De 'betekenis' van getallen.

Hier tref je alle topics aan die te maken hebben met gnostiek en religieuze aangelegenheden.
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23147
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

ma 23 mei 2011, 05:10

En natuurlijk de 7th guest...

[video][/video]

Man dat heb ik dagen achtereen gespeeld... long way back in time... still feels like last week

:pinch:
1119 AD
Gebruikersavatar
Neut
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1499
Lid geworden op: di 10 mei 2011, 15:32

ma 23 mei 2011, 06:03

Venkateswara

He is also worshipped with the name Tirupati Thimmappa all over Karnataka by traditionally Shiva-worshipping communities. The presence of seven hills in the area influenced alternate names for the deity: such as Edukondalavadu in Telugu and as Ezhumalaiyan in Tamil, both of which mean "Lord of the Seven Hills". Lord Venkateswara is also known as Maha Ketarie and Maha Parmasree.

Lol, check waar ik ben opgegroeid. :)

http://www.7heuveltjes.nl/

Is al weer ander beheer.
Gebruikersavatar
Het Dolle Eland
Administrator
Administrator
Berichten: 2545
Lid geworden op: zo 24 okt 2010, 17:26

ma 23 mei 2011, 12:59

Zeven of Nine....:

Afbeelding

:evil:


Verder....:
* Als je vanaf Pluto rekend, dan is de onze Aarde de 7:e planeet...:

Afbeelding


* De Kaballah heeft ook 7 nummers:

Afbeelding


* De antieke vroege stroming binnen de Joodse Mystiek beschrijft dat de mystici een visionaire reis maken door de paleizen van de ZEVEN hemelen. Als een hemelreiziger stijgt de mysticus op door de ZEVEN paleizen. In het 7:e paleis van de 7:e hemel schouwt hij God, als koning op zijn troon gezeten.

Dit beeld is ontleent aan het eerste hoofdstuk 'Ezechiël' (bijbelboek)


Ook fraai is de mystic rondom de 7-koppige draak...:

Afbeelding

Tja, komen we toch weer uit op 'Draken' en 'Demomen'. Hierbij kwam ik terecht op een aantal interessante linken. Lekkere leesvoer en verdieping in verdiepende materie dus...:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Leviathan_ ... h_wezen%29

http://www.7heads10horns.com/4thbeastrevealed.html


Verder vond ik dit citaat nogal pakkend tijdens mijn eigen zoektocht....:

..."When you finally face the root of all evil within yourself, you find the root of all good. Grace. Gratis. Then by Grace you find what goes beyond good and evil: The One Root of the world's religions & of all existence"...


Interessant is de controversionele Kabbalistische stroming van Shabbatai Zevi ('Sabbatianisme' ten tijden van het oude Constantinopel). De overtuiging in deze stroming was dat men de komst van de verlossing kon bespoedigen juist door het begaan van zonden, door precies dat te doen wat volgens het traditionele jodendom verboden was.

Kijk daarom eens goed om je heen.... Het lijkt erop dat deze 'stroming' nog steeds actief is - welliswaar lijkt dit schuil te gaan onder andere 'hoedjes'. Maar je ziet, hoe meer ellende er ontstaat hoe groter het verlangen is op een 'verlossing' van al deze zonden.

Maar die verlossing leggen we steeds maar neer bij iets anders (Maya calender, voorbij vliegende planeten, apocaliptische datums... etc). Terwijl we die verlossing dus niet in ons ZELF zoeken....

Zolang men dus de verlossing buiten zichzelf verwacht, zal hierin handig worden ingesprongen door slimme (wereld)leiders... (keer op keer, generatie op generatie). Op die manier laten wij het steeds maar weer toe om bij de neus genomen te worden.


Ik heb het al eens eerder genoemd. De Kaballah is net een stuk klei, dat door door de generaties heen steeds in een andere vorm wordt gekneed, maar de klei (grondstructuur - magie) blijft hetzelfde....


Je zou bijna werkelijk geloven dat dus (een) bepaalde groep(en) onzichtbaar op de achtergrond van het wereldtoneel de touwtjes in handen hebben. Hierbij het mystieke raamwerk van de Kaballah uitermate goed interpreteren en dit dus ook weten toe te passen (te misbruiken). Iets wat ik niet helemaal correct onder woorden kan brengen, maar iets wat ik met mijn hoofd-, hart- en hele lijf ervaar als een zéér mogelijk. Tegelijkertijd ik zelf ook 'aanvoel' dat deze krachten te doorbreken zijn door zelf de mystiek steeds meer zelf te leren begrijpen en met de juiste intenties te gebruiken....


