bron”. Een andere theorie is dat het Baphomet is samengesteld uit twee Griekse woorden. Het zou dan iets van “Onderdompeling is Wijsheid” betekenen.

Het idee dat Baphomet vereerd werd, komt voort uit bewijsmateriaal over geheime rituelen, waarbij een of ander hoofd het middelpunt vormde. Niemand weet echter de betekenis van dit hoofd. Zo zou het een gemummificeerde hoofd van Hugues de Payns zijn geweest. Hugues de Payns was een edelman die officieel als de stichter van de Tempeliers wordt gezien. Er zijn echter teksten die laten zien dat de Tempeliers eerder ook al bestonden. De bisschop van Chartres schreef in 1114 een brief aan de graaf van Champagne dat hij vernomen had dat deze graaf wilde toetreden tot een militie van Christus bij zijn reis naar het Heilige Land. Een ander verhaal vertelt, dat jonge Tempeliers op de proef werden gesteld bij gevangenname door Mohammedanen. Hierbij zouden ze een afgodsbeeld in een kelder moeten aanbidden, dat de vorm had van een kat. Al deze geruchten kwamen de Tempeliers tijdens hun proces niet ten goede.

Tijdens hun verhoor bekenden verschillende Tempeliers dat ze afgoden zouden hebben aanbeden. Of dit echt zo was, is onduidelijk. Het schijnt zelfs zo te zijn dat er in alle bronnen over het verhoor van de Tempeliers, maar één Tempelier te vinden is, die het woord Baphomet zou hebben uitgesproken. Er zijn echter wel andere Tempeliers die het hadden over afgoden.

Het is dus nog maar de vraag of de Tempeliers echt afgoden aanbaden, en of het niet zo is dat de Tempeliers door de hevige martelingen dit bekenden terwijl er niets of maar een deel van waar is.

De laatste grootmeester van de Tempeliers was Jacques de Molay, hij stierf op 18 maart 1314 te Parijs op de brandstapel. De Molay heeft gedurende zijn (schijn)proces altijd gezwegen. De beschuldigingen van ketterij, homoseksualiteit en aanbidding van Baphomet waren voor die tijd ongehoord.

Eind 2007 verklaarde het Vaticaan de Tempelridders niet langer 'ketters'. Immers uit een oud document blijkt dat paus Clemens V de Tempelridders al in 1314 heeft vrijgesproken van godslastering, hen de pauselijke absolutie heeft geschonken en hen om vergiffenis heeft gevraagd. Het Vaticaan publiceerde op 25 oktober 2007 een boek genoemd Processus contra Templarios over de ter ziele gegane orde van de middeleeuwse christelijke ridderorde. De publicatie is gebaseerd op het perkament van Chinon, dat zes jaar eerder werd aangetroffen in het geheim Vaticaans archief nadat het jarenlang verkeerd was geklasseerd. Uit dit document zou blijken dat de paus duidelijk heeft gehandeld onder politieke druk van de Franse koning Filips IV.

Tja... Maar klopt dat allemaal wel? Volgens sommige gekkies is Baphomet namelijk nog weer iets anders... Maar ook daarover bestaan nagenoeg geen enkele zekerheid... Veel mensen gissen maar en raden maar raak op basis van verzinsels en moedwillig verspreide nonsens om de ware identiteit van Baphomet te verhullen...

Moeder aarde (Kaya) en Baphomet zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden en in en in diep geworteld in al het leven op aarde... Althans dat is wat ik voel, geloof en geleerd heb door tussen de regels door te lezen en te zien waar het echt om gaat... Hoe kan ik dit simpel uitleggen? Tja, vrijwel onmogelijk... Althans om het simpel te houden, daar dit gecompliceerder lijkt te zijn dan het is...

