Julian Assange gearresteerd!

Politiek en oorlog zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en alles over politiek en oorlog kun je hier terugvinden.
Gebruikersavatar
jasmin
QFF Gold Member
QFF Gold Member
Berichten: 304
Lid geworden op: wo 08 dec 2010, 22:09

ma 17 jan 2011, 15:18


VS: revolte Tunesië niet door Wikileaks
(Novum/AP) - De Amerikaanse regering ontkent beweringen dat onthullingen in geheime Amerikaanse diplomatieke berichten over corruptie in Tunesië hebben bijgedragen aan de revolte in het Noord-Afrikaanse land. Dat zei een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken zondag.

Volgens de woordvoerder waren de Tunesiërs zich zelf al voldoende bewust van de omkoperij, het nepotisme en de kwistige levensstijl van de gevluchte president Zine El Abidine Ben Ali en zijn familie, voordat Wikileaks de geheime memo's op zijn website plaatste.

Veel commentatoren suggereerden dat het beeld dat van Ben Ali wordt geschetst in de memo's heeft bijgedragen aan het publieke misnoegen over de hoge werkloosheid en de slechte staat van de economie in Tunesie.

http://dossiers.nieuws.nl/buitenland/wi ... _Wikileaks
Gebruikersavatar
jasmin
QFF Gold Member
QFF Gold Member
Berichten: 304
Lid geworden op: wo 08 dec 2010, 22:09

ma 17 jan 2011, 15:21

KIJKTIP: De WikiLeaks code

maandag 17 januari 2011 | 20:55 - 22:00 uur | Nederland 2, VPRO

De hype rond WikiLeaks en Julian Assange beheerst al weken de nieuwe én de oude media. Maar nog steeds zoekt iedereen naar omschrijvingen, betekenissen en duidingen voor wat WikiLeaks (en OpenLeaks) nou precies inhoudt. En wat het heeft veranderd. Zowel wat betreft transparantie en digitalisering van onze informatiecultuur als meer inhoudelijk in democratie en machtsverhoudingen. Tegenlicht duikt in de oorsprong en de idealen van de –leaks beweging. In een reconstructie van de beginperiode van WikiLeaks op IJsland vertellen naaste medewerkers van voorman Julian Assange over de eerste spannende dagen van WikiLeaks ten tijde van de Bagdad helikopter leak. Daarnaast vertellen zij hoe de organisatie rondom Assange langzaam uiteenviel door interne spanningen en meningsverschillen.

Er wordt al gesproken van ‘de wereld vóór en de wereld ná WikiLeaks’. Maar wat is nou precies de oorsprong van de beweging en hoe is het –leaks denken gelieerd aan wat in IJsland na de kredietcrisis is gebeurd? IJsland was jarenlang de favoriet van de financiële wereld, maar is als eerste omvallende economie in Europa ook de kiem van de nieuwe tegencultuur. Niet voor niets is de huidige voorman van WikiLeaks (dus de tweede man achter de op borgtocht uit de Britse gevangenis vrijgekomen Julian Assange) de IJslandse journalist Kristinn Hrafnsson. De aanvallen die WikiLeaks in december 2010 te verduren kreeg, kenschetste hij al als ‘de privatisering van de censuur’. Tegenlicht spreekt in Reykjavik met Hrafnsson, en met Birgitta Jonsdottir. Jonsdottir, een kunstenaar en activiste die sinds april 2009 ook deel uitmaakt van het IJslandse parlement, stond aan de wieg van het zogenaamde ‘Icelandic Modern Media Initiative’ (IMMI), dat van het land een internationale vrijhaven voor transparantie en vrijheid van meningsuiting moet maken. Assange, Hrafnsson en Jonsdottir werkten samen met o.a. hacker Herbert Snorrason aan de in april 2010 gelekte ‘Collateral Murder’-beelden, waarin te zien is hoe Amerikaanse soldaten op burgers in Irak schieten. Snorrason is inmiddels weg bij WikiLeaks en heeft zich aangesloten bij OpenLeaks.

Regie: Shuchen Tan
Uitzending: maandag 17 januari 2010 ca. 20.55 uur Nederland 2

http://www.villamedia.nl/agenda/bericht ... eaks-code/
Gebruikersavatar
jasmin
QFF Gold Member
QFF Gold Member
Berichten: 304
Lid geworden op: wo 08 dec 2010, 22:09

ma 17 jan 2011, 15:29

BOMMETJE????

War on Terror ‘Alle openbaarheid is goed’


Wikileaks 5: de dossiers van alle gevangenen van Guantanamo Bay

Door: Sanne Rooseboom
Gepubliceerd: zondag 9 januari 2011 21:43
Update: maandag 10 januari 2011 07:38

Soms is het zo lang stil rondom Guantanamo Bay, dat je vergeet dat het er nog is. Maar Wikileaks heeft een dossier over het omstreden stukje Cuba, een explosief dossier met informatie over alle gevangenen, waarschijnlijk. Mensenrechtenorganisaties zijn er niet onverdeeld blij mee.

Het zou zijn verzekeringsdossier zijn. Als Julian Assange werd opgepakt, dan zou hij een laatste geheim dossier lekken, vol explosief materiaal: over Guantanamo Bay. Wanneer het komt, weet niemand. Of het überhaupt gelekt gaat worden, is zelfs niet duidelijk. Assange ís opgepakt, maar het dossier zit nog stevig gecodeerd ergens in de digitale krochten van Wikileaks. Geheimzinnigheid en onduidelijkheid omringen Wikileaksdossier 5: de Guantanamo papers.

Achthonderd gevangenen

Wikileaks heeft nu drie ladingen geheime documenten gepubliceerd. De eerste twee gingen over Afghanistan en Irak, daarna volgden de 250.000 diplomatieke cables. Het volgende lek gaat over de financiële wereld. In een interview met zakenblad Forbes heeft Assange het gehad over een megalek bij een grote Amerikaanse bank. Maar als daarna meer volgt, zal dat Guantanamo zijn.

