Herman Brood

Alles over muziek tref je hier aan.
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23234
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

za 18 jun 2011, 12:54

UPDATE: Vandaag, op deze druilerige Zondag, aandacht op Radio Veronica bij Rick en Marlous in het programma WeekendRick, voor de mysterieuze kant van Herman Brood en het complot verhaal dat de ronde doet over Brood die Barry Hay van de Golden Earring om zeep had willen helpen...

UPDATE 2: Het fragment is hieronder terug te luisteren!!Goedemorgen QFF! Deze Zaterdagochtend wil ik aftrappen met een kleine ode aan een van mijn muzikale en tevens creatieve helden... Herman Brood... In mijn leven kruisten zijn sporen soms de paden die ik nog bewandelen moest, maar door zijn achtergelaten sporen was het voor mij persoonlijk soms een stuk makkelijker mijn draai te vinden in de soms zo nare grote mensenwereld. Nu ik wat ouder ben geworden en het straks 10 jaar geleden is dat Herman Brood zijn leven beëindigde, snap ik Herman nog een beetje beter dan ik toen al deed. Ik snap wel waarom Herman af en toe even in zijn eigen wereldje besloot te willen zijn in plaats van in de wereld die kunstmatig om ons heen de matrix vormt waarbinnen je je slavenrol vervuld in deze samenleving... Anyways Brood dus... Hoe ik hier op kwam? Niet zo moeilijk... Gister zag ik de dochter van herman op de TV in een programma op zoek gaan naar de roots van haar vader en dat bracht allerlei herinneringen in mij naar boven...Tja Herman Brood dus... Eens even snel kijken wat Wikipedia over Herman te melden heeft... Leest U even mee...???

Hermanus (Herman) Brood (Zwolle, 5 november 1946 – Amsterdam, 11 juli 2001) was een Nederlands zanger, kunstschilder, pianist, acteur en dichter. Brood onderscheidde zich door zijn herkenbare zangstem en muzikale diversiteit. Hij was de Nederlandse belichaming van het hedonistische credo Sex, drugs & rock 'n' roll. Nadat de amfetamine aan werking begon te verliezen, hij klassieke ontwenningsverschijnselen als incontinentie, epilepsie en delirium tremens vertoonde en de alcohol zijn tol begon te eisen, pleegde Brood zelfmoord door van het dak van het Amsterdamse Hilton-hotel te springen.

Brood kreeg zijn eerste pianolessen in 1959. Op school kon hij niet goed meekomen; het liefst zat hij wat op een piano te pingelen in het verlopen fabriekje van zijn vader. Brood ging in 1964 naar de Kunstacademie in Arnhem en richtte daar The Moans op. De band deed veel optredens voor Amerikaanse militairen in West-Duitsland en Brood kreeg wel eens een pilletje toegeschoven om wakker te blijven. Zo begon zijn verslaving. In 1967 stapte hij over naar Cuby and the Blizzards. Hij ontmoette de toenmalige Miss Groningen Tekie Buissink, met wie hij een kortstondige relatie had. Op 24 mei 1968 werd hun zoon Marcel geboren. Toen de platenmaatschappij vernam dat hij drugs gebruikte werd hij uit de band gezet. Er volgde een onduidelijke periode waarin Brood regelmatig in de gevangenis belandde wegens inbraken en handel in drugs.

Begin 1974 deed hij mee aan een Cuby and the Blizzards-reünie voor het VARA-televisieprogramma Nederpopzien. Vanaf dit moment pakte hij zijn muzikale carrière weer op. Hij speelde korte tijd in de Noord-Hollandse formatie Stud en nam een album op met onder andere Jan Akkerman onder de naam 'Flash & Dance Band'. Vervolgens trad hij toe tot de band Vitesse. Na het debuutalbum in 1975 verliet hij deze weer.

In 1976 vond een cruciale ontmoeting plaats. Brood speelde mee in Cuby and the Blizzards, die voor korte tijd was heropgericht, toen hij in café 't Pleintje in Winschoten de naald van zijn injectiespuit in een prullenmand liet vallen. De eigenaar van het café, Koos van Dijk, kwam binnen toen Brood in de prullenmand op zoek was naar zijn naald. In plaats van Brood buiten de deur te zetten, keerde Van Dijk de prullenmand om en zocht ijverig mee. Vanaf dat moment trad Van Dijk op als Broods manager; hij zou dit blijven tot Broods dood in 2001.
Herman Brood in 2000.

