Britten uit de EU?

Politiek en oorlog zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en alles over politiek en oorlog kun je hier terugvinden.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23169
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

wo 23 jan 2013, 22:08

De Britten dus mogelijk uit de EU... Althans, als er genoeg Britten te vinden zijn, die in 2017, bij een eventueel referendum, voor zullen stemmen... Het is toch wat met die Britten... Eigenwijs de Britse Pond behouden en nog steeds gewoon Spookrijden door Links te cruisen en rechts te sturen... Lijp gebeuren hoor... Maar ergens mag ik die koppigheid en eigenwijsheid wel. Het siert ze enigszins. Daar waar wij Nederlanders simpelweg onze identiteit op hebben geofferd door op te gaan in ein Europa, blijven de Britten lekker dwars liggen en moeilijk doen.Maar wat schuilt er nu exact achter deze enigszins vreemde move van de Britse premier Cameron, om de Britten warm te laten lopen voor een eventuele exit uit de EU? Als ik de drogredenen lees die ze aanvoeren in het artikel dat ik las op Nu.nl, dan vermoed ik namelijk dat er een hele andere beweegreden schuil gaat achter de aankondiging van dit referendum...

Enfin, leest  U voor de aardigheid even mee wat Nu.nl er over schreef...


David Cameron wil een referendum in Groot-Brittannië toestaan over de vraag of het land binnen de Europese Unie moet blijven. Dit heeft hij woensdag in zijn langverwachte speech gezegd.
"Ik laat het Britse volk de keuze of we gaan of blijven", aldus Cameron. Het referendum zal wel pas in 2017 plaatsvinden, mits hij in 2015 de parlementaire verkiezingen wint.
Cameron zal dan eerst opnieuw onderhandelen over de verdeling van bevoegdheden tussen Londen en Brussel. "Daarna geven we het Britse volk de keuze." Wel stelt hij duidelijk dat het in het Brits belang is om te blijven.
Het referendum vindt niet eerder plaats, omdat Cameron vreest dat er nu geen eerlijke keuze zou worden gemaakt. De Europese Unie is volgens hem in de laatste jaren door de financiële crisis zo veranderd dat het eerst de tijd moet krijgen te herstellen. "We weten nu nog niet wat de toekomst brengt."
Zorgvuldig
"Deze keuze moeten we heel zorgvuldig maken. Zonder de Europese Unie zijn we vrij om onze eigen beslissingen te maken."
"Maar als we uit de Europese Unie vertrekken, zijn we nog niet weg uit Europa. Is het echt het beste om te vertrekken?", zo vraagt de Britse premier zich af.
Cameron wijst erop dat toegang tot de interne markt essentieel is voor de Britse economie. Het economische voordeel om te blijven weegt wat hem betreft op tegen de nadelen.
Hij waarschuwt dat de beslissingen die binnen de EU worden gemaakt een groot effect op Groot-Brittannië hebben. "Als we vertrekken, hebben we geen enkele stem meer in die beslissingen."
Negeren
Cameron wil het referendum wel toestaan omdat het vertrouwen en geloof in de Europese Unie onder Britten momenteel historisch laag is.
"Dat gevoel negeren, maakt het alleen maar erger. We moeten als politici onze kop niet in het zand steken."
Verandering
De Britse premier stelt dat de EU wat hem betreft moet veranderen. Hij pleit voor een nieuw verdrag met meer bevoegdheden voor nationale parlementen.
Daarbij refereerde hij aan Nederland. "Zoals de Nederlandse premier onlangs nog heeft gesuggereerd: het is nu de tijd om goed te onderzoeken wat de EU moet doen, en wat de EU moet nalaten."
Interne markt
Dat de EU steeds meer richting een politieke unie verandert, wijst hij af. Hij gelooft in de 'sterke economische basis' van Europa en in het versterken van de interne markt.
"Laten we onze economische en politieke toekomst veilig stellen", zo roept hij de Britten op.
PVV-leider Geert Wilders roept premier Mark Rutte op ook in Nederland een referendum over de Europese Unie te houden.  Binnenkort houdt de Tweede Kamer een debat over de toespraak van Cameron.
Volgens Angela Merkel moeten de EU en Groot-Brittannië bereid zijn tot compromis over de door Cameron gewenste hervormingen.
"Europa betekent ook altijd dat men eerlijke compromissen moet vinden'', aldus de Duitse regeringsleidster. "Duitsland en ook ik persoonlijk wensen dat Groot-Brittannië een belangrijk onderdeel en belangrijk lid van de Europese Unie is.''
Onderhandelen
Als uit een referendum uiteindelijk blijkt dat Groot-Brittannië de EU gaat verlaten, dan zal het land daar nog wel over moeten onderhandelen. Dat is geregeld in artikel 50 van het Europees Verdrag.
Na onderhandelingen wordt dan een akkoord gesloten over de voorwaarden voor terugtrekking. Daarbij wordt ook rekening gehouden met de toekomstige relatie van het vertrekkende land met de unie.