Alles ontstaat uit stof, deeltjes, dus moleculen... Die moleculen zijn hier dankzij Kaya.... Dankzij het immer in beweging zijnde proces van leven, dat door Moeder Aarde hier in ons deel van het universum aangedreven wordt bestaan er dus dingen als planten en dieren... Wij mensen zijn dus dieren... En iedere vorm van leven heeft naast een vleselijk bestaan (lees: een door meerdere moleculen gevormde levensvorm) ook een geestelijk bestaan... Zie Baphomet nu eens als de vader van dat bestaan en je snapt gelijk waarom Kaya (Moeder Aarde) en Baphomet zo onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn...

Baphomet is dus eigenlijk al heel oud... Veel ouder nog dan de Tempeliers die Baphomet zouden hebben aanbeden... Velen leggen ook een verband tussen de God Pan en Baphomet... En ergens snap ik wel waarom mensen dat doen... Maar goed, in dit artikel dus wat aandacht voor Baphomet (en nee niet mezelf dus :-P)... Ik ben erg nieuwsgierig naar hoe anderen tegen Baphomet aankijken en denken over de oorsprong van Baphomet en wil vooral het negatieve beeld dat bestaat omtrent de vader van het leven op aarde (lees: God / Jezelf dus) eens van een andere zijde belichten. Eigenlijk zou je dus kunnen stellen dat we ergens allemaal Baphomet zijn... Of allemaal een stukje / beetje Baphomet... En dat is in mijn ogen ook de meest voorname reden dat er zo'n negatieve lading kleeft aan de naam Baphomet... De kerk (lees: religies) hebben de vader van het leven eigenlijk min of meer uit de geschiedenis weggeschreven...

Hieronder in de comments kan het wat mij betreft verder...


1119 AD
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: 8Lou1, FreeElectron
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15966
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

ma 26 dec 2011, 20:32

is kijken we hoeveel storm- opper-goden er nog meer te vinden zijn die donderen en of met bliksem/vuur (plasma) gooien;
In Rusland de Slavische god Perun,
Bij de Maori op Polynesië Tawhaki,
De Etruskische god Tinia,
In Mesopotamië was Mardoek de god van de zon en de koning van Babylon. Hij beheerste de donder en de magie,
Bij de Inca's is Ilyap'a,
In Japan Susano (chaos),
In China Wen Zhong de moeder van de bliksem was Tien Moe,
In de Veda's Indra,
Bij de Kelten en de Galiërs Taranis,
Bij de Romeinen Jupiter de oppergod en de god van de lucht,
De Griekse oppergod Zeus,
De Germaanse dondergod Thor, Donar (vroeg Germaans) of Thunor (Angel Saksisch),
Voor de Iroqees van Noordoost-Amerika het Donderwezen Hino,
De Jozoeba's in Nigerië Sjango,
De Hittitische weer- en stormgod Tesjoeb,
In Oost-Afrika in Ruanda Nkuba,
De Australische Aborigionals beelden hun bliksem- en weergeest af als een demon,
De Assyrische storm- en weergod Adad,
De verschrikkelijke dondervogel van de Eskimo's de Lakota en andere Indianen van Noordwest-amerika Wakinyan,
Zuid Afrika heeft de befaamde Lightning Bird,
In de West-Afrikaanse mythen de ram Xevioso,
De Mayaanse god Chaac of Chaak
Heeft Albert Pike (voor de vrijmetselaars) zijn eigen 'donder- opper-god' Baphomet geschapen ? en wat te denken van Yah-Baal-On ?


viewtopic.php?f=153&t=41677&#p41677
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: FreeElectron
Omhoog
Gebruikersavatar
NoMore
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 814
Lid geworden op: di 16 aug 2011, 21:10

ma 26 dec 2011, 20:55

Dit pik ik eruit;
- Wat maken we geloof door de eeuwen heen gecompliceerd en pijnlijk
- De kerk is de enige echte firma List & Bedrog
- "Mensen zijn dieren" Zo simpel is het...
- Interessant stukje over Kaya.(/googling) Ken alleen de cd, wel 1 van de beste ooit ;)
- Een naam is slechts een naam (who cares?)
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: FreeElectron
Omhoog
Gebruikersavatar
Het Dolle Eland
Administrator
Administrator
Berichten: 2550
Lid geworden op: zo 24 okt 2010, 17:26

di 27 dec 2011, 02:36

Tja, we bestaan uit deeltjes. Tevens zijn wij slechts deeltjes en bevinden ons tussen heel veel andere deeltjes. We zien zelf maar een klein deeltje in het héle overgrote deel ;-)