Brood verliet Cuby and the Blizzards en begon zijn eigen formatie: Herman Brood & His Wild Romance (zie ook: Wild Romance). In 1977 kwam het album Street uit dat enthousiast werd ontvangen. In 1978 volgde Shpritsz. De single Saturday Night werd een grote hit. Duitsland en Frankrijk raakten geïnteresseerd. Brood werkte in 1979 mee aan de film Cha Cha van Herbert Curiël en trad in de film in het huwelijk met punk-operazangeres Nina Hagen. In hetzelfde jaar vertrok hij naar de Verenigde Staten. Maar een Amerikaanse tournee werd geen succes en het in de VS geproduceerde album Go Nutz (1980) werd zowel daar als in Nederland afgekraakt. Hierop viel Wild Romance uit elkaar en zakte de carrière van Brood in.

In 1985 trad hij in het huwelijk met Xandra Jansen, samen hadden ze twee kinderen, Lola (1985) en Holly (1994), en een aangenomen dochter Brenda (1979). Zijn dochter Holly zong in Kinderen voor Kinderen (2006) en Kinderen Zingen Met Sterren (2008).

In de jaren daarna waaierde zijn carrière uit. Brood acteerde in een toneelstuk en een speelfilm, maar vooral in zijn eigen leven. Ook werd hij steeds actiever als kunstschilder. Hij werkte op groot formaat en met felle kleuren, waarbij zijn werk stond in de traditie van de Cobra. De keuze voor primaire kleuren kwam grotendeels voort uit noodzaak, omdat hij kleurenblind was. Vaak bracht hij met zwarte verf letters aan op zijn werk. De handtekening 'brood' vormt veelal een opvallend onderdeel van het schilderij. Ondanks het kleurgebruik hebben de schilderijen een wat trieste uitstraling. Brood bleef daarnaast actief in de muziek, maar zijn albums uit deze periode haalden niet meer het niveau van Shpritsz. Beroemd werd hij met zijn openlijke uitspraken in de pers over seks en drugsgebruik. Hij genoot van alle aandacht en werd de bekendste harddrugsgebruiker in Nederland; de 'nationale knuffeljunk'.
Het graf van Herman Brood.

Door het gebruik van alle genotmiddelen was zijn lichaam tegen 2001 geheel uitgeleefd. Pogingen om af te kicken hadden geen succes. Toen het leek alsof hij nog maar een paar maanden te leven had nam Brood zelf het heft in handen en pleegde zelfmoord. Op 11 juli 2001 sprong hij van het Amsterdamse Hilton Hotel met in zijn binnenzak een briefje waarop stond: "maak er nog een groot feest van". Men stond perplex, evenals zijn platenlabel, omdat Brood – volgens Henkjan Smits – bezig zou zijn aan een groot project, namelijk een jaren-vijftigsoulplaat met een groot orkest en onder meer samenwerkingen met Ann Peebles en Ray Charles. In de periode kort na zijn dood ontstond een levendige handel in schilderijen en zeefdrukken van Brood, waarbij ook vervalsingen opdoken.

In 2006 schreef Wild Romance-gitarist Dany Lademacher een boek over zijn periode met Herman Brood. Later dat jaar verscheen de film Wild Romance waarin Daniël Boissevain de rol van Herman Brood speelde. Zeven jaar na de dood van Herman Brood, werd er in 2008 een onbekend nummer van de zanger gevonden en uitgebracht. Papa komt vanavond niet thuis is een samenwerking met rapper MC Drama, destijds een vriend van Brood. Samen schreven zij het nummer in 1998.

Na Broods overlijden was in 2002 in het Cobra Museum in Amstelveen een eerste overzichtstentoonstelling van zijn werk te zien, met daarnaast foto's, gemaakt door zijn vriend, de fotograaf Anton Corbijn. Eerder was het werk van Brood museaal nooit erkend. Er waren echter wel veel liefhebbers en zijn schilderwerk werd goed verkocht.

In december 2005 werd in Wageningen een Herman Brood-museum geopend. Het museum, dat gratis toegankelijk is, beschikt over de grootste collectie originele schilderijen, zeefdrukken en tekeningen. Daarnaast zijn er altijd wat beschilderde sculpturen/objecten, een zeer uitgebreide collectie (zeldzame) lp's en singles, de originele botsauto van Brood en een aantal van zijn persoonlijke bezittingen te bezichtigen.