Tja... En het frappante is dat de Nederlandse politici meteen hun oordeel klaar hadden... Althans, dat schrijft Nu.nl in een ander artikel, leest U nog even een keertje mee...???


Premier Mark Rutte stelt dat ''het niet goed zou zijn'' als het Verenigd Koninkrijk uit de EU zou vertrekken.
Hij zei dat in een reactie op de speech van de Britse premier David Cameron over de EU.
Rutte juicht het debat toe dat Cameron aanzwengelt over het beter functioneren van de EU.
''Dat debat is goed. Wat niet goed zou zijn, is als de uitkomst is dat het Verenigd Koninkrijk uit de EU vertrekt. Dat is slecht voor het Verenigd Koninkrijk, en slecht voor Europa.''
Scherpe analyse
Rutte stelt dat Cameron woensdagochtend een ''scherpe analyse'' gaf van de huidige EU. ''Wij vinden ook dat Europa nog beter kan functioneren. Het is goed om daar het gesprek over aan te gaan. En dat mag wat mij betreft ook best een scherp debat zijn.''
Nederland wil net als de Britten de EU als geheel verbeteren, maar zonder losse opt-outs, waarbij EU-landen op onderdelen niet meedoen met de rest van de EU.
Rutte hamert op een versterking van de interne markt en een doelmatiger bestuur van de EU, dat minder kost. De EU-landen moeten daarbij ''goed kijken wat Europa moet doen en wat landen zelf het beste kunnen doen''.
Reactie Europa
Groot-Brittannië is sterker als onderdeel van de EU, en de EU is sterker met Groot-Brittannië als lid. Met deze stelling reageerde woensdag het Witte Huis op de aankondiging van Cameron.
Reactie Wilders
PVV-leider Geert Wilders roept premier Mark Rutte op ook in Nederland een referendum over de Europese Unie te houden.
''Hulde voor premier Cameron die het Britse volk een referendum gunt over de EU. Ook 't Nederlandse volk verdient een referendum premier Rutte'', twitterde Wilders kort nadat Cameron zijn aankondiging had gedaan tijdens zijn langverwachte Europa-toespraak.
PvdA
Een uitzonderingspositie voor het Verenigd Koninkrijk op de EU-regels is wat de PvdA betreft ''een onbegaanbare weg''. Rutte moet dat duidelijk maken aan zijn collega Cameron, zegt PvdA-Tweede Kamerlid Michiel Servaes..
Volgens Servaes kan er geen sprake van zijn dat Britse bedrijven zich straks niet meer zouden hoeven te houden aan bijvoorbeeld de Europese regels voor arbeidswetgeving. ''Dan heb je niet langer een gelijk speelveld. Dan leg je de bijl aan de wortels van de EU.''
Britse zaak
Het referendum waar Cameron het over had, is volgens Servaes ''een Britse zaak''. Maar het zorgt wel de komende jaren voor onzekerheid over de positie van het VK. ''Dat is op zijn minst niet prettig.''
Servaes is ook wat onaangenaam getroffen over de ''koude toon'' die Cameron in zijn speech hanteert over Europa. De EU is voor de PvdA niet alleen een winst- en verliesrekening, maar ook een waardengemeenschap.
Van Bommel
Tweede Kamerlid Harry van Bommel van de SP is ''buitengewoon verheugd'' over de speech. Volgens Van Bommel heeft Cameron groot gelijk dat je ''de burgers moet laten meebeslissen, anders stuur je ze richting een afwijzing van de EU''.
Van Bommel is het inhoudelijk lang niet op alle punten met de conservatief Cameron eens, maar hij bewondert diens consequentie. ''Hadden wij maar zo'n politieke leider.''
Ook Nederland moet volgens Van Bommel een referendum organiseren als er straks een nieuw EU-verdrag komt. Burgers moeten zich daarover kunnen uitspreken.
Hoog spel
D66-leider Alexander Pechtold vindt dat Cameron ''hoog spel'' speelt. Cameron projecteert het referendum in 2016 of 2017, constateert Pechtold. Het is volgens hem nog volstrekt onduidelijk hoe de situatie in de EU dan zal zijn en wat Cameron dan zelf zal stemmen.
Pechtold ziet de aankondiging van van Cameron vooral als een poging om de EU onder druk te zetten bij onderhandelingen over de Britse eisen. Hij denkt dat deze ''chantage'' niet zal werken bij de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president François Hollande.
De D66-leider is ervan overtuigd dat de toekomst van de EU alleen gebaat is bij verdere integratie en democratisering. De Europese verkiezingen van 2014 zijn wat hem betreft het moment waarop de bevolking zich daarover kan uitspreken.
CDA
CDA-leider Sybrand Buma noemt de uitspraken van Cameron vooral voor binnenlands gebruik. ''Het referendum is vooruitgeschoven tot na de volgende verkiezingen. Daarmee hinkt Cameron op twee gedachten. Voorlopig in Europa, maar in de toekomst misschien daarbuiten'', aldus Buma.
Hij noemt het wel goed dat Cameron in Europa een discussie wil over wat Europa moet doen en welke bevoegdheden de landen zelf hebben. ''Het CDA wil dat Europa sterk en daadkrachtig is op het gebied van economie en financiën, maar aan de landen laat wat ze zelf beter kunnen, zoals pensioenen, onderwijs, zorg en sociale zekerheid.''
ChristenUnie
Europa doet er volgens de ChristenUnie goed aan te luisteren naar Cameron. Tweede Kamerlid Gert-Jan Segers heeft dat gezegd.
''De EU dreigt te verworden tot een monetair project waarbij de niet-eurolanden, zoals het Verenigd Koninkrijk, naar de uitgang worden geduwd. Zo’n vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU zou een drama zijn'', aldus Segers.
''Terecht wijst Cameron erop dat we opnieuw de bevoegdheden van Brussel moeten evalueren. Het uitgangspunt moet dan zijn: nationaal waar het kan, Europees waar het moet.''
Er komt binnenkort een debat in de Tweede Kamer over de toespraak van Cameron.

