Puma Punku

Alles over ongeïdentificeerde vliegende objecten (UFO's dus), Antonaki, E.T. en andere Saluzaanse zaken tref je aan in de topics in dit deel van het QFForum.
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23169
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 18 mar 2012, 15:57

Op deze vroege Zondagochtend wil ik daar waar anderen hun heil in de kerk zoeken, graag wat aandacht besteden aan Puma Punku... W00t?! Ja dat leest U geheel goed, Puma Punku dus!!! Wat Puma Punku is? Nou, euhhh in elk geval niet een nieuwe drugssoort of een nieuw soort gerecht uit de shoarma toko om de hoek... En nu wilt U natuurlijk weten wat het dan wel is als het geen eten of drugs betreft...En daarop zal ik trachten een antwoord te geven... Althans, ik zal U aan de hand van dat wat ons wereldwijde web te bieden heeft trachten inzicht te geven in dat wat Puma Punku nu precies is... Zo staat er een interessant artikel op de website van Grenswetenschap.nl waarvan U hieronder een belangrijk deel kunt lezen... Dus, euh... ...leest U even mee...???

Puma Punku is waarschijnlijk het oudste en merkwaardigste bouwwerk dat er op de aarde te vinden is. Sommige wetenschappers dateren Puma Punku op ongeveer 3.000 v.Chr., maar andere wetenschappers spreken over jaartallen tussen de 10.000 en 15.000 v.Chr.. Moderne dateringstechnieken lijken er niet uit te komen. Eigenlijk zou het bouwwerk een ere-plek moeten krijgen op de lijst van wereldwonderen en zou het bouwwerk met gemak de complexibiliteit van de Grote Piramide in Gizeh kunnen verslaan. Toch weten de meeste mensen weinig van het mysterieuze Puma Punku, gelegen in een dun bevolkt hoogland in Bolivia, ten zuiden van het Titicacameer, nabij het beroemde Tiahuanacu.

Met de modernste technologie en informatie gaan de structuren van Puma Punku tegen alle bestaande logica in. Vooralsnog lijkt geen enkele vooraanstaande wetenschapper ook maar enig idee te hebben hoe het mogelijk was om in de tijd dat Puma Punku gebouwd werd dit met de toenmalige stenen tijdperk-technieken te realiseren. Sterker nog: zelfs met onze huidige technieken zal het vrijwel niet te realiseren zijn.

Naast het feit dat men niet weet hoe het bouwwerk tot stand is gekomen heeft men ook geen flauw idee wie dit bouwwerk hebben gemaakt en waaróm zij het überhaupt gebouwd hebben. Rationele verklaringen lijken er niet te zijn en men wordt al snel gedwongen verder te kijken dan de gangbare theorieën wat betreft het tot stand komen van oude megastructuren.

Puma Punku

Men weet dat Puma Punku vroeger veel complexer was dan het nu nog is. Het moet een prachtig ingenieus bouwwerk geweest zijn dat om één of andere reden bijna volledig vernietigd lijkt door een bepaalde gebeurtenis in de geschiedenis. Een grote aardbeving? Een meteoriet die de aarde heeft geraakt? Misschien zelfs wel een gigantische tsunami. Niemand kan dit met zekerheid vaststellen, hoewel het laatste nog het meest voor de hand ligt, aan de hand van het geologische bewijs.

Er is namelijk niet alleen bewijs dat daar ooit een grote vloed is geweest, maar er is geologisch bewijs dat er ooit een beschaving geleefd heeft voordat de vermeende vloed plaatsvond. Er zijn namelijk sporen gevonden van gereedschap, botten en ander materiaal in een aardlaag voordat er sprake was van een vloed. De vermeende vloed zal dan ongeveer 12.000 jaar geleden plaats hebben gevonden, wat een goede verklaring kan zijn voor de destructie van Puma Punku.

Is Puma Punku het bewijs dat er ooit een geavanceerde beschaving heeft bestaan die lang geleden verloren is gegaan? Want als de piramiden in Egypte al zo moeilijk waren om een paar duizend jaar geleden te bouwen, hoe moeilijk zal het dan wel niet geweest moeten zijn om het immense Puma Punku zo’n 10.000 tot 17.000 jaar geleden te bouwen?

Wat maakt de ruïnes zo bijzonder?