Op 5 november 2006 werd er in de rock art-galerie in Hoek van Holland een expositie geopend over Herman Brood onder de titel Brood's leven. Hier was een gecombineerd overzicht te zien van Herman Broods muziek en kunst.

Van 5 november 2006 tot 28 januari 2007 werd het volledige atelier overgeplaatst naar het Groninger Museum om daar ter ere van de film Wild Romance, die tevens in Groningen in première ging, tentoongesteld te worden. De tentoonstelling, genaamd Cha Cha. Fenomeen Herman Brood, richtte zich op het atelier van de kunstenaar, de plek waar Brood veel van zijn schilderijen maakte, muziek componeerde, teksten schreef, vaak sliep en zijn onconventionele levenswijze vrij spel had. Zijn echte atelier nabij het Spui in Amsterdam was sinds de dood van Brood vrijwel onaangeroerd gebleven. In april 2008 werd het atelier uiteindelijk toch ontruimd.

Vanaf 1 november 2010 zijn er 25 grote werken van Herman Brood te zien in het WestCord Art Hotel in Amsterdam.

Tja dat is een beste lap info op Herman zijn eigen Wikipedia pagina... Maar mijn eigen belevingen en herinneringen aan Herman Brood zijn eigenlijk op geheel unieke wijze ontstaan... Als kind (ik zal zo'n 4 jaar oud geweest zijn) was ik al helemaal door het dolle heen als er een Herman Brood liedje te horen was op de radio, toen kwam daar de hit met Henny Vrienten samen en langzaam maar zeker pakte Herman Brood mij helemaal in met zijn muziek... Er was iets aan deze man dat hem zo bijzonder maakte in mijn ogen, en dat zal ongetwijfeld met het charismatische voorkomen van Herman te maken hebben gehad... het grappige van alles is dat ik pas later toen ik aan de studie was in Zwolle opnieuw geconfronteerd werd met Herman en zijn muziek, maar dan met zijn oudere materiaal uit de tijd van Cuby and the Blizzards... En opnieuw greep de muziek waar Herman zijn stempel op had gedrukt mij op een manier die kenmerkend is voor de muziek van echte helden... En zoals ik al eens opmerkte ergens in een comment in het Werderbrüder Topic, snap ik maar al te goed waarom Herman drie maanden op de boerderij bij Harry Muskee nabij het magische hunebed van Grolloo bleef wonen...

Het moet zo ongeveer in diezelfde periode geweest zijn ergens in het midden van de jaren '90 dat ik een CD kocht van Herman Brood die trachtte een soort van 'Sinatra-achtig' geluid neer te zetten... En ook dit pakte me op een bepaalde manier en daarmee toonde Herman voor mij persoonlijk opnieuw aan een groot talent te hebben! Naar mate ik me op persoonlijk vlak verder ontwikkelde ging ik me ook steeds meer en meer verdiepen in kunst en ook in die periode kwam ik Brood weer tegen en dit keer als kunstenaar. Zijn schilderijen zijn naast de werken van Warhol en Lichtenstein voor mij niet alleen een bron van inspiratie geweest door de jaren heen, maar ik durf Brood zijn schilderijen in een adem te noemen met de werken van grootheden als Warhol, Lichtenstein en Basquiat...

Omdat ik zelf ook schilderijen maakte in het verleden heb ik mezelf meermaals verdiept in de technieken die Herman gebruikte en uiteindelijk een deel van deze technieken indirect van de meester zelf geleerd door ze te leren van iemand die ze leerde door weken, dagen, uren lang te kijken naar hoe Herman het deed... Daar ben ik deze desbetreffende persoon dan ook nog steeds zeer dankbaar voor! En ondanks dat ik zelf momenteel geen werken meer maak blijft het voor mij een genot om door de collecties van Brood heen te skippen.