‘Hij heeft de persoonlijke dossiers van elke gevangene in Gitmo’, vertelde een anonieme bron persbureau Reuters in december. The New York Times legde de bewering voor aan een overheidsfunctionaris die het bevestigde. Het zou gaan om bijna achthonderd risicoanalyses van gevangenen op Guantanamo Bay uit de beginjaren van het kamp.

‘Er is zo weinig écht bekend over Guantanamo Bay dat alle openbaarheid goed is’, zegt Tom Parker, directeur van de afdeling Terrorisme, Contraterreur en Mensenrechten bij het Amerikaanse hoofdkwartier van Amnesty International. ‘We hopen dat er in de dossiers informatie staat over hoe de gevangenen behandeld zijn en over de manier waarop dat bewijs is verzameld. ’Vertrouw ons’, zegt de Amerikaanse overheid al sinds de oprichting van Guantanamo Bay. ‘Vertrouw ons terwijl we mensen oneindig lang opsluiten.’ We willen graag zien waar ze zich op baseren.’ Parker benadrukt dat zijn organisatie geen standpunt heeft over Wikileaks. ‘We zijn niet per se vóór openbaarheid voor alles wat tussen landen plaatsvindt.’

De Amerikaanse advocate Pardiss Kebriaei van The Centre for Constitutional Rights in New York zou een Gitmo-leak ook een goede ontwikkeling vinden. Ze komt al een paar jaar elke twee maanden in het gevangenenkamp, haar organisatie vertegenwoordigt vier gedetineerden en coördineert de rechtshulp van veel van de anderen. ‘Alles wat meer inzicht geeft over wat er op Guantanamo heeft plaatsgevonden, is welkom.’

Maar bij mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) zijn ze minder positief. ‘Wij denken inderdaad dat het om de complete dossiers van alle gedetineerden gaat, al weten we niks zeker’, zegt advocate Andrea Prasow die meerdere gevangenen in het kamp heeft bijgestaan. ‘We maken ons er in ieder geval zorgen over. Want wat er in de beginjaren van Guantanamo is geschreven over de gevangenen, was vaak puur speculatief en zo geschreven dat iedereen die er zat levensgevaarlijk leek.’ De directeur van HRW Washington, Tom Malinowski, mailt: ‘Sommige van de risicoanalyses waren bedoeld om gevangenen uitermate gevaarlijk af te schilderen, gebaseerd op heel weinig bewijs en slecht opgestelde verklaringen, soms verkregen door marteling. De afgelopen jaren is veel van dit bewijsmateriaal zorgvuldiger bekeken en verworpen. Als het inderdaad om deze documenten gaat zal het een zeer incompleet en onzorgvuldig portret opleveren van de Guantanamo-gevangenen.’

De dossiers kunnen de indruk wekken dat de VS honderden gevaarlijke terroristen hebben vrijgelaten en zullen daarmee de autoriteiten in verlegenheid brengen. ‘Maar het zal oud-gedetineerden die een nieuw leven proberen op te bouwen ook schade berokkenen’, zegt Prasow.

Mensenrechtenorganisaties hebben al eerder kritiek gehad op Wikileaks wat betreft het effect op mensenlevens. Amnesty International heeft in augustus vorig jaar samen met vier andere Amerikaanse organisaties Wikileaks opgeroepen zorgvuldiger om te gaan met de namen van burgers in gelekte documenten.

Als ze van alle Guantanamo-documenten in de wereld mochten kiezen, zouden de Gitmo-experts wel weten wat ze zouden willen inzien. Andrea Prasow van Human Rights Watch zou de herziene dossiers uit 2009 willen lezen. ‘Er zijn nu 48 gevangenen over die voor onbepaalde tijd vast zitten en niemand heeft bewijs gezien in hun zaken.’ Pardiss Kebriaei wil de dossiers inzien van drie mannen die onder zeer dubieuze omstandigheden zelfmoord zouden hebben gepleegd in 2006. Amnesty’s Tom Parker zou graag documenten inzien waaruit de behandeling van gevangenen duidelijk wordt, ‘notities van en naar de CIA zou mooi zijn.’

http://www.depers.nl/buitenland/537179/ ... metje.html
Gebruikersavatar
Arminius
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 707
Lid geworden op: do 26 aug 2010, 11:10
Contacteer:

ma 17 jan 2011, 17:20

k1LXWZtCr0I
Gebruikersavatar
jasmin
QFF Gold Member
QFF Gold Member
Berichten: 304
Lid geworden op: wo 08 dec 2010, 22:09

do 20 jan 2011, 14:52


Nederlands beleid afgestemd op Shell


De Nederlandse overheid gaat tot het uiterste om de internationale belangen van olieconcern Shell te verdedigen.

Zo steunt Nederland sommige VN-resoluties alleen zolang ze Shell niet belemmeren. Uit een analyse van Wikileaks-documenten, waartoe RTL Nieuws en NRC Handelblad toegang kregen via de Noorse krant Aftenposten, komt de macht van het olieconcern helder naar voren.

De VN legt in 2006 Iran sancties op omdat het land aan een atoombom zou werken. Buitenlandse bedrijven worden beperkt in wat ze mogen in Iran, maar Nederland wil dat voor Shell een uitzondering wordt gemaakt.
Andere bedrijven geen voorkeurspositie

Het zal niet de laatste keer zijn dat Shell een voorkeurspositie krijgt. Als de VS drie jaar later zelf bedrijven wil gaan aanpakken die zakendoen met Iran, krijgen ze van Den Haag te horen.
Financiële bedrijven schikken zich wel

Andere Nederlandse bedrijven als ABN Amro en ING moeten zich later wel schikken in sancties tegen Iran. Want waar Shell wordt beschermd tegen de gevolgen van sancties tegen Iran, steekt geen ambtenaar zijn vinger op voor de Nederlandse financials.
Reacties

Shell wil geen commentaar geven op de ambtsberichten waaruit de zware lobby ten faveure van Shell blijkt.

