Islam... The Religion of Peace?

Hier tref je alle topics aan die te maken hebben met gnostiek en religieuze aangelegenheden.
User avatar
combi
Administrator
Administrator
Posts: 16001
Joined: Sat 21 Aug 2010, 21:27

Tue 14 Jun 2016, 11:28

Gambia verbiedt alles en iedereen tijdens de heilige maand, ramadan, te genieten van muziek, drummen en dansen. Een ieder die zich wel kwalijk maakt aan deze onmenselijkheden wordt opgepakt door de politie.
A. Kamphuys

14 jun 2016 09:44
http://www.powned.tv/nieuws/raar/2016/0 ... jdens.html


Gambia is door de president pas sinds december uitgeroepen tot een islamitisch land. Nu worden gewone burgers opgeroepen om melding te maken van muzikaliteiten, dans en drums. Dat meldt een woordvoerder aan Al Jazeera http://www.aljazeera.com/news/2016/06/g ... 34514.html . Er is nog niemand aangehouden voor deze misdaden.

Bij het uitroepen tot een islamitisch land in december beloofde de president van Gambia de rechten van de christelijke minderheid respecteren en dat vrouwen zich niet aan de islamitische kledingvoorschriften hoefden te houden. Een maand later bleek al dat vrouwelijke ambtenaren wel gewoon gesluierd naar hun werk moesten. In Gambia wonen zo'n twee miljoen mensen waarvan zo'n 90 procent moslim is.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Top
User avatar
baphomet
Administrator
Administrator
Posts: 23759
Joined: Sat 21 Aug 2010, 16:08

Thu 16 Jun 2016, 02:20

Het is weer goed mis de laatste paar dagen tijdens de ramadan...

Twee dode agenten en een weeskindje dat achterblijft... Een neergestoken meisje van 15... 49 doden in een gay club in Orlando, een schietpartij in een Walmart in Amarillo (Texas) en ga zo maar door. Iets zegt me dat dit nog maar het begin is...

En dat zeg ik tikkende in het donker (want stroomuitval) met het modem aangesloten op de accu van de auto *Honda Power!!!!!). Om zo in ieder geval de laatste anderhalf uur batterij tijd van mijn toplab optimaal te kunnen gebruiken onder het genot van een pislauw biertje die toch echt in de koelkast stond... Al sinds 13:30 uur zonder stroom, eerst de aggregaat nog even kunnen gebruiken tot om 16 uur de peut op was LOL. Ach ja dan kun je nog wonen in een dikke villa met zwembad met een heerlijk uitzicht om je heen ;) , aan dit soort crap zul je toch echt moeten wennen in the Caribbean... :D
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Toxopeus
Top
User avatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Posts: 4248
Joined: Mon 15 Nov 2010, 19:53

Fri 17 Jun 2016, 22:57

'Tricky' eliminatie van een Turkse soefi-beweging

maandag 13 juni 2016
Religies ontstonden vanaf 800 voor Christus en richten zich oorspronkelijk op meer menswording. Dit via spiritualiteit, met andere woorden - door in verbinding met de Bron bezield te leven. In de woorden van Boeddha: ‘Je eigen lantaarn, je eigen licht te zijn’. Maar het duurde niet lang of religies verwerden tot onderdrukking. Met claims als enige de ‘waarheid’ te hebben, uitstoting, publieke verbranding, 'kruistochten’ en oorlogen, omdat ‘God het wil’. We kennen onze geschiedenis als Europa. Tegelijk zien we ook een evolutie ten goede via interne civilisatie van religie zoals sociologen het noemen. Vaak een geweldloos proces, ook al was er bij die hervorming ook wel (enig) geweld, denk ook aan de beeldenstorm bij ons. Toch heeft de interne civilisatie bij ons gewerkt. Vormen van censuur, juist ook van opinie, het denken van anderen sterk veroordelen, projectie vanuit eigen onbehagen en andere subtiele vormen van verbaal geweld komen nog wel voor, maar Europa lijkt niettemin redelijk vrij van sektarisch geweld.

Evolutie van interne civilisatie van religie
In de islam zit die evolutie van interne civilisatie nog in een andere fase. Mede vertraagd omdat politieke machthebbers als Attaturk en Nasser eeuwenlang probeerden de islam te ‘beheersen’. Vaak ook om ‘uit te zenden’, zoals nu nog vanuit Saoedië-Arabië met het wahabisme. Wat anderen als bedreigend zien. De koning van Marokko maakte daarom onlangs een vrijzinnige vorm van islam tot ‘mainstream’ in het land. Leuk, ook al toonde Assad aan, dat hij als (liberale) Aleviet heel lang de orthodoxe islam in zijn land heeft kunnen ‘beheersen’. President Erdogan doet nu in naam van democratie –door hem vergeleken met ‘een bus, waar je uitstapt, als je je bestemming hebt bereikt’- , hetzelfde jegens de Turkse Soefi’s. Hij is een geslepen autocraat – het vredesproces met de Koerden bewust terugdraaien gaf hem indirect extra macht, – maar tevens een islamist. Hij ‘gedoogt’ de Alavieten nog, maar de in zijn ogen te invloedrijke Hizmet-beweging met een sterke mystieke inslag verkettert hij als ‘geen religie’. Terwijl prediker Gülen, tevens een belangrijke emancipator van Anatolië, - mensen in de grote steden keken lang neer op het platteland - en de Hizmet-beweging zich richten op geweldloosheid, dialoog, verzoening en democratie, maakte Erdogan, ‘trias politica’ of niet, de er aan verbonden journalisten, wetenschappers en officieren van justitie brodeloos. En plaatste hij 27 mei jl. deze religieus-sociale beweging zelfs formeel onder de misbruik-gevoelige anti-terrorisme-wet, die de EU terecht vervangen wil zien. Laat de EU aan deze eis vasthouden s.v.p. Anno 2016 geeft het immers geen pas (religieuze) ‘dissidenten’ zo ‘tricky’ uit te schakelen, zeker als je zelf in een corruptieschandaal bent verwikkeld en dat uit alle macht toedekt. (Hans Feddema)