Een site om eens lekker door te spitten is deze:

http://sites.google.com/site/livingwithoutmoney/

Daarbij kan ik het warm aanbevelen om toch eens verder te verdiepen in de verhalen rond de 7-koppige draak. Welke overigens in alle oude religies en geschriften voorkomt.

B)
Gebruikersavatar
Neut
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1499
Lid geworden op: di 10 mei 2011, 15:32

ma 23 mei 2011, 19:11

Zoek het boekje met het meeste 7 erin en dan kom je toch uit op semieten ofzo..
Gebruikersavatar
Het Dolle Eland
Administrator
Administrator
Berichten: 2545
Lid geworden op: zo 24 okt 2010, 17:26

di 24 mei 2011, 03:55

Nog even een aavulling.....:

Seven Experiments That Could Change the World

In 1994 Sheldrake proposed a list of Seven Experiments That Could Change the World, which included, among other things, the seed of his study of Dogs that Know When Their Owners are Coming Home (1999). In Seven Experiments ... he encouraged lay people to contribute to scientific research, and argued that scientific experiments similar to his own could be conducted on a shoestring budget...

http://en.wikipedia.org/wiki/Rupert_Sheldrake

Seven Experiments That Could Change the World
proposes a new relationship between professional scientists and non-scientists, the former possessing the prestige of professional credentials and the latter having the freedom to explore new areas of research. Such widespread, collective participation opens up the possibility of our being able to address these questions that still remain unanswered. It also enables us, in the process, to revolutionize our approach to the exploration of nature's unseen forces.

[video][/video]
Gebruikersavatar
Nexion
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 3016
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:10

di 24 mei 2011, 04:40

Nu we het toch over 7 hebben.


Er is natuurlijk een 7 welke alle 7-ens overstijgt en de Moeder van alle 7-ens is.

Ik herhaal ze nog maar eens eventjes.
De 7 Hermetische Principes (De Kybalion)

Door een aantal anonieme geleerden is ooit in de 19e eeuw een boekwerk opgesteld, dat ingaat op een aantal principes zoals geopperd door Hermes. Men noemt het de 7 Hermetische Principes en het boek heet De Kybalion (het is vrijwel alleen in het Engels verkrijgbaar) .

Hier zijn de stellingen op een rijtje:

1 De wet van Mentalisme
2 De wet van Correspondentie
3 De wet van Vibratie
4 De wet van Polariteit
5 De wet van Ritme
6 De wet van het Geslacht
7 De wet van oorzaak en gevolg


1 De wet van Mentalisme
“The All is Mind, the Universe is Mental”. Wij zijn ontstaan uit de kracht van het Al. Alles wat bestaat blijft voortbestaan door die kracht van het Al. Wat wij als materieel zien, is alleen een representatie van het mentale.

2 De wet van Correspondentie
"As above, so below; as below so above." Wat in de macrokosmos geldt, geldt ook in de microkosmos en andersom. Alles heeft verband. Zoals ook heksen de verbanden tussen dingen zien. We gebruiken gouden kleuren als we Litha vieren, vanwege het verband met de zon. We kennen gouden dingen dan dezelfde krachten toe als de zon. Die krachten gebruiken we vervolgens om de zon aan te roepen en te eren. Die krachten die we erkennen in meerdere dingen als edelstenen en kruiden kunnen we dan aanwenden voor onze doelen.

3 De wet van Vibratie
“Nothing rests; everything moves; everything vibrates." Alles is altijd in beweging. Alles bestaat uit energie, IS energie. Elk dingetje heeft zijn eigen energie en zijn eigen trilling ook planten ook dieren ook rotsen. Ook de dingen die je doet heeft energie, geeft energie. Hard aan iemand denken als hij of zij je nodig heeft, zendt jouw energie wel degelijk de kant op van die persoon. Dit geldt helaas ook voor negatieve energie..ook die pik je op.

