Eurotop Brussel

Politiek en oorlog zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en alles over politiek en oorlog kun je hier terugvinden.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Dromen
Administrator
Administrator
Berichten: 5033
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 06:38

do 27 okt 2011, 01:26

Je kan er niet omheen...

http://www.nu.nl/algemeen/2651664/volge ... u-top.html
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... _1800.html
http://nos.nl/artikel/307515-live-besli ... rotop.html


Ik ben eigenlijk wel benieuwd. Opvallend is ook dat Zalm de nieuwe post van Eurocommisaris, die de begrotingen van de EU-landen in de gaten houd, niet wil.

Omdat Zalm namelijk zo'n beetje 1 van de gladste aalen is. VVD, DSB en dan ineens DNB (De Nederlandse Bank) LOL!!! Dusja, dat hij dit niet wil vind ik wel opvallend. Ik denk namelijk dat hij het niet wil omdat het nooit goed kan gaan met die ministerpost omdat de financien nog veel slechter zal gaan worden. Anders had Zalm, machtsbelust dat ie is, dat wel gedaan.

Met als klapper, geeft Zalm als reden op om van Eurocommisaris af te zien; zijn vrouw weil niet naar Brussel :lachjedood:
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23354
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

do 27 okt 2011, 05:15

Europa wil dat banken buffer aanleggen

BRUSSEL - Wegens de Europese schuldencrisis zullen banken een buffer moeten aanleggen. Het gaat om 9 procent van hun uitstaande verplichtingen.

Afbeelding

Dat zijn de leiders van de 27 EU-lidstaten woensdagavond overeengekomen tijdens hun beraad in Brussel, aldus de Poolse premier Donald Tusk. Met het geld moeten banken de schokken van de schuldencrisis kunnen doorstaan.

De banken krijgen tot 30 juni 2012 de tijd om hun zogenoemde kernkapitaal te vergaren. Dat moeten ze eerst op eigen kracht proberen te doen. Als dat niet lukt, kunnen ze bij hun eigen regering aankloppen en in het uiterste geval kunnen deze dan een beroep doen op het noodfonds voor zwakke eurolanden.

De Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de EU, is gevraagd regels op te stellen over de voorwaarden waarop banken staatssteun kunnen vragen. Daarmee moet een ongewenste situatie zoals in 2008 worden voorkomen, toen de landen uiteenlopende criteria hanteerden voor het geven van overheidssteun.

Bonussen

Volgens de vertrekkende Belgische premier Yves Leterme is er ook afgesproken dat banken, als zij ''publieke steun'' krijgen geen dividend of bonussen mogen uitkeren.

Uit de afsluitende verklaring van de 27 leiders blijkt echter dat banken aan banden worden gelegd zolang zij die doelstelling van 9 procent niet hebben gehaald.

De Britse premier David Cameron zei dat de afspraken over de zogenoemde herkapitalisatie alleen doorgaan als de leiders van de 17 eurolanden een allesomvattend reddingsplan voor de euro overeenkomen.

Noodfonds

Een onderdeel van dat plan is de uitbreiding van de slagkracht van het noodfonds. De details over de verhoging van het noodfonds EFSF zullen volgens een concepttekst pas in november uitgewerkt worden. Dat berichtten internationale persbureau's woensdagavond.

De landen met de euro willen het huidige fonds van 440 miljard euro aanzienlijk verhogen zonder er daadwerkelijk extra geld in te storten.

Garanties

Er wordt gedacht aan een constructie waarbij het fonds garanties afgeeft. Volgens de vertrekkende Belgische premier Yves Leterme krijgt het fonds daarmee een slagkracht van minstens 1000 miljard euro. Anderen spreken over een ''veelvuldiging'' van het fonds.

De leiders van de eurolanden zijn woensdagavond in Brussel bijeen om het eens te worden over een allesomvattend reddingsplan voor de Europese schuldencrisis. Een onderdeel van dat plan is de uitbreiding van de slagkracht van het noodfonds.

Volgens de concepttekst zullen de ministers van Financiën gevraagd worden de voorwaarden en condities uit te werken.

Lees een overzicht van de belangrijkste punten op de EU-top.
Bron: http://www.nu.nl/algemeen/2651810/europ ... eggen.html
1119 AD
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15995
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

do 27 okt 2011, 13:57

Afbeelding
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Dromen
Omhoog
Gebruikersavatar
Dromen
Administrator
Administrator
Berichten: 5033
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 06:38

do 27 okt 2011, 14:20

ROFLOLOLOLOLOL
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23354
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

di 24 feb 2015, 02:41

Bosnië zet stap richting toetreding tot EU

Gepubliceerd: 23 februari 2015 17:27
Laatste update: 23 februari 2015 18:35

Het Bosnische parlement heeft maandag een hervormingsplan aangenomen dat de weg vrij moet maken voor lidmaatschap van de Europese Unie.
De sociale en economische hervormingen maken het mogelijk dat EU-lidstaten een overeenkomst over toetreding van Bosnië ratificeren.

Buitenlandchef van de Europese Unie Federica Mogherini noemde de goedkeuring van het hervormingsplan een "historisch keerpunt". De EU wil volgens haar nu zien dat de hervormingen ook daadwerkelijk worden ingevoerd.

Bosnië probeert zich al jaren aan te sluiten bij de EU, maar dat is tot dusverre nog niet gelukt. Vooral het geruzie tussen de Bosnische, Servische en Kroatische bevolkingsgroepen in het land staat toetreding in de weg.

De groepen hebben elk een ander beeld van de manier waarop het land moet worden bestuurd.

Ongenoegen

Het land heeft een van de hoogste werkloosheidscijfers van heel Europa: ruim 40 procent. Vorig jaar gingen duizenden mensen de straat op om hun ongenoegen kenbaar te maken. Tientallen overheidsgebouwen werden in brand gestoken en meer dan driehonderd betogers raakten gewond.

"Jullie kunnen het je niet veroorloven om de oude politieke patstellingen keer op keer te herhalen", zei Mogherini. "Kijk om je heen, kijk naar je volk en kijk bovenal naar jezelf. Kijk naar je buren in de regio. Iedereen gaat vooruit en het is tijd dat Bosnië-Herzegovina dat ook doet."

Door: AP
via:-> http://www.nu.nl/buitenland/3998403/bos ... ng-eu.html
Plaats reactie

Terug naar “Politiek / Oorlog”