http://www.stelling.nl/kleintje/actueel.html
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
User avatar
combi
Administrator
Administrator
Posts: 16001
Joined: Sat 21 Aug 2010, 21:27

Sat 18 Jun 2016, 18:24

'Bezoek ramadanpolitie aan eettentje zet Indonesië op z'n kop'
18-06-2016, 09:46
http://nos.nl/artikel/2111899-bezoek-ra ... n-kop.html


Niemand had verwacht dat een inval in een eethuisje in Serang zoveel teweeg zou brengen in Indonesië.

Het eethuisje was open – er stonden twee bordjes met rijst – en dat was verboden in de vastentijd. Daarom werd de toko van Ibu Saeni door de ramadanpolitie live op televisie ontruimd en gesloten. "Het waren zoveel mensen", zegt Saeni. "Ik denk wel dertig man die mijn eethuisje binnenstormden. Ik zei nog 'niet doen', maar ze namen alles mee. Ik had geen eten meer om te koken."

De inval leverde veel reacties op. Zelfs president Widodo bemoeide zich ermee. Hij stortte geld in een fonds om Saeni er weer bovenop te helpen. En van de minister van Godsdienstzaken tot leidende figuren uit de islamitische wereld: iedereen schoof aan om uit te leggen dat de Koran niets zei over de verkoop van eten en dat deze actie in strijd was met godsdienstvrijheid en tolerantie.

De president had eerder aangekondigd dat hij op korte termijn ruim 3000 plaatselijke verordeningen zou schrappen. Gehoopt werd dat daardoor ook honderden regels zouden worden afgeschaft met een islamitisch karakter. De regering heeft vandaag laten weten dat dit niet zal gebeuren.

Maar de openlijke discussie over de islamisering van Indonesië woedt voort. Indonesiërs zijn boos over de brutaliteit van de inval, maar ook over het verbod. Waarom mag een eethuisje niet open zijn tijdens de ramadan? En waarom komen er in Indonesië steeds meer religieuze regels?

Als je je verzet, word je gebrandmerkt als slechte moslim.
Correspondent Michel Maas

"De stroom van reacties maakt duidelijk dat veel mensen het zat zijn dat shariawetgeving het dagelijks leven steeds meer belemmert", zegt correspondent Michel Maas. "Dit is misschien het moment er wat aan te doen."

Islamitische wetten sluipen er volgens Maas steeds meer in: uitgaansverboden, vrouwen die niet na negen uur 's avonds naar buiten mogen zonder begeleiding van een echtgenoot en heel kuise kledingvoorschriften.

"Als je je daar tegen verzet word je gebrandmerkt als slechte moslim, ongelovige, tegenstander van het geloof", zegt Maas. "Dat wil niemand graag. Dat maakt het moeilijk om van shariawetgeving af te komen."

Ibu Saeni door het stof
Er is iets aangewakkerd waar critici hoop uit putten. En dat is bijzonder, vindt Maas. "Voorgaande jaren was er geen gesprek. Nu wordt de regering erop aangesproken, is het voorpaginanieuws en zijn er commentaren. Dat is hier nog nooit vertoond. Het land staat op z'n kop."

Die discussie kan de regering niet uit de weg gaan, denkt Maas. "Als ze dat laten lopen is het de vraag wanneer volgende moment zich voordoet."

En Ibu Saeni? Zij heeft er net een hele interviewtournee opzitten. Het buurthoofd heeft Saeni toegesproken, want ondanks de steun van de president zijn ze in Serang niet blij met alle aandacht. Saeni mag geen negatieve dingen meer zeggen en niet met journalisten praten. Ze maakt excuses aan iedereen. Het land, de moslims, de burgemeester en doet er daarna het zwijgen toe. Maas: "Dat maakt duidelijk dat het nog heel lang kan duren voordat iedereen in Indonesië kan zeggen wat hij of zij wil."

User avatar
ThaViking
Super QFF-er
Super QFF-er
Posts: 536
Joined: Sat 21 Aug 2010, 16:10

Thu 27 Oct 2016, 19:32

REVEALED: Town in the heart of Europe where ONLY Arabic can be spoken and Arabs can live

PROTESTS are taking place in a town in Bosnia-Herzegovina because only Arabs are allowed and most of the houses contain the third or fourth wives of wealthy sheikhs.

Locals are fuming because they are are only allowed into the site in the south-eastern Europe country if they are servants or cleaners.