Toen ik op den duur een bijbaantje had in de Assense horeca, ben ik Brood een aantal malen zelf tegen het lijf gelopen. Herman was namelijk een vervend bezoeker van de Assense horeca als hij bij zijn moeder in Assen op bezoek ging of in Assen was om zijn vriend Tokkel weer eens te 'helpen'... En toch was die Herman een andere dan de Herman die je bij tijd en wijle op de TV zag... Maar ergens ook weer niet, want als het moment van afrekenen zich aan trachtte te dienen dan toverde Herman wel weer een wisseltruc uit zijn spreekwoordelijke hoge hoed. En met een strak en beteuterd gezicht deed hij dan net alsof hij het zelf niet doorhad, als je hem betrapte en hem er op aan trachtte te spreken... Een pracht figuur die Brood, die als er een QFF Hall of Fame zou zijn, daarin mijns inziens absoluut een mooi plekje zou verdienen! Dus wat dat betreft kan Lola Brood trots op haar vader zijn!

Zijn geest waart in ieder geval nog steeds rond hier en zal voor altijd deel uitmaken van de geschiedenis van de stad waar ik nu woon bijvoorbeeld...

En ook op Youtube heeft Herman zijn onuitwisbare sporen nagelaten...
Ik vermoed in ieder geval dat als Herman nog geleefd zou hebben vandaag de dag, dat het maar zo eens zou kunnen zijn dat hij dan hier op QFF een frequent bezoeker zou zijn... ;-) Want dat Brood van de complotten was, dat weten we natuurlijk allemaal... Toch?? ;-) Brood zou namelijk een heuse samenzwering bedacht hebben om Barry Hay van de Golden Earring om te leggen... (zucht...schrijvers...)

Hieronder in de comments kan het wat mij betreft verder gaan...


1119 AD
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: FreeElectron
Omhoog
FreeElectron
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 4292
Lid geworden op: vr 12 nov 2010, 22:26

za 18 jun 2011, 15:44

Herman Brood ..... gaaf!

Ik heb ooit in de jaren '90 samen met Brood, Akkerman en Candy Dulfer een jamsessie gedaan in Alkmaar.
Saturday Night, Brick Wall en een stel bluesjes staan me nog goed bij.

Ik kreeg zelfs een complimentje van de grote man en een uitnodiging voor een snuifje .... omdat ik toen al enige tijd daarvan af was heb ik nee gezegd.

Wat ik me verder nog herinner is dat Herman werd opgehaald (opgeraapt) door iemand (manager?) omdat die niet echt bekwaam meer was. ;-)

Dat waren tijden .... ik denk er soms met weemoed aan terug.
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23234
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 19 jun 2011, 19:02

" God is net een soort Sinterklaas. Waarom iets buiten jezelf zoeken? Je hebt toch een Geweten?"

Herman Brood
1119 AD
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: combi
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23234
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 19 jun 2011, 19:09

En dan toch zo'n symboliek op je graf...

Afbeelding
1119 AD
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23234
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 19 jun 2011, 19:14

En Nina Hagen was ook wel van het occulte...

Afbeelding
1119 AD
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23234
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 19 jun 2011, 19:16

Opmerkelijk is dan wel weer dat Nina Hagen recentelijk nog zei dat Lady Gaga Satan zou zijn... ROFL

Been doing to much drugs Nina??

Gaga speelt een toneelstukje... Net als Nina in de 80's...

:dd:
1119 AD
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23234
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 19 jun 2011, 19:16

1119 AD
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23234
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 19 jun 2011, 19:20

Bekentenissen – Nina Hagen

Afbeelding

Wie denkt dat christenen saaie mensen zijn moet dit boek maar eens lezen!

Ruim anderhalfduizend jaar geleden schreef kerkvader Augustinus zijn “Belijdenissen”. Anno 2010 schrijft punk- en rocklegende Nina Hagen haar “Bekentenissen”. Allebei vertellen ze hoe ze gedreven zoeken naar persoonlijke waarheid. Allebei gaan ze daarbij dwars door de populaire filosofieën van hun tijd. En allebei omarmen ze uiteindelijk het christelijk geloof.

“… Als ik één ding van het christendom heb begrepen dan is het dat het óf liefde is, óf niets. It is love or good for nothing!..”; aldus de tussen genialiteit en gekte switchende Hagen.