Het is onmogelijk dat de gigantische stenen van Puma Punka zijn bewerkt met gereedschappen uit het stenen tijdperk. De stenen bestaan namelijk uit graniet en dioriet en de enige steensoort die harder is dan deze twee, is diamant. Als de mensen dit gigantische bouwwerk hebben gebouwd met steenbewerkingstechnieken, moeten zij dus diamanten gereedschap hebben gebruikt of een soort waarvan wij het bestaan niet kennen. Maar in de tijd dat Puma Punku is gebouwd, is het volgens de gangbare wetenschap niet denkbaar dat men zulke gereedschappen had; men stond in het beste geval immers nog maar met één been buiten het stenen tijdperk.

De gigantische stenen waren niet alleen bijzonder hard om in te snijden, maar ze zijn ongelooflijk zwaar. Sommige stenen bij Puma Punku wegen volgens sommige wetenschappers 800 ton, hoewel ook hier de meningen over verdeeld zijn. Het feit is wel dat het gaat om hele grote stenen die ook nog eens erg zwaar zijn. De dichtstbijzijnde mogelijke bron voor deze stenen ligt op meer dan 15 kilometer afstand. Hoe konden deze mensen de blokken steen vervoeren en hoe maakten ze er vervolgens een perfect in elkaar passend ingenieus puzzel-achtig bouwwerk van?

Zelfs met de technologie die we vandaag bezitten zal het bijzonder moeilijk (zo niet onmogelijk) zijn om dit bouwwerk te reproduceren. Als zelfs wij het al niet kunnen in deze tijd, hoe konden deze mensen dit duizenden (wellicht zelfs meer dan 10.000) jaar geleden wel voor elkaar krijgen?

Onderzoekers zijn het er over eens dat de beschaving die hier verantwoordelijk voor was bijzonder geavanceerd heeft moeten zijn in hun manier van werken. Zo moesten zij veel kennis hebben van astronomie, geometrie, wiskunde en noem het maar op. Toch is er geen enkele aanwijzing in de geschiedenis van een beschaving die hier verantwoordelijk voor zou kunnen zijn. Sterker nog: er is zelfs geen bewijs voor een Boliviaanse beschaving uit die tijd die überhaupt een geschrift had ontwikkeld…

Buiten het feit om dat een beschaving het plan had moeten kunnen maken, moesten zij het dus vervolgens ook nog eens gaan uitvoeren. De technieken die men hier voor heeft moeten gebruiken vereisen feitelijk gezien van geavanceerde aard te zijn. Wellicht geavanceerder dan onze eigen bewerkingstechnieken.

Bijzondere stenen

Hierbij komen we meteen bij het volgende punt aan, dat is de manier hoe de stenen zijn bewerkt. Het is niet alleen lastig om in de stenen te snijden, maar de manier waarop dit is gedaan maakt het mysterie alleen maar groter. Lange groeven die via digitale meettechnieken 100% recht blijken te lopen. Net zoals de kleine gaten die naast elkaar exact dezelfde diepte hebben, op de millimeter af.

Hoe is het mogelijk dat primitieve indianen de stenen op deze manier konden bewerken terwijl zelfs wij vandaag de dag wellicht niet die precisie kunnen halen met onze machinale bewerkingstechnieken?

De stenen van Puma Punku zijn ook nog eens zo bewerkt dat ze als het ware als een puzzel in elkaar passen. Er is geen mortel gebruikt, enkel de gigantische stenen die ooit als een perfecte puzzel in elkaar pasten zodat men een bouwwerk kreeg van maar liefst vier verdiepingen hoog.

Als deze beschaving het blijkbaar voor elkaar kreeg deze gigantische blokken te vervoeren, wat al een bizarre prestatie is, is het nog moeilijker voor te stellen hoe zij deze blokken tot vier verdiepingen hoog op elkaar hebben kunnen krijgen.

Tegenwoordig hebben wij voor het vervoeren van zware stenen gigantisch grote machines nodig en zelfs dan gaat het maar moeizaam en erg traag. Het is zelfs maar de vraag of wij een 800 ton wegende steen überhaupt kunnen vervoeren.

Men neigt al snel een beeld in het hoofd te krijgen van honderden mensen die met boomstammen in de weer gingen. Deze oude roltechniek, waarvan de meeste geleerden denken dat de Egyptenaren deze ook gebruikten, gaat bij Puma Punku niet op. Binnen een straal van 15 kilometer is er geen enkele boom te vinden en of dit in het verleden wel zo was, is nog maar de vraag. Sowieso heeft men meer gedaan dan het vervoeren alleen; er is nog steeds de noodzaak van allerlei kennisgebieden in de wiskunde, astronomie enzovoort. En een schrift is daarvoor noodzakelijk. Er zijn echter nooit sporen of aanwijzingen gevonden van een beschaving uit die tijd die soortgelijke kwaliteiten bezat. Anders dan wat primitieve indianen heeft er volgens de gangbare wetenschap niet rondgelopen in die tijd.