The complex is surrounded by heavy security, gates and high walls and the locals think it is unlawful for foreigners to buy up part of the country and then ban them from entering.

Women reportedly bring up their children there and their husbands are just occasional visitors.

Investors from the Middle East built the 160-home luxury estate near Tarcin, which is close to the Bosnian capital of Sarajevo.

The homes, which are being marketed in Kuwait, are being sold for £133,000.

Adverts for the homes call Bosnia a Muslim country “gifted with beautiful nature by Allah”.

An estate agent told local media: “The owners do not want to mix with local population.

“They have their own traditions when it comes to clothing, behaviour and prayer, and do not want people staring at them.”

One local pharmacist said: "We are Muslim, but we are praying at home and in mosques, and we are a secular state. They are different from us."

The news of the Arabic village follows on from revelations last year that Islamic State militants had established a stronghold in a picturesque village in mainland Europe where everyone is "ready to respond to the summons to jihad."

Land in Osve, Bosnia and Herzegovina, was being bought by ISIS fighters and security services who believe the area is used to train terrorists, according to reports.

There have been reports in German media that more than 300 Bosnians have joined the ISIS in Iraq and Syria.

Bron: http://www.express.co.uk/news/world/725 ... lowed-live
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: blackbox
Top
User avatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Posts: 4248
Joined: Mon 15 Nov 2010, 19:53

Thu 08 Dec 2016, 22:47

Het Manwijf van Mekka – Op zoek naar de heidense oorsprong van Allah

Geplaatst op 7 december 2016


Image

De islam doet zich voor als een ‘stoere mannen-godsdienst’, maar hoe mannelijk is eigenlijk een godheid wiens voornaamste symbolen bestaan uit een ‘baarmoeder’ (de halve maan) en een flamoesje (de zwarte steen in de Kaäba)? Deze vraag zult u in ‘wetenschappelijke’ vaktijdschriften over de islam niet vinden. Waarom niet? Omdat het stellen van deze vraag simpelweg ongewenst, oftewel niet politiek-correct is. De waarheid is echter altijd relevant, maar inzake islam bevindt u zich al gauw op glad ijs wanneer waarheidsvinding in het spel is. Daar waar in de westerse wetenschap op het gebied van het christendom een principieel onderscheid wordt gemaakt tussen christelijke theologie en godsdienstwetenschap, bestaat er op het gebied van de islam echter alleen islamitische theologie en pseudo-godsdienstwetenschap als afgeleide van deze theologie – het bestaan van de pedo-profeet, eh… ik bedoel pseudo-profeet Mohammed en de heilsgeschiedenis zoals de religieuze bronnen van de islam deze overleveren, worden ook heden door westerse ‘wetenschappers’ klakkeloos overgenomen en onderschreven, terwijl er in werkelijkheid nogal behoorlijk wat haken en ogen aan zitten.

De islam is als systeem van leerstellingen en rituelen niet het resultaat van een zogenaamde goddelijke openbaring, maar van een knap staaltje ‘multiculturele hybridisatie’, waarbij de hoofdingrediënten bestaan uit paganisme (heidendom), arianisme en gnostisch christendom. Onder het gewaad van de oorlogsgod Baäl (Hubal), waarmee de ‘macho-god’ Allah (‘de god’) zich heeft omkleed, bevindt zich echter onmiskenbaar Allat (‘DE godin’); zij belichaamt het concept van de moedergodin, de Magna Mater. Allat, de Artemis van Efeze, Astarte, Demeter of Kubaba, de ‘vrouwe van de Kubus’: het zijn allemaal regionale varianten van de moedergodin. Afgezien van kleine accentverschillen belichaamden deze godinnen dezelfde natuurkrachten en werden derhalve ook op vergelijkbare wijze vereerd. Graag wil ik met u in dit artikel het gangbare politiek-correcte discours verlaten en buiten de onbetrouwbare islamitische bronnen op zoek gaan naar de heidense identiteit van de Mohammedaanse maangodin, eh… god met het zwarte flamoesje.

De primordiale godheid die niet schept, maar zich manifesteert – het heidense godsconcept

Hoewel de islam het monotheïstisch concept van het christendom heeft overgenomen en zich veel van diens verhalen in de gnostische variant heeft eigengemaakt, zijn de verdere inhoud, symbolen en rituelen vooral van heidense oorsprong. Het is zinnig om eerst in grote lijnen het principe van het heidense god- en wereldbeeld uiteen te zetten, omdat hierover veel misverstanden bestaan. Ondanks dat veel postmoderne ideeën feitelijk een vorm van neopaganisme zijn, is het voor ons toch moeilijk dit verwarrende fenomeen juist te begrijpen. De reden is dat wij vanuit een monotheïstische grondslag naar de oude religies kijken, terwijl deze functioneerden op basis van kosmotheïsme. Het heidendom was zeker niet zo spiritueel zoals veel mensen wellicht veronderstellen, maar het was ook zeker niet atheïstisch.