Nina Hagen wordt geboren in de atheïstische kunstenaarsscene van Oost-Berlijn. Haar vader, waar ze zielsveel van houdt, is een getraumatiseerde, schrijvende, communistische, half-joodse kampoverlever. Haar moeder een steeds beroemder wordende, feestende DDR-actrice. Het huwelijk houdt geen stand; haar vader kan zich niet aan het ‘normale’ leven aanpassen en raakt steeds verslaafder aan pillen.
Nina gaat met haar buurmeisje zondagsochtends stiekem naar een kerk, als wederzijdse ouders, die, zoals ze meedeelt, bepaalt geen engeltjes zijn, hun weekendroes uitslapen.
Haar moeder verzamelt mooie spullen. Van kostbare boeken tot raadselachtige afbeeldingen en voorwerpen die Nina vanuit een andere wereld toelonken. Daaronder bevinden zich ettelijke goudglanzende iconen en een oeroude Bijbel. Ze eigent zich de Bijbel toe, en begint er bijna dagelijks in te lezen. Het gotische schrift deert haar niet. Zo raakt ze al heel jong overtuigd van het bestaan van een ‘verboden wezen’: God. Ze besluit dat ‘verboden wezen’ uit te dagen; en doet dat door Hem op een avond vreselijk te vervloeken. Hoe zou Hij reageren? De dag daarop breekt ze op school tijdens een gymles haar been en moet een aantal weken plat in het ziekenhuis. Voor haar is dat het bewijs dat God echt bestaat, dat Hij werkelijk in Jezus mens is geworden, en vanaf dat moment schenkt ze Hem, zoals zij dat zegt, haar hart.

Nina’s moeder krijgt een verhouding met een politieke dissident, Wolf Biermann, die veel invloed op Nina heeft. “Mama’s nieuwe vlam was geen onschuldige flirt, het was een politieke afgrond”, zegt ze hierover. “Later zouden wij allemaal in een waanzinnige berg Stasimateriaal ontdekken hoe liefdevol elke stap die we zetten en elk woord dat we zeiden waren gevolgd.” Hagen weet wat fascisme is.
Ze maakt haar gymnasiumopleiding niet af.
“… Toen ik veertien of vijftien was, bestond er geen nest meer waarin ik me terug kon trekken. Ik zeg dat zonder hard feelings. Het was gewoon zo. En aan de oppervlakte leed ik daar niet eens onder. Ik wilde zelf graag weg van mijn zeurende moeder, die me op een nacht gewoon (bezopen en vastberaden) een schop onder mijn kont gaf en me de deur uitzette…”.
Op haar vijftiende en zestiende ondergaat Nina een abortus. “… Het verdrietigst was ik omdat mijn omgeving (de vader van het kind incluis), ja, dat al die mensen om mij heen zo onthutst waren over mijn zwangerschap. Bijna ademloos adviseerden ze me allemaal om abortus te plegen. Iedereen die ik vroeg. Iedereen. Wat is dat nou voor reactie, zeg! Ik had toen zo gehoopt dat er iemand was geweest die had gezegd: ‘Van harte gefeliciteerd, Nina, je bent wel een beetje erg jong, maar wat maakt het uit, we zullen dat varkentje wel wassen!’. Maar nee, waar ik zo naar verlangde, gebeurde niet…”.

Achteraf blijkt dat de Stasi heeft verhinderd dat Nina naar de toneelschool kon. Na een vergeefse vluchtpoging richting het westen via Polen, helpt iemand haar uiteindelijk aan een opleiding bij de "Zentrale Studio fur Unterhaltunskunst", en zo haalt ze toch nog een diploma en is officieel beroepszangeres.
Hagen baalt echter van de opgedrongen socialistische volksmuziek, en gaat voor de wereld van seks, drugs en rock-‘n-roll.
Ze vertelt over een bijna-dood-ervaring tijdens een lsd-trip, waarin ze Jezus ervaart. “Ga jij ook weer weg, net als de anderen?’, vraagt ze. “Nee!”, antwoordt Hij. “Ik ben er altijd! Ik was er altijd! Ik zal er altijd zijn!”.
Via-via komt Nina tussen de punks terecht in Londen, en later in Amsterdam, waar ze samenwerkt met onze eigen Herman Brood. Ondertussen is Brood dood, en leeft Nina Hagen: voor haar wederom een bewijs dat God bestaat.