Buitenlandse Zaken stelt dat de formuleringen in de berichten voor rekening van de VS zijn. Het ministerie wil er verder geen mededelingen over doen omdat het om vertrouwelijke informatie gaat.
Ambtenaar bij Shell

Uit de stukken blijkt verder dat er een ambtenaar van Buitenlandse Zaken is gestationeerd bij Shell. Het olieconcern zegt dat dat vaker voorkomt, omdat het goed is voor de kennisuitwisseling tussen bedrijf en de samenleving. Het wordt volgens Shell ook andersom gedaan.

http://www.rtl.nl/%28/actueel/rtlnieuws ... -shell.xml
Gebruikersavatar
jasmin
QFF Gold Member
QFF Gold Member
Berichten: 304
Lid geworden op: wo 08 dec 2010, 22:09

do 20 jan 2011, 15:17

Nederland neemt het op voor Shell


Door verslaggever Gert-Jan Dennekamp

In 2006 wordt in een ambtsbericht van de Amerikaanse ambassade in Den Haag gemeld dat Den Haag sancties tegen Iran steunt, maar niet als die sancties de activiteiten van Shell in Iran verder zouden beperken. Een Amerikaanse diplomaat verklaart de Nederlandse houding in een ander ambtsbericht. "Shell is de grootste Nederlandse multinational, met een evenredige invloed op het Nederlandse buitenlandse economische beleid."

De Nederlandse regering hamert erop dat sancties tegen Iran alleen zin hebben als ook andere landen meedoen. Een standpunt dat ook vertegenwoordigers van Shell regelmatig bepleiten bij Amerikaanse diplomaten. Volgens de multinational vullen Chinese en Russische bedrijven de gaten die westerse bedrijven laten vallen.
Ambassade

"Het krioelt er met Chinezen", tekent de Amerikaanse ambassade op uit de mond van een topman van Shell. In een ander ambtsbericht wordt die boodschap van Shell herhaald: "Het bedrijf ziet dat Irans nucleaire activiteiten doorgaan, terwijl Chinese en andere firma's lange termijn contracten sluiten in de energiesector." Shell pleit daarom bij de Amerikanen voor bredere sancties waar ook de Russische en Chinese bedrijven zich aan moeten houden.

Uit de berichten blijkt dat Shell de activiteiten in Iran op een laag pitje ("go slow") heeft gezet. De multinational heeft zich daarom teruggetrokken uit de ontwikkeling van een aantal gasvelden in Iran. Voor een deel vanwege de milieu en sociale gevolgen, maar ook het politieke klimaat wordt vaak aangehaald.
Vinger in de pap

Het concern wil een voet aan de grond houden in Iran omdat de multinational verwacht dat het land over een jaar of vijf een belangrijke speler zal worden in de olie- en gassector. Shell wil daarom een vinger in de pap houden en voorkomen dat andere groepen, "die niet dezelfde houding hebben ten aanzien van het huidige regime" de zaak overnemen. "De tijd is nog niet rijp voor een deal met Iran", staat in een van de berichten. "Iran is aantrekkelijk voor Shell omdat het grote reserves heeft, opgeleide arbeiders en een behoefte aan buitenlandse investeringen. Maar het bedrijf neemt pas de stap bij een beter politiek klimaat."

Het ministerie volgt het bedrijf van een afstand, meent een diplomaat die ook enige tijd, als onderdeel van een soort uitwisselingsproject, bij het bedrijf heeft gewerkt. Al verandert dat nu omdat Shell steeds vaker moet werken in "markten die politiek gevaarlijk zijn".

De betreffende ambtsberichten kunnen pas morgen bij dit artikel worden gezet.
http://nos.nl/artikel/212774-nederland- ... shell.html
Gebruikersavatar
jasmin
QFF Gold Member
QFF Gold Member
Berichten: 304
Lid geworden op: wo 08 dec 2010, 22:09

do 20 jan 2011, 15:25

citaat:

Het concern wil een voet aan de grond houden in Iran omdat de multinational verwacht dat het land over een jaar of vijf een belangrijke speler zal worden in de olie- en gassector.
Bingo! (kleine bingo, wisten we natuurlijk wel) maar kennelijk loopt het schema-Iran de planning uit...
Het was de bedoeling om rond 2011 (plusminus) Iran al op de knieën te hebben. Sjips... dat is nog steeds niet gelukt, en die verdraaide Chinezen dreigen de boel te kapen....
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15966
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

do 20 jan 2011, 21:58

Swiss banker Elmer re-arrested over Wikileaks charges

Rudolf Elmer was re-arrested just hours after being found guilty of breaching secrecy laws

19 January 2011 Last updated at 21:49
http://www.bbc.co.uk/news/business-12234139


Swiss police have re-arrested a former banker on fresh charges of breaching bank secrecy laws by passing data to whistleblowers' website WikiLeaks.

Only hours earlier Rudolf Elmer was found guilty by a Zurich court of breaching another bank secrecy law.

Elmer, 55, was fined more than 6,000 Swiss francs ($6,250; ?4,000) but escaped prosecution demands for a prison sentence.

He had said the leaks were to expose tax evasion by the rich.

"The state prosecutor's office is checking to see whether Rudolf Elmer has violated Swiss banking law by handing the CD over to WikiLeaks," the Zurich cantonal (state) police and prosecutor said in a joint statement on the latest arrest.

Earlier on Wednesday, a Zurich court found Elmer guilty of breaching banking secrecy on publicising private client data.

He was also found guilty of threatening an employee at his former bank, the Swiss firm Julius Baer.

Elmer said he first leaked private bank details about Baer clients to WikiLeaks three years ago.

He said on Monday that he had given fresh data to the website.