Wie zou er verantwoordelijk kunnen zijn?


Het simpele antwoord is dat we geen flauw idee hebben wie Puma Punku heeft bedacht, gebouwd en hoe zij dit uiteindelijk hebben gedaan.

Daarom wordt Puma Punku ook wel de heilige graal genoemd voor de mensen die de theorie aanhangen van de 'astronauten uit de oudheid'. En geef ze eens ongelijk. Als de huidige wetenschap geen flauw idee heeft wie Puma Punku gemaakt hebben, hoe en waarom zij dit gemaakt hebben, is het dan zo vreemd om te stellen dat er duizenden (of tienduizenden) jaren geleden een geavanceerde buitenaardse beschaving bestond die (mede) verantwoordelijk was voor dit bouwwerk? Er zijn immers wel meer aanwijzingen in zowel geschriften als in oude geavanceerde bouwwerken die lijken te wijzen in deze richting.

Een andere verklaring kan zijn dat de mensheid uit de oudheid veel geavanceerder was dan wij op dit moment weten. Wellicht bezaten zij dus machinale technieken die zelfs wij vandaag de dag niet hebben, of nauwelijks hebben. Voor dit laatste is echter nooit bewijs gevonden, mogelijkerwijs door de gevolgen van de ramp die sowieso heeft gezorgd voor de destructie van het ooit prachtige Puma Punku.

Hoewel beide theorieën ongelooflijk en fantasierijk klinken, zijn het tot nu toe de meest aannemelijke die we hebben. Het is nu eenmaal een feit dat Puma Punku bestaat en dat het ooit gebouwd is. Maar als zelfs wij het vandaag de dag niet zouden kunnen bouwen, kan je geen gemakkelijk antwoord verwachten wat betreft de oorsprong van Puma Punku en word je gedwongen om wat verder te denken dan boomstammen en touwen.

Een bouwwerk als Puma Punku zorgt er voor dat onderzoekers gedwongen worden om buiten de gangbare theorieën te kijken. Het idee dat de mensheid ooit bezocht is door buitenaardse wezens is natuurlijk een confronterende hypothese en zal door daarom ook niet snel geaccepteerd worden. Dat de mensheid ooit geavanceerd was, vergelijkbaar met onze huidige beschaving, zal overigens ook niet snel geaccepteerd worden. Misschien is dat de reden dat er zo weinig bekend is over Puma Punku, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de piramide van Gizeh.

Antwoorden betreffende het mysterie van Puma Punku zijn er vrijwel niet. Er is veel verdeeldheid en onenigheid tussen de onderzoekers hetgeen uiteindelijk alleen maar tegenwerkt. Misschien dat we de antwoorden moeten zoeken in de legendes en culturele mythologische verhalen die de mensheid in de duizenden jaren dat wij bestaan geproduceerd heeft.

In sommige legendes spreekt men over een apocalyptische gebeurtenis die in de Bijbel de Zondvloed genoemd wordt. Veel culturen hebben een soortgelijk verhaal over een beschaving die van de aarde wordt gevaagd door een verschrikkelijke vloed. Ondanks de verschillende details van het verhaal, is de basis van het verhaal hetzelfde.

Er zijn ook andere legendes waarin beweert wordt dat er in totaal vier soortgelijke gebeurtenissen plaatsgevonden die er uiteindelijk voor hebben gezorgd dat de mensheid vrijwel uitstierf. Is dit wat er gebeurde met de beschaving die verantwoordelijk is voor Puma Punku, of zijn we daadwerkelijk bezocht door een buitenaardse beschaving? Misschien een combinatie van beide.

Hoe dan ook zal Puma Punku waarschijnlijk altijd een mysterie uit de oudheid blijven en voor velen als bewijs dienen dat de geschiedenis van de menselijke beschaving spectaculairder en uitgebreider is dan we ooit voor mogelijk hebben kunnen houden.

Tja... Interessant hoe men het bij Grenswetenschap inzichtelijk heeft trachten te maken, maar er is natuurlijk een reden dat ik een artikel tik over Puma Punku... Ik zat namelijk een aflevering van Ancient Aliens te kijken die over Puma Punku ging...

