Pagina 1 van 1

Google en censuur?

Geplaatst: di 05 jul 2011, 13:14
door baphomet
Deze Dinsdagochtend wil ik aftrappen met een artikel waarin ik wat aandacht wil schenken aan iets dat ik tegen het virtuele lijf liep dankzij een interessant topic op de GLP website. Een van de leden van de GLP community snijdt in dit topic mijns inziens namelijk een zeer interessant stukje materie aan... Wat wil namelijk het geval? Dit lid van de GLP community vraagt zich namelijk af waarom Google haar real-time live search functie heeft uitgeschakeld? Met deze functie was het mogelijk om real-time data op te zoeken in een hele reeks social media websites...Volgens een bericht op de website van Yahoo zou Google dit doen omdat ze een nieuw stukje ontwikkelde software (Google+) willen implementeren. Een bericht op de Twitter-pagina van Google benadrukt dan ook dat het hier slechts om een tijdelijke maatregel zou gaan...

Even geen updates van facebook, twitter en andere social media op Google dus...

En dan kom ik weer terug bij het topic op GLP, waarin een aantal prachtige verbanden worden gelegd tussen de enorme hoeveelheid doom die om de hoek ligt in de VS. Je kan hierbij denken aan het noodweer dat de VS al wekenlang aan het teisteren is, de verschillende kerncentrales in de VS waar problemen zijn, de fall-out aan radioactiviteit vanuit Japan (Fukushima), Of toch Obama die zijn leugens wil verbergen? En ga zo maar door...

Het aparte van dit alles is dat Google niet alleen bezig is, maar ook zoekmachine Collecta lijkt uitgeschakeld te zijn. En alsof dat allemal nog niet genoeg is, blijkt nu ook nog eens dat de real-time zoekfuncties van de  grote social media websites niet helemaal lekker werken en geen updates laten zien...

Interessant dus, want met alles wat er op dit moment speelt, lijkt dit namelijk een soort van censuur te zijn... Staat er wat te gebeuren wat van te voren gepland is en waarvan men niet wil dat het via de sociale media te volgen is misschien?

In het recente verleden was het Alex Jones die al eens wat aandacht bestede aan Google en censuur...Mijns inziens al met al iets waarover we hier op QFF best eens kunnen discussiëren...

Hieronder in de comments kan het wat mij betreft dan ook verder...Google en censuur?

Geplaatst: wo 06 jul 2011, 14:00
door baphomet
!!! Holy Crap, I Just Found The Freakiest Thing On Google Speech To Text, You Gotta Read This !!!

So on the google speech to text on my android phone, if you dont want to type a message you just click on a little microphone button and say whatever you want and it spells out what you said, no big deal....

I am listening to the Yankee game on the radio in real time and for fun I press the microphone and let it record a few seconds of the game in real time. Instantly it gives me back the name of the radio station in new york. So I try it again and it says, "new york yankees, new york, new york"

For those of you that don't grasp the importance of this, it means google can monitor the incoming data in real time and find a match on the airwaves in a milisecond and know what I am listening to. Know you know they listen to every piece of audio in the world at once, the rabbit hole gets deeper.

Bron: http://www.godlikeproductions.com/forum ... 552826/pg1

Re: Google en censuur?

Geplaatst: wo 06 jul 2011, 15:24
door FreeElectron
Google is levensgevaarlijk.
Blokkeer de services via je hostfile: http://winhelp2002.mvps.org/hosts.htm
Vermijd G-mail.
En gebruik alternatieve zoekmachines.

Re: Google en censuur?

Geplaatst: wo 06 jul 2011, 19:39
door Neut
En welk bewust mens wil die informatie kunnen absorberen? Ik heb m'n handen al vol aan mijn eigen hooi. :)

Re: Google en censuur?

Geplaatst: wo 06 jul 2011, 21:04
door FreeElectron
[quote=""Neut" post=36181"]En welk bewust mens wil die informatie kunnen absorberen? I[/quote]

Du moment er een zondebok wordt gezocht voor bijv. een moordzaak die ze niet rond kunnen krijgen?

Was Theuntje wellicht in de buurt? Even afluisteren rond die tijd en op die plek.
Dan hebben we een dader, hoera!
DNA en/of vingerafdrukken staan in de database dus we sjoemelen wat en hoppekee: ons target aan opgeloste zaken kan omhoog.

Vergezocht? Paranoide? Toon maar eens aan dat het niet zo misbruikt kan en ZAL worden.

Re: Google en censuur?