Julian Assange, WikiLeak's founder, said he will publish the new information within weeks, once it has been checked.
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15966
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

za 22 jan 2011, 09:39WIKILEAKS LEADS TO REVOLUTION IN TUNISIA
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15966
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

di 25 jan 2011, 05:19

Wikileaks Is The “Cognitive Infiltration” Operation Demanded by Cass Sunstein

by Alex
Webster G. Tarpley
January 22, 2011
Tarpley.net
http://theintelhub.com/2011/01/22/wikil ... -sunstein/


Awareness is growing around the world that the Wikileaks-Julian Assange theater of the absurd is radically inauthentic – a psyop. Wikileaks and its impaired boss represent a classic form of limited hangout or self-exposure, a kind of lurid striptease in which the front organization releases doctored and pre-selected materials provided by the intelligence agency with the intent of harming, not the CIA, nor the UK, nor the Israelis, but rather such classic CIA enemies’ list figures as Putin, Berlusconi, Karzai, Qaddafi, Rodriguez de Kirchner, etc.

In Tunisia, derogatory material about ex-President Ben Ali leaked by Wikileaks has already brought a windfall for Langley in the form of the rare ouster of an entrenched Arab government.Obama White House NSC Russia Director Michael McFaul Deploying IMF Shock Therapist Boris Nemtsov as Wheelhorse of Feeble “Stop Putin in 2012? Bid.

At Foggy Bottom and Langley, a manic fit has been building since the flight of Ben Ali. US imperialist planners now believe they can re-launch their shopworn model of the color revolution, CIA people-power coup, or postmodern putsch against a whole series of countries in the Arab world and far beyond, including Italy. The color revolutions had been looking tarnished lately, as a result of the failure of the Twitter Revolution in Iran back in June 2009. Previously, the Cedars Revolution of 2005 had failed in Lebanon. The Orange Revolution in Ukraine had been rolled back with the ouster of NATO-IMF kleptocrats Yushchenko and Timoshenko. In Georgia, the Roses Revolution was increasingly discredited by the repressive and warmongering regime of fascist madman Saakashvili.

US Seeks to Mobilize a New Generation of Young Nihilists Across the Globe

But now, NSC, State, and CIA believe that the color revolution has a new lease on life, thanks to their estimate that the United States, because of Wikileaks and Assange, has captured the imagination of a new generation of young nihilists across the globe who are described as the post-9/11 generation, estranged from governments and opposition parties, and thus ready to follow Langley’s peroxide Pied Piper.

Assange started his intensive deployment phase this year with video of a Class A US war crime in Iraq, which was very graphic but which dealt with an incident which was already widely known. The second document dump focused on Iraq, but now the targeting had shifted to Prime Minister Maliki, and the Iranian asset whom the US by some strange coincidence was trying to oust as leader of Iraq in favor of the US puppet Allawi. With the third document dump, this time involving State Department cables, we found out much derogatory gossip about such classic CIA targets as Russian prime minister Putin, Italian Prime Minister Berlusconi, the Russian-Italian strategic alliance, President Fernandez de Kirchner of Argentina, and President Karzai of Afghanistan, along with jabs at supposed US allies who need to be kept off-balance and dependent, including the Saudi Arabian royal family, French President Sarkozy, and others. Wikileaks thus directs the vast majority of its fire against figures who are part of the CIA’s enemies list.

No Equal Time for CIA Covert Operations

Assange also provides a splendid pretext for draconian censorship and limitations on the freedom of the internet. The totalitarian liberal Senator Feinstein wants to bring back Woodrow Wilson’s infamous Espionage Act of 1917 in honor of Assange. Assange must be seen not as an activist, not as a journalist, and not as an entertainer, but rather as a spook. John Young of Cryptome, according to some reports, has denounced Wikileaks, to which he formerly belonged, as a CIA front. In a December 29 RT interview, Young described the internet as “a very large-scale spying machine.”1 The internet is indeed a vast battlefield, where the intelligence agencies of the US-UK, China, Israel, Russia, and many others clash every hour of the day, with commercial spies, hackers, anarchists, cultists, mercenary trolls, and psychotics all getting into the act as well. Intelligence agencies deliberately feed real and doctored material to various websites, sometimes using their own disgruntled employees as cutouts, conduits, and go-betweens. This means among other things that Bradley Manning cannot be taken at face value, although it is also clear that he like anyone else should not be tortured.

Assange is now famous, it might be argued. But the Wall Street controlled media can make anyone famous, from Lady Gaga to Justin Bieber to Snooki, and this is what they have done with Assange. It is wrong to capitulate to the demagogic power of these media by making it appear that there might be some legitimate value to Assange. Up to now, the CIA has been organizing color revolutions using Twitter, Facebook, Youtube, and so forth as vehicles. Now they think they have a cult figure whom they can sell to the youth bulge in the Arab world and other developing countries, where most of the population is under 30. This is an operation which must be exposed.

Most recently, Wikileaks has played a role in the CIA’s new “Jasmine Revolution” in Tunisia by publishing some State Department cables about the sybaritic luxury and lavish lifestyle of the Ben Ali clan, leading to the downfall of that regime. The CIA is now gloating that with the help of Wikileaks it can now topple all the Arab regimes at will, from Mubarak to Qaddafi to Bouteflika, and replace them with new and more pliable puppets eager to clash with Iran, Russia, and China

If Assange ever launches his much-touted doomsday machine against the Bank of America or some other financial institutions, we will be justified in asking that the Securities and Exchange Commission make public the extent of short interest in those stocks by certain hedge funds, especially those controlled by George Soros. And as far as Assange’s attacks on the Vatican are concerned, they fit neatly into four centuries of British intelligence warfare against the Holy See, going back to Guy Fawkes and Lord Robert Cecil’s Gunpowder Plot of 1605 and beyond. Not much new or radical here.

Wikileaks: No Serious Derogatory Information about US, UK, Israel

It is illuminating that none of Assange’s document dumps have revealed any notable scandals involving Great Britain or Israel. No US public figures have had to resign because of anything Wikileaks has done. No major ongoing covert operation or highly placed agent of influence has been blown. After all these months, there are still no US indictments against Assange, even though we know that a US grand jury will readily indict a ham sandwich if the US Attorney demands it. If the CIA had wanted to silence Assange, they could have subjected him to the classic kidnapping aka rendition, meaning that he would have been beaten, drugged, and carted off to wake up in a black site prison in Egypt, Poland, or Guantanamo Bay. Otherwise, the CIA could have had recourse to the usual extralegal wetwork. We must also assume that the new US Cybercommand with its vast resources would have little trouble shutting down the Wikileaks mirror sites, no matter how numerous they might be. The same goes for Anonymous and other flanking organizations of Wikileaks. But these considerations are purely fantastic. Assange emerges today as the pampered darling and golden boy of The New York Times, Der Spiegel. The Guardian, El Pais — in short, of the entire Anglo-American official media Wurlitzer. He reclines today in baronial splendor in the country house of a well-connected retired British officer who should be quizzed by the media about his ties to British intelligence. The radical-chic world, from Bianca Jagger to Michael Moore, is at Assange’s feet.