Tussen al de mega-successen door, gaat Hagen’s spirituele zoektocht verder. Terwijl ze zwanger is van haar eerste kindje heeft ze een ufo-belevenis waarover ze later schrijft: “… bij het fenomeen ufo gaat het om luchtschepen, om lichtverschijnselen aan de hemel en om het feit dat mensen in veel gevallen tegen hun wil worden ontvoerd en mishandeld door demonische wezens. Dat is toch satanisch! In de Bijbel wordt de duivel ook als heer der luchten beschreven, een ‘blender’, een gladjanus. Al in de Middeleeuwen deed de duivel met luchtkastelen van zich spreken. Nu weet ik dat dit soort ufo’s mensen niets goeds brengen! Het zijn waarschijnlijk helemaal geen aliens van verre planeten, maar transdimensionele demonen, duistere machten. En daar wil ik niets mee te maken hebben! In de naam van Jezus! Amen…”.

Ze komt in contact met de Oost-Aziatische religie’s. Ze stort zich vol overgave in het hindoeïsme, boeddhisme, christendom en confucianisme, en vindt zichzelf ontzettend vrijdenkend en transconfessioneel als ze haar kind Cosma Shiva noemt. In de jaren tachtig heeft iedereen het over India. Daar komt het idee vandaan dat alle godsdiensten in wezen gelijk zijn; en ook Nina gaat op zoek naar de religie achter de religie’s: “… In de vitrine van mijn religieuze overtuigingen rangschikte ik Shiva bij wijze van proef in de buurt van de Heilige Moeder Maria. Shiva en Shakti. Geen ruzie maken! Halleluja, ohm, ohm, ohm…”.
Ze vindt een goeroe, Bahaji, en leeft herhaaldelijk een tijdje in zijn ashram in India. Maar bij stukjes en beetjes merkt ze dat de duistere cultus van Bahaji en de vereerders van Shiva een blasfemische after- en antireligie, en in waarheid 'sympathie for the devil' is. Er is geen echte liefde, er zijn geheime bloederige dierenoffers, de persoonlijkheid van de aanhangers wordt afgebroken, en er wordt heftig verlangd naar de uiteindelijke ondergang van de wereld in een vuurzee. Bahasji wil vernietiging, de nucleaire crash, de grote showdown. En als je zijn mantra bidt, versterk je zijn duivelse energie alleen maar, volgens Nina. “… Ook lichamelijk deed me het geen goed, alsof Bahaji zelfs op dat gebied nog een pact met de duivel had. Na mijn laatste reis naar India in oktober 2008 zweefde ik wekenlang tussen leven en dood. Het was geen buikgriep en hoewel alle symptomen erop leken, had ik volgens de dokters van het Tropeninstituut in Hamburg niets. Helemaal niets. Anyway. Dan ben ik dus bijna doodgegaan aan helemaal niets...”

Voor de Nina Hagen van nu klinkt het hindoeïstische begrip ‘satanan dharma’, dat zoveel betekend als de waarheid die de vuurproef van voorbije tijden heeft doorstaan, en waar Jezus met gemak aan voldoet, inmiddels zo’n beetje als ‘satan dharma’: “… Ik heb het een en ander meegemaakt en wel zo dat ik de zogenaamde ware religie nu beschouw als licensed bij mister Horrelvoet. Het Duitse woord duivel komt, net als bij het Engelse devil, het Italiaanse diavolo en het Spaanse diablo van het Griekse woord "diabolos". En dat betekent: overhoopgooier. Het spreekwoord dat alle katten grauw zijn, klopt alleen s’nachts. Als het licht is, zijn er fundamentele verschillen tussen de godsdiensten. “Ik ben de weg, de waarheid en het leven,” heeft Jezus gezegd. En dat geloof je, of je gelooft het niet. Van alle godsdiensten een caipirinha mixen betekent: ze geen van alle serieus nemen. Er bestaat net zomin ‘een beetje waar’ als er ‘een beetje vrede’ bestaat. Jezus als superwereldwijze onder andere superwereldwijzen te zien betekent dat je Hem van zijn identiteit berooft, dat je een leugenaar van Hem maakt, dat je Hem niet serieus neemt. Yogananda’s esoterische beslaglegging op Jezus in de hindoeïstische godenhemel vind ik inmiddels smakeloos en leugenachtig... Honderdduizenden oprechte christelijke westelijke zoekenden begaven zich de afgelopen decennia op weg naar India. Jezus wilde dat ik deze weg ging. God schonk mij de genade een van hen te zijn. Ik was daar beneden. Ik heb alles gezien; de hele verrotte, heidense tovenarij. Maar de levende God, de God van Jezus, trok me weg bij die demonische saffraanlijmroute, zodat ik anderen voor die plakkerige verstikking kon behoeden en degenen die er al met huid en haar aan vastplakten los kon rukken… Misschien is het mijn lot dat ik alleen leer als ik iets aan den lijve ondervind, dat ik voor altijd autodidact ben, in de kunst, in het geloof, in het leven...”
La Hagen (s)preekt …

Nina Hagen werd in 2009 gedoopt door de protestantse pastor Kalle in Schüttorf.