4 De wet van Polariteit
"Everything is Dual; everything has its poles; everything has its pair of opposites; like and unlike are the same; opposites are identical in nature, but different in degree; extremes meet; all truths are but half-truths; all paradoxes may be reconciled."
Met andere woorden, niets kan bestaan zonder zijn tegenovergestelde. Er is geen duister zonder licht, geen goed zonder kwaad, geen liefde zonder haat En zoals al wordt gezegd “like and dislike are the same”, zeggen mensen niet vaak dat haat en liefde erg op elkaar lijken? De tegenovergestelden geven in dit geval elkaar bestaansrecht De polariteit zorgt voor evenwicht. Neem het een weg en het ander bestaat niet meer.

5 De wet van Ritme
"Everything flows, out and in; everything has its tides; all things rise and fall; the pendulum-swing manifests in everything; the measure of the swing to the right is the measure of the swing to the left; rythm compensates."
Ook hier weer die beweging. Ritme houdt die beweging gaande. Zie bijvoorbeeld ook het Jaarwiel. Het kent een zeker ritme ( de 8 sabbats) en als we aan het einde zijn, maken we een nieuw begin, beginnen van voor af aan. Zo ook met dood en wedergeboorte. Zodra de dood intreedt, begint ook weer het proces van b\geboren worden. Ze duwen elkaar als het ware voort, die processen.

6 De wet van het Geslacht
“Gender is in everything; everything has its masculine and feminine principles; gender manifests on all planes." In alles wat er bestaat zit zowel een mannelijke als een vrouwelijke energie. Beiden hebben elkaar nodig en completeren elkaar daarom. De elementen zijn verdeeld in 2 mannelijke en 2 vrouwelijke, de maan is vrouwelijk, de zon mannelijk. Alleen als we in staat zijn met beide krachten te werken en te leven zijn we in evenwicht

7 De wet van oorzaak en gevolg
“Every Cause has its Effect; every effect has its cause; everything happens according to Law; Chance is but a name for Law not recognized; there are many planes of causation, but nothing escapes the Law." Alles gebeurd met een reden en toeval bestaat niet zomaar, zegt deze wet. Het geeft ook heel duidelijk weer waarom heksen de wet van drie hanteren en waarom de wiccan rede besluit met Doe wat je wilt, maar schaadt niemand (en niets zou daar dan achteren moeten staan).. Als je iets doet, wees je dan bewust van de gevolgen die verstrekkend kunnen zijn. Niet alleen tot in jouw omgeving, maar wereldwijd en zelfs voor de kosmos.
Welcome to your new world. The CHOICE is yours.

Nexion
Consummatum Est
Gebruikersavatar
blackbox
Administrator
Administrator
Berichten: 6262
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:09

di 24 mei 2011, 06:03

In showing the connection between the Hermetic Code and the genetic code, Michael Hayes points to the fact that the essence of evolution can also be found in religion, and therefore in the realm of the evolution of consciousness. What he has discovered could be as important as the original discovery of DNA. Like Jurij Moskvitin and Jeremy Narby, he has created a new paradigm--that is, he is looking at our familiar universe from a new angle and making us aware of magical possibilities. (Colin Wilson, from the Foreword) 08.30.08

Pi ?
Pi is a mathematical constant whose value is the ratio of any circle's circumference to its diameter in Euclidean space; this is the same value as the ratio of a circle's area to the square of its radius. It is approximately equal to 3.141593 in the usual decimal notation. Many formula from mathematics, science, and engineering involve ?, which is one of the most important mathematical and physical constants. Unlike many physical constants, pi is a dimensionless quantity, meaning that it is simply a number without physical units.

? is an irrational number, which means that its value cannot be expressed exactly as a fraction m/n, where m and n are integers. Consequently, its decimal representation never ends or repeats. It is also a transcendental number, which implies, among other things, that no finite sequence of algebraic operations on integers (powers, roots, sums, etc.) can be equal to its value; proving this was a late achievement in mathematical history and a significant result of 19th century German mathematics. Throughout the history of mathematics, there has been much effort to determine ? more accurately and to understand its nature; fascination with the number has even carried over into non-mathematical culture.

Probably because of the simplicity of its definition, the concept of ? has become entrenched in popular culture to a degree far greater than almost any other mathematical construct. It is, perhaps, the most common ground between mathematicians and non-mathematicians. Reports on the latest, most-precise calculation of ? (and related stunts) are common news items.

The Greek letter ?, often spelled out pi in text, was first adopted for the number as an abbreviation of the Greek word for perimeter "??????????" (or as an abbreviation for "perimeter/diameter") by William Jones in 1707.

The constant is also known as Archimedes' Constant, after Archimedes of Syracuse, although this name is uncommon in modern English-speaking contexts.

