Djinn

Hier tref je alle topics aan die te maken hebben met gnostiek en religieuze aangelegenheden.
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23355
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

wo 09 jan 2013, 19:40

Het was BlackBox die mij vanmorgen wees op een link naar een verhaal over de Djinn, de zogenaamde mytologische wezens die volgens de Koran en Allah echt zouden bestaan... Enfin, alleen die insteek al, vond ik interessant genoeg om maar eens even verder te speuren... Al gauw kwam ik in eerste instantie op de Engelstalige Wikipedia pagina terecht alwaar ik een aantal interessante zaken tegen ben gekomen...Enfin, om nu te voorkomen dat ik al mijn tijd ga verdoen aan het vertalen van die pagina, knal ik hieronder gemakshalve maar gewoon even de inhoud van de Nederlandse Wikipedia pagina over Djinn neer... Leest U even mee...???


Een djinn (Arabisch: ??) is een bovennatuurlijk onzichtbaar wezen, dat volgens islamitische overleveringen, die aan bod komen in de Koran, bezit kan nemen van mensen. Samen met mensen en Engelen zijn Djinns volgens de koran de drie levensvormen met een bewustzijn gemaakt door Allah.
De djinn komt ook buiten de Koran veelvuldig voor in verhalen, maar dan als magisch wezen dat wensen vervult. In deze context wordt de naam 'djinn' vaak vertaald als 'geest'.
Djinns in de Koran
In de Koran heeft de 72e soera als titel: Al-Djinn, maar uitspraken over deze wezens komen door de gehele Koran voor. Niet alle djinns worden tot de boze machten gerekend; er zijn ook djinns die bij de goede machten horen, hetgeen een bredere betekenis van het verwante begrip demon, of daimon behelst, dan in het Westen tegenwoordig gebruikelijk is. In het soefisme, een afsplitsing van de islam die occulte in de traditie heeft, nemen de djinns een bijzondere plaats in.
De Engelen zijn geschapen uit licht, daarentegen zijn djinns geschapen uit een rookloze vlam van vuur. Er zijn enkele mensen geweest die ze hebben gezien. Een djinn kan ook een geloof bezitten. Er zijn zelfs stromingen binnen de islam waar beweerd wordt dat een djinn met een mens kan trouwen. Er zijn zowel goede als slechte djinns. Er zijn zelfs spreuken in de Koran die tegen een eventuele aanwezigheid van een djinn gebruikt kunnen worden. Ze zijn vaak aanwezig op onreine plekken zoals vuilnisbelten en sterk verontreinigd water. Niet in de djinn geloven is voor een moslim niet mogelijk, omdat de Koran heel duidelijk in vele verzen er over spreekt.
Folklore
In de oosterse traditie worden djinns soms voorgesteld als onder de engelen gesteld en ze zouden daarom niet zoveel macht hebben als hen. Djinns hebben dan dezelfde vergelijkbare status als in het Westen kobolds, trollen, elfen, feeën, natuurgeesten en andere sater-achtige wezens. Vergelijk ook de Japanse Oni.
Djinn zouden een nieuwsgierige geaardheid hebben; zij vallen daarom vaak als een soort van kaartenhuis uiteen wanneer zij worden verjaagd van het "hemelse licht" dat hun ook aantrekt. Allah geeft engelen hiervoor de opdracht. De slechte djinn (met een slechte intentie) geeft het opgevangen woord, wat elke keer -in essentie- ergens in de link verbroken wordt, als roddel door. Een waarzegger kan dit opvangen en proberen te interpreteren (medium).
Het boven beschrevene zou dan (eventueel) als het fenomeen "vallende ster" door de mens kunnen worden gezien. Een mens kan niet trouwen met een djinn. Dit vanwege de geaardheid: onder meer doordat zij zijn geschapen uit rookloos vuur, terwijl een mens is geschapen uit klei en een klonter bloed. Djinn vertrouwen elkaar niet; er zijn enkele djinn die groter zijn of sterker dan andere, bijvoorbeeld "de ifriet". Deze onderscheidt zich in kracht - in de slechtste betekenis. Djinn kunnen transformeren en vliegen. Een slang is altijd een djinn, zoals beschreven staat in de Suhna.
De satan (iblies, sjhaitan, de duivel of lucifer) is ook een djinn; hij is degene die verantwoordelijk is voor de "val" van Adam en Eva. Zijn intentie is altijd slecht. De satan fluistert in via het hart, dit in tegenstelling tot de ziel die in handen is van Allah.
Er zijn er onder de djinn die, net als de mens, zich onderwerpen aan de islam en dienaar zijn van Allah en zijn wetten.
Djinn buiten de Koran
Volgens Arabische overleveringen buiten de Koran, onder andere de verhalen van 1001 nacht (zoals Aladin en de wonderlamp), biedt een djinn drie wensen aan die hij in vervulling laat gaan. Wanneer men erop ingaat worden de wensen vervuld, maar neemt het mythologische wezen bezit van je: een bezetenheid van demonische aard. Denk ook aan Het Verhaal van de Koopman en de Djinn en Het Verhaal van de Visser en de Djinn, ook in het sprookje Van de visser en zijn vrouw van de gebroeders Grimm staan wensen centraal. Op deze wijdverbreide mythe is bijvoorbeeld de film Wishmaster geïnspireerd.
Een variant hierop is dat djinns opgesloten zouden zitten in bepaalde voorwerpen en degene die dit voorwerp bezit moeten dienen door hun wensen te vervullen. Het bekendst zijn de djinn uit een olielamp of fles. Wel zijn deze djinns in de betreffende verhalen vaak nog altijd gebonden aan het maximum van drie wensen, hoewel er ook verhalen zijn waarin de djinn oneindig wensen kan vervullen. Ze kunnen bepaalde wensen niet vervullen. Zo kan Geest, de djinn uit de Disneyfilm Aladdin bijvoorbeeld geen mensen doden of liefde tussen twee mensen creëren. Tevens gebeurt het vaak dat djinns de wensen vervullen met een (bewust of onbewust aangebrachte) negatieve bijwerking of volgens een te letterlijke interpretatie.
"Les Djinns" in de 19e eeuw
In het Parijs van het einde van de 19e eeuw inspireerden djinns tot literatuur en muziek:
Het gedicht Les Djinns van Victor Hugo (uit de bundel Les Orientales)
Les Djinns, poème symphonique pour piano et orchestre, van César Franck (1884), geïnspireerd op dat gedicht van Victor Hugo. Dit was César Franck eerste compositie voor piano en orkest. Hoewel de pianopartituur erg virtuoos is, is ze niet uitgesproken solistisch.