Het monotheïsme met het concept van de scheppende God leren we pas kennen bij de God van Israël. Het heidense godconcept is daarentegen van een geheel andere orde. Er bestaat daarom nogal veel verwarring, bijvoorbeeld inzake het polytheïsme dat strikt genomen helemaal geen polytheïsme is – de heidense godheid schept niet, maar manifesteert c.q. emaneert zich in de werkelijkheid, oftewel alles dat bestaat is een uitvloeisel van een soort primordiale godheid. De Grieken noemden de eerste manifestatie van dit primordiale begin ‘Chaos’ (= niets), de Egyptenaren ‘Atoem’ (vorm: slang, scarabee, ram), de Feniciërs en Kanaänieten ‘Lotan’ (ook Leviathan, vorm: slang) en in Mesopotamië werd het ‘Tiamat’ (vorm: slang) genoemd – In de Bijbel wordt deze entiteit met name gesymboliseerd door de slang in het paradijs, de Leviathan en de draak (een draak is een slang met vleugels d.w.z. een vergoddelijkte slang), oftewel deze heidense godheid wordt gelijkgesteld met satan (Hebreeuws: ha satan = de tegenstander), de duivel (Grieks: diabolos = ‘hij die alles door elkaar gooit’ m.a.w. ‘hij die chaos /verwarring bewerkt’) die ook oude slang wordt genoemd (Openbaring 20:1-3).

Wat zo verwarrend is aan dit heidense concept is dat alle goden manifestaties zijn van diezelfde primordiale godheid: zo kan bijvoorbeeld Mardoek in de Babylonische mythologie wel de chaosslang Tiamat ‘doden’, beide vloeiden echter uit dezelfde bron voort en hebben derhalve dezelfde kernidentiteit – Alle heidense goden zijn in feite verpersoonlijkingen van kosmologische principes of menselijke begeerten, waarbij de sterrenhemel als zichtbare personificatie dient van de krachten en wetten die de waarneembare wereld ordenen – ‘God’ is niet zoals de monotheïstische God van de Bijbel een schepper die ontologisch geheel anders is dan de geschapen wereld, maar als het ware een kracht die de kosmos bezielt en zelfs met haar samenvalt, waarbij elke manifestatie, en dat geldt helemaal voor de materiële categorie, echter een teloorgang is van de perfectie en puurheid van het vermeende primordiale beginsel. Kortom, de werkelijkheid bestaat uit een hoop ‘maskers’ die zijn ontstaan door teloorgang van perfectie – houdt dit gegeven vast om de heidense oorsprong van het linkse idealisme te kunnen herkennen. De Griekse filosofen uit de klassieke oudheid waren allen heidenen en hingen aan het zojuist omschreven godsconcept – men verschilde in principe alleen van opvatting hoe zij het perfecte primordiale beginsel dat zij veronderstelden en god noemden, moesten beredeneren – bijvoorbeeld ‘het hoogste zijn’ bij Plato of ‘de onbewogen beweger’ bij Aristoteles.

De heidense triade van Allat en Hubal

In de heidense wereld ging het niet om persoonlijke devotie tot God in de zin van een directe relatie, maar om de kringloop der natuur goed te laten verlopen door middel van complexe rituelen en de goden, die voor een groot deel personificaties van de natuurkrachten waren, met offers gunstig te stemmen. De centrale godheid van het primordiale begin is nooit onderwerp van directe aanbidding geweest, slechts de afgeleide goden waarin hij zich manifesteerde genoten de aandacht van de gelovigen. Ten tijde van de Ramessiden (1306 – 1070 v. Chr.) ontstond in Egypte de gewoonte om de werking van de primordiale godheid, wiens verheven abstractie moeilijk te definiëren was, samen te vatten in een triade: de primordiale god schuilde achter Amon, manifesteerde zich als Re en verscheen als Ptah – Alle andere goden zijn afspiegelingen van deze drie hoofdgoden Amon, Re en Ptah, welke wederom in werkelijkheid dus een eenheid verbergen.

Op het Arabische schiereiland vereerde men in de 6e eeuw na Christus een vergelijkbare constructie met de triade Allat (= ‘DE godin’, de ‘Magna Mater’), Al-Oezza (de Morgenster – Venus) en Manaat (de belichaming van de tijd en de cyclus van de natuur, haar wetmatigheid en het noodlot). Daarnaast was in het Arabische pantheon ook de mannelijke maangod Hubal (hu=de, bal=baäl = ‘de heer’) van groot belang, die in die tijd werd geacht de ‘vader’ van deze goden-triade te zijn – Ik vermoed dat dit door het toenemen van het paternalisme in de Arabische cultuur zo in haar mythologie is gegroeid.

Ten eerste bezit Allat als moedergodin de overkoepelende kwaliteiten van ‘haar zussen’ en moet derhalve het oorspronkelijke hoofd van de triade zijn geweest – ook Manaat (als verschijning van de triade-eenheid) werd bovendien als lotgodin met de maansikkel geassocieerd. Daarnaast is de mannelijke identiteit van de maangod Hubal opmerkelijk, aangezien er nauwelijks een universeel symbool bestaat dat vrouwelijker is dan de maan. De maan was echter het meest aanbeden hemellichaam in Arabië en is mogelijk daarom gekoppeld aan Hubal (hu = DE bal = Baäl, de ‘Heer’), mogelijk een adaptatie van de storm- en oorlogsgod Baäl als nieuwe mannelijke leider van het pantheon – er zijn ook wetenschappers die overigens een verband leggen tussen Hubal en de Hindoeïstische Shiva, die als god van ‘leven en dood’ ook een maansikkel bij zich draagt. Aangezien de goden van het heidendom slechts afspiegelingen van de abstracte primordiale godheid zijn, was zo een pantheon niet zo heilig als wij wellicht denken.