The letter ?
The name of the Greek letter ? is pi. The name pi is commonly used as an alternative to using the Greek letter. As a mathematical symbol, the Greek letter is not capitalized (?) even at the beginning of a sentence, and instead the lower case (?) is used at the beginning of a sentence. When referring to this constant, the symbol ? is always pronounced "pie" in English, which is the conventional English pronunciation of the Greek letter. The constant is named "?" because "?" is the first letter of the Greek word ?????????? (perimeter), probably referring to its use in the formula perimeter/diameter which is constant for all circles, the word "perimeter" being synonymous here with "circumference." William Jones was the first to use the Greek letter in this way, in 1707, and it was later popularized by Leonhard Euler in 1737. William Jones wrote:

There are various other ways of finding the Lengths or Areas of particular Curve Lines, or Planes, which may very much facilitate the Practice; as for instance, in the Circle, the Diameter is to the Circumference as 1 to ... 3.14159, &c. = ?

History
The earliest evidenced conscious use of an accurate approximation for the length of a circumference with respect to its radius is of 3 + 1/7 in the designs of the Old Kingdom pyramids in Egypt. The Great Pyramid at Giza, constructed c.2550-2500 BC, was built with a perimeter of 1760 cubits and a height of 280 cubits; the ratio 1760/280 ? 2?. Egyptologists such as Professors Flinders Petrie and I.E.S Edwards have shown that these circular proportions were deliberately chosen for symbolic reasons by the Old Kingdom scribes and architects. The same apotropaic proportions were used earlier at the Pyramid of Meidum c.2600 BC. This application is archaeologically evidenced, whereas textual evidence does not survive from this early period.

The early history of ? from textual sources roughly parallels the development of mathematics as a whole. Some authors divide progress into three periods: the ancient period during which ? was studied geometrically, the classical era following the development of calculus in Europe around the 17th century, and the age of digital computers
illuminati of my own reality
Gebruikersavatar
Dromen
Administrator
Administrator
Berichten: 5033
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 06:38

vr 04 nov 2011, 21:03

Informatieve link over kabbalah:
http://www.inner.org/index.htm
Gebruikersavatar
Dromen
Administrator
Administrator
Berichten: 5033
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 06:38

ma 19 dec 2011, 23:24

The Mysterious Kybalion
January 13, 2011 By davidjones
By RICHARD SMOLEY

People who have spent time grazing in metaphysical bookshops may have come across a mysterious volume called The Kybalion, written by “Three Initiates” and first issued by the Yogi Publication Society of Chicago in 1908.

The most familiar edition is a plain volume bound in blue cloth and stamped with gold, in a format like those of other books from the same publisher, including various works on yoga by one Swami Ramacharaka.

The Kybalion claims to be a brief introduction to a mystical tradition that has survived from antiquity. The core of the work is a series of aphorisms that, the authors contend, go back to the “early days” and were “passed on from teacher to student,…the exact signification and meaning of the terms having been lost for several centuries.”

The word, taken at face value, looks vaguely Greek, but it has no meaning in this language (the closest Greek word to it, curiously, is kybeia, meaning “dice game” or “trickery”). It is also tempting to connect this work with the Jewish mystical tradition known as the Kabbalah, but as a matter of fact the Kabbalah is never mentioned in The Kybalion.

Rather it presents itself as the essence of the teaching of Hermes Trismegistus (“Thrice-Greatest Hermes”), a legendary, semidivine figure who is said to have brought learning to Egypt in the remotest past. Hermes Trismegistus (pictured at top, right side) is often identified both with the Greek god Hermes and the Egyptian god Thoth (pictured at top, left side).

The Kybalion is organised according to seven basic principles, which, it says, form the basis of occult philosophy:

1. Mentalism. “The All is Mind; the Universe is mental.”

2. Correspondence. “As above, so below; as below, so above.”

3. Vibration. “Nothing rests; everything moves; everything vibrates.”

4. Polarity. “Everything is Dual; everything has poles; everything has its pair of opposites.”

5. Rhythm. “Everything flows, out and in; everything has its tides; all things rise and fall.”

6. Cause and Effect. “Every Cause has its Effect; every Effect has its Cause; everything happens according to Law.”

7. Gender. “Gender is in everything; everything has its Masculine and Feminine Principles; Gender manifests on all planes.”

