Iran erkent nucleaire spionage

Politiek en oorlog zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en alles over politiek en oorlog kun je hier terugvinden.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23142
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 10 okt 2010, 00:43


Opeens lijken de wijze baarden uit / in Iran het licht te hebben gezien. Welwillende vormen van medewerking die te pas en te onpas opeens worden aangeboden alsof er nooit een afkeer tussen Iran en de rest van de wereld heeft bestaan. Nu vandaag wederom een opmerkelijk verhaal in het nieuws. Ditmaal zou Iran erkennen dat er dus gespioneerd zou zijn door mensen in hun eigen netwerken. Schandalig natuurlijk! En dit vereist een harde aanpak, dus er zijn reeds spionnen gearresteerd en daarnaast zou het onderste lek boven zijn!

Na de malaise met de fantastische en werkende worm die half Iran lam legte als het aankwam op internet en computers, nu dus ook meer ellende in de categorie spionage. Lees ook het onderstaande artikel van Nu.nl om zelf een idee te krijgen van wat er zich nu heeft afgespeeld of wellicht zelfs nog steeds af zou spelen.

AMSTERDAM - Iran heeft zaterdag voor het eerst erkend dat medewerkers van de nucleaire centrales in het land met grote sommen geld zijn overgehaald om te spioneren voor het Westen. De regering zei echter meteen dat er een eind aan de spionage is gemaakt door meer veiligheidsmaatregelen. Volgens het Iraanse persbureau Fars zei vicepresident Ali Akbar Salehi dat sommige medewerkers van kerncentrales toegang hadden tot informatie over de plannen van Iran voor 'buitenlandse aankopen en commerciële activiteiten'. "Deze route is nu echter geblokkeerd. Het is nu bijna onmogelijk om informatie te lekken", aldus Salehi. "Onze collega's zijn wakker geworden. Het personeel en de managers zijn tot de conclusie gekomen dat dit een nationale kwestie is en dat we deze problemen onderling moeten oplossen." Hoe lang de spionage zou hebben geduurd werd niet bekendgemaakt.
De opvallende verklaring van Salehi is opnieuw een bevestiging dat Iran bezig is met een strijd tegen spionage in de kerncentrales. De afgelopen week kondigde Iran al aan dat een aantal spionnen was gearresteerd die informatie over het atoomprogramma probeerden te bemachtigen. Ook werd gemeld dat er werd gestreden tegen een computerworm die de computers van medewerkers van een kerncentrale zou hebben getroffen.
De Verenigde Staten en andere landen proberen het atoomprogramma van Iran te vertragen onder andere door sancties van de Verenigde Naties. Iran wordt ervan verdacht in het geheim aan kernwapens te werken, een aantijging die het land ontkent.

Al met al weer stuitend voor de hele situatie in het Midden-Oosten...


1119 AD
Gebruikersavatar
rp801
QFF Gold Member
QFF Gold Member
Berichten: 209
Lid geworden op: zo 22 aug 2010, 16:42

zo 10 okt 2010, 19:28

Ik vond dit ook een opmerkelijk artikel wat ik vannacht las op NU.nl

VATICAANSTAD - President Mahmoud Ahmadinejad van Iran heeft een brief geschreven aan paus Benedictus XVI en de Heilige Vader een ''heilige alliantie'' tegen de secularisering aangeboden.

Dit heeft de Italiaanse krant Corriere della Sera zaterdag gemeld. De brief zou 6 oktober aan het einde van de wekelijkse audiëntie door een vice-president zijn aangeboden.
De Iraanse president dankt de leider van de Rooms-Katholieke Kerk voor het feit dat hij zich heeft uitgesproken tegen de plannen voor de verbranding van korans in de Verenigde Staten.

Ahmadinejad wil er samen met de paus aan werken ''de tendens van de mens te stoppen om zich slechts op het materiële leven te concentreren''.
Iran wil samen met de paus werken aan een ''nieuwe wereldorde'', aldus Ahmadinejad.
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23142
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 10 okt 2010, 20:09

Ja inderdaad, maar was dat niet al eens eerder het geval in het verleden dat Islamitische regeringen / landen een dergelijk verbond sloten met het Vaticaan?
1119 AD
Gebruikersavatar
BL@DE
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1547
Lid geworden op: za 09 okt 2010, 09:54

di 12 okt 2010, 04:12

De voorspellingen van ST. MALACHY zeggen dat dit de 1 na laaste paus is...
Ik denk dat hij gelijk gaat krijgen.
Waarom? Omdat hij met naam en toenaam wist te vertellen welke pausen er zouden komen, en de volgorde...hij stierf in 1148..

De laatste paus zou wel eens de anticrist himself kunnen zijn...
Hoewel deze ook aardig zijn best doet...

Maar neem op deze site maar eens een kijkje of google op de naam...

112. The LAST POPE!
(Peter the Roman) "In extreme persecution, the seat of the Holy Roman Church will be occupied by Peter the Roman, who will feed the sheep through many tribulations, at the term of which the city of seven hills will be destroyed, and the formidable Judge will judge the people. The End."

http://www.newagedirectory.com/pro/malachy.htm
Gebruikersavatar
BL@DE
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1547
Lid geworden op: za 09 okt 2010, 09:54

di 12 okt 2010, 04:15

Overigens met de city of seven hills wordt Rome bedoeld. :yeah:
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23142
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

di 12 okt 2010, 04:20

Dat verhaal heb ik wel eens eerder gelezen op Niboeboe geloof ik, interessant, ga eens verder speuren hier!