Mythologieën waren door interactie met andere volken en culturele tradities gevoelig voor verandering – de postmoderne oecumenische en interreligieuze instelling heeft haar basis zonder meer in de holistische grondslag van het heidense kosmotheïsme. Ook in het heidendom van West-Europa zijn de vrouwelijke maan en de mannelijke zon door ‘vernieuwde inzichten’ uiteindelijk in de mythologie van geslacht veranderd, denk maar aan het Duits: ‘der Mond’ en ‘die Sonne’ tegenover het Spaanse ‘la Luna’ en ‘el Sol’.

Met het inlijven van Baäl als hoofd van het Arabische pantheon is mogelijk een synchronisatieprobleem ontstaan, aangezien zowel Baäl (Hubal) als Allat vruchtbaarheidsgoden zijn en ja…, wie aanbid je dan op dat gebied? De hypothese dat Allah (‘de god’) een andere naam is voor Hubal alias De Baäl (‘de Heer’) en dat deze de andere goden onder zijn gedaante heeft ingelijfd (zoals in feite reeds bewezen door het plaatsen van Hubal boven de vrouwelijke triade) is helemaal zo gek nog niet. Wegens gebrek aan schriftelijke bronnen is het onmogelijk om de exacte gang van zaken te achterhalen, waarover de archeologie ons ook niks kan zeggen. Hoe dan ook, alle heidense goden zijn sowieso slechts manifestaties van dat ene primordiale beginsel: de chaosslang.

De maan: een ambigue symboliek

Astrologisch gezien wordt over het algemeen de zon als mannelijk en de maan als vrouwelijk hemellichaam gezien: ten eerste ‘ontvangt’ de maan het licht van de zon, met wie zij bij een zonsverduistering gemeenschap zou hebben. Ten tweede loopt de maancyclus praktisch parallel aan de menstruatiecyclus (de naam zegt het al) van de vrouw. Het feit dat vrouwen kinderen baren en dat zij tijdens hun ‘maan(d)stonden’ bloed vloeien zonder gewond te zijn, maakte in de oudheid erg veel indruk – de maan is derhalve een belangrijk symbool voor de moedergodin, de Magna Mater zoals de Romeinen haar noemden, de vruchtbaarheidsbelichaming bij uitstek – in feite wordt zij heden ten dage in het ecologische denken vereerd als ‘Moeder Aarde’ en ‘Moeder Natuur’. De halve maan wordt in verband met de vruchtbaarheid symbolisch met de moederschoot geïdentificeerd.

De symboliek van de maan is echter ambigue, want waar op aarde leven is, heerst ook de dood – De maansymboliek is in dit verband zeer nauw verbonden met de slangensymboliek. Zowel de slang als de moedergodin, gesymboliseerd door de maan, hebben in het oude Oosten een tweeledige functie: Enerzijds symboliseren zij duisternis (chaos) en dood, maar anderzijds ook wijsheid (denk maar aan Sophia, de godin van de wijsheid – de Grieken in Palmyra identificeerden de Arabische Allat overigens met Athene, hun versie van Sophia) en vruchtbaarheid. De maan is in haar opkomende en ondergaande verschijning het zinnebeeld voor geboorte en dood, regeneratie – het ‘sterven’ en ‘verrijzen’ van de seizoenen.

De moedergodin is niet zo liefdevol als de betrouwbare en genadige Vader uit de Bijbel, maar een grillige en meedogenloze vrouw – ondanks haar wijsheid en vruchtbaarheid is zij juist een duister symbool, want ze heeft niet alleen de kracht om te geven, maar bovenal om te nemen: ‘Stof zijt gij en tot stof zult gij wederkeren'(Genesis 3:19) – dit gegeven wordt op symbolische wijze door de halve maan (maansikkel), van punt (geboorte) tot punt (dood), uitgedrukt. De massale verering van de vruchtbaarheidsgodin is in een wereld zonder sociale voorzieningen niet moeilijk te begrijpen: het gebrek aan kinderen betekende bittere armoede en de verzekering van een vroege dood – trouwens tot in de 20e eeuw betekende kinderloosheid ook bij ons een zeer moeizame oude dag.