The origins of this book are difficult to trace. As I noted in the accompanying article, “The Secret Science of Mind,” it is believed to have been written by William Walker Atkinson, who operated the Yogi Publication Society in Chicago (he is generally acknowledged to be “Swami Ramacharaka”).

As the first principle – “Mentalism” – suggests, the ideas of The Kybalion bear some resemblance to New Thought, a movement to which Atkinson was closely connected.

The universe, The Kybalion tells us, is contained in “the Mind of the All”: “The All creates the Universe mentally, in a manner akin to the process whereby Man creates Mental Images.” This idea is central to practically all New Thought teachings.

Nevertheless, the book does echo a more remote past. The term “The All,” for example, resembles the Greek to pan – which also means “the all” and which appears in some Hermetic maxims, most famously Hen to pan: “All is one.”

Given the claims made for it, the most obvious source to examine for the roots of The Kybalion is the Corpus Hermeticum or “Hermetic body” of texts. These were composed in the early centuries CE and purport to expound the wisdom of Egypt as narrated in a series of discourses and dialogues including Hermes and his son Tat (a version of “Thoth”). And indeed there are intriguing resemblances between these works and The Kybalion.

The first text of the Corpus Hermeticum, the Poimandres (whose name is probably a Greek adaptation of the Egyptian p-eime-n-re or “mind of authority”), tells us that the source of the universe was nous – consciousness or mind – much as The Kybalion asserts the principle of “Mentalism.” Moreover, this divine mind is described as “being androgyne and existing as light and life” – which parallels the concept of “Gender” as set out in The Kybalion.

The Kybalion also speaks of the principle of correspondence. This idea appears in another ancient Hermetic text: the extremely brief and elliptical Emerald Tablet, which says, “Quod est superius est sicut quod est inferius, et quod est inferius est sicut quod est superius, ad perpetranda miracula rei unius”: “What is above is like what is below, and what is below is like what is above, to enact the wonders of the one thing.” (The Emerald Tablet is said to have originally been written in Syriac, a Semitic language spoken in antiquity in the eastern Mediterranean world, but it survives only in somewhat dissimilar translations in Latin and Arabic.)

Whether there really was a collection of aphorisms known as The Kybalion that was passed down from master to pupil from ancient times is hard to say. There are, to my knowledge, no copies of it in any form that predate the 1908 edition, but that does not mean there were none.

And there are claims of similarly hidden texts in other traditions. The Russian esotericist Boris Mouravieff claimed that esoteric Christianity has an unpublished set of aphorisms called The Golden Book, some of which he quotes in his three-volume work Gnosis: Study and Commentaries on the Esoteric Tradition of Eastern Orthodoxy (although these do not resemble the maxims of The Kybalion to any great degree).

In a blog posting, Tarot scholar Mary K. Greer suggests a plausible direct source for The Kybalion. In 1884, Anna Kingsford, an Englishwoman who founded an organisation called the Hermetic Society, published a book entitled The Virgin of the World of Hermes Trismegistus, which presents an adaptation of the Hermetic texts. As Greer points out, the introduction to this book bears a strong similarity to many of the ideas in The Kybalion. And in fact the introduction to The Virgin of the World, written by Kingsford’s associate Edward Maitland, does contain a number of things that are echoed in The Kybalion.

For example, Maitland asserts that consciousness is “the indispensable condition of existence,” and that matter “is a mode of consciousness,” which certainly resonates with The Kybalion’s doctrine of mentalism. Maitland also mentions “the law of correspondence between all planes, or spheres, of existence.” He also speaks of “the doctrine of Karma,” which dictates “the impossibility either of getting good by doing evil, or of escaping the penalty of the latter” – an obvious parallel to The Kybalion’s “law of cause and effect.” In light of these resemblances and The Kybalion’s insistence that it contains the essence of Hermetic teaching, it is very likely that Kingsford and Maitland’s work was at least one of The Kybalion’s sources.

Thus it is possible to trace out a lineage for The Kybalion: the original Hermetic texts, which have been known in the Western world since the fifteenth century and which have existed in English versions since at least the seventeenth; and the digest of these texts as presented by Kingsford and Maitland in Victorian London.

But there is a major difference between the original Hermetic teachings and the New Thought–flavoured doctrines of The Kybalion. The Corpus Hermeticum did not exist in a philosophical vacuum; its elevated and abstruse dialogues form only a part of the ancient Hermetic literature. Much of the rest consists of magical texts, and scholars have become increasingly aware that these cannot be so easily divorced in content or inspiration from the Hermetic writings.