Tja,  interessant daar men dus feitelijk stelt dat geesten / entiteiten / demonen / energieën bestaan... Althans als w Allah en de Koran zouden moeten geloven... U snapt dat we daarover fijn hieronder in de comments verder kunnen filosoferen en discussiëren...


 
1119 AD
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: abrakadaver, NoMore
Omhoog
Gebruikersavatar
abrakadaver
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 970
Lid geworden op: di 24 aug 2010, 21:53

wo 09 jan 2013, 20:31

ik sta niet in voor de gevolgen die het bekijken van volgende video's kan hebben.De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
dodeca
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1297
Lid geworden op: zo 28 aug 2011, 19:54

wo 09 jan 2013, 21:07

djin djinnie is sane van alladin:

De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, abrakadaver
Omhoog
Gebruikersavatar
Khaos
Junior QFF-er
Junior QFF-er
Berichten: 22
Lid geworden op: ma 24 okt 2011, 19:24

za 12 jan 2013, 02:02

http://www.ishtarpublishing.com/new-age ... egory_id=5
Is misschien wel een leuk aanvulling.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23355
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

za 12 jan 2013, 02:30

Heya Khaos! :love:

FurFur says: Hi!

;)

LeuQ je weer te zien hier... Ben alleen nu diep aan het graven naar je NieBoeBoe naam van vrougert ;-)
1119 AD
Gebruikersavatar
Khaos
Junior QFF-er
Junior QFF-er
Berichten: 22
Lid geworden op: ma 24 okt 2011, 19:24

ma 14 jan 2013, 20:47

Hoi Baphomet!
Ik weet niet of ik nog achter de getypte opmerkingen sta. ;)
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, blackbox, abrakadaver, Tobi
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23355
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

di 15 jan 2013, 11:08

I hear ya! ;-)

But still livin' in Chaos?

:love:
1119 AD
Gebruikersavatar
Khaos
Junior QFF-er
Junior QFF-er
Berichten: 22
Lid geworden op: ma 24 okt 2011, 19:24

di 15 jan 2013, 20:19

[quote=""baphomet" post=65669"]I hear ya! ;-)

But still livin' in Chaos?

:love:[/quote]

Yep. ;)
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23355
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

di 15 jan 2013, 22:28

Ik kwam er dus vandaag wederom achter dat de meeste Moslims grappen met betrekking tot Djinns niet zo kunnen waarderen...

OEPS!