Allat = Cybele (Kubaba), de strenge maagd

Wij richten ons dadelijk op Cybele, de Anatolische ‘zus’ van Allat. Haar cultus was zo geliefd dat zij uiteindelijk in het Romeinse Rijk wijdverspreid en algemeen gepraktiseerd werd. Door dit feit is er relatief veel over haar vereringscultus overgeleverd. Bij de Hettieten werd de godin Kubaba = ‘vrouw van de kubus’ genoemd – U vermoedt al waar de naam Kaäba (= kubus) vandaan komt…. Allat is Kubaba, de Vrouw van de Kaäba (kubus). De godin werd net als haar equivalenten Cybele en Artemis (van Efeze) gesymboliseerd door een zwarte meteoriet, die het belangrijkste object van verering was. Heden ten dage bepaalt deze ‘al-Hajar-ul-Aswad’ de gebedsrichting (qibla) voor moslims en moet men tijdens de Hadj zeven maal rondom haar lopen, waarbij het een pre is haar te kussen of te strelen. Het object heeft een doorsnede van zo’n 30 cm en is gevat in een zilveren band in de vorm van een vrouwelijk geslachtsorgaan. Als man mag men haar niet onbesneden benaderen…

De moedergodin was weliswaar een symbool voor vruchtbaarheid, toch waakt ze consequent over haar maagdelijkheid. Wij kunnen dat ons misschien heden niet zo goed voorstellen, maar maagd zijn betekende in de oudheid voor een vrouw juist kracht en zelfstandigheid – een getrouwde vrouw was in alles ondergeschikt aan haar echtgenoot en verloor na het huwelijk in principe haar individualiteit. Om haar maagdelijkheid te bewaren nam de moedergodin meedogenloze maatregelen… Je kon als man niet zomaar het heiligdom betreden, laat staan een priester zijn.

De Dag van het bloed

Het vereren van de moedergodin was een bloedige bedoeling. De belangrijkste dag van het jaar was de 24e van maart, waarop ter ere van de godin een ‘lentefeest’ werd gevierd: het Dies sanguinis = ‘de Dag van het bloed’. Onder invloed van verdovende middelen begaven de gelovigen zich in trance en verwondden zichzelf met scherpe objecten, waarna ze het beeld van de godin (de zwarte steen?) met hun bloed besproeiden – komt u dit bekend voor? Inderdaad, het Dies sanguinis wordt nog steeds, het zij in aangepaste vorm, gevierd: het Sjiitische Asjoerafeest – Overigens, ook de aanhangers van Baäl (Hubal), die ook dienst deed als vruchtbaarheidsgod, hebben dergelijke praktijken gepraktiseerd (zie bijvoorbeeld 1 Koningen 18:28).

De ‘feestelijke ’dag eindigde nog bloediger: met scherp geslepen scherven ontmanden de gelovigen zichzelf en legden hun afgesneden scrotum in een votief-schaal om het als offer aan de godin aan te bieden. Het moet er voor de Kaäba bloedig hebben uitgezien… Gaat het bij de islamitische besnijdenis wel werkelijk om circumcisie naar Abrahamitisch voorbeeld, zoals de officiële islamitische theologie en de politiek-correcte ‘wetenschappers’ ons willen doen geloven, of gaat het hierbij in werkelijkheid om een symbolische ontmanning/castratie ter ere van Allat, de Vrouwe van de Kaäba?

De rondgang rond de Kaäba

In het kader van de Tawaf (de rondgang om de Kaäba) is er nog iets interessants te melden. Naast gecastreerde mannelijke priesters zou de moedergodin ook priesteressen in dienst hebben gehad. Het verhaal gaat dat deze zeven maal naakt om het zwarte flamoesje van de Kaäba liepen en dat de Tawaf hieruit is ontstaan. Het ritueel van deze priesteressen zou een echo van een oudere cultus rond de Sumerische godin Inanna (Babylonisch: Ishtar; equivalent van de Arabische Al-Oezza ) zijn en verwijzen naar de zeven poorten tot de onderwereld. De poortwachters eisten dat Inanna/Ishtar/Al-Oezza haar gewaad uittrok, zodat zij naakt verscheen voor haar oudere zuster, de godin Ereshkigal = Allat). Ik moet naar alle eerlijkheid zeggen dat ik op dit punt geen werkelijk betrouwbare informatie heb kunnen vinden, dus misschien dat er lezers zijn die dit uit betrouwbare bronnen kunnen bevestigen of ontkrachten?

Conclusie

In feite geeft de islamitische vlag met de maansikkel en de ster reeds het antwoord op de vraag welke heidense goden zich achter het masker van Allah verbergen: de maan- en oorlogsgod Hubal (DE ‘Heer’) en de godinnen-triade rondom Allat (DE ‘Godin’) – de Morgenster is het symbool van Al-Oezza, één van de verschijningsvormen van deze moedergodin. De rituelen rondom de Kaäba en de zwarte steen zijn overduidelijk afkomstig van de vruchtbaarheidssymboliek rondom deze Magna Mater. De Jihad lijkt met de wetenschap dat Hubal een oorlogsgod was een logisch gevolg. Het allerbelangrijkste om te beseffen bij de goden van het heidense kosmotheïsme is dat ze niet werkelijk polytheïstisch zijn, maar allemaal uitvloeiende manifestaties van eenzelfde primordiale chaos. De Bijbel definieert dit heidense godsconcept als ‘Leviathan’ of ‘de Oude Slang’….

De hamvraag blijft echter overeind: Zijn alle moslimmannen nu symbolisch gecastreerd? – Tot een daling van testosteron en agressie heeft het jammerlijk niet mogen leiden.