What does this mean in short? It means that the ancient Hermetists probably did not use a type of New Thought-like mind power in their practice. Rather they probably made use of such things as magical rituals, divination, and invocations of the gods, just as we see in most ancient religions. The use of mind power as we find it in New Thought seems to be very much an innovation of the nineteenth century.

Hence the aphorisms in The Kybalion are very likely a pious fraud. Certainly their style and mode of thought are more evocative of twentieth-century America than of ancient Egypt or Greece. Even so, it would be mistaken to conclude that this work is unfaithful to the tradition it invokes. A spiritual tradition is based, certainly, on timeless and unchanging truths; but the application to which these truths are put will vary from age to age, in accordance with that age’s need. In this sense, The Kybalion can lay genuine claim to the Hermetic heritage.

Sources

Brian P. Copenhaver, Hermetica: The Greek Corpus Hermeticum and the Latin Asclepius in a New English Translation with Notes and an Introduction, Cambridge: Cambridge University Press, 1992.

Mary K. Greer, “Sources of The Kybalion in Anna Kingsford’s Hermetic System,” http://marygreer.wordpress.com/2009/10/ ... tic-system (Accessed Nov. 11, 2010).

Anna Kingsford and Edward Maitland, The Virgin of the World of Hermes Mercurius Trismegistus, www.sacred-texts.com/eso/vow/index.htm (Accessed Nov. 11, 2010).

Walter Scott, Hermetica: The Ancient Greek and Latin Writings Which Contain Religious or Philosophic Teachings Ascribed to Hermes Trismegistus, Boston: Shambhala, 1985 [1924].

“Three Initiates,” The Kybalion, Clayton, Ga.: Tri-State Press, 1988 [1908].

Roelof Van den Broek, “Hermetic Literature I: Antiquity,” in Wouter J. Hanegraaff et al, eds., Dictionary of Gnosis and Western Esotericism (Leiden: Brill, 2005), 1:487-99.

http://www.newdawnmagazine.com/articles ... s-kybalion
Gebruikersavatar
Dromen
Administrator
Administrator
Berichten: 5033
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 06:38

do 29 dec 2011, 21:41

Gebruikersavatar
Het Dolle Eland
Administrator
Administrator
Berichten: 2545
Lid geworden op: zo 24 okt 2010, 17:26

vr 30 dec 2011, 02:47

[quote=""Dromen" post=49062"]Kybalion PDF, in het Engels:
http://esotericonline.net/docs/library/ ... balion.pdf[/quote]

Txs Dromen.

Fraai dat het juist nu weer voorbij komt (voor mij persoonlijk dan).

Stuitte ook nog op deze link voor de leesliefhebbers onder ons....:
http://www.thenazareneway.com/
Gebruikersavatar
Nexion
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 3016
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:10

do 09 aug 2012, 14:13

Kortom: Getallen hebben de betekenis die wij er aan toe kennen.

:)
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: FreeElectron, Vortex
Omhoog
Gebruikersavatar
Vortex
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 730
Lid geworden op: zo 14 nov 2010, 21:17

do 09 aug 2012, 14:19

[quote=""Nexion" post=59418"]Kortom: Getallen hebben de betekenis die wij er aan toe kennen.

:)[/quote]

Is dat niet zo met alle "symboliek"
nosce te ipsum
Gebruikersavatar
Nexion
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 3016
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:10

do 09 aug 2012, 18:49

[quote=""Vortex" post=59419"][quote=""Nexion" post=59418"]Kortom: Getallen hebben de betekenis die wij er aan toe kennen.

:)[/quote]

Is dat niet zo met alle "symboliek"[/quote]

Yup. Zo'n beetje wel. :)
Gebruikersavatar
koewacht
Senior QFF-er
Senior QFF-er
Berichten: 79
Lid geworden op: do 03 mar 2011, 10:20

vr 10 aug 2012, 16:34

[quote=""Nexion" post=59432"][quote=""Vortex" post=59419"][quote=""Nexion" post=59418"]Kortom: Getallen hebben de betekenis die wij er aan toe kennen.

:)[/quote]

Is dat niet zo met alle "symboliek"[/quote]

Yup. Zo'n beetje wel. :)[/quote]
En al zeker met geld ,man wat zijn we daar over de schreef gegaan !
Plaats reactie

Terug naar “Gnostiek / Religie”