Cass Sunstein Present at the Creation of Wikileaks

Wikileaks was apparently founded in 2006. Originally, the group was programmed to attack China, and its board was heavily larded with fishy Chinese dissidents and “democracy” activists from the orbit of the Soros foundations. Interestingly, the first big publicity breakthrough for Wikileaks in the mainstream US media was provided by an infamous totalitarian liberal today ensconced in the Obama White House – none other than Cass Sunstein. In Sunstein’s op-ed published in the Washington Post of February 24, 2007 under the title “Brave new Wikiworld,” we read: “Wikileaks.org, founded by dissidents in China and other nations, plans to post secret government documents and to protect them from censorship with coded software.” How interesting that Sunstein was present at the creation of the new Wikileaks psywar operation!

This is the same Sunstein who today heads Obama’s White House Office of Information and Regulatory Affairs. In his January 2008 Harvard Law School Working Paper entitled “Conspiracy Theories,” Sunstein infamously demanded that the United States government deploy groups of covert operatives and pseudo-independent agents of influence for the “cognitively infiltration of extremist groups” – meaning organizations, activists and Internet websites who espouse beliefs which Sunstein chooses to classify as “false conspiracy theories.”

Wikileaks = Cass Sunstein’s Program for Cognitive Infiltration In Action

It should be clear that Assange and Wikileaks are precisely the practical realization of Sunstein’s program for “cognitive infiltration” shock troops to counteract and overwhelm any real mass understanding of oligarchical domination in the modern world, and any discussion of what kind of economic policies are needed to secure a recovery from the present world depression.

In line with Sunstein’s recipe, Assange is a self-declared enemy of 9/11 truth. As Assange told Belfast Telegraph reporter Matthew Bell last July, “I’m constantly annoyed that people are distracted by false conspiracies such as 9/11, when all around we provide evidence of real conspiracies, for war or mass financial fraud.” In other words, Assange argues that the truth about 9/11 truth is not nearly as radical as the various scandals which Wikileaks claims to expose. But the scandals Assange is offering target mostly the adversaries of the CIA.

Assange must also be seen as a deeply troubled individual and a possible psychopath. He has the ravaged emotional complexion that we might expect from an alumnus of one of the many MK-Ultra operations. He reportedly spent several years in the menticidal Anne Hamilton-Byrne cult (also known as The Family and Santiniketan) near Melbourne, Australia. Here little children were separated from their parents and made to ingest LSD, Anatensol, Diazepam, Haloperidol, Largactil, Mogadon, Serepax, Stelazine, Tegretol, Tofranil, and other potent psychopharmaca. Dozens of children were told that Hamilton-Byrne was their real mother, and had their hair dyed blond. Anne Hamilton-Byrne reportedly regarded blond hair as a sign of racial superiority. Careful observers will have noted that Assange’s hair is sometimes blond, sometimes more brownish, raising the question of whether his grooming practices are a residue of his time with Hamilton-Byrne, whom he says he does not remember. When other kids were getting cookies and milk, was Assange being lobotomized by LSD and other potent psychopharmaca dished up by Hamilton-Byrne? There is evidence pointing in that direction.

With Assange, we thus have the tragic spectacle of the emotionally mutilated product of a CIA (or MI-6) covert operation of 40 years ago, who has now been given a prominent role in a key counter-insurgency ploy of the present time. Will the youth of the world, already burned by their recent fatuous obsession with Obama, be duped again by such an impaired individual?

The Precedent: Pentagon Papers Whitewashed CIA, Blamed Army, Demonized Kennedy

Assange’s revelations mainly involve communications labeled Confidential or Secret, and which in reality would be over-classified if marked Official Use Only. In other words, Assange is in reality a purveyor of low level cable traffic, not of earth-shattering secrets. This reminds us of an earlier CIA limited hangout operation, the one known as the Pentagon Papers. This was a carefully screened selection of historical documents, supplemented by outright forgeries, relating to the Vietnam War and compiled by Morton Halperin and Leslie Gelb, both of whom have gone on to glittering careers in the imperialist foreign policy establishment – Gelb became president of the Council on Foreign Relations, while Halperin serves today as chief political officer of the Soros wolfpack of foundations. The papers were leaked by former RAND Corporation official Daniel Ellsberg, who had been a very bellicose hawk in Vietnam before a suspicious Damascus Road conversion to pacifism, and then published in the US establishment press – similarly to Assange today. There was nothing in the Pentagon papers which a casual reader of LeMonde or Corriere della Sera did not already know. But, as Mort Sahl later said, left liberals have generally had very few heroes, so they battened on to Ellsberg and lionized him – led by Noam Chomsky, Howard Zinn, and some others. (This is a syndrome which we see again today: at the moment when Obama’s treacherous sellout on the Bush tax cuts was providing a final disillusionment for many gullible left libs, Assange arrived on the scene as their new Savior. Not by chance, Ellsberg has now designated Assange as his own reincarnation, and thus surely the new Messiah.)

The Pentagon papers had been carefully selected by the CIA itself to cover up CIA war crimes in Vietnam, blaming these on the US Army wherever possible, while also obscuring the CIA’s massive program of drug production and narcotics smuggling. The Pentagon Papers systematically hid the salient political fact of the entire Vietnam era, which is that President John F. Kennedy before he was assassinated was preparing to end the de facto US combat role in that country. Instead, Kennedy was systematically demonized and smeared, emerging as the villain of the piece. Needless to say, the Pentagon papers throw no light whatsoever on the CIA role in the Kennedy assassination – in the same way that Assange’s various document dumps tell us nothing of importance about 9/11, the Rabin assassination, Iran-contra, the 1999 bombing of Serbia, the Kursk incident, the various CIA color revolutions, or many of the other truly big covert operations of the past decades.