Onlangs was er op de Zweedse TV nog een interessante docu over Galileo. Hoe deze man door de Paus-, kerk en andere "muppets" bewust tegen werd gehouden. Men was bang dat het Copernicuaanse de overhand zou nemen. Want Copernicus (velen anderen en daarmee ook Galileo) zagen allang al in dat we "slechts" uit deeltjes bestaan en omgeven zijn door vele andere deeltjes. Tevens zo dachten al vele andere ouden volken en aziatische volken er al zo over.

Maar de kerk en paus dachten hier toch anders over met hun god! Tja... over goden vereren gesproken. Pas in 1992 heeft paus Johannes Paulus vergiffenis gevraagd met betrekking tot de kerkelijke ontkenning en de ontdekkingen van Galileo. "Eindelijk" kon de kerk en wetenschap eens en voor altijd door een deur.

Daarom gaan bepaalde dingen nu zo hard. Maar wetenschap lijkt vandaag de dag in de handen gevallen van een andere macht.... n.m.l de Financiële macht....

Want als wetenschapper beland je nu niet meer als heks op de brandstapel, maar kom je om bij een duister auto ongeluk o.i.d. Of je lab ontploft, of de geldkraan wordt simpelweg gewoon dichtgedraaid, of je komt uit een "terroristisch land". Dus blijft het weer bij het "oude" (ondanks mooie sprongetjes). Maar ben je iets te kritisch of té controversioneel dan heb je het wederom als wetenschapper moeilijk vandaag de dag, net zoals Galieo......

B)
“In individuals, insanity is rare; but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.” ~ Friedrich Nietzsche ~
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: FreeElectron
Omhoog
Gebruikersavatar
Dromen
Administrator
Administrator
Berichten: 5033
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 06:38

wo 28 dec 2011, 05:22

Mooi topic Bapho :)
FreeElectron
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 4292
Lid geworden op: vr 12 nov 2010, 22:26

do 03 jan 2013, 23:12

De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, abrakadaver
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23162
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

do 03 jan 2013, 23:40

Kat weer van 't pad?

;-)

:bapho:
1119 AD
Gebruikersavatar
Dromen
Administrator
Administrator
Berichten: 5033
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 06:38

vr 04 jan 2013, 14:22

[quote=""FreeElectron" post=64832"]WTF? :blink: :silly:

http://www.klokkenluideronline.net/arti ... t-baphomet

http://www.youtube.com/embed/SFyy2Zwrabs[/quote]

:wodan:

...

Even een reactie uit de reaguurders:

miep
2 januari, 2013 at 21:36


Verweg de meeste symbolen zijn niet goed.
Zo ook de davidster. Wie heeft dat ooit verzonnen? Het is een hexagram. Waarschijnlijk gebruikt door koning Salomo tijdens zijn omgang met al die buitenechtelijke vrouwen en hun afgoden en religies.
De muts van de paus lijkt op een vissekop:
http://www.bible-history.com/past/dagon.html
En zo zijn er wel meer.
Ik geloof in Jezus Christus, dus ook in God en de bijbel. Maar aan symbolen doe ik niet mee.


<img src=" class="emoji smilies" draggable="false" src="//cdn.jsdelivr.net/emojione/assets/3.1/png/64/1f923.png"> :lachjedood:


:wodan:
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, FreeElectron
Omhoog
Gebruikersavatar
Vortex
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 730
Lid geworden op: zo 14 nov 2010, 21:17

vr 04 jan 2013, 15:30

[quote=""Dromen" post=64879"]
...