Thanks!
1119 AD
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23142
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 17 jul 2011, 15:00

Opvallend nieuws... Iran en Pakistan halen hun banden aan... Jaja... Mooi voor de beeldvorming ook! Leest U maar even mee...
Iran en Pakistan halen banden aan

TEHERAN - De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad en zijn Pakistaanse ambtgenoot Asif Ali Zardari willen de banden tussen hun landen aanhalen. Dat heeft het Iraanse persbureau IRNA zaterdag gemeld.

De twee willen onder meer de handel bevorderen en samenwerken tegen terrorisme. Zardari kwam zaterdag aan in Iran. Hij sprak ook met Ali Khamenei, de hoogste leider van Iran.

Het bezoek is saillant omdat Iran een aartsvijand is van de Verenigde staten. Pakistan is een bondgenoot van Amerika, maar de relatie is ernstig bekoeld.
Bron: http://www.nu.nl/buitenland/2567243/ira ... anden.html

We kennen allemaal vast het verhaal nog wel van [strike]atoomgeleerde[/strike] spion Kahn die hier in Nederland zijn kennis opdeed en vervolgens zijn kennis en wetenschap mee nam naar Pakistan om aldaar een nucleair programma op te zetten voor de Pakistaanse overheid... Jaja... U snapt waar ik heen wil... http://www.vn.nl/Standaard-Media-Pagina ... school.htm :pinch: :pinch:
1119 AD
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23142
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

wo 25 feb 2015, 20:18

Hijs de witte vlag. Iran gaat nuclearIran. Het land dat zo absoluut geen nucleaire wapens wil, dat zelfs de nationale Domino D-Day niet gaat over het bemachtigen van nucleaire wapens, om vervolgens Israel te vernietigen. Het land waar een apocalyptisch messianistisch regime heerst over een overwegend vriendelijke, niet anti-westerse bevolking, waar de vrouwen meer kloten hebben dan 's lands mannen, die op hun beurt vooral excelleren in ijdelheid. Maandagavond kwamen de details van de nieuwe overeenkomst die SecState John Kerry sloot met zijn evenknie van twaalver-Sjiitische persuasie. Kort samengevat: Iran gaat nuclear tenzij iemand hun centrifuges vernietigt. Uiteraard is dat niet hoe Kerry zijn "overwinning" aan de onderhandelingstafel presenteerde. "The idea would be to reward Iran for good behaviour over the last years of any agreement, gradually lifting constraints on its uranium enrichment program and slowly easing economic sanctions.", klonk het tegenover het AP. Dit zinnetje, dat de essentie van de deal bevat, is een beschouwinkje waard. Want dat goede gedrag, dat Iran zou hebben getoond tijdens de onderhandelingen van november 2013, bestaat helemaal niet. Toen werd de boel geflest, en nu wordt de boel geflest. Het regime beschikt hiertoe overigens over een kek "heilig" precedent. Het door profeet Mohammed in 628 gesloten "verdrag van Hudaibiyya" schrijft voor dat verdragen gebroken mogen worden zodra de eigen strijdkracht op orde is. Hier op 2:14 geeft de oud politiek adviseur van president Khatami zelfs toe lachend toe dat ze Uncle Sam met Hudaibiyya in de hand om de tuin leidden. Israel over de zeik? Uiteraard. En als het land dat bovenaan de hitlist van de Ayatollah's staat en van alle bondgenoten het dichts boven op de feiten zit, zich zorgen maakt, dan kunnen we dat maar beter serieus nemen. Misschien zat Bibi er qua tijdsframe een beetje naast, maar de essentie van zijn boodschap blijft intact: Iran gaat nuclear. Omringende landen bereiden zich ook alvast voor op de nucleaire wedloop; de Saudi's bestellen Pakistaanse nukes en Egypte heropent het nucleaire progamma. Ook (gevluchte) Iraniërs maken zich al jaren hard tegen de nucleaire ambities van hun land. Na de breek de bindende kijktip Iranium en Red Line on Iran, waarin de Iraanse Banafsheh Zand uitlegt waarom een nuclear Iran zo gevaarlijk is en hoe het gestopt kan worden.

Spartacus | 25-02-15 | 17:54 |
via GS:->> http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... ran_g.html
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23142
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

wo 25 feb 2015, 20:18

#podcast70
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23142
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

di 03 mar 2015, 10:00

Iran moet volgens Obama nucleaire activiteiten tien jaar stilleggen

Gepubliceerd: 03 maart 2015 04:57
Laatste update: 03 maart 2015 07:28

De Amerikaanse president Barack Obama heeft maandag gezegd dat Iran de komende tien jaar alle nucleaire activiteiten stil moet leggen. Alleen dan kan er gesproken worden over een historische deal.
De Verenigde Staten onderhandelen met Iran over het nucleaire programma van het islamitische land. Toch bestaat er volgens Obama een reële kans dat er geen akkoord wordt gesloten. Onder meer omdat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu zich verzet tegen de onderhandelingen.

Hoewel de VS en Israël allebei tegen het nucleaire programma van Iran zijn, wil Israël dat er strenger wordt opgetreden tegen Iran. Netanyahu spreekt dinsdag het Amerikaanse Congres hierover toe.

In 2013 werd er een interim-akkoord met Iran gesloten. Ook daar verzette Israël zich hevig tegen. Obama noemt dat verzet van Netanyahu fout.

Door: ANP
via:-> http://www.nu.nl/buitenland/4003080/ira ... eggen.html
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23142
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

vr 28 sep 2018, 22:04

Voor alle oorlog makers:

:fuckyouall:
Plaats reactie

Terug naar “Politiek / Oorlog”