The limited hangout is not new; it was described in a secret memorandum by Venetian intelligence chief Paolo Sarpi to the Venetian Senate in 1620 as the art of “saying something good about somebody while pretending to be saying something bad.” That is the common denominator of the CIA’s limited hangout operations from Ellsberg to Philip Agee to Assange, with so many other “former” CIA operatives turned “whistleblowers” along the way.

___________________________
1John Young of Cryptome, “‘Internet a very large-scale spying machine’ – info leaking site co-founder,” RT, 29 December, 2010, at http://rt.com/news/cryptome-classified- ... wikileaks/
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15966
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

do 27 jan 2011, 00:48

Irak en Manhattan

woensdag 26 januari 2011
http://www.stelling.nl/kleintje/actueel ... 32987.html

En maar lullen over Wippie-leaks tot we een half ons wegen. Maar over onze Amerikaanse collega en voormalig CIA-asset Susan Lindauer geen letter. Voor wie een beetje Engels beheerst: lees dit interview.
http://truthjihad.blogspot.com/2011/01/ ... dauer.html

Gelezen? Zo. Goedensmorgens. Btw: Wippie zei dat ie moe werd van de luitjes die de officiële lezing over 9/11 naar het land van Maas en Waal verwijzen. Dan gelooft onze Australische condoomhater zeker ook nog steeds, dat JFK met één kogel het hoekje werd omgemanouvreerd. Zou Wippie ook een asset zijn?

het artikel:
Monday, January 24, 2011

"Legacy of Deception" by Susan Lindauer

Afbeelding

Former CIA asset Susan Lindauer broke the story of US government foreknowledge of 9/11, and pointless genocide in Iraq, in my recent radio interview. Below is her brand-new op-ed. -KB

LEGACY OF DECEPTION
By Susan Lindauer,

former U.S. Asset covering the U.N. Mission of Iraq

He's got the smirking grin of a politician who knows that he got away with his crimes. He escaped responsibility for his political murders and the full brunt of moral outrage for the wasteful public sacrifice on his behalf.

I can see it in his eyes. They don't know half the truth. They don't know they're asking the wrong questions. I'm scott free.

Former Prime Minister Tony Blair got a second grilling in London last week over his decision to force Britain into the Iraq War, though U.N. weapons inspectors had uncovered no caches of illegal weapons to justify the invasion. Iraq was already broken by United Nations sanctions and had no capacity for self defense at all.

In the aftermath of sectarian strife and daily bombings, Blair's delusion of nation-building has collapsed. Not so his preening moral rectitude to justify the War.

That smirk tells it all. Blair knows his legacy of public deception has prevailed.

Until now.

What the British people don't realize is that up to this point, while Blair's government fabricated nonsense stories of Pre-War Intelligence and phony moral arguments, intelligence Assets involved in Pre-War Iraq have been locked up in prison or otherwise silenced by phony indictments that functioned as a gag on political discourse. So much for the moral courage of Washington's favorite puppy dog.

I myself covered the Iraqi Embassy at the United Nations in New York from August, 1996 until March, 2003. A few weeks after requesting to testify before Congress about a comprehensive peace framework that would have fulfilled all U.S. and British objectives without killing a single Iraqi child, I got indicted as an "Iraqi Agent" in "conspiracy with the Iraqi Intelligence Service."

I got hit with all the bells and whistles of the Patriot Act-- secret charges, secret evidence and secret grand jury testimony. My demands for a trial were blocked to protect the government. Instead, I "disappeared" into prison on Carswell Air Force Base in Texas for 11 months, where I faced threats of indefinite detention up to 10 years without a trial. Actually that proved to be the least of my worries. In prison, I had to fight off a Justice Department demand to forcibly drug me with Haldol—a rhinoceros tranquilizer that imitates the effects of Parkinson's Disease—so that I could be "cured" of knowing the unhappy truth about the Iraqi Peace Option and Iraq's substantial contributions to the 9/11 investigation.

Making matters worse, my team had delivered advance warnings about the 9/11 attack to U.S. Attorney General John Ashcroft's private staff and the Office of Counter Terrorism in August, 2001. I was definitely persona non grata at the White House and 10 Downing Street.

My indictment continued five years. It ended five days before the inauguration of President Obama. Those five years gave pro-war leaders in Washington and London ample time and free rein to invent a totally fictitious story about Iraq and anti-terrorism that beefed up their personas in the corporate media.

I watched it all on prison television at Carswell Air Force Base. And I watched it again when Blair testified last week. In the absence of public knowledge, Blair has manipulated silence and secrecy to his own advantage. He has abused security classifications to obfuscate his weakness and policy mistakes. And Blair's government has continued to promote policies that have caused grave harm to global security, and perhaps most ironically, the War on Terrorism.

Unhappily for Blair's legacy of deception, today Assets are free from prison and false indictment. Now it is our day to defend the public's right to disclosure and accountability.

And so I challenge the British Government to summon Blair back to face the Inquiry. Only this time the British people should ask Blair about the comprehensive peace framework negotiated by the CIA in the two years before the War.

Oh never fear. MI-6 tracked our back channel talks exhaustively, even appearing at restaurants in New York at lunches with senior diplomats on the Security Council. British Intelligence had full knowledge of the Peace Option. Blair's top intelligence staff understood that every single objective demanded by Washington and London could be achieved through peaceful means.

That included major oil contracts for the United States, and a package of highly innovative democratic reforms proposed by Baghdad to guarantee the successful repatriation of Iraqi Exiles and international election monitoring. Iraq also offered major reconstruction contracts for U.S (and British) corporations in any post-sanctions period. Iraq promised massive engineering contracts, translating to thousands of jobs and billions in revenues for any U.S. (or British) corporation that helped rebuild Iraqi infrastructure after sanctions.