Even een reactie uit de reaguurders:

miep
2 januari, 2013 at 21:36


Verweg de meeste symbolen zijn niet goed.
Zo ook de davidster. Wie heeft dat ooit verzonnen? Het is een hexagram. Waarschijnlijk gebruikt door koning Salomo tijdens zijn omgang met al die buitenechtelijke vrouwen en hun afgoden en religies.
De muts van de paus lijkt op een vissekop:
http://www.bible-history.com/past/dagon.html
En zo zijn er wel meer.
Ik geloof in Jezus Christus, dus ook in God en de bijbel. Maar aan symbolen doe ik niet mee.
[/quote]

Afbeelding
nosce te ipsum
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: NoMore
Omhoog
Gebruikersavatar
Dromen
Administrator
Administrator
Berichten: 5033
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 06:38

zo 06 jan 2013, 16:54

Nog ff aanvullinkje:
Deel 1 van de God Pan:
http://achtergeslotendeuren.punt.nl/con ... -god-pan-1

Deel 2:
http://achtergeslotendeuren.punt.nl/con ... -god-pan-2

Kleine quote:
De Baphomet - Eliphas Levi en Stanislas de Guaita

De beroemde (Rooms Katholieke) occultist Eliphas Levi (Alphonse Louis Constant) werd geëxcommuniceerd omwille van zijn visie en uitleg ten opzichte van het 'occulte'. Van Eliphas Levi kennen wij dus de Baphomet zoals wij dit symbool vandaag de dag kennen.Dit Baphomet symbool (zie de afbeelding hierboven) werd door Levi opgetekend in zijn 'Dogme et Rituel de la haute magie' (1855-56 en 61, in het Engels vertaald door Arthur Edward Waite, in het Nederlands vertaald door Dr. A. Lafeber). Helaas dat veel mensen zichzelf laten misleiden, door bijvoorbeeld het symbool zelf te zien als 'het kwaad'. Vaak wordt er gezegd dat het Eliphas Levi was die als eerste met zijn optekening van de 'Geit van Mendes' het symbool van de oude Pan in een 'kwaad' daglicht zette. Dit is een dwaling te noemen, daar Eliphas Levi duidelijk stelde, dat het 'Geit van Mendes' symbool - dat hij met Baphomet associëerde - absoluut niet het 'kwaad' uitbeeldde, en absoluut niet geassociëerd kan worden met 'zwarte magie', daar het enkel een Pantheïstisch symbool is van het 'absolute'. Het was volgens hem een god van de oude wereld die gedwongen werd ondergronds te gaan omdat het Christendom hem associëerde met Hekserij en met de 'Duivel'.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: FreeElectron
Omhoog
Gebruikersavatar
ikbeni
Senior QFF-er
Senior QFF-er
Berichten: 132
Lid geworden op: di 28 aug 2012, 20:35

di 26 mar 2013, 01:11Afbeelding
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15966
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

ma 01 apr 2013, 12:38

[video size=100 width=425 height=344 type=vimeo]44583147[/video]

I, pet goat II

A story about the fire at the heart of suffering.
Bringing together dancers, musicians, visual artists and 3d animators, the film takes a critical look at the events of the past decade that have shaped our world.

De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: FreeElectron, NoMore
Omhoog
LMS

zo 15 jun 2014, 21:23

Have not read all. Just Bapho. Will comment later. Funny, I have Templar Sword from Toledo and am a cat. Silly stuff, but whatever. :)
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23162
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 15 jun 2014, 21:42

“The name of the Templar Baphomet, which should be spelt kabalistically backwards, is composed of three abbreviations: Tem. ohp. AB., Templi omnium hominum pacts abbas, “the father of the temple of peace of all men”.
;)
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: 8Lou1
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23162
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 15 jun 2014, 21:43

Plaats reactie

Terug naar “Tempeliers”