Literatuur:

Mai, K.-R., Die Geheimen Religionen (Ehrenwirth Verlag/Köln), 2012


Bron: https://ejbron.wordpress.com/2016/12/07 ... van-allah/
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
User avatar
combi
Administrator
Administrator
Posts: 16001
Joined: Sat 21 Aug 2010, 21:27

Wed 04 Jan 2017, 15:38

"Het grootste probleem is volgens de Imam dat Nederlandse niet-moslims geen moslims accepteren. “Wij zeggen tegen de kinderen op school: accepteer eenieder zoals hij of zij is en ga met eenieder om. Maar dat zit niet in het Nederlandse systeem”, vertelt hij."
Natuurlijk :D
Imam alFitrah teleurgesteld in burgemeester: “Hij denkt superieur te zijn aan anderen”
4/1/2017 - 13:49
https://www.duic.nl/algemeen/imam-alfit ... n-anderen/


Suhayb Salam heeft in een video op Facebook gereageerd op de commotie rond de alFitrah moskee in Overvecht, waar hij imam van is. Onlangs kwam in een onderzoek van het Verwey-Jonker instituut en een artikel van het AD forse kritiek op de salafistische lesgeving op de moskee. Naar aanleiding hiervan heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen burgemeester Jan van Zanen en Imam Salam.

Uit onderzoek van het Verwey-Jonker instituut, dat in opdracht van de gemeente Utrecht is gedaan, blijkt dat de normen die op de school van alFitrah worden aangehangen te afwijkend zijn met die van de rest van de maatschappij. Zo mogen de kinderen niet naar bepaalde muziek luisteren, mogen vrouwen en mannen geen handen schudden, mogen niet-islamitische feesten niet worden gevierd en bestaan er bepaalde kledingvoorschriften. Dit zou volgens het onderzoeksinstituut belemmeringen kunnen opleveren voor de leerlingen.

Volgens Salam zijn dit zaken die betrekking hebben op godsdienst en waar de gemeente en de overheid niets mee te maken hebben. “Minister Asscher wil dat we de kinderen bijvoorbeeld niet meer leren om geen handen te schudden. Maar dat is onze islamitische identiteit. Onze godsdienst vertelt ons hoe we moeten opvoeden en vertelt ons dat bepaalde zaken zijn toegestaan en bepaalde zaken niet. Asscher en de burgemeester hebben geen recht om aan onze godsdienstige vrijheid te komen”, zo betoogt hij.

‘Criminele moslims niet aangeven’
Diverse oud-leerlingen van alFitrah zijn de afgelopen maand naar het AD gestapt om te vertellen over lesgeving op de school. Zij vertelden dat hen werd geleerd mede-moslims niet aan te geven bij de autoriteiten wanneer zij een misdaad begaan. Ook op deze aantijgingen reageert de Imam: “Dat hebben wij nooit gezegd. Wij zeggen enkel dat wanneer iemand onder de moslims ziet dat een ander van plan is om een criminele daad te begaan, deze gewaarschuwd en gestopt moet worden. Indien je hem niet kunt stoppen, dan moet je hem ‘islamitisch’ aangeven bij de juiste autoriteiten. Dat valt namelijk onder het tegenhouden van het kwaad, zoals moslims dat leren.”

In gesprek met de burgemeester
Nadat de belastende informatie boven water kwam, gaf de gemeente aan zich zorgen te maken. Ze vroegen een gesprek aan met de Imam. “Toen we werden gebeld om in gesprek te gaan met de gemeente, vertelde wij hen: indien het een gesprek wordt waarbij we op het matje geroepen worden, dan hebben wij daar geen zin in. Wij hebben namelijk niets te verantwoorden, want we hebben niets misdaan”, vertelt Salam.

Maar al snel begon de burgemeester volgens Salam bij het gesprek bevelen uit te delen. “Hij vertelde gelijk wat we moesten doen. Hij eiste een plan van aanpak”, aldus de Imam. Daar is hij niet blij mee. “Het probleem met zulke mensen is dat ze denken superieur te zijn aan andere mensen. Ze praten op een vernederende wijze met anderen. Dat is erg jammer.”

Acceptatie
Het grootste probleem is volgens de Imam dat Nederlandse niet-moslims geen moslims accepteren. “Wij zeggen tegen de kinderen op school: accepteer eenieder zoals hij of zij is en ga met eenieder om. Maar dat zit niet in het Nederlandse systeem”, vertelt hij. Hij doet een speciale oproep: “Accepteer het wanneer er een kind naast je zit die je geen hand wil geven. Probeer dat niet te veranderen. Dan kun je als samenleving met elkaar optrekken.”
User avatar
combi
Administrator
Administrator
Posts: 16001
Joined: Sat 21 Aug 2010, 21:27

Mon 13 Feb 2017, 13:07

Hoe kaap ik een geloof les zoveel ;)
Pakistaanse rechter verbiedt vieren Valentijnsdag in openbaar
13 februari 2017 11:44
http://www.nu.nl/buitenland/4464192/pak ... nbaar.html


In Pakistan mogen mensen dit jaar geen Valentijnsdag in het openbaar vieren. Dat heeft een hoge rechtbank maandag in Islamabad bepaald.

De Pakistaanse krant Dawn meldt dat het verbod geldt voor alle openbare gebouwen en overheidskantoren.
http://www.dawn.com/news/1314539/islama ... lic-spaces
Gedrukte en online media mogen daarnaast geen aandacht besteden aan de feestdag.