Everything the U.S and Britain wanted was free for the taking. No blood had to be spilt. And this was no last ditch appeal for peace. It was a rock solid framework, with careful attention to all potential flash points for future conflict identified by the CIA. The truth is not remotely similar to what the international community has been told.

Once the British people understand the right line of questions, let us start again— with the truth this time. For the sake of historical integrity, Tony Blair should face the people to answer questions that would have been asked if Assets like myself had not been locked in prison to protect pro-War leaders in Washington and London. If Tony Blair deceives the British people in this next round of questioning, let him face criminal prosecution for perjury and obstruction of justice, like any other British citizen who lies under oath.

For that matter, I am prepared to stand before Parliament myself—as one of the very few Assets covering Iraq before the War. I am ready to look the people in the eye, and raise my hand to tell the whole truth and nothing but the truth. Assets are primary sources of intelligence, in direct contact with people and events after all. As it stands, for all the tens of thousands of pounds financing this inquiry, the British people don't know anything. Why not ask those of us who do?

That would wipe the smirk off Tony Blair's face. Because now Assets are free from prison and phony indictments. And Tony Blair's legacy of deception is finished.

--END--

Susan Lindauer covered the Iraqi Embassy at the United Nations for seven years before the invasion. She is the author of "Extreme Prejudice: The Terrifying Story of the Patriot Act and the Cover Ups of 9/11 and Iraq."
Posted by Kevin Barrett at 4:16 PM
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15966
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

zo 20 feb 2011, 22:52

WikiLeaks cables reveal closer US-Japan intelligence relations

By Oliver Campbell
18 February 2011
http://www.wsws.org/articles/2011/feb20 ... -f18.shtml


Leaked US embassy cables have revealed closer collaboration between American and Japanese spy agencies. The cables, from 2006 and 2008, underscore the growth of tensions in the Asia-Pacific region, and point to Washington’s attempts to undermine Chinese influence, in concert with its allies.


A cable from September 2006 documents the initial moves to greater collaboration between the intelligence agencies of the two countries. According to the cable, Randall Fort, head of the US State Department Intelligence and Research Bureau, told Japanese officials: “A deep-rooted intelligence relationship could—and should—become part of the bedrock of the US-Japan alliance, just as it was with our British and Australian allies ...”


The cable reveals that further meetings were arranged between Japanese and US officials. According to Fort, the purpose of these meetings was to “exchange views on China and where it was headed in the next five years”.


The central focus of the 2006 cable, however, was Iran. Fort referred to the “under-utilised” international network of Japanese businesses. “Japan, with its economic and diplomatic presence in countries like Iran, could draw on insights that would be of great interest to the United States,” he commented.


At the time, the Bush administration was desperate for intelligence on events inside Iran as Washington sought to intensify pressure on Tehran, including by making threats of military attack on its nuclear facilities. As Fort pointed out, Japan had a “unique opportunity” to collect information inside Iran, where the US had no embassy.


A November 2008 cable reflected the shift in foreign policy orientation that was beginning under Bush and intensified under Obama—away from the war in Iraq, and toward Afghanistan and Central Asia. It was associated with a more aggressive policy aimed at countering the rising power of China.


The cable documents a meeting between Fort and senior Australian officials about intelligence cooperation with Japan.


The director of the Australian Defence Intelligence Organisation, Major- General Maurie McNarn, and his deputy, Michael Shoebridge, “agreed that there were signs of progress within senior ranks of the Japanese regarding trilateral US-AUS-JPN efforts against countries of mutual concern—particularly within the defence intelligence establishment against such themes as North Korean [weapons of mass destruction] and China’s naval capabilities”.


The crisis-ridden North Korean regime is routinely invoked as a bogeyman to justify Washington’s machinations in the Asia-Pacific. The real concern in the American political and military establishment is the expansion of Chinese influence and its development of a blue water navy that potentially poses a challenge to longstanding US strategic dominance in the Asia-Pacific region.


Over the past decade, the US has cultivated closer relations with the Japanese military and urged Japan to rearm and play a greater strategic role in Asia. The desire of the Japanese ruling elite to pursue a more assertive foreign policy has been hampered by the so-called pacifist clause in the country’s post-war constitution.


The constraints on the Japanese military were demonstrated during the 1990-1991 Persian Gulf War. As the US and its allies seized on the war against Iraq to pursue their strategic interests in the Middle East, Japan was left on the sidelines. To add insult to injury, Washington pressured Tokyo to foot a large part of the bill.


Over the past decade, Japanese governments have increasingly sought to free the military from the constitutional constraints. Despite widespread public opposition, Prime Minister Junichiro Koizumi exploited the Bush administration’s “war on terror” to send Japanese naval refuelling vessels to support the invasion of Afghanistan and troops as part of the US-led occupation of Iraq.


The WikiLeaks cables point to a push from Washington for closer intelligence sharing. At the same time, the American intelligence establishment was concerned over the security of shared information after previous Japanese spy scandals involving China and Russia. In 2006, Fort called on Japan to take “additional steps to improve internal controls over classified information”.


Fort urged Tokyo to follow the example of “the Australians”, who had done “an outstanding job of protecting classified information”. The comment underscores just how closely Canberra was tied into Washington’s intelligence network following its full support for the US-led wars in Afghanistan and Iraq.


The leaked cables cover the period in which Japan, fully backed by the US, was seeking to develop a strategic “Quadrilateral Dialogue” involving the two countries, with Australia and India. The Quad held its first meeting in May 2007 and carried out joint naval exercises, along with Singapore, in the Bay of Bengal in September 2007.


The purpose of the Quad, like the moves toward greater intelligence cooperation, was to counteract the growing influence of China in the Asian region. Beijing reacted angrily denouncing the Quad as an “Asian NATO”—that is, an embryonic military alliance directed against China.