Interessant, deze ontwikkeling en in mijn ogen iets om in de gaten te houden de komende tijd...
Dit zouden zo maar eens de eerste scheuren in de Europese Unie kunnen worden??? Daarover kunnen we hieronder verder discussiëren, en verder is een ieder welkom om aanvullingen en meer informatie te plaatsen. Hieronder in de comments gaan we dus wat mij betreft verder...
 
 
1119 AD
Gebruikersavatar
dodeca
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1297
Lid geworden op: zo 28 aug 2011, 19:54

wo 23 jan 2013, 22:40

nope gaat echt niet gebeuren want efkens geleden had Harry talliebaantjer ab geknalt und aus gerotted immer abgagaast!

dus geen illissie allemaal naar de hakken bar!
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15967
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

do 24 jan 2013, 00:30

Uitslag:

De ‘nee’ werd keihard omzeild door de grondwet gewoon geen grondwet te noemen.

Maar dan in het engels.

:stikkie:
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
blackbox
Administrator
Administrator
Berichten: 6273
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:09

do 24 jan 2013, 21:53

Catalonia approves declaration of sovereignty; opens path to independence

Afbeelding

MADRID, Jan. 23. - The Parliament of Catalonia, northeastern Spain, today approved the declaration of sovereignty the autonomous community considers as "legal and political subject," which allows you to consolidate their right to decide their own future.

The vote, at the first session of the new term of the local chamber, after the elections of 25 November, approved the text submitted by the ruling Convergence and Union (CiU) and the Republican Left of Catalonia, on 10 January.

The first draft was expression expresses the goal of achieving the independence of Catalonia and Spain to create a new state within the European Union (EU), but the need to reach consensus with other political parties forced to delete that reference.

The document had 85 votes in favor (of CiU, ERC, Catalan United Left-Greens (ICV) and Unidad Popular Bid (CUP), and 41 against the Socialist Party of Catalonia (PSC), Partido Popular (PP) and Citizens . There were two abstentions.

PSC, five of his deputies and two members did not vote more than CUP did not attend the meeting for medical reasons.

The document states that the goal is to "make the exercise of the right to decide" and that "the people of Catalonia have, for reasons of democratic legitimacy, political subject matter of legal and sovereign."

Both formations have defended democratic legitimacy for the exercise of the right to decide "especially ensuring the plurality of choices and respect for all, through deliberation and dialogue within Catalan society".

"They bet on dialogue and negotiation with the Spanish State, the European institutions and the entire international community," the statement said.


http://www.minnpost.com/christian-scien ... referendum
illuminati of my own reality
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
BL@DE
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1547
Lid geworden op: za 09 okt 2010, 09:54

do 24 jan 2013, 23:07

lol ik ga misschien nog wel gelijk krijgen met mijn 2013 voorspellingen. (ergens in zuidelijk Europa breekt een korte burgeroorlog uit.

Ik heb jaren geleden een Spanjaard uit Catalonie in dienst gehad...die had echt een hekel aan de rest van Spanje. Bovendien zijn ze daar qua huidskleur van origine al wat bleeker, niet dat het wat uitmaakt, maar het valt wel op..
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Plaats reactie

Terug naar “Politiek / Oorlog”