Dit boek las ik tijdens een midweek Parijs. In een winkelgalerij onder het Louvre vond ik in een mega-musicstore een CD vol daverende gospelrock van Nina Hagen: “Personal Jezus”. Inmiddels kan ik één ding zeggen: ze zingt zoals ze gebekt is. Ze klinkt als een kerel, specifieker: als een zwarte bootwerker. Authentiek, woest, met gigantisch rollende rrrr’s… In het boek vertelt ze ergens dat haar moeder gek werd van haar stem; dat kan ik me levendig voorstellen. Volgens haar heeft ze haar stemvolume te danken aan alle keren dat ze als peutertje alleen werd gelaten door haar ouders en nachtenlang in haar bedje stond te huilen.

Ik geef direkt toe: van een fenomeen als Nina Hagen moet je houden. En dat doe ik. Ik vind haar schitterend. Als ik alle gezapigheid om mij heen helemaal zat ben, haal ik Nina Hagen van stal. Daar word ik zo vrolijk van!

Bron: http://over-boeken.blogspot.com/2011/03 ... hagen.html
1119 AD
Gebruikersavatar
Neut
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1499
Lid geworden op: di 10 mei 2011, 15:32

ma 20 jun 2011, 09:06

[quote=""baphomet" post=34862"]" God is net een soort Sinterklaas. Waarom iets buiten jezelf zoeken? Je hebt toch een Geweten?"

Herman Brood[/quote]

Die is wel mooi jah. Zelfs god heeft de kerstman nog. :)
Gebruikersavatar
Neut
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1499
Lid geworden op: di 10 mei 2011, 15:32

ma 20 jun 2011, 09:19

Nina Hagar schreef ;) "Hoe zou Hij reageren? De dag daarop breekt ze op school tijdens een gymles haar been en moet een aantal weken plat in het ziekenhuis. Voor haar is dat het bewijs dat God echt bestaat, dat Hij werkelijk in Jezus mens is geworden, en vanaf dat moment schenkt ze Hem, zoals zij dat zegt, haar hart."

Bestaan opzich moet wel intrinsiek zijn aan goed anders "good for nothing", knap hoor qoutes koppelen, en dan was het er al nie meer of nooit geweest laten we maar zeggen.

Boek van vroegah is zelfde als ik had een kinderbijbel en dan ook nog eens die al jaren maar dan echt al milenia verkeerd uitgevoerd wordt, dat dat boek er is is al Utopilon. En dat geld universeel. Zonder hulpmiddelen of met, zelf kunnen, autonomie, vrijheid, kunde? Nou is ze Nina Naki de gedoofde staande aangerande geitenhoedster mutant monster. :) Ziet er niet slecht uit, dat appeltje lus ik wel. ;)
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23234
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

di 21 jun 2011, 03:34

Het fragment is terug te luisteren in het artikel zelf, daar heb ik het net geplaatst.

Maar downloaden of neerladen mag ook via een van de twee onderstaande links:

images/stories/audio/weekendrick_aluhoe ... _brood.mp3

of hier:

http://www.radioveronica.nl/luister/iet ... Rick/10625

Viel spass!!
1119 AD
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23234
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 26 jun 2011, 06:22