The fate of the Quad, however, underscores the dilemmas facing the ruling elites in Asia. While it is heavily dependent on its post-World War II military alliance with the US, Australia is economically reliant on exports of minerals to China. Not wanting to offend China, the newly elected Labor government headed by Prime Minister Kevin Rudd pulled out of the Quad. Foreign Minister Stephen Smith pointedly made the announcement in early 2008 while standing alongside his Chinese counterpart.


The collapse of the Quad was one of the issues that incensed Washington. Other WikiLeaks cables have documented the growing animosity in Washington toward Rudd’s foreign policy “blunders” that were a major factor in his ousting last year (see: “WikiLeaks cables cast fresh light on coup against former Australian PM Rudd”).


A similar dilemma faces the Japanese establishment, which forged a military alliance with the US after World War II, but relies on China as its top export market. While Japanese and US intelligence officials were discussing closer arrangements in 2006, Prime Minister Shinzo Abe had just been in China to try to mend relations that had been frayed under Koizumi.


The recent WikiLeaks cables throw further light on Washington’s increasingly blatant efforts to shore up alliances in an attempt to isolate and undermine China in the region. Inevitably, these machinations will fuel greater tensions not only between countries in Asia, but within their ruling elites.
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15966
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

vr 25 feb 2011, 21:17

Wikileaks' Julian Assange to be extradited to Sweden

Mr Assange says he will appeal against the ruling

24 February 2011 Last updated at 14:53
http://www.bbc.co.uk/news/uk-12564865


Wikileaks founder Julian Assange should be extradited to Sweden to face sexual assault allegations, a judge has ruled.

At Belmarsh Magistrates' Court in south London, District Judge Howard Riddle said the extradition would not breach Mr Assange's human rights.

Mr Assange said the ruling, which he will challenge, was due to a "European Arrest Warrant system run amok".

The 39-year-old denies three allegations of sexual assault and one of rape last August in Stockholm.

He believes the claims are politically motivated because of Wikileaks' publication of sensitive material - including leaked US diplomatic cables - from governments and high-profile organisations that has made headlines worldwide.

Mr Assange has been released on bail on the same terms he was granted in December.

Bail was granted then after he had spent nine days in Wandsworth prison in London following his arrest under a European Arrest Warrant on 7 December.

Following the extradition ruling on Thursday, Mr Assange said: "What we saw today at Belmarsh was a rubber-stamping process. It comes as no surprise, but is nonetheless wrong.

"There was no consideration during this entire process as to the merits of the allegations made against me, no consideration or examination of even the complaints made in Sweden."

He added: "We have always known that in all likelihood we would have to appeal."
'Public enemy number one'

Judge Riddle dismissed the argument that Mr Assange would not receive a fair trial in Sweden that had been made by his lawyers during the two-and-a-half-day hearing earlier this month.

They had argued that criticism by Swedish Prime Minister Fredrik Reinfeldt had made Mr Assange "public enemy number one" in Sweden.

But delivering his ruling on Thursday, the judge said: "The defence refer to the alleged denigration of the defendant by the Swedish prime minister.

"For this reason and other reasons it is said Mr Assange will not receive a fair trial. I don't accept this was the purpose of the comment or the effect."

Mr Assange's lawyer, Geoffrey Robertson QC, had also argued that rape trials in Sweden were regularly "tried in secret behind closed doors in a flagrant denial of justice".

Clare Montgomery QC, for the Swedish authorities, told the hearing that evidence from a trial would be heard in private but the arguments would be made in public.

Judge Riddle said that did not mean the trial would be unfair or breach human rights.
Death penalty

Dismissing further arguments made by Mr Assange's lawyers, the judge found:
The allegations against Mr Assange were extradition offences
The prosecutor who issued the European Arrest Warrant for Mr Assange had been suitably qualified
The warrant was issued for the purpose of prosecution and not simply for questioning

During the hearing two weeks ago, Mr Robertson said his client could ultimately be extradited to the US on separate charges relating to Wikileaks - and could face the death penalty there.

In response, Ms Montgomery said Sweden provided "protection against that sort of threat and violation" taking place.

The European Court of Human Rights would intervene if Mr Assange was to face the prospect of "inhuman or degrading treatment or an unfair trial" in the US, she said.
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23162
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 27 feb 2011, 08:52

"If law fails, cia will assassinate assange"Judge Howard Riddle, the bane of Julian Assange's existence for the past three months, has granted Sweden's extradition request. The WikiLeaks founder has already repealed the ruling, but his worst fears have been cemented: the rape charges are going to follow him for the rest of his life, perhaps even after years of repeals. Former Reagan Administration Paul Craig Roberts says there is a concerted effort to shut Assange up. If the legal attempt fails, he'll be assassinated by a CIA assassination team.
1119 AD
Gebruikersavatar
Het Dolle Eland
Administrator
Administrator
Berichten: 2550
Lid geworden op: zo 24 okt 2010, 17:26

zo 27 feb 2011, 18:14

[quote name="Baphomet"]"If law fails, cia will assassinate assange"Judge Howard Riddle, the bane of Julian Assange's existence for the past three months, has granted Sweden's extradition request. The WikiLeaks founder has already repealed the ruling, but his worst fears have been cemented: the rape charges are going to follow him for the rest of his life, perhaps even after years of repeals. Former Reagan Administration Paul Craig Roberts says there is a concerted effort to shut Assange up. If the legal attempt fails, he'll be assassinated by a CIA assassination team.[/quote]

Ik ben benieuwd....
Want alle media zullen zich nu dus flink op Zweden gaan richten.

De CIA en Zweden zijn al dikke maatjes (duik even in de materie van de vermoorde minister van buitenlandse zaken Anna Lind en niet te vergeten Olof Palmer). Synchroon loopt nu namelijk ook weer in de media de moord op Olof Palmer, wederom is daarover het laatste woord niet gezegd.

Nu Julian naar Zweden wordt uitgeleverd zal er van alles worden opgewaaid.

Stay Tuned!
('De bewustwording zal plaatsvinden in Zweden' - We zullen zien....).

:brak:
“In individuals, insanity is rare; but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.” ~ Friedrich Nietzsche ~
Plaats reactie

Terug naar “Politiek / Oorlog”