De uitspraak van de rechter volgde op een petitie van een Pakistaanse burger, die vond dat Valentijnsdag niet past in de Pakistaanse cultuur en religie. Vorig jaar riep president Mamnoon Hussain ook al op om geen Valentijnsdag te vieren, omdat de feestdag zou behoren tot de westerse cultuur en niet tot de islamitische.

Inwoners van Pakistan zijn al jaren verdeeld over de feestdag. De leden van religieuze groepen en de grootste Pakistaanse islamistische partij Jamaat-e Islami noemden Valentijnsdag onislamitisch. Ze vonden dat er plaats van de liefde een 'dag van nederigheid' moest worden gehouden. Tegelijkertijd worden in winkels speciale valentijnsboeketten en taarten aangeboden.
User avatar
baphomet
Administrator
Administrator
Posts: 23759
Joined: Sat 21 Aug 2010, 16:08

Sat 08 Sep 2018, 16:39

Image
User avatar
baphomet
Administrator
Administrator
Posts: 23759
Joined: Sat 21 Aug 2010, 16:08

Wed 12 Sep 2018, 23:17

baphomet wrote:
Pat Condell: 'Moslims zijn de nieuwe nazi's'

Image

Kijk nou. Ome Pat Condell heeft het Auschwitz Schmauschwitz-topic van Spartacus gelezen en besloot er het zijne ook nog even aan toe te voegen. En waarom ook niet. Hezbollah heeft deze dag van Holocaustherdenking immers ook gekozen om raketten op Israël af te vuren. Nou, dan mag ome Pat ook wel even vrij schieten op de hypocrisie van het Mediapark en de huichelarij van Alexander Pechtold. Hee kijk daar heb je al zo'n Droplul66'er die groeiende islamitische jodenhaat wegredeneert met een slappe jij-bak. Geinig, dat is nou precies de morele leegheid van D66 die Condell zo spot on kopspijkert in z'n nieuwe videorant: Politicians are now starting to pay lip service to the problem of Muslim anti-Semitism, because they've got no choice, saying things like: "We must do more to stop this wave of anti-Semitism that we can no longer ignore, even though we'd love to. We must do more, but we won't, because we can't even bring ourselves to name the problem in case somebody gets offended. Sorry, Jews." Knal 'm binnen, Pat:Van Rossem | 27-01-15 | 18:43
via:->> http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... peech.html


User avatar
baphomet
Administrator
Administrator
Posts: 23759
Joined: Sat 21 Aug 2010, 16:08

Sun 16 Sep 2018, 09:22It's too damn late already....

Or is it still on time enough to restart the crusades? lol

#22222
User avatar
8Lou1
Super QFF-er
Super QFF-er
Posts: 1044
Joined: Sun 22 Aug 2010, 01:59

Tue 03 Mar 2020, 18:26

Na jaren studie ben ik eigenlijk wel klaar met de islam. De uiterlijke kant ervan hier in nl is steeds prutter aan t worden en is voornamelijk politiek.

Ik herinner me nog dat mn stiefvader vertelde dat hij vanuit zijn werk bezig was met opzetten van islamstudies (hij was prof islamkunde aan diverse universiteiten over de hele wereld) in samenwerking met marokkanen. Dit liep telkens op niks uit omdat die gasten zich niet aan afspraken hielden, andere ideeën hadden over lesgeven, etc. De universiteit heeft t toen gestopt en de marokkanen zijn zelfstandig verder gegaan met alle gevolgen van dien. (oa huishoudkunde als vak voor islamitische vrouwen op een so called islamic University en nog meer zooi).

Ik herinner me ook nog de verhalen van mn moeder die directeur was van een lagere school en meisjes thuis ging ophalen om ze naar gym, zwemles of gewoon zelfs school te krijgen.

De verhalen die mn schoonfamilie vertelt over wat er bij veel marokkanen gebeurt, zijn nog veel treuriger. Mishandeling, moord, hekserij. T schijnt allemaal maar normaal te zijn. Zeker bij de oudere generatie in nl. Kan me nog een verhaal herinneren van een vader die zn pas geboren kind glas te eten gaf omdat hij liever kindloos was. Of van vrouwen die vermoord zijn omdat de man een jongere wou. Maar ook andersom. Waar vrouwen zwarte magie gebruiken waar doden bij vallen gewoon omdat hun man net even te weinig huishoudgeld gaf. En ga zo maar door.

De occulte kant van de islam is in zoverre anders dat je net als bij gnostiek een hoop inzichten krijgt en wijsheden op doet. Maar ook daar ging ik me na jaren rondkijken vervelen. Sufisme komt nu neer op een erkende vorm van sekte. Je hebt te luisteren naar de geestelijk leider en zijn woord is wet. En wees nou geen vrouw want dan eindigt de discussie yet again in de keuken net als bij de dagelijkse islam.

Voor mij was islam altijd de strijd tegen t gevestigd gezag en jezelf zijn op alle vlakken ook spiritueel. Als de islam dat ooit geweest is, dan is dat t nu zeker niet meer en wens me er verder niet meer mee te identificeren of geïdentificeerd mee te worden.

T is geen verlies van geloof in wie en wat ik ben, maar moslim, nee daar geef ik me niet aan over.
We dont do victim, we grow and rule our kindom.
Post Reply

Return to “Gnostiek / Religie”