Wat de neuk is dat toch altijd met al die religieuze kneuzen dat ze grappen over HUN meest favoriete SPROOKJE niet kunnen waarderen...???
1119 AD
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Het Dolle Eland, NoMore
Omhoog
Gebruikersavatar
blackbox
Administrator
Administrator
Berichten: 6284
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:09

ma 18 mar 2013, 21:21

The Djinn's Wife

Once there was a woman in Delhi who married a djinn. Before the water war, that was not so strange a thing: Delhi, split in two like a brain, has been the city of djinns from time before time. The sufis tell that God made two creations, one of clay and one of fire. That of clay became man; that of fire, the djinni. As creatures of fire they have always been drawn to Delhi, seven times reduced to ashes by invading empires, seven times reincarnating itself. Each turn of the chakra, the djinns have drawn strength from the flames, multiplying and dividing. Great dervishes and brahmins are able to see them, but, on any street, at any time, anyone may catch the whisper and momentary wafting warmth of a djinn passing.

I was born in Ladakh, far from the heat of the djinns—they have wills and whims quite alien to humans—but my mother was Delhi born and raised, and from her I knew its circuses and boulevards, its maidans and chowks and bazaars, like those of my own Leh. Delhi to me was a city of stories, and so if I tell the story of the djinn’s wife in the manner of a sufi legend or a tale from the Mahabharata, or even a tivi soap opera, that is how it seems to me: City of Djinns.They are not the first to fall in love on the walls of the Red Fort.

The politicians have talked for three days and an agreement is close. In honor the Awadhi government has prepared a grand durbar in the great courtyard before the Diwan-i-aam. All India is watching so this spectacle is on a Victorian scale: event-planners scurry across hot, bare marble, hanging banners and bunting; erecting staging; setting up sound and light systems; choreographing dancers, elephants, fireworks, and a fly-past of combat robots; dressing tables; and drilling serving staff, and drawing up so-careful seating plans so that no one will feel snubbed by anyone else. All day three-wheeler delivery drays have brought fresh flowers, festival goods, finest, soft furnishings. There’s a real French sommelier raving at what the simmering Delhi heat is doing to his wine-plan. It’s a serious conference. At stake are a quarter of a billion lives.http://www.asimovs.com/_issue_0607/Djinn.shtml
illuminati of my own reality
Gebruikersavatar
blackbox
Administrator
Administrator
Berichten: 6284
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:09

ma 18 mar 2013, 21:31

Afbeelding
God made the angels from light, he made man from the mud and the clay, and the Djinn from smokeless fire.
illuminati of my own reality
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: NoMore
Omhoog
Gebruikersavatar
blackbox
Administrator
Administrator
Berichten: 6284
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:09

ma 05 aug 2013, 21:05

Chamharouch, the king of "jinn"
At about 2,000 meters above sea level halfway between the village of Imlil and refuge NELTI (located at the foot of Toubkal), Chamharouch is a well known place of pilgrimage around the mountain.

This place, supposed to honor the King of "jinn", would have the power to heal people with mental illness. To get rid of its evils, the pilgrim patient must stay long enough. Some remained there for years, according to the words of one local resident. A huge rock, painted white covers, according to legend, the place came to collect the "djinn" Chamharouch. It is at this precise location, in a cavity beneath the huge rock that "pilgrims" to collect.

LINK
illuminati of my own reality
Gebruikersavatar
blackbox
Administrator
Administrator
Berichten: 6284
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:09

ma 27 jan 2014, 23:45

Kami may, at its root, simply mean "spirit", or an aspect of spirituality. It is written with the kanji "神", Sino-Japanese reading shin or jin; in Chinese, the character is used to refer to various nature spirits of traditional Chinese religion, but not to the Taoist deities or the Supreme Being
Afbeelding
Amaterasu, one of the central kami in the Shinto faith

http://en.wikipedia.org/wiki/Kami

so what is the common link between :

Kami ( Kami - Wikipedia, the free encyclopedia )

Krishna

Kristos
http://www.energeticforum.com/249635-post5218.html
Gebruikersavatar
blackbox
Administrator
Administrator
Berichten: 6284
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:09

zo 23 feb 2014, 13:39

Those trances are generally planned and ritualized, but they can also occur spontaneously upon accidental exposure. Individuals affected by those rhythms are considered to be possessed by one of many jinn entities. Each jinn is associated with a particular musical sequence which triggers trance behavior in the individual possessed by the particular jinn. Trances usually start as an involuntary activity at some point in the life course before the possessed subject starts to regularly attend special nightly trance concerts organized in private homes.
http://etd.fcla.edu/UF/UFE0024654/feriali_k.pdf
Gebruikersavatar
nova
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 516
Lid geworden op: zo 22 aug 2010, 16:36

zo 23 feb 2014, 23:39

Smaug

Afbeelding
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: blackbox, Toxopeus
Omhoog
Plaats reactie

Terug naar “Gnostiek / Religie”