Pagina 1 van 1

De Keltische boomhoroscoop

Geplaatst: vr 06 sep 2013, 01:07
door Mec
Bomen duiden je lot en karakter. Wat astrologie is weet iedereen zo langzamerhand wel. Bijna elke geïnteresseerde kan je vertellen dat het te maken heeft met het tijdstip waarop je geboren bent, en met de stand van de planeten op dat moment.
Veel minder bekend is het systeem van de oude Kelten. Volgens hen wordt je karakter bepaald door de boom die in je geboorteperiode heerst. De eigenschappen van je levensboom hebben een sterke invloed op persoonlijkheid, gedrag en levensloop. De Keltische boomkalender verdeelt het jaar in 39 perioden van maximaal 10 dagen en elke periode wordt beheerst door een bepaalde boomsoort. In totaal onderscheidden zij 21 boomsoorten, waarmee 21 mensentypen correspondeerden. De meeste boomsoorten regeren zowel over een periode in het voorjaar als in het najaar. Daarnaast kenden de Kelten 4 heilige bomen: de eik, de beuk, de berk en de olijf, die alleen met enkele bijzondere dagen zijn verbonden. Deze dagen markeerden de overgangen van de seizoenen. Onze geboortedatum bepaalt de bijbehorende levensboom. Deze boom is niet alleen onze geluksboom, maar vertelt tevens welke eigenschappen wij met hem gemeen hebben.

Kennis over de Keltische boomkalender danken wij in de eerste plaats aan de vondst van een bronzen plaat in het Franse Coligny, die deze kalender weergeeft. Daarnaast heeft de Engelse dichter Robert Graves in zijn boek The White Goddess veel over dit Keltische kennissysteem onthuld. Tenslotte heeft de Zwitser Michel Vescoli de Keltische boomkalender verder verfijnd en uitgewerkt.

De Keltische bomen (Overzicht) (klik link)
http://www.symbolic.be/?CategoryID=191

..... :D kben een winter Ceder , waterman, :o btw klopt als een bus wat daar staat, that's so helemaal me 8) :D
O ja das waar ook, wat ik me herinner....ut barst hier van de watermannetjes op QFF toch? ....een heel Ceder woud hier :P

Re: De Keltische boomhoroscoop

Geplaatst: vr 06 sep 2013, 01:15
door baphomet
Nice Mec. Hier kom ik zeker het weekend nog wel even op terug! (Hetgeen met dit forum een stuk makkelijker lijkt te gaan LOL)

Re: De Keltische boomhoroscoop

Geplaatst: vr 06 sep 2013, 01:23
door catacombi
Spar (5-14/7 en 1-11/01):
Een kwetsbare kameleon

Re: De Keltische boomhoroscoop

Geplaatst: vr 06 sep 2013, 02:01
door fr3bzy
lol moet zeggen ... dit is meest accurate 'horoscoop' die ik ooit heb gelezen btw
heb ook keltisch bloed dus vindt erg mooi topic thx !!!

Linde (13-22/9 en 11-20/3):
Een creatieve dromerLinden zijn van nature gevoelige mensen die echter hun sterke emoties compenseren door zichzelf en anderen te ontzien. Hierdoor begrijpen hun medemensen hen vaak niet goed en worden ze als aanstellers bestempeld. Strijd en ruzie zijn hun vijanden. De linde beschikt over een levendige fantasie en brengt mensen met wie hij werkt, vaak op nieuwe ideeën.

De linde houdt van dromen en verlangt naar ‘het paradijs': een plek waar alles vredig en mooi is. Omdat dit in het leven niet altijd te bereiken is, is de linde vaak ontevreden en klaagt hij. Zich in het lot schikken, is voor hem geen optie : hij blijft proberen de onhaalbare droom te verwezenlijken.
De linde is kwetsbaar en dat maakt hem vertederend. Hij is niet materialistisch ingesteld. Heeft hij, in zijn visie, een lotgenoot gevonden, dan geeft hij zich vol overgave over.
In de liefde vindt hij zelden het verlangde geluk : hij twijfelt constant en is een zeer jaloerse partner. Voor vrienden maakt hij het leven aangenaam en gemakkelijk : de linde zorgt voor iedereen van wie hij houdt.

Kernwoorden: Accepteert wat het leven geeft in een bedaarde wijze, haat vechten, stress en arbeid, heeft een hekel aan luiheid en ledigheid, zacht en bedaard, maakt offers voor vrienden, veel
talenten maar niet vasthoudend genoeg om ze tot ontplooiing te brengen, vaak jengelend en klagerig, erg jaloers maar trouw.

Energie : Zo zacht als lindebloesem klinkt, zo zacht en liefdevol is ook haar werking op de psyche van de mens.
De getergde ziel voelt dat ze niet alleen is. Lindebloesem omarmt en wiegt troostend. Linde laat de liefde voor het leven weer stromen. Linde opent voorzichtig aan de deur om weer van zichzelf te houden.

Je houdt van dromen, want je hebt een levendige fantasie. Ook ben je heel creatief en breng je vaak anderen op nieuwe ideeën. Tegelijk ben je kwetsbaar en dat maakt je vertederend. Was er maar niet die harde werkelijkheid, want je blijft graag de wereld zien door de wondermooie bril van je dromen. Dat geldt vooral voor lentelindes. Met hen moet vanaf hun jeugd zorgvuldig worden omgegaan.

Als septemberlinde ben je een stuk aardser. Zij koppelen fantasie en creativiteit aan koel verstand en nuchter intellect. In tegenstelling tot de vooijaarslinde ben je meestal niet erg bescheiden. Ook wil je graag in alles het laatste woord hebben.

hahaha episch

Re: De Keltische boomhoroscoop

Geplaatst: vr 06 sep 2013, 19:18
door baphomet
Notenboom

Re: De Keltische boomhoroscoop

Geplaatst: vr 06 sep 2013, 21:13
door fr3bzy
baphomet schreef:Notenboom
haha dat is me meis ook :P

Re: De Keltische boomhoroscoop

Geplaatst: vr 06 sep 2013, 22:42
door baphomet
Snickers is een iep. Dus notenboom en iep hier. LOL

Re: De Keltische boomhoroscoop

Geplaatst: vr 06 sep 2013, 23:31
door Tobi
Esdoorn (11-20/4 en 14-23/10)
Een eigenzinnige vrije vogel

Re: De Keltische boomhoroscoop

Geplaatst: za 07 sep 2013, 01:15
door BL@DE

Re: De Keltische boomhoroscoop

Geplaatst: za 07 sep 2013, 02:29
door #F#
Ceder, een vastberaden solist!

Re: De Keltische boomhoroscoop

Geplaatst: za 07 sep 2013, 12:12
door Vortex
Iep - Olm (15-25/7 en 12-24/1):
Een coöperatieve individualist