Deel 2 in de serie Lola zoekt Brood: http://player.omroep.nl/?aflID=12719804
1119 AD
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23234
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

wo 06 jul 2011, 14:43

Deel 3 in de serie Lola zoekt Brood: http://player.omroep.nl/?aflID=12744559
1119 AD
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23234
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

do 30 aug 2012, 21:30

Grappig om net in de shout te lezen dat Brood een aantal QFFers connect als het ware...
dodeca: dus heb je sam ,moos en koos
baphomet: «linQ»
baphomet:
Toxopeus: «linQ»
baphomet: «linQ»
meNsies: ik ken heel veel koosen
dodeca: oh jee
baphomet: We are all connected
Toxopeus: en ja Sodem is joods voor Winschoten
dodeca: is het er nog?
Toxopeus: Koos had een cafeetje genaamd het plein in winschoten
dodeca: koos ken ik niet
baphomet: brood zijn manager Koos komt oet Sodem (Winschoten)
meNsies: the killer in you is the killer in me , in lakech
ninti: meNsies: kruidvat nieuwendijk anno '98 of zo ==> ik broodjeszaak in buurt van leidse plein anno 1989 (en dochter Lola lol ook verhaal apart die chick)
dodeca: wat deed ie in winschoten tox
baphomet: ja klopt toxo
Toxopeus: brood was ook ooit in Winschoten, collgea's in het zeieknhuis kennen hem ook goed
dodeca: alles is connected
baphomet: electricity flows overal
dodeca: yep zo is dat
meNsies: 11.23
baphomet: zo zie je maar weer doc dat herman ons connect net als nog we wat dingen dat is het mooie van dit universum alles is connected
meNsies: kruidvat nieuwendijk anno '98 of zo
baphomet: lol
dodeca: op een gegeven moment hadden die vaste snollen een bak water en een bakj brokken voor broods hond....hahha
baphomet: én iemand die ik ken leerde van hem schilderen en dat heeft die gene weer aan mij geleerd
baphomet: ja herman heeft ook lang in groningen boven de tevreden rookster zijn attelier gehad
dodeca: super veel humor echt lachen nam altijd ziojn hond mee als die naar de hoeren ging
meNsies: heb 1 keer oogcontact met das brot gehad
Toxopeus: goeie gast was dat die brood
dodeca: hebben later dat rolluik verpatst die gasten van bata want dioe schoenen warten ook niks meer ...hahhaha
dodeca: het werd een echte brood politie meekijken vonden het wel grappig
dodeca: heb hem nog een keer snachts geholpen met rolluik van bata beschilderen met spuit bus
dodeca: de gehele dag speed schilderen en de bombitas neuken!
dodeca: herman had zijn atelier tegen over mij in de jaren negentig
dodeca: niemand kon herman bijhouwe
baphomet: ja allemaal hard aan de drugsze konden herman niet bij houden die ging met te grote speed
ninti: lol@combi!
baphomet: «linQ»
dodeca: jeetje ook al met brood gewerkt ,...die gaan allemaal vroeg dood!
baphomet: @ Doc: «linQ»
dodeca: de huur zeker te duur
baphomet: Tokkel ging later op straat wonen
combi: ninti: combi: gemixt met uiensoep ==> nou gezellig hoor prrrrrrrrrrrrrrrffffffffffffft! ====> ik zal mijn best doen om morgen reukvrij te zijn ,maar! of dat het huis dat dan ook is ??/
baphomet: youtube
dodeca: op jij buis die gast
baphomet: ook begenadigd gitarist
dodeca: ken ik niet
baphomet: van de Sound Of Imker
baphomet: En dat had je vroeger ook nog Tokkel hier in Assen
baphomet:
baphomet: nice mij ook wel bekend
dodeca: zit nu in rotterdam
dodeca: yep eelco
baphomet:
baphomet: ook van Cuby
baphomet: Eelco Gelling bedoel je
dodeca: daarom kope die hollelanders en de rest van de fuck zoveel in chi9na
dodeca: point to point alleen nog maar in azie maken want verdienen daar 50 kut cent per uur
dodeca: gaat nu in usa uitgeven maar met print want wordt anders te duur maar klinkt daarna wel weer geheel kut
Toxopeus: oke, nice
dodeca: en allemaal point to point
dodeca: heb er maar 100 van gemaakt
dodeca: tox die drive van lex bos is echt te gek
:love:

We are all connected!
1119 AD
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Toxopeus
Omhoog
Gebruikersavatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Berichten: 4231
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

do 30 aug 2012, 21:47

Nog even de kroeg vanwaar de maneger van Brood de boel bestierde:
http://inhetoldambt.nl/regionieuws/3998 ... -cafe.html
Het leuke is dat deze kroeg nog steeds bestaat, collega's van de oudere garde bij mij in het zaik'nhoes kennen hem maar al te goed temeer dat Brood vaak belande op de SEH... :P
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
Plaats reactie

Terug naar “Muziek”