En ik kan eigenlijk niet anders dan deze aflevering maar gewoon met U allen delen, om duidelijk te maken waarom ik zo geïntrigeerd heb zitten kijken naar deze aflevering en besloot na het zien van deze aflevering er wat aandacht aan te schenken in de vorm van een artikel hier op QFF... Enfin... Kijkt en huivert U even mee...???Hieronder in de comments kan het wat mij betreft verder gaan over Puma Punku...

;-)
1119 AD
Gebruikersavatar
Neut
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1499
Lid geworden op: di 10 mei 2011, 15:32

zo 18 mar 2012, 21:21

"een geavanceerde buitenaardse beschaving bestond die (mede) verantwoordelijk was voor dit bouwwerk?"

Het lijkt me niet omdat, hoewel geavanceerd, dit denk ik totaal niet gelijkwaardig geavanceerd is aan een ruimte beschaving. Ik denk dat het gewoon een verloren techniek is zoals deze er zoveel van zijn en die nogal snel verloren gaan omdat ze van grote waarde zijn en waarschijnlijk niet veel gedeeld zouden zijn vanwege concurrentie voordeel.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Permuter 0.
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15967
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

zo 18 mar 2012, 21:33

Ik zag de docu hierover op history channel en vond de aanname dat 'de Ouden' een techniek hadden ontwikkeld om stenen (graniet) te smelten, net zoals wij nu beton gieten in allerlei vormen, wel een interessante.

Ook interessant was dat men vertelde over een papyrusrol met de tekst: dat de Egyptenaren een vel met een tekst op de blokken legden en deze blokken vervolgens twee meter verschoven als men ze een zetje gaf ??? Wellicht een vorm van het Hutchison effect waardoor men tijdelijk de zwaartekracht kon opheffen
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Permuter 0.
Omhoog
Gebruikersavatar
Tobi
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1863
Lid geworden op: wo 21 aug 2013, 18:13

zo 18 mar 2012, 23:09

Godverdomme ik zoht het niet om artikel te lezen, dus scrollde ik erdoor, zie ik ineens een youtube filmpje met de titel ancient aliens s04 etc. dus weer een paar afleveringen te downloaden.
Moraliteit ∝ Vrijheid
Real eyes realize real lies!!
Natural Law: The REAL law of attraction | The end of all evil
Gebruikersavatar
Het Dolle Eland
Administrator
Administrator
Berichten: 2550
Lid geworden op: zo 24 okt 2010, 17:26

wo 21 mar 2012, 01:59

“In individuals, insanity is rare; but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.” ~ Friedrich Nietzsche ~
Gebruikersavatar
Mec
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1518
Lid geworden op: vr 17 dec 2010, 19:44

do 22 mar 2012, 01:25

My Jekyll doesn't Hide
Gebruikersavatar
Mec
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1518
Lid geworden op: vr 17 dec 2010, 19:44

vr 23 mar 2012, 04:28

Bij deze bied ik iedereen hier, een korte gratis virtuele vakantie aan naar Machu Picchu

Afbeelding


http://panoramas.pe/machupicchu100.html
My Jekyll doesn't Hide
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: combi
Omhoog
Gebruikersavatar
Het Dolle Eland
Administrator
Administrator
Berichten: 2550
Lid geworden op: zo 24 okt 2010, 17:26

zo 22 apr 2012, 03:08

Ik weet niet wie er mee aankwam in de shout, maar ik plaatst het nog even hier neer....:

“In individuals, insanity is rare; but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.” ~ Friedrich Nietzsche ~
Gebruikersavatar
Het Dolle Eland
Administrator
Administrator
Berichten: 2550
Lid geworden op: zo 24 okt 2010, 17:26

wo 27 jun 2012, 23:33

Ben een beetje aan het rondsurfen, kom ik een afbeelding tegen van een Swastika. Volgens de afbeedling info komt deze voor op Puma Punku. Maar Swastika's kwamen toch alleen in India voor (en die nare man met dat snorretje misbruikte dit symbool).
Afbeelding

Oh Gdvr de Gdver....!!!!