Geplaatst: wo 06 jul 2011, 21:09
door combi
[quote=""FreeElectron" post=36187"][quote=""Neut" post=36181"]En welk bewust mens wil die informatie kunnen absorberen? I[/quote]

Du moment er een zondebok wordt gezocht voor bijv. een moordzaak die ze niet rond kunnen krijgen?

Was Theuntje wellicht in de buurt? Even afluisteren rond die tijd en op die plek.
Dan hebben we een dader, hoera!
DNA en/of vingerafdrukken staan in de database dus we sjoemelen wat en hoppekee: ons target aan opgeloste zaken kan omhoog.

Vergezocht? Paranoide? Toon maar eens aan dat het niet zo misbruikt kan en ZAL worden.[/quote]


:whistle: http://www.cellebrite.com/

Re: Google en censuur?

Geplaatst: wo 06 jul 2011, 21:22
door FreeElectron
[quote=""combi" post=36189"][quote=""FreeElectron" post=36187"]
Vergezocht? Paranoide? Toon maar eens aan dat het niet zo misbruikt kan en ZAL worden.[/quote]

:whistle: http://www.cellebrite.com/[/quote]

Dat toont dus het tegendeel aan ..... :whistle: :pinch:

Re: Google en censuur?

Geplaatst: wo 06 jul 2011, 21:29
door combi
Ik voelde me dan ook niet geroepen :silly: om het tegendeel aan te tonen. Dat mag de desbetreffende overheidsafdeling zelf doen.

Re: Google en censuur?

Geplaatst: wo 06 jul 2011, 21:51
door Neut
Moeten ze ook doen maar ik denk dat ze zich schamen voor hun eigen paranoïde wanen vaak en dat daarmee de verplichte kenbaar making uitblijft. Ze zeiden dat het bij ons het meest gebeurd, kan ook wel als een compliment opgevat worden natuurlijk. ;)

Re: Google en censuur?

Geplaatst: vr 30 jan 2015, 15:37
door baphomet
Google past Brits privacybeleid aan na onderzoek datawaakhond

Gepubliceerd: 30 januari 2015 14:25
Laatste update: 30 januari 2015 14:25

Google past zijn privacybeleid aan na onderzoek van de Britse datawaakhond, het Information Commissioner's Office (ICO).
Dat meldt het ICO vrijdag. De eerste aanpassingen zullen begin juni worden voltooid. Met de veranderingen zal Googles beleid voldoen aan de eisen van het de Britse dataprotectiewetten. In de loop van de komende twee jaar zullen er nog meer veranderingen volgen.

Het ICO benadrukt dat het huidige beleid van Google geen substantiële schade toebrengt aan zijn gebruikers, maar dat de aanpassingen desondanks nodig waren.

Google zal onder meer de voorwaarden begrijpbaarder maken maken voor normale mensen, en zal de gevolgen voor de privacy continu blijven monitoren.

Het is vooralsnog niet bekend of de aanpassingen ook worden doorgevoerd in andere (Europese) landen.

4 onderzoeken naar Google: zoekgigant onder de loep

Door: NU.nl
via:-> http://www.nu.nl/internet/3982971/googl ... khond.html

Re: Google en censuur?

Geplaatst: vr 30 jan 2015, 23:38
door baphomet
Google Now ondersteunt nu apps van derden

Gepubliceerd: 30 januari 2015 22:34
Laatste update: 30 januari 2015 22:34

Digitale assistent Google Now is begonnen apps van derden te ondersteunen. Functies van apps als Shazam en Ebay worden dan als zogenoemde cards getoond.
Dat maakt Google vrijdag bekend. Tot nu toe toonde Google Now enkel functies van Google zelf, zoals de snelste weg naar huis via Google Maps, de agenda via Google Agenda nieuwsberichten via de zoekmachine.

Daar worden nu functies van apps als Shazam, Ebay, Airbnb, Duoluingo en Runkeeper in opgenomen. Net als bestaande Google Now-functies krijgen de apps in de digitale assistent de vorm van zogenoemde cards.

Die kaarten tonen beknopte informatie van de app, die op dat moment en op die plek het meest relevant is. Shazam biedt bijvoorbeeld snel toegang tot het herkennen van muziek, waar Airbnb huurhuizen op recent gezochte plekken toont.

De functie werkt vooralsnog alleen met de Android-versie van Google Now, en wordt de komende tijd na een update van de Google-app uitgerold. Google heeft een lijst gepubliceerd met de ruim dertig apps die Google Now op korte termijn gaan ondersteunen. Ondersteuning van andere apps volgt volgens Google snel daarna.
via:-> http://www.nu.nl/apps/3983294/google-no ... erden.html