Té snel gepost, kijk maar wat er in de comments staat...:

"...Hello Mr! Sorry but you can see by documents in videos, also these site foto links, that the swastikas are in Balbek, Lebanon, at the Temple of Jupiter..." B)Moet je nou eens kijken van welke site ik dit weer afpluk. Beetje "apparte" bedoening, maar best wel veel leuke info over de oude Vikingen en hun Goden. Dus ik zou zeggen... "verzamel wat van nut kan zijn, en pleur blonderingsshampoo gewoon weg".

http://johndenugent.org/english/english ... ce-of-god/
“In individuals, insanity is rare; but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.” ~ Friedrich Nietzsche ~
Gebruikersavatar
Dromen
Administrator
Administrator
Berichten: 5033
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 06:38

vr 29 jun 2012, 04:25

Swastika's komen over de hele wereld voor. Echt werkelijk overal. Jung beschreef het volgens mij ook als een van de symbolen uit het onbewuste (net zoals bijv. labyrinth).

Maja, tegenwoordig is het idd allemaal 'naziiii' achtig. Hitler koos vanzelfsprekend dit symbool niet per toeval, of omdat het een leuk vormpje was, of omdat het zomaar bedacht was :whistle:
Gebruikersavatar
Mec
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1518
Lid geworden op: vr 17 dec 2010, 19:44

vr 29 jun 2012, 05:05

[quote=""Dromen" post=57429"]Swastika's komen over de hele wereld voor. Echt werkelijk overal. Jung beschreef het volgens mij ook als een van de symbolen uit het onbewuste (net zoals bijv. labyrinth).

Maja, tegenwoordig is het idd allemaal 'naziiii' achtig. Hitler koos vanzelfsprekend dit symbool niet per toeval, of omdat het een leuk vormpje was, of omdat het zomaar bedacht was :whistle:[/quote]

Tis gewoon een energie symbooltje uit lang vervlogen tijden net als dat yin en yang symbool, bijvoorbeeld twee magneten in die twee kleine rondjes. Net als bij de swastika, magneten erin....doorsnede op 5 minuut 15 (von Karl-Josef Jungerts
Patent DE 10 2005 059 652 A1
Offenlegung 28.6.2007 )
[video][/video]

The sign was used in the nineteenth and twentieth century cartography to indicate electric power plants. It was part of the logotype used by the Swedish manufacturer of electrical machinery, ASEA, now the multinational ABB, until Hitler monopolized 1501 as a national symbol.
http://www.symbols.com/encyclopedia/15/151.html
My Jekyll doesn't Hide
Gebruikersavatar
Dromen
Administrator
Administrator
Berichten: 5033
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 06:38

vr 29 jun 2012, 17:02

Vergeet niet de occulte betekenis er van Mec. Het is niet zomaar een afbeeldinkje.
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23169
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

za 25 aug 2012, 21:19

1119 AD
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: ninti
Omhoog
Gebruikersavatar
Het Dolle Eland
Administrator
Administrator
Berichten: 2550
Lid geworden op: zo 24 okt 2010, 17:26

wo 29 aug 2012, 08:41

Oude mysteries uitgelegd, met uitstekend bewijsmateriaal!

"...Oude mysteries kunnen worden uitgelegd met alles wat ik leerde in Cusco, Peru. Het is verbazingwekkend hoe de puzzelstukjes samenvallen en hoeveel bewijs er te vinden is over de hele wereld om deze conclusies te kunnen onderbouwen. De oude Inca hoofdstad was de plaats waar ik leerde over het onderzoek van Alfredo Gamarra. Hij stierf in 1999, na een lang leven gewijd aan onderzoek naar de oude mysteries
..."

BRON
********************
Onlangs postte ik dus deze link ergens hier op QFF.

Nu heb ik zélfs de DVD besteld en gisteren avond zitten kijken. Eigenlijk moet ik zeggen...: "Een must have voor elke QFF".


Dolle Eland zegt...:
"...Belangrijke en duidelijke toevoegde informatie in de zoektocht van ons zijn en ons bestaan..."

"...Waardevolle info, en zéker van belang bij een spreekbeurt..."

:)
“In individuals, insanity is rare; but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.” ~ Friedrich Nietzsche ~
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15967
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

zo 02 sep 2012, 20:42Click HERE: http://megalithomania.co.uk/peru2012.html to join Ancient Alien's own Hugh Newman and Brien Foerster on a once in a lifetime tour this November! Get up close and personal with mysterious temples and ancient sites such as the Puma Punku, the Pyramids of Cahuachi, and of course, the Moai Heads of Easter Island! Click on the link to view the tour page.

http://www.hiddenincatours.com
Plaats reactie

Terug naar “UFO / E.T. / Contact”